[Vertaald uit het Spaans door Vivi]

Door Felix uit Zuid-Amerika. (Namen worden gewijzigd om vergelding te voorkomen.)

Inleiding: Felix 'vrouw ontdekt voor zichzelf dat de oudsten niet de "liefdevolle herders" zijn die zij en de organisatie verkondigen dat ze zijn. Ze komt terecht in een zaak van seksueel misbruik waarin de dader ondanks de beschuldiging tot dienaar in de bediening wordt benoemd, en er wordt ontdekt dat hij meer jonge meisjes heeft misbruikt.

De gemeente ontvangt het “preventieve bevel” via sms om weg te blijven van Felix en zijn vrouw vlak voor het regionale congres “The Love Never Fails”. Al deze situaties leiden tot een strijd die het bijkantoor van Jehovah's Getuigen negeert, omdat het zijn macht vermoedt, maar die zowel Felix als zijn vrouw dient om gewetensvrijheid te bereiken.

Zoals ik al eerder zei, werd het ontwaken van mijn vrouw sneller dan het mijne, en ik denk dat wat hierbij hielp een situatie was die ze persoonlijk heeft meegemaakt.

Mijn vrouw had een bijbelstudie bij een jonge zuster die onlangs was gedoopt. Deze zuster vertelde mijn vrouw een jaar eerder dat haar oom haar seksueel had misbruikt toen hij nog niet was gedoopt. Ik zal verduidelijken dat toen mijn vrouw de situatie ontdekte, de man al gedoopt was en door de ouderlingen in een andere gemeente werd overwogen voor een afspraak. Mijn vrouw wist dat de vermeende misbruiker in dit soort gevallen in geen enkele gemeente verantwoordelijkheden kon dragen. Vanwege de ernst van de zaak adviseerde mijn vrouw haar studie dat het een zaak was waarover de ouderlingen van de gemeente moesten weten.

Dus mijn vrouw, samen met een zuster die haar die dag in de studie vergezelde (zuster "X"), en de student gingen de ouderlingen van de gemeente vertellen dat we de situatie bijwoonden. De ouderlingen zeiden dat ze kalm moesten blijven en dat ze de kwestie met de nodige spoed zouden afhandelen. Twee maanden gingen voorbij, en mijn vrouw en de student gingen de ouderlingen vragen welke resultaten ze hadden behaald, aangezien ze niet op de hoogte waren gebracht van wat er was gezegd. De ouderlingen vertelden hun dat ze het probleem hadden gemeld aan de gemeente waar de misbruiker aanwezig was en dat ze zeer binnenkort contact zouden opnemen met de zusters om hen te laten weten hoe de gemeente waartoe de misbruiker behoorde de kwestie had opgelost.

Zes maanden gingen voorbij en aangezien de zendelingen hun niets vertelden, ging mijn vrouw ernaar vragen. Het nieuwe antwoord van de ouderlingen was dat de kwestie al was afgehandeld en dat het nu de verantwoordelijkheid was van de ouderlingen van de gemeente waar de vermeende misbruiker aanwezig was. Al snel kwamen we erachter dat hij niet alleen deze jonge zuster had misbruikt, maar ook dat hij nog drie minderjarigen had misbruikt; en dat hij tijdens het laatste bezoek van de kringopziener als dienaar in de bediening was aangesteld.

Er waren twee mogelijke scenario's: óf de ouderlingen deden niets, óf wat ze deden was “dekking” voor de misbruiker. Dit bevestigde aan mijn vrouw wat ik haar al een hele tijd vertelde, en daarom zei ze tegen mij: "We kunnen niet in een organisatie zijn die niet de ware religie is", zoals ik eerder vertelde. Zich bewust van al deze feiten en deze ervaringen hebben meegemaakt, want mijn vrouw en ik gingen eropuit om te prediken wetende dat de meeste dingen waarover we gingen praten leugens waren, voor ons een onmogelijke gewetenslast werden.

Na enige tijd kregen we eindelijk een langverwacht bezoek van mijn schoonfamilie aan ons huis en ze stemden ermee in dat ik hun het bewijsmateriaal zou laten zien op basis waarvan we beweerden dat Jehovah's Getuigen niet de ware religie waren. Ik kon ze alle boeken en tijdschriften laten zien die ik had, elke profetie, elke verklaring dat ik profeten van God was en wat de Bijbel zei over valse profeten. Alles. Mijn schoonvader leek het meest getroffen te zijn, althans dat leek het op dat moment. Terwijl mijn schoonmoeder helemaal niet begreep wat ik ze liet zien.

Na een paar dagen geen vragen of weerleggingen over deze kwestie te hebben ontvangen, besloot mijn vrouw haar ouders te vragen of ze de gelegenheid hadden om te onderzoeken wat we met hen hadden besproken of wat ze dachten van dingen die verband hielden met wat we hen hadden laten zien.

Hun antwoord was: „Jehovah's Getuigen blijven mens zijn. We zijn allemaal onvolmaakt en we kunnen fouten maken. En de gezalfden kunnen ook fouten maken. "

Ondanks het zien van het bewijs, konden ze de realiteit niet accepteren, omdat ze het niet wilden zien.

In die tijd sprak mijn vrouw ook met haar broer, die ouderling is, over de valse profetieën die door de geschiedenis heen door Jehovah's Getuigen zijn verkondigd. Ze vroeg hem uit te leggen hoe Daniëls veronderstelde profetie van "zeven tijden" 1914 bereikte. Maar hij wist alleen hoe hij moest herhalen wat de Redenering boek zei, en hij deed dit alleen omdat hij het boek in zijn hand had. Ondanks hoe hard ze probeerde hem aan het denken te krijgen, was mijn zwager onvermurwbaar en onredelijk. De tijd brak aan voor het internationale congres "Liefde faalt nooit". Een maand eerder vertelde mijn zus me dat haar man, die ouderling is, een van de ouderlingen in mijn gemeente had ontmoet tijdens een pre-congresvergadering. Mijn zwager (de man van mijn zus) vroeg hem hoe het met mijn vrouw en ik in de gemeente ging, en de ouderling antwoordde dat 'het helemaal niet goed met ons ging, dat we de vergaderingen niet bijwoonden en dat ze Ik moest een zeer delicate kwestie met ons bespreken omdat de broer van mijn vrouw de ouderlingen van mijn gemeente belde om hen te vertellen dat we twijfelden aan veel leerstellingen en zei dat Jehovah's Getuigen valse profeten waren. En voor hen om ons te helpen. "

"Om ons te helpen"!?

Als ouderling wist de broer van mijn vrouw de gevolgen van wat hij deed door ons als twijfelaars onder de bus te gooien. Hij wist dat de ouderlingen ons nooit zouden helpen, zeker niet na wat ik hun in mijn gesprek met hen had uitgelegd. Hiermee konden we de woorden van de Heer Jezus in Mattheüs 10:36 over “de vijanden van ieder zullen die van zijn eigen huis zijn” verifiëren.

Toen mijn vrouw hoorde van dit verraad, werd ze zowel emotioneel als fysiek erg ziek; zo erg zelfs dat een zuster van de gemeente (zuster "X", dezelfde zuster die met haar was meegegaan om met de ouderlingen te praten over het seksueel misbruik met haar bijbelstudie) vroeg wat er met haar aan de hand was, aangezien ze kon zien dat ze niet was niet goed. Maar mijn vrouw kon haar niet vertellen wat er was gebeurd, omdat ze haar als afvallige zouden bestempelen. In plaats daarvan besloot ze haar te vertellen dat het ziek was omdat er niets was gedaan om het probleem van seksueel misbruik op te lossen met haar bijbelstudie. Bovendien legde ze uit dat ze ook had gehoord dat hetzelfde in veel vergelijkbare gevallen in andere gemeenten was gebeurd, en dat het gebruikelijk was dat de ouderlingen de misbruiker ongestraft lieten. (Ze zei dit allemaal omdat ze dacht dat zuster XI, door te weten wat er was gebeurd en door haar eigen ervaring te hebben, het zou begrijpen en dat er dus twijfel zou ontstaan ​​over het organisatiebeleid). Mijn vrouw zei dat dit alles haar deed afvragen of dit de echte organisatie was, aangezien ze dergelijke acties niet langer kon rechtvaardigen.

Deze keer zag zuster "X" het belang van de situatie echter niet in en zei tegen mijn vrouw dat ze alles in Jehovah's handen moest laten; dat ze het niet eens was met veel dingen zoals uitsluiting - dus sprak ze met sommigen die werden uitgesloten; dat ze de video's van de samenleving niet leuk vond - dat ze haar zelfs walgde; maar dat ze geen enkele andere plaats kende waar liefde tussen broeders wordt gedemonstreerd zoals in de organisatie.

Dit gesprek vond twee weken voor het congres plaats, op een maandag. Woensdag schreef zuster "X" een sms naar mijn vrouw waarin ze zei dat als ze zulke twijfels had over de organisatie, ze haar niet langer als vriend kon beschouwen en dat ze haar de toegang tot WhatsApp blokkeerde. Zaterdag besefte mijn vrouw dat een grote meerderheid van de broeders in de gemeente haar de toegang tot hun sociale mediasites had geblokkeerd. Ik controleerde mijn sociale netwerken en merkte ook op dat de meeste broers me hadden geblokkeerd zonder zelfs maar een paar woorden te zeggen. Plotseling vertelde een inactieve vriendin van mijn vrouw die haar niet had geblokkeerd haar dat er onder de broeders een instructie circuleerde die rechtstreeks van de ouderlingen kwam, waarin ze de broeders van de gemeente opdroegen elk contact met ons te vermijden omdat we afvallig waren gedachten, en dat ze al bezig waren met de kwestie en dat ze na de conventie nieuws over ons zouden hebben tijdens de eerste bijeenkomst, en dat ze de boodschap zouden doorgeven aan iedereen die ze kenden. Diezelfde inactieve zuster ontving bovendien een bericht van zuster "X" die haar vertelde dat mijn vrouw haar probeerde te overtuigen dat de organisatie een ramp was; dat ze zelfs had geprobeerd haar afvallige video's op internet te laten zien. Het is mij duidelijk dat deze zuster “X” met de ouderlingen had gesproken over het gesprek dat ze met mijn vrouw had gehad en ook dat ze geen problemen had met overdrijven.

Het grappige hier is dat de ouderlingen de procedures overtreden die door het Besturende Lichaam zelf waren vastgesteld door niet naar de andere partij te luisteren. Zonder ons te vragen of deze dingen waar waren, zonder een gerechtelijk comité voor ons te hebben ingesteld, hadden de ouderlingen ons al virtueel en letterlijk uitgesloten door die sms naar alle broeders te sturen zonder zelfs maar een formele aankondiging aan de gemeente te doen. De ouderlingen gedroegen zich merkwaardig afvalliger en rebelser dan mijn vrouw en ik tegenover het Besturende Lichaam. En het ergste van alles was dat de veronderstelde herders, zogenaamd aangesteld door de Heilige Geest, ongehoorzaam waren aan de directe opdracht van de Uitstekende Herder in Matteüs 5:23, 24.

Niet alleen blokkeerden de broeders in onze gemeente ons van hun sociale netwerken, maar hetzelfde gebeurde met alle omliggende gemeenten en zelfs enkele van de verder weg gelegen gemeenten. Ze blokkeerden ons allemaal en deden dit zonder zelfs maar vragen te stellen. Dit was een emmer koud water voor mijn vrouw die huilde zoals ik haar nog nooit had zien huilen in mijn tienjarige huwelijk. Het trof haar zo hard dat ze werd overvallen door paniekaanvallen en slapeloosheid. Ze wilde niet uitgaan omdat ze bang was iemand te ontmoeten en dat ze niet met haar zouden praten en hun gezichten zouden afwenden. Mijn jongste zoon begon als nooit tevoren het bed te bevochtigen en de oudste, die 6 jaar oud was, huilde van alles. Kennelijk had het ook gevolgen voor hun moeder in zo'n slechte staat. We moesten professionele psychologische hulp zoeken om met deze situatie om te gaan.

Mijn vrouw besloot een van de ouderlingen te sms'en en hem te vragen waarom ze deze boodschap naar alle broeders hadden gestuurd. De oudste vertelde haar dat ze geen bericht naar de broeders hadden gestuurd. Dus stuurde mijn vrouw hem de boodschap van deze zuster door, waarin ze mijn vrouw niet alleen vertelde dat de ouderlingen die richtlijn gaven, maar ook vertelde wat mijn vrouw zogenaamd zei. Tegen die tijd hadden we nog vele andere berichten waarin verschillende en verschillende broeders ons vertelden dat degenen die de richtlijn gaven om niet meer met ons om te gaan, mondeling of per sms van de ouderlingen kwamen, maar nooit door een formele aankondiging aan de gemeente. Bovendien stuurden enkele broeders en zusters ons gesproken berichten waarin stond dat ze met de ouderlingen spraken en de ouderlingen bevestigden de richtlijn en dat dit bevel preventief werd gegeven.

Preventief?

Heeft het Herder de kudde van God boek nu "nieuw licht" van het Besturende Lichaam bevatten over het nemen van dit soort preventieve maatregelen? We hebben toegang gekregen tot al deze informatie dankzij deze inactieve vriendin van mijn vrouw die haar nooit heeft geblokkeerd. Toch herhaalde de ouderling dat hij niets van die berichten afwist. Mijn vrouw zei hem toen dat hij deze zuster “X” moest stoppen, die de boodschappen verspreidde en die ons tegelijkertijd lasterde. En de ouderling vertelde haar dat voordat ze met deze zuster "X" sprak, de ouderlingen eerst met ons moesten praten.

Mijn vrouw en ik begrepen toen dat als de ouderlingen de situatie niet wilden stoppen, dat was omdat de beslissing al was genomen. Het enige dat overbleef was het formaliseren, en ze hadden al het hele kader praktisch gewapend om ons uit te sluiten: het getuigenis van deze zuster "X", het getuigenis van de broer van mijn vrouw en van mij in die ontmoeting met de ouderlingen. En toen ze dat bevel gaven om “ons preventief af te wijzen”, deden ze dit omdat ze niet langer terug konden, en de ouderlingen vroegen ons om hen te ontmoeten op de eerste bijeenkomst na het congres.

Tijdens een onderzoek op internet kwamen we op de hoogte van gevallen van veel andere getuigen die ten onrechte waren uitgesloten. We wisten dat de enige uitkomst van onze situatie was dat we zouden worden uitgesloten. Onze inschatting was dat er geen ander resultaat kon zijn. Persoonlijk had ik me al lang van tevoren voorbereid om deze situatie het hoofd te bieden en het boek van de oudste te lezen, Herder de kudde van God. Het zei dat als de verdachte tijdens een vergadering van een gerechtelijk comité zei dat hij hen zou aanklagen, de procedure werd stopgezet. En dat hebben we gedaan. We zochten juridisch advies en stuurden een documentbrief naar het bijkantoor en een andere naar de ouderlingen van de gemeente (zie het einde van het artikel voor de vertaling van de brief.) Waarin we benadrukten dat we besloten de brieven te sturen niet omdat we erom geven lid te zijn van de organisatie, maar zodat onze familieleden zonder problemen met ons kunnen blijven praten, en alleen om die reden. De brieven kwamen maandag binnen, net na het internationale congres. We hadden drie dagen om te beslissen of we de vergadering wilden bijwonen. We besloten de bijeenkomst bij te wonen om te zien wat de broeders of ouderlingen tegen ons zouden zeggen, maar we waren nooit van plan om met hen te praten zonder de garanties die we in de brief vroegen. We kwamen op tijd aan. Geen broer of zus durfde ons aan te kijken. Toen we binnenkwamen, waren er twee oudsten die, toen ze ons zagen, hun gezichten veranderden alsof ze wilden zeggen: "Wat doen deze twee hier!" En aangezien ze niet wisten wat ze moesten zeggen, of niets tegen ons te zeggen hadden, zeiden ze in feite helemaal niets tegen ons.

Het was de meest spannende ontmoeting van mijn leven. We wachtten op een ouderling die met ons zou praten en een gesprek zou voeren, maar dat gebeurde niet. Zelfs toen we aan het einde van de bijeenkomst vertrokken, zaten alle vijf ouderlingen opgesloten in kamer B, alsof ze zich verstopten. Door de bijeenkomst bij te wonen, gaven we ze de kans om een ​​dialoog te voeren, dus we hebben voldaan. Daarna hebben we de vergaderingen niet bijgewoond en hebben we ook geen berichten van de ouderlingen ontvangen.

Een maand later ontvingen we het antwoord op de brief die we naar het bijkantoor stuurden en ons werd in feite verteld dat ze elk verzoek van ons hadden afgewezen en dat ze ons desgewenst toch konden uitsluiten. We kregen geen antwoord op de brief die we aan de ouderlingen hadden gestuurd.

Ik heb tijdens het wandelen persoonlijk verschillende ouderlingen gepasseerd, maar niemand heeft gevraagd om de kwestie op te lossen. We weten dat ze ons vroeg of laat zullen uitsluiten, maar we hebben tenminste wat tijd gewonnen.

We kwamen erachter dat veel broeders zagen dat de tijd verstreken was, en ze vroegen zich af waarom de ouderlingen niets over ons hadden aangekondigd. Velen vroegen het hen rechtstreeks, maar de ouderlingen vertelden hen dat ze ons hulp boden - een complete leugen. Ze wilden de indruk wekken dat ze de manieren om ons te helpen uitgeput hadden. Ze wilden laten zien hoe liefdevol ze zogenaamd zijn. Maar het was duidelijk dat de gemeente resultaten wilde hebben of iets dat rechtvaardigde dat alles wat er was gezegd geen gerucht was, zo erg zelfs dat de ouderlingen een waarschuwingstoespraak moesten houden voor de gemeente en zeiden dat het verkeerd was om de beslissingen van het lichaam in twijfel te trekken van oudsten. In feite vertelden ze alle broeders en zusters te gehoorzamen en geen vragen te stellen. De aankondiging van uitsluiting is tot op de dag van vandaag niet gedaan.

Het laatste contact dat we hadden met de ouderlingen was een telefoontje in maart 2020 van een van hen met het verzoek hen te ontmoeten om te bespreken waarom we de brief hadden gestuurd. Ze weten “waarom”, omdat de brief zelf duidelijk de reden vermeldt. Ze denken dat we niet weten dat het boek “Insight” zegt dat “jezelf rechtvaardig willen verklaren door de wet afvalligheid is”. Dus de enige reden om ons te citeren is om ons op de een of andere manier uit de gemeenschap te sluiten. Maar we vertelden hen dat het niet de tijd was om elkaar te ontmoeten vanwege de gezondheidssituatie van mijn vrouw.

Nu met de wereldquarantaine vanwege het coronavirus, schreef niemand, geen broer of ouderling, ons niet eens om te weten of we iets nodig hadden, zelfs niet degenen die beweerden onze vrienden te zijn. Het is duidelijk dat de dertig jaar vriendschappen binnen de organisatie hun niets waard zijn. Ze vergaten alles in een oogwenk. Alles wat we hebben meegemaakt, bevestigt alleen maar dat de liefde van deze organisatie fictief is, niet bestaat. En als de Heer zei dat liefde de eigenschap was waarmee we de ware aanbidder konden identificeren, werd het ons duidelijk dat dit niet Gods organisatie was.

Hoewel we veel dingen hebben verloren door vast te houden aan onze overtuigingen, hebben we veel gewonnen, omdat we momenteel genieten van een vrijheid die we nooit hebben gevoeld. We kunnen veel meer tijd doorbrengen met onze kinderen en familieleden. Eens per week ontmoeten we onze gezinsleden om te studeren zonder de leerstellige vooringenomenheid van jw.org, met behulp van meer dan tien vertalingen van de bijbel en interlineaire bijbels. We halen veel uit onze persoonlijke studie. We hebben begrepen dat het voor aanbidding niet nodig is om tot een 'formele religie' te behoren of om in een tempel bijeen te komen. We hebben meer mensen zoals wij ontmoet die op de juiste manier willen aanbidden. We hebben mensen ontmoet die zelfs online ontmoeten om van het woord van God te leren. We genieten vooral van een rein geweten, wetende dat we God niet beledigen door deel uit te maken van een valse religie.

(Deze link naar het originele artikel in het Spaans bevat links naar de vijf audio-opnamen van de ouderlingenvergadering en links naar de brieven die in dit artikel worden genoemd.)

Vertaling van Felix 'brief aan het bijkantoor

[Om de brief in het Spaans te bekijken, klik hier.]

Ik spreek tot jullie in mijn rol als broeder in het geloof. Ik wil uitdrukken dat ik mij niet schriftelijk of mondeling zal distantiëren tegenover een ouderling of lid van de [geredigeerde] Congregatie van Jehovah's Getuigen.

Verlost zijn door het bloed van Jezus Christus: "Wie zal ons scheiden van de liefde van Christus?" (Romeinen 8:35).

Ten eerste is er geen passage in de Bijbel die aangeeft dat je een formele ontkoppelingsbrief moet schrijven. Ten tweede heb ik geen probleem met de gemeente of een van haar leden. Ik heb bepaalde vragen over bepaalde acties, beleidslijnen, leringen of geschriften in de geproduceerde publicaties, en mondelinge leringen die individueel of collectief zijn afgekondigd door het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen en hun vertegenwoordigers in mijn land en in de Verenigde Staten: Watchtower Bible and Tract Society of New York Inc., Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania, Inc., Christian Congregation of Jehovah's Witnesses Kingdom Services, Inc., Religious Order Of Jehovah's Witnesses en in het Verenigd Koninkrijk: International Bible Students Association, en in Argentinië Vereniging van Jehovah's Getuigen. Zulke vragen of twijfels kunnen in de toekomst echter niet worden gebruikt om te verhinderen dat ik relaties met mijn familieleden onderhoud of sociale bijeenkomsten heb met broeders uit de gemeente.

Rekening houdend met het feit dat ik voor besprekingen ben geroepen, begrijp ik dat de ouderlingen de intentie hebben een rechterlijk comité op te richten, dat wil zeggen een „kerkelijk tribunaal” van Jehovah's Getuigen op beschuldiging van afvalligheid, met de bedoeling een uitsluiting van mij als lid van de gemeente. Factoren die mij ertoe hebben gebracht deze verklaring af te leggen, zijn het zien van ontwijkende reacties, het vroegtijdig verbreken van de conversatie en het blokkeren van sociale netwerken door andere broeders in de gemeente.

Binnen de komende twee dagen wil ik van tevoren en schriftelijk omschrijven wat afvalligheid is en wat de misdaad van afvalligheid is, waar dat in de Bijbel wordt uitgelegd en wat die misdaad inhoudt? Ik wil ook het bewijs zien dat u tegen mij hebt, en ik wil dat u de aanwezigheid van een professionele advocaat bij de vergaderingen toestaat. Ik eis dat ik tijdig en met een voorafgaande kennisgeving van niet minder dan 30 werkdagen, de tijd, plaats, naam van de ouderlingen, de reden voor de vergadering, en in het geval dat er een rechterlijk comité wordt gevormd, dat er moet mij een schriftelijke beschuldiging worden ingediend met de namen van de mensen die de beschuldigingen uiten, het bewijs dat tegen mij is ingediend en een lijst van de rechten en plichten die van mij zijn met betrekking tot het voorgeschreven proces.

Ik verzoek dat er minimumrichtlijnen worden vastgesteld om mijn recht op verdediging in de gerechtelijke procedure te waarborgen, dat wil zeggen de aanwezigheid van door mij geselecteerde personen om als waarnemer op te treden in de loop van de gerechtelijke commissie, zodat ik mag nemen merkt op dat op papier of in elektronische vorm situaties die zich tijdens het proces voordoen, de aanwezigheid van het grote publiek wordt toegestaan ​​en dat de hoorzittingen zowel in audio als in video van mijn kant of door externe waarnemers worden opgenomen. Ik verzoek dat de mogelijke beslissingsresultaten van de gerechtelijke commissie mij worden meegedeeld via een notarieel document dat is ondertekend door een notaris, waarin de exacte aard en de reden voor het nemen van die actie worden vermeld, en dat de ouderlingen van de juridische commissie het moeten ondertekenen. , met hun volledige namen en adressen. Ik verzoek om in beroep te gaan tegen de beslissing van de gerechtelijke commissie, waarbij een minimumperiode van vijftien werkdagen wordt bepaald vanaf de kennisgeving om beroep in te stellen. Ik verzoek dat de Commissie van Beroep wordt samengesteld uit oudsten die verschillen van degenen die hebben deelgenomen aan de vorige commissies; dit om de onpartijdigheid van de procedure te waarborgen. Ik verzoek dat de nodige middelen worden gecreëerd om toegang te krijgen tot een effectief rechtsmiddel en / of proces dat de toetsing van de handelingen van het tussenkomende gerechtelijke en beroepscomité garandeert. Al deze verzoeken zijn geformuleerd in de termen van artikel 15 van de GN en artikel 18 van de CADH. Als het Comité niet voldoet aan de gevraagde garanties, is het nietig en heeft elk door hen genomen besluit geen effect.

Aan de andere kant, in gedachte houdend dat ik tot op heden lid ben van de congregatie, en dat ik niet uitgesloten of teruggetrokken ben, stel ik voor dat de ouderlingen overtuigen door middel van lezingen, leringen of door persoonlijke raad of suggestie aan elk lid van de gemeenschap van Jehovah's Getuigen om mij anders te behandelen dan enig ander lid van de gemeente, om mij af te wijzen of te ontwijken, om enige commerciële activiteit met mij van leden van de gemeente stop te zetten of op enigerlei wijze te wijzigen; deze, naast andere gebruikelijke praktijken. Als een van deze beschreven omstandigheden zich voordoet, zal ik juridische stappen ondernemen tegen de ouderlingen en degenen die een dergelijke houding bevorderen in de termen van art. 1 en 3 van wet nr. 23.592, aangezien we te maken zouden krijgen met daden die gericht zijn op bij het bevorderen van religieuze discriminatie. Ik zal elke communicatie tussen de leden van de rechterlijke commissie en / of de beroepscommissie of een poging om de essentie of toon van deze communicatie aan een persoon of groep te onthullen, beschouwen als een schending van dergelijke voorrechten en zal juridische stappen ondernemen. Dit omvat elke aankondiging met betrekking tot de handeling van een uiteindelijke uitzetting, een lezing of enige andere openbare, privé-, mondelinge of schriftelijke communicatie. Ik informeer u dat als deze dingen in de bovengenoemde veronderstelling worden gemaakt, degenen die ze oplopen, verantwoordelijk zullen zijn voor alle schade die hun gedrag mij kan toebrengen, zowel persoonlijk als met betrekking tot mijn familie en sociale relaties. In de termen die hierboven zijn aangegeven, maak ik u bekend dat deze rechten zijn verankerd in de artikelen. 14 (vennoot voor nuttige doeleinden en belijd vrij hun aanbidding), artikel 19 (privé-handelingen) en artikel 33 van de Grondwet. Nationale wet. 25.326 en artikelen. 10, 51 (waardigheid van de menselijke persoon) 52 (gevolgen voor persoonlijke en familiale privacy) en 1770 (bescherming van de persoonlijke levenssfeer). U bent op de hoogte gebracht. Aangewezen advocaat-sponsor (geredigeerd)

Vertaling van Branch's antwoord op Felix 'brief

[Om de brief in het Spaans te bekijken, klik hier. (Er zijn er twee geschreven, een aan Felix en een duplicaat aan zijn vrouw. Dit is een vertaling van de brief van de vrouw.)]

Beste zus (geredigeerd)

Tot onze spijt zijn we genoodzaakt om op deze manier contact met u op te nemen om uw [geredigeerd] 2019 te beantwoorden, dat we alleen als ongepast kunnen omschrijven. Geestelijke kwesties, wat deze ook mogen zijn, dienen niet te worden afgehandeld door middel van aangetekende brieven, maar veeleer door middelen die het mogelijk maken de vertrouwelijkheid te bewaren en het vertrouwen en een vriendschappelijke dialoog te behouden, en die altijd binnen het domein van de christelijke gemeente. Daarom betreuren we het ten zeerste dat we per aangetekende brief moeten antwoorden - aangezien u voor dit communicatiemiddel hebt gekozen - en dat gebeurt met groot ongenoegen en verdriet, aangezien we van mening zijn dat we ons richten tot een dierbare zuster in het geloof; en het is nooit de gewoonte van Jehovah's Getuigen geweest om hiervoor schriftelijke communicatie te gebruiken, omdat we ernaar streven het model van nederigheid en liefde na te volgen dat Christus leerde dat het onder zijn volgelingen zou moeten domineren. Elke andere houding zou zijn om in strijd met de basisprincipes van het christelijk geloof te handelen. (Mattheüs 5: 9). 1 Korintiërs 6: 7 zegt: "Eigenlijk is het dan al een nederlaag voor u, dat u rechtszaken met elkaar hebt." Daarom zijn wij verplicht u dat te melden we zullen niet meer geregistreerde brieven van u beantwoorden, maar zullen alleen proberen te communiceren via vriendelijke theocratische middelen, die passen bij onze broederschap.

Nu we dit hebben verduidelijkt, zijn we ook verplicht om al uw beweringen af ​​te wijzen als volkomen ongepast binnen de religieuze sfeer, iets waarvan u zich terdege bewust bent en dat u accepteerde op het moment van uw doop. De plaatselijke religieuze predikanten zullen alleen handelen volgens theocratische procedures op basis van de Bíble, zonder de acties op te leggen die uw brief beweert. De congregatie wordt niet beheerst door menselijke procedurele normen, noch door de geest van confrontatie die kenmerkend is voor seculiere rechtbanken. De beslissingen van de religieuze bedienaren van Jehovah's Getuigen kunnen niet terzijde worden geschoven aangezien hun beslissingen niet onderworpen zijn aan toetsing door de seculiere autoriteiten (art. 19 CN). Zoals u zult begrijpen, zijn we verplicht al uw aantijgingen af ​​te wijzen. Weet dit, lieve zuster, dat elke beslissing die door de ouderlingen van de gemeente wordt genomen volgens de gevestigde theocratische procedures, en die op bijbelse basis eigen is aan onze religieuze gemeenschap, volledig zal werken zonder dat er enige rechtsgang is op basis van vermeende schade en / of schade en / of religieuze discriminatie. Wet 23.592 zou in een dergelijk geval nooit van toepassing zijn. Ten slotte zijn uw grondwettelijke rechten niet hoger dan de grondwettelijke rechten die ons ook steunen. Het gaat verre van om concurrerende rechten, maar om de noodzakelijke differentiatie van gebieden: de staat kan zich niet mengen in de religieuze sfeer omdat handelingen van interne discipline zijn vrijgesteld van het gezag van magistraten (art. 19 CN).

U weet heel goed dat het werk dat door de gemeenteouderlingen wordt uitgevoerd, inclusief het disciplinaire werk - als dit het geval was, en waaraan u zich onderwierp toen u werd gedoopt als een Jehova's Getuige - wordt beheerst door de Heilige Schrift en, als organisatie, we hebben ons altijd aan de Schrift gehouden bij het uitvoeren van disciplinair werk (Galaten 6: 1). Bovendien ben je verantwoordelijk voor je daden (Galaten 6: 7) en hebben christelijke bedienaren de door God gegeven kerkelijke autoriteit om maatregelen te nemen die alle leden van de gemeente beschermen en hoge bijbelse maatstaven behouden (Openbaring 1:20). Daarom moeten we dat vanaf nu verduidelijken we zullen er niet mee instemmen om in enig gerechtelijk forum zaken te bespreken die alleen de religieuze sfeer betreffen en die zijn vrijgesteld van het gezag van de magistraten, zoals herhaaldelijk is erkend door de nationale rechtspraak.

Ten slotte drukken wij oprecht en diep onze wens uit dat u, terwijl u zorgvuldig onder gebed mediteert over uw positie als Gods nederige dienstknecht, volgens goddelijke wil te werk mag gaan, u op uw geestelijke activiteiten kunt concentreren, de hulp kunt aanvaarden die de ouderlingen van de gemeente trachten te geven u (Openbaring 2: 1) en “Werp uw last op Jehovah” (Psalm 55:22). We nemen afscheid van u met christelijke genegenheid, in de oprechte hoop dat u de vrede zult vinden die u in staat zal stellen te handelen met de vredige wijsheid van God (Jakobus 3:17).

Met het voorgaande sluiten we deze briefwisseling af met deze brief, waarin we onze waardering uitspreken en u de christelijke liefde wensen die u verdient en die we voor u hebben, in de hoop dat u er nog eens over nadenkt.

affectionately,

(Niet zichtbaar)

 

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    4
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x