Dit wordt een korte video. Ik wilde het snel weghalen, omdat ik naar een nieuw appartement verhuis, en dat zal me een paar weken vertragen met betrekking tot de uitvoer van meer video's. Een goede vriend en medechristen heeft zijn huis royaal voor me opengesteld en me een speciale studio gegeven die me zal helpen video's van betere kwaliteit te maken in minder tijd. Ik ben hem erg dankbaar.

Allereerst wilde ik zaken van ondergeschikt belang behandelen waar velen naar hebben gevraagd.

Zoals u wellicht weet van het bekijken vorige video's, Werd ik in een rechterlijk comité geroepen door de gemeente die ik vier jaar geleden verliet. Uiteindelijk sloten ze me uit nadat ze een atmosfeer hadden gecreëerd die te bijtend was om me daadwerkelijk te verdedigen. Ik ging in beroep en werd geconfronteerd met een nog ongastvrijere en vijandigere omgeving, waardoor een redelijke verdediging onmogelijk was. Na het mislukken van de tweede hoorzitting belden de voorzitter van het oorspronkelijke comité en de voorzitter van het comité van beroep me om me te vertellen dat het bijkantoor de schriftelijke bezwaren die ik had gemaakt had herzien en ze "ongegrond" had gevonden. De oorspronkelijke beslissing tot uitsluiting blijft dus staan.

U beseft dit misschien niet, maar wanneer iemand wordt uitgesloten, staat er nog een laatste beroepsprocedure open. Dit is iets waar de ouderlingen je niet over zullen vertellen - gewoon weer een breuk in hun verwrongen rechtssysteem. U kunt een beroep doen op het Besturende Lichaam. Ik heb ervoor gekozen om dit te doen. Als je het zelf wilt lezen, klik dan hier: Beroepschrift bij bestuursorgaan.

Daarom kan ik nu zeggen dat ik niet wordt uitgesloten, maar dat de beslissing om te stoppen wordt opgeschort totdat ze beslissen of het beroep al dan niet wordt toegewezen.

Sommigen zullen ongetwijfeld vragen waarom ik dit zelfs maar doe. Ze weten dat het me niet kan schelen of ik al dan niet uitgesloten ben. Het is een zinloos gebaar van hun kant. Een gemene, contraproductieve actie die me net de gelegenheid gaf om hun hypocrisie aan de wereld bloot te stellen, heel erg bedankt.

Maar waarom zou u zich nu druk maken om een ​​brief aan het Besturende Lichaam en een laatste oproep? Omdat ze moeten reageren en door dat te doen, zullen ze ofwel zichzelf verlossen of hun hypocrisie verder blootleggen. Totdat ze antwoorden, kan ik gerust zeggen dat er tegen mijn zaak beroep wordt aangetekend en dat ik niet uitgesloten ben. Aangezien de dreiging van uitsluiting de enige pijl in hun pijlkoker is - en een behoorlijk pathetische is het - moeten ze actie ondernemen.

Ik wil niet dat die mannen zeggen dat ik ze nooit een kans heb gegeven. Dat zou niet christelijk zijn. Dus hier is hun kans om het juiste te doen. Laten we eens kijken hoe het afloopt.

Toen ze me belden om me te vertellen dat ik uitgesloten was en me niet vertelden over de mogelijkheid om een ​​beroep te doen op het Besturende Lichaam, vergaten ze niet de procedure uit te leggen om herstel te zoeken. Het was alles wat ik kon doen om niet te lachen. Herplaatsing is een volstrekt onschriftuurlijke vorm van straf die bedoeld is om elke dissident te vernederen en hen volgzaam en ondergeschikt te maken aan de macht van de ouderlingen. Het komt niet van de Christus, maar is demonisch.

Ik ben van kinds af aan opgevoed als een van Jehovah's Getuigen. Ik kende geen ander geloof. Uiteindelijk zag ik in dat ik een slaaf was van de organisatie, niet van de Christus. De woorden van de apostel Petrus zijn zeker op mij van toepassing, want ik heb de Christus pas echt leren kennen nadat ik de Organisatie had verlaten die hem in de hoofden en harten van Getuigen heeft vervangen.

'Zeker als ze na het ontsnappen uit de verontreinigingen van de wereld door een nauwkeurige kennis van de Heer en Heiland Jezus Christus, weer bij deze dingen betrokken raken en overwonnen worden, is hun uiteindelijke toestand voor hen slechter geworden dan de eerste. Het zou beter voor hen zijn geweest als zij het pad van rechtvaardigheid niet nauwkeurig hadden gekend dan na het te weten om zich af te keren van het heilige gebod dat zij hadden ontvangen. Wat het ware spreekwoord zegt, is hen overkomen: "De hond is teruggekeerd naar zijn eigen braaksel en de zeug die was gebaad om in het slijk te rollen." "(2 Pe 2: 20-22)

Dat zou voor mij zeker het geval zijn als ik herstel zou zoeken. Ik heb de vrijheid van de Christus gevonden. U begrijpt waarom de gedachte om me aan het herstelproces te onderwerpen mij zo weerzinwekkend zou vinden.

Voor sommigen is uitsluiting de ergste beproeving die ze ooit hebben meegemaakt. Helaas heeft het meer dan enkelen tot zelfmoord gedreven, en daarvoor zal er zeker een verantwoording worden afgelegd wanneer de Heer terugkeert om te oordelen. In mijn geval heb ik alleen een zus en een paar hele goede vrienden, die allemaal samen met mij zijn ontwaakt. Ik had een aantal andere vrienden waarvan ik dacht dat ze hecht en betrouwbaar waren, maar hun loyaliteit aan de mensen over de Heer Jezus heeft me geleerd dat ze helemaal niet de echte vrienden waren waarvan ik dacht dat ze ze waren, en dat ik in het begin nooit op hen had kunnen rekenen. een echte crisis; het is veel beter om dit nu te hebben geleerd, dan wanneer het er echt toe deed.

Ik kan de waarheid van deze woorden bevestigen:

“Jezus zei:“ Voorwaar, ik zeg u, niemand heeft huis of broers of zussen of moeder of vader of kinderen of velden verlaten omwille van mij en omwille van het goede nieuws 30 die nu geen 100 meer zal krijgen periode - huizen, broers, zussen, moeders, kinderen en velden, met vervolgingen - en in het komende samenstel van dingen, eeuwig leven. "(Mark 10: 29)

Nu we het onbelangrijke nieuws uit de weg hebben geruimd, wilde ik zeggen dat ik brieven krijg van oprechte mensen die vragen om mijn begrip of mening over een breed scala aan onderwerpen. Sommige van deze vragen hebben betrekking op zaken die ik al zorgvuldig en schriftuurlijk wil behandelen in komende video's. Andere zijn persoonlijker van aard.

Met betrekking tot het laatste: het is niet aan mij om een ​​soort spirituele goeroe te worden, want onze leider is één, de Christus. Dus hoewel ik bereid ben mijn tijd te besteden om anderen te helpen begrijpen welke Bijbelse principes ook van toepassing zijn op hun situatie, zou ik nooit de plaats van hun geweten willen innemen door mijn mening op te leggen of door regels te maken. Dat is de fout die het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen heeft gemaakt, en in feite is het het falen van elke religie die mensen in de plaats van de Christus plaatst.

Veel nee-zeggers twijfelen aan mijn motivatie bij het maken van deze video's. Ze kunnen geen andere reden zien voor wat ik doe dan persoonlijk gewin of trots. Ze beschuldigen mij ervan te proberen een nieuwe religie te beginnen, volgelingen na mijzelf te verzamelen en financieel gewin te zoeken. Dergelijke twijfels zijn begrijpelijk gezien de afschuwelijke acties van de meeste religieuzen die hun kennis van de Schrift uitbuiten om rijkdom en roem te vergaren.

Ik heb het al vele malen eerder gezegd, en ik zal het nog een keer zeggen, ik zal geen nieuwe religie beginnen. Waarom niet? Omdat ik niet gek ben. Er is gezegd dat de definitie van waanzin hetzelfde is, keer op keer doen terwijl je een ander resultaat verwacht. Iedereen die een religie begint, komt op dezelfde plek terecht, de plek waar nu Jehovah's Getuigen staan.

Eeuwenlang hebben oprechte, godvruchtige mannen geprobeerd de problemen van hun vroegere religie op te lossen door een nieuwe te beginnen, maar het resultaat is helaas nooit anders geweest. Elke religie krijgt een menselijke autoriteit, een kerkelijke hiërarchie, die vereist dat haar aanhangers zich onderwerpen aan haar regels en haar interpretatie van de waarheid om verlossing te verkrijgen. Uiteindelijk vervangen mensen de Christus en worden de geboden van mensen leerstellingen van God. (Mt 15: 9) In dit ene ding had JF Rutherford gelijk: "Religie is een strik en een racket."

Toch vragen sommigen: "Hoe kan iemand God aanbidden zonder zich aan te sluiten bij een religie?" Een goede vraag die ik in een toekomstige video zal beantwoorden.

Hoe zit het met de kwestie van geld?

Vrijwel elke inspanning die de moeite waard is, brengt kosten met zich mee. Financiering is nodig. Ons doel is om het goede nieuws te prediken en onwaarheden te ontmaskeren. Onlangs heb ik een link toegevoegd voor degenen die willen doneren aan deze bediening. Waarom? Simpel gezegd, we kunnen het ons niet veroorloven om het werk helemaal alleen te financieren. (Ik zeg "wij", want hoewel ik het meest zichtbare gezicht ben voor dit werk, dragen anderen bij volgens de gaven die God hen heeft gegeven.)

Het feit is dat ik genoeg seculier verdien om in mijn levensonderhoud te voorzien. Ik put geen inkomsten uit giften. Ik verdien echter ook niet genoeg om dit werk helemaal alleen te ondersteunen. Naarmate ons bereik groter wordt, nemen ook onze kosten toe.

Er zijn de maandelijkse huurkosten voor de webserver die we gebruiken om de websites te ondersteunen; de maandelijkse kosten voor het abonnement op de videoverwerkingssoftware; het maandelijkse abonnement voor onze podcasting-service.

Vooruitkijkend, we hebben plannen om boeken te produceren waarvan ik hoop dat dit nuttig zal zijn voor deze bediening, omdat een boek handiger is voor onderzoek dan een video, en het is een geweldige manier om informatie in handen van familie en vrienden te krijgen die bestand tegen verandering en nog steeds tot slaaf gemaakt door valse religie.

Ik zou bijvoorbeeld een boek willen produceren dat een analyse bevat van alle doctrines die uniek zijn voor Jehovah's Getuigen. Elke laatste van hen.

Dan is er het zeer belangrijke onderwerp van de redding van de mensheid. De afgelopen jaren ben ik gaan inzien dat elke religie in meer of mindere mate het bij het verkeerde eind heeft. Ze moeten het tot op zekere hoogte verdraaien, zodat ze een onmisbaar onderdeel van je redding worden, anders verliezen ze hun greep op je. Het verhaal van onze redding volgen vanaf Adam en Eva tot aan het einde van het Koninkrijk van de Christus is een spannende reis en moet verteld worden.

Ik wil ervoor zorgen dat alles wat we doen aan de hoogst mogelijke standaard blijft, aangezien het onze liefde voor de Christus vertegenwoordigt. Ik zou niet willen dat geïnteresseerden ons werk afwijzen vanwege een slechte of amateuristische presentatie. Helaas kost het om het goed te doen. Er is heel weinig gratis in dit samenstel van dingen. Dus als u ons wilt helpen, hetzij met financiële donaties of door vrijwilligerswerk te doen, doe dat dan alsjeblieft. Mijn e-mailadres is: meleti.vivlon@gmail.com.

Het laatste punt heeft te maken met het pad dat we volgen.

Zoals ik al zei, ik ga geen nieuwe religie beginnen. Ik geloof echter dat we God moeten aanbidden. Hoe doe je dat zonder je aan te sluiten bij een nieuwe religieuze denominatie? De Joden dachten dat men om God te aanbidden naar de tempel in Jeruzalem moest gaan. De Samaritanen aanbaden op de heilige berg. Maar Jezus openbaarde iets nieuws. Aanbidding was niet langer gebonden aan een geografische locatie of een huis van aanbidding.

Jezus zei tegen haar: 'Vrouw, geloof me, het uur komt dat noch op deze berg noch in Jeruzalem u de Vader zult aanbidden. Je aanbidt wat je niet weet; we aanbidden wat we weten, want redding is van de Joden. Maar het uur komt en is nu hier, wanneer de ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en waarheid, want de Vader zoekt zulke mensen om hem te aanbidden. God is geest, en degenen die hem aanbidden, moeten aanbidden in geest en waarheid. ”(John 4: 21-24 ESV)

De geest van God zal ons naar de waarheid leiden, maar we moeten begrijpen hoe we de Bijbel moeten bestuderen. We dragen veel bagage van onze vorige religies en die moeten we weggooien.

Ik zou het kunnen vergelijken met het krijgen van een routebeschrijving van iemand versus het lezen van een kaart. Mijn overleden vrouw had echt moeite met het lezen van kaarten. Het moet worden geleerd. Maar het voordeel ten opzichte van het volgen van de aanwijzingen van iemand is dat wanneer die aanwijzingen fouten bevatten, je zonder de kaart verdwaald bent, maar met de kaart nog wel je weg kunt vinden. Onze kaart is het Woord van God.

In de video's en publicaties die we, als God wil, zullen produceren, zullen we altijd proberen aan te tonen hoe de Bijbel alles is wat we nodig hebben om de waarheid te begrijpen.

Hier zijn enkele van de onderwerpen die we de komende weken en maanden hopen te produceren.

 • Moet ik me opnieuw laten dopen en hoe kan ik me laten dopen?
 • Wat is de rol van vrouwen in de gemeente?
 • Bestond Jezus Christus vóór zijn geboorte als man?
 • Is de Trinity-doctrine waar? Is Jezus goddelijk?
 • Hoe moet met zonde in de gemeente worden omgegaan?
 • Loog de organisatie over 607 BCE?
 • Stierf Jezus aan een kruis of een paal?
 • Wie zijn de 144,000 en het grote publiek?
 • Wanneer worden de doden opgewekt?
 • Moeten we de sabbat houden?
 • Hoe zit het met verjaardagen en kerst- en andere feestdagen?
 • Wie is werkelijk de getrouwe en beleidvolle slaaf?
 • Was er een wereldwijde overstroming?
 • Zijn bloedtransfusies verkeerd?
 • Hoe verklaren we Gods liefde in het licht van de genocide op Kanaän?
 • Moeten we Jezus Christus aanbidden?

Dit is geen uitputtende lijst. Er zijn andere onderwerpen die hier niet worden vermeld die ik zal behandelen, als God het wil. Hoewel ik van plan ben om over al deze onderwerpen video's te maken, kun je je goed voorstellen dat het tijd kost om ze goed te onderzoeken. Ik wil niet off-the-cuff spreken, maar ervoor zorgen dat alles wat ik zeg goed door de Schrift kan worden ondersteund. Ik spreek veel over exegese en ik geloof in deze techniek. De Bijbel moet zichzelf interpreteren en de interpretatie van de Schrift moet duidelijk zijn voor iedereen die het leest. Je zou tot dezelfde conclusies moeten kunnen komen als ik alleen de bijbel gebruik. Je zou nooit afhankelijk moeten zijn van de mening van een man of een vrouw.

Dus wees geduldig. Ik zal mijn best doen om deze video's zo snel mogelijk te produceren, omdat ik weet dat velen deze dingen graag willen begrijpen. Natuurlijk ben ik niet de enige informatiebron en dus ontmoedig ik niemand om op internet te gaan zoeken, maar onthoud dat de Bijbel uiteindelijk de enige bron van waarheid is waarop we kunnen vertrouwen.

Nog een laatste opmerking over richtlijnen voor opmerkingen. Op de websites beroeans.net, beroeans.study, meletivivlon.com, hanteren we vrij strikte commentaarrichtlijnen. Dit komt omdat we een vredige omgeving willen creëren waar christenen de bijbelse waarheid kunnen bespreken zonder angst voor intimidatie en intimidatie.

Ik heb diezelfde richtlijnen niet opgelegd aan de YouTube-video's. Zo zie je een breed scala aan meningen en attitudes. Er zijn natuurlijk grenzen. Pesten en haatzaaien worden niet getolereerd, maar het is soms moeilijk om te weten waar de grens moet worden getrokken. Ik heb veel van de kritische opmerkingen achtergelaten omdat ik denk dat slimme onafhankelijke denkers deze zullen herkennen voor wat ze werkelijk zijn, de wanhopige pogingen van mensen die weten dat ze ongelijk hebben maar geen munitie hebben behalve laster om zichzelf te verdedigen.

Het is mijn doel om minstens één video per week te produceren. Ik moet dat doel nog bereiken vanwege de hoeveelheid tijd die het kost om het transcript voor te bereiden, de video op te nemen, het te bewerken en de ondertitels te beheren. Vergeet niet dat ik eigenlijk twee video's tegelijk produceer, een in het Spaans en een in het Engels. Niettemin zal ik met de hulp van de Heer het werk kunnen versnellen.

Dat is alles wat ik nu wilde zeggen. Bedankt voor het kijken en ik hoop iets te hebben in de eerste week van augustus.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
  24
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x