„Een echte vriend toont altijd liefde.” - Spreuken 17:17

[Van ws 11/19 p.8 Studieartikel 45: 6 januari - 12 januari 2020]

Een korte scan van dit studieartikel onthult dat het veel aannames bevat. Daarom is het, voordat we met onze beoordeling beginnen, in eerste instantie goed om wat achtergrondinformatie te krijgen over wanneer en hoe de Heilige Geest rechtstreeks uit de Schriften aan dienaren van God en volgelingen van Jezus werd gegeven. Dit geeft ons een schriftuurlijke achtergrond om het artikel in de Watchtower Study te bekijken en om te kunnen vaststellen of het artikel een sterke voorkeur voor de organisatie heeft of echt nuttig is.

Om u te helpen bij het verkrijgen van deze achtergrond zijn de volgende artikelen opgesteld:

We hopen dat deze artikelen lezers zullen helpen bij het zien van het contrast tussen het schriftuurlijke verslag en de boodschap die de organisatie afbeeldt.

Artikel review

Alinea 1 'Terugkijken, jij voelt dat je alleen van dag tot dag kon doorgaan omdat Jehovah's heilige geest je 'kracht gaf die verder gaat dan normaal'. - 2 Kor. 4: 7-9” .

Werd de werking van de Heilige Geest in de pre-christelijke en eerste-eeuwse christelijke tijd overgelaten aan persoonlijke gevoelens?

Of was de werking van de Heilige Geest liever duidelijk zichtbaar voor anderen en het individu?

Alinea 2 'Wij ook vertrouwen op heilige geest om te gaan met de invloed van deze slechte wereld. (1 Johannes 5:19) ”

Is er zelfs maar één tekst die beschrijft dat christenen of anderen van Gods dienaar de Heilige Geest wordt gegeven om de invloed van de wereld tegen te gaan?

Moeten we niet persoonlijk de invloed van de wereld weerstaan ​​om God te laten zien dat we zijn wil willen doen?

Alinea 2 'Bovendien moeten we vechten tegen 'goddeloze geestenkrachten' (Efeziërs 6:12) '

De passage na dit vers identificeert waarheid, gerechtigheid, het delen van goed nieuws, geloof, hoop op redding, Gods woord, gebed en smeekbede. Maar interessant is dat in deze tekst de Heilige Geest niet wordt genoemd, alleen bedoeld in verband met Gods woord.

Alinea 3 'Heilige geest gaf Paulus de macht om zowel seculier te werken als zijn bediening te volbrengen. '

Beweren dat de Heilige Geest Paulus macht gaf om seculier te werken, is puur vermoeden. Het is misschien gebeurd, maar het Bijbelverslag lijkt hierover te zwijgen, met uitzondering van Filippenzen 4:13. In feite zou 1 Korinthiërs 12: 9 impliceren dat dit niet het geval was.

Alinea 5 'met Gods hulp kon Paulus zijn vreugde en innerlijke vrede handhaven! - Filippenzen 4: 4-7 ”

Dit is op zijn minst nauwkeurig, en hoewel de Heilige Geest niet specifiek wordt genoemd, lijkt het redelijk om te concluderen dat de Heilige Geest het mechanisme is waardoor deze vrede wordt gegeven.

Paragraaf 10 beweert "heilige geest oefent nog steeds kracht uit op Gods volk ”

Deze claim kan al dan niet waar zijn. De belangrijkste vraag is: wie zijn Gods mensen vandaag? Heeft hij tegenwoordig een identificeerbare groep mensen, of alleen individuen?

De organisatie zou beweren dat ja, Jehovah's Getuigen zijn die mensen. Het probleem is dat de claim van de organisatie allemaal is gebaseerd op een stichting die is afgebrokkeld. Dat fundament is de bewering dat Jezus volgens Bijbelprofetie in 1914 een onzichtbare koning in de hemel werd en in 1919 de vroege Bijbelonderzoekers koos, die later Jehovah's Getuigen werden, als zijn volk in deze moderne tijd.

Zoals alle lezers van Gods woord zullen weten, waarschuwde Jezus ons om geen mensen te geloven die zeiden dat hij was gekomen maar verborgen was in de binnenkamer waar niemand hem kon zien (Mattheüs 24: 24-27). Hieraan toegevoegd is dat er geen bijbelse indicatie is dat de straf van Nebukadnezar van 7 keer (seizoenen of jaren) bedoeld was om een ​​grotere toekomstige vervulling te hebben. Ten slotte is het Bijbelverslag zelf niet verenigbaar met de leer van de organisatie dat de begindatum van deze veronderstelde 7 keer om vele redenen 607 v.Chr. Was.[I]

Alinea 13 bevat ten minste het belangrijkste nauwkeurig als volgt:

"Bestudeer eerst Gods Woord. (Lees 2 Timoteüs 3:16, 17.) Het Griekse woord vertaald met "geïnspireerd door God" betekent letterlijk "door God ingeademd". God gebruikte zijn geest om zijn gedachten in de gedachten van bijbelschrijvers te "ademen". Wanneer we de Bijbel lezen en mediteren over wat we lezen, komen Gods instructies in ons hart en geest. Die geïnspireerde gedachten bewegen ons om ons leven in overeenstemming te brengen met Gods wil. (Hebreeën 4:12) Maar om volledig van de heilige geest te profiteren, moeten we tijd vrijmaken om de Bijbel regelmatig te bestuderen en diep na te denken over wat we lezen. Dan zal Gods Woord alles beïnvloeden wat we zeggen en doen. '

Jawel "het woord van God [dat] leeft en oefent kracht uit en is scherper dan enig tweesnijdend zwaard,…. en is in staat om gedachten en intenties van het hart te onderscheiden ” (Hebreeën 4:12). (Alleen geciteerd in het artikel)

Paragraaf 14 bepaalt dat we dat moeten doen "God samen aanbidden" met Psalm 22:22 als rechtvaardiging.

Het is waar dat Jezus in Mattheüs 18:20 verklaarde "Waar er twee of drie verzameld zijn in mijn naam, daar ben ik in hun midden". Maar hij zei ook in Johannes 4:24 dat als “God is een geest", Dat"zij die hem aanbidden, moeten aanbidden met geest en waarheid ”. Dit is niet op een locatie, zoals een tempel of een Koninkrijkszaal, maar op een persoonlijk niveau. In feite zijn er heel weinig verzen in de Bijbel die God noemen en aanbidden in dezelfde zin, en geen enkele duidt op een vereiste om God samen te aanbidden. Aanbidding gebeurt op individuele basis, niet op collectieve basis. De volgende verklaring dat 'we bidden voor heilige geest, we zingen koninkrijksliederen gebaseerd op Gods Woord, en we luisteren naar bijbelse instructies gepresenteerd door broeders die door heilige geest zijn aangewezen ”, betekent niet dat God ons zijn geest zal geven (Mattheüs 7: 21-23).

Paragraaf 15 beweert dat 'Maar om volledig van Gods geest te profiteren, moet je regelmatig deelnemen aan het predikingswerk en de Bijbel waar mogelijk gebruiken '

Nergens verbinden de Schriften het predikingswerk met regelmaat. De suggestie dat iemand niet volledig zou profiteren van een kleine hoeveelheid prediking of terwijl hij onregelmatig predikt, komt neer op het suggereren dat de Heilige Geest halfhartig zou zijn. Komend van God komt het iemand volledig ten goede voor die tijdsperiode of zou het niet worden gegeven omdat God de dingen perfect doet. Dat staat los van de vraag of hij de prediking van valsheid zou zegenen, zoals een afzonderlijke gezalfde klasse of 1874, 1914, 1925, 1975, of 'de laatste van de laatste dagen', enzovoort.

Wat betreft het gebruik van de Bijbel waar mogelijk, gezien het feit dat de meesten van ons veel tijd hebben besteed aan het aanbieden van de literatuur van de organisatie en de Bijbel alleen gebruiken om aandacht te vestigen op de inhoud van de literatuur, in plaats van te proberen bijbels in handen van mensen te krijgen, is de suggestie goed , maar de meeste Getuigen zouden hier op een zinvolle manier moeite mee hebben.

In de paragrafen 16-17 wordt Luke 11: 5-13 besproken. Dit is de illustratie van volhardend vragen in gebed en daardoor beloond worden met de Heilige Geest. Volgens de paragraaf 'wat is de les voor ons? Om de hulp van de heilige geest te ontvangen, moeten we er met volharding voor bidden '.

Als we het begrip van deze tekst hier gewoon laten, betekent dit dat we de hele illustratie moeten bagatelliseren. Paragraaf 18 herinnert ons eraan dat 'Jezus 'illustratie helpt ons ook om te zien waarom Jehovah ons heilige geest zal geven. De man in de afbeelding wilde een goede gastheer zijn ”. Maar dan mist het helemaal het punt door te zeggen:Wat was het punt van Jezus? Als een onvolmaakte mens bereid is een hardnekkige buurman te helpen, hoeveel te meer zal onze vriendelijke hemelse Vader dan degenen helpen die hem voortdurend om heilige geest vragen! Daarom kunnen we met vertrouwen bidden dat Jehovah op ons dringende verzoek om heilige Geest zal reageren ”.

Is dit echt het punt dat Jezus maakte? Bij ons onderzoek naar de manifestatie van de Heilige Geest in het verleden, was het duidelijk dat er altijd een heilzaam doel aan de gegeven Heilige Geest is. Jehovah zal ons zeker niet de Heilige Geest geven alleen omdat we hem blijven vragen en irriteren, zonder een bepaald doel dat zijn wil ten goede komt. Het is waar dat veelvuldig vragen duidelijk nodig was, maar dat dient om het verlangen te tonen dat iemand de goede daad moet doen, om een ​​nuttig doel te vervullen. Net zoals het verlangen van die buurman was om een ​​vermoeide, hongerige reiziger te helpen, zo moet elk verzoek dat we doen gunstig zijn voor Gods doel.

De Heilige Geest vragen om een ​​Koninkrijkszaal te bouwen, of het gebrekkige goede nieuws van de organisatie te prediken, of andere organisatorische vereisten te vervullen, is niet noodzakelijkerwijs een onderdeel van Gods doel en is niet nuttig voor hem, alleen voor de organisatie.

In Conclusie

Een misleidend artikel in de Watchtower-studie. Het is duidelijk dat degenen die betrokken zijn bij het schrijven van het studieartikel niet alleen niet hun eigen advies hebben opgevolgd en de Heilige Geest hebben gevraagd, gevraagd, gevraagd om hen te helpen een nauwkeurig artikel te schrijven; als gevolg daarvan hebben ze ook geen nauwkeurige gegeven. De onvermijdelijke conclusie die men hieruit zou kunnen trekken, is dat de Heilige Geest hen niet kan leiden zoals zij beweren.

Voor een echt beeld van hoe en of de Heilige Geest ons kan helpen, zou het veel voordeliger zijn om te lezen wat de Schriften er rechtstreeks voor onszelf over zeggen.

Voetnoot:

Helpt de Heilige Geest ouderen in de gemeenten aan te stellen?

Na te hebben bekeken hoe herders werden benoemd in de eerste eeuws christelijke gemeente (in de Heilige Geest in actie - In het artikel van de 1st Century Christian Times) de recensent trok de volgende conclusies:

De verklaring die de organisatie heeft gegeven over hoe ouderlingen en dienaren in de congregaties vandaag worden benoemd, vertoont weinig gelijkenis met wat er zich in de eerste eeuw in de christelijke congregatie heeft voorgedaan. In deze tegenwoordige tijd is er zeker geen handoplegging door de apostelen die rechtstreeks door Jezus zijn aangesteld, of misschien door specifieke personen waaraan zij deze verantwoordelijkheid rechtstreeks hebben gedelegeerd, van wie Timotheüs lijkt te zijn.

Volgens de publicaties van de Organisatie worden mannen door de Heilige Geest benoemd, alleen in die zin dat de ouderlingen de kwaliteiten van de kandidaat beoordelen aan de vereisten van de Bijbel.

Watchtower Study Edition, november 2014, artikel "Vragen van lezers" zegt gedeeltelijk "Ten eerste bewoog de heilige geest de bijbelschrijvers om de kwalificaties voor ouderlingen en dienaren op te nemen. Zestien verschillende vereisten van ouderlingen staan ​​vermeld in 1 Timotheüs 3: 1-7. Verdere kwalificaties zijn te vinden in geschriften als Titus 1: 5-9 en Jakobus 3:17, 18. Kwalificaties voor dienaren in de bediening staan ​​op 1 Timotheüs 3: 8-10, 12, 13. Ten tweede, degenen die aanbevelingen doen en dergelijke afspraken maken bid dat Jehovah's geest hen leidt als ze nagaan of een broeder in redelijke mate aan de Bijbelse vereisten voldoet. Ten derde moet de aanbevolen persoon de vrucht van Gods heilige geest in zijn eigen leven laten zien. (Gal. 5:22, 23) Dus Gods geest is betrokken bij alle aspecten van het benoemingsproces ”.

De waarheid van de laatste bewering is discutabel. Punt 2 hangt ervan af dat twee belangrijke premissen waar zijn; (1) dat de ouderlingen om de Heilige Geest bidden en bereid zijn zich erdoor te laten leiden. In werkelijkheid zorgen de meest wilskrachtige ouderlingen meestal op hun eigen manier; (2) Geeft Jehovah lichamen van ouderlingen Heilige Geest om afspraken te maken? Gezien het feit dat er gevallen zijn waarin mannen benoemd zijn in het geheim pedofilie beoefenen, of getrouwde mannen zijn die immoreel zijn met een minnares, of overheidsspionnen (zoals in Israël, communistisch en niet-communistisch Rusland, onder andere Nazi-Duitsland), zou het kunnen worden opgevat als godslastering van de Heilige Geest, om te beweren dat hij betrokken was bij de benoeming van zulke. Er is ook geen bewijs van directe kennisgeving of indicatie door de Heilige Geest op welke manier dan ook in dergelijke benoemingen, anders dan in de eerste eeuw.

De feitelijke mening van de organisatie is echter niet hoeveel broeders en zusters het begrijpen. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de manier waarop de uitdrukking "ouderlingen worden benoemd door heilige geest" in de publicaties wordt gebruikt. Dientengevolge geloven velen dat Gods Geest in het bijzonder ouderlingen heeft benoemd en als zodanig aangestelden, kunnen ze niets verkeerd doen en kunnen ze niet worden ondervraagd.
Aangezien de organisatie haar eigen vereisten daar bovenop toevoegt, is er echter een duidelijke farizeïsche toevoeging. In de ervaring van de meeste broeders die ontwaakt zijn, zijn het de vereisten van de organisatie voor een bepaalde manier en hoeveelheid velddienst, samen met favoritisme dat gewoonlijk van toepassing is op bijbelse gewenste eigenschappen. Hoe groot de christelijke eigenschappen van een man bijvoorbeeld ook zijn, als hij bijvoorbeeld maar 1 uur per maand in de velddienst kon doorbrengen, zou de kans op een benoeming als oudste zeer klein zijn.

[I] Bekijk de serie “Een reis door de tijd”Onder andere voor een volledige discussie over dit onderwerp.

Tadua

Artikelen door Tadua.
    4
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x