[Videotranscript]

Hallo, ik ben Eric Wilson. Ik ben nu in Minneapolis, en ik ben in het Sculpture Park, en je kunt achter mij dit specifieke paar sculpturen zien - twee vrouwen, maar het gezicht is in het midden gesplitst - en ik denk dat het zeer geschikt is voor wat ik willen praten, omdat de ene kant vertegenwoordigt wat we waren en de andere kant wat we zijn; en dat vreemde brouwsel dat vanaf de nek naar beneden komt, dat opmerkelijk op een drol lijkt - als je me wilt vergeven - heeft eigenlijk ook iets te maken met waar we het over gaan hebben. (Ik bedoel geen gebrek aan respect voor de kunstenaar, maar het spijt me, dat was het eerste wat ik dacht toen hij dat zag.)

Oke. Waar ben ik hier om over te praten? Welnu, we kennen het nummer: "Spijt ... ik heb er een paar gehad, maar nogmaals, te weinig om op te noemen." (Het is een beroemd lied waarvan ik denk dat Sinatra het beroemd heeft gemaakt.) Maar in ons geval hebben we allemaal spijt gehad . We zijn allemaal ontwaakt uit een leven dat we hadden en tot op grote hoogte hadden gezien dat het verspild was, en dat vervult ons met spijt. We zouden kunnen zeggen: 'Nee, niet een paar. Veel! En voor sommigen van ons wegen die spijt ons zwaarder.

Dus in mijn geval was ik bijvoorbeeld wat je tegenwoordig een nerd zou noemen. We hadden toen de termijn niet, of als we dat wisten, wist ik het niet. Ik zou zelfs een supernerd in mijn geval zeggen, omdat ik op 13 altijd technische handleidingen las. Stel je een 13-jarige voor, in plaats van uit te gaan sporten, had ik mijn neus begraven in boeken over schakelingen, radio's, over hoe geïntegreerde schakelingen werkten, hoe transistoren werkten. Dit zijn dingen die me hebben gefascineerd en ik wilde circuits ontwerpen. Maar het was natuurlijk 1967. Het einde kwam in 75. Vijf jaar universiteit leek een totale verspilling van tijd. Dus ik ben nooit geweest. Ik verliet de middelbare school. Ik ging naar Colombia om daar zeven jaar te prediken; en ik keek terug, toen ik wakker werd, wat ik had kunnen doen als ik naar de universiteit was gegaan. geleerd om circuits te ontwerpen en op dat moment zou ik daar zijn geweest toen de computerrevolutie begon. Wie weet wat ik had kunnen doen.

Het is echter heel gemakkelijk om terug te kijken en je alle mooie dingen voor te stellen die je zou hebben bereikt, al het geld dat je zou hebben verdiend, een gezin had gehad, een groot huis had - alles waar je over wilt dromen. Maar het zijn nog steeds dromen; het zit nog steeds in je verbeelding; omdat het leven niet vriendelijk is. Het leven is moeilijk. Veel dingen staan ​​elke droom die je hebt in de weg.

Dus dat is het gevaar om te blijven stilstaan ​​bij spijt, omdat we denken dat wat eigenlijk had kunnen zijn geweest zou zijn. Wie weet wat er geweest zou zijn, als we een andere koers hadden gekozen. We weten alleen wat nu is en wat nu is, is eigenlijk veel waardevoller dan we denken, dan we beseffen. Kijkend naar deze twee beelden achter mij - het ene is wat we waren en het andere gezicht vertegenwoordigt wat we nu worden; en wat we nu worden is veel waardevoller dan wat we waren. Maar wat we ons hier hebben gebracht.

Om u een voorbeeld uit de Bijbel te geven, hebben we Saulus van Tarsus. Nu was hier een man die goed was opgeleid, duidelijk een rijke achtergrond had. Zijn familie heeft waarschijnlijk hun Romeinse nationaliteit gekocht, want dat is een kostbare zaak, maar hij is erin geboren. Hij kende Grieks. Hij kende Hebreeuws. Hij studeerde op het hoogste niveau in zijn samenleving. Als hij was blijven studeren zoals hij deed, zou hij waarschijnlijk zijn gestegen naar het niveau van leider van het volk. Dus bedacht hij grote dingen voor zichzelf en zijn ijver bracht hem tot grotere daden dan iemand anders in zijn groep, of zijn tijdgenoten. Maar het dreef hem om christenen te vervolgen. Maar Jezus zag in Paulus iets dat niemand anders zou hebben gezien; en toen hij wist dat de tijd rijp was, verscheen hij en bekeerde Paulus zich tot het christendom.

Jezus deed het niet eerder. Hij deed het niet voordat Paulus christenen vervolgde. De tijd was niet goed. Er was een moment waarop de tijd rijp was; en kijk wat het veroorzaakte.

Paulus werd zeker in grote mate gedreven door de schuld die hij voelde bij het vervolgen van christenen en het verzetten van Jezus Christus, en misschien was dat een deel van de reden dat hij zoveel moeite heeft gedaan om zich met God te verzoenen, omdat niemand anders wordt gedaan is zoveel als Paulus heeft natuurlijk buiten Jezus Christus - maar hij bevindt zich in een andere categorie. Maar niemand heeft echt zoveel gedaan als Paulus heeft om de christelijke boodschap door de geschiedenis heen te bevorderen.

Dus Jezus riep hem en alles wat hij had voordat hij allebei overwoog ... nou, daar komt dat andere ding - de drol - het woord dat hij gebruikt kan "mest" worden gemaakt. Alle dingen daarvoor, zegt hij, waren een hoop mest. (Filippenzen 3: 8 is waar u dat gaat vinden.) Letterlijk betekent het woord 'dingen die naar een hond worden gegooid'. Dus het is echt weigeren dat je niet zou willen aanraken.

Kijken we er zo naar? Alle dingen die we deden ... die we hadden kunnen doen, en niet hebben gedaan ... en alle dingen die we hebben gedaan, waar we nu misschien spijt van krijgen - zien we er naar uit zoals hij deed? Het is onzin. Het is niet de moeite waard om na te denken ... besteed je daar tijd aan. We denken nooit aan mest. Het is walgelijk voor ons. We keren ons ervan af. De geur schakelt ons uit. Het is weerzinwekkend. Dat is de manier waarop we ernaar moeten kijken. Geen spijt dat ... oh, ik wou dat ik deze dingen had gedaan, maar eerder dat alles waardeloos was. Waarom, omdat ik iets zo veel beter vond.

Hoe kunnen we er op die manier naar kijken als zovelen dat niet doen?

De Bijbel in 1 Corinthians 2: 11-16 spreekt over de fysieke mens en de geestelijke mens. Een fysiek mens zal er niet zo naar kijken, maar een spiritueel mens zal zien wat onzichtbaar is. Hij zal er Gods hand in zien. Hij zal zien dat Jehovah hem of haar tot een veel grotere beloning heeft geroepen.

"Maar waarom zo laat?", Denkt u misschien. Waarom heeft hij zo lang gewacht? Waarom wachtte Jezus zo lang om Paulus te bellen? Omdat de tijd niet goed was. De tijd is nu; en dat is waar we ons op moeten richten.

1 Peter 4: 10 zegt dat ieder van ons gezegend is ... nou, laat me het voor je lezen.

“Ieder van jullie is gezegend met een van Gods vele prachtige gaven om in dienst van anderen te gebruiken. Gebruik je geschenk dus goed. '

Jehovah heeft ons een geschenk gegeven. Laten we het gebruiken. In mijn geval gaven die jaren dat ik de bijbel met Jehovah's Getuigen bestudeerde me een schat aan kennis en informatie die ik anders niet zou hebben gehad. En hoewel er veel valse doctrines waren die me in de war brachten en me hebben misleid, heb ik ze langzaam als een onzin eruit kunnen gooien. Ze gaan weg. Ik wil er niet meer aan denken. Ik blijf liever bij de waarheid die ik leer, maar die waarheid wordt mogelijk gemaakt door jarenlange studie. We zijn als de tarwe die tussen het onkruid groeit. Maar de oogst is nu op ons, althans op een individueel niveau, zoals we worden genoemd, elk op. Laten we dus gebruik maken van wat we eerder hadden om anderen te helpen - in dienst van anderen.

Als je nog steeds dat het was een enorme hoeveelheid tijd verspild, en ik ben niet kleineren wat je hebt meegemaakt - ieder van ons en hebben veel dingen meegemaakt. In mijn geval heb ik geen kinderen omdat ik die keuze heb gemaakt. Dat is een spijt. Anderen hebben veel erger meegemaakt, zelfs seksueel misbruik van kinderen of andere vormen van misbruik. Dit zijn vreselijke dingen, maar ze zijn verleden tijd. We kunnen ze niet veranderen. Maar we kunnen ervan profiteren. Misschien kunnen we daardoor meer empathie voor anderen leren, of daardoor meer vertrouwen in Jehovah en Jezus Christus. Hoe dan ook, we moeten onze weg vinden. Maar wat ons helpt het in het juiste perspectief te hebben, is na te denken over wat we in de toekomst hebben.

Nu kan ik u een kleine illustratie geven: overweeg een taart. Als die taart je leven vertegenwoordigt. Laten we zeggen dat taart ... nou, laten we zeggen dat het 100 jaar is ... je leeft tot 100 jaar, want ik hou van mooie ronde cijfers. Dus er is een taart van honderd jaar. Maar ik zeg nu, ik ga duizend jaar leven, dus de tijd die je doorbracht voordat je wakker werd - dat is een tiende. Je snijdt een plak van die taart die een tiende van het geheel is.

Nou, dat is niet zo erg. Er is nog veel over. Het is veel waardevoller.

Maar je gaat geen duizend jaar leven, omdat ons iets meer is beloofd. Laten we zeggen 10,000 jaar. Nu wordt deze taart in 100-stukken gesneden. Een honderdjarig segment is 1 / 100 van deze ... hoe groot is dat segment? Hoe klein eigenlijk?

Maar je gaat 100,000 jaar leven. Je kunt een plakje niet zo klein snijden. Maar meer, je gaat voor altijd leven. Dat is wat de Bijbel belooft. Hoe klein is je leven, je hele leven in dit samenstel van dingen, in een oneindige taart? Je kunt geen plak snijden die klein genoeg is om de tijd te vertegenwoordigen die je al hebt doorgebracht. Dus hoewel het vanuit ons perspectief een enorme hoeveelheid tijd lijkt, zullen we er binnenkort oneindig klein op terugkijken. En met dat in gedachten kunnen we doorgaan naar veel betere dingen, door onze gaven te gebruiken om anderen te helpen en onze rol te vervullen in het grote doel dat Jehovah heeft.

Dank je.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    14
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x