Matthew 24 onderzoeken; Deel 3: Prediking in heel de bewoonde aarde

by | Oktober 25, 2019 | Het onderzoeken van Matthew 24 Series, Video's | 56 reacties

Hallo, mijn naam is Eric Wilson, en dit is de derde in onze serie over het 24e hoofdstuk van Matthew.

Ik zou graag willen dat je je even voorstelt dat je op de Olijfberg zit en naar Jezus luistert terwijl hij de volgende woorden uitspreekt:

"En dit goede nieuws van het Koninkrijk zal op de gehele bewoonde aarde worden gepredikt als een getuigenis voor alle naties, en dan zal het einde komen." (Mt 24: 14)

Wat zou je als Jood uit die tijd hebben begrepen als Jezus bedoelt met,

  1. Goed nieuws
  2. Alle bewoonde aarde?
  3. Alle naties?
  4. Het einde zal komen?

Als onze eerste conclusie is dat dit voor ons moet gelden, zijn we dan niet een beetje egocentrisch? Ik bedoel, we hebben de vraag niet gesteld en we hebben het antwoord niet gekregen, dus waarom zouden we denken dat het op ons van toepassing is, tenzij Jezus dat natuurlijk expliciet zegt - wat hij overigens niet doet.

Jehovah's Getuigen denken niet alleen dat dit vers in onze tijd van toepassing is, maar geloven ook dat het alleen op hen van toepassing is. Alleen zij zijn belast met het uitvoeren van dit historische werk. Het leven van miljarden, letterlijk iedereen op aarde, hangt af van hoe goed ze hun missie voltooien. De voltooiing ervan luidt het einde van de wereld in. En ze zullen weten wanneer het voltooid is, omdat ze nog een andere boodschap hebben, een niet-zo-goed-nieuws-boodschap om te prediken. Ze geloven dat ze van God de opdracht zullen krijgen om een ​​oordeelsboodschap uit te spreken.

De 15 van juli, 2015 de Wachttoren zegt op pagina 16, paragraaf 9:

"Dit zal niet het moment zijn om het" goede nieuws van het Koninkrijk "te prediken. Die tijd zal voorbij zijn. De tijd voor "het einde" zal zijn gekomen! (Matt. 24: 14) Geen twijfel ... (Oh, het aantal keren dat ik de woorden "geen twijfel" in De Wachttoren heb gelezen om later te worden teleurgesteld.) Geen twijfel, Gods volk zal een hardnekkige oordeelboodschap verkondigen . Dit kan heel goed een verklaring inhouden dat aankondigt dat de goddeloze wereld van Satan op het punt staat volledig te eindigen. "

Deze opzichtige bestemming wordt door God aan Jehovah's Getuigen geschonken. Dat is tenminste de conclusie die ze trekken op basis van dit ene vers.

Rust het leven van miljarden mensen echt op acceptatie de Wachttoren en Wakker! tijdschriften op zaterdagochtend? Als je langs die kar op straat loopt, bewaakt door zijn stille schildwachten, zonder er een tweede blik op te werpen, veroordeel je jezelf dan echt tot eeuwige vernietiging?

Zeker, een zo zwaar noodlot zou met een soort waarschuwingsetiket komen, of geeft God niet zoveel om ons.

De drie verslagen van Mattheüs, Marcus en Lukas die we analyseren bevatten allemaal verschillende gemeenschappelijke elementen, terwijl enkele minder kritische kenmerken ontbreken in een of twee verslagen. (Lukas is bijvoorbeeld de enige die melding maakt van het vertrappen van Jeruzalem tijdens de bestemde tijden van de heidenen. Mattheüs en Markus laten dit weg.) Niettemin zijn de echt cruciale elementen, zoals de waarschuwingen om valse profeten en valse christussen te vermijden, worden gedeeld tussen alle accounts. Hoe zit het met deze zogenaamd leven-en-dood-einde-van-de-wereld-boodschap?

Wat zegt Luke hierover?

Vreemd genoeg niets. Hij maakt geen melding van deze woorden. Markus doet het, maar hij zegt alleen: "Ook moet in alle natiën eerst het goede nieuws worden gepredikt." (Mr 13:10)

"Ook…"? Het is alsof onze Heer zegt: "Oh, en trouwens, het goede nieuws wordt gepredikt voordat al die andere dingen gebeuren."

Niets over: "Je kunt maar beter luisteren, anders sterf je."

Wat bedoelde Jezus echt toen hij deze woorden zei?

Laten we die lijst nog eens bekijken.

Het zal gemakkelijker zijn om erachter te komen als we onderaan beginnen en naar boven werken.

Het vierde punt was dus: "En dan komt het einde."

Naar welk einde zou hij kunnen verwijzen? Hij noemt slechts één einde. Het woord is in het enkelvoud. Ze hadden hem net om een ​​teken gevraagd, zodat ze zouden weten wanneer het einde van de stad met zijn tempel zou komen. Ze zouden natuurlijk aannemen dat dit het einde was waarover hij sprak. Maar om dat te begrijpen, zou het goede nieuws op de hele bewoonde aarde en aan alle natiën moeten worden gepredikt, en dat gebeurde niet in de eerste eeuw. Of heeft het gedaan? Laten we niet overhaast conclusies trekken.

Op weg naar het derde punt: wat zouden ze begrepen hebben dat Jezus bedoelde als hij verwees naar 'alle naties'? Hadden ze gedacht: 'O, het goede nieuws zal worden gepredikt in China, India, Australië, Argentinië, Canada en Mexico?

Het woord dat hij gebruikt is ethnos, waaruit we het Engelse woord 'etnisch' krijgen.

Strong's Concordance geeft ons:

Definitie: een ras, een natie, de naties (in tegenstelling tot Israël)
Gebruik: een ras, mensen, natie; de heidenen, heidense wereld, heidenen.

Dus, wanneer gebruikt in het meervoud, "naties", ethnos, verwijst naar de heidenen, de heidense wereld buiten het jodendom.

Dit is hoe het woord in de christelijke Geschriften wordt gebruikt. In Mattheus 10: 5 lezen we bijvoorbeeld: "Deze 12 stuurde Jezus en gaf hen deze instructies:" Ga niet de weg op van de naties en ga geen Samaritaanse stad binnen; "(Mt 10: 5)

De vertaling van de Nieuwe Wereld gebruikt hier "naties", maar de meeste andere versies geven dit weer als "heidenen". Aan de Jood, ethnos bedoelde niet-joden, heidenen.

Hoe zit het met het tweede element van zijn verklaring: "de gehele bewoonde aarde"?

Het woord in het Grieks is oikoumene. (Ee-ku-me-nee)

Strong's Concordance verklaart het gebruik ervan als "(terecht: het land dat bewoond wordt, het land dat bewoond wordt), de bewoonde wereld, dat wil zeggen de Romeinse wereld, want alles daarbuiten werd als van geen belang beschouwd."

HELPT Woordstudies legt het op deze manier uit:

3625 (oikouménē) betekent letterlijk "het bewoonde (land)." Het werd 'oorspronkelijk door de Grieken gebruikt om het door henzelf bewoonde land aan te duiden, in tegenstelling tot barbaarse landen; daarna, toen de Grieken onderworpen werden aan de Romeinen, 'de hele Romeinse wereld'; nog later, voor 'de hele bewoonde wereld' “.

Met deze informatie zouden we Jezus 'woorden kunnen parafraseren om te lezen: "en dit goede nieuws van het koninkrijk zal over de hele bekende wereld (het Romeinse rijk) aan alle heidenen worden gepredikt voordat Jeruzalem wordt vernietigd."

Is dat gebeurd? In 62 GT, slechts vier jaar voor de eerste belegering van Jeruzalem en terwijl hij in Rome gevangenzat, schreef Paulus aan de Kolossenzen waarin hij sprak over '... de hoop op dat goede nieuws dat GIJ hoorde en dat werd gepredikt in de hele schepping die onder hemel." (Kol 1:23)

Tegen dat jaar hadden christenen India of China of de inheemse volkeren van Amerika nog niet bereikt. Toch zijn Paulus 'woorden waarheidsgetrouw binnen de context van de toen bekende Romeinse wereld.

Dus daar heb je het. Het goede nieuws van het koninkrijk van Christus werd in de hele Romeinse wereld aan alle heidenen gepredikt voordat het Joodse samenstel van dingen ten einde kwam.

Dat was eenvoudig, toch?

Daar hebben we een duidelijke, ondubbelzinnige verklaring voor Jezus 'woorden die past bij alle historische feiten. We zouden deze discussie nu kunnen beëindigen en verder kunnen gaan, behalve dat, zoals we al hebben gezegd, acht miljoen Jehovah's Getuigen denken dat ze Mattheüs 24:14 vandaag vervullen. Ze geloven dat dit een tegenbeeldige of secundaire vervulling is. Ze leren dat Jezus 'woorden in de eerste eeuw een kleine vervulling hadden, maar wat we vandaag zien, is de belangrijkste vervulling. (Zie w03 1/1 blz. 8 lid 4.)

Welke uitwerking heeft dit geloof op Jehovah's Getuigen? Het is als een reddingsboei. Wanneer ze worden geconfronteerd met de hypocrisie van de tienjarige band van het Besturende Lichaam met de Verenigde Naties, klampen ze zich daaraan vast. Als ze de vloedgolf zien van slechte publiciteit rond decennia van mishandeling van seksueel misbruik van kinderen, houden ze eraan vast als een drenkeling. "Wie predikt nog meer het goede nieuws van het koninkrijk op de hele aarde?" ze zeggen.

Het doet er niet echt toe dat ze weten dat ze niet tot alle naties noch op de bewoonde aarde prediken. Getuigen prediken niet in de naties van de islam, noch bereiken ze effectief de een miljard hindoes op aarde, noch maken ze enig merkbaar verschil in landen als China of Tibet.

Dat zijn allemaal feiten die gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Het belangrijkste is dat ze geloven dat alleen Getuigen het goede nieuws van het koninkrijk van God prediken. Niemand anders doet dat.

Als we kunnen aantonen dat dit niet het geval is, brokkelt dit fundament van de Getuige-theologie af. Om dat te doen, moeten we de volledige breedte en breedte en hoogte van deze leer begrijpen.

Het is afkomstig uit 1934. Drie jaar eerder nam Rutherford de 25% van de bijbelstudiegroepen die nog steeds verbonden zijn met zijn uitgeverij, de Watchtower Bible and Tract Society, en maakte er een echte religieuze organisatie van door hen de naam Jehovah's Getuigen te geven en de macht om te benoemen te centraliseren ouderlingen op het hoofdkantoor. Vervolgens, in een tweedelig artikel dat liep in de 1 en 15 van augustus, 1934 uitgaven van de Wachttoren, introduceerde hij een tweeklassenstelsel dat hem in staat stelde een geestelijken en lekenafdeling te creëren zoals de kerken van het christendom hadden. Hij deed dit door gebruik te maken van onschriftuurlijke antitypische voorstellingen die de toevluchtsoorden van Israël, de relatie tussen de Israëliet Jehu en de niet-Joodse Jonadab, en het afscheid van de rivier de Jordaan in dienst namen toen de priesters kruisten met de ark van het verbond. (Ik heb een gedetailleerde analyse van deze artikelen op onze website. Ik zal er een link naar plaatsen in de beschrijving van deze video.)

Op deze manier creëerde hij een secundaire klasse van christenen, de Jonadab-klasse, ook wel bekend als de andere schapen.

Als bewijs is hier een uittreksel uit een van de laatste paragrafen van de tweedelige studie - vierkante haken toegevoegd:

'Er zij op gewezen dat de priesterlijke klasse [de gezalfden] de plicht heeft de mensen de wet van instructie te leiden of voor te lezen. Daarom, wanneer er een gezelschap [of gemeente] van Jehovah's getuigen is ... moet de leider van een studie uit de gezalfden worden gekozen, en evenzo moeten die van het dienstcomité van de gezalfden worden genomen ... Jonadab was er als een om te leren , en niet iemand die moest onderwijzen ... De officiële organisatie van Jehovah op aarde bestaat uit zijn gezalfde overblijfsel, en de Jonadabs [andere schapen] die met de gezalfde wandelen moeten worden onderwezen, maar niet als leiders. Dit lijkt Gods regeling te zijn, iedereen zou zich daar graag aan houden. ”(W34 8 / 15 p. 250 par. 32)

Dit zorgde echter voor een probleem. De overtuiging was dat atheïsten, heidenen en valse christenen die vóór Armageddon stierven, zouden worden opgewekt als onderdeel van de opstanding van de onrechtvaardigen. De onrechtvaardigen komen nog steeds terug in hun zondige staat. Ze kunnen alleen perfectie of zondeloosheid bereiken als ze aan het einde van de duizend jaar door God rechtvaardig verklaard zijn. Welke opstandingshoop hadden de Jonadabs of andere schapen? Precies dezelfde hoop. Ook zij zouden als zondaars terugkomen en tegen het einde van de duizend jaar naar volmaaktheid moeten werken. Dus, wat is een Jonadab of ander schaap, Jehovah's Getuige, te motiveren om grote offers te brengen voor het werk als de beloning die hij krijgt niet verschilt van die van een ongelovige?

Rutherford moest hun iets aanbieden dat de slechte ongelovige niet zou krijgen. De wortel was overleven door Armageddon heen. Maar om het echt wenselijk te maken, moest hij leren dat degenen die in Armageddon waren gedood, geen opstanding zouden krijgen - geen tweede kans.

Dit is in wezen het JW-equivalent van hellevuur. De doctrine van hellevuur wordt al lang bekritiseerd door Jehovah's Getuigen als antithetisch voor de liefde van God. Hoe kan een God van liefde iemand voor altijd en altijd martelen omdat hij weigert hem te gehoorzamen?

Getuigen zien echter niet de ironie in van het promoten van een geloof dat God voor eeuwig een persoon zou vernietigen zonder hem zelfs maar een flauwe kans op verlossing te geven. Immers, welke kans heeft de 13-jarige kindbruid in de moslim- en hindoeïstische culturen om ooit de Christus te kennen? Overigens, welke kans heeft elke moslim of hindoe om de christelijke hoop echt te begrijpen? Ik zou door kunnen gaan met nog veel meer voorbeelden.

Niettemin zijn Getuigen tevreden te geloven dat deze door God zullen worden gedood zonder hoop op opstanding, eenvoudig omdat ze het ongeluk hadden geboren te zijn in de verkeerde familie of in de verkeerde cultuur.

Het is cruciaal voor de leiding van de organisatie dat alle Getuigen dit geloven. Waar werken ze anders zo hard voor? Als ook niet-getuigen Armageddon zullen overleven, of als degenen die in die oorlog zijn gedood een opstanding krijgen, waar gaat het dan allemaal over?

Toch is dat in wezen het goede nieuws dat Getuigen prediken.

Van de Wachttoren van september 1, 1989 pagina 19:

 "Alleen Jehovah's Getuigen, die van het gezalfde overblijfsel en de" grote schare ", als een verenigde organisatie onder de bescherming van de Allerhoogste Organisator, hebben enige schriftuurlijke hoop om het naderende einde van dit ten ondergang gedomineerde samenstel van Satan de Duivel te overleven."

Van de Wachttoren van augustus 15, 2014, pagina 21:

„In feite brengt Jezus ook Jehovah's stem tot ons over terwijl hij de gemeente leidt door middel van„ de getrouwe en beleidvolle slaaf ”. [Lees 'Besturende Lichaam'] (Matth. 24:45). We moeten deze leiding en leiding serieus nemen, want ons eeuwige leven hangt af van onze gehoorzaamheid. ' (Haakjes toegevoegd.)

Laten we hier even over nadenken. Om Mattheüs 24:14 te vervullen zoals de Getuigen het interpreteren, moet het goede nieuws op de hele bewoonde aarde tot alle natiën worden gepredikt. Getuigen doen dat niet. Niet eens in de buurt. Conservatieve schattingen laten zien dat tot ongeveer drie miljard mensen nog nooit door één enkele Jehovah's Getuige is gepredikt.

Maar laten we dat allemaal even opzij zetten. Laten we aannemen dat de organisatie voor het einde een manier zal vinden om elke man, vrouw en kind op de planeet te bereiken. Zou dat dingen veranderen?

Nee, en hier is waarom. Die interpretatie werkt alleen als ze het echte goede nieuws prediken dat Jezus en de apostelen predikten. Anders zouden hun inspanningen erger dan ongeldig zijn.

Denk eens na over de woorden van Paulus aan de Galaten.

“Ik ben verbaasd dat je je zo snel afkeert van Degene die je met de onverdiende goedheid van Christus naar een ander soort goed nieuws riep. Niet dat er nog een goed nieuws is; maar er zijn er die je problemen bezorgen en het goede nieuws over de Christus willen verdraaien. Maar zelfs als wij of een engel uit de hemel u als goed nieuws iets zouden verklaren dat verder gaat dan het goede nieuws dat wij u hebben verklaard, laat hem vervloekt zijn. Zoals we eerder hebben gezegd, zeg ik nu nogmaals: wie je als goed nieuws iets verklaart dat verder gaat dan wat je hebt geaccepteerd, laat hem vervloekt zijn. ”(Galaten 1: 6-9)

Natuurlijk zijn Getuigen er zeker van dat alleen zij het juiste, het juiste, het echte goede nieuws prediken. Overweeg dit uit een recent artikel van de Watchtower-studie:

'Dus wie predikt vandaag echt het goede nieuws van het Koninkrijk? Met vol vertrouwen kunnen we zeggen: „Jehovah's Getuigen!” Waarom kunnen we zo zelfverzekerd zijn? Omdat we de juiste boodschap prediken, het goede nieuws van het Koninkrijk. ”(W16 mei p. 12 par. 17)

"Zij zijn de enigen die prediken dat Jezus sinds 1914 als koning regeert." (W16 mei p. 11 par. 12)

Hou vol! We hebben al bewezen dat Jehovah's Getuigen het mis hebben met 1914. (Ik zal hier een link plaatsen naar de video's die deze conclusie duidelijk uit de Bijbel aantonen.) Dus, als dat een steunpilaar is van hun prediking van het goede nieuws, dan prediken zij een vals goed nieuws.

Is dat het enige dat mis is met de prediking van het goede nieuws van Jehovah's Getuigen? Nee.

Laten we beginnen met Armageddon. Hun hele focus ligt op Armageddon. Ze geloven dat Jezus op dat moment de hele mensheid zal oordelen en iedereen die geen Jehovah's Getuige is tot eeuwige vernietiging zal veroordelen.

Waar is dit op gebaseerd?

Het woord Armageddon komt maar één keer in de Bijbel voor. Maar een keer! Toch denken ze dat ze alles weten over wat het vertegenwoordigt.

Volgens betrouwbare historische bronnen werd het woord aan het einde van de eerste eeuw lang na de gebeurtenissen in het boek Handelingen aan christenen geopenbaard. (Ik weet dat de Preteristen het hier niet mee eens zullen zijn, maar laten we die discussie voor onze volgende video laten.) Als je het boek Handelingen leest, zul je geen verwijzing naar Armageddon vinden. Het is waar dat de boodschap die de christenen uit de eerste eeuw predikten op de hele bewoonde aarde en tot alle naties in die tijd een redding was. Maar het was geen redding van een wereldomspannende catastrofe. Wanneer je de enige plaats onderzoekt waar het woord Armageddon in de Bijbel voorkomt, zul je zien dat het niets zegt over al het leven dat voor eeuwig wordt vernietigd. Laten we gewoon de Bijbel lezen en zien wat het te zeggen heeft.

“. . Het zijn in feite uitdrukkingen geïnspireerd door demonen en ze voeren tekenen uit, en ze gaan naar de koningen van de hele bewoonde aarde, om ze samen te brengen voor de oorlog van de grote dag van God de Almachtige ... En ze verzamelden ze samen naar de plaats die in het Hebreeuws Armageddon wordt genoemd. ”(Re 16: 14, 16)

U zult merken dat niet elke man, vrouw en kind ten oorlog wordt gevoerd, maar de koningen of heersers van de aarde. Dit valt samen met de profetie in het boek Daniël.

“In de dagen van die koningen zal de God van de hemel een koninkrijk opzetten dat nooit zal worden vernietigd. En dit koninkrijk zal niet aan andere mensen worden doorgegeven. Het zal verpletteren en een einde maken aan al deze koninkrijken, en het alleen zal voor altijd standhouden, ”(Da 2: 44)

Zoals elke veroverende macht, zal Jezus 'doel niet zijn om al het leven te vernietigen, maar eerder om elke oppositie tegen zijn heerschappij uit te bannen, of die nu politiek, religieus of institutioneel is. Natuurlijk zal iedereen die tegen hem vecht tot in de kleinste van de mensheid krijgen wat ze verdienen. Alles wat we kunnen zeggen is dat er niets in de Schrift staat dat erop wijst dat elke man, vrouw en kind op aarde voor eeuwig zal worden gedood. In feite wordt degenen die worden gedood niet expliciet de hoop op een opstanding ontzegd. Of ze al dan niet worden opgewekt, kunnen we niet met zekerheid zeggen. Zeker, er zijn aanwijzingen dat degenen tot wie Jezus rechtstreeks predikte, evenals de slechte mensen van Sodom en Gomorra, in de opstanding terug zullen komen. Dat geeft ons dus hoop, maar we moeten hier eenvoudigweg geen categorische uitspraken over doen. Dat zou een oordeel vormen en als zodanig verkeerd zijn.

Oké, dus getuigen hebben ongelijk over de 1914-vestiging van het koninkrijk en de aard van Armageddon. Zijn dat de enige twee elementen in hun prediking van het goede nieuws die vals zijn? Helaas niet. Er is iets veel ergers om te overwegen.

Johannes 1:12 vertelt ons dat iedereen die geloof oefent in de naam van Jezus “gezag krijgt om Gods kinderen te worden”. Romeinen 8:14, 15 vertelt ons dat "allen die door Gods geest worden geleid, inderdaad zonen van God zijn" en "een geest van adoptie hebben ontvangen". Deze adoptie maakt christenen erfgenamen van God die van hun Vader kunnen erven wat hij heeft, het eeuwige leven. 1 Timoteüs 2: 4-6 vertelt ons dat Jezus de middelaar is tussen God en mensen, een “losprijs voor allen”. Nergens worden christenen Gods vrienden genoemd, maar alleen als zijn kinderen. God heeft een overeenkomst of verbond gesloten met christenen, het Nieuwe Verbond genoemd. Nergens wordt ons verteld dat de overgrote meerderheid van de christenen uitgesloten is van dit verbond, dat ze in feite helemaal geen verbond met God hebben gesloten.

Het goede nieuws dat Jezus predikte en dat zijn volgelingen vóór de vernietiging van Jeruzalem op de hele bewoonde aarde begonnen en predikten, was dat allen die in Christus geloofden, de geadopteerde kinderen van God konden worden en met Christus konden delen in het koninkrijk der hemelen. Er was geen secundaire hoop die ze predikten. Geen alternatieve verlossing.

Nergens in de Bijbel vind je zelfs maar een hint van een ander goed nieuws dat mensen vertelt dat ze rechtvaardig zullen worden verklaard als vrienden van God, maar geen kinderen, en dat ze, ondanks dat ze rechtvaardig zijn verklaard, nog steeds in een staat van zonde zullen opstaan. Nergens wordt melding gemaakt van een groep christenen die niet in het nieuwe verbond zouden worden opgenomen, Jezus Christus niet als hun middelaar zouden hebben, niet de hoop zouden hebben op eeuwig leven onmiddellijk na hun opstanding. Nergens wordt christenen verteld zich te onthouden van het gebruik van de symbolen die het levensreddende vlees en bloed van onze Heer Jezus Christus vertegenwoordigen.

Als je, na dit te horen, je eerste reactie vraagt: "Zeg je dat iedereen naar de hemel gaat?" Of: "Zeg je dat er geen aardse hoop is?"

Nee, ik zeg niets van dien aard. Wat ik zeg, is dat het hele uitgangspunt van het goede nieuws dat Jehovah's Getuigen prediken van meet af aan verkeerd is. Ja, er zijn twee opstandingen. Paulus sprak over een opstanding van de onrechtvaardigen. Het is duidelijk dat de ongerechtigheid het koninkrijk der hemelen niet kan beërven. Maar er zijn geen twee groepen rechtvaardigen.

Dit is een zeer complex onderwerp en ik hoop er in een reeks toekomstige video's uitvoerig op in te gaan. Maar om de bezorgdheid die velen misschien voelen te bedaren, laten we het heel kort bekijken. Een schets van een miniatuur, als u wilt.

Jullie hebben door de geschiedenis heen miljarden mensen die in de meest verschrikkelijke omstandigheden hebben geleefd. Ze hebben een trauma opgelopen dat de meesten van ons zich niet eens kunnen voorstellen. Zelfs vandaag de dag leven miljarden mensen in bittere armoede of lijden ze aan een slopende ziekte, of politieke onderdrukking of verschillende vormen van slavernij. Hoe kan een van deze mensen een redelijke en eerlijke kans hebben om God te leren kennen? Hoe kunnen ze ooit hopen weer verzoend te worden met de familie van God? Het speelveld moet als het ware worden geëgaliseerd. Ze moeten allemaal een eerlijke kans hebben. Ga de kinderen van God binnen. Een kleine groep, beproefd en beproefd zoals Jezus zelf, en vervolgens de autoriteit en macht gegeven om niet alleen over de aarde te heersen en gerechtigheid te verzekeren, maar ook om als priesters op te treden, om de behoeftigen te dienen en iedereen te helpen weer een relatie te krijgen met God.

Het goede nieuws gaat niet over het redden van elke man, vrouw en kind van een vurige dood in Armageddon. Het goede nieuws gaat over het bereiken van diegenen die het aanbod accepteren om een ​​geadopteerd kind van God te worden en die bereid zijn in die hoedanigheid te dienen. Zodra hun aantal compleet is, kan Jezus het einde van de menselijke heerschappij brengen.

Getuigen geloven dat Jezus pas het einde kan brengen als ze het predikingswerk hebben voltooid. Maar Matthew 24: 14 werd in de eerste eeuw vervuld. Het heeft vandaag geen vervulling. Jezus zal het einde brengen wanneer het volledige aantal uitverkorenen, de kinderen van God, compleet is.

De engel openbaarde dit aan Johannes:

“Toen hij het vijfde zegel opende, zag ik onder het altaar de zielen van hen die werden geslacht vanwege het woord van God en vanwege het getuigenis dat ze hadden gegeven. Ze schreeuwden met een luide stem en zeiden: "Tot wanneer, soevereine Heer, heilig en waar, onthoudt u zich ervan ons bloed te richten op en te wreken op degenen die op de aarde wonen?" hun werd verteld om nog wat langer te rusten, totdat het aantal gevuld was met hun collega-slaven en hun broers die op het punt stonden om gedood te worden zoals ze waren. ”(Re 6: 9-11)

Het einde van het menselijke bestuur komt pas wanneer het volledige aantal broeders van Jezus is vervuld.

Laat me dat nog eens herhalen. Pas wanneer het volledige aantal broers van Jezus is gevuld, komt het einde van de menselijke heerschappij. Armageddon komt wanneer alle gezalfde kinderen van God verzegeld zijn.

En zo komen we nu bij de echte tragedie die het gevolg is van de prediking van het zogenaamde goede nieuws dat door Jehovah's Getuigen wordt gepredikt. De afgelopen 80 jaar hebben Jehovah's Getuigen miljarden uren besteed aan een onwetende poging om het einde terug te dringen. Ze gaan van deur tot deur om discipelen te maken en vertellen hen dat ze het koninkrijk niet als kinderen van God kunnen binnengaan. Ze proberen de weg naar het Koninkrijk der hemelen te blokkeren.

Ze zijn als de leiders van Jezus 'tijd.

“Wee U, schriftgeleerden en Farizeeën, huichelaars! omdat GIJ het koninkrijk der hemelen voor de mensen sluit; want JIJ gaat zelf niet naar binnen, noch sta JIJ toe dat degenen die onderweg zijn naar binnen gaan. ”(Mt 23: 13)

Het goede nieuws dat Getuigen prediken, is eigenlijk anti-goed nieuws. Het staat lijnrecht tegenover de boodschap die de christenen in de eerste eeuw predikten. Het werkt tegen het doel van God in. Als het einde pas komt wanneer het volledige aantal broeders van Christus is bereikt, dan zijn de inspanningen van Jehovah's Getuigen om miljoenen te bekeren tot het geloof dat ze niet geroepen worden om kinderen van God te zijn, bedoeld om die inspanning te dwarsbomen.

Dit was begonnen door JF Rutherford in een tijd dat hij beweerde dat de heilige geest het werk niet langer leidde, maar dat engelen boodschappen van God communiceerden. Welke "engel" wil niet dat het zaad van de vrouwen aan de macht komt?

Nu kunnen we begrijpen waarom Paulus hier zo krachtig tegen de Galaten over sprak. Laten we dat nog eens lezen, maar deze keer uit de New Living Translation:

“Ik ben geschokt dat je je zo snel van God afkeert, die je tot zichzelf riep door de liefdevolle genade van Christus. U volgt een andere manier die zich voordoet als het Goede Nieuws, maar helemaal geen Goed Nieuws is. Je wordt voor de gek gehouden door degenen die opzettelijk de waarheid over Christus verdraaien. Laat Gods vloek vallen op iedereen, inclusief ons of zelfs een engel uit de hemel, die een ander soort Goed Nieuws predikt dan degene die we tot u predikten. Ik zeg nogmaals wat we eerder hebben gezegd: als iemand ander goed nieuws predikt dan degene die je verwelkomde, laat die persoon dan vervloekt worden. ”(Galaten 1: 6-9)

Mattheüs 24:14 heeft geen moderne vervulling. Het werd vervuld in de eerste eeuw. De toepassing ervan op de moderne tijd heeft ertoe geleid dat miljoenen mensen onbewust de belangen van God en het beloofde zaad tegenwerken.

De waarschuwing en veroordeling van Paulus resoneert nu net zo goed als in de eerste eeuw.

Ik kan alleen maar hopen dat al mijn voormalige broeders en zusters in de gemeenschap van Jehovah's Getuigen onder gebed nadenken over hoe deze waarschuwing hen individueel beïnvloedt.

We zullen onze bespreking van Matthew 24 voortzetten in onze volgende video door te analyseren vanaf vers 15.

Bedankt voor het kijken en voor je steun.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    56
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x