Dit wordt een korte video. Ik wilde het snel weghalen, omdat ik naar een nieuw appartement verhuis, en dat zal me een paar weken vertragen met betrekking tot de uitvoer van meer video's. Een goede vriend en medechristen heeft zijn huis royaal voor me opengesteld en me een speciale studio gegeven die me zal helpen video's van betere kwaliteit te maken in minder tijd. Ik ben hem erg dankbaar.

Allereerst wilde ik zaken van ondergeschikt belang behandelen waar velen naar hebben gevraagd.

Zoals u wellicht weet van het bekijken vorige video's, Ik werd in een gerechtelijke commissie geroepen door de congregatie die ik vier jaar geleden verliet. Uiteindelijk hebben ze me uitgesloten nadat ze een te bijtende sfeer hadden gecreëerd om mezelf daadwerkelijk te kunnen verdedigen. Ik ging in beroep en werd geconfronteerd met een nog onherbergzamer en vijandiger omgeving, waardoor een redelijke verdediging onmogelijk was om op te zetten. Na het mislukken van de tweede hoorzitting riepen de voorzitter van de oorspronkelijke commissie en de voorzitter van de beroepscommissie me op om mij te laten weten dat het bijkantoor de schriftelijke bezwaren die ik had gemaakt, had beoordeeld en "zonder verdienste" had gevonden. De oorspronkelijke beslissing om te worden uitgesloten, is dus van kracht.

U beseft dit misschien niet, maar wanneer iemand wordt uitgesloten, blijft er een laatste beroepsprocedure voor hen open. Dit is iets waar de ouderen niet over zullen vertellen - gewoon weer een breuk in hun verwrongen rechtssysteem. U kunt een beroep doen op het bestuursorgaan. Ik heb ervoor gekozen dit te doen. Als je het zelf wilt lezen, klik hier: Beroepschrift bij bestuursorgaan.

Daarom kan ik nu zeggen dat ik niet wordt uitgesloten, maar dat de beslissing om te stoppen wordt opgeschort totdat ze beslissen of het beroep al dan niet wordt toegewezen.

Sommigen zullen zich afvragen waarom ik dit zelfs doe. Ze weten dat het me niet kan schelen of ik uitgesloten ben of niet. Het is een betekenisloos gebaar van hun kant. Een gemene, contraproductieve actie die me net de kans gaf om hun hypocrisie aan de wereld bloot te stellen, heel erg bedankt.

Maar als je dat hebt gedaan, waarom zou je je druk maken met een brief aan het Besturende Lichaam en een laatste bezwaar. Omdat ze moeten reageren en daarbij zullen ze zichzelf verlossen of hun hypocrisie verder blootstellen. Totdat ze antwoorden, kan ik gerust zeggen dat mijn zaak in beroep is en ik niet wordt uitgesloten. Omdat de dreiging van uitsluiting de enige pijl in hun pijlkoker is - en een behoorlijk pathetische is het - moeten ze wat actie ondernemen.

Ik wil niet dat die mannen zeggen dat ik ze nooit een kans heb gegeven. Dat zou geen christen zijn. Dus hier is hun kans om het juiste te doen. Laten we kijken hoe het afloopt.

Toen ze me belden om me te informeren dat ik werd uitgesloten en me niet vertelde over de optie om in beroep te gaan bij het bestuursorgaan, vergaten ze niet de procedure uit te leggen om te herstellen. Het was alles wat ik kon doen om niet te lachen. Herstel is een geheel onschriftuurlijke vorm van straf die bedoeld is om elke dissenter te vernederen zodat hij volgzaam en ondergeschikt is aan de macht van de ouderlingen. Het is niet van Christus, maar is demonische.

Ik ben vanaf mijn vroegste jeugd opgevoed als een van Jehovah's Getuigen. Ik kende geen ander geloof. Uiteindelijk kwam ik te zien dat ik een slaaf van de organisatie was, niet van de Christus. De woorden van de apostel Petrus zijn zeker op mij van toepassing, want ik heb de Christus pas echt leren kennen na het verlaten van de Organisatie die hem in de gedachten en harten van Getuigen heeft vervangen.

'Zeker als ze na het ontsnappen uit de verontreinigingen van de wereld door een nauwkeurige kennis van de Heer en Heiland Jezus Christus, weer bij deze dingen betrokken raken en overwonnen worden, is hun uiteindelijke toestand voor hen slechter geworden dan de eerste. Het zou beter voor hen zijn geweest als zij het pad van rechtvaardigheid niet nauwkeurig hadden gekend dan na het te weten om zich af te keren van het heilige gebod dat zij hadden ontvangen. Wat het ware spreekwoord zegt, is hen overkomen: "De hond is teruggekeerd naar zijn eigen braaksel en de zeug die was gebaad om in het slijk te rollen." "(2 Pe 2: 20-22)

Dat zou zeker het geval voor mij zijn, als ik herstel zou zoeken. Ik heb de vrijheid van Christus gevonden. Je kunt zien waarom de gedachte om je aan het herstelproces te onderwerpen zo afschuwelijk voor mij zou zijn.

Voor sommigen is disfellowshipping de slechtste proef die ze ooit hebben meegemaakt. Helaas heeft het meer dan een paar tot zelfmoord gedreven, en daarvoor zal er zeker een verantwoording zijn als de Heer terugkeert om te oordelen. In mijn geval heb ik alleen een zus en een paar zeer goede vrienden, die allemaal met mij zijn ontwaakt. Ik had een aantal andere vrienden waarvan ik dacht dat ze hecht en betrouwbaar waren, maar hun loyaliteit aan mannen over de Heer Jezus heeft me geleerd dat zij niet de echte vrienden waren waarvan ik dacht dat ze er waren, en dat ik nooit op hen had kunnen rekenen een echte crisis; zo veel beter om dit nu te hebben geleerd, dan wanneer het er misschien echt toe deed.

Ik kan de waarheid van deze woorden bevestigen:

“Jezus zei:“ Voorwaar, ik zeg u, niemand heeft huis of broers of zussen of moeder of vader of kinderen of velden verlaten omwille van mij en omwille van het goede nieuws 30 die nu geen 100 meer zal krijgen periode - huizen, broers, zussen, moeders, kinderen en velden, met vervolgingen - en in het komende samenstel van dingen, eeuwig leven. "(Mark 10: 29)

Nu we het onbelangrijke nieuws uit de weg hebben geruimd, wilde ik zeggen dat ik brieven ontvang van oprechte personen die om mijn begrip of mening vragen over een breed scala van onderwerpen. Sommige van deze vragen hebben betrekking op zaken die ik al van plan ben zorgvuldig en in schrift te behandelen in komende video's. Anderen zijn meer persoonlijk van aard.

Met betrekking tot het laatste is het niet mijn plaats om een ​​soort spirituele goeroe te worden, want onze leider is één, de Christus. Dus hoewel ik bereid ben om mijn tijd te geven om anderen te helpen begrijpen welke Bijbelse principes op hun situatie van toepassing kunnen zijn, zou ik nooit de plaats van hun geweten willen innemen door mijn mening op te leggen of door regels te stellen. Dat is de fout die het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen heeft gemaakt, en in feite is het het falen van elke religie die mensen in de plaats van de Christus plaatst.

Veel nee-zeggers betwijfelen mijn motivatie bij het produceren van deze video's. Ze kunnen geen andere reden zien voor wat ik doe dan persoonlijk gewin of trots. Ze beschuldigen me van het proberen een nieuwe religie te beginnen, van het verzamelen van volgelingen na mezelf en van het zoeken naar financieel gewin. Zulke twijfels zijn begrijpelijk gezien de afschuwelijke acties van de meeste religieuzen die hun kennis van de Bijbel benutten om rijkdom en roem te vergaren.

Ik heb het al vaker gezegd en ik zal het nogmaals zeggen, ik zal geen nieuwe religie beginnen. Waarom niet? Omdat ik niet gek ben. Er is gezegd dat de definitie van krankzinnigheid steeds weer hetzelfde doet, terwijl ze een ander resultaat verwacht. Iedereen die een religie begint, komt op dezelfde plaats terecht, de plaats waar Jehovah's Getuigen nu staan.

Eeuwenlang hebben oprechte, goddelijke mannen geprobeerd de problemen van hun vorige religie op te lossen door een nieuwe te beginnen, maar het resultaat is helaas nooit veranderd. Elke religie eindigt met een menselijke autoriteit, een kerkelijke hiërarchie, die van zijn aanhangers vereist dat hij zich aan zijn regels en zijn interpretatie van de waarheid onderwerpt om redding te verkrijgen. Uiteindelijk vervangen mensen de Christus en worden de geboden van mensen doctrines van God. (Mt 15: 9) In dit ene ding had JF Rutherford gelijk: "Religie is een strik en een racket."

Toch vragen sommigen: "Hoe kan iemand God aanbidden zonder zich aan te sluiten bij een religie?" Een goede vraag die ik in een toekomstige video zal beantwoorden.

Hoe zit het met de kwestie van geld?

Vrijwel elke waardevolle inspanning brengt kosten met zich mee. Financiering is nodig. Ons doel is het goede nieuws te prediken en onwaarheden te ontmaskeren. Onlangs heb ik een link toegevoegd voor diegenen die donaties willen doen aan dit ministerie. Waarom? Eenvoudig gezegd kunnen we het ons niet veroorloven om het werk zelf te financieren. (Ik zeg "wij" omdat, hoewel ik het meest zichtbare gezicht voor dit werk ben, anderen bijdragen volgens de gaven die God hen heeft gegeven.)

Feit is dat ik genoeg seculier verdien om mezelf te onderhouden. Ik put niet uit donaties voor inkomsten. Ik verdien echter ook niet genoeg om dit werk helemaal alleen te ondersteunen. Naarmate ons bereik groter wordt, nemen ook onze kosten toe.

Er zijn de maandelijkse huurkosten voor de webserver die we gebruiken om de websites te ondersteunen; de maandelijkse kosten voor het abonnement op de videoverwerkingssoftware; het maandelijkse abonnement voor onze podcasting-service.

Vooruitkijkend, we hebben plannen om boeken te produceren waarvan ik hoop dat dit nuttig zal zijn voor deze bediening, omdat een boek handiger is voor onderzoek dan een video, en het is een geweldige manier om informatie in handen van familie en vrienden te krijgen die bestand tegen verandering en nog steeds tot slaaf gemaakt door valse religie.

Ik zou bijvoorbeeld een boek willen produceren dat een analyse bevat van alle doctrines die uniek zijn voor Jehovah's Getuigen. Elke laatste van hen.

Dan is er het zeer belangrijke onderwerp van de redding van de mensheid. In de afgelopen paar jaar ben ik gaan zien dat elke religie het in meer of mindere mate verkeerd heeft gedaan. Ze moeten het enigszins verdraaien, zodat ze een onmisbaar onderdeel van je verlossing worden, anders verliezen ze hun greep op jou. Het verhaal van onze redding van Adam en Eva tot het einde van het Koninkrijk van Christus is een spannende reis en moet worden verteld.

Ik wil ervoor zorgen dat wat we ook doen, aan de hoogst mogelijke standaard voldoet, omdat het onze liefde voor de Christus vertegenwoordigt. Ik zou niet willen dat geïnteresseerden ons werk afwijzen vanwege een slechte of amateuristische presentatie. Helaas kost het goed. Er is heel weinig gratis in dit samenstel van dingen. Dus als je ons wilt helpen, hetzij met financiële donaties of door je vaardigheden aan te melden, doe dat dan. Mijn e-mailadres is: meleti.vivlon@gmail.com.

Het laatste punt heeft te maken met het pad dat we volgen.

Zoals ik al zei, ik ga geen nieuwe religie beginnen. Ik geloof echter wel dat we God moeten aanbidden. Hoe dat te doen zonder lid te worden van een nieuwe religieuze denominatie? De Joden dachten dat men om God te aanbidden naar de tempel in Jeruzalem moest gaan. De Samaritanen aanbaden in de heilige berg. Maar Jezus openbaarde iets nieuws. Aanbidding was niet langer gebonden aan een geografische locatie of een huis van aanbidding.

Jezus zei tegen haar: 'Vrouw, geloof me, het uur komt dat noch op deze berg noch in Jeruzalem u de Vader zult aanbidden. Je aanbidt wat je niet weet; we aanbidden wat we weten, want redding is van de Joden. Maar het uur komt en is nu hier, wanneer de ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en waarheid, want de Vader zoekt zulke mensen om hem te aanbidden. God is geest, en degenen die hem aanbidden, moeten aanbidden in geest en waarheid. ”(John 4: 21-24 ESV)

De geest van God zal ons naar de waarheid leiden, maar we moeten begrijpen hoe we de Bijbel moeten bestuderen. We dragen veel bagage van onze vorige religies en die moeten we weggooien.

Ik zou het kunnen vergelijken met het verkrijgen van aanwijzingen van iemand versus het lezen van een kaart. Mijn overleden vrouw had echt moeite met het lezen van kaarten. Het moet worden geleerd. Maar het voordeel ten opzichte van het volgen van de aanwijzingen van iemand is dat wanneer die aanwijzingen fouten bevatten, zonder de kaart, je verloren bent, maar met de kaart je nog steeds je weg kunt vinden. Onze kaart is het Woord van God.

In de video's en publicaties die we, als God wil, zullen produceren, zullen we altijd proberen aan te tonen hoe de Bijbel alles is wat we nodig hebben om de waarheid te begrijpen.

Hier zijn enkele van de onderwerpen die we de komende weken en maanden hopen te produceren.

 • Moet ik me opnieuw laten dopen en hoe kan ik me laten dopen?
 • Wat is de rol van vrouwen in de gemeente?
 • Bestond Jezus Christus vóór zijn geboorte als man?
 • Is de Trinity-doctrine waar? Is Jezus goddelijk?
 • Hoe moet met zonde in de gemeente worden omgegaan?
 • Loog de organisatie over 607 BCE?
 • Stierf Jezus aan een kruis of een paal?
 • Wie zijn de 144,000 en het grote publiek?
 • Wanneer worden de doden opgewekt?
 • Moeten we de sabbat houden?
 • Hoe zit het met verjaardagen en kerst- en andere feestdagen?
 • Wie is werkelijk de getrouwe en beleidvolle slaaf?
 • Was er een wereldwijde overstroming?
 • Zijn bloedtransfusies verkeerd?
 • Hoe verklaren we Gods liefde in het licht van de genocide op Kanaän?
 • Moeten we Jezus Christus aanbidden?

Dit is geen uitputtende lijst. Er zijn andere onderwerpen die hier niet worden vermeld die ik zal behandelen, als God het wil. Hoewel ik van plan ben om over al deze onderwerpen video's te maken, kun je je goed voorstellen dat het tijd kost om ze goed te onderzoeken. Ik wil niet off-the-cuff spreken, maar ervoor zorgen dat alles wat ik zeg goed door de Schrift kan worden ondersteund. Ik spreek veel over exegese en ik geloof in deze techniek. De Bijbel moet zichzelf interpreteren en de interpretatie van de Schrift moet duidelijk zijn voor iedereen die het leest. Je zou tot dezelfde conclusies moeten kunnen komen als ik alleen de bijbel gebruik. Je zou nooit afhankelijk moeten zijn van de mening van een man of een vrouw.

Dus wees geduldig. Ik zal mijn best doen om deze video's zo snel mogelijk te produceren, omdat ik weet dat velen deze dingen graag willen begrijpen. Natuurlijk ben ik niet de enige informatiebron en dus ontmoedig ik niemand om op internet te gaan zoeken, maar onthoud dat de Bijbel uiteindelijk de enige bron van waarheid is waarop we kunnen vertrouwen.

Nog een laatste opmerking over richtlijnen voor opmerkingen. Op de websites beroeans.net, beroeans.study, meletivivlon.com, hanteren we vrij strikte commentaarrichtlijnen. Dit komt omdat we een vredige omgeving willen creëren waar christenen de bijbelse waarheid kunnen bespreken zonder angst voor intimidatie en intimidatie.

Ik heb diezelfde richtlijnen niet opgelegd aan de YouTube-video's. Zo zie je een breed scala aan meningen en attitudes. Er zijn natuurlijk grenzen. Pesten en haatzaaien worden niet getolereerd, maar het is soms moeilijk om te weten waar de grens moet worden getrokken. Ik heb veel van de kritische opmerkingen achtergelaten omdat ik denk dat slimme onafhankelijke denkers deze zullen herkennen voor wat ze werkelijk zijn, de wanhopige pogingen van mensen die weten dat ze ongelijk hebben maar geen munitie hebben behalve laster om zichzelf te verdedigen.

Het is mijn doel om minstens één video per week te produceren. Ik moet dat doel nog bereiken vanwege de hoeveelheid tijd die het kost om het transcript voor te bereiden, de video op te nemen, het te bewerken en de ondertitels te beheren. Vergeet niet dat ik eigenlijk twee video's tegelijk produceer, een in het Spaans en een in het Engels. Niettemin zal ik met de hulp van de Heer het werk kunnen versnellen.

Dat is alles wat ik nu wilde zeggen. Bedankt voor het kijken en ik hoop iets te hebben in de eerste week van augustus.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
  24
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x