Selectieve blindheid

Bekijk deze illustratie eens. Mist er iets?

Deze illustratie is afkomstig van pagina 29 van de 15 april, 2013 nummer van De wachttoren. Ik heb het echter gewijzigd en één wijziging aangebracht. Als je vrienden of familieleden hebt die Jehovah's Getuigen trouw zijn, vind je het misschien interessant om hen deze foto te laten zien en hen te vragen of ze denken dat het een accurate weergave is?

Ik geloof dat het veilig is om te zeggen dat de meeste Getuigen zullen merken dat het Besturende Lichaam ontbreekt.

Als een schurkenstafmedewerker in de Publishing Desk op het hoofdkantoor deze afbeelding had vervangen door de echte, en deze had gepubliceerd in de gedrukte en / of de online editie van de Wachttoren terug in 2013, hoe lang denkt u dat het zou hebben geduurd voordat de discrepantie was ontdekt en verholpen? Dat zou natuurlijk nooit zijn gebeurd, want alles wat in een van de publicaties uitkomt, wordt tientallen keren beoordeeld voordat het wordt vrijgegeven. Leden van het bestuursorgaan hebben de studieartikelen persoonlijk nagelezen. Laten we desalniettemin zeggen dat deze illustratie op de een of andere manier alle controles heeft doorstaan. Twijfelt iemand eraan dat de meeste van de acht miljoen Getuigen die het tijdschrift over de hele wereld lezen het verzuim hebben opgemerkt en in twijfel getrokken?

Dit is wat er eigenlijk is gebeurd.

Toon nu deze tweede illustratie aan uw trouwe Getuige-vrienden en familie en vraag hen of het in orde is. De meesten zullen vast en zeker zeggen dat deze illustratie correct is. Ik zeg dat omdat vijf jaar geleden, toen deze illustratie in de wekelijkse Wachttoren-studie werd beschouwd, er zelfs geen piepgeluid te horen was van de acht miljoen Getuigen over de hele wereld.

In de vijf jaar sinds de publicatie is er geen sprake meer van tint en schreeuw, noch heeft de Organisatie van Jehovah's Getuigen gesuggereerd dat er iets ontbrak of weggelaten werd. Als het bestuursorgaan was weggelaten, kunt u er zeker van zijn dat het toezicht onmiddellijk zou zijn gecorrigeerd in zowel de online- als de gedrukte versie.

Zie je het probleem? Misschien vraag je: 'Welk probleem? Alles lijkt precies te zijn zoals het zou moeten zijn. "

Terug in 2012 verklaarde het Besturende Lichaam zich de Trouwe en Discrete Slaaf van Matthew 24: 45-47. Daarvoor werd het hele lichaam van gezalfde Jehovah's Getuigen beschouwd als de getrouwe slaaf, waarbij het Besturende Lichaam namens hen de leiding had over de wereldwijde organisatie. Hier is een grafiek van december 15, 1971 nummer van de Wachttoren die, zoals die hierboven, de gezagsstructuur onder die vorige regeling liet zien.

Zie je nu wat er ontbreekt in de meest recente grafiek?

Wat is er met Jezus Christus gebeurd? Jehovah wordt afgebeeld. Het hogere en middelste management van de organisatie is ook vertegenwoordigd. Zelfs de rang en het bestand worden getoond. Maar het hoofd van de christelijke gemeente; de koning der koningen en de heer der heren; degene in wie Jehovah alle autoriteit in hemel en aarde heeft geïnvesteerd - hij is nergens te bekennen !?

Wat is er gebeurd tussen 1971 en 2013? Was er nieuw licht van Jehovah? Heeft Hij het Besturende Lichaam verteld dat Jezus niet echt zo belangrijk meer was in Zijn organisatieopstelling? Is het doel van de nieuwe gezagsstructuur ons te informeren dat het nu het Besturende Lichaam is dat echt de sleutel is tot onze redding? Dat lijkt het geval te zijn, aangezien deze referentie aangeeft:

(w12 3 / 15 p. 20 par. 2 verheugt zich in onze hoop)
De andere schapen mogen nooit vergeten dat hun redding afhangt van hun actieve steun aan de gezalfde "broeders" van Christus die nog op aarde zijn. (Mat. 25: 34-40)

Dus elke andere niet-JW christen op aarde die geloof in Jezus stelt en hem gehoorzaamt als Heer, heeft geen hoop op redding, omdat "hun redding afhangt van hun actieve steun aan de gezalfde" broeders "van Christus die nog op aarde zijn." niet echt zeker waarom dit artikel "broers" tussen aanhalingstekens plaatst? Zijn ze zijn broers of niet?) In elk geval is de vraag, hoe kunnen ze deze actief ondersteunen?

In 2009 werd deze richting gegeven:

w09 10 / 15 p. 15 par. 14 "You Are My Friends"
Eén manier is om de aanwijzingen van de getrouwe en discrete slavenklasse te gehoorzamen, die bestaat uit de geestgezalfde broeders van Jezus die nog op aarde leven.

In 2012 werd de 'trouwe en discrete slavenklasse' het Besturende Lichaam. Dus de redding van de mensheid hangt af van actieve ondersteuning van het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen. En Jezus? Waar past hij in dit arrangement?

Het weglaten van Jezus uit deze gezagsstructuur was niet louter toezicht? Als dat het geval was, zou de fout dan zijn erkend en gecorrigeerd? Jehovah God investeerde alle autoriteit in hemel en aarde in Jezus Christus. Jehovah had zich van deze autoriteit ontdaan en aan Jezus verleend. Dus Jehovah in deze tabel weergeven, maar Jezus elimineren, is een belediging voor de Almachtige God zelf. Net als Korach, die probeerde Jehovah's benoeming van Mozes te omzeilen en zichzelf in de plaats van Gods gezalfde te plaatsen, heeft het Besturende Lichaam Jezus, de Grotere Mozes, vervangen en zich in Gods regeling getrokken.

Maak ik teveel van een enkel incident? Een onjuist getekende illustratie? Ik zou het ermee eens zijn als dat het geheel was, maar helaas is dit slechts een symptoom van een veel diepere en extreem ernstige ziekte. In zekere zin heb ik het gevoel dat die artsen waarschijnlijk moeten hebben gevoeld toen ze voor het eerst ontdekten dat de oorzaak van malaria een infectie was door muggenbeten. Daarvoor geloofde men dat malaria werd veroorzaakt door slechte lucht, waar het woord in het Latijn vandaan komt. Artsen waren getuige van de gruwelijke gevolgen van de ziekte, maar totdat ze de oorzaak begrepen, werden hun pogingen om het te genezen ernstig belemmerd. Ze kunnen de symptomen behandelen, maar niet de oorzaak.

Jarenlang heb ik geprobeerd mijn broeders en zusters te helpen zien wat er mis is met de Organisatie door te wijzen op zaken als de hypocrisie van het 10-jaarlidmaatschap van de Verenigde Naties dat verborgen was voor de broederschap terwijl het Besturende Lichaam andere aan de kaak stelde religies voor het compromitteren van hun politieke neutraliteit. Ik heb ook gewezen op het sombere beleid dat de organisatie heeft bij de aanpak van seksueel misbruik van kinderen. Hun stijve weerstand om dit beleid te veranderen om de "kleintjes" te beschermen, is verschrikkelijk. Mijn primaire focus in de afgelopen acht jaar was echter om de Bijbel te gebruiken om te laten zien dat de fundamentele doctrines van de organisatie onschriftuurlijk zijn. Volgens de eigen standaard van de organisatie zijn valse doctrines gelijk aan valse religie.

Ik zie nu dat ik geprobeerd heb de symptomen te behandelen, maar de grondoorzaak negeerde van het probleem dat de organisatie en mijn Getuige-broeders trof.

De basis voor het oordeel

Om eerlijk te zijn, gaat wat ik ga zeggen verder dan JW.org. Valse aanbidding is de vloek van de beschaving sinds de tijd van Kaïn. (Zie Matthew 23: 33-36) Het komt allemaal voort uit één grondoorzaak. Er is in wezen slechts één basis voor oordeel, waaruit alle andere slechte dingen voortkomen.

Ga naar John 3: 18 waar we lezen:

“Hij die geloof in hem [Jezus] oefent, moet niet worden beoordeeld. Hij die geen geloof uitoefent, is al geoordeeld, omdat hij geen geloof heeft geoefend in de naam van de eniggeboren Zoon van God. '

(Trouwens, bijna elke andere Bijbelvertaling geeft de uitdrukking "geloof oefenen" aan als "geloof in".)

Is dat niet duidelijk? Is het niet volkomen duidelijk dat de basis voor een negatieve beoordeling door God is:niet geloven in de naam van de eniggeboren zoon van God ”?

Je zult opmerken dat Jezus hier geen melding maakt van Jehovah's naam. Alleen de zijne. Hij was toen in gesprek met Joden. Ze geloofden in Jehovah God. Het was Jezus met wie ze een probleem hadden.

Behalve een paar kleine, geloofden de Joden niet in de naam van Jezus. De situatie met de natie Israël - of zoals Getuigen het graag willen noemen, de aardse organisatie van God - is zo vergelijkbaar met die van Jehovah's Getuigen dat de parallellen huiveringwekkend zijn.

De Joodse organisatie uit de eerste eeuw De moderne joods-christelijke organisatie
In de hele wereld aanbaden alleen Joden Jehovah God. Getuigen geloven dat zij alleen in de hele wereld Jehovah God aanbidden.
Destijds waren alle andere godsdiensten heidens. Getuigen zien alle andere christenen als doordrenkt van heidendom.
Jehovah God vestigde ware aanbidding in Israël in 1513 vGT door Mozes. Getuigen geloven dat de grotere Mozes, Jezus, terugkeerde in 1914 en vijf jaar later in 1919,

herstelde ware aanbidding door het Besturende Lichaam te benoemen als zijn Trouwe en Discrete slaaf.

Joden geloofden dat alleen zij gered waren. Alle anderen waren vervloekt. Jehovah's Getuigen geloven dat alle andere religies en hun volgelingen zullen worden vernietigd.
Joden keken neer en wilden met niemand omgaan, geen jood, zelfs hun verre neven, de Samaritanen. Getuigen beschouwen alle anderen als werelds en vermijden associatie. Zelfs zwakke Getuigen die niet meer naar vergaderingen gaan, moeten worden vermeden.
Joden hadden een bestuursorgaan dat de Schrift voor hen interpreteerde. Het bestuur van JW wordt beschouwd als de Guardians Of Doctrine.
De Joodse leiders hadden een uitgebreide mondelinge wet die de geschreven wetcode verving. De wet van het Besturende Lichaam heeft voorrang boven de Bijbelse wet; bijv. 95% van het JW-rechtssysteem heeft geen basis in de Schrift.
De Joodse leiders hadden het recht om iedereen die het oneens was te verdrijven. Het niet eens zijn met het JW-bestuursorgaan leidt tot verwijdering.
Het Joodse Besturende Lichaam verdreef iedereen die de Christus erkende. (John 9: 23) Getuigen doen hetzelfde als we gaan demonstreren.

Merk op dat het niet geloof in Jezus was dat telde, maar eerder geloof in zijn naam. Wat betekent dat? Hij gaat het verder definiëren in het volgende vers:

John 3: 19-21 leest:

"Nu is dit de basis voor het oordeel, dat het licht de wereld is binnengekomen, maar mensen hebben de duisternis liever gehad dan het lichtwant hun werken waren goddeloos. Want wie slechte dingen doet, haat het licht en komt niet aan het licht, opdat zijn werken niet worden terechtgewezen. Maar hij die doet wat waar is, komt aan het licht, zodat zijn werken zichtbaar kunnen worden gemaakt als in harmonie met God gewerkt. '

Het licht waar Jezus naar verwijst, is zichzelf. John 1: 9-11 zegt:

“Het ware licht dat elk soort man licht geeft, stond op het punt de wereld in te komen. Hij was in de wereld en de wereld is door hem ontstaan, maar de wereld kende hem niet. Hij kwam naar zijn eigen huis, maar zijn eigen mensen accepteerden hem niet. ”(John 1: 9-11)

Dit betekent dat geloven in de naam van Jezus betekent aan het licht komen. Zoals we in de eerste video van deze serie hebben verklaard, is het allemaal binair. Hier zien we goed en kwaad afgebeeld als licht en duisternis. De Farizeeën, Sadduceeën en andere Joodse leiders deden alsof ze rechtvaardig waren, maar het licht dat Jezus toonde onthulde de gemene werken die ze verborgen. Ze haatten hem daarvoor. Ze hebben hem daarvoor vermoord. Toen vervolgden zij allen die in zijn naam spraken.

Dit is de sleutel! Als we een religie zien die zich gedraagt ​​als de schriftgeleerden en Farizeeën door hen te vervolgen en te zwijgen die het licht van de Christus verspreiden, kunnen we weten dat zij in duisternis wonen.

Niet iedereen zegt 'Heer! Heer!"

Laten we duidelijk zijn. Het is niet voldoende als iemand zegt dat zij in Jezus Christus geloven. Jezus zelf zei dat "velen op die dag tegen mij zullen zeggen:" Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd en demonen in uw naam verdreven en vele krachtige werken in uw naam uitgevoerd? " deze: “Ik heb je nooit gekend! Ga weg van mij, jullie werkers van wetteloosheid! ”(Mt 7: 22, 23)

Geloven in de naam van Jezus betekent zich onderwerpen aan zijn autoriteit. Het betekent hem gehoorzamen als de enige leider van de christelijke gemeente. Er kan geen andere levensvatbare leider zijn. Iedereen die zich opstelt om de gemeente te besturen of te leiden, doet dit in tegenstelling tot Jezus. Maar in religie na religie hebben mensen precies hetzelfde gedaan - zichzelf in de plaats van Jezus geplaatst en begonnen als koningen over de kudde te regeren. (Mt 23: 10; 2 Th 2: 4; 1 Co 4: 8)

Op dit punt zal een Jehovah's Getuige beweren dat ze wel in Jezus geloven en momenteel zelfs een boek over zijn leven bestuderen in de midweekvergadering. Dit is een argument tegen rode haring en hier is waarom ik dat zeg.

Uit mijn eigen leven verloor ik twee oude vrienden toen ik argumenteerde dat we Jezus niet genoeg aandacht schenken en dat we op basis van de Bijbel op hem moeten focussen op Jehovah. Ze waren het daar niet mee eens. Maar welke actie hebben ze ondernomen? Ze mijden me en namen contact op met wederzijdse vrienden om me als afvallige te belasteren.

Op de Beroean Pickets-website is er een recente ervaring van een oude oudere en pionier genaamd Jim, die grotendeels werd uitgesloten omdat hij te veel over Jezus sprak. De ouderlingen beschuldigden hem ervan te klinken als een evangelist (het woord betekent 'proclaimer van het goede nieuws') en een sekte te promoten. Hoe is het mogelijk dat de christelijke gemeente een man uitsluit voor het prediken over de Christus? Hoe kun je nemen Christus van Christusian?

Inderdaad, hoe is het mogelijk dat een persoon het geloof in zich houdt dat hij een christen is en een volgeling van Jezus Christus, terwijl hij tegelijkertijd iemand mijdt omdat hij meer over Jezus Christus spreekt dan over Jehovah God?

Laten we om dat te beantwoorden de andere hoofdreden overwegen waarom onze broer Jim werd uitgesloten. Ze beschuldigden hem van afvalligheid omdat hij leerde dat we gered zijn door genade (onverdiende goedheid) in plaats van werken?

Nogmaals, een getuige zal dit waarschijnlijk schokkend vinden en zeggen: "Zeker niet. Dat moet overdreven zijn. Je verdraait de feiten. Onze publicaties leren tenslotte dat we gered worden door geloof, niet door werken. ”

Dat doen ze inderdaad, terwijl ze dat tegelijkertijd niet doen. Beschouw dit fragment uit de Wachttoren van juli 15, 2011 vanaf pagina 28 onder de ondertitel “Vandaag Gods Gods rust binnengaan”

Weinig christenen vandaag zouden erop staan ​​een bepaald aspect van de Mozaïsche wet na te leven om redding te verkrijgen. De geïnspireerde woorden van Paulus tot de Efeziërs zijn volkomen duidelijk: 'Door deze onverdiende goedheid bent u inderdaad gered door geloof; en dit is niet aan jou te danken, het is Gods geschenk. Nee, het is niet te danken aan werken, opdat niemand reden zou hebben om te roemen. ”(Eph. 2: 8, 9) Wat betekent het dan voor christenen om Gods rust binnen te gaan? Jehovah heeft de zevende dag - zijn rustdag - gereserveerd om zijn doel met betrekking tot de aarde tot een glorieuze vervulling te brengen. We kunnen Jehovah's rust binnengaan of zich bij hem aansluiten in zijn rust - door gehoorzaam te werken in harmonie met zijn voortschrijdende doel zoals het ons door zijn organisatie wordt geopenbaard.

Hier, in een enkele paragraaf, bevestigen ze dat de Bijbel duidelijk zegt dat we niet gered worden door werken, maar door een gratis geschenk van God; maar dan bevestigen zij binnen dezelfde paragraaf - niet minder cursief - het tegenovergestelde: dat onze redding afhangt van werken, in het bijzonder gehoorzaam werken in harmonie met de Organisatie.

Toen de boosdoener die naast Jezus aan de paal hing om vergeving vroeg, op welke basis vergaf Jezus hem? Werkt duidelijk niet. De man stond op het punt te sterven, aan een stuk hout genageld. Er was geen enkele gelegenheid voor goede werken. Dus, waarom werd hij vergeven? Het was het gratis geschenk van Gods genade. Toch wordt dit geschenk niet aan iedereen gegeven, anders zou er geen negatief oordeel kunnen zijn. Wat was toen de basis om Gods genade of onverdiende goedheid te schenken? Er waren twee boosdoeners, maar slechts één werd vergeven. Wat deed hij dat de ander niet deed?

Hij zei: "Jezus, gedenk mij wanneer u in uw koninkrijk komt."

Door deze eenvoudige verklaring erkende hij publiekelijk dat Jezus de Koning is. Hij geloofde in de naam van de Zoon van God. Ten slotte onderwierp hij zich aan het gezag van de eniggeboren Zoon van God.

Jezus zei:

'Iedereen, die mij dan voor mensen erkent, zal ik ook erkennen voor mijn Vader die in de hemel is. Maar wie mij vóór mensen verwerpt, ik zal hem ook verwerpen vóór mijn Vader die in de hemelen is. ”(Mt 10: 32, 33)

De joodse leiders verdreven uit de synagoge iedereen die Jezus als Heer erkende. Ze verstoten hem. Zou iemand mijden omdat hij teveel over de Christus sprak vandaag niet hetzelfde zijn?

Als je jezelf als een trouwe Jehovah's Getuige beschouwt en nog steeds moeite hebt om deze redenering te accepteren, waarom probeer je dan niet zelf een klein experiment: probeer de volgende keer dat je in een autogroep op velddienst bent over Jezus te praten in plaats van Jehovah. Wanneer je normaal gesproken in de loop van een gesprek Jehovah's naam zou aanroepen, vervang het dan door Jezus. Beter nog: "onze Heer Jezus" - een term die 100 keer in de Bijbel voorkomt. Ik kan je uit persoonlijke ervaring verzekeren dat je het gesprek in zijn sporen zult stoppen. Uw mede-Getuigen zullen niet weten wat te denken van dit onverwachte vertrek van de juiste 'theocratische taal'; wat Orwell "goed spreken" noemde.

Als je er nog steeds niet van overtuigd bent dat we het evenwicht hebben verloren dat bestond in de gemeente van de eerste eeuw, tel dan het aantal keren dat de naam van Jezus voorkomt in de Nieuwe Wereldvertaling. Ik heb 945. Hoe vaak verschijnt Jehovah in de 5,000 + -manuscripten van de christelijke geschriften? Nul. Is dat omdat het werd verwijderd door bijgelovige schriftgeleerden? Of kan het zijn dat Degene die de Bijbel inspireerde en de macht heeft om deze nauwkeurig te bewaren, ons iets probeert te vertellen? Misschien naar mijn zoon kijken? Misschien, denk aan mij als je vader?

Hoe het ook zij, wie zijn wij om de focus van de Bijbel te veranderen van de naam van de Christus?

Onwetend handelen

De kunstenaar die de 1971-illustratie tekende die de gezagsstructuur in de gemeente afbeeldde, omvatte Jezus Christus omdat het destijds de meest natuurlijke zaak voor hem was om te doen. De kunstenaar die de 2013-illustratie samenstelde, sloot Jezus uit, want nogmaals, het was voor hem de normaalste zaak om te doen. Ik geloof niet dat dit verzuim met opzet is gebeurd. Het was het onbewuste resultaat van een langzame, gestage campagne om de naam van de eniggeboren Zoon van God te marginaliseren.

Hoe is dit tot stand gekomen?

Een van de redenen hiervoor is de getuigenis van de Getuige dat Jezus slechts een engel is. Hij wordt beschouwd als de aartsengel Michael. De profeet Daniel beschrijft Michael als "een van de belangrijkste vorsten". (Da 10: 13) Dus als Michael Jezus is, dan is Jezus een van de belangrijkste engelachtige prinsen. Hij heeft gelijken, gelijken. Hij is "een van de belangrijkste engelen '.

We aanbidden geen engelen, dus het idee om Jezus te aanbidden is een anathema voor een Jehovah's Getuige. Verzen in de Bijbel die spreken over het aanbidden van Jezus zijn in de Nieuwe Wereld Vertaling van de Heilige Schrift (NWT) om een ​​zachtere term te gebruiken: "do obeisance". (Dit betekent in wezen hetzelfde, maar het is een ietwat archaïsche term en als je een Getuige zou vragen om precies te beschrijven wat het betekent, zou hij dat moeilijk kunnen doen.)

Op deze manier zijn Getuigen ertoe aangezet al hun aanbiedingen van lof en glorie op Jehovah God te richten. Ze voelen zich ongemakkelijk om elke vorm van eer of glorie te geven aan iemand behalve hem.

Natuurlijk dwingt Jezus, gezien het feit dat Jezus een engel is, de volledige implicatie van Johannes 1: 18 te verdoezelen, waar Jezus de 'eniggeboren god' wordt genoemd, een term die de afgelopen 21 slechts 70-tijden in de Wachttoren werd gebruikt . Kortom, je leest het eens in de drie jaar, en zelfs dan is het meestal gewoon omdat ze rechtstreeks uit John 1 hebben geciteerd: 18. De uitgevers geven de voorkeur aan de minder ongemakkelijke term voor hun theologie, 'eniggeboren zoon', waarnaar ze gemiddeld één keer per maand verwijzen over dezelfde 70-jaarperiode.

Hoe komen ze er precies aan toe Jezus, een god, te noemen? Ze beschouwen dit vers alleen als bedoeld dat Jezus een 'machtige' is. Aangezien engelen, en zelfs mensen, in de Bijbel 'machtige' worden genoemd, geloof je in deze uitleg van wat Johannes bedoelde toen hij Jezus beschreef als "De eniggeboren god"? (Ps 103: 21; Ge 10: 8)

Als Getuigen vers bij vers Bijbelcommentaren bestudeerden, zouden ze zien dat het predikingswerk van de apostelen gericht was op het verklaren van de naam van Christus, en niet die van Jehovah; maar zij verkiezen kersenverzen te kiezen die de gevestigde leer ondersteunen.

Hoewel Getuigen de Bijbel niet vers voor vers bestuderen, bestuderen ze wel de Wachttoren paragraaf-by-paragraaf. In het nummer dat wordt bestudeerd in deze maand december, 2018, verschijnt Jehovah's naam bijvoorbeeld 220, terwijl Jezus alleen wordt genoemd 54. Dat verklaart echter slechts ten dele de verlaging van het belang dat Jezus 'naam in de hoofden van Jehovah's Getuigen heeft ondergaan. Als je de 54-voorbeelden van zijn naam in dit specifieke nummer bekijkt - en hetzelfde kan worden gezegd voor vrijwel elk nummer dat momenteel wordt gepubliceerd - zul je zien dat verwijzing naar hem grotendeels een leraar en een rolmodel is.

Bekende Jehovah's naam maken

Het laatste argument dat Getuigen zullen maken om hun aandacht op Jehovah over Jezus uit te leggen, is dat Jezus zelf zei dat hij kwam om Gods naam bekend te maken, dus moeten we hetzelfde doen. In tegenstelling tot andere christelijke godsdiensten die de naam van God verbergen, verkondigen Getuigen het! Om dit te ondersteunen, citeren ze de woorden van Jezus:

"Ik heb je naam aan hen bekendgemaakt en zal het bekend maken, zodat de liefde waarmee je van me hield in hen kan zijn en ik in vereniging met hen." (John 17: 26)

De context hier geeft echter aan dat hij over zijn discipelen sprak, niet over de hele wereld. Hij dwaalde niet door Jeruzalem om iedereen te vertellen wat Gods naam eigenlijk was. Jezus predikte alleen tot joden en zij kenden Gods naam en konden deze nauwkeurig uitspreken om op te starten. Dus, het verkondigen van 'de naam' zelf - iets wat Jehovah's Getuigen doen - was niet waar hij het over had.

Wat betekent het om Gods naam bekend te maken en hoe moeten we daarmee omgaan? Getuigen hebben zelf de beste manier gevonden om dit aan te pakken. Ze hebben de naam aangenomen en zich Gods vertegenwoordigers voor de wereld gemaakt. Daardoor worden hun acties nu geassocieerd met Gods goddelijke naam. Naarmate het schandaal over seksueel misbruik van kinderen groeit - de Nederlandse politie heeft net een aantal gemeenten en het bijkantoor overvallen voor documenten - wordt de naam van Jehovah de modder in gesleurd.

Vermoedelijk hebben Getuigen besloten hoe ze Gods naam bekend zullen maken. Ze hebben de methode die Jehovah zelf heeft ingesteld om zijn naam te verklaren, genegeerd.

“Ik ben niet langer in de wereld, maar zij zijn in de wereld en ik kom naar je toe. Heilige Vader, waak over hen vanwege uw eigen naam, die je me hebt gegeven, zodat ze één kunnen zijn, net zoals wij één zijn. Toen ik bij hen was, waakte ik over hen vanwege je eigen naam, die je me hebt gegeven; en ik heb ze beschermd, en geen van hen is vernietigd behalve de zoon van vernietiging, zodat de Schrift vervuld kan worden. Maar nu kom ik naar je toe en ik zeg deze dingen in de wereld, zodat ze mijn vreugde in zichzelf compleet kunnen maken. Ik heb je woord aan hen gegeven, maar de wereld heeft hen gehaat, omdat ze geen deel van de wereld zijn, net zoals ik geen deel van de wereld ben. ”(John 17: 11-14)

Laten we dit afbreken. In Handelingen 1: 8 zei Jezus dat zijn discipelen 'getuigen van hem' zouden zijn op de hele aarde - niet van Jehovah. Tweemaal zegt Jezus dat Jehovah hem zijn naam heeft gegeven. Daarom getuigt ook Jezus van Jehovah's naam, omdat Jezus zijn naam heeft. Degenen die Gods woord in zich hebben, zijn één met Jezus en worden door de wereld gehaat. Waarom? Omdat ze de naam van Jezus dragen, die ook de naam van God is? Ze dragen het licht dat de Christus is. Verder schijnen degenen die het licht dragen in de duisternis waarin slechte mensen zich verbergen. Bijgevolg worden de lichtdragers vervolgd - gemeden.

Denk hier eens over na: wat betekent de naam 'Jehovah'? Volgens de Wachttoren het betekent: "Hij veroorzaakt te worden."[I]

Omdat Jehovah zijn naam aan Jezus heeft gegeven, is deze betekenis nu ook van toepassing op onze Heer. Dit past, omdat John 5: 22 zegt dat hij, niet Jehovah, de wereld oordeelt. Bovendien heeft de Vader de Zoon gegeven alle autoriteit in hemel en op aarde volgens Matthew 28: 18. Dus wie heeft de autoriteit over ons? Jehovah? Nee, Jezus, omdat God het hem heeft gegeven. Verder wordt de vervulling van al Gods beloften - alle dingen die 'veroorzaakt worden' - door Jezus volbracht.

(2 Corinthians 1: 20) “Hoeveel de beloften van God ook zijn, ze zijn door hem Ja geworden. Daarom is ook door hem de "Amen" [zei] tegen God tot glorie door ons. "

Zie je dat in dit alles Jezus de sleutel is? Aanvaarding of afwijzing van hem, zijn naam, zijn rol, is de basis voor een oordeel over leven of dood.

Dus onze focus kan niet op Jehovah's naam liggen. Jehovah zelf wijst op Jezus als onze focus.

Jehovah's Getuigen scheppen op dat ze bevrijd zijn van Babylonische leringen zoals de Drie-eenheid, Hellevuur en de onsterfelijkheid van de menselijke ziel. Ze scheppen op over een liefhebbende wereldwijde broederschap. Ze scheppen op dat geen enkele andere religie het goede nieuws rond de aarde predikt. Maar Jezus zegt niets over het oordeel dat op een van deze dingen is gebaseerd. Het oordeel is gebaseerd op het geloven in de naam van Jezus.

The Legacy of JF Rutherford

Hoe is dit doordringende marginaliseren van onze Heer en Koning begonnen? Hoe zijn we zover gekomen dat we degenen die in de naam van Jezus spreken, zullen vervolgen en mijden?

Het lijkt erop dat we terug moeten gaan naar de 1930s. Eerst ontbond JF Rutherford de redactiecommissie die Russell in zijn testament had ingesteld. Met die beperking verdwenen, veranderde de dingen snel.

Rutherford onderwees dat de heilige geest niet langer werd gebruikt om christenen naar de waarheid te leiden zoals Jezus zei dat het bij Johannes 16: 13 zou gebeuren.

Conservering, Rutherford, 1932, p.193-194.
Door zijn geest, de heilige geest, leidt of leidt Jehovah God zijn volk naar een bepaald tijdstip, en zo deed hij tot de tijd dat "de trooster" werd weggenomen, wat noodzakelijkerwijs zou gebeuren wanneer Jezus, het Hoofd van zijn organisatie, kwam naar de tempel en verzamelde zich degenen die hij trouw vond toen hij, als de grote Rechter, zijn oordeel begon in 1918.

Met de komst van de Heer naar zijn tempel en de samenkomst van de uitverkorenen (2 Thess. 2: 1) zou de heilige geest ophouden te functioneren als paraclete of pleitbezorger voor de kerk. -bib., p. 46.

Dus in plaats van de heilige geest, dacht Rutherford dat engelen de richting van de Heer communiceerden.

Vindication, Rutherford, 1932, Vol. 3, p. 250.
Deze engelen zijn onzichtbaar voor menselijke ogen en zijn er om de bevelen van de Heer uit te voeren. Ongetwijfeld horen zij eerst de instructie die de Heer aan zijn overblijfsel geeft en dan geven deze onzichtbare boodschappers die instructie door aan het overblijfsel. De feiten laten zien dat de engelen van de Heer met hem in zijn tempel aldus het overblijfsel sinds 1919 dienen.

Het overblijfsel hoort geen hoorbare geluiden, omdat dit niet nodig is. Jehovah heeft zijn eigen goede manier verschaft om gedachten over te brengen aan de geest van zijn gezalfden. Voor iedereen buiten de organisatie van Jehovah is hij een geheime organisatie. ibid., p. 64

Het was in deze tijd (1931) dat de naam "Jehovah's Getuigen" werd gekozen, waardoor de nadruk lag op Gods naam en niet die van de Zoon van God. Toen, drie jaar later, werd een klasse christen gecreëerd met behulp van onschriftuurlijke antitypes om te leren dat er andere schapen waren die niet in het nieuwe verbond waren en Jezus niet als hun middelaar hadden. Deze secundaire klasse van christenen werd geleerd dat de christelijke geschriften niet op hen waren gericht. Ze werden onmiddellijk ondergeschikt aan de heersende klasse van de gezalfden. Zo was het afstand nemen van miljoenen christenen van hun Heer begonnen. Wat een coup voor Satan!

Merk op dat dit allemaal gebeurde nadat Rutherford de heilige geest verwierp.

"Maar wie lastert tegen de heilige geest heeft niet voor altijd vergeving maar is schuldig aan eeuwige zonde." "(Mr 3: 29)

Nadat hij de heilige geest had verworpen, schreef hij de engelen de verandering toe in de boodschap die zij predikten over het goede nieuws, dat nu een secundaire hoop voor christenen omvatte, de andere schapen genoemd.

"Maar zelfs als wij of een engel uit de hemel u als goed nieuws iets zouden verklaren dat verder gaat dan het goede nieuws dat wij u hebben verklaard, laat hem vervloekt zijn." (Ga 1: 8)

En daardoor komen we aan op de dag waarop miljoenen vermeende christenen worden getraind om het nieuwe verbond en de hoop op de eerste opstanding te verwerpen. Deze christenen hebben geleerd om publiekelijk te weigeren deel te nemen aan de emblemen die het levensreddende vlees en bloed van onze Heer vertegenwoordigen.

De steen die verbrijzelt

Hoe erg is dit eigenlijk? Laten we het samenvatten:

 1. De leer van het andere schaap komt uit een tijd waarin het Besturende Lichaam de heilige geest verwierp als het middel dat God gebruikt om ons naar de waarheid te leiden.
 2. Ze beweerden dat engelen hen begeleidden.
 3. De andere schapen worden opgedragen de emblemen van Christus 'levensreddende vlees en bloed te verwerpen.
 4. Het Besturende Lichaam heeft zichzelf verklaard als de getrouwe en discrete slaaf die een oordeel omzeilt dat alleen Jezus kan maken bij zijn terugkeer. (Mt 24: 45-47)
 5. Het Besturende Lichaam elimineert Jezus grafisch en toont zichzelf als Gods communicatiekanaal.
 6. De redding van het Andere Schaap hangt af van gehoorzaamheid aan het Besturende Lichaam.
 7. Allen die Jezus benadrukken en licht werpen op de leer van het Besturende Lichaam worden vervolgd.

De overeenkomsten tussen deze mannen en het joodse bestuurslichaam van Petrus 'tijd zijn ontnuchterend. Tegen die mannen zei Peter ooit:

"Dit is 'de steen die door jullie bouwers werd behandeld zonder dat dit de belangrijkste hoeksteen is geworden.' Verder is er geen redding in iemand anders, want er is geen andere naam onder de hemel die onder de mensen is gegeven waardoor we gered moeten worden. ”(Handelingen 4: 11, 12)

Petrus vertelt ons dat redding alleen mogelijk is door de naam van Jezus. In dezelfde adem veroordeelt hij het bestuursorgaan van zijn tijd, verwijzend naar hen toen de bouwers de belangrijkste hoeksteen verwierpen. Hij verwijst naar iets wat hij Jezus over zichzelf hoorde zeggen.

(Mt 21: 42-44) 'Jezus zei tegen hen:' Heb je nooit in de Schrift gelezen: 'De steen die de bouwers verwierpen, dit is de belangrijkste hoeksteen geworden. Dit is van Jehovah gekomen en het is prachtig in onze ogen '? Daarom zeg ik je: het koninkrijk van God zal van je worden afgenomen en aan een natie worden gegeven die zijn vruchten voortbrengt. Ook zal de persoon die op deze steen valt verbrijzeld worden. Wat betreft iedereen op wie het valt, het zal hem verpletteren. "

Een rotswand illustratie met een grote hoeksteen.

De hoeksteen is een grote steen die wordt gebruikt in metselwerk. Het is de eerste steen op de fundering en wordt gebruikt om alle andere stenen uit te lijnen. De gemeente is vergeleken met een gebouw en een tempel. (Efeziërs 2: 21) Het is een heilig bouwwerk dat is gebaseerd op Jezus Christus. Jehovah God wordt nooit de hoeksteen van de christelijke gemeente genoemd.

Als we de volheid van Jezus 'rol niet accepteren - als we niet in de naam van Jezus geloven zoals Jehovah ons bedoelde - dan wijzen we de hoeksteen af. Als we niet op die steen bouwen, dan struikelen we erover en worden we verpletterd, of hij valt op ons en we worden verpletterd en verpulverd.

Onder Russell bouwde de Internationale Vereniging van Bijbelonderzoekers, ondanks zijn onverstandige poging tot profetische chronologie, op de belangrijkste hoeksteen. Rutherford, nadat hij de leiding van de heilige geest had verworpen, veranderde dat allemaal. Nu bouwde hij voort op de naam van Jehovah. Net als de Joden in Jezus 'tijd die geloofden dat ze Jehovah God dienden, maar de Zoon van God verwierpen, wees Rutherford de hoeksteen die God legde af. Voortbouwen op een ander fundament behalve de Christus is gedoemd te mislukken.

Het probleem met valse leerstellige leerstellingen, de hypocrisie van de 10-jaar VN-aansluiting, het schandaal met betrekking tot het verkeerd behandelen van gevallen van seksueel misbruik van kinderen - al deze dingen zijn ernstig, maar ze zijn symptomen van en worden veroorzaakt door de grotere zonde: die van afwijzing de belangrijkste hoeksteen door niet in de naam van de eniggeboren Zoon van God te geloven, zijn licht niet te aanvaarden, hem niet op alle mogelijke manieren te gehoorzamen. Hij is de koning. De koning moet gehoorzaamd worden.

Een woord van waarschuwing

We moeten niet in de val lopen door te geloven dat alleen door de naam van Jezus meer te gebruiken, we gered zijn. De meeste andere christelijke denominaties verwijzen zelden naar God bij naam, maar spreken voortdurend over Jezus. Zijn ze beter af dan Getuigen? Bedenk dat Jezus zei dat velen op hem een ​​beroep zullen doen op basis van zijn naam, maar hij zal ontkennen ooit ze te kennen. (Mt 7: 22, 23) Net als de boosdoener die werd vergeven, betekent geloven in de naam van Christus: naar het licht rennen. Het betekent hem als onze Heer en Koning erkennen. Daarom gelooft elke religie die mensen in de plaats van Christus plaatst niet echt in zijn naam.

Het is één ding voor mannen om je te leren. Een leraar geeft informatie die u kunt accepteren of afwijzen. Een leraar regeert niet over je en vertelt je wat je moet geloven en wat je moet weggooien, noch vertelt hij je hoe je moet leven en je moet straffen als je van zijn woord afwijkt. Ik geloof dat er zoiets bestaat als ware aanbidding en valse aanbidding. Ik geloof echter niet dat er echte religie kan zijn, omdat religie per definitie van mannen vereist dat ze over de kudde heersen. Het vereist dus dat er menselijke leiders zijn en dat schendt Matthew 23: 10. Ik weet dat er velen zijn die zich niet kunnen voorstellen hoe we kunnen aanbidden buiten de grenzen van een gereglementeerde en georganiseerde religieuze structuur. Ze geloven dat dat alleen maar tot chaos zal leiden. Tegen zulke mensen zeg ik: 'Denk je niet dat de Heer van de hele aarde in staat is om over zijn gemeente te regeren zonder dat er middenmanagement is?' Geef hem een ​​kans om het te bewijzen en stop met rennen naar mannen om je te vertellen wat je moet doen en hoe te leven.

Als we onze broeders willen helpen terug te keren naar het pad dat leidt naar redding, moeten we ons concentreren op de prediking van het goede nieuws over de Christus. Focus op Jezus! Hij is onze enige Heer, Koning en Leider.

Dat is alles wat we kunnen doen. We kunnen het fijne zaad zaaien en het water geven, maar alleen God zal het laten groeien. We moeten niet wanhopen als dit niet het geval is, omdat we niet verantwoordelijk zijn voor het soort grond waarop het zaad valt.

"Maar heilig de Christus als Heer in UW harten, altijd klaar om een ​​verdediging te maken voor iedereen die van U een reden voor de hoop op U vraagt, maar dit samen met een zacht humeur en diep respect." (1 Peter 3: 15 )

____________________________________________________________________

[I] NWT p. 1735 A4 De goddelijke naam in de Hebreeuwse Geschriften
Wat betekent de naam Jehovah? In het Hebreeuws komt de naam Jehovah van een werkwoord dat 'worden' betekent en een aantal geleerden is van mening dat het de oorzakelijke vorm van dat Hebreeuwse werkwoord weerspiegelt. Het begrip van de New World Bible Translation Committee is dus dat Gods naam "Hij veroorzaakt te worden" betekent. Geleerden hebben verschillende opvattingen, dus we kunnen niet dogmatisch zijn over deze betekenis. Deze definitie past echter goed in Jehovah's rol als de Schepper van alle dingen en de vervuller van zijn doel. Hij veroorzaakte niet alleen het fysieke universum en intelligente wezens, maar naarmate gebeurtenissen zich ontvouwen, blijft hij ervoor zorgen dat zijn wil en doel worden gerealiseerd.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
  28
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x