[Videotranscript]

Hallo, mijn naam is Eric Wilson. Ik sta ook bekend als Meleti Vivlon; en dit is een flip-flop circuit.

Nu is een flip-flopcircuit de eenvoudigste van alle elektronische circuits. Het heeft eigenlijk twee componenten. Je kunt niet minder dan twee componenten hebben en jezelf toch een circuit noemen. Dus, waarom laat ik je dit zien. Welnu, ik wilde je iets laten zien dat uiterst eenvoudig is, waaruit we iets halen dat uiterst complex is. U ziet, een flip-flopcircuit is een binair circuit. Het is aan of uit; hetzij een 1 of 0; stroom vloeit of stroomt niet. Waar onwaar; ja, nee ... binair. En we weten dat binair de taal van alle computers is, en dit kleine circuit hier is het fundamentele circuit dat in elke computer wordt gevonden.

Hoe kun je zo'n complexiteit, zoveel kracht uit de meest eenvoudige dingen halen? Welnu, in dit geval repliceren we het circuit steeds opnieuw, miljoenen keren, miljarden keren, om een ​​complexere machine te bouwen. Maar fundamenteel, eenvoud ligt aan de basis van alle complexiteit, zelfs in het universum zoals we het kennen. Alle elementen die er zijn, lood, goud, zuurstof, helium - alles wat ons lichaam, de dieren, de planten, de aarde, de sterren vormt - alles wordt bestuurd door vier en slechts vier fundamentele krachten: de zwaartekracht, de elektromagnetische kracht en twee krachten die het atoom zelf besturen - de zwakke en de sterke. Vier krachten, en toch, van die vier, is alle complexiteit die we in het universum kennen afgeleid.

Wat heeft dat te maken met wakker worden? We hebben het over wakker worden van de Organisatie van Jehovah's Getuigen. Wat heeft deze eenvoud en complexiteit daarmee te maken?

Welnu, ik krijg regelmatig e-mails van verschillende over de hele wereld; broers en zussen die heel traumatische tijden doormaken terwijl ze wakker worden, omdat ze desillusie voelen; ze voelen moedeloosheid; ze voelen een depressie, soms zelfs tot het punt van zelfmoordgedachten. (Helaas zijn sommigen zelfs zo ver gegaan.) Ze voelen woede. Ze voelen zich verraden. Al deze emoties, opwellen binnenin hen; en emoties, we weten, cloud denken.

Dan is er de vraag: 'Waar ga ik heen vanaf hier?' 'Hoe aanbid ik God?' Of: 'Is er zelfs een God?' Velen wenden zich tot atheïsme of agnostiek. Anderen wenden zich tot de wetenschap en zoeken daar naar antwoorden. En toch behouden enkelen hun geloof in God, maar weten niet wat te doen. Verwarring ... complexiteit ... de manier om het op te lossen is om het eenvoudige element te vinden en vanaf daar te werken, omdat je het eenvoudige element kunt begrijpen, en dan is het gemakkelijk om van daaruit in de meer complexe elementen te bouwen.

John 8: 31, 32 zegt: "Als je in mijn woord blijft, ben je echt mijn discipelen, en je zult de waarheid kennen en de waarheid zal je bevrijden."

Jezus vertelde ons dat. Dat is een belofte. Nu, hij heeft ons nooit in de steek gelaten en zal dat ook nooit doen, dus als hij belooft dat de waarheid ons zal bevrijden, dan zal de waarheid ons bevrijden! Maar vrij van wat? De kernvraag is: wat hadden we eerder? Omdat we duidelijk niet in vrijheid waren, en het is de waarheid die ons nu bevrijdt. In wat voor situatie bevonden we ons, waarin vrijheid ontbrak? Was het niet zo dat we tot mannen waren verslaafd? We volgden de dictaten van mannen. In dit geval, het Besturende Lichaam, lokale ouderlingen. Ze vertelden ons wat te denken, wat te zeggen, hoe te handelen, hoe te spreken, hoe ons te kleden. Ze beheersten ons leven, allemaal in de naam van God. We dachten dat we deden wat God wilde, maar nu hebben we geleerd dat we dat in veel gevallen niet waren. Ze vertelden ons bijvoorbeeld dat als iemand zich terugtrekt uit de christelijke gemeente, we hen volledig moeten mijden; en wat er in meer dan één geval gebeurde, is het slachtoffer van kindermishandeling die niet de gerechtigheid kreeg die hem of haar toekwam in de congregatie, was zo gedesillusioneerd dat zij of hij ontslag nam uit de christelijke congregatie - en de oudsten vertelden ons: ' Praat niet eens tegen ze! ' Dit is geen christen. Dit is helemaal geen liefde van Christus.

De Bijbel staat het schuwen toe, maar alleen voor degenen die antichristen zijn, die zich tegen de Christus zelf keren, en die valsheid proberen te onderwijzen, niet een arm slachtoffer van kindermishandeling; en toch gehoorzaamden we de mensen in plaats van God, en werden we tot slaaf gemaakt van de mensen. Nu zijn we vrij. Maar wat doen we met die vrijheid?

In de burgeroorlog in de Verenigde Staten, na de oorlog, waren de slaven vrij; maar velen wisten niet wat te doen met de vrijheid. Ze waren slecht uitgerust om ermee om te gaan. Misschien voelen sommigen van ons, wanneer we de Organisatie van Jehovah's Getuigen verlaten, de behoefte om in een andere groep te zijn. We kunnen God niet aanbidden tenzij we in een soort organisatie zijn. Dus we sluiten ons aan bij een andere kerk. Maar we ruilen gewoon een vorm van regeren door mannen voor een andere, want als we lid worden van een andere kerk, moeten we ons abonneren op hun leer. Als ze zeggen: 'we moeten de 10-geboden gehoorzamen', 'we moeten de sabbat houden', moeten we een tiende betalen ',' we moeten het hellevuur vrezen 'of' de onsterfelijke ziel onderwijzen '- dan moeten we dat doen, als we in die kerk willen blijven. We worden weer slaven van mannen.

Paulus bekritiseerde de Korinthiërs omdat ze zich aan mannen onderwerpen. In 2 Corinthians 11: 20 zei hij:

"In feite heeft hij het verdragen met wie je tot slaaf maakt, wie je bezittingen verslindt, wie grijpt wat je hebt, wie zichzelf over je verhoogt en wie je in het gezicht slaat."

Dat willen we niet doen. Dat zou afstand doen van de vrijheid die Christus ons door de waarheid heeft gegeven.

Maar dan zijn er mensen die zo bang zijn onderworpen te worden aan de leer van mensen, misleid te worden, dat ze alle religies verwerpen - maar dan gaan ze naar de wetenschap en vertrouwen ze die mannen. Die mannen zeggen dat er geen God is, dat we zijn geëvolueerd; en zij geloven het, omdat deze mannen autoriteit hebben. Ze geven zich opnieuw over, hun wil aan mannen, omdat die mannen zeggen dat er bewijs is, maar deze nemen niet de tijd om te onderzoeken of het bewijs geldig is of niet. Ze vertrouwen op mannen.

Sommigen zouden zeggen: "Oh nee. Dat doe ik niet. Ik onderwerp me aan niemand meer. Nooit meer. Ik ben mijn eigen baas. '

Maar is dat niet hetzelfde? Om het zo te zeggen: als ik mijn eigen baas ben en alleen doe wat ik wil doen, zou ik - als er een kloon van mij was, een identieke ik op alle mogelijke manieren - willen dat hij over mij regeerde? Zou ik willen dat hij de premier of president van het land is waar ik ben en me zou vertellen wat ik in elke zin van het woord moet doen? Nee! Waarom wil ik dan dat ik het doe? Ben ik mezelf niet aan het regeren als heerser? Is dat niet hetzelfde als voorheen? De heerschappij van de mens? Maar in dit geval ben ik het die de heerser is ... maar nog steeds de heerschappij van de mens? Ben ik bevoegd om mij te regeren?

De Bijbel zegt in Jeremia 10: 23 dat "het niet van de man is die loopt, zelfs om zijn stap te richten." Wel, misschien geloof je de Bijbel niet meer, maar je zou dat moeten geloven omdat het bewijs daarvan overal is om ons heen, en het is in de geschiedenis. Gedurende duizenden jaren weet de menselijke heerschappij van de mens niet hoe hij zijn eigen stap moet zetten.

Dus komen we tot een binaire keuze: laten we de mens ons toestaan, of het nu anderen zijn - wetenschappers, andere religieuzen of onszelf - of onderwerpen we ons aan God. Het is een binaire keuze: nul, één; vals, waar; Nee ja. Welke wil je?

Dat was de keuze die aan de eerste man en de eerste vrouw werd gegeven. De duivel loog tegen hen toen hij zei dat het beter zou zijn om zichzelf te regeren. Niemand anders regeerde hen; het waren er maar twee. Ze regeerden zichzelf. En kijk eens naar de rotzooi waar we nu in zitten.

Dus ze hadden Gods regel kunnen kiezen. In plaats daarvan kozen ze hun eigen. Ze hadden ervoor kunnen kiezen om kinderen van een liefhebbende vader te zijn en in een familierelatie te leven met een vader die voor hen zorgde en er zou zijn om hen door alle uitdagingen te leiden die ze in het leven zouden tegenkomen, maar in plaats daarvan besloten ze het uit te zoeken voor zichzelf.

Dus, als we ontwaken uit de Organisatie van Jehovah's Getuigen, zullen we veel trauma ervaren, en dat is natuurlijk, en zullen dat in toekomstige video's behandelen, maar als we deze fundamentele waarheid kunnen behouden - deze eenvoud, deze 'flip -flop circuit ”, als je wilt, deze binaire keuze - als we dat in gedachten houden; dat het allemaal neerkomt op of we ons aan God of aan de mens willen onderwerpen, dan wordt het gemakkelijker om erachter te komen waar we heen moeten. En dat is iets dat we in meer detail zullen behandelen.

Maar om er eens naar te kijken, laten we een schriftgedeelte overwegen, en dit schriftgedeelte vind je in Romeinen 11: 7. Dit is Paulus die tot christenen spreekt en hij gebruikt Israël als een voorbeeld, maar we zouden de organisatie van Jehovah's Getuigen hier voor Israël kunnen vervangen, of zelfs elke religieuze denominatie die vandaag bestaat. Het is allemaal van toepassing. Dus hij zegt:

"Wat dan? Juist datgene waar Israël ernstig naar op zoek is, heeft het niet verkregen, maar de uitverkorenen hebben het verkregen. 'De vraag is:' Bent u een uitverkorene? ' Het hangt allemaal af van wat je doet met de vrijheid die je hebt gekregen. Hij vervolgt: "De rest had hun gevoeligheden afgestompt, net zoals er staat geschreven:" God heeft hun tot op de dag van vandaag een geest van diepe slaap gegeven, ogen om niet te zien en oren om niet te horen. " David zegt ook: “Laat hun tafel voor hen een strik en een val en een struikelblok en een vergelding worden; laat hun ogen donker worden en niet zien, en buig altijd hun rug. "

We kunnen proberen onze JW-broeders te helpen wakker te worden en soms zal het werken, en soms zal het niet; maar echt, het is aan hen. Het is volledig aan hen wat ze met de waarheid gaan doen. We hebben het nu, dus laten we het begrijpen. Het is niet makkelijk. De Bijbel zegt dat we burgers in de hemel zijn. Filippenzen 3: 10, "Ons burgerschap bestaat in de hemel."

Dit soort burgerschap is geavanceerd burgerschap. Je moet het willen. Je moet eraan werken. Het komt niet gemakkelijk, maar het is zoveel meer waard dan een burgerschap in een land of instelling, of religie van vandaag. Dus laten we dat in gedachten houden, ons concentreren op de vrijheid die ons is gegeven, niet terugkijken en zo veel in het verleden stilstaan, om uzelf naar beneden te halen, maar kijk naar de toekomst. We hebben vrijheid gekregen en we hebben de hoop gekregen die we eerder niet hadden; en dit is meer waard dan al het andere dat we in de loop van ons leven hebben opgeofferd.

Dank je.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    9
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x