"God is niet onrechtvaardig om je werk en de liefde die je voor zijn naam hebt getoond te vergeten." - Hebreeën 6: 10

[Van ws 8 / 19 p.20 Studieartikel 34: okt 21 - okt 27, 2019]

We zullen het artikel van deze week beginnen met wat sommigen als een controversieel commentaar kunnen beschouwen - Hoewel het niet expliciet in het artikel wordt vermeld, probeert het artikel echt het ongemak en het ongeluk van veel Bethelieten en fulltime bedienden weg te nemen die de afgelopen tijd opnieuw zijn toegewezen, sommige zonder middelen om voor zichzelf of hun echtgenoten te zorgen en op zeer korte termijn.

De thematekst is echt om iedereen die opnieuw is toegewezen, gerust te stellen dat hun arbeid niet tevergeefs was en dat de tijd die ze doorbrachten om de organisatie te dienen door Jehovah wordt gewaardeerd.

Om de toon te zetten en de echte reden voor het artikel te verhullen, beginnen de eerste 3-paragrafen met ervaringen van broers en zussen die niet langer konden dienen in hun opdrachten vanwege bejaarde ouders, gezondheidsproblemen en een sluiting van het bijkantoor vanwege vervolging van seculiere autoriteiten.

Alinea 4 begint met “Voeg hier de ervaringen aan toe of duizenden van Bethel-familieleden en anderen die nieuwe opdrachten hebben ontvangen. ”

Wat valt je op aan het verschil tussen de ervaringen in de eerste 3-paragrafen en paragraaf 4?

De wijziging in opdracht werd veroorzaakt door een wijziging in hun persoonlijke omstandigheden of zaken buiten de controle van de organisatie.

Het is ook vermeldenswaard dat de in paragraaf 4 genoemde broeders de Bethel-dienst niet vrijwillig hebben verlaten, maar zijn "teruggetrokken" of hebben verzocht te vertrekken. Sommigen die een kleine toelage als voltijds bedienden en speciale pioniers ontvingen, kregen zeer weinig tijd om zich aan te passen aan het gebrek aan financiële steun.

Dit lijkt misschien een kleine zaak voor degenen die er geen last van hebben, maar het wordt behoorlijk belangrijk als je de boodschap van de organisatie overweegt om ouders voortdurend te vragen om kinderen aan te moedigen om de organisatie voor alles te dienen zonder zelfs hen te helpen uitgerust te worden na een fulltime dienstverband .

Welke vragen heeft het artikel van deze week, rekening houdend met dat alles?

"Wat kan hen helpen om met de verandering om te gaan? '

"Hoe kunt u hen helpen?"

"De antwoorden op die vragen kunnen ons allemaal helpen omgaan met veranderende omstandigheden in het leven."

HOE TE VERANDEREN MET EEN VERANDERING

De uitdagingen van paragraaf 5 bij een nieuwe opdracht:

 • Mis degenen die achterblijven
 • Een cultuurschok ervaren bij de nieuwe opdracht of bij thuiskomst
 • Geconfronteerd met onverwachte financiële uitdagingen
 • Onzeker, onzeker en ontmoedigd voelen

De oplossingen boden de uitdagingen:

Paragraaf 6 - 11

 • Vertrouw op Jehovah als een luisteraar van het gebed
 • Lees de Schriften dagelijks en denk erover na
 • Houd een regelmatig schema van gezinsaanbidding en vergadervoorbereiding aan, net zoals in je vorige opdracht
 • Blijf volledig betrokken bij het prediken van het goede nieuws in uw nieuwe gemeente
 • Houd je leven eenvoudig
 • Vermijd onnodige schulden
 • Goede relaties onderhouden

Vervolgens blijft paragraaf 7 de volgende opmerking maken:

„Jehovah herinnert zich degenen die hem trouw blijven dienen, zelfs als ze niet alles kunnen doen wat ze eerder deden. Lees Hebreeën 6: 10-12. ”

Als we Hebreeuws 6 uit vers 7 lezen, dat wil zeggen in context, staat het volgende:

" 7 Voor land dat drinkt in de regen die er vaak op valt en dat een oogst voortbrengt die nuttig is voor degenen voor wie het wordt onderhouden, ontvangt de zegen van God. 8 Maar land dat doornen en distels voortbrengt, is waardeloos en de vloek staat voor de deur. Uiteindelijk zal het worden verbrand. 9 Ook al spreken we zo, geliefden, we zijn overtuigd van betere dingen in jouw geval - dingen die gepaard gaan met redding. 10Want God is niet onrechtvaardig. Hij zal je werk en de liefde die je voor Zijn naam hebt getoond niet vergeten als je de heiligen hebt bediend en dat blijft doen. ' - Hebreeuws 6: 7-10 (Berean Study Bible)

Heb je het verschil opgemerkt tussen nuttig en waardeloos land?

Nuttig land produceert een nuttig gewas en ontvangt een zegen van God, terwijl waardeloos land doornen en distels voortbrengt en er een vloek op handen is. Voordat we aannemen dat het werk dat we doen door Jehovah zal worden herinnerd of gewaardeerd, moeten we er niet eerst voor zorgen dat we 'nuttig' land cultiveren?

Misschien zouden enkele vragen tot nadenken voor deze voltijdse bedienden kunnen zijn:

Heb ik na mijn leven te hebben gebruikt om de organisatie te dienen, overtuigend bewijs dat ik Jehovah's zegen heb ontvangen of is het gewoon een gevoel?

Cultiveer ik nuttig land of waardeloos land door de organisatie te blijven dienen?

Hoe zou ik weten of de organisatie die ik dien, het nuttige of waardeloze land is?

Toont de manier waarop collega voltijdse bedienden werden toegewezen, aan dat ik een liefhebbende organisatie dien?

Gezien het feit dat sommige personeelsleden financieel afhankelijk waren van de organisatie en geen pensioensparen hadden, zorgde de organisatie dan op gepaste wijze voor hen?

Zouden anderen fulltime dienstbaarheid overwegen en niet zo snel geschoold werk krijgen als er transparantie was waarom de broeders opnieuw werden toegewezen?

Hoe weet ik dat ik werken uitvoer voor een door Jehovah goedgekeurde organisatie?

Hier zijn enkele schriftuurlijke gedachten om te overwegen wanneer u probeert die vragen te beantwoorden:

"15 Pas op voor valse profeten. Ze komen naar je toe in schaapskleren, maar innerlijk zijn het vraatzuchtige wolven. 16Aan hun vruchten zul je ze herkennen. Worden druiven verzameld van doornstruiken, of vijgen van distels? 17Op dezelfde manier draagt ​​elke goede boom goede vruchten, maar een slechte boom draagt ​​slechte vruchten. 18Een goede boom kan geen slechte vruchten voortbrengen en een slechte boom kan geen goede vruchten voortbrengen. 19Elke boom die geen goede vruchten draagt, wordt omgehakt en in het vuur gegooid. 20Dus aan hun vruchten zul je ze herkennen.

21Niet iedereen die tegen mij zegt: 'Heer, heer', zal het koninkrijk der hemelen binnengaan, maar alleen hij die de wil van Mijn Vader in de hemel doet. 22Velen zullen op die dag tegen Mij zeggen: 'Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd en in uw naam demonen verdreven en vele wonderen verricht?'

23Dan zal ik hen duidelijk zeggen: 'Ik heb je nooit gekend; ga weg van Mij, gij werkers der wetteloosheid! '”- Matthew 7: 15-23 (Berean Study Bible)

"34Een nieuw gebod geef ik je: heb elkaar lief. Zoals ik van je heb gehouden, moet je ook van elkaar houden. 35 By dit alle mannen zal het weten dat je bent My discipelen, if jij houdt van elkaar.”- John13: 34-35 (Berean Study Bible)

Het meest nuttige advies in deze passage is misschien wel de aansporing om onnodige schulden te vermijden, het leven relatief eenvoudig te houden en goede relaties te onderhouden.

Vreemd genoeg is de Organisatie opnieuw van mening dat de enige manier om de worstelingen van een nieuwe opdracht aan te pakken, is om gewoon meer en meer JW-activiteiten te doen, wat in de eerste plaats de oorzaak van de moeilijkheid is.

Veel van de voltijdwerkers hebben zelfs geen andere activiteiten buiten JW.org omdat de organisatie exclusieve toewijding aan haar activiteiten aanmoedigt. Dit kan nog een grotere oorzaak voor depressie zijn wanneer iemand opnieuw wordt toegewezen. Hun opdracht wordt alles waarvoor ze leven.

HOE ANDEREN KUNNEN HELPEN

Wat stelt het Wachttorengenootschap voor dat de gemeente doet om degenen die opnieuw zijn toegewezen te helpen?

 • Moedig hen aan om door te gaan met hun werk
 • Geef hen financiële of andere materiële steun
 • Help hen om voor hun familieleden thuis te zorgen
 • Bied praktische hulp
 • Betrek opnieuw toegewezen personen in uw ministerie

Het zou toch geen christelijke vriendelijkheid zijn om te suggereren dat ze doorgaan op hetzelfde pad dat hen in de eerste plaats in deze hachelijke situatie plaatst?

Evenzo, hoe zou het nuttig of liefdevol zijn om iemand met moeilijke financiële omstandigheden, gezondheidsproblemen of ouder wordende ouders aan te moedigen door te gaan met hun opdracht?

Misschien kunnen we als praktische hulp en christelijke vriendelijkheid deze mensen helpen een nieuwe vaardigheid te leren om de kost te verdienen, hen helpen een appartement of verblijfplaats te vinden, of kijken hoe we hen kunnen helpen goede medische zorg te ontvangen.

Maar zowel zij als wijzelf moeten eerst overwegen 1 Thessalonicenzen 2: 9:

'Herinner je je niet, lieve broeders en zusters, hoe hard hebben we onder jullie gewerkt? Dag en nacht hebben we gezwoegd om de kost te verdienen zodat we voor niemand van jullie een last zouden zijn als we Gods goede nieuws aan je predikten ”- (New Living-vertaling)

Dit is het verslag van de houding van de apostel Paulus ten opzichte van dergelijke omstandigheden. Het is duidelijk dat hij anderen hielp nadat hij voor zijn eigen financiële behoeften had gezorgd. Hij verwachtte niet dat anderen hem voortdurend zouden ondersteunen en voor hem zouden zorgen. Zijn werk was zelf gefinancierd, niet gefinancierd door een organisatie of door individuen.

BLIJF VOORUIT GAAN!

Ironisch genoeg is het volgende punt nuttig bij het overwegen van organisatorische opdrachten:

"We moeten onze vreugde vooral in Jehovah vinden en niet in onze opdracht, ongeacht hoeveel we het koesteren".

Als Jehovah's Getuigen allemaal zo dachten. Dan zou er heel weinig tot geen belang worden gehecht aan het zijn van een fulltime dienaar, een oudste, een dienaar in de ministers, een pionier, een kringopziener, een lid van het bijkantoorcomité of zelfs een lid van het bestuursorgaan.

conclusie:

Het advies in het artikel Watchtower voor de opnieuw toegewezen bedienden is het volgende:

 • Vertrouw op Jehovah als een luisteraar van het gebed
 • lees de Schriften dagelijks en denk erover na
 • Houd je leven eenvoudig
 • Vermijd onnodige schulden
 • Goede relaties onderhouden

Terwijl anderen zouden moeten

 • Geef hen financiële of andere materiële steun
 • Help hen om voor hun familieleden thuis te zorgen
 • Bied praktische hulp

Dit Wachttoren-artikel heeft de broeders in het algemeen niet echt hulp geboden om hen te helpen omgaan met veranderingen in hun levensomstandigheden, als het niet in voltijd dienst wordt toegewezen.

Het doel van het artikel is daarom duidelijk; voor al diegenen die opnieuw zijn toegewezen, is de boodschap: Vergeet de onrechtvaardigheid en onbeminde manier waarop ze zijn behandeld. Ga in plaats daarvan vooruit, accepteer hun nieuwe opdracht zonder te mopperen en blijf prediken alsof er niets is gebeurd! Wat een gemiste kans om zich te verontschuldigen voor de slechte planning door het Besturende Lichaam die deze snelle inkrimping van Bethel-personeel noodzakelijk maakte.

Wat de rest van de broeders betreft, zullen ze in dit artikel in de Wachttoren op zijn minst weinig praktische waarde vinden om hen te helpen wanneer ze misschien een nieuwe wereldlijke werkopdracht krijgen.

2
0
Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x