Een lezer met arendsogen heeft dit juweeltje met ons gedeeld:

In Psalm 23 in de NWT zien we dat vers 5 spreekt over gezalfd worden met olie. David is een van de andere schapen volgens de JW-theologie, dus hij kan niet worden gezalfd. Maar de oud liedboekliedje gebaseerd op Psalm 23 heeft dit conflict met de JW-leer over het hoofd gezien.

De bevoegdheden die dat toezicht hebben gecorrigeerd in de nieuw liedboek door dat lied te vervangen door een lied dat niets zegt over gezalfd met olie, maar Jehovah onze vriend en God noemt.

Het is moeilijk om dit als iets anders te zien dan een weloverwogen en overwogen poging om de aandacht van de andere schapen af ​​te wenden van de Christus en de hoop die hen openstaat om kinderen van God te worden.

 

 

 

 

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    10
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x