Hallo allemaal. Goed dat je je bij ons aansluit. Ik ben Eric Wilson, ook wel bekend als Meleti Vivlon; de alias die ik jarenlang gebruikte toen ik alleen maar probeerde de Bijbel te bestuderen zonder indoctrinatie en nog niet klaar was om de vervolging te doorstaan ​​die onvermijdelijk komt als een Getuige zich niet aan het Wachttoren-dogma houdt.

Ik heb eindelijk de plek klaar. Het heeft me een maand gekost sinds ik verhuisd ben, zoals ik in een vorige video al zei, en het heeft al die tijd gekost om de plek klaar te maken, alles uitgepakt, de studio klaar. Maar ik denk dat het het allemaal waard was, want nu zou het voor mij gemakkelijker moeten zijn om deze video's te produceren ... nou ja, een beetje gemakkelijker. Het meeste werk zit niet in het opnemen van de video, maar bij het samenstellen van de transcriptie, omdat ik ervoor moet zorgen dat alles wat ik zeg nauwkeurig is en kan worden ondersteund met referenties.

Hoe dan ook, over het onderwerp in kwestie.

De organisatie van Jehovah's Getuigen is de afgelopen jaren supergevoelig geworden voor elke hint van afwijkende mening. Zelfs milde vragen kunnen ertoe leiden dat de ouderlingen reageren en voordat je het weet, sta je in de achterkamer van je Koninkrijkszaal voor de gevreesde vraag: "Geloof je dat het Besturende Lichaam Gods kanaal is om vandaag de waarheid aan zijn organisatie te communiceren?"

Dit wordt gezien als een lakmoesproef, een soort eed van trouw. Als u 'ja' zegt, verloochent u uw Heer Jezus. Elk ander antwoord dan een ondubbelzinnig 'ja' zal leiden tot vervolging in de vorm van mijden. Je wordt afgesloten van vrijwel iedereen die je ooit hebt gekend en waar je om gaf. Erger nog, ze zullen allemaal aan u denken als een afvallige, en er is geen slechtere aanduiding in hun ogen; omdat een afvallige veroordeeld is tot de eeuwige dood.

Je moeder zal om je huilen. Uw partner zal zeer waarschijnlijk scheiding en echtscheiding zoeken. Je kinderen zullen je afsnijden.

Zwaar spul.

Wat kunt u doen, vooral als uw ontwaken nog niet op het punt is dat een schone pauze wenselijk lijkt? Onlangs kwam een ​​van onze commentatoren, die de alias, JamesBrown, gebruikt, voor de gevreesde vraag, en zijn antwoord is het beste dat ik tot nu toe heb gehoord. Maar voordat ik dat met jullie deel, nog even een woordje uitleg over deze video.

Ik had het bedoeld als een analyse van de zogenaamde profetie van de laatste dagen, gevonden in Mattheüs hoofdstuk 24, Marcus hoofdstuk 13 en Lucas hoofdstuk 21. Ik wilde dat het een denominatievrije studie van die verzen zou zijn. Het idee is dat we het onderwerp zullen benaderen alsof we de eerste keer de Bijbel lezen en nooit eerder tot een christelijke religie hebben behoord, en dus vrij zijn van alle vooringenomenheid en vooroordelen. Ik realiseerde me echter dat er een waarschuwing nodig was. Die drie parallelle verslagen zijn erg verleidelijk voor het menselijke ego omdat ze de belofte van verborgen kennis bevatten. Dit was niet de bedoeling van onze Heer om die profetische woorden uit te spreken, maar omdat de menselijke onvolmaaktheid is wat het is, zijn velen bezweken voor de verleiding om hun eigen persoonlijke interpretatie in Jezus 'woorden te lezen. We noemen dit eisegesis, en het is een plaag. We willen er niet door besmet worden, dus een waarschuwing is geboden.

Ik denk dat er meer valse christelijke profeten zijn voortgekomen uit het verkeerd toepassen van Jezus 'profetie dan uit enig ander deel van de Schrift. In feite waarschuwt hij ons hiervoor door in Mattheüs 24:11 te zeggen dat "er vele valse profeten zullen opstaan ​​en velen misleiden", en dan weer in vers 24: "Want valse christussen en valse profeten zullen opstaan ​​en grote tekenen verrichten en vraagt ​​zich af om te misleiden ... zelfs de uitverkorenen. "

Ik suggereer niet dat al deze mannen met slechte bedoelingen beginnen. Ik denk zelfs dat ze in de meeste gevallen worden gemotiveerd door een oprecht verlangen om de waarheid te weten. Maar goede bedoelingen zijn geen excuus voor slecht gedrag, en voorlopen op Gods woord is altijd een slechte zaak. Zie je, als je eenmaal op deze weg bent begonnen, raak je geïnvesteerd in je eigen theorieën en voorspellingen. Als je anderen overtuigt om te geloven zoals jij dat doet, bouw je een aanhang op. Al snel bereik je een point of no return. Daarna, als dingen mislukken, wordt het pijnlijk om toe te geven dat u het bij het verkeerde eind had, dus u kunt het gemakkelijkere pad nemen - zoals velen hebben gedaan - en uw interpretatie herwerken om het nieuw leven in te blazen, om uw volgelingen aan u gebonden te houden.

Historisch gezien is dit de koers geweest die het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen heeft gevolgd.

Dit roept de vraag op: "Is het besturende lichaam van Jehovah's Getuigen een valse profeet?"

Officieel ontkennen ze het label door te beweren dat het gewoon onvolmaakte mannen zijn die hun best doen om de bijbel te begrijpen en zich van tijd tot tijd hebben vergist, maar bereidwillig hun fouten toegeven en doorgaan naar een helderder en helderder licht van openbaring.

Is dat waar?

Welnu, wat betreft de vaak opgeworpen verontschuldiging dat ze vrijuit hun fouten toegeven, zou ik om enig bewijs daarvan willen vragen. Gedurende mijn hele leven veranderden ze decennia na decennia hun interpretatie van het begin en de duur van “deze generatie”, waarbij ze de datum na elke mislukking altijd met 10 jaar verlegden. Kwam elke verandering met een verontschuldiging of zelfs een bekentenis dat ze het verprutst hadden? Toen ze de berekening halverwege de jaren negentig helemaal loslieten, boden ze hun excuses aan voor het misleiden van miljoenen gedurende een halve eeuw met een verkeerde berekening? Toen 1990 kwam en ging, erkenden ze dan nederig dat ze verantwoordelijk waren voor het wekken van de hoop van alle getuigen? Of hebben zij en blijven zij de achterban de schuld geven van "het verkeerd lezen van hun woorden"? Waar is de erkenning van dwaling en het berouw voor het compromitteren van de neutraliteit van de organisatie na een 1975-jarige band met de Verenigde Naties?

Dat gezegd hebbende, het niet erkennen van een fout betekent niet dat u een valse profeet bent. Een slechte christen, ja, maar een valse profeet? Niet noodzakelijk. Wat is het om een ​​valse profeet te zijn?

Om die essentiële vraag te beantwoorden, gaan we eerst naar het historische record. Hoewel er talloze voorbeelden zijn geweest van mislukte interpretaties binnen de annuleringen van het christendom, zullen we ons alleen bezighouden met degenen die betrekking hebben op de religie van Jehovah's Getuigen. Hoewel Jehovah's Getuigen pas in 1931 zijn ontstaan, toen de resterende 25% van de oorspronkelijke Bijbelonderzoekersgroepen die bij Russell waren aangesloten en die nog steeds loyaal waren aan JF Rutherford de naam aannamen, kunnen hun theologische wortels worden teruggevoerd tot William Miller uit Vermont, VS, die voorspelde dat Christus in 1843 zou terugkeren. (Ik zal links naar al het referentiemateriaal in de beschrijving van deze video plaatsen.)

Miller baseerde deze voorspelling op verschillende berekeningen uit tijdsperioden in het boek Daniël waarvan men dacht dat ze in zijn tijd een secundaire of antitypische vervulling zouden hebben. Hij baseerde zijn onderzoek ook op de eerder genoemde profetieën van Jezus. Natuurlijk gebeurde er niets in 1843. Hij herschikte zijn berekening en voegde een jaar toe, maar er gebeurde ook niets in 1844. Ontgoocheling volgde onvermijdelijk. Toch stierf de beweging die hij begon niet af. Het veranderde in een tak van het christendom die bekend staat als adventisme. (Dit verwijst naar christenen wiens primaire focus ligt op de "komst" of "komst" van de Christus.)

Met behulp van Miller's berekeningen, maar met het aanpassen van de startdatum, een adventist genaamd Nelson Barbour concludeerde dat Jezus zou terugkeren in 1874. Dat gebeurde natuurlijk ook niet, maar Nelson was sluw en in plaats van toe te geven dat hij had gefaald, definieerde hij de komst van de Heer opnieuw als hemels en daarom onzichtbaar. (Een bel doen rinkelen?)

Hij voorspelde ook dat de grote verdrukking met als hoogtepunt Armageddon zou beginnen in 1914.

Barbour heeft elkaar ontmoet CT Russell in 1876 en ze sloegen een tijdje de handen ineen om bijbelmateriaal te publiceren. Tot dat moment had Russell de profetische chronologie veracht, maar door Barbour werd hij een ware voorstander van tegenbeeldingen en tijdberekeningen. Zelfs nadat ze uit elkaar waren gegaan vanwege een meningsverschil over de aard van de Losprijs, bleef hij prediken dat er mensen leefden in de tegenwoordigheid van Christus en dat het einde in 1914 zou beginnen.

Russells laatste wil en testament voorzag in een zevenkoppig uitvoerend comité om de leiding te nemen over de uitgeverij die bekend staat als de Watchtower Bible and Tract Society of Pennsylvania. Het richtte ook een redactiecomité van 7 man op. Direct nadat Russell stierf, gebruikte Rutherford juridische machinaties ontslaat controle van het directiecomité en heeft zichzelf aan het roer van het bedrijf geplaatst om de zaken te leiden. Wat het publiceren van bijbeluitleggingen betreft, oefende de redactiecommissie een steeds afnemende invloed uit op Rutherford tot 1931, toen hij deze volledig ontbond. Het idee dat een groep mannen, een besturend lichaam, vanaf 1919 tijdens het presidentschap van JF Rutherford als de getrouwe en beleidvolle slaaf optrad, wordt dus tegengesproken door de historische feiten. Hij beschouwde zichzelf als de opperste leider van de organisatie van Jehovah's Getuigen, haar opperbevelhebber.

Kort nadat Russell was overleden, begon Rutherford te prediken dat "miljoenen die nu leven nooit zullen sterven". Hij bedoelde dat letterlijk, omdat hij voorspelde dat de tweede fase van de Grote Verdrukking - bedenk dat ze nog steeds geloofden dat de Verdrukking in 1914 was begonnen - in 1925 zou beginnen met de opstanding van zulke waardige mannen als koning David, Abraham, Daniël en de Leuk vinden. Ze kochten zelfs een herenhuis in San Diego, Californië, bekend als Beth Sarim om deze te huisvesten die bekend staan ​​als "de oude waardigen". [Show Beth Sarim] Natuurlijk gebeurde er niets in 1925.

In de latere jaren van Rutherford - hij stierf in 1942 - veranderde hij het begin van Christus 'onzichtbare aanwezigheid van 1874 in 1914, maar verliet 1914 als het begin van de Grote Verdrukking. De tweede fase van de Grote Verdrukking was Armageddon.

In 1969 veranderde de Organisatie de voorspelling dat de grote verdrukking in 1914 was begonnen, en plaatste die gebeurtenis in de zeer nabije toekomst, specifiek op of voor 1975. Dit was gebaseerd op de verkeerde veronderstelling dat elke scheppingsdag die in Genesis wordt beschreven even lang was. en gemeten 7000 jaar. Op basis van de berekeningen uit de masoretische tekst waarop de meeste bijbels zijn gebaseerd, bracht dit de leeftijd van het bestaan ​​van de mens op 6000 jaar vanaf 1975. Als we uitgaan van andere geloofwaardige manuscriptbronnen, markeert het jaar 1325 natuurlijk het einde van 6000 jaar. jaar vanaf de schepping van Adam.

Het behoeft nauwelijks te worden gezegd dat wederom een ​​voorspelling van de leiders van de organisatie niet uitkwam.

Vervolgens kregen de Getuigen de opdracht te kijken naar een periode van 1984 tot 1994, aangezien Psalm 90:10 de gemiddelde levensduur tussen 70 en 80 jaar stelt en de generatie die in 1914 begon, zou moeten leven om het einde te zien. Dat ging ook voorbij, en nu kijken we naar het begin van het derde decennium van de 21st eeuw, en toch voorspelt de organisatie het einde binnen een generatie, zij het een geheel nieuwe definitie van het woord.

Dus, zijn dit de fouten van onvolmaakte mannen die gewoon hun best doen om Gods woord te ontcijferen, of worden we misleid door een valse profeet.

In plaats van te speculeren, laten we naar de Bijbel gaan om te zien hoe deze een "valse profeet" definieert.

We lezen voor uit Deuteronomium 18: 20-22. Ik ga lezen uit de Nieuwe-Wereldvertaling omdat we ons concentreren op Jehovah's Getuigen, maar het principe dat hier wordt uitgedrukt, is universeel toepasbaar.

“Als een profeet vermoedelijk een woord in mijn naam spreekt dat ik hem niet heb opgedragen om te spreken of in de naam van andere goden spreekt, moet die profeet sterven. Je kunt echter in je hart zeggen: "Hoe zullen we weten dat Jehovah het woord niet heeft gesproken?" Wanneer de profeet spreekt in de naam van Jehovah en het woord niet wordt vervuld of niet uitkomt, heeft Jehovah dat niet gezegd woord. De profeet sprak het aanmatigend. Je moet niet bang voor hem zijn. ”(De 18: 20-22)

Moet er echt nog iets anders gezegd worden? Vertellen deze drie verzen ons niet alles wat we moeten weten om ons tegen valse profeten te beschermen? Ik verzeker u dat er geen andere plaats in de Bijbel is die ons in zo weinig woorden zoveel duidelijkheid over dit onderwerp geeft.

In vers 20 zien we bijvoorbeeld hoe serieus het is om vals te profeteren in de naam van God. Het was een kapitaalmisdaad in de tijd van Israël. Als je het deed, zouden ze je buiten het kamp brengen en je ter dood stenigen. Natuurlijk voert de christelijke gemeente niemand uit. Maar Gods gerechtigheid is niet veranderd. Dus degenen die vals profeteren en zich niet bekeren van hun zonde, moeten een hard oordeel van God verwachten.

Vers 21 roept de verwachte vraag op: 'Hoe moeten we weten of iemand een valse profeet is?'

Vers 22 geeft ons het antwoord en het kan echt niet eenvoudiger zijn. Als iemand beweert in Gods naam te spreken en de toekomst voorspelt, en die toekomst komt niet uit, dan is die persoon een valse profeet. Maar het gaat verder. Er staat dat zo iemand aanmatigend is. Verder vertelt het ons "hem niet te vrezen". Dit is een vertaling van het Hebreeuwse woord, guwr, wat betekent "verblijven". Dat is de meest voorkomende weergave. Dus als de Bijbel ons vertelt om niet bang te zijn voor de valse profeet, gaat het niet over het soort angst waardoor je wegrent, maar eerder over het soort angst dat ervoor zorgt dat je bij een persoon blijft. In wezen zorgt de valse profeet ervoor dat u hem volgt - om bij hem te blijven - omdat u bang bent om zijn profetische waarschuwingen te negeren. Het doel van een valse profeet is dus om uw leider te worden, om u af te keren van uw ware leider, de Christus. Dit is de rol van Satan. Hij handelt aanmatigend, liegt om mensen te misleiden zoals hij tegen Eva deed toen hij haar profetisch zei: "je zult niet sterven". Ze verbleef bij hem en leed onder de gevolgen.

Natuurlijk geeft geen enkele valse profeet openlijk toe dat hij één is. Ja, hij zal degenen die hem volgen voor anderen waarschuwen en hen ervan beschuldigen valse profeten te zijn. We komen terug op onze vraag: "Is het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen een valse profeet?"

Ze zeggen nadrukkelijk dat ze dat niet zijn. Ze hebben Jehovah's Getuigen inderdaad uitgebreide informatie verstrekt over hoe iemand kan worden geïdentificeerd die echt een valse profeet is.

In het boek, Redeneren vanuit de Schriftheeft het Besturende Lichaam zes bladzijden aan schriftuurlijke verwijzingen besteed om Jehovah's Getuigen volledig te onderwijzen over wat een valse profeet is, met het oog op de verdediging van het geloof tegen deze beschuldiging. Ze geven zelfs suggesties om te reageren op veelvoorkomende bezwaren die bij de deur kunnen worden opgeworpen.

Ze citeren verzen uit John, Matthew, Daniel, Paul en Peter. Ze halen zelfs Deuteronomium 18: 18-20 aan, maar opmerkelijk genoeg ontbreekt het allerbeste antwoord op de vraag: "Hoe identificeren we een valse profeet?". Zes pagina's analyse en geen vermelding van Deuteronomium 18:22. Waarom zouden ze het beste antwoord op die vraag over het hoofd zien?

Ik denk dat een van de beste manieren om die vraag te beantwoorden, is door de ervaring van JamesBrown te lezen, zoals ik aan het begin van deze video had beloofd. Ik lees fragmenten, maar ik zal het plaatsen een link naar zijn commentaar in de beschrijving voor degenen die de hele ervaring willen lezen. (Als u het in uw eigen taal wilt lezen, kunt u translate.google.com gebruiken en de ervaring kopiëren en in die applicatie plakken.)

Het leest als volgt (met een beetje bewerking voor spelling en leesbaarheid):

Hallo Eric

Ik weet niet of u mijn ervaring met 3 ouderlingen over Openbaring 4:11 hebt gelezen. Het was "hel" op aarde. Hoe dan ook, ik kreeg gisteravond bezoek van 2 ouderlingen om te proberen mijn gedachten op een rijtje te krijgen, en ondertussen was mijn vrouw in tranen en smeekte ze me om naar de ouderlingen en de aanwijzingen van het Besturende Lichaam te luisteren.

Ik ben bijna 70 jaar oud; Ik ben voor de gek gehouden vanwege mijn kritisch denken en ik ben er zelfs van beschuldigd meer te weten dan het Besturende Lichaam.

Voordat ze kwamen, ging ik naar mijn kamer en bad om wijsheid en mijn mond houden, en op de een of andere manier het besturende lichaam "prijzen" voor alles wat ze doen.

Mij ​​werd opnieuw gevraagd of ik geloofde dat het Besturende Lichaam het ENIGE kanaal op aarde is dat ons dicht bij Jehovah brengt, en dat wij de ENIGE zijn die de waarheid onderwijzen, en ook als we hun aanwijzingen volgen, wacht het eeuwige leven op ons?

Er ging een lamp in mijn hoofd branden en vraag me alsjeblieft niet wat ik 2 dagen geleden voor de lunch had gegeten, maar ik citeerde Johannes 14: 6. “Jezus zei tegen hem: 'Ik ben de weg en de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader behalve door mij. ''

Ik zei: "Luister alsjeblieft naar wat ik te zeggen heb, dan kun je een beslissing nemen." Ik legde uit dat ik ben gaan geloven dat het Besturende Lichaam Jezus Christus op aarde is. Laat het me uitleggen. Ik citeerde hun woorden: “Het Besturende Lichaam is het ENIGE kanaal van God op aarde en dat wij de ENIGE zijn die de waarheid onderwijzen. En als we luisteren naar en aanwijzingen opvolgen, wacht ons eeuwig leven. '

Dus ik zei: “Vergelijk de twee uitspraken. U zei: "Het Besturende Lichaam is Gods ENIGE kanaal op aarde." Is dat niet de MANIER die Christus over zichzelf zei? Wij zijn de ENIGE die de waarheid onderwijzen. " Is dit niet wat Jezus zei over ZIJN leer? En als we naar hem luisteren, krijgen we leven? Dus ik vroeg, wil het Besturende Lichaam niet dat we dicht bij Jehovah komen? Dus ik geloof dat het Besturende Lichaam Jezus Christus op aarde is. "

Er was een ongelooflijke stilte, zelfs mijn vrouw was geschokt door wat ik bedacht.

Ik vroeg de ouderlingen: 'Kun je mijn bewering weerleggen dat het Besturende Lichaam Jezus op aarde is in het licht van wat ons tijdens vergaderingen en publicaties wordt geleerd?'

Ze zeiden dat het Besturende Lichaam NIET Jezus Christus op aarde is en dat ik dom was om zo te denken.

Ik vroeg: "Zeg je dat ze NIET de weg, de waarheid, het leven zijn om ons dicht bij Jehovah te brengen in het licht van de tekst die ik over Jezus las?"

De jongere oudere zei "NEE", de oudere zei "JA". Er volgde een debat tussen hen voor mijn ogen. Mijn vrouw was teleurgesteld door hun meningsverschillen en ik hield mijn mond dicht.

Na het gebed gingen ze weg en zaten ze lange tijd in de auto buiten mijn huis, en ik hoorde ze ruzie maken; en toen gingen ze weg.

Liefde aan iedereen

Briljant, nietwaar? Merk op dat hij eerst bad en een ander doel voor ogen had, maar toen de tijd aanbrak, nam de heilige geest het over. Dit is, naar mijn bescheiden mening, het bewijs van Jezus 'woorden in Lukas 21: 12-15:

"Maar voor al deze dingen gebeuren, zullen de mensen hun handen aan u en vervolgen, overhandigen u over aan de synagogen en gevangenissen. U zult voor koningen en gouverneurs omwille van mijn naam gebracht. Het zal resulteren in uw het geven van een getuige. Daarom is op te lossen in uw harten niet van te voren te repeteren hoe je verdediging te maken, want ik je woorden en wijsheid die al uw tegenstanders elkaar niet zullen kunnen weerstaan ​​of geschil zal geven. "

Ziet u hoe de oudsten tegenover JamesBrown beweerden dat de mislukte profetische voorspellingen van het Besturende Lichaam tijdens ons leven niet kunnen worden verklaard als louter het falen van onvolmaakte mensen?

Laten we vergelijken wat ze zeiden met wat we lezen in Deuteronomy 18: 22.

„Wanneer een profeet spreekt in de naam van Jehovah…”

De oudsten zeiden dat "het Besturende Lichaam Gods enige kanaal op aarde is en dat wij de enigen zijn die de waarheid onderwijzen."

Die mannen herhalen slechts een lering die ze van het congresplatform hebben gehoord en keer op keer in de publicaties hebben gelezen. Bijvoorbeeld:

„Er is beslist voldoende bewijs om aan te tonen dat u kunt vertrouwen op het kanaal dat Jehovah nu al bijna honderd jaar gebruikt om ons op de weg van de waarheid te leiden.” Wachttoren van juli 2017, blz. 30. Interessant is dat dat juweeltje uit een artikel komt met de titel "De strijd om je geest winnen".

In het geval dat er enige twijfel is over wie degene is die vandaag voor God spreekt in de hoofden van Jehovah's Getuigen, hebben we dit uit de 15, 2013 Watchtower van juli, pagina 20 paragraaf 2 onder de titel, “Wie is echt de trouwe en discrete slaaf ?”

“Die getrouwe slaaf is het kanaal waardoor Jezus zijn ware volgelingen in deze eindtijd voedt. Het is van vitaal belang dat we de getrouwe slaaf erkennen. Onze geestelijke gezondheid en onze relatie met God hangen van dit kanaal af. ”

Bestaat er enige twijfel dat het Besturende Lichaam beweert in de naam van Jehovah te spreken? Ze kunnen het uit de ene hoek van hun mond ontkennen wanneer het hen uitkomt, maar het is duidelijk dat ze vanuit de andere hoek herhaaldelijk beweren dat de waarheid van God alleen door hen heen komt. Ze spreken in Gods naam.

De slotwoorden van Deuteronomium 18:22 vertellen ons de valse profeet niet te vrezen. Dat is precies wat ze willen dat we doen. We zijn bijvoorbeeld gewaarschuwd,

"Mogen we door woord of daad nooit het communicatiekanaal uitdagen dat Jehovah vandaag gebruikt." November 15, 2009 Uitkijktoren pagina 14, paragraaf 5.

Ze willen dat wij bij hen blijven, bij hen blijven, hen volgen en gehoorzamen. Maar hun profetieën zijn keer op keer mislukt, toch beweren ze nog steeds in Gods naam te spreken. Dus volgens Deuteronomium 18:22 handelen ze aanmatigend. Als we God willen gehoorzamen, zullen we de valse profeet niet volgen.

Onze Heer is dezelfde “gisteren, vandaag en voor eeuwig”. (Hebreeën 13: 8) Zijn standaard van gerechtigheid verandert niet. Als we de valse profeet vrezen, als we de valse profeet volgen, dan zullen we het lot van de valse profeet delen wanneer de rechter van de hele aarde komt om gerechtigheid te voltrekken.

Dus, is het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen een valse profeet? Moet ik het je vertellen? Het bewijs ligt voor je. Iedereen moet zijn eigen beslissing nemen.

Als je deze video leuk vond, klik dan op Vind ik leuk en ook als je nog niet geabonneerd bent op het Beroean Pickets-kanaal, klik op de knop Abonneren om op de hoogte te worden gehouden van toekomstige releases. Als je ons wilt ondersteunen om door te gaan met het produceren van meer video's, heb ik daarvoor een link in het beschrijvingsvak geplaatst.

Bedankt voor het bekijken.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    16
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x