Als iemand de meeste praktiserende Jehovah's Getuigen de vraag stelde: "Wanneer werd Jezus koning?", Dan zouden de meesten onmiddellijk antwoorden op "1914".[I] Dat zou dan het einde van het gesprek zijn. Er is echter een mogelijkheid dat we hen kunnen helpen om deze opvatting opnieuw te beoordelen door de vraag vanuit een ander beginpunt te benaderen, door de vraag te stellen: "Heb je er ooit over nagedacht hoe je anderen kon bewijzen dat Jezus Koning werd in 1914?"

Eerst moeten we een gemeenschappelijke basis vinden. Dus in eerste instantie zouden we de vraag kunnen stellen: "Uit welke geschriften blijkt dat er een koning zou zijn wiens heerschappij eindeloos zou zijn?"

Een koninkrijk zonder einde

Hier is een schriftuurlijke gedachtegang die ons tot de conclusie zal brengen dat Gods woord spreekt over de oprichting van een eeuwig koninkrijk.

 1. Genesis 49: 10 registreert Jacob's sterfbed profetieën over zijn zonen waarin hij stelt dat “de scepter zich niet afkeert van Juda, noch de staf van de commandant van tussen zijn voeten, tot Silo[Ii] komt; en hem zal de gehoorzaamheid van de volken toebehoren. '
 2. In de tijd van Zedekia, de laatste koning van Juda, werd Ezechiël geïnspireerd om te profeteren dat het bestuur van Zedekia zou worden verwijderd en "het zal zeker niemand worden totdat hij komt die het wettelijke recht heeft, en ik moet het hem geven". (Ezechiël 21: 26, 27). Deze zou een afstammeling moeten zijn in de lijn van David van de stam van Juda.
 3. De geschiedenis laat zien dat vanaf de tijd van Zedekia geen Joodse koning op de troon van Juda of Israël zat. Er waren heersers of gouverneurs, maar geen koning. De Makkabeeën en de Hasmonese dynastie waren heersers, hogepriesters, gouverneurs, meestal als vazallen van het Seleucidische rijk. De laatste mensen claimden het koningschap, maar het werd door de joden in het algemeen niet erkend omdat ze geen afstammelingen waren in de lijn van koning David. Dit brengt ons bij de tijd dat de engel aan Maria verscheen die de moeder van Jezus zou worden.
 4. Het kan helpen om uw publiek de volgende referentie te tonen die overeenkomt met de bovenstaande conclusies. (w11 8 / 15 p9 par 6)

Wie kreeg het wettelijke recht en wanneer?

 1. In Luke 1: 26-33 heeft Luke dat opgenomen Jezus werd geboren "uit een maagd (Maria) beloofd in het huwelijk met een man genaamd Jozef van Davids huis." De engel zei tegen Maria: "een zoon baren, en je moet zijn naam Jezus noemen. Deze zal geweldig zijn en zal Zoon op de Allerhoogste worden genoemd; en Jehovah God zal hem de troon van David zijn vader geven en hij zal regeren als koning over het huis van Jacob altijden er zal geen einde komen aan zijn koninkrijk. ' (vetgedrukt de onze) (w11 8 / 15 p9 par 6)

Daarom was Jezus bij zijn geboorte nog geen koning. Maar we hebben vastgesteld dat er was beloofd dat Jezus de verwachte Koning zou zijn en het wettelijk recht zou krijgen, en wat nog belangrijker is, hij zou voor altijd regeren.

Tot nu toe zou uw publiek het met u eens moeten zijn, want vanuit het standpunt van de JW-theologie is hier niets controversieel. Het is belangrijk om het genealogische bewijs te introduceren dat deze Koning Jezus zou zijn. De reden hiervoor is dat er implicaties zijn die belangrijk zijn voor ons einddoel.

 • Matthew 1: 1-16 toont de genealogie van Jezus van Abraham, via David en Solomon tot Joseph (zijn wettige vader)[Iii]  hem zijn wettelijk recht geven.
 • Luke 3: 23-38 toont de genealogie van Jezus via zijn moeder Maria, terug via Nathan, David, Adam tot God zelf, en toont zijn natuurlijke en goddelijke afkomst.
 • Het belangrijkste is dat deze genealogieën zijn ontleend aan de officiële archieven in de tempel in Jeruzalem. Deze genealogieën werden vernietigd in 70 CE. Daarom kon niemand na deze datum legaal bewijzen dat ze afstammen van de lijn van David.[Iv] (it-1 p915 Genealogie van Jezus Christus door 7)

Dus dit roept verdere vragen op die moeten worden beantwoord:

 1. Wie had het wettelijke recht en leefde vóór 70 CE?
 2. Wanneer kreeg iemand het wettelijke recht van Jehovah God?

Wie had het wettelijke recht en leefde vóór 70 CE?

 • Volgens Luke 1 (eerder genoemd) was het Jezus die de troon zou krijgen (wettelijk recht) van David, maar vanaf ongeveer 2 vGT, voordat Maria zwanger werd van de Heilige Geest. De troon was nog niet aan Jezus gegeven. We weten dit omdat de engel in de toekomende tijd sprak.
 • Zoals eerder vermeld, na de vernietiging van de genealogieën met de vernietiging van Jeruzalem in 70 CE kon niemand hun wettelijke recht vestigen om de beloofde Koning en Messias te zijn, zelfs Jezus niet.

Nogmaals, je publiek zou geen problemen met deze punten moeten hebben, maar dit is waar het interessant begint te worden, dus doe het langzaam, punt voor punt, en laat de implicaties doordringen.

Deze twee hoofdpunten beperken het evenement tot

 • (1) dat het zou Jezus zijn wie koning zou worden en
 • (2) het tijdsbestek zou ergens tussen 2 BCE en 70 CE liggen. Als hij na deze tijd tot koning werd benoemd, zou het niet langer mogelijk zijn om juridisch te bewijzen dat hij het wettelijke recht had.

Wanneer werd het wettelijke recht bevestigd door Jehovah God?

We moeten dan onderzoeken wat de relevante belangrijke gebeurtenissen waren tijdens Jezus 'leven tussen 2 v.Chr. En 70 n.Chr. Ze waren:

 • Jezus geboorte.
 • Jezus doop door Johannes en zalving met de Heilige Geest door God.
 • Jezus triomfantelijke intocht in Jeruzalem dagen vóór zijn dood.
 • Jezus ondervraagt ​​door Pontius Pilatus.
 • Jezus dood en opstanding.

Laten we deze gebeurtenissen één voor één nemen.

Jezus geboorte: In de normale praktijk van erfelijk koningschap, het wettelijke recht wordt bij de geboorte geërfd, op voorwaarde dat ze worden geboren uit ouders die dat wettelijke recht kunnen doorgeven. Dit zou erop wijzen dat Jezus was gegeven het wettelijke recht bij de geboorte. Het Insight-boek (it-1 p320) stelt "Met betrekking tot de koningen van Israël lijkt het eerstgeboorterecht het recht van erfopvolging met zich mee te brengen. (2 Chronicles 21: 1-3) ”

Jezus doop en zalving: Het erfrecht erven bij de geboorte is echter een andere gebeurtenis dan het feit dat hij daadwerkelijk als koning aantreedt. Koning worden hangt af van de dood van alle voorgangers met het wettelijke recht. Met Jezus, de laatste koning, was Zedekia ongeveer 585 jaar eerder gestorven. Verder was het bij een kind / jeugd / minderjarige gebruikelijk om een ​​regent te benoemen[V] die effectief zou regeren in de plaats van het kind totdat de jongere volwassen wordt. Door de eeuwen heen is deze tijdsperiode in de Romeinse tijd echter gevarieerd het lijkt erop dat mannen minstens 25 jaar oud moesten zijn voordat ze in juridische zin de volledige controle over hun leven kregen. Bovendien worden koningen gewoonlijk aan het begin van hun heerschappij gezalfd, niet jaren van tevoren.

Met deze achtergrond zou het logisch zijn dat Jehovah Jezus zou benoemen als koning toen hij volwassen was, waarmee hij het wettelijke recht bevestigde dat hem was verleend. Een kindkoning maakt weinig kans het vereiste respect te krijgen. De eerste belangrijke gebeurtenis die plaatsvond in het volwassen leven van Jezus, was toen hij op 30-leeftijd werd gedoopt en door God was gezalfd. (Luke 3: 23)

Johannes 1: 32-34 bespreekt Jezus 'doopsel en zalving, en Johannes identificeert Jezus als de Zoon van God. Het account zegt:

'Johannes getuigde ook en zei:' Ik zag de geest naar beneden komen als een duif uit de hemel en hij bleef op hem rusten. 33 Zelfs ik kende hem niet, maar degene die mij stuurde om in water te dopen, zei tegen mij: 'Wie het ook is op wie je de geest ziet neerdalen en blijven, dit is degene die in heilige geest doopt.' 34 En ik heb [het] gezien, en ik heb getuigd dat deze de Zoon van God is. ”(John 1: 32-34)

Werd Jezus bij zijn doopsel benoemd tot koning in 29 CE?

In dit stadium is uw publiek misschien begonnen met het maken van geluiden van onenigheid. Maar dit is het moment waarop je je troefkaart speelt.

Vraag hen om naar te gaan wol.jw.org en zoek naar 'Jezus benoemd tot koning'.

Ze kunnen verrast zijn over wat ze vinden. Dit is de eerste referentie dat wordt getoond.

Gedeeltelijk zegt deze referentie “(It-2 p. 59 para 8 Jezus Christus) De zalving van Jezus met heilige geest benoemde en gaf hem opdracht om zijn bediening van prediking en onderwijs uit te voeren (Lu 4: 16-21) en ook om te dienen als Gods Profeet. (Ac 3: 22-26) Maar bovendien stelde het hem in dienst als Jehovah's beloofde koning, de erfgenaam van de troon van David (Lu 1: 32, 33, 69; Heb 1: 8, 9) en naar een eeuwig koninkrijk. Om die reden kon hij later Farizeeën vertellen: "Het koninkrijk van God is in uw midden." (Lu 17:20, 21) Evenzo was Jezus gezalfd om te handelen als Gods Hogepriester, niet als afstammeling van Aäron, maar naar de gelijkenis van Koning-Priester Melchizedek.-Heb 5: 1, 4-10; 7: 11-17. '

Welk bewijs is er om deze conclusie te ondersteunen?

Jezus erkend als koning

Het was niet lang daarna zoals vastgelegd in Johannes 1: 49 dat Nathaniel tegen Jezus zei "Rabbi, jij bent de zoon van God, je bent de koning van Israël.Dus dit lijkt erop te wijzen dat Jezus nu koning was, vooral omdat Jezus Nathaniel niet corrigeerde. Opgemerkt moet worden dat Jezus gewoonlijk de discipelen en anderen zachtjes corrigeerde wanneer ze ergens ongelijk in hadden, zoals het streven naar positie of hem een ​​goede leraar noemen. (Matthew 19: 16, 17) Toch corrigeerde Jezus hem niet.

Later in Luke 17: 20, 21, zei Jezus tegen de Farizeeën die hem vroegen over "wanneer het koninkrijk van God zou komen", "Het koninkrijk van God komt niet met opvallende opmerkzaamheid. ... Kijk eens! Het koninkrijk van God is in uw midden '.[Vi]

Ja, het koninkrijk van God was daar in hun midden. Op welke manier? De koning van dat koninkrijk, Jezus Christus was daar.  (Zie w11 3 / 1 p11 para 13[Vii]

Zijn Jezus en het Koninkrijk van God met opmerkelijke opmerkzaamheid gekomen? Nee. Hij was stilletjes gedoopt en voerde geleidelijk het predikings- en onderwijzingswerk en het vertoon van wonderen op.

Dit staat in schril contrast met wanneer Jezus in kracht en glorie komt. Luke 21: 26-27 herinnert ons eraan dat alle mensen 'de Mensenzoon in een wolk met kracht en grote glorie zullen zien aankomen. Dit is de tijd dat het parallelle verslag in Matthew 24: 30, 31 bovendien vermeldt: “En dan zal het teken van de Mensenzoon in de hemel verschijnen en dan allen de stammen der aarde zullen zichzelf slaan in weeklagen. ”(Zie Gods koninkrijk regeert p226 para 10[Viii]

Het is daarom duidelijk dat het evenement dat wordt genoemd in Luke 17 niet hetzelfde is als dat opgenomen in Luke 21, Matthew 24 en Mark 13.

We moeten ook het verslag niet vergeten van zijn triomfantelijke intocht in Jeruzalem dicht bij het Pascha van 33 CE. Kort voor zijn dood toen hij Jeruzalem binnenreed, vermeldt het verslag in Matthew 21: 5: 'Vertel de dochter van Zion:' Zie! Je koning komt naar je toe, zachtaardig en opgezet op een ezel, ja, op een veulen, het nageslacht van een lastdier. '”.  Luke schrijft dat de menigte zei: "Gezegend is degene die komt als de Koning in Jehovah's naam! Vrede in de hemel en glorie in de hoogten erboven! " (Lukas 19:38).

Het verslag in John zegt: "Dus namen ze takken van palmbomen en gingen hem tegemoet en ze begonnen te roepen:" Red, we bidden u! Gezegend is degene die in Jehovah's naam komt, de koning van Israël!”(John 12: 13-15).

Dit was dus erkenning dat Jezus nu wettelijk Koning was hoewel niet noodzakelijkerwijs de volledige macht van een koning uitoefenen.

Jezus 'ondervraging door Pontius Pilatus

Wanneer Johannes 'verslag vóór Pilatus Jezus' antwoord op Pilatus 'vraag laat zien: "Bent u de Koning van de Joden?"

“Jezus antwoordde:“ Mijn koninkrijk maakt geen deel uit van deze wereld. Als mijn koninkrijk deel uitmaakte van deze wereld, zouden mijn bedienden hebben gevochten dat ik niet aan de joden zou worden overgedragen. Maar zoals het is, is mijn koninkrijk niet van deze bron. ' 37 Dus Pilatus zei tegen hem: "Wel, bent u een koning?" Jezus antwoordde: "Dat zegt u zelf ik ben een koning. Voor deze Ik ben geboren en hiervoor ben ik in de wereld gekomen, dat ik moet getuigen van de waarheid ”. (John 18: 36-37)

Wat zei Jezus hier? De conclusie van Jezus 'antwoord is dat hij óf al tot Koning was benoemd, óf zeer binnenkort zou worden aangesteld, zoals hij zei: "Hiervoor ben ik geboren en hiervoor ben ik in de wereld gekomen". Dus een deel van zijn doel met zijn komst naar de aarde moest zijn om dat wettelijke recht op te eisen. Bovendien antwoordde hij dat zijn "Koninkrijk geen deel van deze wereld is", sprekend in de tegenwoordige tijd in plaats van de toekomende tijd (zie Jy 292-293 para 1,2) [Ix]

Wanneer ontving Jezus kracht en autoriteit?

We moeten een gebeurtenis kort in Jezus 'bediening kort bespreken. Nadat hij zijn discipelen had verteld dat hij zou sterven en zou worden opgewekt, zei hij in Matthew 16: 28: “Voorwaar, ik zeg u dat er hier sommigen zijn die de dood helemaal niet smaken totdat ze de Mensenzoon binnen zien komen zijn koninkrijk '.

Matthew 17: 1-10 schrijft verder dat "Zes dagen later Jezus Petrus en Jakobus en Johannes zijn broer meenam en hen zelf naar een verheven berg bracht." de zon en zijn bovenkleding werden schitterend als het licht. ”Dit was een bevoorrechte glimp van Jezus die in de toekomst in zijn koninkrijkskracht komt.

Jezus ter dood gebracht en opgewekt

Volgens Jezus 'eigen woorden gebeurde dat enkele dagen na zijn gesprek met Pilatus. Op de dag van zijn opstanding als Mattheus 28: 18 bevestigt: „[de opgestane] Jezus naderde en sprak tot hen [de discipelen], zeggend:„ Alle autoriteit is mij in de hemel en op aarde gegeven. ”Zo duidelijk had Jehovah gaf hem macht en autoriteit sinds zijn dood en opstanding. Hij had nu alle autoriteit tegen de tijd dat hij zijn discipelen voor het eerst zag na zijn opstanding.

Romeinen 1: 3, 4 bevestigt hoe deze gebeurtenis plaatsvond toen de apostel Paulus schreef dat Jezus 'die uit het zaad van David naar het vlees sprong, maar die met kracht werd uitgeroepen tot Gods Zoon volgens de geest van heiligheid door middel van opstanding uit de doden - Ja, Jezus Christus, onze Heer, 'die erop wees dat Jezus onmiddellijk na zijn opstanding kracht kreeg.

Deze toekomstige tijd wordt vermeld in de gebeurtenissen die zijn vastgelegd in Matthew 24: 29-31. Ten eerste zou er verdrukking zijn. Dit zou dan worden gevolgd door allen op aarde opmerkend dat "het teken van de Zoon des mensen zal verschijnen [zichtbaar] in de hemel, en dan zullen alle stammen van de aarde zichzelf slaan in weeklagen, en dat zullen ze doen zien [goed - fysiek zien] de Zoon des mensen komen op de wolken des hemels met kracht en grote glorie. ”

Wanneer zou Jezus in kracht en glorie komen?

Er is geen schriftuurlijk verslag van Jezus die zijn macht in de eerste eeuw op een merkbare manier uitoefende. Hij hielp de christelijke gemeente om te groeien, maar er was geen groot machtsvertoon. Er is ook geen historisch verslag dat Jezus sindsdien zijn macht heeft uitgeoefend en zijn heerlijkheid heeft getoond. (Dit gebeurde niet in 1874 of 1914 of 1925 of 1975.)

Daarom moeten we concluderen dat dit een tijd in de toekomst moet zijn. De volgende belangrijke gebeurtenis die volgens de Bijbelse profetie zal plaatsvinden, is Armageddon en de gebeurtenissen onmiddellijk daaraan voorafgaand.

 • Matthew 4: 8-11 laat zien dat Jezus Satan aanvaarde als de God (of koning) van de wereld op dat moment. (Zie ook 2 Corinthians 4: 4)
 • Openbaring 11: 15-18 en Openbaring 12: 7-10 laten zien dat Jezus zijn macht neemt en uitoefent om met de wereld en Satan de duivel om te gaan.
 • Openbaring 11: 15-18 registreert een verandering in de toestand van de mensheid als "het koninkrijk van de wereld werd het koninkrijk van onze Heer en van zijn Christus".
 • Dit sluit aan bij de gebeurtenissen van Openbaring 12: 7-10 waar Satan korte tijd op aarde wordt geworpen, gevolgd door de gebeurtenissen in Openbaring 20: 1-3. Hier wordt Satan duizend jaar gebonden en de afgrond in geslingerd.

Omdat deze gebeurtenissen de tijd omvatten om de doden te oordelen en "degenen die de aarde verwoesten te vernietigen", moeten ze nog steeds in onze toekomst liggen.

Openbaring 17: 14 bevestigt deze krachtige actie van de verheerlijkte Christus wanneer hij spreekt over de tien koningen (van de aarde) en het wilde beest, zeggende: “Deze zullen vechten met het Lam, maar omdat hij Heer der heren en Koning der koningen is, de Lam zal ze overwinnen. '

Wanneer was het 'laatste deel van de dagen' en welk effect heeft dit op toen Jezus koning werd?

De uitdrukking "laatste deel van de dagen" wordt genoemd in Daniel 2: 28, Daniel 10: 14, Isaiah 2: 2, Micah 4: 1, Ezekiel 38: 16, Hosea 3: 4,5 en Jeremiah 23: 20,21; 30: 24; 48: 47; 49: 39.

Het Hebreeuws is 'be'a.ha.rit' (Strongs 320): 'in de laatste (laatste)' en 'hay.yamim' (sterke 3117, 3118): 'dag (en)'.

Sprekend met Daniel in hoofdstuk 10 vers 14, zei de engel: "En ik ben gekomen om u te laten onderscheiden wat uw volk zal overkomen in het laatste deel van de dagen".  Naar wie bedoelde de engel met 'uw volk'? Verwees hij niet naar Daniëls eigen volk, de Israëlieten? Wanneer hield de natie Israël op te bestaan? Was het niet met de vernietiging van Galilea, Judea en Jeruzalem door de Romeinen tussen 66 CE en 73 CE?

Dus vraag je publiek, waar moet het 'Laatste deel van de dagen' naar verwijzen?

Het laatste deel van de dagen moet toch logisch verwijzen naar de eerste eeuw die leidde tot deze vernietiging en verspreiding van de overblijfselen van het Joodse volk.

Samengevat

De indicatie uit de beschouwde Geschriften is dat:

 1. Jezus kreeg het wettelijke recht om koning te zijn bij de geboorte, (ongeveer oktober 2 vGT) [WT gaat akkoord]
 2. Jezus was gezalfd en tot koning benoemd bij zijn doopsel door zijn Vader, (29 CE) [WT is het ermee eens]
 3. Jezus ontving zijn kracht bij zijn opstanding en zat aan de rechterhand van zijn Vader (33 GT) [WT gaat akkoord]
 4. Jezus zit aan de rechterhand van God totdat hij in heerlijkheid komt en zijn kracht in Armageddon uitoefent. (Toekomstige datum) [WT gaat akkoord]
 5. Jezus werd geen koning in 1914 CE. Er is geen schriftuurlijk bewijs om dit te ondersteunen. [WT is het niet eens]

Bijbelteksten die de bovenstaande conclusies ondersteunen, zijn: Mattheüs 2: 2; 21: 5; 25: 31-33; 27: 11-12, 37; 28:18; Marcus 15: 2, 26; Lukas 1:32, 33; 19:38; 23: 3, 38; Johannes 1: 32-34, 49; 12: 13-15; 18:33, 37; 19:19; Handelingen 2:36; 1 Korintiërs 15:23, 25; Kolossenzen 1:13; 1 Timoteüs 6: 14,15; Openbaring 17:14; 19:16

________________________________________________________

[I] Getuigen geloven dat Christus begin oktober van 1914 in de hemel koning werd.

[Ii] Shiloh betekent 'Hij Wiens het is; Hij aan wie het toebehoort it-2 p. 928

[Iii] Jozef was Jezus 'vader voor degenen die zich niet bewust waren van of niet aanvaarden dat hij uit de hemel kwam.

[Iv] it-1 p915 Genealogie van Jezus Christus door 7

[V] 'Een regent (van de Latijns Regens,[1] "[Een] uitspraak"[2]) is 'een persoon die is aangesteld om een ​​staat te besturen omdat de vorst minderjarig is, afwezig of arbeidsongeschikt is'.[3] '

[Vi] It-2 p. 59 para 8 Jezus Christus Jezus 'zalving met heilige geest stelde hem aan en droeg hem op om zijn bediening van prediking en onderwijs uit te voeren (Lu 4: 16-21) en ook om te dienen als Gods Profeet. (Ac 3: 22-26) Maar bovendien stelde het hem in dienst als Jehovah's beloofde koning, de erfgenaam van de troon van David (Lu 1: 32, 33, 69; Heb 1: 8, 9) en naar een eeuwig koninkrijk. Om die reden kon hij later Farizeeën vertellen: "Het koninkrijk van God is in uw midden." (Lu 17:20, 21) Evenzo was Jezus gezalfd om te handelen als Gods Hogepriester, niet als afstammeling van Aäron, maar naar de gelijkenis van Koning-Priester Melchizedek.-Heb 5: 1, 4-10; 7: 11-17.

[Vii] “Terwijl Jezus onderwees en wonderen verrichtte die hem duidelijk identificeerden als de beloofde koning van dat koninkrijk, werden de Farizeeën, zonder schone harten en oprecht geloof, gewoon meer tegen. Ze twijfelden aan de geloofsbrieven en claims van Jezus. Dus legde hij de feiten voor hen: het koninkrijk, vertegenwoordigd door zijn aangewezen koning, was 'in hun midden'. Hij vroeg niet dat ze in zichzelf keken.* Jezus en zijn discipelen stonden voor hen. 'Gods koninkrijk is hier bij u', zei hij.Luke 17: 21, Contemporary English Version. "

[Viii] "Uitspraak van oordeel. Alle vijanden van Gods koninkrijk zullen dan gedwongen worden om getuige te zijn van een gebeurtenis die hun leed zal intensiveren. Jezus verklaart: "Ze zullen de Zoon des mensen zien komen in de wolken met grote kracht en glorie." (Mark 13: 26) Deze bovennatuurlijke weergave van kracht zal aangeven dat Jezus is gekomen om oordeel uit te spreken. In een ander deel van dezelfde profetie over de laatste dagen geeft Jezus meer details over het oordeel dat op dit moment zal worden uitgesproken. We vinden die informatie in de gelijkenis van de schapen en de geiten. (Lees Matthew 25: 31-33, 46.) Loyale aanhangers van Gods koninkrijk zullen worden beoordeeld als "schapen" en zullen "hun [hoofd] opheffen", zich realiserend dat hun "bevrijding nadert" (Luke 21: 28) Echter, tegenstanders van het Koninkrijk zullen worden beoordeeld als "geiten" en zullen 'zichzelf in droefheid slaan', zich realiserend dat 'eeuwig afsnijden' op hen wacht. - Matt. 24: 30; Rev. 1: 7. "

[Ix] “Pilatus laat het probleem daar niet bij. Hij vraagt: "Welnu, bent u een koning?" Jezus laat Pilatus weten dat hij de juiste conclusie heeft getrokken en antwoordt: "U zegt zelf dat ik een koning ben. Hierom ben ik geboren en hiervoor ben ik in de wereld gekomen, dat ik van de waarheid moet getuigen. Iedereen die aan de kant van de waarheid staat, luistert naar mijn stem. "- John 18: 37."

Tadua

Artikelen door Tadua.
  19
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x