„U moet… vrijheid in het land verkondigen aan al zijn inwoners.” - Leviticus 25:10

 [Van ws 12/19 p.8 Studie artikel 50: 10 februari - 16 februari 2020]

Het studieartikel van deze week is acceptabel totdat we paragraaf 12 bereiken, waar we kennis maken met het concept van een symbolisch jubileum zonder enig bijbels precedent.

Volgens het Wachttoren-artikel (w15 3/15 blz.17)[I] ze beloofden niet te zoeken naar typen en anti-typen, wat in principe zeker ook voor symbolen geldt.

Kan er vrijheid zijn van zonde en dood?

Ja, de Schriften beloven dit.

Kan er vrijheid zijn van valse leerstellingen?

Ja, de Schriften beloven dit.

Wanneer werd Liberty uitgeroepen?

In het Jubeljaar, gevolgd door de natie Israël, werd elke slaaf aan het begin van het Jubeljaar bevrijd.

Daarom, hoe kan het zinvol zijn dat volgens het artikel van de Wachttoren-studie sommigen werden vrijgelaten? als onderdeel van een symbolisch jubileum in 30CE, sommige in 33CE, anderen zoals ze waren gezalfd tot een onbepaalde tijd rond het einde van de eerste eeuw, en sommige vanaf 1874 en de rest verspreid over 1,000 jaar vanaf Armageddon. Dat was niet hoe het oude Jubileum werkte.

Als er in 30CE een symbolisch jubileum was begonnen (en dit is zeer twijfelachtig) toen Jezus de profetie van Jesaja las, dan zou het toen moeten zijn begonnen en op mensen worden toegepast zodra ze gebruik maakten van de bepalingen ervan.

Paragraaf 12 beweert "Hij adopteerde hen als zijn zonen, zodat ze na verloop van tijd naar de hemel zouden worden opgewekt om met Jezus te regeren. (Rom. 8: 2, 15-17) '. Deze geciteerde tekst geeft wel enige indicatie over waar zij met Christus zouden regeren. Verder vermeldt Johannes 8:21, een paar verzen eerder, bij Johannes 8:36 die werd geciteerd in paragraaf 11, "Daarom zei hij weer tegen hen:" Ik ga weg, en GIJ zult naar mij uitkijken, en toch zult GIJ sterven in UW zonde. Waar ik heen ga, kan JIJ niet komen ”. Hij zei niet 'je kan niet komen in het nu maar dat kan als je je bekeert '.

Als inderdaad "Het symbolische Jubileum dat begon met de zalving van Christus 'volgelingen in 33 CE zal eindigen bij het einde van Jezus' duizendjarige regering" op welke schriftuurlijke basis wordt dit gemaakt? Aangezien er in Openbaring 20 en 1 Korinthiërs 15:24 geen andere periode of symbolische Jubileumperiode wordt vermeld, anders dan de duizendjarige regering van Christus, moet het zeker een vermoeden zijn.

Verder zou het lezen van de context (Lukas 4: 18,21) erop wijzen dat als zo'n symbolisch Jubileum überhaupt begon, het toen in 30CE begon. Luke 4 zegt tenslotte: 'Jehovah's geest is op mij, omdat hij me zalfde om goed nieuws aan de armen te verkondigen, hij stuurde mij voort om een ​​vrijlating te prediken aan de gevangenen en een herstel van het zicht voor de blinden, om de verpletterde met een vrijlating weg te sturen”. De prediking van de vrijlating was toen, net als het wegzenden van verpletterden met een vrijlating, in 30CE. Volgens Lucas 4:21 zei Jezus: „Vandaag deze tekst die JIJ net hoorde is vervuld ". Dat houdt dus in:om de verpletterde met een vrijlating weg te sturen'.

Paragraaf 14 beweert dan: "Denk ook aan de zegeningen die je geniet omdat je bent bevrijd van lang onschriftuurlijke overtuigingen. Jezus zei: "U zult de waarheid kennen en de waarheid zal u vrijmaken." (Johannes 8:32) ".

Oh, de ironie om die bewering hier te doen. Integendeel, het wordt niet duidelijk dat we in werkelijkheid werden bevrijd van een verzameling valse overtuigingen, maar dat we deze keer tot slaaf moesten worden gemaakt in een andere verzameling valse overtuigingen, zoals geleerd door de Wachttorenorganisatie. Zoals de leer dat slechts een paar (de gezalfden) van maximaal 144,000 door een symbolisch jubileum van bijna 2,000 jaar zijn vrijgelaten. In aanvulling op de leer dat op zijn minst miljoenen nog tot 1,000 jaar moeten blijven wachten om volledig te profiteren van dit vermeende symbolische Jubileum.

(Klik op de links voor een volledig schriftuurlijk onderzoek van de onderwerpen van De hoop van de mensheid op de toekomst, De grote menigte, Gid Jeruzalem vallen in 607 v.Chr?  en Mattheüs 24.)

Paragraaf 16 beweert verder: "Tijdens het Duizendjarige Rijk zullen Jezus en zijn lijkschouwers helpen de mensheid te verhogen tot een perfecte lichamelijke en geestelijke gezondheid ”. Zoals een aantal keren eerder in artikelen op deze site is aangetoond, heeft deze bewering dat het lang duren om perfectie te bereiken (tot duizend jaar voor degenen die Armageddon overleven) geen solide reden in de Schrift en is opnieuw alleen maar vermoeden en speculatie.

Aangezien het studieartikel eindigt met drie onbevredigende paragrafen van wafelwerk, laten we in plaats daarvan eens kijken wat de Bijbel wel zegt over onze beloofde bevrijding van zonde en dood.

Het geheel van Romeinen 8 is wat aandachtig lezen en meditatie waard, maar laten we Romeinen 8:11 benadrukken:

"Als nu de geest van hem die Jezus uit de dood heeft opgewekt, in U woont, hij die Christus Jezus uit de dood heeft opgewekt, zal ook UW sterfelijke lichamen levend maken door zijn geest die in U woont."

Dit is ons eerste punt: God is van plan ons te doen herrijzen "Sterfelijke lichamen".

Romeinen 8: 14-15 zegt verder:

“Voor allen die door Gods geest worden geleid, dit zijn Gods zonen. 15 Want GIJ hebt geen geest van slavernij ontvangen die opnieuw vrees veroorzaakte, maar GIJ ontving een geest van aanneming als zonen ”.

Als we proberen de vruchten van de geest te beoefenen, zijn we Gods kinderen in plaats van kinderen van de duivel. (Johannes 8:44). Er staat ook: "Allen die geleid of gebracht worden door Gods Geest zijn Gods zonen". Dit herinnert ons aan de woorden van Jezus in Johannes 6: 44,65 dat niemand tot Jezus zou kunnen komen tenzij zijn Vader ze trekt. Bovendien, dat deze op de laatste dag zullen worden opgewekt, niet op een ander tijdstip.

2 Korinthiërs 1: 22-23 spreekt over de Heilige Geest als teken van wat er in de toekomst zal gebeuren als er staat:

“Maar hij die garandeert dat U en wij Christus toebehoren en hij die ons heeft gezalfd, is God. 22 Hij heeft ook zijn zegel op ons gedrukt en heeft ons het teken gegeven van wat komen gaat, dat wil zeggen, de geest, in ons hart ”. (Zie ook 2 Korintiërs 5: 5, Efeziërs 1:14).

Dit is ons tweede punt: Volgens Romeinen was het teken voor de toekomstige adoptie als Gods kinderen.

Romeinen 8:23 is daarom logisch als er staat:

"Niet alleen dat, maar wijzelf ook die de eerstelingen hebben, namelijk de geest, ja, we kreunen zelf in onszelf, terwijl we oprecht wachten op adoptie als zonen, de bevrijding van ons lichaam door losgeld".

Merk op dat de Schrift spreekt over de actie van adoptie als toekomstig, op het moment dat de volledige voordelen van het losgeld worden toegepast.

Derde punt: Thij ware bevrijding is in de toekomst wanneer eeuwig leven wordt gegeven.

In Johannes 6:40 zei Jezus tegen al zijn luisteraars:

“Want dit is de wil van mijn Vader, dat iedereen die de Zoon aanschouwt en geloof in hem oefent, eeuwig leven zou moeten hebben, en ik zal hem op de laatste dag doen herleven”. (Johannes 10: 24-28).

Romeinen 6:23 herinnert ons eraan:"

Want het loon dat de zonde betaalt, is de dood, maar het geschenk dat God geeft is eeuwig leven door Christus Jezus, onze Heer. '

Hetzelfde hoofdstuk herinnert ons er ook aan dat door Jezus te aanvaarden, we werden bevrijd van zonde in de zin dat we niet langer beperkt waren tot het ontvangen van de enige beloning van zonde, de dood, maar in plaats daarvan de mogelijkheid hebben tot opstanding tot eeuwig leven.

Misschien kunnen we deze paragraaf afsluiten met Galaten 5: 4-5 dat ons eraan herinnert:

“GIJ bent gescheiden van Christus, wie GIJ ook bent die probeert door middel van de wet rechtvaardig verklaard te worden; U bent afgevallen van zijn onverdiende goedheid. 5 Van onze kant wachten wij door de geest reikhalzend op de gehoopte gerechtigheid als gevolg van het geloof ”.

In Conclusie

In plaats van ons te veel zorgen te maken over het vinden van een symbolisch jubileum in de Bijbel, kunnen we onze tijd dan niet beter benutten door in harmonie met de geest te werken om de vruchten van de geest te manifesteren? (Galaten 5: 22-23)

Laten we niet worden betrapt door "de valse broeders die stilletjes zijn binnengebracht, die binnensluipten om onze vrijheid te bespioneren die we in vereniging met Christus Jezus hebben, zodat ze ons volledig tot slaaf kunnen maken" (Galaten 2: 4).

Op deze manier zullen we in de rij staan ​​voor ware vrijheid wanneer Jezus Armageddon brengt.

We laten het laatste woord aan James 1: 25-27:

“Maar hij die tuurt naar de volmaakte wet die tot vrijheid behoort en die erin volhardt, deze [man], omdat hij geen vergeetachtige toehoorder is geworden, maar een doener van het werk, zal gelukkig zijn in zijn werk [ het]. 26 Als iemand voor zichzelf een formele aanbidder lijkt en toch zijn tong niet beteugelt, maar zijn eigen hart blijft bedriegen, is de vorm van aanbidding van deze man zinloos. 27 De vorm van aanbidding die rein en onbesmet is vanuit het standpunt van onze God en Vader is deze: voor wezen en weduwen zorgen in hun verdrukking, en zichzelf onbevlekt van de wereld bewaren ”.

____________________________________________

[I] "Als dergelijke interpretaties vergezocht lijken, kun je het dilemma begrijpen. Mensen kunnen niet weten welke bijbelverslagen schaduwen zijn van dingen die komen en welke niet. De duidelijkste weg is deze: waar de Schrift leert dat een individu, een gebeurtenis of een object typerend is voor iets anders, accepteren we het als zodanig. Anders, we zouden terughoudend moeten zijn om een ​​antitypische toepassing toe te wijzen aan een bepaalde persoon of account als er geen specifieke schriftuurlijke basis voor is." (w15 3 / 15 p. 17)

Tadua

Artikelen door Tadua.
    3
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x