Dag iedereen. Goed dat je erbij bent. Ik ben Eric Wilson, ook bekend als Meleti Vivlon; het alias dat ik jarenlang gebruikte toen ik alleen maar probeerde de Bijbel vrij van indoctrinatie te bestuderen en nog niet klaar was om de vervolging te verdragen die onvermijdelijk komt wanneer een Getuige niet voldoet aan het Wachttoren-dogma.

Ik heb eindelijk de plek klaar gemaakt. Het heeft me een maand geduurd sinds ik ben verhuisd, zoals ik in een vorige video al zei, en het is al die tijd genomen om de plek klaar te maken, alles uitgepakt, de studio klaar. Maar ik denk dat het allemaal de moeite waard was, want nu zou het voor mij gemakkelijker moeten zijn om deze video's te produceren ... nou ja, een beetje gemakkelijker. Het meeste werk zit niet in het opnemen van de video, maar in het samenstellen van het transcript, omdat ik ervoor moet zorgen dat alles wat ik zeg correct is en kan worden ondersteund met referenties.

Hoe dan ook, over het onderwerp in kwestie.

De organisatie van Jehovah's Getuigen is de afgelopen jaren supergevoelig geworden voor elke hint van afwijkende mening. Zelfs milde vragen kunnen ertoe leiden dat de ouderlingen reageren en voordat je het weet, sta je in de achterkamer van je Koninkrijkszaal voor de gevreesde vraag: "Geloof je dat het Besturende Lichaam Gods kanaal is om vandaag de waarheid aan zijn organisatie te communiceren?"

Dit wordt gezien als een lakmoesproef, een soort eed van trouw. Als u 'Ja' zegt, ontkent u uw Heer Jezus. Elk ander antwoord dan een ondubbelzinnig 'Ja' zal leiden tot vervolging in de vorm van mijden. Je wordt afgesloten voor vrijwel iedereen die je ooit hebt gekend en waar je om geeft. Erger nog, ze zullen allemaal aan jou denken als een afvallige, en er is geen slechtere aanduiding in hun ogen; omdat een afvallige is veroordeeld tot de eeuwige dood.

Je moeder zal om je wenen. Je partner zal zeer waarschijnlijk scheiding en scheiding zoeken. Je kinderen zullen je afsnijden.

Zwaar spul.

Wat kunt u doen, vooral als uw ontwaken nog niet op het punt is waar een schone pauze wenselijk lijkt? Onlangs stond een van onze commentatoren, die de alias JamesBrown volgt, voor de gevreesde vraag en zijn antwoord is het beste dat ik tot nu toe heb gehoord. Maar voordat ik dat met u deel, een woord van uitleg over deze video.

Het was mijn bedoeling geweest om een ​​analyse te maken van de zogenaamde profetie van de laatste dagen in Mattheüs hoofdstuk 24, Marcus hoofdstuk 13 en Luke hoofdstuk 21. Ik wilde dat het een denominatie-vrije studie van die verzen zou zijn. Het idee is dat we het onderwerp zullen benaderen alsof we de eerste keer lezers van de Bijbel waren die nooit eerder tot een christelijke religie behoorden, en dus vrij zijn van alle vooroordelen en vooroordelen. Ik realiseerde me echter dat een woord van waarschuwing nodig was. Die drie parallelle verslagen zijn zeer verleidelijk voor het menselijke ego omdat ze de belofte van verborgen kennis in zich houden. Dit was niet de bedoeling van onze Heer bij het uitspreken van die profetische woorden, maar wat menselijke onvolmaaktheid is, zijn velen bezweken aan de verleiding om hun eigen persoonlijke interpretatie in Jezus 'woorden te lezen. We noemen deze eisegese, en het is een plaag. We willen er niet door worden geïnfecteerd, dus een waarschuwing is geboden.

Ik denk dat er meer valse christelijke profeten zijn voortgekomen uit het verkeerd toepassen van Jezus 'profetie dan uit enig ander deel van de Bijbel. In feite waarschuwt hij ons hiervoor en zegt hij in Mattheüs 24: 11 dat "Vele valse profeten zullen opstaan ​​en velen misleiden", en vervolgens in vers 24, "Want valse christussen en valse profeten zullen opstaan ​​en grote tekenen uitvoeren en vraagt ​​zich af om zelfs de uitverkorenen te misleiden. '

Ik suggereer niet dat al deze mannen met slechte bedoelingen beginnen. Ik denk zelfs dat ze in de meeste gevallen gemotiveerd worden door een oprecht verlangen om de waarheid te kennen. Goede bedoelingen zijn echter geen excuus voor slecht gedrag en het is altijd een slechte zaak om Gods woord voor te blijven. Zie je, als je eenmaal op dit pad bent begonnen, word je geïnvesteerd in je eigen theorieën en voorspellingen. Wanneer je anderen overtuigt om te geloven zoals jij, bouw je een aanhang op. Al snel bereik je een point of no return. Daarna, wanneer dingen falen, wordt het pijnlijk om toe te geven dat je ongelijk had, dus je kunt het gemakkelijkere pad nemen - zoals velen hebben gedaan - en je interpretatie herwerken om er nieuw leven in te blazen, om je volgelingen aan je gebonden te houden.

Historisch gezien is dit de koers geweest die het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen heeft gevolgd.

Dit roept de vraag op: "Is het besturende lichaam van Jehovah's Getuigen een valse profeet?"

Officieel ontkennen ze het label door te beweren dat het gewoon onvolmaakte mannen zijn die hun best doen om de bijbel te begrijpen en zich van tijd tot tijd hebben vergist, maar bereidwillig hun fouten toegeven en doorgaan naar een helderder en helderder licht van openbaring.

Is dat waar?

Welnu, wat betreft de vaak opgewekte verontschuldiging dat zij hun fouten vrijelijk toegeven, ik zou daar om wat bewijsmateriaal willen vragen. Decennium na decennium gedurende mijn hele leven, veranderden ze hun interpretatie met betrekking tot het begin en de duur van “deze generatie”, waarbij ze de datum telkens 10 jaar na elke mislukking verlegden. Kwam elke verandering verontschuldigend, of zelfs een erkenning dat ze het hadden verknald? Toen ze in het midden van 1990s de berekening helemaal loslieten, boden ze zich voor een halve eeuw excuses aan voor misleidende miljoenen met een valse berekening? Toen 1975 kwam en ging, erkenden ze nederig dat ze verantwoordelijk waren voor het krijgen van de hoop van alle getuigen? Of hebben ze en blijven ze de achterban de schuld geven van "hun woorden verkeerd gelezen"? Waar is de erkenning van fouten en het berouw om de neutraliteit van de organisatie in gevaar te brengen na een 10-jaarrelatie met de Verenigde Naties?

Dat gezegd hebbende, een falen om fouten te erkennen betekent niet dat je een valse profeet bent. Een slechte christen, ja, maar een valse profeet? Niet noodzakelijk. Wat houdt een valse profeet in?

Om die cruciale vraag te beantwoorden, zullen we eerst naar het historische verslag gaan. Hoewel er ontelbare voorbeelden van mislukte interpretaties zijn geweest binnen de annules van het christendom, zullen we ons alleen bezig houden met die met betrekking tot de religie van Jehovah's Getuigen. Hoewel Jehovah's Getuigen pas in 1931 zijn ontstaan, toen de resterende 25% van de oorspronkelijke bijbelstudentengroepen die verbonden zijn met Russell, nog steeds loyaal aan JF Rutherford de naam aannamen, hun theologische wortels kunnen worden teruggevoerd op William Miller van Vermont, VS, die voorspelde dat Christus zou terugkeren in 1843. (Ik zal links naar al het referentiemateriaal in de beschrijving van deze video plaatsen.)

Miller baseerde deze voorspelling op verschillende berekeningen uit tijdsperioden in het boek Daniel waarvan hij dacht dat het in zijn tijd een secundaire of antitypische vervulling had. Hij baseerde zijn onderzoek ook op de bovengenoemde profetieën van Jezus. Natuurlijk gebeurde er niets in 1843. Hij herformuleerde zijn berekening door een jaar toe te voegen, maar er gebeurde ook niets in 1844. Desillusie volgde onvermijdelijk. Toch stierf de beweging die hij begon niet af. Het veranderde in een tak van het christendom bekend als adventisme. (Dit verwijst naar christenen wiens primaire focus ligt op de 'komst' of 'komst' van de Christus.)

Met behulp van Miller's berekeningen, maar met het aanpassen van de startdatum, een adventist genaamd Nelson Barbour concludeerde dat Jezus zou terugkeren in 1874. Natuurlijk gebeurde dat ook niet, maar Nelson was sluw en in plaats van toe te geven dat hij had gefaald, herdefinieerde hij de komst van de Heer als hemels en daarom onzichtbaar. (Een bel doen rinkelen?)

Hij voorspelde ook dat de grote verdrukking met als hoogtepunt Armageddon zou beginnen in 1914.

Barbour heeft elkaar ontmoet CT Russell in 1876 en ze bundelden hun krachten voor een tijdje bijbelmateriaal. Tot dat moment had Russell de profetische chronologie veracht, maar door Barbour werd hij een ware gelovige in antitypes en tijdberekeningen. Zelfs nadat ze uit elkaar waren gegaan over een meningsverschil over de aard van het losgeld, bleef hij prediken dat mensen leefden tijdens de aanwezigheid van Christus en dat het einde zou beginnen in 1914.

Russell's testament voorzag in een 7-man uitvoerend comité om de werking van de uitgeverij, bekend als de Watchtower Bible and Tract Society of Pennsylvania, te controleren. Het heeft ook een 5-man-redactiecomité opgericht. Direct nadat Russell stierf, gebruikte Rutherford legale machinaties om ontslaat controle van het directiecomité en zichzelf aan het roer van het bedrijf hebben geplaatst om zijn zaken te regelen. Wat betreft het publiceren van Bijbelinterpretaties, oefende de redactiecommissie steeds minder invloed uit op Rutherford tot 1931 toen hij deze volledig oploste. Dus het idee dat een groep mannen, een bestuursorgaan, vanaf 1919 gedurende het hele presidentschap van JF Rutherford als de trouwe en discrete slaaf fungeerde, wordt tegengesproken door de feiten uit de geschiedenis. Hij beschouwde zichzelf als de hoogste leider van de organisatie van Jehovah's Getuigen opperbevelhebber.

Kort nadat Russell was overleden, begon Rutherford te prediken dat 'miljoenen die nu leven nooit zullen sterven'. Hij bedoelde dat letterlijk, omdat hij voorspelde dat de tweede fase van de Grote Verdrukking - onthoud dat ze nog steeds geloofden dat de Verdrukking in 1914 was begonnen - in 1925 zou beginnen met de opstanding van zulke waardige mannen als Koning David, Abraham, Daniel en de Leuk vinden. Ze kochten zelfs een herenhuis in San Diego, Californië, bekend als Beth Sarim om deze te huisvesten die bekend staan ​​als "de oude waardigen". [Show Beth Sarim] Natuurlijk gebeurde er niets in 1925.

In de latere jaren van Rutherford - hij stierf in 1942 - veranderde hij het begin van Christus 'onzichtbare aanwezigheid van 1874 in 1914, maar verliet 1914 als het begin van de Grote Verdrukking. De tweede fase van de Grote Verdrukking was Armageddon.

In 1969 veranderde de organisatie de voorspelling dat de grote verdrukking in 1914 was begonnen, waardoor dat evenement in de zeer nabije toekomst werd geplaatst, specifiek op of voor 1975. Dit was gebaseerd op de onjuiste veronderstelling dat elke in Genesis beschreven creatieve dag even lang was en 7000 jaar gemeten. Gebaseerd op de berekeningen uit de Masoretische tekst waarop de meeste Bijbels zijn gebaseerd, bracht dit de leeftijd van het bestaan ​​van de mens tot 6000 jaar vanaf 1975. Natuurlijk, als we langs andere geloofwaardige manuscriptbronnen gaan, markeert het jaar 1325 het einde van 6000-jaren vanaf de schepping van Adam.

Het behoeft nauwelijks te worden gezegd dat wederom een ​​voorspelling van de leiders van de organisatie niet uitkwam.

Vervolgens kregen Getuigen de opdracht om te kijken naar een periode van 1984 tot 1994 sinds Psalm 90: 10 stelt de gemiddelde levensduur vast tussen 70 en 80 jaar en de generatie die zag dat de start in 1914 zou moeten leven om het einde te zien. Dat ging ook voorbij en nu staren we naar het begin van het derde decennium van de 21st eeuw, en toch voorspelt de organisatie het einde binnen een generatie, zij het een geheel nieuwe definitie van het woord.

Dus, zijn dit de fouten van onvolmaakte mannen die gewoon hun best doen om Gods woord te ontcijferen, of worden we misleid door een valse profeet.

In plaats van te speculeren, laten we naar de Bijbel gaan om te zien hoe deze een "valse profeet" definieert.

We zullen lezen van Deuteronomium 18: 20-22. Ik ga lezen uit de Nieuwe-Wereldvertaling, omdat we ons richten op Jehovah's Getuigen, maar het hier uitgedrukte principe is universeel van toepassing.

“Als een profeet vermoedelijk een woord in mijn naam spreekt dat ik hem niet heb opgedragen om te spreken of in de naam van andere goden spreekt, moet die profeet sterven. Je kunt echter in je hart zeggen: "Hoe zullen we weten dat Jehovah het woord niet heeft gesproken?" Wanneer de profeet spreekt in de naam van Jehovah en het woord niet wordt vervuld of niet uitkomt, heeft Jehovah dat niet gezegd woord. De profeet sprak het aanmatigend. Je moet niet bang voor hem zijn. ”(De 18: 20-22)

Echt, moet er nog iets anders worden gezegd? Vertellen deze drie verzen ons niet alles wat we moeten weten om onszelf te beschermen tegen valse profeten? Ik verzeker je dat er geen andere plaats in de Bijbel is die ons zoveel duidelijkheid geeft over dit onderwerp.

In vers 20 zien we bijvoorbeeld hoe serieus het is om vals te profeteren in de naam van God. Het was een kapitaalmisdaad in de tijd van Israël. Als je het deed, zouden ze je buiten het kamp brengen en je ter dood stenigen. Natuurlijk voert de christelijke gemeente niemand uit. Maar Gods gerechtigheid is niet veranderd. Dus degenen die vals profeteren en zich niet bekeren van hun zonde, moeten een hard oordeel van God verwachten.

Vers 21 roept de verwachte vraag op: 'Hoe moeten we weten of iemand een valse profeet is?'

Vers 22 geeft ons het antwoord en het kan echt niet eenvoudiger. Als iemand beweert in Gods naam te spreken en de toekomst voorspelt, en die toekomst niet uitkomt, is die persoon een valse profeet. Maar het gaat verder dan dat. Er staat dat zo'n persoon aanmatigend is. Verder zegt het ons "niet bang voor hem te zijn." Dit is een vertaling van het Hebreeuwse woord, guwr, wat betekent "verblijven". Dat is de meest voorkomende weergave. Dus als de Bijbel ons vertelt dat we niet bang hoeven te zijn voor de valse profeet, dan gaat het niet over het soort angst waardoor je wegloopt, maar eerder over het soort angst dat ervoor zorgt dat je bij een persoon blijft. In wezen laat de valse profeet u hem volgen - om bij hem te blijven - omdat u bang bent zijn profetische waarschuwingen te negeren. Het doel van een valse profeet is dus om je leider te worden, om je af te keren van je ware leider, de Christus. Dit is de rol van Satan. Hij handelt aanmatigend, liegt om mensen te misleiden zoals hij bij Eva deed toen hij haar profetisch zei: "je zult niet sterven". Ze verbleef bij hem en leed aan de gevolgen.

Natuurlijk geeft geen enkele valse profeet openlijk toe er één te zijn. Inderdaad, hij zal degenen die hem volgen over anderen waarschuwen en hen beschuldigen valse profeten te zijn. We keren terug naar onze vraag: 'Is het besturende lichaam van Jehovah's Getuigen een valse profeet?'

Ze zeggen nadrukkelijk dat ze dat niet zijn. Inderdaad, ze hebben Jehovah's Getuigen uitgebreide informatie gegeven over hoe iemand te identificeren die echt een valse profeet is.

In het boek, Redeneren vanuit de Schrift, heeft het Besturende Lichaam 6-pagina's met schriftuurlijke verwijzingen gewijd om Jehovah's Getuigen volledig te instrueren over wat een valse profeet is, met het oog op het verdedigen van het geloof tegen deze beschuldiging. Ze geven zelfs suggesties voor het beantwoorden van veel voorkomende bezwaren die bij de deur kunnen worden opgeworpen.

Ze citeren verzen van John, Matthew, Daniel, Paul en Peter. Ze citeren zelfs Deuteronomium 18: 18-20, maar opmerkelijk genoeg ontbreekt het allerbeste antwoord op de vraag: "Hoe identificeren we een valse profeet?". Zes pagina's analyse en geen vermelding van Deuteronomium 18: 22. Waarom zouden ze het beste antwoord op die vraag over het hoofd zien?

Ik denk dat een van de beste manieren om die vraag te beantwoorden, is om de ervaring van JamesBrown te lezen zoals ik beloofde te doen aan het begin van deze video. Ik lees fragmenten, maar ik zal het plaatsen een link naar zijn commentaar in de beschrijving voor degenen die de hele ervaring willen lezen. (Als u het in uw eigen taal moet lezen, kunt u translate.google.com gebruiken en de ervaring in die applicatie kopiëren en plakken.)

Het leest als volgt (met een beetje bewerking voor spelling en leesbaarheid):

Hallo Eric

Ik weet niet of je mijn ervaring met 3-ouderen over Rev 4: 11 hebt gelezen. Het was een 'hel' op aarde. Hoe dan ook, ik had een bezoek van 2-ouderen om te proberen mijn gedachten gisteravond recht te zetten, en ondertussen was mijn vrouw in tranen en smeekte me om te luisteren naar de oudsten en de aanwijzingen van het Besturende Lichaam.

Ik ben bijna 70 jaar oud; Ik ben voor de gek gehouden vanwege mijn kritisch denken en ik ben er zelfs van beschuldigd meer te weten dan het Besturende Lichaam.

Voordat ze kwamen, ging ik naar mijn kamer en bad om wijsheid en mijn mond houden, en op de een of andere manier het besturende lichaam "prijzen" voor alles wat ze doen.

Mij ​​werd opnieuw gevraagd of ik geloofde dat het Besturende Lichaam het ENIGE kanaal op aarde is dat ons dicht bij Jehovah brengt, en dat wij de ENIGE zijn die de waarheid onderwijzen, en ook als we hun aanwijzingen volgen, wacht het eeuwige leven op ons?

Er kwam een ​​gloeilamp in mijn hoofd en vraag me alsjeblieft niet wat ik 2 dagen geleden had voor de lunch, maar ik citeerde John 14: 6. “Jezus zei tegen hem: 'Ik ben de weg en de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader dan door mij. ''

Ik zei: "Luister alsjeblieft naar wat ik te zeggen heb, dan kun je een beslissing nemen." Ik legde uit dat ik ben gaan geloven dat het Besturende Lichaam Jezus Christus op aarde is. Laat het me uitleggen. Ik citeerde hun woorden: “Het Besturende Lichaam is het ENIGE kanaal van God op aarde en dat wij de ENIGE zijn die de waarheid onderwijzen. En als we luisteren naar en aanwijzingen opvolgen, wacht ons eeuwig leven. '

Dus zei ik: “Vergelijk de 2-verklaringen. U zei: "Het Besturende Lichaam is Gods ENIGE kanaal op aarde." Is dat niet de MANIER die Christus over zichzelf zei? Wij zijn de ENIGE die de waarheid onderwijzen. ”Is dit niet wat Jezus zei over ZIJN leer? En als we naar hem luisteren, krijgen we leven? Dus ik vroeg of het bestuursorgaan niet wil dat we dicht bij Jehovah komen? Dus ik geloof dat het Besturende Lichaam Jezus Christus op aarde is. '

Er was een ongelooflijke stilte, zelfs mijn vrouw was geschokt door wat ik bedacht.

Ik vroeg de ouderlingen: 'Kun je mijn bewering weerleggen dat het Besturende Lichaam Jezus op aarde is in het licht van wat ons tijdens vergaderingen en publicaties wordt geleerd?'

Ze zeiden dat het Besturende Lichaam NIET Jezus Christus op aarde is en dat ik dom was om zo te denken.

Ik vroeg: "Zeg je dat ze NIET de weg, de waarheid, het leven zijn om ons dicht bij Jehovah te brengen in het licht van de tekst die ik over Jezus las?"

De jongere oudere zei "NEE", de oudere zei "JA". Er volgde een debat tussen hen voor mijn ogen. Mijn vrouw was teleurgesteld door hun meningsverschillen en ik hield mijn mond dicht.

Na het gebed gingen ze weg en zaten ze lange tijd in de auto buiten mijn huis, en ik hoorde ze ruzie maken; en toen gingen ze weg.

Liefde aan iedereen

Briljant, toch? Merk op, hij bad eerst en had een ander doel in gedachten, maar toen de tijd kwam, nam de heilige geest het over. Naar mijn bescheiden mening is dit het bewijs van Jezus 'woorden bij Luke 21: 12-15:

"Maar voor al deze dingen gebeuren, zullen de mensen hun handen aan u en vervolgen, overhandigen u over aan de synagogen en gevangenissen. U zult voor koningen en gouverneurs omwille van mijn naam gebracht. Het zal resulteren in uw het geven van een getuige. Daarom is op te lossen in uw harten niet van te voren te repeteren hoe je verdediging te maken, want ik je woorden en wijsheid die al uw tegenstanders elkaar niet zullen kunnen weerstaan ​​of geschil zal geven. "

Ziet u hoe de oudsten tegenover JamesBrown beweerden dat de mislukte profetische voorspellingen van het Besturende Lichaam tijdens ons leven niet kunnen worden verklaard als louter het falen van onvolmaakte mensen?

Laten we vergelijken wat ze zeiden met wat we lezen in Deuteronomy 18: 22.

„Wanneer een profeet spreekt in de naam van Jehovah…”

De oudsten zeiden dat "het Besturende Lichaam Gods enige kanaal op aarde is en dat wij de enigen zijn die de waarheid onderwijzen."

Die mannen volgen alleen een lering die ze hebben gehoord van het congresplatform en die keer op keer in de publicaties worden gelezen. Bijvoorbeeld:

„Er is zeker voldoende bewijs om aan te tonen dat je het kanaal kunt vertrouwen dat Jehovah nu al bijna honderd jaar gebruikt om ons in de weg van de waarheid te leiden.” Juli 2017 Watchtower, pagina 30. Interessant genoeg komt dat juweeltje uit een artikel getiteld 'Winning the Battle for Your Mind'.

In het geval dat er enige twijfel is over wie degene is die vandaag voor God spreekt in de hoofden van Jehovah's Getuigen, hebben we dit uit de 15, 2013 Watchtower van juli, pagina 20 paragraaf 2 onder de titel, “Wie is echt de trouwe en discrete slaaf ?”

“Die getrouwe slaaf is het kanaal waardoor Jezus zijn ware volgelingen in deze eindtijd voedt. Het is van vitaal belang dat we de getrouwe slaaf erkennen. Onze geestelijke gezondheid en onze relatie met God hangen van dit kanaal af. ”

Is er enige twijfel over dat het Besturende Lichaam beweert te spreken in de naam van Jehovah? Ze kunnen het uit een hoek van hun mond ontkennen wanneer het hen uitkomt, maar het is duidelijk dat ze uit de andere hoek herhaaldelijk zeggen dat de waarheid van God alleen door hen komt. Ze spreken in Gods naam.

De slotwoorden van Deuteronomium 18: 22 vertellen ons dat we de valse profeet niet moeten vrezen. Dat is precies wat ze willen dat we doen. We worden bijvoorbeeld gewaarschuwd,

"Mogen we door woord of daad nooit het communicatiekanaal uitdagen dat Jehovah vandaag gebruikt." November 15, 2009 Uitkijktoren pagina 14, paragraaf 5.

Ze willen dat we bij hen blijven, bij hen blijven, hen volgen, hen gehoorzamen. Maar hun profetieën hebben keer op keer gefaald, maar ze beweren nog steeds dat ze in Gods naam spreken. Dus volgens Deuteronomy 18: 22 handelen ze vermoedelijk. Als we God willen gehoorzamen, zullen we de valse profeet niet volgen.

Onze Heer is dezelfde "gisteren, vandaag en voor altijd". (Hebreeën 13: 8) Zijn standaard voor rechtvaardigheid verandert niet. Als we de valse profeet vrezen, als we de valse profeet volgen, zullen we het lot van de valse profeet delen wanneer de rechter van de hele aarde komt om gerechtigheid uit te voeren.

Dus, is het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen een valse profeet? Moet ik het je vertellen? Het bewijs ligt voor je. Iedereen moet zijn eigen beslissing nemen.

Als je deze video leuk vond, klik dan op Vind ik leuk en als je je nog niet hebt geabonneerd op het Beroean Pickets-kanaal, klik je op de knop Abonneren om op de hoogte te blijven van toekomstige releases. Als je ons wilt ondersteunen om meer video's te blijven produceren, heb ik daarvoor een link in het vak Beschrijving.

Bedankt voor het bekijken.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    16
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x