Getuigen wordt geleerd dat Charles Taze Russell de oorsprong heeft van alle leringen waardoor Jehovah's Getuigen zich onderscheiden van de andere religies in de christenheid. Dit blijkt niet waar te zijn. In feite zal het de meeste Getuigen verbazen te vernemen dat hun duizendjarige leringen afkomstig zijn van een katholieke priester, niet minder een jezuïet. James Penton, een Canadese hoogleraar geschiedenis en auteur van verschillende wetenschappelijke boeken over Jehovah's Getuigen, voert ons drie eeuwen terug naar de oorsprong van veel van de doctrines waarvan Getuigen ten onrechte geloven dat deze alleen van hen zijn.

James Penton

James Penton is emeritus hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Lethbridge in Lethbridge, Alberta, Canada en auteur. Zijn boeken omvatten "Apocalyps vertraagd: het verhaal van Jehovah's Getuigen" en "Jehovah's Getuigen en het Derde Rijk".
    3
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x