We zijn ver voorbij het middenpunt van deze reeks video's waarin we de Organisatie van Jehovah's Getuigen onderzoeken aan de hand van hun eigen criteria om te zien of ze Gods goedkeuring krijgen of niet. Tot nu toe hebben we geconstateerd dat ze niet hebben voldaan aan twee van de vijf criteria. De eerste is "respect voor Gods Woord" (zie De waarheid die leidt tot eeuwig leven, p. 125, par. 7). De reden dat we kunnen zeggen dat ze niet aan dit criterium hebben voldaan, is dat hun kernleringen - zoals de doctrines van 1914, de overlappende generaties en vooral de verlossingshoop van het andere schaap - onschriftuurlijk en dus onjuist zijn. Men kan moeilijk zeggen dat men Gods woord respecteert als men erop staat dingen te onderwijzen die ermee in strijd zijn.

(We zouden andere doctrines kunnen onderzoeken, maar dat lijkt misschien alsof we een dood paard slaan. Gezien het belang van de reeds besproken doctrines, is het niet nodig om verder te gaan om het punt te bewijzen.)

Het tweede criterium dat we hebben onderzocht, is of Getuigen het goede nieuws van het koninkrijk al dan niet prediken. Met de andere schapenleer hebben we gezien dat ze een versie van het goede nieuws prediken die in feite de volledige en prachtige aard verbergt van de beloning die aan getrouwe christenen wordt aangeboden. Daarom, terwijl ze misschien hun goede nieuws prediken, is het feitelijke goede nieuws van de Christus verdraaid.

De overige drie criteria gebaseerd op de publicaties van de Watchtower, Bible & Tract Society zijn:

1) Afzonderlijk houden van de wereld en haar zaken; dat wil zeggen, het handhaven van neutraliteit

2) Heiligende naam van God.

3) Liefde voor elkaar tonen zoals de Christus liefde voor ons toonde.

We zullen nu de eerste van deze drie criteria onderzoeken om te evalueren hoe goed de organisatie van Jehovah's Getuigen het doet.

Van de 1981-versie van De waarheid die tot eeuwig leven leidt we hebben deze officiële op de Bijbel gebaseerde positie:

Nog een ander vereiste van ware religie is dat het gescheiden blijft van de wereld en haar zaken. De bijbel laat in Jakobus 1:27 zien dat als onze aanbidding rein en onbesmet wil zijn vanuit het standpunt van God, we onszelf "onbevlekt van de wereld" moeten bewaren. Dit is een belangrijke kwestie voor 'wie dan ook. . . wil een vriend van de wereld zijn, zichzelf tot vijand van God maken. " (Jakobus 4: 4) U begrijpt waarom dit zo ernstig is als u bedenkt dat de bijbel erop wijst dat de heerser van de wereld Gods belangrijkste tegenstander is, Satan de Duivel. - Johannes 12:31.
(tr hoofdstuk. 14 p. 129 par. 15 Hoe de ware religie te identificeren)

Dus een niet-neutraal standpunt innemen is gelijk aan zich afstemmen op de Duivel en zichzelf een vijand van God maken.

Soms is dit begrip erg duur geweest voor Jehovah's Getuigen. We hebben bijvoorbeeld dit nieuwsbericht:

„Jehovah's Getuigen ondergaan brute vervolging - afranselingen, verkrachting, zelfs moord - in de Zuid-Afrikaanse natie Malawi. Waarom? Alleen omdat ze christelijke neutraliteit behouden en dus weigeren politieke kaarten te kopen die hen lid van de Malawi-congrespartij zouden maken. ”
(w76 7 / 1 p. 396 Inzicht in het nieuws)

Ik herinner me dat ik brieven schreef aan de regering van Malawi waarin ik protesteerde tegen deze gruwelijke vervolging. Het resulteerde in een vluchtelingencrisis waarbij duizenden Getuigen naar het buurland Mozambique vluchtten. Het enige dat de Getuigen hoefden te doen, was een lidmaatschapskaart kopen. Ze hoefden verder niets te doen. Het was als een identiteitskaart die je bij verhoor aan de politie moest laten zien. Toch werd zelfs deze kleine stap gezien als een compromittering voor hun neutraliteit, en daarom leden ze vreselijk om hun loyaliteit aan Jehovah te behouden, zoals geïnstrueerd door het Besturende Lichaam van die tijd.

De mening van de organisatie is niet veel veranderd. We hebben bijvoorbeeld dit fragment uit een gelekte video die deze zomer op de regionale congressen zal worden vertoond.

Deze broeder wordt niet eens gevraagd lid te worden van een politieke partij, noch lid te zijn van een politieke organisatie. Dit is slechts een lokale aangelegenheid, een protest; maar het zou worden beschouwd als een compromis van christelijke neutraliteit.

Er is één regel uit de video die voor ons bijzonder interessant is. De manager die de Jehova's Getuige probeert mee te doen aan het protest, zegt: „Dus je gaat niet in de rij staan ​​om te protesteren, maar ondertekent in ieder geval het blad om te laten zien dat je het protest steunt. Het is niet alsof je stemt of lid wordt van een politieke partij. "

Onthoud dat dit een geënsceneerde productie is. Dus alles wat door de scenarioschrijver is geschreven, vertelt ons iets over de positie van de organisatie met betrekking tot het onderwerp neutraliteit. Hier leren we dat toetreden tot een politieke partij als erger zou worden beschouwd dan het simpelweg ondertekenen van het protestformulier. Niettemin zouden beide acties een compromis van christelijke neutraliteit vormen.

Als het ondertekenen van een protestblad wordt beschouwd als een compromis van neutraliteit, en als lid worden van een politieke partij wordt gezien als een nog slechter compromis van christelijke neutraliteit, dan volgt hieruit dat de toetreding tot het beeld van het wilde beest - de Verenigde Naties - dat alle politieke organisaties vertegenwoordigt zou het belangrijkste compromis van christelijke neutraliteit zijn.

Dit is belangrijk, omdat deze video deel uitmaakt van een congres symposium met de titel: "Toekomstige gebeurtenissen die moed zullen vereisen". Deze specifieke lezing is getiteld: "The Cry of 'Peace and Security'".

Vele jaren geleden leidde de interpretatie van de organisatie van 1 Thessalonicenzen 5: 3 ("de roep van vrede en veiligheid") ertoe dit artikel te publiceren over de noodzaak van neutraliteit:

Christelijke neutraliteit als Gods oorlog nadert
Negentien eeuwen geleden was er een internationaal complot of een gezamenlijke inspanning tegen Christus zelf, en God stond dit toe om het martelaarschap van Jezus te bewerkstelligen. (Handelingen 3:13; 4:27; 13:28, 29; 1 Tim. 6:13) Dit werd voorzegd in Psalm 2: 1-4. Zowel deze psalm als de gedeeltelijke vervulling ervan negentien eeuwen geleden wezen vooruit op de internationale samenzwering tegen Jehovah en zijn Christus in deze tijd, wanneer het volledige recht op het „koninkrijk der wereld” hun beiden toekomt. - Openb. 19: 11-15.
Ware christenen zullen het heden herkennen internationale plot zoals in werking tegen Jehovah en zijn Christus. Dus zullen ze blijven volharden in hun christelijke neutraliteit, vasthouden aan de positie die ze in 1919 terugnamen op de conventie van Cedar Point (Ohio) van de International Bible Students Association, en Jehovah's koninkrijk door Christus bepleiten als tegen de voorgestelde Volkenbond voor wereldvrede en veiligheid, een dergelijke Liga nu opgevolgd door de Verenigde Naties. Hun positie is die welke de profeet Jeremia zelf vandaag zou innemen, want hij gaf geïnspireerde waarschuwing voor een soortgelijk complot tegen de heerschappij van Jehovah's koninklijke „dienstknecht”.
(w79 11 / 1 p. 20 pars. 16-17, vetgedrukt toegevoegd.)

Het standpunt van volledige neutraliteit dat in deze video wordt bepleit, is dus bedoeld om Jehovah's Getuigen voor te bereiden met de moed die nodig is om grotere beproevingen te doorstaan ​​wanneer de „roep van vrede en veiligheid” klinkt en het „complot van de Verenigde Naties tegen de heerschappij van Jehovah's koninklijke„ dienstknecht ” '”Wordt van kracht in de“ nabije toekomst ”. (Ik suggereer niet dat hun begrip van 1 Tessalonicenzen 5: 3 correct is. Ik volg alleen de logica die gebaseerd is op de interpretatie van de Organisatie.)

Wat gebeurt er als een Getuige zijn of haar neutraliteit in gevaar brengt? Hoe serieus zou een dergelijke actie zijn?

Het handboek van de ouderen, Herder de kudde van God, Zegt:

Een koers volgen die in strijd is met de neutrale positie van de christelijke gemeente. (Isa. 2: 4; John 15: 17-19; w99 11 / 1 pp. 28-29) Als hij lid wordt van een niet-neutrale organisatie, heeft hij zich losgemaakt. Als hij door zijn dienstbetrekking een duidelijke medeplichtige is bij niet-neutrale activiteiten, moet hij over het algemeen een periode van maximaal zes maanden krijgen om een ​​aanpassing te maken. Als hij dat niet doet, heeft hij zichzelf gedeactiveerd—km 9 / 76 pp. 3-6.
(ks p. 112 par. #3 punt 4)

Op basis van het verslag van de Getuigen in Malawi en de tekst van deze video zou toetreding tot een politieke partij ertoe leiden dat iemand zich onmiddellijk loskoppelt van de Organisatie van Jehovah's Getuigen. Voor degenen die niet bekend zijn met de term, is het gelijk aan uitsluiting, maar met enkele belangrijke verschillen. Bijvoorbeeld de Herder de kudde van God boekstatussen op dezelfde pagina:

 1. Aangezien dissociatie een actie is van de uitgever en niet van de commissie, er is geen regeling voor hoger beroep. Daarom kan bij de volgende Service Meeting de aankondiging van ontkoppeling worden gedaan zonder zeven dagen te wachten. Een rapport van de ontkoppeling moet onmiddellijk naar het filiaal worden verzonden, met behulp van de juiste formulieren. — Zie 7: 33-34.
  (ks p. 112 par. #5)

Er is dus niet eens een beroepsprocedure zoals er is in het geval van uitsluiting. De dissociatie is automatisch, omdat het voortvloeit uit de eigen bewuste keuze van het individu.

Wat zou er gebeuren als een Getuige zich zou aansluiten, niet zomaar een politieke partij, maar de Verenigde Naties? Is de VN vrijgesteld van de neutraliteitsregel? Het bovengenoemde praatschema geeft aan dat dit niet het geval zou zijn op basis van deze regel na de videopresentatie: "De organisatie van de Verenigde Naties is een godslasterlijke namaak van Gods koninkrijk."

Zeer krachtige woorden inderdaad, maar niets van een afwijking van wat ons altijd over de VN is geleerd.

In feite had het Wachttorengenootschap in 1991 dit te zeggen over iedereen die zich bij de Verenigde Naties had aangesloten:

"Is er vandaag een parallelle situatie? Ja dat is er. De geestelijkheid van het christendom heeft ook het gevoel dat geen rampspoed hen zal overvallen. In feite zeggen ze zoals Jesaja voorspelde: 'We hebben een verbond met de dood gesloten; en met Sheol hebben we een visioen tot stand gebracht; de overstromende flitsenvloed, voor het geval het erdoorheen zou gaan, zal niet naar ons toekomen, want we hebben onze toevluchtsoord gelogen en in valsheid hebben we onszelf verborgen. ”(Jesaja 28: 15) Net als het oude Jeruzalem kijkt het christendom naar wereldlijke allianties voor veiligheid, en haar geestelijken weigeren hun toevlucht te nemen tot Jehovah. ”

"10 … In haar zoektocht naar vrede en veiligheid, insinueert ze zichzelf in de gunst van de politieke leiders van de naties - dit ondanks de bijbelse waarschuwing dat vriendschap met de wereld vijandschap met God is. (Jakobus 4: 4) Bovendien pleitte ze in 1919 krachtig voor de Volkenbond als de beste hoop op vrede voor de mens. Sinds 1945 heeft ze haar hoop gevestigd op de Verenigde Naties. (Vergelijk Openbaring 17: 3, 11.) Hoe uitgebreid is haar betrokkenheid bij deze organisatie? "

"11 Een recent boek geeft een idee wanneer het luidt: "Niet minder dan vierentwintig katholieke organisaties zijn vertegenwoordigd bij de VN."
(w91 6/1 blz. 16, 17 pars. 8, 10-11 Their Refuge - A Lie! [vetgedrukt toegevoegd])

De katholieke kerk heeft een speciale status bij de VN als permanente waarnemer van niet-lidstaten. Echter, wanneer dit Uitkijktoren artikel veroordeelt de katholieke kerk voor haar 24 niet-gouvernementele organisaties (NGO) die officieel zijn vertegenwoordigd bij de VN, het verwijst naar de hoogst mogelijke vorm van vereniging voor niet-nationale entiteiten.

Uit het bovenstaande kunnen we zien dat het standpunt van de Organisatie, toen en nu, was om elke associatie met een politieke entiteit te verwerpen, zelfs zoiets triviaal als het ondertekenen van een protest of het kopen van een partijkaart in een eenpartijstaat waar alle burgers wettelijk verplicht zijn om dit te doen. In feite wordt het lijden van vervolging en dood als te verkiezen beschouwd boven het compromitteren van iemands neutraliteit. Bovendien is het heel duidelijk dat het aangaan van formele omgang met de Verenigde Naties - "een godslasterlijke vervalsing van Gods koninkrijk" - betekent dat men zichzelf tot een vijand van God maakt.

Hebben Jehovah's Getuigen hun neutraliteit behouden? Kunnen we ernaar kijken en zeggen dat met betrekking tot dit derde criterium dat wordt gebruikt om de ware aanbidding te identificeren, ze de test hebben doorstaan?

Het lijdt geen twijfel dat ze dit individueel en collectief hebben gedaan. Zelfs nu nog zijn er broeders die wegkwijnen in de gevangenis die eruit zouden kunnen komen door simpelweg de wetten van hun land inzake het vervullen van verplichte militaire dienst na te leven. We hebben het bovengenoemde historische verslag van onze getrouwe broeders in Malawi. Ik kan getuigen van het geloof van veel jonge Amerikaanse Getuigen tijdens de oorlog in Vietnam, toen er nog dienstplicht was. Zoveel gaven de voorkeur aan de schande van hun gemeenschap en zelfs aan gevangenisstraffen boven het compromitteren van hun christelijke neutraliteit?

In het licht van zulke historische moedige standpunten van zovelen, is het verbijsterend en eerlijk gezegd, grof aanstootgevend om te leren dat degenen die op de hoogste gezagsposities binnen de organisatie staan ​​- diegenen waar we volgens Hebreeën 13: 7 naar op zoek zijn als voorbeelden van geloof - hun geliefde christelijke neutraliteit voor wat neerkomt op een moderne- zo terloops hadden moeten weggooien dagkom stoofpot. (Genesis 25: 29-34)

In 1991, terwijl ze de katholieke kerk ronduit veroordeelden voor het compromitteren van haar neutraliteit via haar 24 NGO-medewerkers in de Verenigde Naties - dat wil zeggen, in bed kruipen met het beeld van het Wilde Beest van Openbaring waarop de Grote Hoer zit - de Organisatie van Jehovah's Getuigen hadden zich aangemeld voor zijn eigen geassocieerde status. In 1992 kreeg het de status van niet-gouvernementele organisatie als associatie met de Verenigde Naties. Deze aanvraag moest jaarlijks worden vernieuwd, en dat was het voor de komende tien jaar, totdat deze flagrante schending van de christelijke neutraliteit aan het publiek werd onthuld door middel van een artikel in een Britse krant.

Binnen enkele dagen, in een duidelijke poging om schade te beheersen, trok de Organisatie van Jehovah's Getuigen haar aanvraag als VN-medewerkers in.

Hier is het bewijs dat ze in die tijd VN-medewerkers waren: 2004 brief van het UN Department of Public Information

Waarom zijn ze lid geworden? Maakt het uit? Als een getrouwde man tien jaar lang een affaire heeft, wil de beledigde vrouw misschien weten waarom hij haar bedroog, maar doet het er uiteindelijk echt toe? Maakt het zijn daden minder zondig? Het zou ze zelfs nog erger kunnen maken als hij, in plaats van berouw te hebben "in zak en as", ijdele excuses maakt voor zichzelf. (Mattheüs 11:21) Zijn zonde wordt nog erger als de excuses leugens blijken te zijn.

In een brief aan de Stephen Bates, die het UK Guardian-krantenartikel schreef, legde de organisatie uit dat ze alleen medewerkers werden om toegang te krijgen tot de VN-bibliotheek voor onderzoek, maar toen de regels voor VN-associatie veranderden, trokken ze hun aanvraag onmiddellijk in.

Toegang tot de bibliotheek in de pre-911-wereld kon worden verkregen zonder de vereiste van formele associatie. Dit is vandaag hetzelfde, hoewel het controleproces begrijpelijkerwijs strenger is. Blijkbaar was dit slechts een wanhopige en transparante poging tot spincontrole.

Dan wilden ze ons laten geloven dat ze stopten toen de regels voor VN-associatie veranderden, maar de regels veranderden niet. De regels zijn in 1968 vastgelegd in het VN-Handvest en zijn niet veranderd. Van NGO's wordt verwacht dat ze:

 1. Deel de principes van het VN-handvest;
 2. Een aangetoonde interesse hebben in kwesties van de Verenigde Naties en een bewezen vermogen om een ​​groot publiek te bereiken;
 3. De inzet en middelen hebben om effectieve informatieprogramma's over VN-activiteiten uit te voeren.

Klinkt dat als "los van de wereld" of is het "vriendschap met de wereld"?

Dit zijn de vereisten waarmee de organisatie heeft ingestemd toen zij zich voor het lidmaatschap inschreven; een lidmaatschap dat jaarlijks moest worden verlengd.

Dus logen ze twee keer, maar wat als ze dat niet hadden gedaan. Zou het enig verschil maken? Is toegang tot de bibliotheek een rechtvaardiging voor het plegen van geestelijk overspel met het Wilde Beest van Openbaring? En associatie met de VN is associatie met de VN, ongeacht de regels voor associatie.

Wat belangrijk is aan deze mislukte pogingen om zich te verdoezelen, is dat ze wijzen op een totaal onberouwvolle houding. Nergens vinden we dat het Besturende Lichaam zijn verdriet uitdrukt over het begaan van wat is volgens hun eigen definitie, geestelijk overspel. In feite geven ze niet eens toe dat ze iets verkeerds hebben gedaan waarvoor ze zich moesten bekeren.

Dat de organisatie geestelijk overspel pleegde in haar tienjarige affaire met het beeld van het wilde beest, blijkt uit talloze gepubliceerde referenties. Hier is er maar één:

 w67 8 / 1 pp. 454-455 Een nieuwe administratie van aardse zaken
Sommige [Christelijke martelaren] werden eigenlijk letterlijk geëxecuteerd met de bijl om te getuigen van Jezus en God, niet allemaal. Maar allemaal, om in de voetsporen van Jezus te treden, moeten een offerdood sterven zoals de zijne, dat wil zeggen ze moeten in integriteit sterven. Sommigen van hen werden op verschillende manieren gemarteld, maar geen enkele van hen had het symbolische 'wilde beest' aanbeden. het wereldsysteem van politiek; en sinds de oprichting van de Volkenbond en de Verenigde Naties heeft geen van hen het politieke 'beeld' van het symbolische 'wilde beest' aanbeden Ze zijn niet in het hoofd gemarkeerd als aanhangers ervan in gedachte of woord, noch in de hand als op enigerlei wijze actief voor de bestendiging van het 'beeld'. [Vergelijk dit met de NGO-eis dat de organisatie ermee instemde het VN-handvest te ondersteunen]

Als leden van de bruid moesten ze zichzelf schoon en vlekkeloos of vlekkeloos van de wereld houden. Ze hebben een koers gevolgd die precies tegenovergesteld is aan Babylon de Grote en haar hoerende dochters, de religieuze instellingen van deze wereld. Die "hoeren" hebben spirituele ontucht gepleegd door zich in de politiek te mengen en alles aan Caesar te geven en niets aan God. (Matth. 22:21) De getrouwe leden van de 144,000 hebben gewacht op de oprichting van Gods koninkrijk en het de zaken op aarde laten bedienen. - Jak. 1:27; 2 Cor. 11: 3; Eph. 5: 25-27.

Blijkbaar heeft het Besturende Lichaam precies gedaan wat het Babylon de Grote en haar hoerende dochters ervan beschuldigt: geestelijke hoererij plegen met de heersers van de wereld die worden vertegenwoordigd door het Beeld van het Wilde Beest, de VN.

Openbaring 14: 1-5 verwijst naar de 144,000 gezalfde kinderen van God als maagden. Ze zijn een kuise bruid van Christus. Het lijkt erop dat de leiding van de Organisatie niet langer aanspraak kan maken op geestelijke maagdelijkheid tegenover haar echtgenoot-eigenaar, Jezus Christus. Ze hebben met de vijand geslapen!

Voor degenen die al het bewijs in detail willen zien en het zorgvuldig willen onderzoeken, zou ik je aanraden naar toe te gaan jwfacts.com en klik op de link NGO van de Verenigde Naties. Alles wat u moet weten, is aanwezig. U zult links vinden naar de informatiesite van de Verenigde Naties en naar de correspondentie tussen de Guardian-correspondent en de Watchtower-vertegenwoordiger die alles wat ik hier heb geschreven zal bevestigen.

Samengevat

Het oorspronkelijke doel van dit artikel en de bijbehorende video was om te onderzoeken of Jehovah's Getuigen voldoen aan de criteria die zij hebben vastgesteld voor de ware christelijke religie om zich gescheiden te houden van de wereld. Als volk kunnen we zeggen dat de geschiedenis bewijst dat Jehovah's Getuigen precies dat hebben gedaan. Maar hier hebben we het niet over de individuen. Als we naar de organisatie als geheel kijken, wordt deze vertegenwoordigd door haar leiderschap. Daar vinden we een heel ander beeld. Hoewel ze geen enkele druk hadden om een ​​compromis te sluiten, deden ze er alles aan om zich aan te melden voor de VN-vereniging, die ze geheim hielden voor de wereldwijde broederschap. Dus slagen Jehovah's Getuigen voor deze criteriatest? Als verzameling individuen kunnen we hen een voorwaardelijk “Ja” toekennen; maar als organisatie een nadrukkelijk “nee”.

De reden voor het voorwaardelijke "ja" is dat we moeten zien hoe de individuen handelen zodra ze de acties van hun leiders vernemen. Er is gezegd dat "stilte verleent toestemming". Voor welk standpunt de individuele getuigen ook mochten hebben gestaan, het kan allemaal ongedaan worden gemaakt als ze stom blijven ondanks de zonde. Als we niets zeggen en niets doen, keuren we de zonde goed door te helpen deze te verdoezelen, of op zijn minst het kwaaddoen te tolereren. Zou Jezus dit niet als apathie zien? We weten hoe hij apathie beziet. Hij veroordeelde de gemeente van Sardes ervoor. (Openbaring 3: 1)

Toen de jonge Israëlitische mannen hoererij bedreven met de dochters van Moab, bracht Jehovah een gesel over hen met als gevolg de dood van duizenden. Wat veroorzaakte dat hij stopte? Het was één man, Phinehas, die naar voren kwam en iets deed. (Numeri 25: 6-11) Keurt Jehovah de actie van Pinehas af? Zei hij: 'Het is niet jouw plaats. Mozes of Aäron zouden degenen moeten zijn die handelen! " Helemaal niet. Hij keurde het ijverige initiatief van Pinehas om rechtvaardigheid hoog te houden, goed.

We horen vaak broeders en zusters die het kwaaddoen dat in de Organisatie plaatsvindt wegnemen door te zeggen: "We moeten gewoon op Jehovah wachten". Nou, misschien wacht Jehovah op ons. Misschien wacht hij op ons om een ​​standpunt in te nemen voor waarheid en gerechtigheid. Waarom moeten we zwijgen als we wangedrag zien? Maakt dat ons niet medeplichtig? Zwijgen we uit angst? Dat is niet iets dat Jehovah zal zegenen.

"Maar wat de lafaards en degenen zonder geloof betreft ... hun deel zal zijn in het meer dat brandt van vuur en zwavel." (Openbaring 21: 8)

Als je de evangeliën doorleest, merk je dat de belangrijkste veroordeling die Jezus tegen de leiders van zijn tijd sprak, hypocrisie was. Keer op keer noemde hij ze huichelaars en vergeleek ze zelfs met witgekalkte graven - helder, wit en schoon aan de buitenkant, maar van binnen vol rottigheid. Hun probleem was geen valse leer. Weliswaar voegden ze het woord van God toe door veel regels te verzamelen, maar hun echte zonde was het ene zeggen en het andere doen. (Matthew 23: 3) Het waren hypocrieten.

Je moet je afvragen wat er door de geest is gegaan van degenen die de VN zijn binnengekomen om dat formulier in te vullen, heel goed wetende dat broeders en zusters waren geslagen, verkracht en zelfs vermoord omdat ze hun integriteit niet in gevaar hadden gebracht door simpelweg een lidmaatschapskaart te kopen van de regerende politieke partij van Malawi. Hoe ze de erfenis van die trouwe christenen hebben onteerd die zelfs onder de slechtste omstandigheden geen compromissen zouden sluiten; terwijl deze mannen die zichzelf boven alle anderen verheffen, zich heilig aansluiten bij en steun verlenen aan een organisatie die ze altijd hebben veroordeeld en zelfs nu blijven veroordelen, alsof er niets aan de hand is.

Je zou kunnen zeggen: "Wel, dat is verschrikkelijk, maar wat kan ik eraan doen?"

Toen Rusland het eigendom van Jehovah's Getuigen in beslag nam, wat vroeg het Besturende Lichaam u dan om te doen? Hebben ze niet deelgenomen aan een wereldwijde campagne voor het schrijven van brieven uit protest? Nu staat de schoen aan de andere voet.

Hier is een link naar een gewoon tekstdocument dat u kunt kopiëren en in uw favoriete editor kunt plakken. Het is een Petitie op JW.org VN-lidmaatschap. (Voor een Duitstalige kopie, klik hier.)

Voeg uw naam en datum van doop toe. Als je zin hebt om het te wijzigen, ga je gang. Maak het je eigen. Plak het in een envelop, adresseer het en verstuur het. Wees niet bang. Heb moed, zoals de Regionale Conventie van dit jaar ons aanspoort. Je doet niks verkeerd. In feite gehoorzaamt u ironisch genoeg de aanwijzingen van het Besturende Lichaam, dat ons altijd heeft opgedragen zonde te rapporteren als we die zien, om niet deel te nemen aan de zonde van anderen.

Bovendien zegt de organisatie dat als iemand toetreedt tot een niet-neutrale organisatie, deze zich heeft teruggetrokken. Omgang met een vijand van God impliceert in wezen dissociatie met God. Welnu, deze vier leden van het Besturende Lichaam werden benoemd tijdens de periode van 10 jaar waarin de VN-vereniging jaarlijks werd vernieuwd:

 • Gerrit Lösch (1994)
 • Samuel F. Herd (1999)
 • Mark Stephen Lett (1999)
 • David H. Splane (1999)

Uit eigen mond en volgens hun eigen regels kunnen we terecht zeggen dat ze zich hebben losgekoppeld van de christelijke gemeente van Jehovah's Getuigen. Dus waarom zitten ze nog steeds in gezagsposities?

Dit is een ondraaglijke gang van zaken voor een religie die beweert Gods enige communicatiekanaal te zijn. Als de kerken van het christendom zondige acties hebben ondernomen, moeten we dan aannemen dat Jehovah er niets om geeft, omdat hij niets deed om het te repareren? Helemaal niet. Het historische patroon is dat Jehovah getrouwe dienstknechten stuurt om de zijnen te corrigeren. Hij stuurde zijn eigen zoon om de leiders van de Joodse natie te corrigeren. Ze accepteerden zijn correctie niet en als gevolg daarvan werden ze vernietigd. Maar eerst gaf hij ze een kans. Moeten we iets anders doen? Als we weten wat goed is, moeten we niet handelen als de trouwe dienaren van vroeger; mannen zoals Jeremia, Jesaja en Ezechiël?

James zei: "Daarom, als iemand weet hoe te doen wat goed is en het toch niet doet, is het een zonde voor hem." (James 4: 17)

Misschien komen sommigen in de organisatie ons achterna. Ze kwamen wel achter Jezus aan. Maar zal dat niet hun ware hartaandoening onthullen? Bij het schrijven van de brief zijn wij het niet oneens met enige leer van het Besturende Lichaam. In feite voldoen we aan hun leer. Ons wordt verteld om een ​​zonde te melden als we er een zien. We doen dat. Er is ons verteld dat een persoon die lid wordt van een niet-neutrale entiteit gedissocieerd is. We vragen alleen dat die regel wordt toegepast. Veroorzaken we verdeeldheid? Hoe kunnen we zijn? Wij zijn niet degenen die spirituele ontucht plegen met de vijand.

Denk ik dat het schrijven van een brievencampagne een verschil zal maken? Jehovah wist dat het sturen van zijn zoon maar niet tot de bekering van de natie leidt, en toch deed hij het toch. Niettemin hebben we niet de vooruitziende blik die Jehovah heeft. We kunnen niet weten wat er uit onze acties zal voortvloeien. Het enige wat we kunnen doen is proberen te doen wat goed is en wat liefhebbend is. Als we dat doen, doet het er niet toe of we ervoor worden vervolgd of niet. Waar het om gaat is dat we in staat zullen zijn om terug te kijken en te zeggen dat we vrij zijn van het bloed van alle mensen, omdat we spraken toen het werd gevraagd, en niet terughielden van het doen van wat goed was en van het spreken van waarheid tot macht .

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.

  Vertaling

  auteurs

  onderwerpen

  Artikelen per maand

  Categorieën

  64
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x