[Videotranscript]

Hallo, ik heet Eric Wilson. Ik ben nu in Minneapolis, en ik ben in het beeldenpark, en je kunt achter me dit specifieke paar sculpturen zien - twee vrouwen, maar het gezicht is in het midden gespleten - en ik denk dat het erg geschikt is voor wat ik willen praten over, omdat de ene kant vertegenwoordigt wat we waren en de andere kant wat we zijn; en dat vreemde brouwsel dat vanaf de nek naar beneden komt, dat opmerkelijk veel op een drol lijkt - als je me wilt vergeven - heeft eigenlijk ook iets te maken met waar we het over gaan hebben. (Ik bedoel geen minachting voor de kunstenaar, maar het spijt me, dat is het eerste wat ik dacht toen hij dat zag.)

Oke. Waar moet ik het over hebben? Nou, we kennen het liedje: "Spijt ... ik heb er een paar gehad, maar nogmaals, te weinig om op te noemen." (Het is een beroemd lied waarvan ik denk dat Sinatra het beroemd heeft gemaakt.) Maar in ons geval hebben we allemaal spijt gehad. We zijn allemaal ontwaakt uit een leven dat we hadden en waarvan we ons realiseerden dat het voor een groot deel verspild was, en dat vervult ons met spijt. We zouden kunnen zeggen: “Nee, niet een paar. Veel! En voor sommigen van ons drukken die spijt ons.

Dus in mijn geval was ik tegenwoordig wat je een nerd zou noemen. We hadden de term toen nog niet, of als we het wel hadden, wist ik het niet. Ik zou zelfs zeggen een super nerd in mijn geval, omdat ik op 13-jarige leeftijd technische handleidingen las. radio's, over hoe geïntegreerde schakelingen werkten, hoe transistors werkten. Dit waren dingen die me fascineerden en ik wilde schakelingen ontwerpen. Maar het was natuurlijk 13. Het einde kwam in 1967. Vijf jaar universiteit leek een totale verspilling van tijd. Dus ik ging nooit. Ik verliet de middelbare school. Ik ging naar Colombia om daar zeven jaar te prediken; en ik keek terug, toen ik wakker werd, naar wat ik had kunnen doen als ik naar de universiteit was gegaan. leerde schakelingen ontwerpen en op dat moment zou ik er zijn geweest toen de computerrevolutie begon. Wie weet wat ik had kunnen doen.

Het is echter heel gemakkelijk om terug te kijken en je voor te stellen wat voor geweldige dingen je zou hebben bereikt, al het geld dat je zou hebben verdiend, een gezin had gehad, een groot huis had - alles waar je maar van wilt dromen. Maar het zijn nog steeds dromen; het zit nog steeds in je verbeelding; omdat het leven niet vriendelijk is. Het leven is moeilijk. Veel dingen staan ​​elke droom die u heeft in de weg.

Dus dat is het gevaar om te blijven stilstaan ​​bij spijt, omdat we denken dat wat eigenlijk had kunnen zijn geweest zou zijn. Wie weet wat er geweest zou zijn, als we een andere koers hadden gekozen. We weten alleen wat nu is en wat nu is, is eigenlijk veel waardevoller dan we denken, dan we beseffen. Kijkend naar deze twee beelden achter mij - het ene is wat we waren en het andere gezicht vertegenwoordigt wat we nu worden; en wat we nu worden is veel waardevoller dan wat we waren. Maar wat we ons hier hebben gebracht.

Om u een voorbeeld uit de Bijbel te geven, hebben we Saulus van Tarsus. Nu was hier een man die goed was opgeleid, duidelijk een rijke achtergrond had. Zijn familie heeft waarschijnlijk hun Romeins staatsburgerschap gekocht, want dat is een kostbare zaak om te bereiken, maar hij werd erin geboren. Hij kende Grieks. Hij kende Hebreeuws. Hij studeerde op het hoogste niveau in zijn samenleving. Als hij was blijven studeren zoals hij deed, zou hij waarschijnlijk zijn gestegen tot het niveau van leider van de mensen. Dus hij stelde zich grote dingen voor voor zichzelf en zijn ijver dreef hem tot grotere daden dan wie dan ook in zijn groep, of zijn tijdgenoten. Maar het dreef hem ertoe christenen te vervolgen. Maar Jezus zag in Paulus iets dat niemand anders zou hebben gezien; en toen hij wist dat de tijd rijp was, verscheen hij en bekeerde Paulus zich tot het christendom.

Jezus deed het niet eerder. Hij deed het niet voordat Paulus christenen vervolgde. De tijd was niet rijp. Er was een moment waarop de tijd rijp was; en kijk wat het veroorzaakte.

Paulus werd zeker in grote mate gedreven door de schuld die hij voelde bij het vervolgen van christenen en het verzetten van Jezus Christus, en misschien was dat een deel van de reden dat hij zoveel moeite heeft gedaan om zich met God te verzoenen, omdat niemand anders wordt gedaan is zoveel als Paulus heeft natuurlijk buiten Jezus Christus - maar hij bevindt zich in een andere categorie. Maar niemand heeft echt zoveel gedaan als Paulus heeft om de christelijke boodschap door de geschiedenis heen te bevorderen.

Dus Jezus riep hem en alles wat hij had voordat hij beide overwoog ... nou, daar komt dat andere ding om de hoek kijken - de drol - het woord dat hij gebruikt kan worden weergegeven met 'mest'. Alle dingen daarvoor, zegt hij, waren een hoop mest. (Filippenzen 3: 8 is waren ga je te vinden dat.) Letterlijk, het woord betekent 'dingen gegooid om een ​​hond'. Het is dus echt weigeren dat je het niet zou willen aanraken.

Kijken we er zo naar? Alle dingen die we hebben gedaan ... die we hadden kunnen doen en niet hebben gedaan ... en alle dingen die we hebben gedaan, waar we nu misschien spijt van hebben - kijken we ernaar zoals hij deed? Het is waardeloos. Het is niet de moeite waard om na te denken ... besteed je er tijd aan om daarover na te denken. We denken nooit aan mest. Het is walgelijk voor ons. We keren ons ervan af. De geur zet ons af. Het is weerzinwekkend. Dat is de manier waarop we ernaar moeten kijken. Ik heb er geen spijt van dat ... oh, ik wou dat ik deze dingen had gedaan, maar eerder, dat alles was waardeloos. Waarom, omdat ik iets veel beters heb gevonden.

Hoe kunnen we er op die manier naar kijken als zovelen dat niet doen?

De Bijbel spreekt in 1 Korinthiërs 2: 11-16 over de fysieke mens en de geestelijke mens. Een fysiek mens zal er niet op die manier naar kijken, maar een geestelijk mens zal zien wat onzichtbaar is. Hij zal er Gods hand in zien. Hij zal zien dat Jehovah hem of haar tot een veel grotere beloning heeft geroepen.

“Maar waarom zo laat?”, Zou je kunnen denken. Waarom wachtte hij zo lang? Waarom wachtte Jezus zo lang om Paulus te bellen? Omdat de tijd niet rijp was. De tijd is nu; en dat is waar we ons op moeten concentreren.

1 Peter 4: 10 zegt dat ieder van ons gezegend is ... nou, laat me het voor je lezen.

'Ieder van jullie is gezegend met een van Gods vele prachtige gaven om in dienst van anderen te gebruiken. Gebruik je cadeau dus goed. "

Jehovah heeft ons een geschenk gegeven. Laten we het gebruiken. In mijn geval gaven die jaren dat ik de bijbel bestudeerde met Jehovah's Getuigen, me een schat aan kennis en informatie die ik anders niet had gehad. En hoewel er veel valse doctrines waren die me in de war brachten en me misleidden, heb ik ze langzaam als onzin kunnen weggooien. Ze gaan weg. Ik wil er niet meer aan denken. Ik blijf liever stilstaan ​​bij de waarheid die ik leer, maar die waarheid is mogelijk gemaakt door jarenlange studie. Wij zijn als de tarwe die tussen het onkruid groeit. Maar de oogst staat nu voor de deur, althans op individueel niveau, zoals we worden genoemd, ieder op zich. Laten we dus gebruiken wat we eerder hadden om anderen te helpen - in dienst van anderen.

Als je nog steeds dat het een enorme hoeveelheid tijdverspilling was, en ik kleineer niet wat je hebt meegemaakt - ieder van ons en heeft veel dingen meegemaakt. In mijn geval heb ik geen kinderen omdat ik die keuze heb gemaakt. Dat is een spijt. Anderen hebben veel erger meegemaakt, zelfs seksueel misbruik van kinderen of andere vormen van misbruik. Dit zijn vreselijke dingen, maar ze behoren tot het verleden. We kunnen ze niet veranderen. Maar we kunnen ervan profiteren. Misschien kunnen we daardoor meer empathie voor anderen leren, of daardoor meer op Jehovah en Jezus Christus vertrouwen. Hoe het ook zij, we moeten onze weg vinden. Maar wat ons helpt het in het juiste perspectief te zien, is nadenken over wat we in de toekomst hebben.

Nu kan ik u een kleine illustratie geven: overweeg een taart. Als die taart je leven vertegenwoordigt. Laten we zeggen dat taart ... nou, laten we zeggen dat het 100 jaar is ... je leeft tot 100 jaar, want ik hou van mooie ronde cijfers. Dus er is een taart van honderd jaar. Maar ik zeg nu, ik ga duizend jaar leven, dus de tijd die je doorbracht voordat je wakker werd - dat is een tiende. Je snijdt een plak van die taart die een tiende van het geheel is.

Nou, dat is niet zo erg. Er is nog veel over. Het is veel waardevoller.

Maar u zult geen duizend jaar leven, want ons is iets meer beloofd. Dus laten we zeggen 10,000 jaar. Nu wordt deze taart in 100 stukjes gesneden. Een schijf van honderd jaar is 1/100 hiervan ... hoe groot is die schijf? Hoe klein eigenlijk?

Maar je gaat 100,000 jaar leven. Je kunt een plakje niet zo klein snijden. Maar meer, je gaat voor altijd leven. Dat is wat de Bijbel belooft. Hoe klein van een plak is je leven, je hele leven in dit systeem van de dingen, in een taart die oneindig is? Je kunt geen plakje snijden dat klein genoeg is om de tijd weer te geven die je al hebt besteed. Dus hoewel het vanuit ons perspectief een enorme hoeveelheid tijd lijkt, zullen we er binnenkort op terugkijken als oneindig klein. En met dat in gedachten kunnen we voorwaarts gaan naar veel betere dingen, door onze gaven te gebruiken om anderen te helpen en om onze rol in het grote voornemen dat Jehovah heeft, te vervullen.

Dank je.

 

 

 

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    14
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x