Matteüs 24, deel 7: de grote verdrukking

by | 12-2020-XNUMX | Het onderzoeken van Matthew 24 Series, De grote verdrukking, Video's | 15 reacties

Hallo en welkom bij deel 7 van onze exegetische beschouwing van Matteüs 24.

In Mattheüs 24:21 spreekt Jezus over een grote verdrukking die over de Joden zal komen. Hij noemt het de ergste aller tijden.

"Want dan zal er grote verdrukking zijn zoals die sinds het begin van de wereld tot nu toe niet heeft plaatsgevonden, nee, noch zal opnieuw gebeuren." (Mt 24: 21)

Over de verdrukking gesproken, de apostel Johannes wordt in Openbaring 7:14 verteld over iets dat "de grote verdrukking" wordt genoemd.

'Dus zei ik meteen tegen hem:' Mijn heer, u weet het. ' En hij zei tegen mij: "Dit zijn degenen die uit de grote verdrukking komen, en zij hebben hun gewaden gewassen en ze wit gemaakt in het bloed van het Lam." (Op 7:14)

Zoals we in onze laatste video zagen, geloven preteristen dat deze verzen met elkaar verbonden zijn en dat ze beide verwijzen naar dezelfde gebeurtenis, de vernietiging van Jeruzalem. Op basis van de argumenten die ik in mijn vorige video heb gemaakt, accepteer ik preterisme niet als een geldige theologie, en dat geldt ook voor de meerderheid van de christelijke denominaties. Niettemin betekent dat niet dat de meerderheid van de kerken niet gelooft dat er een verband bestaat tussen de verdrukking waarover Jezus sprak in Mattheüs 24:21 en de verdrukking die de engel noemt in Openbaring 7:14. Misschien komt dit doordat beiden dezelfde woorden gebruiken, “grote verdrukking”, of misschien komt het door Jezus 'verklaring dat zo'n verdrukking groter is dan alles wat ervoor of erna komt.

Hoe het ook zij, het algemene idee dat vrijwel al deze denominaties hebben - inclusief Jehovah's Getuigen - wordt mooi samengevat door deze verklaring: "De katholieke kerk bevestigt dat" vóór de wederkomst van Christus de kerk een laatste beproeving moet doorstaan ​​die het geloof van veel gelovigen ... ”(Rooms-katholieke kerk St. Catharina van Siena)

Ja, hoewel de interpretaties verschillen, zijn de meesten het eens met het basisprincipe dat christenen een grote laatste beproeving van het geloof zullen ondergaan bij of net vóór de manifestatie van Christus 'aanwezigheid.

Onder andere Jehovah's Getuigen brengen die profetie in verband met wat Jezus zei dat er met Jeruzalem zou gebeuren in Mattheüs 24:21, wat zij een kleine of typische vervulling noemen. Ze concluderen dan dat Openbaring 7:14 een grote of secundaire vervulling beschrijft, wat zij een tegenbeeldige vervulling noemen.

Het afbeelden van "de grote verdrukking" van Openbaring als een laatste test is een echte zegen geweest voor de macht van de kerken. Jehovah's Getuigen hebben het zeker gebruikt om de kudde aan te zetten bang te zijn voor de gebeurtenis als een middel om de achterban in overeenstemming te brengen met de organisatorische procedures en dictaten. Bedenk wat het Wachttorengenootschap over het onderwerp te zeggen heeft:

"Gehoorzaamheid die voortkomt uit doorgaan tot volwassenheid, zal niet minder levensreddend blijken te zijn wanneer we de grote vervulling van Jezus 'profetie onder ogen zien dat "er een grote verdrukking" van ongeëvenaarde omvang zal zijn. (Matt. 24:21) Zullen we blijken te zijn gehoorzaam naar welke toekomstige dringende richting we ook mogen ontvangen van "de getrouwe rentmeester"? (Lukas 12:42) Hoe belangrijk is het dat we leren 'gehoorzaam worden vanuit het hart'!-Rom. 6:17. "
(w09 5/15 blz. 13 par. 18 Ga door tot volwassenheid - „De grote dag van Jehovah is nabij”)

We zullen de gelijkenis van "de getrouwe rentmeester" analyseren in een toekomstige video van deze Matteüs 24-serie, maar laat me nu zonder angst voor enige redelijke tegenspraak zeggen dat nergens in de Schrift een bestuursorgaan is dat bestaat uit slechts een handvol mannen geboden door profetie of afgebeeld in welke taal dan ook om de do-or-die-orders aan Christus 'volgelingen te geven.

Maar we raken een beetje van het onderwerp af. Als we enig geloof willen hechten aan het idee dat Mattheüs 24:21 een grote, secundaire, antitypische vervulling zou hebben, hebben we meer nodig dan het woord van sommige mannen met een grote uitgeverij achter zich. We hebben bewijs uit de Schrift nodig.

We hebben drie taken voor ons.

 1. Beslis of er een verband is tussen de verdrukking in Matteüs en die in Openbaring.
 2. Begrijp waar Matthew's grote verdrukking naar verwijst.
 3. Begrijp waar de grote verdrukking van Openbaring naar verwijst.

Laten we beginnen met de veronderstelde link tussen hen.

Zowel Mattheüs 24:21 als Openbaring 7:14 gebruiken de term "grote verdrukking". Is dat genoeg om een ​​link te leggen? Als dat zo is, dan moet er ook een link zijn naar Openbaring 2:22 waar dezelfde term wordt gebruikt.

"Kijken! Ik sta op het punt haar in een ziekbed te werpen en zij die overspel met haar plegen in grote verdrukking, tenzij zij zich bekeren van haar daden. ”(Re 2: 22)

Gek, is het niet? Verder, als Jehovah wilde dat we een link zouden zien op basis van woordgebruik, waarom inspireerde Hij Lukas dan niet om ook dezelfde term, "verdrukking" (Grieks: thlipsis). Lukas beschrijft Jezus 'woorden als „grote nood” (Grieks: anagke).

'Want dat zal er zijn grote nood op het land en toorn tegen dit volk. " (Lu 21:23)

Merk ook op dat Matteüs Jezus vermeldt als gewoon "grote verdrukking", maar de engel zegt tegen Johannes: "het grote verdrukking ”. Door het bepaald lidwoord te gebruiken, laat de engel zien dat de verdrukking waarnaar hij verwijst uniek is. Uniek betekent uniek in zijn soort; een specifiek geval of gebeurtenis, niet een algemene uiting van grote verdrukking of nood. Hoe kan een unieke verdrukking ook een secundaire of tegenbeeldige verdrukking zijn? Het moet per definitie op zichzelf staan.

Sommigen vragen zich misschien af ​​of er een parallel is omdat Jezus 'woorden ernaar verwijzen als de ergste verdrukking aller tijden en iets dat nooit meer zal voorkomen. Ze zouden redeneren dat de vernietiging van Jeruzalem, hoe erg het ook was, niet kwalificeert als de ergste verdrukking aller tijden. Het probleem met een dergelijke redenering is dat het de context negeert van Jezus 'woorden die heel duidelijk zijn gericht op wat binnenkort de stad Jeruzalem zal overkomen. Die context omvat waarschuwingen zoals "laten degenen die in Judea zijn, beginnen naar de bergen te vluchten" (vers 16) en "blijf bidden dat uw vlucht niet zal plaatsvinden in de winter of op de sabbatdag" (vers 20). "Judea"? "De sabbatdag"? Dit zijn allemaal termen die alleen van toepassing zijn op de Joden in de tijd van Christus.

Markus 'verslag zegt ongeveer hetzelfde, maar het is Lucas die elke twijfel wegneemt dat Jezus dat was alleen verwijzend naar Jeruzalem.

“Maar als je het ziet Jeruzalem omringd door gelegerde legers, weet dan dat haar verlatenheid nabij is gekomen. Laat dan degenen in Judea beginnen te vluchten naar de bergen, laat degenen die midden in haar leven vertrekken, en laat degenen op het platteland haar niet binnengaan, omdat dit dagen zijn om gerechtigheid te betrachten opdat alle geschreven dingen mogen worden vervuld. Wee de zwangere vrouwen en degenen die in die tijd een baby verzorgen! Want er zal zijn grote nood op het land en toorn tegen dit volk. ' (Lu 21: 20-23)

Het land waarnaar Jezus verwijst, is Judea met Jeruzalem als hoofdstad; de mensen zijn de joden. Jezus verwijst hier naar de grootste nood die de natie Israël ooit had en ooit zou ervaren.

Gezien dit alles, waarom zou iemand denken dat er een secundaire, antitypische of grote vervulling is? Staat er iets in deze drie verslagen dat we moeten zoeken naar een secundaire vervulling van deze grote verdrukking of grote nood? Volgens het Besturende Lichaam mogen we niet langer zoeken naar typische / antitypische of primaire / secundaire vervullingen in de Schrift, tenzij de Schrift ze zelf duidelijk identificeert. David Splane zelf zegt dat hij dit zou doen om verder te gaan dan wat er is geschreven. (Ik zal een verwijzing naar die informatie plaatsen in de beschrijving van deze video.)

Sommigen van jullie zijn misschien niet tevreden met de gedachte dat er maar één eerste-eeuwse vervulling van Mattheüs 24:21 is. U zou kunnen redeneren: “Hoe kon het niet van toepassing zijn op de toekomst aangezien de verdrukking die over Jeruzalem kwam niet de ergste aller tijden was? Het was niet eens de ergste verdrukking die over de Joden kwam. Hoe zit het bijvoorbeeld met de holocaust? "

Dit is waar nederigheid om de hoek komt kijken. Wat is belangrijker, de interpretatie van mensen of wat Jezus werkelijk zei? Aangezien Jezus 'woorden duidelijk van toepassing zijn op Jeruzalem, moeten we ze in die context begrijpen. We moeten niet vergeten dat deze woorden werden gesproken in een culturele context die heel anders was dan de onze. Sommige mensen kijken naar de Schrift met een heel letterlijke of absolute kijk. Ze willen geen subjectief begrip van welke Schrift dan ook accepteren. Daarom redeneren ze dat, aangezien Jezus zei dat het de grootste verdrukking aller tijden was, het letterlijk of absoluut de grootste verdrukking aller tijden moest zijn. Maar de Joden dachten niet in absolute waarden en wij ook niet. We moeten heel voorzichtig zijn om een ​​exegetische benadering van bijbelonderzoek te behouden en onze vooropgezette ideeën niet op te leggen aan de Schrift.

Er is heel weinig in het leven dat absoluut is. Er bestaat zoiets als relatieve of subjectieve waarheid. Jezus sprak hier waarheden die betrekking hadden op de cultuur van zijn toehoorders. De natie Israël was bijvoorbeeld de enige natie die Gods naam droeg. Het was de enige natie die hij uit de hele aarde had uitgekozen. Het was de enige met wie hij een verbond had gesloten. Andere naties konden komen en gaan, maar Israël met als hoofdstad Jeruzalem was bijzonder, uniek. Hoe zou het ooit kunnen eindigen? Wat een catastrofe zou dat in de gedachten van een Jood zijn geweest; de ergste mogelijke verwoesting.

Natuurlijk was de stad met haar tempel in 588 vGT vernietigd door de Babyloniërs en de overlevenden in ballingschap gevoerd, maar de natie eindigde toen niet. Ze werden hersteld op hun land, ze herbouwden hun stad met haar tempel. De ware aanbidding overleefde met het voortbestaan ​​van het Aäronisch priesterschap en het naleven van alle wetten. De genealogische archieven die de afstamming van elke Israëliet helemaal tot aan Adam traceren, zijn ook bewaard gebleven. De natie met haar verbond met God ging onverminderd door.

Dat alles ging verloren toen de Romeinen in 70 GT kwamen. De Joden verloren hun stad, hun tempel, hun nationale identiteit, het Aäronisch priesterschap, de genetische genealogische verslagen en vooral hun verbondsrelatie met God als zijn enige uitverkoren volk.

Jezus 'woorden werden daarom volledig vervuld. Er is simpelweg geen basis om dit te beschouwen als de basis voor een secundaire of tegenbeeldige vervulling.

Hieruit volgt dat de grote verdrukking van Openbaring 7:14 op zichzelf moet staan ​​als een afzonderlijke entiteit. Is die verdrukking een laatste test, zoals de kerken leren? Is het iets in onze toekomst waar we ons zorgen over moeten maken? Is het zelfs maar een enkele gebeurtenis?

We gaan onze eigen interpretatie van huisdieren hier niet opleggen. We proberen mensen niet te beheersen door het gebruik van ongegronde angst. In plaats daarvan zullen we doen wat we altijd doen, we zullen kijken naar de context, die luidt:

'Hierna zag ik en kijk! een grote schare, die niemand kon tellen, uit alle naties en stammen en volkeren en talen, staande voor de troon en voor het Lam, gekleed in witte gewaden; en er waren palmtakken in hun handen. En ze bleven schreeuwen met luide stem en zeiden: "Redding hebben we te danken aan onze God, die op de troon is gezeten, en aan het Lam." Alle engelen stonden rond de troon en de oudsten en de vier levende wezens, en ze vielen met hun gezicht naar beneden voor de troon en aanbaden God en zeiden: "Amen! Laat de lof en de heerlijkheid en de wijsheid en de dankzegging en de eer en de kracht en de kracht voor altijd en eeuwig aan onze God zijn. Amen." Een van de ouderlingen antwoordde me: 'Degenen die in het wit gekleed zijn, wie zijn dat en waar komen ze vandaan?' Dus zei ik meteen tegen hem: "Mijn heer, u weet het." En hij zei tegen mij: “Dit zijn degenen die uit de grote verdrukking komen, en zij hebben hun gewaden gewassen en ze wit gemaakt in het bloed van het Lam. Daarom staan ​​ze voor de troon van God en verrichten ze hem dag en nacht heilige dienst in zijn tempel; en degene die op de troon zit, zal zijn tent over hen uitspreiden. ' (Openbaring 7: 9-15 NWT)

In onze vorige video over preterisme hebben we vastgesteld dat zowel het externe bewijs van hedendaagse getuigen als het interne bewijs uit het boek zelf, vergeleken met historische gegevens, erop wijzen dat de tijd van schrijven tegen het einde van de eerste eeuw was, ruim na de verwoesting van Jeruzalem. . Daarom zijn we op zoek naar een vervulling die niet eindigt in de eerste eeuw.

Laten we de individuele elementen van deze visie bekijken:

 1. Mensen uit alle landen;
 2. Schreeuwend danken zij hun redding aan God en Jezus;
 3. Palmtakken vasthouden;
 4. Voor de troon staan;
 5. Gekleed in witte gewaden gewassen in het bloed van het Lam;
 6. Uit de grote verdrukking komen;
 7. Dienst verlenen in Gods tempel;
 8. En God spreidt zijn tent over hen uit.

Hoe zou John hebben begrepen wat hij zag?

Voor Johannes betekent "mensen uit alle naties" niet-joden. Voor een Jood waren er maar twee soorten mensen op aarde. Joden en alle anderen. Dus hij is hier om de heidenen te zien die gered zijn.

Dit zouden de "andere schapen" van Johannes 10:16 zijn, maar niet de "andere schapen" zoals afgebeeld door Jehovah's Getuigen. Getuigen geloven dat de andere schapen het einde van het samenstel van dingen in de Nieuwe Wereld overleven, maar als onvolmaakte zondaars blijven leven in afwachting van het einde van de 1,000-jarige regering van Christus om een ​​gerechtvaardigde status voor God te bereiken. De JW andere schapen mogen niet eten van het brood en de wijn die het levensreddende vlees en bloed van het Lam vertegenwoordigen. Als gevolg van deze weigering kunnen ze niet door middel van Jezus als hun middelaar de relatie van het Nieuwe Verbond met de Vader aangaan. In feite hebben ze geen bemiddelaar. Ze zijn ook niet Gods kinderen, maar worden alleen als zijn vrienden geteld.

Vanwege dit alles kunnen ze nauwelijks worden afgebeeld als het dragen van witte gewaden, gewassen in het bloed van het lam.

Wat is de betekenis van de witte gewaden? Ze worden slechts op een andere plaats in Openbaring genoemd.

'Toen hij het vijfde zegel opende, zag ik onder het altaar de zielen van de slachtingen vanwege het woord van God en vanwege het getuigenis dat ze hadden gegeven. Ze schreeuwden met luide stem en zeiden: "Tot wanneer, Soevereine Heer, heilig en waar, onthoudt u zich van het oordelen en wreken van ons bloed op degenen die op aarde wonen?" En Elk van hen kreeg een wit kleed, en hun werd verteld dat ze nog een poosje moesten rusten, totdat het aantal vol was van hun medeslaven en hun broers die op het punt stonden te worden gedood zoals ze waren geweest. ' (Opb 6: 9-11)

Deze verzen verwijzen naar de gezalfde kinderen van God die de marteldood sterven vanwege hun getuigenis over de Heer. Op basis van beide verslagen lijkt het erop dat de witte gewaden hun goedgekeurde positie voor God betekenen. Ze zijn gerechtvaardigd voor het eeuwige leven door Gods genade.

Wat betreft de betekenis van de palmtakken, de enige andere verwijzing is te vinden in Johannes 12:12, 13, waar de menigte Jezus prijst als degene die in Gods naam komt als de Koning van Israël. De grote schare erkent Jezus als hun Koning.

De locatie van de grote schare bewijst verder dat we het niet hebben over een of andere aardse klasse van zondaars die wacht op hun kans op leven tegen het einde van de duizendjarige regering van Christus. De grote schare staat niet alleen voor de troon van God die in de hemel is, maar ze worden ook afgebeeld als "hem dag en nacht heilige dienst bewijzen in zijn tempel". Het Griekse woord dat hier met "tempel" is vertaald, is schepen.  Volgens Strong's Concordance wordt dit gebruikt om aan te duiden "een tempel, een heiligdom, dat deel van de tempel waar God zelf verblijft". Met andere woorden, het deel van de tempel waar alleen de hogepriester naartoe mocht. Zelfs als we het uitbreiden om te verwijzen naar zowel het Heilige als het Heilige der Heiligen, hebben we het nog steeds over het exclusieve domein van het priesterschap. Alleen de uitverkorenen, de kinderen van God, krijgen het voorrecht om met Christus te dienen als zowel koningen als priesters.

'En u hebt hun een koninkrijk en priesters gemaakt voor onze God, en zij zullen op aarde regeren.' (Openbaring 5:10 ESV)

(Overigens heb ik de Nieuwe-Wereldvertaling niet voor dat citaat gebruikt, omdat het duidelijk is dat vertalers ertoe hebben geleid dat de vertalers "over" gebruikten voor het Grieks oor wat echt betekent "op" of "op" gebaseerd op Strong's Concordance. Dit geeft aan dat deze priesters OP aarde aanwezig zullen zijn om de genezing van de naties te bewerkstelligen - Openbaring 22: 1-5.)

Nu we begrijpen dat het de kinderen van God zijn die uit de grote verdrukking komen, zijn we beter voorbereid om te begrijpen waar het naar verwijst. Laten we beginnen met het woord in het Grieks, thlipsis, wat volgens Strongs betekent "vervolging, verdrukking, leed, verdrukking". Je zult merken dat het geen vernietiging betekent.

Een woordonderzoek in het JW Library-programma geeft een overzicht van 48 gevallen van "verdrukking" in zowel het enkelvoud als het meervoud. Een scan door de hele christelijke Schrift geeft aan dat het woord bijna altijd op christenen wordt toegepast en dat de context er een is van vervolging, pijn, verdriet, beproevingen en beproevingen. In feite wordt het duidelijk dat verdrukking het middel is waarmee christenen worden bewezen en verfijnd. Bijvoorbeeld:

'Want hoewel de verdrukking van korte duur en licht is, werkt ze voor ons een heerlijkheid uit die steeds zwaarder weegt en eeuwig duurt; terwijl we onze ogen houden, niet op de dingen die we zien, maar op de ongeziene dingen. Want de geziene dingen zijn tijdelijk, maar de ongeziene dingen zijn eeuwig. ' (2 Korintiërs 4:17, 18)

De 'vervolging, verdrukking, benauwdheid en verdrukking' over de gemeente van Christus begon kort na zijn dood en heeft zich sindsdien voortgezet. Het is nooit afgenomen. Alleen door die verdrukking te doorstaan ​​en aan de andere kant te komen met een intacte integriteit, krijgt men het witte kleed van Gods goedkeuring.

De afgelopen tweeduizend jaar heeft de christelijke gemeenschap eindeloze beproevingen en beproevingen doorstaan ​​voor hun redding. In de middeleeuwen was het vaak de katholieke kerk die de uitverkorenen vervolgde en doodde omdat ze getuigenis aflegden van de waarheid. Tijdens de reformatie ontstonden veel nieuwe christelijke denominaties die de mantel van de katholieke kerk op zich namen door ook de ware discipelen van Christus te vervolgen. We hebben onlangs gezien hoe Jehovah's Getuigen het heerlijk vinden om gemeen te huilen en te beweren dat ze worden vervolgd, vaak door de personen die ze zelf mijden en vervolgen.

Dit wordt "projectie" genoemd. Je zonde projecteren op je slachtoffers.

Dit mijden is slechts een klein onderdeel van de verdrukking die christenen door de eeuwen heen hebben ondergaan door toedoen van de georganiseerde religie.

Nu, hier is het probleem: als we proberen de toepassing van de grote verdrukking te beperken tot een klein tijdsegment zoals vertegenwoordigd door gebeurtenissen die betrekking hebben op het einde van de wereld, hoe zit het dan met alle christenen die stierven sinds de tijd van Christus ? Suggereren we dat degenen die toevallig bij de manifestatie van Jezus 'aanwezigheid leven, anders zijn dan alle andere christenen? Dat ze op de een of andere manier speciaal zijn en een uitzonderlijk testniveau moeten ondergaan dat de rest niet nodig heeft?

Alle christenen, vanaf de oorspronkelijke twaalf apostelen tot in onze tijd, moeten worden beproefd en getest. We moeten allemaal een proces doorlopen waardoor we, net als onze Heer, gehoorzaamheid leren en vervolmaakt worden - in de zin van compleet zijn. Over Jezus gesproken, Hebreeën luidt:

'Hoewel hij een zoon was, leerde hij gehoorzaamheid door de dingen die hij leed. En nadat hij volmaakt was gemaakt, werd hij verantwoordelijk voor de eeuwige redding voor al degenen die hem gehoorzaamden. . . ' (Heb 5: 8, 9)

Natuurlijk zijn we niet allemaal hetzelfde, dus dit proces verschilt van persoon tot persoon. God weet wat voor soort testen een ieder van ons individueel ten goede zal komen. Het punt is dat ieder van ons in de voetsporen van onze Heer moet treden.

'En wie zijn martelpaal niet accepteert en mij volgt, is mij niet waard.' (Matteüs 10:38)

Of u liever “martelpaal” verkiest boven “oversteken”, doet hier niet ter zake. Het echte probleem is wat het vertegenwoordigt. Toen Jezus dit zei, sprak hij tot joden die begrepen dat aan een paal of kruis genageld worden de meest beschamende manier was om te sterven. Je werd eerst ontdaan van al je bezittingen. Je familie en vrienden keerden je de rug toe. Je werd zelfs ontdaan van je bovenkleding en halfnaakt in het openbaar geparadeerd terwijl je werd gedwongen het instrument van je marteling en dood te dragen.

Hebreeën 12: 2 zegt dat Jezus de schande van het kruis verachtte.

Iets verachten is het zo verafschuwen dat het een negatieve waarde voor jou heeft. Het betekent minder dan niets voor jou. Het zou in waarde moeten stijgen om op het niveau te komen dat het je niets betekent. Als we onze Heer willen behagen, moeten we bereid zijn alles van waarde op te geven als we daartoe worden opgeroepen. Paulus keek naar alle eer, lof, rijkdom en positie die hij had kunnen verwerven als een geprivilegieerde Farizeeër en beschouwde het als zoveel afval (Filippenzen 3: 8). Wat vind je van afval? Verlang je ernaar?

Christenen hebben de afgelopen 2,000 jaar beproevingen doorstaan. Maar kunnen we terecht beweren dat de grote verdrukking van Openbaring 7:14 zo lang duurt? Waarom niet? Is er een tijdslimiet aan hoe lang een verdrukking kan duren waarvan we ons niet bewust zijn? Moeten we in feite de grote verdrukking beperken tot slechts de afgelopen 2,000 jaar?

Laten we naar het grote plaatje kijken. De mensheid lijdt al meer dan zesduizend jaar. Vanaf het allereerste begin was Jehovah van plan een zaadje voor de redding van de menselijke familie te verschaffen. Dat zaad bestaat uit Christus samen met de kinderen van God. Is er in de hele menselijke geschiedenis iets belangrijkers geweest dan de vorming van dat zaadje? Kan enig proces, of ontwikkeling, of project of plan Gods voornemen overtreffen om individuen van het menselijk ras bijeen te brengen en te verfijnen voor de taak om de mensheid weer te verzoenen met de familie van God? Dat proces, zoals we zojuist hebben gezien, houdt in dat iedereen een periode van verdrukking doormaakt als een middel om te testen en te verfijnen - om het kaf te verwijderen en de tarwe te verzamelen. Zou u niet naar dat enkelvoudige proces verwijzen met het bepaalde lidwoord "de"? En zou je het niet verder willen identificeren met het kenmerkende bijvoeglijk naamwoord "geweldig". Of is er een grotere verdrukking of beproevingsperiode dan deze?

Volgens dit begrip moet "de grote verdrukking" de hele menselijke geschiedenis beslaan. Van de trouwe Abel tot aan het laatste kind van God dat werd opgenomen. Jezus voorspelde dit toen hij zei:

"Maar ik zeg U dat velen uit oostelijke en westelijke delen zullen komen om aan tafel te zitten met Abraham en Isaak en Jacob in het koninkrijk der hemelen ..." (Matteüs 8:11)

Degenen uit oostelijke en westerse delen moeten verwijzen naar de heidenen die met Abraham, Isaak en Jacob - de voorvaderen van de joodse natie - aan tafel zullen zitten met Jezus in het koninkrijk der hemelen.

Hieruit lijkt het duidelijk dat de engel zich uitbreidt over Jezus 'woorden wanneer hij Johannes vertelt dat een grote schare heidenen, die niemand telt, ook uit de grote verdrukking zal komen om in het koninkrijk der hemelen te dienen. De grote schare is dus niet de enigen die uit de grote verdrukking komen. Het is duidelijk dat joodse christenen en getrouwe mannen uit voorchristelijke tijden werden beproefd en op de proef gesteld; maar de engel in het visioen van Johannes verwijst alleen naar de beproeving van de grote schare heidenen.

Jezus zei dat het kennen van de waarheid ons vrij zal maken. Bedenk eens hoe Openbaring 7:14 door de geestelijkheid is misbruikt om de kudde angst aan te jagen om hun medechristenen beter te beheersen. Paul zei:

'Ik weet dat na mijn vertrek beklemmende wolven onder JIJ zullen binnenkomen en de kudde niet met tederheid zullen behandelen. . . ' (Han 20:29)

Hoeveel christenen hebben door de tijd heen in angst voor de toekomst geleefd, terwijl ze een gruwelijke test van hun geloof in een of andere wereldomvattende ramp overweegt? Tot overmaat van ramp leidt deze valse leer de aandacht van iedereen af ​​van de echte test, namelijk onze voortdurende dagelijkse beproeving van het dragen van ons eigen kruis terwijl we ernaar streven om het leven van een ware christen in nederigheid en geloof te leiden.

Schaam je voor degenen die veronderstellen de kudde van God te leiden en de Schrift te misbruiken om ze over hun medechristenen te heersen.

'Maar als ooit die slechte slaaf in zijn hart zou zeggen:' Mijn meester stelt vertraging op ', en zou beginnen zijn medeslaven te slaan en met de bevestigde dronkaards te eten en te drinken, dan zal de meester van die slaaf komen op een dag dat hij verwacht niet en binnen een uur dat hij niet weet, en zal hem met de grootste strengheid straffen en zal hem zijn deel met de huichelaars toewijzen. Daar zal [zijn] huilen en knarsetanden van [zijn] tanden zijn. ” (Matteüs 24: 48-51)

Ja, jammer. Maar ook, schaam ons als we blijven vallen voor hun trucs en bedrog.

De Christus heeft ons vrijgelaten! Laten we die vrijheid omarmen en niet teruggaan naar het slaven van mensen.

Als je het werk dat we doen waardeert en ons wilt laten blijven groeien, dan is er een link in de beschrijving van deze video die je kunt gebruiken om te helpen. Je kunt ons ook helpen door deze video met vrienden te delen.

U kunt hieronder een opmerking achterlaten, of als u uw privacy wilt beschermen, kunt u contact met mij opnemen via meleti.vivlon@gmail.com.

Heel erg bedankt voor je tijd.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
  15
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x