[Dit is een zeer tragische en ontroerende ervaring die ik van Cam mag delen. Het komt uit de tekst van een e-mail die hij mij heeft gestuurd. - Meleti Vivlon]

Ik heb Jehovah's Getuigen iets meer dan een jaar geleden verlaten, nadat ik een tragedie had gezien, en ik wil je bedanken voor je aanmoedigende artikelen. Ik heb naar je gekeken recent interview met James Penton en werk je door de serie die je uitzet.

Om u te laten weten hoeveel het voor mij betekent, kan ik kort mijn situatie vertellen. Ik ben opgegroeid als een Getuige. Mijn moeder zag een aantal waarheden klikken terwijl ze studeerde. Mijn vader ging rond deze tijd weg, deels omdat hij niet wilde dat ze de bijbel bestudeerde. De gemeente was alles wat we hadden, en ik verdiepte me in de gemeente. Ik trouwde met een zus omdat ik dacht dat ze geestelijk was en een gezin met haar plande. Na onze bruiloft ontdekte ik dat ze toch geen kinderen wilde, dat ze graag roddelde, de voorkeur gaf aan vrouwelijk gezelschap (lesbisch) en toen ze me een paar jaar later verliet, kreeg ik een glimp van hoe de 'spirituele' in de gemeente hielp haar bij haar vertrek en veroorzaakte verdeeldheid in de gemeente. Degenen waarvan ik dacht dat het mijn vrienden waren, keerden zich de rug toe, en dat trof me hard. Maar ik stond nog steeds achter de organisatie.

Uiteindelijk ontmoette ik een lieve zus in Chicago waar ik verliefd op werd en trouwde. Ze kon geen kinderen krijgen vanwege gezondheidsproblemen, maar ik gaf mijn 2e kans voor kinderen op om zo vriendelijk en geweldig te zijn. Ze bracht het beste in mij naar boven. Na onze bruiloft kwam ik erachter dat ze een alcoholprobleem had en het begon erger te worden. Ik zocht hulp via vele kanalen, waaronder de ouderen. Ze waren eigenlijk behulpzaam en deden wat ze konden met hun beperkte mogelijkheden, maar verslaving is een moeilijk iets om te keren. Ze ging naar revalidatie en keerde nog steeds terug met haar verslaving niet onder controle, dus werd ze uitgesloten. Ze werd achtergelaten om het aan te pakken zonder de hulp van iemand, zelfs haar familie, omdat ze Getuigen waren.

Ze moest het licht aan het einde van haar tunnel zien en vroeg om een ​​tijdschema voor herstel. Ze vertelden haar dat ze alleen zichzelf pijn doet, dus als ze hier 6 maanden controle over zou krijgen, zouden ze dan met haar praten. Ze nam dit vanaf dat moment heel serieus. Om verschillende persoonlijke redenen zijn we in die periode verhuisd en hadden we nu nieuwe ouderlingen en een nieuwe gemeente. Mijn vrouw was zo positief en blij en opgewonden om opnieuw te beginnen en nieuwe vrienden te maken, maar na het ontmoeten van de oudsten waren ze onvermurwbaar dat ze buiten moest blijven voor 12 maanden minimum. Ik vocht dit en drong aan op een reden, maar ze weigerden er een te geven.

Ik zag mijn vrouw in de donkerste depressie glijden, dus mijn tijd werd doorgebracht op het werk of voor haar zorgen. Ik stopte met naar de Koninkrijkszaal te gaan. Vaak heb ik haar ervan weerhouden zelfmoord te plegen. Haar emotionele pijn manifesteerde zich elke nacht in slaapwandelen en ze begon zichzelf te mediceren met alcohol terwijl ik aan het werk was. Het eindigde op een ochtend toen ik haar lichaam op de keukenvloer vond. Ze was in haar slaap gestorven. Tijdens het slaapwandelen was ze gaan liggen op een manier die haar ademhaling belemmerde. Ik vocht om haar te doen herleven met reanimatie en borstcompressies tot de ambulance arriveerde, maar ze had te lang geen zuurstof gehad.

Het eerste telefoontje dat ik maakte, was van verre naar mijn moeder. Ze stond erop dat ik de ouderlingen belde voor ondersteuning, dus dat deed ik. Toen ze kwamen opdagen, waren ze niet sympathiek. Ze troostten me niet. Ze zeiden: "Als je haar ooit weer wilt zien, moet je terugkomen naar de samenkomsten."

Op dit moment was ik er volledig van overtuigd dat dit niet de plek is om God te vinden. Alles wat ik in mijn leven ben gaan geloven, stond nu ter discussie, en het enige dat ik wist, was dat ik niet alles kon laten varen wat ik was gaan geloven. Ik was verdwaald, maar voelde dat er enige waarheid was om vast te houden. De Getuigen begonnen met iets goeds en veranderden het in iets walgelijks en kwaadaardigs.

Ik geef de organisatie de schuld van haar dood. Als ze haar hadden laten terugkomen, zou ze op een ander pad zijn geweest. En zelfs als zou kunnen worden aangevoerd dat ze niet de schuld zijn van haar dood, hebben ze het laatste jaar van haar leven zeker ellendig gemaakt.

Ik probeer nu opnieuw te beginnen in Seattle. Als je ooit in de buurt bent, laat het me dan weten! En ga zo door met het uitstekende werk. Door uw onderzoek en video's worden meer mensen opgebouwd dan u wellicht weet.

[Meleti schrijft: Ik kan zulke hartverscheurende ervaringen als deze niet lezen zonder te denken aan Christus 'waarschuwing aan zijn discipelen, vooral degenen in wie meer verantwoordelijkheid is gestoken. “. . Maar wie een van deze gelovige kleintjes tot struikelen brengt, zou voor hem fijner zijn als een molensteen zoals die door een ezel wordt gedraaid, om zijn nek zou worden gelegd en hij werkelijk in de zee werd gegooid. " (Mr 9:42) We moeten allemaal deze waarschuwende woorden nu en in de toekomst indachtig zijn, zodat we nooit meer toestaan ​​dat de heerschappij van de mens en de farizeïsche zelfingenomenheid ons ertoe brengen te zondigen door een van de kleintjes pijn te doen. ]

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    8
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x