„Een echte vriend toont altijd liefde.” - Spreuken 17:17

[Van ws 11/19 p.2 Studie artikel 44: 30 december - 5 januari 2020]

Waarom kan het artikel niet getiteld worden "Hoe sterke vriendschappen op te bouwen"? Waarom de kwalificatie toevoegen 'voordat het einde komt ”? Het dient alleen om dit studieartikel een verkapte poging te maken om getuigen bang te maken om in de organisatie te blijven omdat het einde komt. Moeten we geen vriendschappen opbouwen omdat we vrienden willen en ook vrienden van anderen willen zijn om hen te helpen? Het is toch verkeerd om vriendschappen op te bouwen met een bijbedoeling, alleen omdat 'het einde komt'? Dat is geen echte vriendschap.

In plaats van te worden getrakteerd op een foto (of video) van broers en zussen die zich verstoppen in een bunker, of in het bos zoals we in het recente verleden zijn geweest, lijkt het deze keer dat we de wereld in zijn gegaan! In dit artikel worden we in plaats daarvan getrakteerd op een foto van broers en zussen die zich op zolder verstoppen. Welke mogelijke schriftuurlijke of logische redenen zijn er voor deze afbeeldingen? Ze werken echter zeker als schriktactieken. Is dat de bedoeling van de organisatie? Waarom ware christenen zich zouden moeten verbergen, wordt niet gesuggereerd of aangehaald in geschriften die duidelijk betrekking hebben op Armageddon.

Leer van Jeremia.

Over Jeremia gesproken, zegt het artikel: "In feite uitte hij zijn gevoelens aan zijn loyale secretaris Baruch en uiteindelijk aan ons". (Par.3). Het is waar dat anders, hoe kon Baruch de boodschap van Jehovah opschrijven die door Jeremia aan Israël werd gegeven. Maar de conclusie dat Jeremia zijn gevoelens op persoonlijk niveau aan Baruch heeft uitgestort, is complete speculatie. Hij had het kunnen doen, maar alle opgenomen gesprekken met Baruch moesten Jehovah's waarschuwingen aan hem doorgeven om aan anderen over te dragen of op te nemen.

"We kunnen ons goed voorstellen dat, toen Baruch het bewogen verhaal van Jeremia opschreef, de twee diepe genegenheid en respect voor elkaar ontwikkelden". Nogmaals, nog een prachtig stuk speculatie dat niet wordt bevestigd of ontkend door het schriftuurlijke verslag. Maakt het iets uit dat je misschien vraagt? Ja, het maakt heel veel uit. Zoals veel van onze ontwaakte lezers weten, is het omdat we het zelf in één keer hebben gedaan, zoals anderen vandaag blijven doen. Geloofden we de speculatie niet als waarheid omdat deze van de Organisatie kwam? Op dezelfde manier herhalen velen vandaag de volgende zin letterlijk als een mantra, "we leven in de laatste van de laatste dagen", simpelweg omdat een lid van het Besturende Lichaam dit in een toespraak zei, of de kringopziener het tijdens zijn bezoek zei, of het Wachttorengenootschap plande een artikel van het Wachttorengenootschap met die titel.

Het is ook erg hypocriet van de organisatie om zo'n gloeiend beeld te schetsen van een vriendschap waarvan we niet eens weten dat die bestond, ter ondersteuning van de agenda van het thema van dit studieartikel. Maar aan de andere kant in de publicatie 'Gods woord voor ons door Jeremia”(2010), het schetst een zwart beeld van Baruch, opnieuw door totale speculatie. Hier zijn een paar voorbeelden waarvan er nog veel meer te vinden zijn:

"Wat Baruch's zorgen waren, een mogelijkheid had te maken met roem en prestige ” hoofdstuk 9 lid 4. (Speculatie vetgedrukt)

'De' grote dingen 'die Baruch in gedachten had—of het verkrijgen van extra eer in het koninklijk hof of materiële welvaart—macht blijken tevergeefs te zijn. ' Hoofdstuk 9 lid 5. (Speculatie vetgedrukt)

"Baruch's "grote dingen" misschien hebben opgenomen materiële welvaart ”. Hoofdstuk 9 lid 6. (Speculatie vetgedrukt)

Misschien is de ergste insinuatie hier in hoofdstuk 9, paragraaf 3, waar staat:De reden waarom Baruch het gevoel had dat hij 'geen rustplaats' had terwijl hij de profetische uitingen van Jeremia transcribeerde, was niet de opdracht zelf. Het was zijn eigen kijk op wat geweldig leek - wat in zijn hart was. Terwijl hij bezig was 'grote dingen' voor zichzelf te zoeken, verloor Baruch de belangrijkere dingen, die betrekking hadden op het doen van de goddelijke wil. '

Deze interpretatie van Baruchs harttoestand komt neer op karaktermoord zonder goede reden of bewijs dat in de rechtbank zou opkomen.

Inderdaad, we kunnen even speculeren dat het gevoel van een gebrek aan een rustplaats te wijten was aan zijn gevaarlijke opdracht en de omstandigheden om hem heen. Bovendien was het Jehovah die zich zorgen maakte dat Baruch zich vermoeide en hem de waarschuwing gaf terwijl hij nog steeds zicht had op en begeerde naar de belangrijkere dingen. Het was gewoon dat zijn enthousiasme en geloof gewoon een beetje nieuw leven nodig hadden.

Heeft onze speculatie een betere basis in tegenstelling tot de speculatie in de Watchtower-publicatie? Ja, want op basis van de speculatie van de organisatie en de manier waarop mensen op situaties in het algemeen reageren, is het onwaarschijnlijk dat Baruch zo gemakkelijk op de raad zou hebben gereageerd als hij “de belangrijkere dingen uit het oog verloren" omdat ze niet langer belangrijk voor hem zouden zijn geweest en daarom gemakkelijk beledigd konden zijn.

Dit voorkomt tenminste dat Baruch hard wordt beoordeeld als er geen bewijs is in de Schriften dat we hem zo hard moeten beoordelen.

Dit laat duidelijk zien hoe de organisatie haar materiaal scheef stelt en vaak speculeert. Het is ook te zien dat het dit doet om aan zijn eigen agenda te voldoen in plaats van vast te houden aan de bijbelse waarheid, omdat het in houding kan veranderen. Op basis van deze citaten uit de publicatie van Jeremia is het in tegenspraak met de organisatie om te suggereren dat Baruch en Jeremia goede vrienden waren in dit artikel in de Watchtower Study.

Inderdaad, in veel gemeenten zijn degenen die werden beschouwd als "de belangrijkere dingen uit het oog verliezen ” van de organisatie, zoals diegenen die een seculiere opleiding voor werk krijgen waardoor zij hun gezin comfortabeler kunnen onderhouden, worden door de meer rechtvaardige leden van de congregatie meestal als slecht gezelschap beschouwd en dienovereenkomstig gemeden en geen goede vrienden van gemaakt. Dus hoe kan de organisatie Baruch plotseling als rolmodel gebruiken?

Voor een briljante samenvatting van de hypocrisie van de organisatie en een beetje verlichting, kijk dan eens naar 'Plan voor de toekomst, zoals het bestuursorgaan ” ?

"Hart tot hart communicatie"

Alinea 9 verklaart “Jezus liet zien dat hij zijn vrienden vertrouwde door open met hen te communiceren. (Johannes 15:15) We kunnen hem navolgen door onze vreugden, zorgen en teleurstellingen met anderen te delen. '

Gegeven waar deze suggestie vandaan komt, hoe goed komt de organisatie overeen met haar eigen suggesties?

Toont de organisatie bijvoorbeeld aan dat zij hun leden vertrouwen door open met hen te communiceren? Hebben de leden van de gemeente toegang tot de "Herder de kudde van God" ouderenhandboek bijvoorbeeld, zodat ze weten hoe ze in een gerechtelijke commissie zouden worden behandeld?

Is de organisatie duidelijk geworden over de frequente rechtszaken die tegen hen worden aangespannen door degenen die niet door de ouderen werden beschermd tegen seksueel misbruik van kinderen?

Hebben ze de gemeenten openlijk verteld dat ze miljoenen boetes en schadevergoeding betalen aan dergelijke slachtoffers? Nee, het is verborgen, zelfs in hun openbaar gepubliceerde accounts.

Hebben ze openlijk melding gemaakt van de Australische Royal High Commission voor kindermishandeling en het kruisverhoor van Geoffrey Jackson?

Hebben ze zich verontschuldigd voor het misleiden van de kudde rond 1975 als het jaar dat Armageddon zou komen? Nee, in plaats daarvan gaven ze de kudde de schuld (omdat ze hen geloofden!).

Verdere gedachten moeten ook worden gegeven aan de tweede zin. Is het binnen de organisatie veilig of een goed idee om onze geneugten om een ​​tekst op een andere en correcte manier te begrijpen dan de organisatie leert delen ;; of is het goed om onze zorgen over bepaalde leringen van de organisatie te delen; of onze teleurstellingen over het feit dat Armageddon nog niet komt en misschien geconfronteerd moet worden met een falende gezondheid of ouderdom in dit samenstel van dingen, waarvan we werden verondersteld dat we het niet verwachtten. Vertrouw elk van deze gevoelens toe aan een niet-ontwaakte getuige die waarschijnlijk zal leiden tot melding aan de ouderlingen en wordt uitgenodigd om voor een gerechtelijke commissie te verschijnen.

De afbeelding boven paragraaf 10 suggereert dat goede vrienden samenwerken in de bediening. Zoals we allemaal weten, zouden goede vrienden echter veel meer doen dan dat, maar geen van deze dingen worden gesuggereerd.

Alinea's 13-16 moedigen ons terecht aan om te proberen ons te concentreren op de positieve aspecten in plaats van de negatieve aspecten van onze vrienden. Dit mag echter geen ernstige tekortkomingen over het hoofd zien.

Na het hele artikel te hebben besteed aan het speculeren dat Jeremia een goede vriend van Baruch was, schakelt het plotseling van kop en beweert dat Ebed-Melech een vriend van Jeremia was. Misschien hoopt de organisatie dat u de verandering van onderwerp van speculatie niet zult zien!

Er is geen schriftuurlijke ondersteuning voor hun mening. In feite is het onwaarschijnlijk dat Jeremia een goede vriend was, aangezien Ebed-Melech op een formele manier over Jeremia sprak als "de profeet Jeremia". Ebed-Melech gebruikte ook gewoon menselijk mededogen om te pleiten voor het verwijderen van Jeremia uit de put. Verder zegt Jeremia 39: 15-18:Ga en je moet tegen Eʹbed-melʹech de E · thi · oʹpi · an zeggen, ”. Er staat niet "je moet zeggen tegen je vriend, Ebed-Melech".

Dat weerhield Jeremia er echter niet van Jehovah's boodschap over te brengen dat Ebed-Melech met zijn leven aan de verwoesting van Jeruzalem zou ontsnappen. Gezien het feit dat Ebed-Melech de leiding had over het huishouden van koning Zedekiah, zou Nebukadnessar hem anders waarschijnlijk hebben gedood. Per slot van rekening werden Seraiah de Hogepriester en anderen zoals Ebed-Melech gedood volgens 2 Koningen 25: 18-21. Interessant genoeg is de passage van Jeremia 39: 15-18 onmiddellijk na een korte toespeling op de gebeurtenissen in het verslag in 2 Koningen 25. Dit lijkt een bevestiging te zijn dat Ebed-Melech en Baruch overleefden terwijl de meesten om hen heen dat niet deden.

De laatste paragraaf probeert nog een reden te geven om alleen vrienden binnen de organisatie te maken en alle anderen te wantrouwen als er staat:We moeten vastbesloten zijn om nu sterke relaties met onze broeders en zusters op te bouwen en te onderhouden. Waarom? Omdat onze vijanden ons zullen proberen te verdelen door middel van leugens en verkeerde informatie. Ze zullen proberen ons tegen elkaar te keren ”.

Het is absoluut niet nodig dat tegenstanders en vijanden van de organisatie proberen te verdelen door middel van leugens en verkeerde informatie. De waarheid en juiste informatie zal veel meer doen (en doet).

Concluderend

Het is goed om daar vrienden en langdurige vrienden mee te maken. Maar de reden die in dit artikel van Watchtower wordt gegeven om vrienden te maken, is diep gebrekkig. Het lijkt een nauwelijks verkapte poging om de broeders en zusters te vermoorden om vrienden en hun enige vrienden te maken onder mede-getuigen, allemaal omdat het volgens de Organisatie naar verluidt het einde nabij is, maar dit is een tijd waarvan Jezus zei dat we het niet konden weten.

Het artikel in de Wachttoren is geen echte poging of nuttig genoeg om diegenen te helpen die om vele redenen kunnen worstelen om vrienden te maken, zoals verlegenheid. Je maakt geen echte vrienden door gewoon tijd met hen in velddienst door te brengen. Bovendien zouden echte vrienden je niet schuwen, simpelweg omdat je besluit dat veel van de overtuigingen die je ooit gemeen had ernstig tekortschoten.

Nogmaals, om echt te profiteren van alles in het studieartikel moeten we alle schuine toepassingen van de organisatie eruit zeven waarmee het doorzeefd is. De droogte in het zogenaamde spirituele paradijs gaat door.

Tadua

Artikelen door Tadua.
    7
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x