Hallo, mijn naam is Eric Wilson, ook bekend als Meleti Vivlon. Op het moment van deze video ben ik in Brits Colombia op een dok aan het Okanagan-meer, genietend van de zon. De temperatuur is koel maar aangenaam.

Ik dacht dat het meer een passende achtergrond was voor deze volgende video omdat het te maken heeft met water. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom. Welnu, als we wakker worden, is een van de eerste dingen die we ons afvragen: "Waar moet ik heen?"

Zie je, ons hele leven is ons geleerd dat de organisatie van Jehovah's Getuigen is zoals deze grote ark, zoals de ark van Noach. Ons werd verteld dat het het voertuig was waarin we moesten blijven als we gered zouden worden toen Armageddon kwam. Deze houding is zo doordringend dat het leerzaam is om een ​​Getuige te vragen: 'Wat zei Petrus toen Jezus hem vroeg of ze wilden gaan? Dit was ter gelegenheid van de verhandeling toen Jezus zijn toehoorders vertelde dat ze van zijn vlees moesten eten en van zijn bloed moesten drinken als ze eeuwig leven wilden hebben. Velen vonden dit aanstootgevend en vertrokken, en hij wendde zich tot Petrus en de discipelen en vroeg: "U wilt ook niet gaan, toch?"

Als u een van Jehovah's Getuigen zou vragen wat Peter antwoordde - en ik heb dit aan menig JW gevraagd - zou ik geld leggen dat bijna 10 uit 10 zal zeggen: "Waar anders ga ik heen, Heer?" Maar hij deed het niet dat zeg ik niet. Ze begrijpen dit altijd verkeerd. Zoek het op. (John 6: 68) Hij zei: "Naar wie zullen we gaan?"

Naar wie gaan we?

Zijn antwoord toont aan dat Jezus erkende dat redding niet afhankelijk is van geografie of lidmaatschap. Het gaat er niet om in een organisatie te zitten. Je redding hangt af van het draaien in de richting van Jezus.

Hoe is dat van toepassing op Jehovah's Getuigen? Welnu, met de denkwijze dat we bij een ark-achtige organisatie moeten horen en blijven, kunnen we onszelf als een boot beschouwen. Alle andere religies zijn ook boten. Er is een katholieke boot, een protestantse boot, een evangelische boot, een mormoonse boot, enz. En ze varen allemaal in dezelfde richting. Stel je voor dat ze allemaal aan een meer liggen, en er is een waterval aan het ene uiteinde. Ze varen allemaal naar de waterval die Armageddon voorstelt. De boot van Jehovah's Getuigen vaart echter in de tegenovergestelde richting, weg van de waterval, in de richting van het paradijs.

Als we wakker worden, realiseren we ons dat dit niet zo kan zijn. We zien dat Jehovah's Getuigen valse doctrines hebben, net als de andere religies - verschillende valse doctrines om zeker te zijn, maar nog steeds valse doctrines. We realiseren ons ook dat de organisatie zich schuldig heeft gemaakt aan criminele nalatigheid in het verkeerd behandelen van kindermisbruikzaken - herhaaldelijk veroordeeld door verschillende rechtbanken in een aantal landen. Bovendien zien we dat Jehovah's Getuigen hypocriet hebben gehandeld door de leden van de kudde om neutraal te blijven - zelfs het uitsluiten of ontkoppelen van degenen die dat niet doen - terwijl ze zich tegelijkertijd herhaaldelijk bij de organisatie van de Verenigde Naties aansluiten (niet minder voor 10 jaar). Wanneer we ons al deze dingen realiseren, moeten we erkennen dat onze boot net als de anderen is. Het vaart met hen in dezelfde richting, en we realiseerden ons dat we moeten uitstappen voordat we de waterval bereiken, maar ... Waar gaan we heen? "

We denken niet zoals Peter. We denken als getrainde Jehovah's Getuigen. We kijken rond naar een andere religie of organisatie en worden, als we die niet vinden, erg gestoord, omdat we het gevoel hebben dat we ergens heen moeten.

Denk daarbij aan het water achter mij. Er is een illustratie door Jezus gegeven om ons precies te vertellen waar we heen moeten. Het is een interessant verhaal, omdat Jezus geen opzichtige man is, maar toch lijkt hij om een ​​of andere reden een show op te zetten. Toegegeven, Jezus werd niet gegeven aan grote vertoon van showmanship. Toen hij mensen genas; toen hij mensen genas; toen hij de doden opwekte - vaak zei hij degenen die aanwezig waren het woord erover niet te verspreiden. Dus, voor hem om een ​​opzichtige weergave van kracht te maken lijkt ongebruikelijk, ongebruikelijk, en toch in Matthew 14: 23, vinden we dit:

(Matthew 14: 23-31) 23 Nadat hij de menigte had weggestuurd, ging hij alleen de berg op om te bidden. Toen de avond kwam, was hij daar alleen. 24 De boot was nu vele honderden meters van land verwijderd en worstelde tegen de golven omdat de wind tegen hen was. 25 Maar in de vierde wacht van de nacht kwam hij naar hen toe, lopend op de zee. 26 Toen ze hem op zee zagen lopen, waren de discipelen verontrust en zeiden: "Het is een verschijning!" En ze schreeuwden het uit van hun angst. 27 Maar onmiddellijk sprak Jezus tot hen en zei: “Moedig u! Ik ben het; wees niet bang. ”28 Peter antwoordde hem:“ Heer, als u het bent, beveel mij om naar u toe te komen over de wateren. ”29 Hij zei:“ Kom! ”Dus stapte Peter uit de boot en liep over de wateren en ging naar Jezus. 30 Maar kijkend naar de storm, werd hij bang. En toen hij begon te zinken, riep hij: "Heer, red mij!" 31 Toen hij zijn hand uitstak, greep Jezus hem vast en zei tegen hem: "U met weinig geloof, waarom hebt u plaatsgemaakt voor twijfel?"

Waarom deed hij dit? Waarom op water lopen terwijl hij hen gewoon op de boot had kunnen vergezellen? Hij maakte een belangrijk punt! Hij vertelde hen dat ze door geloof alles konden bereiken.

Krijgen we het punt? Onze boot vaart misschien in de verkeerde richting, maar we kunnen op water lopen! We hebben de boot niet nodig. Voor velen van ons is het moeilijk te begrijpen hoe we God kunnen aanbidden buiten een regeling die zeer gestructureerd is. We hebben het gevoel dat we die structuur nodig hebben. Anders zullen we falen. Dat denken is er echter alleen omdat we zo zijn getraind om te denken.

Geloof zou ons moeten helpen dat te overwinnen. Het is gemakkelijk om mannen te zien, en daarom is het gemakkelijk om mannen te volgen. Een bestuursorgaan is goed zichtbaar. Ze spreken ons aan, vaak met grote overtuiging. Ze kunnen ons van veel dingen overtuigen.

Jezus daarentegen is onzichtbaar. Zijn woorden zijn opgeschreven. We moeten ze bestuderen. We moeten erover nadenken. We moeten zien wat niet gezien kan worden. Dat is wat geloof is, want het geeft ons ogen om te zien wat onzichtbaar is.

Maar zal dat niet tot chaos leiden. Moeten we ons niet organiseren?

Jezus noemde Satan de heerser van de wereld in Johannes 14: 30.

Als Satan echt de wereld regeert, dan moeten we erkennen dat hij op een of andere manier de controle over deze wereld heeft, ook al is hij onzichtbaar. Als de duivel dit kan, hoeveel te meer kan onze Heer dan de christelijke gemeente besturen, controleren en leiden? Vanuit die tarwe-achtige christenen die Jezus willen volgen en niet mensen, heb ik dit aan het werk gezien. Hoewel het een tijdje duurde voordat ik van de indoctrinatie afkwam, de twijfel, de angst dat we een soort gecentraliseerde controle nodig hadden, een vorm van autoritair bewind, en dat zonder dit chaos in de congregatie zou komen om te zien dat precies het tegenovergestelde waar is. Wanneer je een groep individuen samenbrengt die van Jezus houden; die hem als hun leider beschouwen; die toestaan ​​dat de Geest in hun leven komt, hun geest, hun hart; die zijn woord bestuderen - je leert al snel dat ze elkaar beheersen; ze helpen elkaar; ze voeden elkaar; ze voeden elkaar; ze bewaken elkaar. Dit komt omdat de Geest niet door één man werkt, of zelfs door een groep mannen. Het werkt door de hele christelijke gemeente - het lichaam van Christus. Dat is wat de Bijbel zegt.

Je zou kunnen vragen: "Hoe zit het met de getrouwe en discrete slaaf?"

Welnu, wie is de trouwe en discrete slaaf?

Jezus stelde dat als een vraag. Hij gaf ons het antwoord niet. Hij zei dat de slaaf bij zijn terugkeer getrouw en discreet zou blijken te zijn. Nou, hij is nog niet teruggekomen. Het is dus het hoogtepunt van hoogmoed om te suggereren dat iedereen de trouwe en discrete slaaf is. Dat is aan Jezus om te beslissen.

Kunnen we herkennen wie de trouwe en discrete slaaf is? Hij heeft ons verteld hoe we de slechte slaaf moeten herkennen. Hij zou bekend worden door zijn misbruik van zijn medeslaven.

Tijdens de jaarvergadering enkele jaren geleden gebruikte David Splane het voorbeeld van een ober om het werk van de getrouwe en discrete slaaf uit te leggen. Het is eigenlijk geen slecht voorbeeld, hoewel het verkeerd werd toegepast in het geval van de Organisatie van Jehovah's Getuigen.

Als je naar een restaurant gaat, brengt de ober je eten, maar de ober vertelt je niet welk eten je moet eten. Hij eist niet dat je het voedsel eet dat hij je brengt. Hij straft je niet als je faalt om het voedsel te eten dat hij je brengt, en als je het eten bekritiseert, doet hij niet zijn uiterste best om van je leven een levende hel te maken. Dat is echter niet de manier van de organisatie zogenaamd trouwe en discrete slaaf. Met hen, als je het niet eens bent met het voedsel dat ze bieden; als je denkt dat het verkeerd is; als je de bijbel eruit wilt halen en bewijzen dat het verkeerd is - ze straffen je, zelfs tot het punt dat ze je afsnijden van al je familie en vrienden. Vaak leidt dit tot economische tegenspoed. Je gezondheid wordt ook vaak aangetast.

Dat is niet de manier waarop een trouwe en discrete slaaf werkt. Jezus zei dat de slaaf zou voeden. Hij zei niet dat de slaaf zou regeren. Het stelde niemand aan als leider. Hij zei dat hij alleen onze leider is. Vraag dus niet: "Waar zal ik heen gaan?" In plaats daarvan stelt u: "Ik ga naar Jezus!" Geloof in hem zal de weg naar de geest openen en het zal ons leiden naar anderen met dezelfde geest zodat we ons kunnen associëren met hen. Laten we ons altijd tot Jezus wenden voor leiding.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    17
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x