“Degenen die je naam kennen, zullen op je vertrouwen; je zult nooit degenen verlaten die je zoeken, o Jehovah. ” - Psalm 9:10

 [Van ws 12/19 p.16 Studie artikel 51: 17 februari - 23 februari 2020]

Om u te laten nadenken over de vraag of de Organisatie van Jehovah's Getuigen Gods volk op aarde zijn, willen wij u aanraden dit artikel te lezen in de archieven van deze site, waarin zeer relevante informatie over dit onderwerp wordt besproken.

https://beroeans.net/2016/06/19/the-rise-and-fall-of-jw-org/

Dit wordt benadrukt omdat er een aantal plaatsen zijn waar door woord en context wordt beweerd dat de leden van de Organisatie van Jehovah's Getuigen Gods volk zijn. De alinea's zijn 4 & 6.

Er is goed advies in paragraaf 3 als er staat: 'We moeten tijd besteden aan het leren over Jehovah en zijn geweldige kwaliteiten. Alleen dan kunnen we beginnen te begrijpen wat hem motiveert om te spreken en te handelen. Dat zal ons helpen te onderscheiden of hij onze meningen, beslissingen en acties goedkeurt '.

De incompetentie of opzettelijke fout van de schrijver van het artikel in de Wachttoren komt echter kort daarna in paragraaf 5, waarin staat:Toen hij ongeveer 40 jaar oud was, koos Mozes ervoor om zich te associëren met Gods volk, de Hebreeën, in plaats van bekend te staan ​​als "de zoon van Farao's dochter".  Dit lijkt een opzettelijke fout te zijn om te proberen het punt te maken dat de organisatie wenst, namelijk suggereren dat we ons bij de organisatie moeten aansluiten of blijven die beweert Gods moderne mensen te zijn.

Wat is er mis? Jehovah had een verbond met Abraham gesloten. Genesis 17: 8 laat zien dat het was "En ik zal mijn verbond tussen mij en jou en je zaad na je uitvoeren volgens hun generaties voor een verbond tot onbepaalde tijd, om mezelf God te bewijzen aan jou en aan je zaad na jou ”.

God had besloten dat hij wilde dat de nakomelingen van Abraham zijn volk zouden zijn, maar de nakomelingen van Abraham waren nog niet overeengekomen zijn volk te zijn. Dit gebeurde niet totdat de natie Israël op de berg Sinaï was. Exodus 19: 5-6 bevestigt dit wanneer het betrekking heeft op 'En nu, als JIJ mijn stem strikt zult gehoorzamen en inderdaad mijn verbond zult houden, dan JIJ wil zeker mijn speciale eigendom worden van alle [andere] volkeren, omdat de hele aarde van mij is. 6 En GIJ zult voor mij een koninkrijk van priesters en een heilige natie worden. ' Dit zijn de woorden die u tegen de zonen van Israël moet zeggen. ””. Merk op dat op dit punt Israël nog steeds een speciale eigenschap van God was, nog toekomst had.

Het is Exodus 24: 3 dat laat zien wanneer zij accepteerden zijn volk te zijn. “Toen kwam Mozes en vertelde aan het volk alle woorden van Jehovah en alle gerechtelijke beslissingen, en al het volk antwoordde met één stem en zei: "Alle woorden die Jehovah heeft gesproken, zijn we bereid te doen".

Nu vonden deze gebeurtenissen van het aanvaarden van Gods natie plaats zo'n 40 jaar na de in paragraaf 5 genoemde tijd. De timing is echter niet alleen onjuist. De enige informatie die de geciteerde tekst uit Hebreeën 11:24 ons vertelt, is dat hij weigerde de dochter van Pharoah te worden genoemd. Het zegt niets over associatie. Bovendien doet het verslag van Exodus 2: 11-14 dat ook niet. Pas bij zijn terugkeer als Gods aangestelde leider op 80-jarige leeftijd kreeg hij de gelegenheid om met de Hebreeën om te gaan.

Paragrafen 7-9 herinneren ons eraan dat 'Mozes bleef leren over Jehovah's eigenschappen en zijn wil doen ”. Hij zag Gods mededogen, macht, geduld en nederigheid.

Alinea 10 vertelt ons „Om Jehovah goed te kennen, moeten we niet alleen zijn eigenschappen leren kennen, maar ook zijn wil doen. Het is Jehovah's wil in deze tijd dat „alle soorten mensen worden gered en tot een nauwkeurige kennis van de waarheid komen”. (1 Tim. 2: 3, 4) Eén manier waarop we Gods wil doen, is door anderen over Jehovah te leren ”.

Wat benadrukt moet worden, is dat om anderen nauwkeurige kennis te onderwijzen, we serieuze stappen moeten nemen en goed moeten onderzoeken om ervoor te zorgen dat we de juiste waarheid onderwijzen. Handelingen 17:11 herinnert ons aan de sleutel: 'dagelijks de Schrift zorgvuldig onderzoeken of deze dingen zo waren ”. We moeten ook altijd zijn 'klaar om een ​​verdediging te maken voor iedereen die van JOU een reden voor de hoop op JOU verlangt, maar dit samen met een mild humeur en diep respect. ” (1 Petrus 3:15). We kunnen eenvoudig het onverdedigbare niet verdedigen.

Paragraaf 11 claims „We zien direct bewijs van Jehovah's mededogen wanneer hij ons leidt naar degenen die de juiste hartkwaal hebben. (Johannes 6:44; Handelingen 13:48) ”. Deze claim is niet uniek. Alle christelijke religies zullen dat kunnen en velen doen dat, waar God mensen naar hun geloof leidde. Ofwel, al deze verhalen zijn waar, in welk geval God niet de moeite lijkt te nemen aan welke christelijke religie iemand deelneemt, of geen van hen is waar. Er is niets bijzonders of unieks aan de beweringen van de organisatie die hen op deze manier van andere religies onderscheidt.

Hoe dan ook, we zouden niet willen ontkennen dat Jehovah compassie toont, nadat alle Romeinen 5: 8 ons eraan herinnert:Maar God beveelt ons zijn eigen liefde aan dat, terwijl we nog zondaars waren, Christus voor ons stierf ”.

Paragraaf 11 beweert ook 'We zien de kracht van Gods Woord aan het werk als we kijken naar degenen met wie we studeren, die zich losmaken van slechte gewoonten en de nieuwe persoonlijkheid beginnen aan te trekken. (Kol. 3: 9, 10) ”. Helaas, voor de meerderheid, lijkt de nieuwe persoonlijkheid een fineer van een te zijn, in plaats van enige echte verandering. Hoeveel mede-Getuigen weet u dat er regelmatig aan een of meer van de vruchten van de geest werkt? Dat lijkt te zijn vergeten zodra de doop plaatsvindt. We moeten ook pauzeren en aan onszelf denken, in plaats van alleen maar met de vinger te wijzen. Werken we aan deze vitale aspecten van ons christelijke leven, of zijn we ook het slachtoffer van de constante propaganda dat prediken het belangrijkste is en christelijke eigenschappen op de tweede plaats worden gezet en daarna rustig worden vergeten?

In dezelfde paragraaf wordt ook beweerd:En we zien het bewijs van Gods geduld als hij velen op ons grondgebied talloze kansen geeft om over hem te leren en gered te worden. - Rom. 10: 13-15” .  2 Petrus 3: 9 herinnert ons eraan dat God geduldig is omdat "Hij is geduldig met U omdat hij niet wenst dat iemand vernietigd wordt, maar verlangt dat allen tot bekering komen". Dit betekent ook dat Getuigen die echt van God houden en ernaar streven ware christelijke beginselen in praktijk te brengen, ook de tijd en gelegenheid hebben om wakker te worden met de leugens en manipulatie van de organisatie.

Zelfs in deze anders bemoedigende paragraaf (13), die zegt:Wat is de les voor ons? Hoe lang we Jehovah ook dienen, we moeten onze relatie met hem nooit als vanzelfsprekend beschouwen. Een van de meest voor de hand liggende manieren waarop we kunnen bewijzen dat we onze vriendschap met God waarderen, is door met hem in gebed te praten ', kun je de subtiele verkeerde informatie herkennen? Zoals we al vaker hebben aangegeven, verbergt de organisatie de echte hoop voor haar volgelingen. Wat zei Jezus in Mattheüs 5: 9 in de Bergrede? “Gelukkig zijn de vreedzamen, want zij zullen 'zonen van God' worden genoemd.

Jezus waarschuwde tegen het stoppen van anderen om het Koninkrijk binnen te gaan en kinderen van God te worden, in Mattheüs 23:13 toen hij zei:Wee U, schriftgeleerden en Farizeeën, huichelaars! omdat GIJ het koninkrijk der hemelen voor de mensen sluit; want JIJ gaat zelf niet naar binnen, en GIJ staat ook degenen die onderweg zijn niet toe om binnen te gaan ”.

Alinea 16 is voordelig zonder fouten. Het zegt correct: „David werd ertoe bewogen te schrijven:„ De hemelen maken de heerlijkheid van God bekend; de lucht daarboven verkondigt het werk van zijn handen. " 19: 1, 2) .Toen David nadacht over de manier waarop mensen gemaakt waren, zag hij Jehovah's wonderbare wijsheid aan het werk. (Ps. 139: 14) Terwijl David probeerde Jehovah's werken te begrijpen, voelde hij zich nederig (Ps. 139: 6 "

Om te proberen met onze lezers enkele van deze prachtige geloofinspirerende feiten over het verbazingwekkende universum waarin we leven te delen, zullen we een reeks artikelen publiceren die wetenschappelijke ontdekkingen belichten die de glorie van God verklaren.

Alinea 18 gaat over hoe David geloofde dat Jehovah hem bij vele gelegenheden had geholpen. Dit wordt dan als een precedent beschouwd dat Jehovah ons vandaag op dezelfde manier zal helpen. Waar niet aan wordt gedacht en waarop wordt gewezen, is dat David door God is gekozen als de toekomstige koning van Israël en in veel opzichten een schaduw van Jezus Christus is, evenals een voorouder van Jezus, waardoor hij het wettelijke recht heeft om koning zijn.

We kunnen daarom niet alleen van Jehovah verwachten dat hij ons op dezelfde manier steunt, omdat in het algemeen de uitwerking van zijn grootse doel met de aarde nergens zo afhankelijk is van ons (of helemaal niet) in vergelijking met David.

Hij mag het doen, en als dat zo is, moeten we dankbaar zijn, maar we moeten het niet verwachten.

Ten slotte, nadat we een aantal keren hebben gezegd dat we vrienden van God kunnen zijn, verwart het de kwestie door een gemengde boodschap te geven. In paragraaf 16 staat: 'Dan zal elke nieuwe dag vol lessen zijn over je liefhebbende Vader. (Rom. 1:20) '. Vervolgens besluit het in paragraaf 21 het artikel door te zeggen:Wanneer we onze persoonlijkheid naar de zijne modelleren, bewijzen we dat we zijn kinderen zijn. - Lees Efeziërs 4:24; 5: 1.”.

Is dit bedoeld om reviewers van de Wachttoren-artikelen in verwarring te brengen, of is het om de rang en getuigen te verwarren door het in beide richtingen te proberen? Om welke reden dan ook is het een tegenstrijdige boodschap. De organisatie kan niet op het hek zitten en het beide kanten op claimen.

In termen van een relatie kunnen we alleen de een of de ander zijn, we zijn of zonen (kinderen van God) of vrienden. Zelfs als ze proberen te beweren dat je beste vrienden met je vader kunt zijn, is de realiteit dat de nauwste relatie en degene die de eerste plaats zou en zou moeten nemen de familiale relatie is, die van het zijn van een zoon of dochter, die de permanente relatie. Je kunt stoppen met vrienden zijn met iemand, maar je bent voor altijd de zoon of dochter van je vader.

Tot slot een zeer gemengd studieartikel deze week. Enkele goede punten, enkele verwarrende punten en enkele duidelijk verkeerde punten.

Tadua

Artikelen door Tadua.
    11
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x