Een populair Mexicaans gezegde luidt: 'met een goede relatie met God kun je engelen terzijde schuiven'.

Dit gezegde wordt toegepast op arbeidsrelaties om te impliceren dat zolang iemand een goede relatie heeft met de topmanagers van de hiërarchie, de middenmanagers kunnen worden genegeerd. Vanuit religieus oogpunt lijkt het er echter op dat dit principe van het negeren van de hiërarchie niet werkt, toch? Dat wil zeggen, kunnen we rechtstreeks naar Jehovah gaan terwijl we de Heer Jezus negeren?

De Schrift lijkt elkaar tegen te spreken als het om deze kwestie gaat. Enerzijds hebben we Jehovah in het Oude Testament die zichzelf definieert als een jaloerse God, die exclusieve toewijding eist; maar aan de andere kant, in het Nieuwe Testament, hebben we dezelfde Jehovah die ons lijkt te vertellen (zegt God ons of beveelt ons?) dat we de Heer Jezus moeten dienen.

Tegenwoordig hebben we een religieuze beweging die er prat op gaat de enige ware religie te zijn, omdat Jehovah's Getuigen hen door haar boodschap, leer, structuur en zelfs de naam rechtstreeks identificeren met de enige ware God. Aan de andere kant geeft de Schrift ons veel informatie over de Heer Jezus, zijn eerste discipelen en de eerste kerken. Wat gebeurt er als we de huidige Jehovah's Getuigen vergelijken met de eerste Jezus 'Getuigen?

Beste Christian Fellow Brothers and Sisters: het is jouw beurt om mijn onderzoek te vertalen met Google Translator. Mijn Engels is niet echt goed en het spijt me. Help alstublieft door op de volgende link te klikken —–> ¿Testigos de Jehová o Testigos de Jesús? Análisis exegético. Stuur de resultaten naar mijn vriend, Meleti, op meleti.vivlon@gmail.com.