Ok, dit valt zeker in de categorie "Hier gaan we weer". Waar heb ik het over? In plaats van het je te vertellen, laat ik het je zien.

Dit fragment is van een recente video van JW.org. En u kunt er waarschijnlijk uit zien wat ik bedoel met "hier gaan we weer". Wat ik bedoel is dat we dit nummer eerder hebben gehoord. We hoorden het honderd jaar geleden. We hoorden het vijftig jaar geleden. De scène is altijd hetzelfde. Honderd jaar geleden was de wereld in oorlog en waren miljoenen mensen omgekomen. Het leek alsof het einde was gekomen. Door de verwoesting die de oorlog veroorzaakte, waren er op veel plaatsen ook hongersnoden. Toen, in 1919, een jaar na het einde van de oorlog, brak er een plaag uit, de Spaanse griep genaamd, en er stierven er meer bij de pest dan er in de oorlog omkwamen. Mannen als JF Rutherford maakten gebruik van deze catastrofale gebeurtenissen, die voorspelden dat het einde in 1925 zou komen.

Het lijkt erop dat deze waanzin een cyclus van 50 jaar kent. Van 1925 zijn we verhuisd naar 1975, en nu, als we 2025 naderen, vertelt Stephen Lett ons dat we 'ongetwijfeld in het laatste deel van het laatste deel van de laatste dagen zitten, kort voor de laatste dag van de laatste dagen. . "

Wat waren de eerste woorden uit zijn mond toen de discipelen Jezus om een ​​teken vroegen om hen te waarschuwen wanneer het einde zou komen?

"Let erop dat niemand u misleidt ..." (Matteüs 24: 5).

Jezus wist dat angst en onzekerheid over de toekomst ons tot gemakkelijke doelwitten zouden maken voor verlegen mensen die misbruik van ons willen maken in hun eigen voordeel. Dus het eerste wat hij ons vertelde, was: 'kijk uit dat niemand je misleidt'.

Maar hoe kunnen we voorkomen dat we worden misleid? Door naar Jezus te luisteren en niet naar mensen. Dus nadat Jezus ons deze waarschuwing heeft gegeven, gaat hij in detail. Hij begint met ons te vertellen dat er oorlogen, voedseltekorten, aardbevingen en volgens Lukas 'verslag in Lukas 21:10, 11 pestilenties zouden komen. Hij zegt echter niet gealarmeerd te zijn omdat deze dingen gewoon gaan gebeuren, maar om hem te citeren: "het einde is nog niet." Vervolgens voegt hij eraan toe: "al deze dingen zijn een begin van weeën".

Dus Jezus zegt dat als we een aardbeving of pest of een voedseltekort of een oorlog zien, we niet rond moeten rennen en huilen: “Het einde is nabij! Het einde is nabij!" In feite zegt hij ons dat wanneer we deze dingen zien, u zult weten dat het einde nog niet is, niet nabij is; en dat dit het begin is van weeën.

Als pestilenties zoals het Coronavirus het "begin van benauwdheid" zijn, hoe kan Stephen Lett dan beweren dat ze aangeven dat we ons in het laatste deel van het laatste deel van de laatste dagen bevinden. Of we accepteren wat Jezus ons vertelt of we negeren Jezus 'woorden ten gunste van die van Stephen Lett. Hier hebben we Jezus Christus aan de rechterkant en Stephen Lett aan de linkerkant. Welke zou je liever gehoorzamen? Welke zou je liever geloven?

Het laatste deel van de laatste dagen zijn in wezen de laatste dagen van de laatste dagen. Dat zou betekenen dat Stephen Lett erg zijn best doet om ons te verkopen op het idee dat we niet alleen in de laatste dagen van de laatste dagen zijn, maar ook in de laatste dagen van de laatste dagen van de laatste dagen.

Onze Heer wist in zijn wijsheid dat zo'n waarschuwing niet genoeg zou zijn; dat is de waarschuwing die hij ons al heeft gegeven. Hij wist dat we veel te vatbaar zijn voor paniek en bereid zijn elke leugenaar te volgen die beweert het antwoord te hebben, dus gaf hij ons nog meer om verder te gaan.

Nadat hij ons had verteld dat zelfs hij niet wist wanneer hij terug zou komen, geeft hij ons de vergelijking met de dagen van Noach. Hij zegt dat in die dagen "ze zich niet bewust waren, totdat de vloed kwam en hen allemaal wegvaagde" (Mattheüs 24:39 BSB). En dan, om er zeker van te zijn dat we niet aannemen dat hij het heeft over mensen die niet zijn discipelen zijn; dat zijn discipelen zich niet bewust zullen zijn, maar in staat zullen zijn om te onderscheiden dat hij op het punt staat te komen, zegt hij ons: "Waak daarom, want u weet niet op welke dag uw Heer zal komen" (Mattheüs 24:42). Je zou denken dat dat genoeg zou zijn, maar Jezus wist wel beter, en dus zegt hij twee verzen later dat hij komt wanneer we het het minst verwachten.

'Dus je moet ook gereed zijn, want de Mensenzoon komt op een uur dat je hem niet verwacht.' (Matteüs 24:44 NBV)

Het klinkt zeker alsof het bestuursorgaan verwacht dat hij komt.

Al meer dan 100 jaar zijn de leiders van de organisatie op zoek naar borden en hebben ze iedereen enthousiast gemaakt vanwege dingen die ze als tekenen zagen. Is dit een goede zaak? Is dit slechts het resultaat van menselijke onvolmaaktheid; goedbedoeld stuntelen?

Jezus zei dit over degenen die constant op zoek waren naar tekenen:

"Een boosaardig en overspelig geslacht blijft een teken zoeken, maar er zal geen teken worden gegeven behalve het teken van de profeet Jona." (Matteüs 12:39)

Wat zou een moderne generatie christenen als overspelig kwalificeren? Welnu, gezalfde christenen maken deel uit van de bruid van Christus. Een 10-jarige affaire met het beeld van het wilde beest uit Openbaring, waarvan Getuigen beweren dat het de Verenigde Naties vertegenwoordigt, zou dus zeker als overspel worden aangemerkt. En zou het niet slecht zijn om mensen ertoe te brengen de waarschuwingen van de Christus te negeren door hen te laten geloven in tekenen die niet echt iets betekenen? Je moet je afvragen wat de motivatie achter zoiets is. Als alle Jehovah's Getuigen denken dat het Besturende Lichaam een ​​speciaal inzicht heeft in actuele gebeurtenissen; een middel om te voorspellen hoe dichtbij het einde is en om levensreddende informatie te verstrekken wanneer de tijd daar is, dan zullen ze blindelings gehoorzaam zijn aan alles wat de Organisatie - dat het Besturende Lichaam - hen opdraagt ​​te doen.

Is dat wat ze proberen te bereiken?

Maar gezien het feit dat ze dit al vele malen eerder hebben gedaan, en dat ze elke keer hebben gefaald; en gezien het feit dat ze ons op dit moment vertellen dat het coronavirus een teken is dat we dichtbij het einde zijn, wanneer Jezus ons heel specifiek het tegenovergestelde vertelt - nou, maakt dat hen dan geen valse profeten?

Proberen ze de paniek van het moment tot hun recht te laten komen? Dat is tenslotte wat een valse profeet doet.

De Bijbel zegt ons:

„Wanneer de profeet in de naam van Jehovah spreekt en het woord niet wordt vervuld of niet uitkomt, sprak Jehovah dat woord niet. De profeet sprak het aanmatigend. Je moet hem niet vrezen. '”(Deuteronomium 18:22)

Wat betekent het als er staat: "je moet niet bang voor hem zijn"? Het betekent dat we hem niet moeten geloven. Omdat als we hem geloven, we bang zullen zijn om zijn waarschuwingen te negeren. Angst om te lijden onder de uitkomst van zijn voorspellingen zal ons ertoe brengen hem te volgen en te gehoorzamen. Dat is het uiteindelijke doel van de valse profeet: mensen ertoe brengen hem te volgen en te gehoorzamen.

Dus, wat denk jij? Spreekt Stephen Lett, namens het Besturende Lichaam, aanmatigend? Moeten we hem vrezen? Moeten we ze vrezen? Of beter gezegd, moeten we de Christus vrezen die ons nooit in de steek heeft gelaten en dit nooit op het verkeerde pad heeft gestuurd, zelfs niet één keer?

Als u denkt dat deze informatie ten goede komt aan vrienden en familie in de organisatie of elders, aarzel dan niet om deze te delen op sociale media. Als je op de hoogte wilt worden gehouden van aankomende video's en live streaming-evenementen, abonneer je dan zeker. Het kostte ons geld om dit werk te doen, dus als je de vrijwillige donatie wilt helpen, plaats ik een link in de beschrijving van deze video, of je kunt navigeren naar beroeans.net waar ook een donatiefunctie is .

Heel erg bedankt voor het kijken.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    13
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x