De eerste keer dat ik van de emblemen nam op de herdenkingsdienst in mijn plaatselijke Koninkrijkszaal, merkte de oudere zuster die naast me zat in alle oprechtheid op: „Ik had geen idee dat we zo bevoorrecht waren!” Daar heb je het in één zin: het probleem achter het JW-systeem van twee klassen van verlossing. De trieste ironie is dat het Besturende Lichaam, terwijl het beweert het onderscheid tussen geestelijken en leken in het christendom te hebben afgeschaft[I], heeft zich bij zijn mede-denominaties aangesloten bij het creëren van een van hun eigen, en een bijzonder uitgesproken onderscheid is het.

Je zou kunnen denken dat ik het probleem overdrijf. Je zou kunnen zeggen dat dit een verschil is zonder onderscheid - ondanks de opmerking van deze zuster. Toch is het JW-klassenonderscheid in zekere zin groter dan momenteel in het katholicisme wordt beoefend. Bedenk dat in potentie iedereen paus kan worden, zoals Deze video aantoont.

Dit is niet het geval bij Jehovah's Getuigen. Volgens de JW-theologie moet iemand specifiek door God worden geselecteerd als een van een elitegroep van gezalfden voordat hij enige hoop kan hebben om naar de top van de JW-ladder te stijgen. Alleen degenen die zo zijn gekozen, kunnen beweren geadopteerde kinderen van God te zijn. (De rest kan zichzelf alleen "Gods vrienden" noemen.[Ii]) Bovendien heeft binnen de katholieke kerk het onderscheid tussen geestelijken en leken geen invloed op de beloning die elke katholiek zou ontvangen. Of het nu priester, bisschop of leek is, alle goede mensen gaan naar de hemel. Bij Getuigen is dit echter niet het geval. Het onderscheid tussen geestelijken en leken blijft bestaan ​​na de dood, waarbij de elite naar de hemel gaat om te regeren, terwijl de rest - ongeveer 99.9% van al degenen die als ware en getrouwe christenen worden beschouwd - nog eens 1,000 jaar van onvolmaaktheid en zonde had om naar uit te kijken, volgde door een laatste test, waarna ze alleen eeuwig leven kunnen ontvangen in de ruimste zin van het woord.

Hierin krijgt de niet-gezalfde Jehovah's Getuige die naar verluidt door God rechtvaardig verklaard is, hetzelfde vooruitzicht als een onrechtvaardige uit de dood opgewekte, zelfs iemand die de Christus nooit heeft gekend. In het beste geval kan hij uitkijken naar een "voorsprong" in de race naar perfectie ten opzichte van zijn niet-christelijke of vals-christelijke tegenhanger. Blijkbaar is dit alles wat Gods verklaring van gerechtigheid inhoudt in het geval van een lid van het Andere Schaap.

Nu wordt duidelijk waarom die lieve oudere zuster werd bewogen om haar oprechte uitdrukking te geven over mijn nieuw verworven verheven status.

Als je het gevoel hebt dat er iets niet helemaal goed voelt bij dit alles, ben je niet de enige. Duizenden nog praktiserende Jehovah's Getuigen worstelen met de vraag of ze bij de herdenking van dit jaar van het brood en de wijn moeten genieten. Een lid van bijna alle kerken van de christenheid zou deze strijd verwarrend vinden. Ze redeneerden: “Maar heeft onze Heer Jezus ons niet geboden om deel te nemen aan de symbolen die zijn vlees en bloed vertegenwoordigen? Gaf hij ons niet een duidelijk, ondubbelzinnig bevel: "Blijf dit doen ter nagedachtenis aan mij"? (1 Co 11:24, 25)

De reden dat veel JW's aarzelen, bang zijn om te gehoorzamen aan wat een eenvoudig, duidelijk bevel lijkt te zijn, is dat hun geest in de war is geraakt door "kunstig gekunstelde valse verhalen". (2 Pe 1:16) Door een verkeerde toepassing van 1 Korinthiërs 11: 27-29 zijn Getuigen ertoe gebracht te geloven dat ze werkelijk een zonde begaan als ze van de emblemen gebruikten zonder de speciale kennisgeving van God te hebben ontvangen dat ze lid zijn van deze elitegroep.[Iii]  Is een dergelijke redenering geldig? Belangrijker: is het schriftuurlijk?

God heeft me niet geroepen

Onze Heer Jezus is een opmerkelijke opperbevelhebber. Hij geeft ons geen tegenstrijdige instructies of vage richtlijnen. Als hij maar een paar christenen, een kleine minderheid, had gewild om van de emblemen te genieten, dan zou hij dat hebben gezegd. Als verkeerd deelnemen een zonde zou zijn, zou Jezus de criteria hebben uiteengezet waarmee we zouden weten of we wel of niet zouden deelnemen.

Gezien dat zien we dat hij ondubbelzinnig vertelde ons om deel te nemen aan de emblemen die zijn vlees en bloed betekenden, zonder uitzondering. Hij deed dit, omdat hij wist dat geen enkele volgeling van hem gered kon worden zonder van zijn vlees te eten en van zijn bloed te drinken.

"Dus zei Jezus tegen hen:" Ik zeg echt tegen je: tenzij je het vlees van de Mensenzoon eet en zijn bloed drinkt, heb je geen leven in jezelf. 54 Wie zich met mijn vlees voedt en mijn bloed drinkt, heeft eeuwig leven en ik zal hem op de laatste dag doen opstaan; 55 want mijn vlees is echt voedsel en mijn bloed is ware drank. 56 Wie zich met mijn vlees voedt en mijn bloed drinkt, blijft in eenheid met mij en ik in eenheid met hem. 57 Net zoals de levende Vader mij zond en ik leef vanwege de Vader, zo zal ook degene die zich met mij voedt door mij leven. ' (John 6: 53-57)

Moeten we geloven dat de andere schapen "geen leven hebben" in zichzelf? Op welke basis worden Getuigen gedwongen dit vereiste te negeren en zichzelf deze levensreddende voorziening te ontzeggen?

Op basis van de verkeerde interpretatie van het Besturende Lichaam van een enkele Schrift: Romeinen 8: 16.

Uit de context gehaald in ware JW eisegetical[Iv] mode, de publicaties hebben dit te zeggen:

w16 januari p. 19 pars. 9-10 De Geest getuigt van onze geest
9 Maar hoe weet iemand dat hij de hemelse roeping heeft, dat hij dit feitelijk heeft ontvangen speciaal token? Het antwoord is duidelijk te zien in de woorden van Paulus aan de gezalfde broeders in Rome, die 'geroepen waren om heiligen te zijn'. Hij zei tegen hen: „Jullie hebben geen geest van slavernij ontvangen die opnieuw angst veroorzaakte, maar jullie kregen een geest van adoptie als zonen, door welke geest we uitroepen: 'Abba, Vader!' De geest zelf getuigt met onze geest dat wij Gods kinderen zijn. " (Rom. 1: 7; 8:15, 16) Simpel gezegd, door middel van zijn heilige geest maakt God die persoon duidelijk dat hij wordt uitgenodigd om een ​​toekomstige erfgenaam in de Koninkrijksregeling te worden (1 Thess. 2:12.

10 Degenen die dit hebben ontvangen speciale uitnodiging van God hebben geen andere getuige uit een andere bron nodig. Ze hebben niet iemand anders nodig om te verifiëren wat er met hen is gebeurd. Jehovah laat er geen enkele twijfel over bestaan ​​in hun geest en hart. De apostel Johannes zegt tegen zulke gezalfde christenen: "U hebt een zalving van de heilige en u hebt allen kennis." Hij zegt verder: “Wat jou betreft, de zalving die je van hem hebt ontvangen, blijft in je, en je hebt niemand nodig om je te onderwijzen; maar de zalving van hem leert je over alle dingen en is waar en is geen leugen. Blijf in eenheid met hem, zoals het je heeft geleerd. " (1 Johannes 2:20, 27) Deze personen hebben net als iedereen geestelijk onderricht nodig. Maar ze hebben niemand nodig om hun zalving te bekrachtigen. De krachtigste kracht in het universum heeft hen deze overtuiging gegeven!

Wat een ironie dat ze 1 citeren John 2: 20, 27 om te laten zien dat deze “niemand nodig hebben om hun zalving te valideren”, terwijl ze hun best doen om het te ongeldig te maken! Bij elke herdenking die ik ooit heb bijgewoond, heeft de spreker een groot deel van de verhandeling besteed aan het vertellen van iedereen waarom ze niet zouden moeten deelnemen, waardoor de zalving van de Heilige Geest in hun gedachten ongeldig wordt.

Door onschriftuurlijke termen als "speciaal token" en "speciale uitnodiging" te gebruiken, probeert het Besturende Lichaam dat idee over te brengen alle Jehovah's Getuigen hebben de heilige geest, maar niet iedereen wordt uitgenodigd om Kinderen van God te worden. Dus jij, als een Jehovah's Getuige, hebt Gods heilige geest, maar je bent niet gezalfd door die geest tenzij je een "speciale uitnodiging" hebt gehad of een "speciaal teken" hebt ontvangen, wat dat ook moge betekenen.

Voor velen lijkt dit redelijk, omdat hun bijbelstudie beperkt is tot de publicaties van de Organisatie, die verzen uitkiezen om institutionele redeneringen te ondersteunen. Maar laten we dat niet doen. Laten we iets radicaals doen, zullen we? Laten we de Bijbel lezen en het voor zichzelf laten spreken.

Als je de tijd hebt, lees dan alle Romeinen om een ​​idee te krijgen van de algehele boodschap van Paulus. Herlees vervolgens de hoofdstukken 7 en 8. (Bedenk dat er in de oorspronkelijke brief geen onderverdelingen in hoofdstukken of verzen waren.)

Nu we het einde van hoofdstuk 7 bereiken en naar hoofdstuk 8 gaan, is het duidelijk dat Paulus het heeft over tegenpolen. Tegengestelde krachten. In dit geval de nevenschikking van twee wetten die tegenover elkaar staan.

“Ik vind dan deze wet in mijn geval: wanneer ik wil doen wat goed is, is wat slecht is bij mij aanwezig. 22 Ik geniet echt van de wet van God volgens de man die ik van binnen ben, 23 maar ik zie in mijn lichaam een ​​andere wet die strijdt tegen de wet van mijn verstand en die mij gevangen houdt naar de wet van de zonde die in mijn lichaam is. 24 Ellendig man die ik ben! Wie zal mij redden van het lichaam dat deze dood ondergaat? 25 Dank aan God door Jezus Christus, onze Heer! Dus dan ben ik met mijn verstand zelf een slaaf van Gods wet, maar met mijn vlees aan de wet van de zonde. " (Romeinen 7: 21-25)

Niet door wilskracht kan Paulus de heerschappij over zijn gevallen vlees krijgen; noch kan hij door de overvloed aan goede werken de lei van een zondig leven schoonvegen. Hij is veroordeeld. Maar er is hoop. Deze hoop is een gratis geschenk. Dus vervolgt hij:

"Daarom hebben degenen die zich verenigen met Christus Jezus geen veroordeling." (Romeinen 8: 1)

Helaas berooft de NWT dit vers van een deel van zijn kracht door de woorden "vereniging met" toe te voegen. In het Grieks staat eenvoudig: "die in Christus Jezus". Als we zijn in Christus, we hebben geen veroordeling. Hoe werkt dat? Paul gaat verder (lezen van de ESV):

2Want de wet van de Geest des levens heeft u gesteldb vrij in Christus Jezus van de wet van zonde en dood. 3Want God heeft gedaan wat de wet, verzwakt door het vlees, niet kon doen. Door zijn eigen Zoon te sturen in de gelijkenis van zondig vlees en voor zonde,c hij veroordeelde de zonde in het vlees, 4opdat de rechtvaardige eis van de wet in ons zou worden vervuld, die niet naar het vlees wandelt maar naar de Geest. 5Want zij die volgens het vlees leven, richten hun gedachten op de dingen van het vlees, maar zij die volgens de Geest leven, richten hun gedachten op de dingen van de Geest. 6Want de geest op het vlees richten is de dood, maar de geest op de geest richten is leven en vrede. 7Want de geest die op het vlees is ingesteld, staat vijandig tegenover God, want het onderwerpt zich niet aan Gods wet; dat kan inderdaad niet. 8Degenen die in het vlees zijn, kunnen God niet behagen. (Romeinen 8: 2-8)

Er is een wet van de Geest en een tegengestelde wet van zonde en dood, dat wil zeggen een wet van het vlees. In Christus zijn betekent vervuld worden met de Geest. De Heilige Geest bevrijdt ons. Het vlees is echter vervuld van zonde en maakt ons tot slaven. Hoewel we niet vrij kunnen zijn van het gevallen vlees, noch van de gevolgen ervan, kunnen we de invloed ervan tegengaan door vervuld te worden met de Heilige Geest. Zo worden we gered in Christus.

Daarom is het niet het terzijde leggen van het vlees dat leven brengt, want er is geen manier voor ons om dat te doen, maar eerder onze bereidheid om volgens de geest te leven, om door die geest te worden vervuld, om in Christus te leven .

Uit de woorden van Paulus zien we alleen de mogelijkheid voor twee staten van zijn. Eén staat is de vleselijke staat waarin we worden overgegeven aan de verlangens van het vlees. De andere staat is degene waar we de geest vrijelijk aanvaarden, onze geest stevig ingesteld op leven en vrede, op eenheid met Jezus.

Houd er rekening mee dat er één staat is die de dood tot gevolg heeft, de vleselijke staat. Evenzo is er één toestand die resulteert in leven. Die toestand komt uit de geest. Elke staat heeft een enkele uitkomst, ofwel de dood door het vlees of leven door de Geest. Er is geen derde staat.

Paul legt dit verder uit:

“U bent echter niet in het vlees maar in de Geest, als de Geest van God in feite in u woont. Iedereen die de Geest van Christus niet heeft, is niet van hem. 10Maar als Christus in u is, hoewel het lichaam dood is vanwege zonde, is de Geest leven vanwege gerechtigheid. 11Als de Geest van hem die Jezus uit de doden heeft opgewekt in u woont, zal hij die Christus Jezus uit de dood heeft opgewekt, ook uw sterfelijke lichamen tot leven brengen door zijn Geest die in u woont. " (Romeinen 8: 9-11 ESV)

De enige twee staten waarover Paulus spreekt, zijn de vleselijke staat of de geestelijke staat. U bent of in Christus of u bent het niet. Je gaat dood of je leeft. Zie je hier iets waardoor de lezers van Paulus zouden kunnen concluderen dat er drie staten van zijn zijn, één in het vlees en twee in de geest? Dit is wat de Wachttoren wil dat we geloven.

De moeilijkheid van deze interpretatie wordt duidelijk wanneer we de volgende verzen overwegen:

“Dus dan, broeders, zijn wij schuldenaars, niet naar het vlees, om naar het vlees te leven. 13Want als je naar het vlees leeft, zul je sterven, maar als je door de Geest de daden van het lichaam doodt, zul je leven. 14Want allen die door de Geest van God worden geleid, zijn zonen van God. " 15Want u hebt niet de geest van slavernij ontvangen om in angst terug te vallen, maar u hebt de geest van adoptie als zonen ontvangen, door wie we roepen: “Abba! Vader!" (Romeinen 8: 12-15 ESV)

De publicaties vertellen ons dat we als Jehovah's Getuigen door de geest worden geleid.

(w11 4 / 15 p. 23 par. 3 Staat u toe dat Gods Geest u leidt?)
Waarom is het van vitaal belang dat we door heilige geest worden geleid? Omdat een andere kracht ons probeert te domineren, een kracht die de werking van de heilige geest tegenwerkt. Die andere kracht is wat de Bijbel 'het vlees' noemt, wat verwijst naar de zondige neigingen van ons gevallen vlees, de erfenis van onvolmaaktheid die we hebben ontvangen als afstammelingen van Adam. (Lees Galaten 5: 17.)

Volgens Paulus zijn "allen die door de Geest van God worden geleid, zonen van God." Toch wil het Besturende Lichaam ons anders laten geloven. Ze willen ons laten geloven dat we door Gods geest geleid kunnen worden, terwijl we alleen zijn vrienden zijn. Als vrienden mogen we geen gebruik maken van de levensreddende voorziening van Christus 'lichaam en bloed. Ze willen ons doen geloven dat er meer nodig is. We moeten een "speciale uitnodiging of teken" hebben ontvangen op een mystieke of mysterieuze manier om ons deel te laten uitmaken van deze elitegroep.

Is de geest van God waarover Paulus spreekt in vers 14 niet dezelfde geest waarover hij in vers 15 spreekt als hij het de geest van adoptie noemt? Of zijn er twee geesten - een van God en een van adoptie? Niets in deze verzen duidt op zo'n belachelijk concept. Toch moeten we die interpretatie aanvaarden als we de toepassing van het volgende vers door de Organisatie moeten geloven:

 "De Geest zelf getuigt met onze geest dat we kinderen van God zijn, ..." (Romeinen 8: 16)

Als je de Geest van God niet hebt, dan ben je volgens vers 14 geen kind van God. Als je echter niet de Geest van God hebt, dan heb je volgens alle voorgaande verzen de geest van het vlees. Er is geen middenweg. Je kunt de aardigste persoon in de buurt zijn, maar we hebben het niet over aardigheid, goedheid of liefdadigheidswerk. We hebben het over het aanvaarden van de geest van God in ons hart, zodat we in Christus kunnen leven. Alles wat we hier in de woorden van Paulus aan de Romeinen lezen, spreekt van een binaire situatie. Het basiscomputercircuit is een binair circuit. Het is 1 of 0; aan of uit. Het kan alleen in een van de twee staten bestaan. Dit is de essentiële boodschap van Paulus. We zijn of in het vlees of in de geest. We letten op het vlees, of we letten op de geest. We zijn óf in Christus, óf we zijn het niet. Als we in de geest zijn, als we op de geest letten, als we in Christus zijn, dan weten we het. We twijfelen er niet aan. We weten het. En die geest getuigt met onze geest dat we door God als zijn kinderen zijn aangenomen.

Getuigen wordt geleerd te denken dat ze de Heilige Geest kunnen hebben en kunnen leven, zoals de NWT het stelt, "in vereniging met Christus", terwijl ze tegelijkertijd geen kinderen van God zijn en de geest van adoptie niet hebben. Er is niets in de geschriften van Paulus, noch die van enige andere bijbelschrijver, om zo'n schandalig idee te ondersteunen.

Geconcludeerd zijn dat de Wachttorengenootschap toepassing van Romeinen 8:16 is nep en eigenbelang, men zou kunnen aannemen dat er geen verdere belemmering zou zijn om deel te nemen aan de symbolen op de Gedachtenisviering. Dat blijkt echter om verschillende redenen niet het geval te zijn:

We zijn het niet waard!

Een goede vriend was in staat zijn vrouw ervan te overtuigen dat de interpretatie van de Organisatie van Romeinen 8:16 niet schriftuurlijk was, en toch weigerde ze nog steeds deel te nemen. Haar redenering was dat ze zich niet waardig voelde. Ondanks de humoristische verwijzing die dit aan die scène zou kunnen oproepen Wayne's World, het is een feit dat niemand van ons het waard is. Ben ik het geschenk waard dat mij door mijn hemelse Vader door mijn Heer Jezus wordt aangeboden? Ben jij? Is er een mens? Daarom wordt het Gods genade genoemd, of zoals Getuigen het graag noemen: "Jehovah's onverdiende goedheid". Het kan niet worden verdiend, dus niemand kan het waard zijn.

Zou u niettemin een geschenk weigeren van iemand die van u houdt simpelweg omdat u zich het geschenk onwaardig voelt? Als je vriend je zijn geschenk waardig acht, beledig je hem dan niet en trek je zijn oordeel in twijfel om je neus ervoor op te draaien?

Zeggen dat je het niet waard bent, is geen geldig argument. Er wordt van je gehouden en je wordt aangeboden wat de Bijbel het "gratis geschenk van het leven" noemt. Het gaat er niet om waardig te zijn; het gaat over dankbaar zijn. Het gaat over nederig zijn. Het gaat over gehoorzaam zijn.

We zijn het geschenk waardig vanwege de genade van God, de allesomvattende liefde van God. Niets wat we doen, maakt ons waardig. Het is Gods liefde voor ons persoonlijk die ons waardig maakt. Onze waarde voor hem is het resultaat van onze liefde voor hem en zijn liefde voor ons. Gezien dit alles zou het een belediging zijn voor onze hemelse Vader om te weigeren wat hij ons aanbiedt, door te suggereren dat we onwaardig zijn. Het is hetzelfde als te zeggen: 'Je hebt hier een slechte beslissing genomen, Jehovah. Ik weet meer dan jij. Ik ben dit niet waardig. " Wat een wang!

Locatie, locatie, locatie!

We kennen allemaal de opwinding die men voelt bij het openen van een geschenk. In afwachting vult onze geest zich met de mogelijkheden van wat de doos zou kunnen bevatten. We kennen ook de teleurstelling bij het openen van het geschenk en zien dat onze vriend een slechte keuze heeft gemaakt. Mensen doen hun best om het juiste geschenk te krijgen om een ​​vriend vreugde te brengen, maar zo vaak slagen we er niet goed in om nauwkeurig te anticiperen op de wensen, verlangens en behoeften van onze vriend. Denken we echt dat onze hemelse Vader op dezelfde manier beperkt is; dat elk geschenk dat hij ons geeft minder dan ver weg is en verder gaat dan alles wat we maar kunnen wensen, verlangen of nodig hebben? Toch is dat vaak de reactie die ik heb gezien toen ik de gedachte introduceerde dat Getuigen die altijd hadden geloofd dat ze een aardse hoop hadden, nu een hemelse hoop kunnen grijpen.

Decennia lang bevatten de tijdschriften kunstig gekunstelde illustraties die een idyllisch leven in een paradijsaarde weergeven. (Hoe de aarde ogenblikkelijk een paradijs zou kunnen worden terwijl ze gevuld is met miljarden terugkerende goddelozen lijkt naïef fantasierijk, vooral als we ons realiseren dat ze allemaal nog steeds een vrije wil zullen hebben. Ja, onder de heerschappij van Christus zal het beter zijn dan het is. nu, maar meteen een idyllisch paradijs, ik denk het niet.) Deze artikelen en illustraties hebben in de hoofden en harten van Jehovah's Getuigen een verlangen opgewekt naar een veel betere wereld dan ze ooit hebben gekend. Er is weinig tot geen aandacht besteed aan enige hemelse hoop. (Sinds 2007 geven we toe dat de hemelse hoop nog steeds open is, maar gaan we van deur tot deur en bieden we deze mogelijkheid aan?[V]) Daardoor hebben we deze denkbeeldige werkelijkheid in onze geest opgebouwd, zodat elke gedachte aan een andere hoop ons leeg laat. We willen allemaal een mens zijn. Dat is een natuurlijk verlangen. We willen ook eeuwig jong zijn. Daarom heeft de Organisatie, samen met elke andere denominatie in de christenheid, een onaantrekkelijk beeld geschetst door te onderwijzen dat de beloning leven in de hemel is.

Ik snap het.

Maar als het Besturende Lichaam het bij het verkeerde eind heeft gehad over wie de hemelse roeping krijgt, misschien hebben ze het mis gehad over wat de hemelse roeping is? Is het een oproep om met de engelen in de hemel te leven?

Is er ergens in de Bijbel waar wordt gezegd dat de gezalfden weggaan om in de hemel te leven? Mattheüs spreekt wel dertig keer over het koninkrijk van de hemelen, maar het is niet het koninkrijk in de hemel, maar het koninkrijk van de hemel (meervoud). Het woord "hemelen" is ouranos in het Grieks en kan 'de lucht, de lucht of de atmosfeer, de sterrenhemel (universum) en de spirituele hemel' betekenen. Wanneer Petrus in 2 Petrus 3:13 over een „nieuwe hemel en een nieuwe aarde” schrijft, spreekt hij niet over de locatie, de fysieke aarde en de letterlijke hemelen, maar over een nieuw samenstel van dingen op aarde en een nieuwe regering over de aarde. Heavens verwijst vaak naar de heersende of controlerende krachten over de wereld van de mensheid.

Wanneer Mattheus dus verwijst naar het koninkrijk of de hemel, hij spreekt niet over de locatie van het koninkrijk, maar over de oorsprong, de bron van autoriteit. Het koninkrijk is van - dat wil zeggen, het is afkomstig van - de hemel. Het koninkrijk is van God en niet van mensen.

Dit komt overeen met andere uitingen met betrekking tot het koninkrijk. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat de heersers heersen op of op de aarde. (Zie Openbaring 5:10.) Het voorzetsel in dit vers is oor wat betekent "op, tegen, tegen, op basis van, op".

'U hebt hen tot een koninkrijk en tot priesters voor onze God gemaakt; en zij zullen op aarde regeren. " (Openbaring 5:10 NASB)

"En u hebt hen tot een koninkrijk en priesters voor onze God gemaakt, en zij zullen als koningen over de aarde regeren." (Openbaring 5: 10 NWT)

De NWT vertaalt oor als "over" om zijn specifieke theologie te ondersteunen, maar er is geen basis voor deze bevooroordeelde weergave. Het is logisch dat deze zouden regeren op of over de aarde, want een deel van hun rol is om als priesters in het nieuwe Jeruzalem op te treden voor de genezing van de naties. Jesaja werd geïnspireerd om over zulke personen te spreken toen hij schreef:

"Kijken! Een koning zal regeren voor gerechtigheid zelf; en wat betreft vorsten, zullen zij als vorsten heersen voor gerechtigheid zelf. 2 En ieder moet blijken te zijn als een schuilplaats voor de wind en een schuilplaats voor de regenbui, als waterstromen in een waterloos land, als de schaduw van een zware steile rots in een uitgeput land. " (Jesaja 32: 1, 2)

Hoe wordt van hen verwacht dat ze dit doen als ze ver weg in de hemel wonen? Zelfs Jezus liet een trouwe en discrete slaaf achter om zijn kudde te voeden wanneer hij afwezig was. (Matthew 24: 45-47)

Onze Heer Jezus ging om met zijn discipelen door zich in een vleselijke vorm te manifesteren. Hij at met hen en dronk met hen en sprak met hen. Hij vertrok maar beloofde terug te keren. Waarom zou hij terugkeren, als het mogelijk is om op afstand vanuit de hemel te regeren? Waarom is de tent van God bij de mensheid, als de regering ver weg in de hemel zal wonen? Waarom daalt het nieuwe Jeruzalem, dat bevolkt is met de gezalfden, uit de hemel naar de aarde om te verblijven onder de zonen en dochters van de mensheid? (Opb 21: 1-4; 3:12)

Ja, de Bijbel spreekt wel van een geestelijk lichaam dat deze zullen ontvangen. Er staat ook dat Jezus werd opgewekt en een levengevende geest werd. Desondanks was hij in staat zich herhaaldelijk in vleselijke vorm te manifesteren. We argumenteren vaak tegen degenen die het idee promoten dat alle goede mensen naar de hemel gaan met de redenering dat het geen zin heeft dat God de aarde heeft geschapen als een soort testterrein om mensen voor te bereiden om engelen te worden. Jehovah had al miljoenen en miljoenen engelen toen hij het eerste mensenpaar schiep. Waarom andere wezens van het vlees scheppen om ze later in engelen te veranderen? Mensen zijn gemaakt om op aarde te leven, en het hele doel van het selecteren van gekwalificeerde en geteste mensen uit de mensheid is zodat de problemen van de mensheid door mensen kunnen worden opgelost. Het blijft binnen het gezin.

Dit is natuurlijk niet definitief. Dat is het hele punt. We kunnen niet categorisch zeggen dat de gezalfden naar de hemel gaan, noch kunnen we categorisch zeggen dat ze dat niet zullen doen. Zullen ze toegang hebben tot de hemel? De Bijbel zegt wel dat ze God zullen zien (Mt 5: 8), dus er kan worden beargumenteerd dat zulke personen toegang zullen hebben tot hemelse gewesten. Toch hebben we deze woorden van de apostel Johannes:

“Geliefden, we zijn nu kinderen van God, maar het is nog niet duidelijk gemaakt wat we zullen zijn. We weten dat wanneer hij wordt gemanifesteerd we zullen zijn zoals hij, omdat we hem zullen zien zoals hij is. 3 En iedereen die deze hoop op hem heeft, zuivert zichzelf, net zoals die puur is. (1 John 3: 2, 3)

'En net zoals we het beeld hebben gedragen van het stof, we zullen ook het beeld van de hemelse dragen. ”(1 Corinthians 15: 49)

Als Christus niet aan Johannes, de discipel die hij liefhad, onthulde, het volledige beeld van wat de beloning is die aan de kinderen van God wordt gegeven, moeten we onszelf tevreden stellen met het weinige dat we weten en de rest overlaten aan ons geloof in de goedheid en verhevenheid wijsheid van onze hemelse Vader.

Het enige dat we met zekerheid kunnen zeggen, is dat we als Jezus zullen zijn. We weten dat hij een levengevende geest is. We weten ook dat hij naar believen menselijke vorm kan aannemen. Zullen de kinderen van God verblijven als mensen onder en omgaan met de miljarden onrechtvaardigen die worden opgewekt? We moeten afwachten.

Het is echt een kwestie van geloof, nietwaar? Als Jehovah weet dat jij als individu niet gelukkig zou zijn in een toewijzing, zou hij je die dan geven? Is dat wat een liefhebbende vader doet? Jehovah zet ons niet op het hart om te falen, en hij zal ons ook niet belonen met dingen die ons ongelukkig zullen maken. De vraag is niet wat God zal doen, noch hoe zal God ons belonen? De vraag die we onszelf zouden moeten stellen is: "Houd ik genoeg van Jehovah en vertrouw ik hem genoeg om me hier niet langer zorgen over te maken en gewoon te gehoorzamen?"

The Restraint of Fear

Het derde dat ons ervan weerhoudt het gebod van Christus te gehoorzamen, is angst. Angst in de vorm van groepsdruk. Angst om beoordeeld te worden door vrienden en familie. Wanneer een Jehovah's Getuige begint deel te nemen, zullen velen aannemen dat hij handelt uit trots of aanmatigend is. In sommige gevallen gaan er geruchten dat de deelnemer emotioneel onstabiel is. Sommigen zullen het als een daad van rebellie beschouwen, vooral als er meer dan één gezinslid mee begint.

Angst voor het verwijt dat deelname met zich meebrengt, kan ertoe leiden dat we dit niet doen.

Niettemin moeten we ons door deze Geschriften laten leiden:

"Want zo vaak als GIJ dit brood eet en deze beker drinkt, blijft JIJ de dood van de Heer verkondigen tot hij arriveert." (1 Korintiërs 11: 26)

Deelnemen is een erkenning dat Jezus onze Heer is. We verkondigen zijn dood, wat voor ons het middel tot verlossing is.

'Iedereen, die mij dan voor mensen erkent, zal ik ook erkennen voor mijn Vader die in de hemel is. 33 Maar wie mij vóór de mensen verwerpt, ik zal hem ook verwerpen voor mijn Vader die in de hemel is. ' (Matthew 10: 32, 33)

Hoe kunnen we Jezus voor mensen erkennen als we publiekelijk zijn bevel niet gehoorzamen?

Dit wil niet zeggen dat we de herdenking van Christus 'dood in de Koninkrijkszaal moeten bijwonen, net zomin als we ons gedwongen zouden moeten voelen om soortgelijke ceremonies in andere kerken bij te wonen. Sommigen hebben zelfs geredeneerd dat de JW-praktijk om de emblemen door te geven terwijl we weigeren deel te nemen een belediging is voor de persoon van onze Heer en daarom zelfs weigeren aanwezig te zijn. Ze herdenken privé met vrienden en / of familieleden, of als er niemand anders is, dan alleen. Het belangrijkste is om deel te nemen. Gezien de aard van Christus 'gebod aan ons lijkt dit geen optie te zijn.

Samengevat

Mijn doel bij het schrijven van dit artikel is niet om een ​​diepgaande verhandeling te geven over de betekenis van de wijn en het brood. In plaats daarvan hoop ik alleen maar een deel van de angsten en zorgen weg te nemen die de geest verwarren en de hand blijven van getrouwe christenen die alleen willen doen wat goed is en onze Heer Jezus behagen.

In de afgelopen jaren was ik zelf in de war en in de war over de dingen die ik in dit artikel heb aangestipt. Dit was, zoals ik al zei, te wijten aan de kunstzinnig verzonnen verhalen en decennia lange indoctrinatie waaronder ik van kinds af aan als een Jehova's Getuige leefde. Hoewel er veel dingen zijn die in de categorie persoonlijke mening en privé-begrip vallen, dingen die niet als dealbrekers zouden worden beschouwd in onze koers naar het eeuwige leven, is de verplichting om het uitdrukkelijke gebod van onze Heer te gehoorzamen niet een van deze.

Jezus gaf zijn discipelen een duidelijk bevel om van de wijn te drinken en van het brood te eten als symbool van hun aanvaarding van zijn vlees en bloed voor hun redding. Als iemand christen wil zijn, een ware volgeling van de Christus, dan schijnt er geen manier te zijn waarop hij gehoorzaamheid aan dit gebod kan vermijden en toch de gunst van onze Heer kan verwachten. Als er nog enige twijfel is, dan is dit een kwestie waarvoor oprecht gebed wordt gevraagd. Onze Heer Jezus en onze Vader, Jehovah, houden van ons en zullen ons niet met een onzeker hart achterlaten als we echt om een ​​antwoord en de kracht vragen om een ​​verstandige keuze te maken. (Mattheüs 7: 7-11)

__________________________________________________________________

[I]  „In overeenstemming hiermee is er geen onderscheid tussen geestelijken en leken tussen Jehovah's getuigen. Alle gedoopte christenen zijn geestelijke broeders en zusters, precies zoals Jezus aangaf. ”(W69 10 / 15 p. 634 als je voor het eerst naar een Koninkrijkszaal gaat)

[Ii] "Ze worden rechtvaardig verklaard als vrienden van God, zoals Abraham." (W08 1 / 15 p. 25 par. 3 waardig geteld om geleid te worden naar Fountains of Waters of Life)

[Iii] Zie w91 3 / 15 pp. 21-22 Wie heeft echt een hemelse roeping?

[Iv] Eisegesis (/ ˌ een s d ː i s s /;) is het proces van het interpreteren van een tekst of een deel van de tekst op een zodanige manier dat het proces de eigen vooronderstellingen, agenda's of vooroordelen in en op de tekst introduceert.

[V] Zie w07 5 / 1 p. 30-31 “Vragen van lezers”.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    67
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x