In het artikel Hoe kunnen we bewijzen toen Jezus koning werd? door Tadua, gepubliceerd op 7th December 2017 wordt bewijs aangeboden in een contextuele bespreking van de Schrift. De lezers worden uitgenodigd om de Schrift te overwegen door middel van een reeks reflectieve vragen en een beslissing te nemen. Dat artikel heeft, samen met vele anderen, de theologie aangevochten die door het Besturende Lichaam (GB) van Jehovah's Getuigen is voorgesteld voor de Messiaanse troonopvolging van oktober, 1914. Dit artikel zal zich concentreren op de GB-theologie van wat er met Jezus gebeurde bij zijn terugkeer naar de hemel en de rol die hij kreeg vóór Pinksteren 33 CE.

Welk koninkrijk kreeg Jezus?

In het naslagwerk gepubliceerd door de Watchtower and Bible Tract Society (WTBTS) met de titel Inzicht in de Schrift (afgekort tot it-1 of it-2, voor de twee delen) vinden we het volgende antwoord op de vraag van de ondertitel:

'Het koninkrijk van de zoon van zijn liefde.[1] Tien dagen na Jezus 'hemelvaart, op Pinksteren in 33 GT, hadden zijn discipelen het bewijs dat hij' tot de rechterhand van God was verheven 'toen Jezus heilige geest op hen uitstortte. (Han 1: 8, 9; 2: 1-4, 29-33) Zo werd het „nieuwe verbond” jegens hen van kracht, en zij werden de kern van een nieuwe „heilige natie”, het geestelijke Israël. - Heb 12:22 -24; 1 Pe 2: 9, 10; Ga 6:16.

Christus zat nu aan de rechterhand van zijn Vader en was het Hoofd over deze gemeente. (Ef 5:23; Heb 1: 3; Fil 2: 9-11) De Schrift laat zien dat er vanaf Pinksteren 33 GT een geestelijk koninkrijk over zijn discipelen werd opgericht. Toen de apostel Paulus aan de eerste-eeuwse christenen in Kolosse schreef, verwees hij naar Jezus Christus die reeds een koninkrijk had: „[God] heeft ons verlost van de autoriteit van de duisternis en ons overgebracht naar het koninkrijk van de Zoon van zijn liefde.” - Kol 1:13; vergelijk Han 17: 6, 7.

Het koninkrijk van Christus vanaf Pinksteren in 33 GT was een geestelijk koninkrijk dat regeerde over het geestelijke Israël, christenen die door Gods geest zijn verwekt om de geestelijke kinderen van God te worden. (Jo 3: 3, 5, 6) Als zulke door de geest verwekte christenen hun hemelse beloning ontvangen, zullen ze niet langer aardse onderdanen van het geestelijke koninkrijk van Christus zijn, maar zullen ze met Christus in de hemel koningen zijn. - Opb 5: 9 , 10.

Het bovenstaande wordt door de organisatie gebruikt om de tekst uit te leggen Kolossenzen 1: 13[2], welke staten "Hij redde ons van de autoriteit van de duisternis en bracht ons over naar het koninkrijk van zijn geliefde Zoon.'De brief aan de Kolossenzen is gedateerd rond 60-61 CE en is een van de vier brieven die door Paul zijn verzonden in afwachting van het proces in Rome.

Terwijl Kolossenzen 1: 13 duidelijk laat zien dat Jezus vanaf de eerste eeuw een koninkrijk had, leert de WTBTS dit als een geestelijk koninkrijk over de christelijke gemeente, zoals hieronder wordt getoond.

Jezus vestigde een geestelijk koninkrijk over de christelijke gemeente van zijn gezalfde broeders. (Kol. 1: 13) Toch zou Jezus moeten wachten om de volledige koninklijke macht over de aarde op te nemen als het beloofde 'nageslacht'.  (w14 1 / 15 p. 11 par. 17)

Hij ontving echter wel een "koninkrijk" met onderdanen die hem gehoorzaamden. De apostel Paulus identificeerde dat koninkrijk toen hij schreef: „[God] heeft ons [met de geest gezalfde christenen] verlost van de autoriteit van de duisternis en ons overgebracht naar het koninkrijk van de Zoon van zijn liefde”. Deze bevrijding begon met Pinksteren 1 GT toen heilige geest over Jezus 'getrouwe volgelingen werd uitgestort. (w02 10 / 1 p. 18 pars. 3, 4)

IN PINKSTEREN 33 GT, Jezus Christus, het hoofd van de gemeente, begon actief te regeren in het koninkrijk van zijn met geest gezalfde slaven. Hoe komt het? Door middel van de heilige geest, engelen en een zichtbaar bestuursorgaan….Aan het einde van 'de vastgestelde tijden van de naties' Jehovah verhoogde het koninklijke gezag van Christus en breidde het verder uit dan de christelijke gemeente. (w90 3 / 15 p. 15 pars. 1, 2)

Alle bovenstaande referenties uit WTBTS-publicaties leren duidelijk dat bij zijn terugkeer naar de hemel, hij heerschappij over de christelijke gemeente in 33 CE kreeg. Ze leren ook dat Jezus in 1914 werd gekroond als Messiaanse Koning.

Laten we nu redeneren over dit geheel van geschriften en de gedachte dat een geestelijk koninkrijk in 33 CE werd gevestigd in het licht van de nieuwe 'openbaringen' die momenteel door de GB worden onderwezen.

Wat is de schriftuurlijke basis om dat te concluderen Colossian 1: 13 verwijst naar een koninkrijk over de christelijke gemeente? Het antwoord is geen! Er is geen bewijs voor deze conclusie. Lees alsjeblieft de ondersteunende geschriften die in hun context worden aangehaald en zonder enig ander theologisch begrip op te leggen. Ze zijn afkomstig uit de it-2 sectie over dit onderwerp.

Efeziërs 5: 23 "Omdat een man het hoofd is van zijn vrouw, net zoals de Christus het hoofd is van de gemeente, omdat hij een redder is van dit lichaam."

Hebreeën 1: 3 “Hij is de weerspiegeling van Gods heerlijkheid en de exacte weergave van zijn wezen, en hij ondersteunt alle dingen door het woord van zijn macht. En nadat hij een reiniging voor onze zonden had gemaakt ... "

Philippians 2: 9-11 "Om deze reden verhoogde God hem tot een superieure positie en gaf hem vriendelijk de naam die boven elke andere naam staat, 10 zodat in de naam van Jezus elke knie zou buigen - van degenen in de hemel en die op aarde en die onder de grond - 11 en elke tong moet openlijk erkennen dat Jezus Christus de Heer is tot eer van God de Vader. ””

Niets in de bovenstaande verzen doet een expliciete verklaring over het koninkrijk dat in 33 CE aan Jezus werd gegeven exclusief over de christelijke gemeente, noch is er een impliciete verklaring in die zin. Het begrip is gedwongen, omdat de GB een a priori moeten de lering verdedigen dat het Messiaanse koninkrijk in 1914 werd opgericht. Als die leer niet bestond, kan de natuurlijke schriftlezing worden gevolgd.

Interessant is dat in Kolossenzen 1: 23 Paul zegt dat "... het goede nieuws is gehoord en gepredikt in de hele schepping onder de hemel ..." Er rijst een vraag hoe dit zou kunnen aansluiten bij Jezus 'woorden in Mattheüs 24: 14?

Een verder adres is te vinden in de 15th Januari 2014 wachttoren hierboven aangehaald artikel. Daar wordt de volgende verklaring afgelegd:

“Jezus vestigde een geestelijk koninkrijk over de christelijke gemeente van zijn gezalfde broeders. (Kol. 1: 13) Toch zou Jezus moeten wachten om de volledige koninklijke macht over de aarde op te nemen als het beloofde "nageslacht". Jehovah zei tegen zijn Zoon: „Ga aan mijn rechterhand zitten totdat ik je vijanden als een stoel voor je voeten plaats.” - Ps. 110: 1 “”.

Waarom moet Jezus wachten? Matthew 28: 18 verklaart: 'Jezus naderde en sprak tot hen, zeggende:'Alle autoriteit is mij in de hemel en op aarde gegeven. '”Dit vers zegt niet dat hij moet wachten tot het gezag hem in fasen wordt gegeven. De verklaring is expliciet dat hij alle autoriteit heeft gekregen.

Daarnaast, 1 Timothy 6: 13-16 zegt: “… Ik geef je de opdracht om het gebod op een vlekkeloze en onberispelijke manier te onderhouden tot de manifestatie van onze Heer Jezus Christus, die de gelukkige en enige Potentaat zal tonen in zijn eigen bestemde tijden. Hij is de Koning van degenen die regeren als koningen en Heer van degenen die regeren als heren, de enige die onsterfelijkheid bezit, die in een ongenaakbaar licht woont, dat niemand heeft gezien of kan zien. Aan hem zij eer en eeuwige macht. Amen." Hier wordt van Jezus gezegd dat hij over alles een koningschap en heerschappij had.

Op dit punt kunnen we zien dat er een reeks geschriften zijn die expliciete uitspraken doen over zijn autoriteit en de posities die hij inneemt, samen met zijn onsterfelijke aard.

Wat is er met het koninkrijk van Jezus gebeurd?

Nu kunnen we verder gaan met het punt van GB-lering dat Jezus de koning van de christelijke gemeente was. Er is een fatale fout in de theologie als gevolg van 'nieuw licht' in de Watchtower Study Edition van november 2016. Er waren twee studieartikelen, "Uit de duisternis geroepen" en "Ze braken vrij van valse religie".[3]

In deze twee artikelen wordt een herinterpretatie van de hedendaagse Babylonische ballingschap gegeven. Gedurende vele decennia was er geleerd dat er een moderne gevangenschap was voor ware christenen door het Babylonische religieuze systeem tijdens de jaren 1918 en 1919.[4] Zie hieronder de publicatie Openbaring - De grote Climax binnen handbereik hoofdstuk 30 paragrafen 11-12.

11 Zoals we eerder hebben opgemerkt, beleefde de trotse stad Babylon in 539 vGT een rampzalige val van de macht. Toen werd de kreet gehoord: “Ze is gevallen! Babylon is gevallen! " De grote zetel van het wereldrijk was gevallen voor de legers van Medo-Perzië onder Cyrus de Grote. Hoewel de stad zelf de verovering overleefde, was haar val van de macht reëel en resulteerde dit in de vrijlating van haar Joodse gevangenen. Ze keerden naar Jeruzalem terug om daar de zuivere aanbidding te herstellen. - Jesaja 21: 9; 2 Kronieken 36:22, 23; Jeremia 51: 7, 8.

12 In onze tijd is ook de roep gehoord dat Babylon de Grote is gevallen! Het tijdelijke succes van het Babylonische christendom in 1918 werd scherp omgedraaid in 1919 toen het overblijfsel van gezalfden, de klasse John, werd hersteld door een geestelijke opstanding. Babylon de Grote was gevallen wat betreft het hebben van een gevangenschap op Gods volk. Als sprinkhanen zwermden Christus 'gezalfde broers uit de afgrond, klaar voor actie. Zij waren de moderne „getrouwe en beleidvolle slaaf”, en de Meester stelde hen aan over al zijn bezittingen op aarde (Openbaring 9: 1-3; 11:11, 12). Dat ze op deze manier werden gebruikt, bewees dat Jehovah de christenheid volkomen had verworpen ondanks haar aanspraak op zijn vertegenwoordiger op aarde. De zuivere aanbidding werd hersteld en de weg lag open om de verzegeling van het overblijfsel van de 24 - de overgeblevenen van het zaad van de vrouw, de eeuwenoude vijand van Babylon de Grote - te voltooien. Dit alles betekende een verpletterende nederlaag voor die satanische religieuze organisatie.

Het nieuwe begrip erkent nog steeds dat er een anti-typische Babylonische ballingschap is voor de christelijke gemeente, maar de verandering is dat deze gevangenschap 9 jaar besloeg in plaats van slechts 1800 maanden te duren. Dit blijkt uit het eerste van de twee artikelen, "Called Out of Darkness", waarin staat:

IS ER EEN MODERNE DAG PARALLEL?

Hebben christenen ooit iets ervaren dat vergelijkbaar is met de Babylonische ballingschap? Jarenlang suggereerde dit dagboek dat Gods moderne dienaren de Babylonische ballingschap in 1918 binnengingen en dat ze in 1919 uit Babylon werden vrijgelaten. Om de redenen die we in dit artikel en in het volgende zullen schetsen, was een heronderzoek van het onderwerp echter noodzakelijk.

Bedenk: Babylon de Grote is het wereldrijk van valse religie. Dus om in 1918 aan Babylonische ballingschap te worden onderworpen, zou Gods volk in die tijd op de een of andere manier tot slaaf moeten zijn geworden van valse religie. De feiten tonen echter aan dat in de decennia die voorafgingen aan de Eerste Wereldoorlog, Gods gezalfde dienstknechten zich daadwerkelijk uit Babylon de Grote losbraken en er niet aan verslaafd raakten. Hoewel het waar is dat de gezalfden tijdens de Eerste Wereldoorlog werden vervolgd, werd de verdrukking die ze meemaakten voornamelijk veroorzaakt door de wereldlijke autoriteiten, niet door Babylon de Grote. Het lijkt er dus niet echt op dat Jehovah's volk in 1918 in ballingschap naar Babylon de Grote ging.

In paragraaf 6 wordt het punt gemaakt over een heronderzoek van het eerdere begrip. Paragraaf 7 zegt dat Gods volk op de een of andere manier tot slaaf moet worden gemaakt aan valse religie. Paragrafen 8-11 schetsen een geschiedenis van hoe het christendom afvallig werd. In paragraaf 9 worden historische personen genoemd, zoals keizer Constantijn, Arius en keizer Theodosius. Houd er echter rekening mee dat er geen verwijzingen zijn naar de bron van deze informatie. Het artikel verwijst alleen naar historici die claims maken voor de verandering, maar geeft de lezer geen aanvullende details om zelf onderzoek te doen. Vreemd genoeg worden de geschriften in Mattheüs 13: 24-25, 37-39 gebruikt om te beweren dat de zachte christelijke stem werd overstemd.

Iedereen die deze verzen in context leest, zal opmerken dat nergens in de "gelijkenis van tarwe en onkruid" staat dat de tarwe de Babylonische ballingschap ingaat.

Uit de paragrafen 12-14 krijgen we informatie over hoe te beginnen met de uitvinding van de drukpers in het midden van 15th Eeuw en het standpunt van enkelen, begon de Bijbel te worden vertaald en verspreid in de gemeenschappelijke talen. Vervolgens springt het naar de late 1800's waar Charles Taze Russell en een paar anderen een systematische studie van de Bijbel beginnen om bijbelse waarheden te krijgen.

Paragraaf 15 geeft een sommatie die stelt "Tot nu toe hebben we gezien dat ware christenen in Babylonische ballingschap kwamen kort na de dood van de laatste van de apostelen." De rest behandelt vragen die in het tweede artikel moeten worden beantwoord.

Over de punten die in dit artikel worden genoemd, kan veel worden gezegd. We zullen ons concentreren op het punt dat Jezus Koning van de christelijke gemeente is. Het artikel doet een reeks uitspraken zonder enige ondersteuning van de Bijbel.

Zoals reeds vermeld, heeft de GB een regel gecreëerd om een ​​type en antitype te bepalen. Geen bijbelverzen [5] worden gegeven noch kan worden gevonden om de bewering te ondersteunen dat de joodse Babylonische ballingschap een type was en dat de christelijke gemeente geconfronteerd zou worden met een antitypische gevangenschap door Babylon de Grote. De joodse ballingschap was te wijten aan het overtreden van het Wetsverbond en de voorspellingen die in de Wet werden gegeven, waren de uitkomst. Zo'n uitspraak wordt nooit gedaan voor de christelijke gemeente.

De bewering dat Charles Taze Russell en zijn medewerkers Bijbelse waarheden herstelden, is simplistisch en druist in tegen zijn eigen bewering:

“Hoe zag Russell dan de rol die hij en zijn medewerkers speelden bij het publiceren van schriftuurlijke waarheid? Hij legde uit: “Ons werk. . . is geweest om deze lang verspreide fragmenten van waarheid bij elkaar te brengen en ze aan het volk van de Heer te presenteren - niet zoals nieuwe, niet als onze eigen, maar als van de Heer. . . . We moeten elke eer afwijzen, zelfs niet voor het vinden en herschikken van de juwelen van de waarheid. " Hij zei verder: 'Het werk waarin de Heer graag onze nederige talenten heeft gebruikt, is niet zozeer een oorspronkelijk werk geweest als wel van wederopbouw, aanpassing en harmonisatie.' '(Cursivering van het origineel; vet toegevoegd)[6]

Daarom, als het niet nieuw is, moeten deze waarheden al in omloop zijn geweest. Dus, waar hebben ze ze geleerd? Bovendien verrichtte Russell een ongelooflijk werk door bijbelse inzichten te verspreiden in traktaten, boeken, tijdschriften, krantenpreken en het eerste audiovisuele leermedium. Hoe kunnen ze in gevangenschap zijn als deze boodschap zo uitgebreid werd verkondigd en verspreid? Dit was beslist geen overstemming uit de stem. Het klinkt alsof de gevangenen zich vrijelijk uitten.

Dit herziene begrip van de Babylonische ballingschap en de troon van Christus Jezus als de Koning van de christelijke gemeente is niet houdbaar. Jezus werd niet gecorrumpeerd door Satan in de hemel of op aarde. Zelfs als een man kon Jezus beweren:

“Ik heb deze dingen tegen je gezegd, zodat je door mij vrede zult hebben. In de wereld zul je verdrukking hebben, maar houd moed! Ik heb de wereld veroverd. ”(John 16: 33).

Dit was aan het einde van zijn laatste verhandeling op de dag dat hij stierf. Bij zijn terugkeer naar de hemel kreeg hij onsterfelijkheid en werd hij de Koning der koningen en de Heer der heren. Bovendien kreeg hij alle autoriteit. De vraag is: hoe slaagde Satan erin om het koninkrijk van Jezus van de christelijke gemeente te corrumperen en gevangen te nemen? Hoe kon Satan de Koning der koningen verslaan?

Jezus beloofde in Mattheüs 28: 20: “… en kijk! Ik ben de hele dag bij je tot de conclusie van het samenstel van dingen. ”Wanneer verliet Jezus zijn onderdanen of hield hij zich niet aan een belofte?

Al deze verwrongen leringen zijn gemaakt om het geloof te ondersteunen dat het Messiaanse koninkrijk in 1914 is opgericht. Met deze leringen laat de GB onze glorieuze Heer Jezus eruitzien alsof hij heeft gefaald, 1800 jaar een koninkrijk heeft verloren en Satan verheft als de machtigste, althans voor een tijdje. Hoe oneer van God en zijn koning? Zeker, dit is niet onze knieën buigen en erkennen dat Jezus Heer is tot eer van de Vader.

De vraag is: komen deze leringen neer op godslastering tegen Jezus Christus? Iedereen moet zijn eigen conclusie trekken.

__________________________________________________

[1] it-2 pp. 169-170 Koninkrijk van God

[2] Alle schriftuurlijke verwijzingen zijn afkomstig uit de Nieuwe-Wereldvertaling (NWT) van de Heilige Schrift 2013-editie, tenzij anders vermeld.

[3] Pagina's 21-25 en 26-30 respectievelijk. Lees de artikelen en zie hoe de geciteerde of geciteerde teksten de beweringen niet ondersteunen.

[4] De vroegste verwijzing daarnaar is te vinden in de Watchtower 1st Augustus 1936 onder een artikel getiteld "Obadiah", deel 4. In de paragrafen 26 en 27 staat:

26 Nu kijkend naar de vervulling van de profetie: Het leger van het geestelijke Israël was in gevangenschap door Satans organisatie, dat wil zeggen Babylon, vóór en in 1918. Tot die tijd hadden ze zelfs de heersers van deze wereld erkend, de dienaren van Satan, als de "hogere machten". Dit deden ze onwetend, maar bleven trouw en trouw aan Jehovah. De belofte is dat deze getrouwen de plaats zullen bezitten die onrechtmatig wordt ingenomen door degenen die hen onderdrukten. Het is een beeld van hoe God aandachtig let op degenen die hem trouw en trouw blijven en hen te zijner tijd verlost en hen een plaats van suprematie geeft over hun vijanden en zijn vijanden. Deze waarheden laat de Heer zijn volk nu ongetwijfeld begrijpen dat ze troost kunnen ontvangen en met geduld hun werk kunnen voortzetten dat hij hun heeft opgedragen.

27 „De ballingschap van Jeruzalem”, zoals gebruikt door de profeet Obadja, impliceert sterk dat de vervulling van dit deel van de profetie ergens na 1918 begint en terwijl het overblijfsel nog op aarde is en voordat hun werk op aarde is voltooid. "Toen de Heer zich weer tot de gevangenschap van Zion wendde, waren we als die droom." (Ps. 126: 1) Toen het overblijfsel zag dat ze vrij waren van de bindende koorden van Satans organisatie, vrij waren in Christus Jezus, en God en Christus erkenden. Jezus als de "Hogere Machten", voor wie ze te allen tijde moeten zijn gehoorzaam dat zo verfrissend was dat het een droom leek, en velen zeiden dat ook.

Het artikel onderzoekt het type en de anti-type leer die niet door de GB worden geaccepteerd, tenzij de bijbel dit expliciet vermeldt. Dit is te vinden in de March15th 2015 Study Edition Wachttoren.

[5] Sommigen verwijzen misschien naar Openbaring 18: 4 als ondersteuning voor een antitype. Dit zal in een toekomstig artikel worden behandeld.

[6] Zie Jehovah's Getuigen Verkondigers van Gods koninkrijk Hoofdstuk 5 pagina 49 (1993)

Eleasar

JW al meer dan 20 jaar. Onlangs afgetreden als ouderling. Alleen Gods woord is waarheid en we kunnen niet meer gebruiken, we zijn in de waarheid. Eleasar betekent "God heeft geholpen" en ik ben vol dankbaarheid.
    12
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x