Getuigen leren dat Charles Taze Russell alle leringen heeft voortgebracht waardoor Jehovah's Getuigen zich onderscheiden van de andere religies in het christendom. Dit blijkt niet waar te zijn. In feite zal het de meeste Getuigen verbazen om te horen dat hun duizendjarige leer afkomstig is van een katholieke priester, niet minder een jezuïet. James Penton, een Canadese professor in de geschiedenis en auteur van verschillende wetenschappelijke boeken over Jehovah's Getuigen, voert ons drie eeuwen terug naar de oorsprong van veel van de doctrines waarvan Getuigen ten onrechte geloven dat zij alleen zijn.

James Penton

James Penton is emeritus hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Lethbridge in Lethbridge, Alberta, Canada en auteur. Zijn boeken omvatten "Apocalyps vertraagd: het verhaal van Jehovah's Getuigen" en "Jehovah's Getuigen en het Derde Rijk".
    3
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x