"Wees standvastig, onbeweeglijk, heb altijd genoeg te doen in het werk van de Heer." - 1 Corinthians 15: 58

[Van ws 10 / 19 p.8 studieartikel 40: december 2 - december 8, 2019]

Kent u iemand die 105 jaar of ouder is? De recensent doet dat niet, en waarschijnlijk ook niet onze geachte lezer. Wereldwijd is er waarschijnlijk een handjevol die zo oud is, en waarschijnlijk zijn geen van hen Jehovah's Getuigen. Dat maakt het zo'n belachelijke openingsvraag in dit studieartikel.

"WAS je geboren na het jaar 1914?" Het antwoord is natuurlijk dat we dat allemaal waren. Het stelt de lezer echter in staat zich te identificeren met de leugen die op de vraag volgt. “Als dat zo is, heb je je hele leven geleefd tijdens“ de laatste dagen ”van het huidige samenstel van dingen. (2 Timothy 3: 1) ”.

De rest van de paragraaf wordt gebruikt om de leer van de organisatie te herhalen dat de wereld vandaag slechter is dan ooit tevoren.

Neem even de tijd om na te denken over de volgende vragen. Zou een vrouw voor het merendeel van de wereldbevolking vandaag de dag of in de afgelopen eeuwen liever leven?

In het verleden behandelden de meeste culturen vrouwen als bezittingen. Daardoor konden ze op veel plaatsen en tijden niets bezitten, konden ze niet beslissen met wie of of ze zouden trouwen. De kans om in het kraambed te sterven was dramatisch hoger. Mannen, vrouwen en kinderen werden vaak tot slaaf gemaakt als echte slaven of als horigen en werden slecht behandeld en leefden in armoede. Hoewel verborgen slavernij vandaag de dag nog steeds bestaat, is wereldwijde slavernij illegaal en kunnen vrouwen legaal bezit hebben en legaal de keuze hebben om te trouwen. De meeste mensen vragen in welke eeuw ze zouden willen leven, de meesten zouden vandaag antwoorden.

Paragraaf 2 claims "Omdat er zoveel tijd is verstreken sinds 1914, moeten we nu in de laatste van" de laatste dagen "leven. Aangezien het einde zo dichtbij is, moeten we de antwoorden op enkele belangrijke vragen weten:"

Het zou daarom waar zijn om te zeggen dat het hele artikel erop gebaseerd is dat 1914 een speciaal jaar is volgens de Schriften. We weten ook dat met een stapel kaarten, wanneer je de basiskaart weghaalt, alles erboven instort. Het bewijs voor 1914 stapelt zich niet op (bedoelde woordspeling).[I] Vandaar de veronderstelling dat 'we moeten nu in de laatste van "de laatste dagen" leven. " is niet waar. Bovendien hebben we daarom geen 'de antwoorden'Op vragen die het artikel vervolgens stelt. Waarom? Omdat Jezus ons in Mattheüs 24 vertelde: 36 dat alleen Jehovah weet.

Wat zijn de vragen die antwoorden vereisen volgens het studieartikel? Zij zijn: "Welke gebeurtenissen zullen plaatsvinden aan het einde van "de laatste dagen"? En wat verwacht Jehovah van ons terwijl we op die gebeurtenissen wachten? ”

Jezus beantwoordt de eerste vraag wanneer hij zegt: “Om deze reden bewijst u ook dat u gereed bent, omdat de Mensenzoon komt op een uur waarvan u denkt dat het niet is ”(Matthew 24: 44).

Redenerend op Jezus antwoord, als Jezus komt wanneer we niet denken dat het zo is, hoe kunnen we het dan identificeren door gebeurtenissen? We zouden het immers verwachten vanwege de gebeurtenissen. Daarom is het zeer onwaarschijnlijk dat we in de laatste van de laatste dagen leven. Het spreekt ook voor zich dat als we niet weten wanneer het einde komt, er geen gebeurtenissen zijn om naar te zoeken. Zowel de vraag van de artikelen als de waarschuwing van Jezus kunnen niet waar zijn. Ze spreken elkaar tegen. Persoonlijk houdt de recensent zich aan de uitspraak van Jezus en moedigt hij alle lezers aan hetzelfde te doen.

Wat betekent Jezus van ons verwachten “Bewijs jezelf klaar ”. Dat betekent duidelijk dat we ons moeten concentreren op wat voor soort persoon we zijn als christen, in plaats van te zoeken naar tekenen. Matthew 16: 4, Matthew 12: 39 en Luke 11: 29 herinneren ons aan degenen die op zoek zijn naar tekenen: “Een slechte en overspelige generatie blijft een teken zoeken, maar er zal geen teken worden gegeven behalve het teken van Joʹnah ”.

Wat gebeurt er aan het einde van de laatste dagen?

Paragraaf 3 claims “Vlak voordat die“ dag ”begint, zullen de naties“ Vrede en veiligheid! ”“ Verkondigen.

Precies wat zegt 1 Thessalonians 5: 1-3? Het zegt: "Wat betreft de tijden en de seizoenen, broeders, U hoeft niets aan U te schrijven. ' Daarom is het eerste punt om op te merken dat de apostel Paulus geloofde dat wat Jezus had onderwezen duidelijk genoeg was. Er waren geen extra borden nodig.

Waarom was dat? Paul vervolgt “2 Want GIJ weet zelf heel goed dat Jehovah's dag [de dag des Heren] komt precies als een dief in de nacht.'De vroege christenen kenden de woorden van Jezus en geloofden dat. Hoeveel dieven kondigen hun komst aan? Hoeveel geven signalen? Een dief komt onaangekondigd anders zal hij niet slagen! Dus waarom zou Paulus dan doorgaan en een teken geven? Simpelweg zou hij niet schrijven wat de NWT vertaalt wat is:Telkens wanneer zij zeggen: "Vrede en veiligheid!", Dan is plotselinge vernietiging onmiddellijk op hen gericht, net zoals de pijn van een zwangere vrouw; en ze zullen geenszins ontsnappen. '

Een onderzoek van zowel de Kingdom Interlinear en te Biblehub Interlinear Bijbels tonen de juiste vertaling te zijn "Want wanneer zij zeggen [kunnen zeggen, KI], komt vrede en veiligheid hen plotseling ten onder, zelfs wat betreft de vrouwen die weeën hebben in de baarmoeder en zij zullen niet ontsnappen".

Er is geen duidelijk voorschotbord of verklaring van "Vrede en veiligheid" dat zal worden gemaakt door de naties van de wereld. Het verwijst eerder naar degenen die niet alert blijven en in slaap worden gesust in een vreedzame geestelijke slaap, waardoor ze misschien hun geloof in de belofte van Christus verliezen. Het zijn degenen die door hun hoede te laten vallen door in plaats daarvan naar mensen te kijken, geschokt zullen zijn wanneer Christus komt. De volgelingen van Christus die alert blijven, zullen niet worden betrapt. Daarom prees Paulus de christenen in Thessaloniki dat ze geen herinneringen nodig hadden om wakker te blijven.

De Beroeese letterlijke bijbel luidt:Want wanneer zij zouden kunnen zeggen: "Vrede en veiligheid", dan komt plotseling vernietiging over hen, terwijl de arbeid haar pijn doet in de baarmoeder; en zij zullen niet ontsnappen '.

Het bijschrift van de afbeelding luidt:Laat u niet misleiden door de valse claim van de naties van "vrede en veiligheid" (zie paragrafen 3-6) ". Laat u niet voor de gek houden door de valse bewering van de organisatie dat er een claim van vrede en veiligheid zal zijn. Zoek niet naar een teken, Jezus (en Paulus) gaf ons geen teken waar we naar moesten zoeken, alleen een waarschuwing om niet zelfgenoegzaam te zijn, maar eerder: “Houd daarom de wacht, omdat jij weet het niet op welke dag komt jouw Heer ” Matthew 24: 42.

Er is eindelijk enige eerlijkheid in paragraaf 4 waar de organisatie toegeeft,"Andere dingen weten we echter niet. We weten niet wat hiertoe zal leiden of hoe de aangifte zal worden gedaan. En we weten niet of het slechts één proclamatie of een reeks aankondigingen zal inhouden ”. Dit laat de realiteit zien, namelijk dat ze niets weten, omdat ze alleen maar speculeren. Als ze de hierboven geciteerde woorden van Jezus zouden lezen zonder een voorafgaande agenda, zouden ze zien dat Jezus zijn discipelen vertelde dat er geen teken zou zijn totdat 'het teken van de Zoon des mensen zal in de hemel verschijnen, en alle stammen van de aarde zullen zichzelf in verdriet slaan, en zij zullen de Zoon des mensen zien komen op de wolken van de hemel met kracht en grote glorie. ” (Matthew 24: 30). Dit ene teken behoeft geen speculatie of interpretatie. Het zal duidelijk en onmiskenbaar zijn voor de hele wereld. We zijn door Jezus gewaarschuwd geen acht te slaan op speculaties over de vraag of Jezus hier of daar is. Wanneer Jezus komt / terugkeert in glorie zullen we het zonder enige twijfel weten (Matthew 24: 23-28).

Alinea 5 gaat verder met 1 Thessalonicenzen 5: 4-6. Deze zeer belangrijke passage die de noodzaak bevestigt om wakker te blijven in plaats van naar tekenen te zoeken. Toch wordt deze tekstpassage snel verdoezeld, anders zou het benadrukken hoe verkeerd de leringen van de organisatie zijn.

Ware christenen zouden zich concentreren op het beoefenen van het ware christendom, niet op zoek naar tekenen. Alleen zonen van de duisternis zoeken naar tekenen en leren ten onrechte dat ze vrede en veiligheid hebben in een spiritueel paradijs, wanneer ze geen vrede of veiligheid hebben noch een paradijs van spiritueel voedingsvoedsel.

 • Zijn kinderen beschermd tegen misbruik binnen de organisatie? Nee!
 • Wordt ons geleerd hoe we ware christenen kunnen zijn? Nee.
 • In plaats daarvan wordt ons geleerd leringen die de waarschuwingen van Christus tegenspreken.

De volgende paragrafen worden besteed in de gebruikelijke trompetblazen. Bijvoorbeeld de minuscule toename van het aantal Getuigen gedurende decennia overdrijven. Het belang van het predikingswerk, boven alles. De zogenaamde fantastische hulpmiddelen om ons te helpen discipelen te maken wanneer we al het beste hulpmiddel hebben, de Bijbel, volgens Hebreeën 4: 12.

Volgens paragraaf 15 “er is heel weinig tijd tussen nu en het einde van dit samenstel van dingen. Om deze reden kunnen we het ons niet veroorloven om de Bijbel te blijven bestuderen met mensen die geen duidelijke intentie hebben om Christus 'discipelen te worden. (1 Cor. 9: 26) ". Dit heeft weer echo's van de 1970's en 1990's.

De instructies op de achterkant van deze claim zijn lachwekkend. Vooral in de westerse wereld is er een rij, maar niet voor Bijbelstudies, maar om te vertrekken! Als gehoorzame Getuigen deze instructie in ons gebied blindelings volgen, zullen ze misschien geen studies in de hele gemeente hebben. Bovendien gaan velen weg of zijn vertrokken omdat ze dat willen worden De discipelen van Christus in plaats van de discipelen van de organisatie.

Een punt waar we het van harte mee eens zijn, is in paragraaf 16 waarin staat: "Alle ware christenen moeten een duidelijk onderscheid handhaven tussen zichzelf en Babylon de Grote '. Hoe suggereert het artikel echter dat we dat doen?

"Hij kan zijn religieuze diensten hebben bijgewoond en zijn activiteiten hebben gedeeld. Of hij heeft mogelijk geld bijgedragen aan een dergelijke organisatie". .... „Voordat een Bijbelstudent kan worden goedgekeurd als een ongedoopte uitgever, moet hij alle banden met valse religie verbreken. Hij dient een ontslagbrief in te dienen of anderszins zijn lidmaatschap van zijn voormalige kerk volledig te verbreken ”.

Nogmaals, de organisatie stelt de wet vast in plaats van dat de acties aan het geweten van de persoon worden toegeschreven.

Bijvoorbeeld, "bijwonen van zijn religieuze diensten ”. Welke beginselen kunnen we in de Schriften vinden?

 • 2 Kings 5: 18-19 registreert hoe Elia reageerde op Naaman de Syrische legerchef „Maar moge Jehovah je dienaar voor dit ene ding vergeven: wanneer mijn heer het huis van Rimʹmon ingaat om daar te buigen, steunt hij zichzelf op mijn arm, dus moet ik buigen voor het huis van Rimʹmon. Als ik buig voor het huis van Rimʹmon, moge Jehovah dan alstublieft uw dienaar hiervoor vergeven. ”19 Hierop zei hij tegen hem:„ Ga in vrede ”.
 • Handelingen 21: 26 registreert de apostel Paulus die naar de tempel gaat, zichzelf ceremonieel reinigt en financieel andere Joodse christenen ondersteunt die hetzelfde hebben gedaan.
 • Handelingen 13,17,18,19 registreren allemaal de apostel Paulus en andere christenen die regelmatig de synagogen ingaan.

Door deze Schriften te onderzoeken, kunnen we zien dat Naaman, en de apostel Paulus en veel christenen uit de eerste eeuw die duidelijk Gods zegen hadden in tegenstelling tot de organisatie van vandaag, als ongeschikt voor de doop als een van Jehovah's Getuigen van vandaag zouden worden beschouwd. Maakt een pauze om te denken, nietwaar.

Hoe zit het met “Hij heeft misschien geld bijgedragen aan zo'n organisatie”?

 • Handelingen 17: 24-25 herinnert ons eraan "De God die de wereld en alle dingen erin heeft gemaakt, zoals hij is, Heer van hemel en aarde, woont niet in handgemaakte tempels; 25 wordt ook niet door mensenhanden gediend alsof hij iets nodig heeft, omdat hij zelf alle mensen leven en adem en alle dingen geeft ”. Het is duidelijk dat God noch een Koninkrijkszaal voor ons nodig heeft om hem te aanbidden, noch iets, inclusief geld. Iedereen die je anders probeert te overtuigen, spreekt de Schrift tegen.
 • John 4: 24 neemt de woorden van Jezus op “God is een Geest, en die Hem aanbidden, moeten aanbidden met geest en waarheid. "
 • Inderdaad, als de religie waartoe we behoren donaties verwacht (zoals de Organisatie doet), dan kan het niet van God zijn omdat hij geen geld nodig heeft.

Wat betreft de eis 'Hij dient een ontslagbrief in te dienen of anderszins zijn lidmaatschap in zijn voormalige kerk te verbreken ” dit is farizeïsche extrapolatie. Er is geen verslag van een Jood die een ontslagbrief aan de synagoge schrijft voordat hij zich laat dopen of de Heilige Geest op hen komt. Er is ook geen verslag van Cornelius en zijn gezin die een ontslagbrief schrijven naar de tempel van Jupiter of waar hij ook aanbad voordat de apostel Petrus ermee instemde hen te dopen. Cornelius en zijn gezin ontvingen in feite de Heilige Geest voordat ze in water werden gedoopt. (Handelingen 10: 47-48) Volgens de huidige organisatieregels zou Cornelius zich niet mogen laten dopen! Hij had geen Bijbelstudie, nam niet deel aan velddienst of woonde geen vergaderingen bij voordat hij door de Heilige Geest werd gedoopt. Hoe kan deze organisatie zijn wat ze beweert 'Gods organisatie' te zijn met rigide regels die dergelijke Cornelius-achtige personen uitsluiten?

De paragrafen 17 en 18 bespreken het doen van seculier werk voor gebouwen die tot andere religies behoren. Jezus had een woord voor zo'n organisatie. Matthew 23: 25-28 registreert hem zeggende:Wee u, schriftgeleerden en Farizeeën, huichelaars! omdat je de buitenkant van de beker en van de schaal reinigt, maar van binnen zijn ze vol hebzucht en zelfgenoegzaamheid. 26 Blinde Farizeeër, reinig eerst de binnenkant van de beker en van de schaal, zodat de buitenkant ervan ook schoon kan worden. 27 “Wee u, schriftgeleerden en Farizeeën, huichelaars! omdat je lijkt op witgekalkte graven, die uiterlijk inderdaad mooi lijken, maar van binnen vol zijn met de beenderen van de doden en van elke vorm van onreinheid. 28 Op dezelfde manier lijkt u uiterlijk rechtvaardig voor mensen, maar van binnen bent u vol hypocrisie en wetteloosheid. ' Een beetje sterk of vitriolisch zouden sommigen zeggen. Misschien niet. Wat is erger? Geld aannemen in ruil voor diensten als onderdeel van iemands dienstbetrekking om de kost te verdienen of een speciaal gebouw te verkopen aan de oppositie van de organisatie om zo te zeggen!

Nu zouden de meeste Getuigen zeggen dat dit weer een afvallige leugen is. Maar als je twijfelt, controleer het dan deze link voor een Nieuw-Zeelands krantenartikel waarin wordt vermeld dat de Bethel in Nieuw-Zeeland in 2013 aan de Elim-kerk werd verkocht. Let vooral op dit citaat uit het krantenartikel van de kopers: “Er waren enkele groepen geïnteresseerd in. We hadden gunst bij de Jehovah's Getuigen. Ze wilden het aan een op geloof gebaseerde organisatie geven ”. Zelfs de recensent was geschokt toen hij dit las en er is tegenwoordig iets bijzonders van de organisatie voor nodig.

Wat hebben we geleerd

Degenen die de vergadering bijwonen wanneer dit Watchtower-studieartikel wordt besproken, zullen leugens en onwaarheden leren en worden misleid door de Organisatie.

Lezers hier op deze site zullen zich nu bewust zijn van deze leugens, als ze dit nog niet wisten.

Lezers hier zullen worden herinnerd aan wat de Bijbel echt leert. Ze zullen ook worden herinnerd aan de flagrante hypocrisie van de Organisatie die geen grenzen lijkt te kennen.

In Conclusie

Let niet op het teken van vrede en veiligheid. Het is een verzinsel van de levendige verbeelding van de organisatie. Integendeel, zoals de apostel Paulus ons aanmoedigde in 1 Thessalonicenzen 5: 6 'Laten we dus niet slapen zoals de rest, maar laten we wakker blijven en onze zintuigen bewaren. '

Laten we ook ons ​​best doen voorzichtig maak onze medebroeders en -zusters wakker die in slaap zijn gesust door een organisatie die valse dromen onderwijst in plaats van de realiteit in Gods woord de Bijbel.

Ten slotte, precies zoals Jezus ons waarschuwde in Luke 21: 7-8 “Toen vroegen ze hem en zeiden: "Leraar, wanneer zullen deze dingen werkelijk zijn en wat zal het teken zijn wanneer deze dingen zullen gebeuren?" 8 Hij zei: "Kijk uit dat u niet wordt misleid, want velen zullen komen op de op basis van mijn naam, zeggende: 'Ik ben hij' en 'De tijd is nabij.' Ga ze niet achterna ”. (NWT 2013).

[I] Bekijk de reeks artikelen "Een reis door de tijd" op deze site en de recente reeks video's waarin Matthew 24 wordt besproken, onder andere als bewijs dat 1914 geen significant jaar is in de Bijbelvoorspelling.

Tadua

Artikelen door Tadua.
  2
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x