Toen ik in februari op vakantie was in Sint-Petersburg, Florida, kreeg ik een telefoontje van een van de ouderlingen van mijn voormalige gemeente die me de volgende week 'uitnodigde' voor een gerechtelijke hoorzitting op beschuldiging van afvalligheid. Ik vertelde hem dat ik pas eind maart terug zou zijn in Canada, dus hebben we het opnieuw ingepland voor 1 april, wat ironisch genoeg "April Fool's Day" is.

Ik vroeg hem om mij een brief te sturen met de details van de vergadering en hij zei dat hij dat zou doen, maar 10 minuten later belde hij terug en vertelde me dat er geen brief zou komen. Hij was kort aan de telefoon en leek ongemakkelijk met me te praten. Toen ik hem naar de namen vroeg van de andere ouderlingen die in de commissie zouden zitten, weigerde hij ze mij te geven. Hij weigerde ook mij zijn postadres te geven, maar na verschillende voicemails en sms'jes reageerde hij met een sms waarin hij het postadres van de Koninkrijkszaal gaf en zei dat ik dat voor alle correspondentie moest gebruiken. Ik kon echter op een andere manier zijn eigen postadres achterhalen, dus besloot ik alle bases te behandelen en een brief naar beide adressen te sturen. Tot op heden heeft hij de aan hem geadresseerde aangetekende brief niet opgehaald.

Wat volgt is de brief die naar het lichaam van ouderlingen in de gemeente Aldershot is gestuurd. Ik heb alle namen verwijderd omdat ik mij niet wil richten op personen die misschien alleen maar een oprechte, zij het misleidende overtuiging uiten dat ze God gehoorzamen, precies zoals Jezus in Johannes 16: 2 had voorzegd.

---------------

3 maart 2019

Lichaam van ouderlingen
Aldershot Congreation of Jehovah's Getuigen
4025 Mainway
Burlington OP L7M 2L7

Heren,

Ik schrijf over uw dagvaarding voor mij om te verschijnen voor een gerechtelijke commissie voor de aanklacht van afvalligheid op april 1, 2019 om 7 PM in de Aldershot Kingdom Hall in Burlington.

Ik was maar kort lid van uw gemeente - ongeveer een jaar - en ik ben sinds de zomer van 2015 geen lid meer van uw gemeente, en sinds die tijd heb ik ook geen omgang met een andere gemeente van Jehovah's Getuigen. Ik heb geen contact met leden van uw gemeente. Dus ik wist aanvankelijk niet hoe ik deze plotselinge interesse in mij na zo'n lange tijd kon verklaren. Mijn enige conclusie is dat het Canadese bijkantoor van Jehovah's Getuigen u ofwel rechtstreeks - of waarschijnlijker via uw kringopziener - heeft geïnstrueerd om deze actie te ondernemen.

Ik heb zelf meer dan 40 jaar als ouderling gediend, en het verbaast me niet dat alles hierover in strijd is met het geschreven beleid van JW.org. We weten allemaal dat de mondelinge wet van de organisatie voorrang heeft boven wat er is geschreven.

Toen ik bijvoorbeeld vroeg naar de namen van degenen die in de rechterlijke commissie zullen dienen, werd mij die kennis kortweg ontkend. Toch is het ouderlingenhandboek, Herder de kudde van God, 2019-editie geeft me het recht om te weten wie ze zijn. (Zie sfl-E 15: 2)

Erger nog is het feit dat de officiële website van de Organisatie de hele wereld in meerdere talen vertelt dat Jehovah's Getuigen voormalige leden die ervoor hebben gekozen om te vertrekken, niet schuwen. (Zie "Mijden Jehovah's Getuigen voormalige leden van hun religie?" Op JW.org.) Dat is duidelijk een zorgvuldig geformuleerde PR-draai om niet-JW's te misleiden over de ware aard van het lidmaatschap van een organisatie, dat wil zeggen dat "je kunt kijken, maar je kunt nooit weggaan. "

Maar toch, aangezien ik al bijna vier jaar geen associatie heb, lijkt het me een tijdverspillende formaliteit om me te horen voor een hoorzitting.

Ik moet daarom concluderen dat de motivatie van de Branch Office Servicedesk elders ligt. U hebt geen autoriteit over mij, omdat ik u die autoriteit niet verleen, maar u oefent wel autoriteit uit over het afnemende aantal Getuigen dat trouw blijft aan de leiders van de Organisatie, zowel plaatselijk als op het hoofdbureau. Net als het Sanhedrin dat allen vervolgde die Jezus volgden, vreest u mij en degenen zoals ik, omdat wij de waarheid spreken, en u hebt geen andere verdediging tegen de waarheid dan de roede van straf in de vorm van mijden. (Johannes 9:22; 16: 1-3; Handelingen 5: 27-33) Dit is de reden dat u nooit een bijbelgesprek met ons zult aangaan.

Daarom gebruik je nu wat de organisatie zelf 'A Weapon of Darkness' noemde in het januari 8, 1947 nummer van Awake! (p. 27) om te voorkomen dat uw resterende volgelingen de waarheid leren kennen door hen te bedreigen met volledig afgesneden te zijn van al hun JW-familie en vrienden als ze enig contact hebben met diegenen zoals ik die een back-up maken van wat we zeggen met de Schrift in plaats van de speculatieve zelf dienende interpretaties van mannen.

Onze Heer Jezus zei:

“Want wie gemene dingen beoefent, haat het licht en komt niet aan het licht, zodat zijn werken niet kunnen worden terechtgewezen. Maar wie doet wat waar is, komt aan het licht, zodat zijn werken kunnen worden gemanifesteerd alsof ze in harmonie met God zijn gedaan. ”” (Joh 3: 20, 21)

Ik weet dat jullie, mannen, geloven dat je in het licht wandelt, net als ik toen ik als ouderling diende. Als u echter werkelijk 'tot het licht komt, zodat uw werken geopenbaard kunnen worden alsof ze in harmonie met God zijn gedaan', waarom weigert u deze dingen dan in het daglicht te doen? Waarom verstop je je?

Toen ik schriftelijk om informatie over de hoorzitting vroeg, kreeg ik te horen dat er geen bericht zou komen. In de seculiere rechtbanken krijgt de beschuldigde voorafgaand aan het proces een schriftelijke kennisgeving van de specifieke aanklachten tegen hem en ontdekking van alle beschuldigers, getuigen en bewijsmateriaal. Maar dit wordt niet gedaan in het geval van gerechtelijke hoorzittingen van Getuigen. Ouderlingen krijgen de instructie om niets op schrift te stellen, en dus wordt de beschuldigde verblind als hij uiteindelijk voor de rechterstoel zit. Zelfs tijdens de hoorzitting zelf is geheimhouding van het grootste belang.

Volgens de nieuwste handleiding van Elders moet u deze beperkingen handhaven tijdens gerechtelijke hoorzittingen:

Over het algemeen zijn waarnemers niet toegestaan. (Zie 15: 12-13, 15.) De voorzitter… legt uit dat audio- of video-opnamen van de hoorzitting niet zijn toegestaan. (sfl-E 16: 1)

Sterrenkamers en Kangaroo Courts staan ​​bekend om dit soort “gerechtigheid”, maar het gebruik van technieken die afhankelijk zijn van duisternis zal alleen maar smaad op Jehovah's naam blijven brengen. In Israël waren de gerechtelijke hoorzittingen openbaar, werden ze voor de stadspoorten in het volle zicht gehouden en werden ze gehoord door iedereen die de stad binnenging of verliet. (Za 8:16) De enige geheime hoorzitting in de Bijbel waarbij de beschuldigde enige steun, raad of tijd om zich te verdedigen, werd geweigerd, was die van Jezus Christus voor het Sanhedrin. Het is niet verrassend dat het werd gekenmerkt door het misbruik van autoriteit dat een transparant proces moet voorkomen. (Markus 14: 53-65) Welke van deze patronen bootst het gerechtelijke proces van de Organisatie na?

Als de beschuldigde bovendien de steun van een raadsman, onafhankelijke waarnemers en een schriftelijk of opgenomen verslag van de hoorzitting wordt onthouden, wordt de geroemde JW-beroepsprocedure ook een schijnvertoning. 1 Timoteüs 5:19 stelt dat christenen een beschuldiging tegen een oudere man alleen kunnen aanvaarden op grond van twee of drie getuigen. Een onafhankelijke waarnemer en / of een opname zou twee of drie getuigen vormen en de mogelijkheid bieden om een ​​beroep te winnen. Hoe kan het comité van beroep ooit in het voordeel van de beschuldigde beslissen als hij (zichzelf) slechts één getuige kan inbrengen tegen drie oudere mannen?

Ik heb niets te vrezen om alles als het ware naar buiten te brengen, in het daglicht. Als u niets verkeerd doet, zou u dat ook niet moeten doen.

Als u dit alles aan het licht wilt brengen, dan heb ik nodig wat de seculiere rechtbanken van Canada garanderen: volledige openbaarmaking van al het bewijs dat tegen mij moet worden ingediend, evenals de namen van alle betrokkenen - rechters, aanklagers, getuigen. Ik zal ook de specifieke kosten en de schriftuurlijke basis daarvoor. Hierdoor kan ik een redelijke verdediging opzetten.

U kunt dit allemaal schriftelijk communiceren naar mijn postadres of mijn e-mail.

Als u ervoor kiest om niet aan deze redelijke eisen te voldoen, dan zal ik nog steeds de hoorzitting bijwonen, niet omdat ik uw autoriteit erken, maar om op een of andere manier de woorden van onze Heer in Lukas 12: 1 te vervullen.

(Niets in deze brief mag worden geïnterpreteerd als de suggestie dat ik me formeel distantieer van de organisatie. Ik zal geen rol spelen bij het steunen van een egoïstisch, schadelijk en volkomen onschriftuurlijk beleid.)

Ik wacht uw antwoord af.

Hoogachtend,

Eric Wilson

---------------

Noot van de schrijver: ik ben een beetje boos op mezelf omdat ik het laatste bijbelcitaat verkeerd heb begrepen. Het had Lucas 12: 1-3 moeten zijn. Aangezien Getuigen niet zijn opgeleid om de context van bijbelverzen te lezen, missen de ouderlingen van Aldershot wellicht de relevantie van die verwijzing. We zullen zien.

 

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    55
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x