Aan Jehovah's Getuigen wordt verteld dat JF Rutherford een stoere man was, maar Jezus koos hem omdat dat het type persoon was dat nodig was om de organisatie vooruit te helpen in de zware jaren die volgden op de dood van CT Russell. Ons wordt verteld dat zijn eerste presidentschap werd uitgedaagd door afvalligen die de kwade slaaf werden. Ons is verteld dat de organisatie onder zijn presidentschap een ongekende expansie heeft doorgemaakt. Ons is verteld dat hij standvastig stond tegenover de nazi-oppositie en een verslag neerlegde van neutraliteit zoals geen enkele andere religie heeft kunnen kopiëren.

James Penton zal uitleggen waarom elk van deze uitspraken onjuist is. Hij zal aantonen hoe het Rutherford-presidentschap er één was dat gekenmerkt werd door hypocrisie, autocratie, en in feite is alles wat Jezus in Lukas 12:45 verklaarde kenmerkend voor de slechte slaaf.

James Penton

James Penton is emeritus hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Lethbridge in Lethbridge, Alberta, Canada en auteur. Zijn boeken omvatten "Apocalyps vertraagd: het verhaal van Jehovah's Getuigen" en "Jehovah's Getuigen en het Derde Rijk".
    1
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x