Voor lezers van deze site die vooral in Europa wonen, en met name in het VK, is de niet-zo-pakkende afkorting die een beetje opschudding veroorzaakt GDPR.

Wat is GDPR?

GDPR staat voor General Data Protection Regulations. Deze voorschriften treden in werking op 25 mei 2018 en zullen van invloed zijn op de manier waarop juridische entiteiten, zoals bedrijven die worden beheerd door de Organisatie van Jehovah's Getuigen, gegevens over burgers bijhouden. Kunnen deze nieuwe voorschriften financiële gevolgen hebben voor het hoofdkantoor van JW in de VS? Bedenk dat de wet bedrijven die binnen de EU actief zijn, zal blootstellen aan hoge boetes wegens niet-naleving (tot 10% van de omzet of 10 miljoen euro).

Over overheden en op internet zijn veel gegevens beschikbaar over GDPR Wikipedia.

Wat zijn de belangrijkste vereisten?

In gewoon Engels vereist de GDPR dat de gegevensverzamelaar het volgende specificeert:

 1. Welke gegevens worden gevraagd;
 2. Waarom de gegevens nodig zijn;
 3. Hoe het zal worden gebruikt;
 4. Waarom het bedrijf de gegevens wil gebruiken om de aangegeven redenen.

De gegevensverzamelaar is ook verplicht om:

 1. Toestemming verkrijgen om iemands gegevens te verzamelen en te gebruiken;
 2. Verkrijgen van ouderlijke toestemming voor gegevens van kinderen (jonger dan 16);
 3. Geef mensen de mogelijkheid om van gedachten te veranderen en te vragen dat hun gegevens worden verwijderd;
 4. Geef de persoon een echte keuze om te bepalen of hij / zij gegevens wenst over te dragen of niet;
 5. Bied een eenvoudige, duidelijke manier voor het individu om actief en vrijelijk in te stemmen met het gebruik van hun gegevens.

Om te voldoen aan de nieuwe regels rondom toestemming zijn er een aantal zaken nodig van de gegevensverzamelaar, zoals de Organisatie van Jehovah's Getuigen. Waaronder:

 • Ervoor zorgen dat alle marketingmaterialen, contactformulieren voor consumenten, e-mails, online formulieren en verzoeken om gegevens gebruikers en potentiële gebruikers de mogelijkheid bieden om gegevens te delen of achter te houden.
 • Redenen waarom de gegevens kunnen worden gebruikt en / of opgeslagen.
 • Het bewijs van de voordelen van het delen van gegevens, terwijl de consument duidelijk de mogelijkheid wordt geboden om hier actief mee in te stemmen, misschien met een selectievakje of door op een link te klikken.
 • De middelen bieden om iemands informatie of gegevens te verwijderen uit alle bedrijfs- en partnerdatabases.

Wat is de reactie van de organisatie geweest?

De organisatie heeft een formulier gemaakt dat elke gedoopte getuige vóór 18 mei 2018 wil ondertekenen. Het heeft de aanduiding s-290-E 3 / 18. E verwijst naar de Engelse en maart 2018-versie. Er is ook een brief aan de ouderlingen met instructies over hoe ze moeten omgaan met mensen die niet graag ondertekenen. Zie hieronder voor uittreksel. De volledige brief is vanaf 13 april 2018 te zien op de FaithLeaks.org-website.

Hoe doet de "Kennisgeving en toestemming voor gebruik van persoonlijke gegevens" formulier en de online beleidsdocumenten op JW.Org overeenkomen met de vereisten van de GDPR-wetgeving?

Welke gegevens worden gevraagd?

Er worden geen gegevens op het formulier gevraagd, het is puur ter toestemming. We worden gewezen op een online document op jw.org voor de Gebruik van persoonlijke gegevens - Verenigd Koninkrijk.  Het verklaart gedeeltelijk:

De wet inzake gegevensbescherming in dit land is:

Algemene verordening gegevensbescherming (EU) 2016 / 679.

Volgens deze wet inzake gegevensbescherming stemmen uitgevers in met het gebruik van hun persoonlijke gegevens door Jehovah's Getuigen voor religieuze doeleinden, waaronder:

• deelname aan een bijeenkomst van een plaatselijke gemeente van Jehovah's Getuigen en aan vrijwilligersactiviteiten of -projecten;
• ervoor kiezen om deel te nemen aan een vergadering, een vergadering of een conventie die wordt vastgelegd en uitgezonden voor de geestelijke instructie van Jehovah's Getuigen wereldwijd;
• het bijwonen van opdrachten of het vervullen van een andere rol in een gemeente, waaronder de naam van de uitgever en de opdracht die op het informatiebord van een Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen wordt geplaatst;
• bijhouden van de uitgeversregistratiekaarten van de congregatie;
• herders en zorg door ouderlingen van Jehovah's Getuigen (Handelingen 20: 28;James 5: 14, 15);
• opnemen van contactgegevens voor noodgevallen die in geval van nood moeten worden gebruikt.

Hoewel voor sommige van deze activiteiten het opslaan van gegevens vereist is, bijvoorbeeld contactgegevens voor noodgevallen, is het moeilijk in te zien dat de vereiste van toepassing is op herderlijke en zorg door de ouderlingen. Suggereren ze dat, tenzij ze het adres van de uitgever geregistreerd kunnen houden en delen met de wereldwijde gemeenschap van JW-organisaties, het niet mogelijk zal zijn om herder en zorg te bieden? En waarom zou het delen van gegevens nodig zijn om deel te nemen aan een vergadering, bijvoorbeeld door een opmerking te geven? De noodzaak om namen op het mededelingenbord te plaatsen zodat opdrachten zoals het omgaan met de microfoons of het geven van delen van de vergaderingen kunnen worden gepland, zou enkele gegevens vereisen om aan het publiek te worden getoond, maar we hebben het alleen over de naam van de persoon, en dat is niet ' t precies privé-informatie. Waarom is het voor zulke toewijzingen vereist dat iemand zijn recht op privacy op het wereldtoneel afziet?

Ondertekenen of niet ondertekenen, dat is de vraag?

Dat is een persoonlijke beslissing, maar hier zijn enkele extra punten die u kunnen helpen.

Gevolgen van niet ondertekenen:

Het document vervolgt: “Als een uitgever ervoor kiest om het Kennisgeving en toestemming voor het gebruik van persoonlijke gegevens vorm, zijn Jehovah's Getuigen misschien niet in staat om de geschiktheid van de verkondiger te beoordelen om bepaalde rollen binnen de gemeente te vervullen of om deel te nemen aan bepaalde religieuze activiteiten. "

Deze verklaring is in feite in strijd met de regelgeving, omdat het niet specifiek is over waaraan de uitgever mogelijk niet meer kan deelnemen.toestemming geven of onthouden is niet mogelijk op een geïnformeerde basis '. Deze verklaring moet op zijn minst alle rollen en activiteiten vermelden die zouden worden beïnvloed. Houd er dus rekening mee dat bestaande rollen kunnen worden verwijderd wegens niet-naleving.

Van de brief aan ouderlingen genaamd 'Instructies voor het gebruik van persoonlijke gegevens S-291-E' van maart 2018

Merk op dat zelfs als iemand weigert in te stemmen met het delen van persoonlijke gegevens, de ouderlingen van de gemeente nog steeds worden aangestuurd om zijn persoonlijke gegevens te bewaren in de vorm van de Publisher Record Card, die hier wordt weergegeven:

Dus zelfs als u geen toestemming geeft, hebben ze nog steeds het gevoel dat ze uw gegevensprivacy kunnen schenden door uw naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, datum van onderdompeling en uw maandelijkse predikingsactiviteit op te nemen. Het lijkt erop dat de organisatie niet op het punt staat de controle te verliezen, zelfs niet in het licht van internationale voorschriften van de superieure autoriteiten die Jehovah van ons verlangt in dergelijke gevallen te gehoorzamen. (Romeinen 13: 1-7)

Gevolgen van ondertekening:

In de brief staat verder:Persoonlijke gegevens kunnen, indien nodig en gepast, worden verzonden naar elke medewerkende organisatie van Jehovah's Getuigen. ” Deze "Kan zich bevinden in landen waarvan de wetgeving verschillende niveaus van gegevensbescherming biedt, die niet altijd gelijk zijn aan het niveau van gegevensbescherming in het land van waaruit ze worden verzonden."  We zijn ervan overtuigd dat de gegevens zullen worden gebruikt "Alleen in overeenstemming met het Wereldwijde gegevensbeschermingsbeleid van Jehovah's Getuigen."  Wat deze verklaring maakt niet duidelijk is dat wanneer de gegevens tussen landen worden verplaatst, de strengere eisen voor gegevensbescherming zullen altijd voorrang hebben, wat een vereiste is van de AVG. Onder de AVG mogen gegevens bijvoorbeeld niet worden overgedragen naar een land met een zwakker gegevensbeschermingsbeleid en vervolgens worden gebruikt in overeenstemming met het zwakkere gegevensbeschermingsbeleid, omdat hiermee wordt geprobeerd de vereiste van AVG te omzeilen. Ondanks het 'Wereldwijde gegevensbeschermingsbeleid' van de Organisatie van Jehovah's Getuigen, kunnen de Britse en Europese bijkantoren, tenzij de Verenigde Staten gegevensbeschermingswetten hebben die gelijk zijn aan of restrictiever zijn dan die van de EU, hun informatie wettelijk niet delen met Warwick . Zullen de Watchtower-corporaties daaraan voldoen?

“De religieuze organisatie heeft er belang bij permanent gegevens bij te houden over de status van een persoon als een van Jehovah's Getuigen”  Dit betekent dat ze willen bijhouden of u 'actief', 'inactief', 'gedissocieerd' of 'uitgesloten' bent.

Dit is het formulier dat wordt verstrekt aan alle EU- en VK-uitgevers:

Het Officieel beleidsdocument vervolgt: "Wanneer iemand verkondiger wordt, erkent hij dat de wereldwijde religieuze organisatie van Jehovah's getuigen ... rechtmatig persoonsgegevens gebruikt in overeenstemming met haar legitieme religieuze belangen."  Wat de organisatie kan zien als 'legitieme religieuze belangen”Kan heel anders zijn dan uw mening en wordt hier niet beschreven. Bovendien stelt het toestemmingsformulier hen in staat om uw gegevens te delen in elk land dat ze willen, zelfs landen zonder gegevensbeschermingswetgeving.

Zodra u de toestemming heeft ondertekend, is er geen eenvoudig online formulier om toestemming te verwijderen. U zou dit schriftelijk moeten doen via het plaatselijke lichaam van ouderlingen. Dit zou voor de meeste Getuigen intimiderend zijn. Zullen de meeste Getuigen een sterke psychologische druk voelen om te tekenen, zich te conformeren? Zullen degenen die niet willen tekenen of die later van gedachten veranderen en vragen dat hun gegevens niet worden gedeeld, dat doen zonder enige vorm van groepsdruk?

Overweeg deze wettelijke vereisten onder de nieuwe voorschriften en oordeel zelf of ze door de organisatie worden gehaald:

 • Vereiste: “De toestemming van een betrokkene voor de verwerking van zijn persoonsgegevens moet even gemakkelijk kunnen worden ingetrokken als om toestemming te geven. Toestemming moet "expliciet" zijn voor gevoelige gegevens. De gegevensbeheerder moet kunnen aantonen dat toestemming is gegeven. "
 • Vereiste: “'THat toestemming wordt niet vrijelijk gegeven als de betrokkene geen echte en vrije keuze had of is niet in staat om de toestemming zonder nadeel in te trekken of te weigeren. "

Wat als u hoort dat er druk wordt uitgeoefend vanaf het podium door de gebruiker van uitspraken als: "Als u niet ondertekent, gehoorzaamt u de wet van Caesar niet", of "Wij zullen de instructies van Jehovah's Organisatie willen volgen"?

Andere mogelijke gevolgen

De tijd zal uitwijzen welke andere gevolgen deze nieuwe voorschriften zullen hebben voor de Organisatie van Jehovah's Getuigen. Zullen uitgesloten personen vragen dat hun gegevens uit de gemeentearchieven worden verwijderd? Wat doet iemand dat maar wordt tegelijkertijd om herplaatsing gevraagd? Zou het geen vorm van intimidatie zijn, iemand onder druk zetten om de vertrouwelijke gegevens vrij te geven, om te eisen dat iemand het toestemmingsformulier ondertekent voordat zijn of haar herstelzaak kan worden gehoord?

We zullen moeten afwachten wat de gevolgen zijn van deze nieuwe wetten op de lange termijn.

[Citaten uit "Gebruik van persoonlijke gegevens - Verenigd Koninkrijk ',' Wereldwijd beleid inzake het gebruik van persoonlijke gegevens ',' Wereldwijd gegevensbeschermingsbeleid van Jehovah's Getuigen 'en' Instructies voor het gebruik van persoonlijke gegevens S-291-E ' zijn correct vanaf het moment van schrijven (13 april 2018) en gebruikt onder het fair use-beleid. De volledige versies van alles behalve de Instructies zijn beschikbaar op JW.org onder Privacybeleid. De instructies zijn volledig beschikbaar op www.faithleaks.org (zoals bij 13 / 4 / 2018)]

Tadua

Artikelen door Tadua.
  34
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x