“Besteed voortdurend aandacht aan jezelf en aan je onderwijs. Volhard in deze dingen, want door dit te doen zul je zowel jezelf als degenen die naar je luisteren redden. ”- 1 Timothy 4: 16.

[Van ws 8 / 19 p.14 Studieartikel 33: okt 14 - okt 20, 2019]

'We kunnen onze familieleden niet dwingen het goede nieuws te accepteren, maar we kunnen ze wel aanmoedigen om hun geest en hart open te stellen voor de bijbelse boodschap. (2 Timothy 3: 14, 15) ”(par. 2). Dit is een echte uitspraak en het is ook relevant voor ons allemaal die zijn ontwaakt uit de leugens die de organisatie leert. Hoewel we kunnen proberen om familieleden en andere Getuigen te helpen wakker te worden, moeten we om dezelfde reden niet proberen hen te dwingen.

Het ontwaken varieert per persoon, maar het ontwaken voor de waarheid over de waarheid kan voor velen verwoestend zijn. De meesten, zo niet allemaal, doorlopen stadia zoals woede omdat ze worden opgenomen en bedrogen, en woede en frustratie wanneer we ons beginnen te realiseren welk niveau van psychologische manipulatie we hebben doorgemaakt. Het kan dan leiden tot ernstige desillusie met God en de Bijbel, maar de situatie waarin we ons bevinden is niet de schuld van God of de Bijbel.

Je kunt ook beginnen te beseffen waarom er misschien zoveel waren waarvan je dacht dat ze 'zwakken' waren die nog steeds in de organisatie verbleven, sommige vergaderingen bijwoonden en zelden in velddienst gingen. Misschien omdat ze wakker zijn, maar zoveel te verliezen hebben, vinden ze het moeilijk om weg te breken.

Ik kan me herinneren dat ik tegen leden van het publiek zei toen ik van deur tot deur ging, dat als 'de waarheid" was een leugen, dan was het de grootste misleiding en fraude in de geschiedenis. Het zou ook het best bewaarde geheim zijn van degenen in de organisatie die weten dat het frauduleus is. Maar nu, voor mijn eigen persoonlijke kosten, weet ik dat dit allemaal waar is. Niettemin is het omdat ik het bedrog voor mezelf ontdekte, niet omdat anderen het me vertelden. De manier waarop ik persoonlijk tot deze ontdekking kwam en wakker werd, was door de Bijbel zelf te bestuderen over belangrijke onderwerpen, zonder enige organisatieliteratuur te lezen en zonder enige zogenaamde afvallige literatuur te lezen. Ik moest mezelf ervan overtuigen dat veel van de leringen (hoewel niet alle) fout waren.

De belangrijkste leringen die fout waren, zijn:

 1. Jezus onzichtbare terugkeer in 1914.
 2. Kleine kudde naar de hemel en de grote menigte op aarde.

Voor anderen waren het de boeken van Ray Franz, "Gewetenscrisis" en "Op zoek naar christelijke vrijheid". Degenen die nog steeds Getuigen zijn en denken dat deze boeken vergezochte verhalen vertellen, als je kunt, vraag een ontwaakte ouderling hoe ze het vonden om als ouderling te dienen. De meeste zullen bevestigen dat dingen zoals:

 • geen gebed hebben voor een belangrijke oudervergadering,
 • campagne voeren door de sterkste ouderling,
 • het favoritisme voor afspraken en opdrachten,

zijn allemaal typische gemeenschappelijke gebeurtenissen in lichamen van ouderlingen. Ik had dit allemaal zeker regelmatig meegemaakt toen ik ouder was. Veel delen van de boeken van Ray Franz hadden zojuist de namen van de leden van het bestuursorgaan kunnen wijzigen voor de namen van ouderlingen met wie ik diende en nog steeds volledig nauwkeurig kunnen zijn. In feite bracht het bij het lezen van deze boeken veel slechte herinneringen terug die ik wilde vergeten.

Alinea 3 zegt: „Binnenkort zal Jehovah een einde maken aan dit systeem. Alleen degenen die "terecht geneigd zijn tot eeuwig leven" zullen overleven. (Handelingen 13: 48) "

Ja, "Jehovah zal een einde maken aan dit systeem ”, maar alleen hij of Jezus heeft het recht om te zeggen wanneer en hoe snel. Te vermelden "spoedig" is aanmatigend zijn. Om een ​​van de favoriete geschriften van de organisatie tegen hen te gebruiken, is Jehovah's visie op aanmatigendheid vastgelegd in 1 Samuel 15: 23 waarin staat: want rebellie is hetzelfde als de zonde van waarzeggerij, en vermoedelijk hetzelfde voortbewegen als het gebruiken van griezelige kracht en terafijnen. Omdat je het woord van Jehovah hebt verworpen, verwerpt hij je dienovereenkomstig om koning te zijn ”.

Jezus Christus, de Zoon van God, waarschuwde ons duidelijk in Mattheüs 24: 23-27 en zei: “Als iemand dan tegen U zegt: 'Zie! Hier is de Christus, 'of' daar! ' geloof het niet. Want valse christussen en valse profeten zullen opstaan ​​en zullen grote tekenen en wonderen geven om, indien mogelijk, zelfs de uitverkorenen te misleiden. 25 Kijk! Ik heb JIJ gewaarschuwd. 26 Daarom, als mensen tegen U zeggen: 'Zie! Hij is in de woestijn, 'ga niet uit; 'Kijken! Hij is in de binnenste kamers, 'geloof het niet. 27 Want net zoals de bliksem uit oostelijke delen komt en naar westelijke delen schijnt, zo zal de aanwezigheid van de Zoon des mensen zijn ”.

Ja, Jezus waarschuwde ons dat valse gezalfden [of die van Christus] zou komen en zeggen: "Je kunt Jezus niet zien, maar hij is gekomen en is in de binnenkamers, hij is onzichtbaar gekomen". [I]

Toch waarschuwde Jezus: 'geloof het niet". Waarom? Want net zoals bliksem de hele lucht verlicht en iedereen het ziet en zo valt niet te ontkennen, 'dus de aanwezigheid van de Zoon des mensen zal zijn '.

Toen we eraan werden herinnerd hoe hard we probeerden anderen te verplichten de leringen van de organisatie te accepteren toen we ze voor het eerst leerden en geloofden dat ze 'waarheid' waren, herinnert de paragraaf ons eraan 'De apostel Paulus raadde christenen aan: "Laat uw woorden altijd genadig zijn, gekruid met zout, zodat u weet hoe u elke persoon moet antwoorden." (Kolossenzen 4: 5-6) ". Het is goed om deze tekst in gedachten te houden wanneer we, als ontwaakte Getuigen, proberen Getuigen te helpen die we persoonlijk kennen en waar we misschien diep om geven, om wakker te worden.

Paragraaf 6 bespreekt empathie. Wanneer u een geliefde probeert te wekken, kunnen de principes in deze paragraaf worden toegepast. Het zegt:

"In het begin wilde ik alleen met mijn man over geestelijke dingen praten. We hadden geen 'normaal' gesprek. 'De echtgenoot van Pauline, Wayne, had echter weinig Bijbelse kennis en begreep niet waar Pauline het over had. Het leek hem dat zij alleen aan haar religie dacht. Hij was bang dat ze zich bij een gevaarlijke sekte zou aansluiten en werd bedrogen. '

Enkele sleutels tot een soepele overgang van een ontwaakte Getuige zijn daar aanwezig. Hoezeer we ook onze geliefde of vrienden willen laten ontwaken, in een poging hen te overtuigen dat iets waarvan zij hartstochtelijk geloven dat het waarheid is en aan hen is doorgegeven door een zogenaamd door God geleid bestuursorgaan, eigenlijk een leugen of valse leer is, is een steile berg om te beklimmen. Waarom? Zoals de paragraaf meestal suggereert, is het mogelijk dat onze geliefde niet over schriftuurlijke kennis beschikt. Ze kunnen geloven dat ze dat doen en daarom moeite hebben om het belang van de fout te zien of helemaal niet kunnen zien. Daar komt bij dat ze misschien denken of zich zorgen maken dat we ons bij een deel van het christendom zullen voegen en in de Drie-eenheid gaan geloven en Kerstmis enzovoort zullen vieren, is teveel voor hen om te overwegen. [Belangrijke opmerking: op Beroean Pickets bevelen wij geen van deze aan]. Maar helaas, zoals we weten, is de realiteit dat zij degenen zijn die worden misleid.

Als we onze geliefden nog steeds als onze geliefden blijven behandelen, en we sluiten ons niet aan bij een andere kerk van het christendom, maar verandert het leven slechts een beetje in dingen, zoals misschien niet langer deelnemen aan velddienst, en misschien niet langer deelnemen aan vele of alle vergaderingen, misschien die dingen geleidelijk aan doen, dan hebben onze geliefden tijd om zich aan te passen en de nieuwe omstandigheden te accepteren waarin we ons bevinden.

In paragraaf 10 worden we eraan herinnerd „Jehovah heeft ons niet de taak gegeven om te oordelen - hij heeft die taak aan Jezus opgedragen. (John 5: 22) ”. Dit is een nuttige tekst om te delen met onze geliefden, die het meest bezorgd zullen zijn dat vanwege onze afwijzing van de organisatie in hun ogen we Armageddon niet zullen overleven (als het inderdaad in ons leven komt). We kunnen hen zachtjes eraan herinneren dat het aan Jezus is, niet aan de Organisatie, en we kunnen ook Handelingen 24: 15 op een luchtige manier gebruiken, omdat de belofte dat er een "Opstanding van zowel de rechtvaardigen als de onrechtvaardigen".

In een poging om het kopiëren van het voorbeeld van Alice door de broers en zussen te bevorderen, beweert paragraaf 14 “Maar als je aardig maar toch stevig bent met je familie, luisteren sommigen misschien naar je. Dat gebeurde in het geval van Alice. Haar beide ouders zijn nu pioniers en haar vader is een oudere ”.

Dat kan het geval zijn, maar als ze niet goedhartig zijn, mensen, en elke dag proberen om op een christelijke manier te handelen, dan is het allemaal voor niets. Evenzo, als ze valsheid onderwijzen, is het allemaal voor niets. Wat is een pionier of een ouderling die men voor zo'n titel of status zou moeten bereiken? Niets dan constructies van een door de mens gemaakte organisatie. Zoals Jezus zei in Mattheüs 6: 1-4, “Wanneer je genade schenkt, blaas dan geen trompet voor je uit, net zoals de huichelaars dat doen in de synagogen en op straat, zodat ze door mensen kunnen worden verheerlijkt. Ik zeg je echt: ze hebben hun beloning volledig ”.

Conclusie

Een kleine herschrijving van paragraaf 17 zorgt voor veel betere leesbaarheid, "We hopen dat al onze familieleden zich bij ons aansluiten om Jehovah te dienen, ” buiten de corrupte organisatie die beweert van hem te zijn, maar niet voldoet aan zijn eisen voor ons. “Ondanks al onze inspanningen om onze familieleden te helpen wakker worden, ze komen misschien niet in de ” staat van het leren van de waarheid over 'de waarheid. Als dat niet het geval is, moeten we onszelf niet de schuld geven van hun beslissing. We kunnen tenslotte niemand dwingen om te accepteren ” hun "overtuigingen” zijn fout. ... "Bid voor hen. Spreek tactvol met hen ... Wees ervan overtuigd dat Jehovah ” en Jezus 'zullen" waarderen "jouw inspanningen. En als je familieleden ervoor kiezen om naar je te luisteren, worden ze gered! '

Ja, gered van een corrupte en stervende, door mensen gemaakte, hooggecontroleerde religie voor de echte vrijheid. Zoals Romeinen 8: 21 gedeeltelijk zegt, zij "Zal worden bevrijd van slavernij tot corruptie en de glorieuze vrijheid van de kinderen van God hebben."

-----------------

[I] Opmerkingen zoals "Diezelfde groep bijbelstudenten geassocieerd met Charles Russell en het tijdschrift Zion's Watch Tower hielp oprechte christenen ook te begrijpen dat de 'aanwezigheid' van Christus onzichtbaar moest zijn en dat hij niet naar de aarde zou terugkeren om als een vleselijke koning te regeren. Ze vestigden voortdurend de aandacht van de 'binnenlanders' van de Meester op wereldgebeurtenissen in verband met 'het teken' van Christus 'aanwezigheid en' de tijd van het einde '." kan overal in de Wachttoren-publicaties worden bezaaid. *** w84 12 / 1 p. 17 par. 10 Blijf gereed! ***

Tadua

Artikelen door Tadua.
  15
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x