Verzoening van de Messiaanse profetie van Daniel 9: 24-27 met seculiere geschiedenis

Oplossingen identificeren

Introductie

Tot dusver hebben we de problemen en problemen met de huidige oplossingen in delen 1 en 2 onderzocht. We hebben ook een basis van feiten vastgesteld en dus een raamwerk om mee te beginnen in delen 3, 4 en 5. We hebben ook een hypothese gecreëerd ( een voorgestelde oplossing) die de belangrijkste problemen aanpakt. We moeten nu alle problemen zorgvuldig vergelijken met de voorgestelde oplossing. We zullen ook moeten nagaan of de feiten, vooral die uit de bijbel, gemakkelijk met elkaar te verzoenen zijn.

De belangrijkste toetssteen van nauwkeurigheid zal het bijbelse verslag zijn. De volgende oplossing die getest zal worden, is gebaseerd op de conclusie in deel 4 dat het decreet dat overeenkomt met Daniëls profetie datgene is dat Cyrus maakte in zijn eerste jaar als heerser over Babylon. Als gevolg hiervan hebben we een verkorte lengte van het Perzische rijk.

Als we de profetie van 70 x 7's willen evenaren door terug te werken vanaf 36 na Christus en de 69 x 7 vanaf de verschijning van Jezus als de Messias in 29 na Christus, dan moeten we de val van Babylon verplaatsen naar 456 voor Christus vanaf 539 voor Christus, en plaats het decreet van Cyrus in zijn eerste jaar (gewoonlijk genomen als 538 v.Chr.) tot 455 v.Chr. Dit is een zeer radicale zet. Het resulteert in een vermindering van 83 jaar in de lengte van het Perzische rijk.

De voorgestelde oplossing

 • De koningen in het verslag van Ezra 4: 5-7 zijn als volgt: Cyrus, Cambyses heet Ahasveros en Bardiya / Smerdis heet Artaxerxes, gevolgd door Darius (1 of de Grote). De Ahasveros en Artaxerxen hier zijn niet hetzelfde als Darius en Artaxerxes die later in Ezra en Nehemia worden genoemd, noch in de Ahasveros van Esther.
 • Er mag geen kloof van 57 jaar zijn tussen de gebeurtenissen in Ezra 6 en Ezra 7.
 • Darius werd gevolgd door zijn zoon Xerxes, Xerxes werd gevolgd door zijn zoon Artaxerxes, Artaxerxes werd gevolgd door zijn zoon Darius II, niet een andere Artaxerxes. Liever de 2nd Artaxerxes is ontstaan ​​vanwege verwarring waarbij Darius ook Artaxerxes wordt genoemd. Kort daarna werd het Perzische rijk overgenomen door Alexander de Grote toen hij Perzië versloeg.
 • De opeenvolging van koningen zoals opgetekend door de Griekse historici moet onjuist zijn. Misschien zijn een of meer koningen van Perzië door de Griekse historici gedupliceerd, hetzij per ongeluk, waarbij ze dezelfde koning in verwarring brachten wanneer ze onder een andere troonnaam werden genoemd, of om hun eigen Griekse geschiedenis te verlengen om redenen van propaganda. Een mogelijk voorbeeld van duplicatie zijn Artaxerxes I (41) = (36) van Darius I.
 • Er mogen geen vereisten zijn voor niet-beproefde duplicaten van Alexander van Griekenland of duplicaten van Johanan en Jaddua die als hogepriesters dienen, zoals de bestaande seculiere en religieuze oplossingen vereisen. Dit is belangrijk omdat er geen historisch bewijs is voor meer dan één persoon voor een van deze genoemde personen.

Het onderzoeken van de voorgestelde oplossing houdt in dat we naar elk probleem in de delen 1 en 2 kijken en kijken of (a) de voorgestelde oplossing nu redelijk werkbaar is en (b) of er extra bewijs is dat deze conclusie zou kunnen ondersteunen.

1.      The Age of Mordecai en Esther, A Solution

Geboorte

Als we Esther 2: 5-6 begrijpen dat Mordechai met Jojachin in ballingschap werd gevoerd, was dit elf jaar vóór de vernietiging van Jeruzalem. We moeten hem ook een minimum van 11 jaar toestaan.

1st Jaar van Cyrus

De tijdsperiode tussen de vernietiging van Jeruzalem in de 11th het jaar van Zedekia en de val van Babylon op Cyrus was 48 jaar.

Cyrus zou 9 jaar over Babylon hebben geregeerd en zijn zoon Cambyses nog 8 jaar.

7th Jaar van Ahasveros

Mordechai wordt door Josephus rond de 6 genoemd als ambassadeur van de joden, samen met Zerubbabelth - 7th jaar van Darius.[I] Als Darius Ahasveros was, zou dat misschien verklaren waarom Esther werd opgemerkt door mensen die op zoek waren naar een vervanging voor Vashti in de 6th jaar Ahasveros volgens Esther 2:16.

Als Ahasveros Darius de Grote is, dan zou Mordechai minimaal 84 jaar oud zijn. Hoewel dit vrij oud is, is dit mogelijk.

12th Jaar van Ahasveros

Zoals hij het laatst wordt genoemd in de 12th Jaar van Ahasveros zou dit betekenen dat hij 89 jaar oud werd. Een goede leeftijd voor die tijd, maar niet onmogelijk. Dit staat in contrast met de huidige theorieën onder seculiere en religieuze geleerden dat Xerxes Ahasveros was, wat zou betekenen dat hij tegen dit jaar 125 jaar oud moest zijn.

Er is echter een probleem met deze oplossing omdat Mordecai hierdoor 84 jaar oud zou worden toen Esther met Darius / Ahasveros / Artaxerxes van de geboden oplossing zou trouwen. Omdat ze de neef van Mordechai was, zelfs met een leeftijdsverschil van 30 jaar (wat onwaarschijnlijk is, maar binnen de mogelijkheden), zou ze op 54-jarige leeftijd te oud zijn om als jong en mooi te worden beschouwd (Esther 2: 7).

Daarom moet Esther 2: 5-6 nog eens goed worden bekeken. De passage luidt als volgt: staten “Een bepaalde man, een Jood, was toevallig in het kasteel van Shu'shan, en hij heette Mordechai, de zoon van Jair, de zoon van Simei, de zoon van Kish, een Benjaminiet, die met Jeruzalem in ballingschap was gevoerd met het gedeporteerde volk dat in ballingschap werd gevoerd met Jeconiah, de koning van Juda, die Nebukadnezar, de koning van Babylon, in ballingschap bracht. En hij werd de verzorger van Hadassah, dat is Esther, de dochter van de broer van zijn vader,…. En bij de dood van haar vader en haar moeder nam Mordecai haar als zijn dochter. '

Deze passage kan ook worden begrepen dat "wie" verwijst naar Kish, de overgrootvader van Mordechai als degene die uit Jeruzalem werd verbannen en dat de beschrijving is om de lijn van afstammelingen naar Mordechai te laten zien. Interessant is dat de BibleHub Hebrew Interlinear deze manier leest (letterlijk, dwz in Hebreeuwse woordvolgorde) “Er was een zekere Jood in de citadel van Susan, wiens naam Mordechai was, de zoon van Jair, de zoon van Simei, de zoon van Kish, een Benjaminiet, [Kish] was weggevoerd uit Jeruzalem met de gevangenen die waren gevangengenomen met de koning van Jeconiah van Juda die Nebukadnezar, de koning van Babylon, had weggevoerd. ”. Het woord dat wordt weergegeven als "[Kish]" is "WHO"  en de Hebreeuwse vertaler begrijpt dat het eerder naar Kish verwijst dan naar Mordechai.

Als dit het geval zou zijn, zou het feit dat Mordechai wordt genoemd als terugkerende naar Juda met de andere terugkeerders volgens Ezra 2: 2 aangeven dat hij waarschijnlijk minstens 20 jaar oud was.

Zelfs met deze veronderstelling zou hij tegen de 81 jaar 20 jaar oud zijn (9 + 8 + 1 + 36 + 7 + 7)th jaar van Xerxes volgens de seculiere chronologie (die algemeen wordt geïdentificeerd als de Ahasveros in Esther) en daarom zou Esther nog steeds te oud zijn. Met de voorgestelde oplossing zou hij echter (20 + 9 + 8 + 1 + 7) = 45 jaar oud zijn. Als Esther 20 tot 25 jaar jonger was, een mogelijkheid, dan zou ze 20 tot 25 jaar oud zijn, precies de juiste leeftijd om als potentiële echtgenote voor Darius te worden gekozen.

Maar zelfs onder de voorgestelde oplossing, met Xerxes als mede-heerser van Darius gedurende 16 jaar, zou de gemeenschappelijke identificatie van Xerxes als de Ahasveros Esther op 41-jarige leeftijd nog steeds verlaten in Xerxes 7th jaar (als we haar geboorte in de 3rd Jaar van Cyrus). Zelfs een onwaarschijnlijke leeftijdsverschil van 30 jaar tussen haar neef Mordechai en Esther zou haar op 31-jarige leeftijd verlaten.  

Is er bewijs van Mordechai in spijkerschriftgegevens? Ja dat is er.

"Mar-duk-ka" (de Babylonische equivalentnaam van Mordechai) wordt gevonden als een "administratieve superintendent [Ii] die ten minste vanaf zijn jaren 17 tot 32 onder Darius I werkte, precies dezelfde periode waarvan we verwachten dat Mordechai op basis van het bijbelverslag voor de Perzische regering zou werken. [Iii]. Mardukka was een hoge ambtenaar die enkele werken als accountant uitvoerde: Mardukka de accountant [marriš] heeft ontvangen (R140)[Iv]; Hirirukka schreef (de tablet), het ontvangstbewijs van Mardukka dat hij ontving (PT 1) en de koninklijke schrijver. Twee tabletten bewijzen dat Mardukka een belangrijke administratieve superintendent was en niet louter een ambtenaar van Darius 'Palace. Een hoge ambtenaar schreef bijvoorbeeld: Vertel Mardukka, Mirinza sprak als volgt (PF 1858) en op een andere tablet (Amherst 258) wordt Mardukka beschreven als een vertaler en koninklijke schrijver (sepīru) die verbonden is aan Uštanu's gevolg, de gouverneur van Babylon en verder. de rivier." [V]

Een oplossing: ja.

2.      Het tijdperk van Ezra, een oplossing

Geboorte

Aangezien Seraja (de vader van Ezra) kort na de verwoesting van Jeruzalem door Nebukadnezar ter dood werd gebracht, betekent dit dat Ezra vóór die tijd geboren had moeten zijn, de 11th jaar Zedekia, 18th Regeringsjaar van Nebukadnezar. Voor evaluatiedoeleinden zullen we aannemen dat Ezra op dit moment 1 jaar oud was.

1st Jaar van Cyrus

De tijdsperiode tussen de vernietiging van Jeruzalem in de 11th het jaar van Zedekia en de val van Babylon op Cyrus was 48 jaar.[Vi]

7th Jaar van Artaxerxes

Onder conventionele chronologie, de periode van de val van Babylon tot Cyrus tot de 7th jaar van de regering van Artaxerxes (I), bestaat uit het volgende: Cyrus, 9 jaar, + Cambyses, 8 jaar, + Darius de Grote I, 36 jaar, + Xerxes, 21 jaar + Artaxerxes I, 7 jaar. Deze (1 + 48 + 9 + 8 + 36 + 21 + 7) bedraagt ​​in totaal 130 jaar, een hoogst onwaarschijnlijke leeftijd.

Of de Artaxerxen van de Schrift (Nehemia 12) verwees naar de Koning die bekend staat als Darius de Grote[Vii], het zou 1 + 48 + 9 + 8 + 7 = 73 zijn wat zeker mogelijk is.

20e jaar van Artaxerxes

Verder geeft Nehemia 12: 26-27,31, 33-20 de laatste verwijzing naar Ezra en toont Ezra bij de inwijding van de muur van Jeruzalem in de XNUMXth Jaar van Artaxerxes. Onder de conventionele chronologie verlengt dit zijn 130 jaar tot een onmogelijke 143 jaar.

Als de Artaxerxes van Nehemia 12 Darius de Grote was[Viii] volgens de voorgestelde oplossing zou het 73 + 13 = 86 jaar zijn, wat ongeveer binnen de grenzen van de mogelijkheden ligt.

Een oplossing: ja

3.      Het tijdperk van Nehemia, een oplossing

Val van Babylon tot Cyrus

Ezra 2: 2 bevat de eerste vermelding van Nehemia bij het vertellen van degenen die Babylon verlieten om naar Juda terug te keren. Hij wordt genoemd in gezelschap van onder meer Zerubbabel, Jeshua en Mordecai. Nehemia 7: 7 is bijna identiek aan Ezra 2: 2. Het is ook hoogst onwaarschijnlijk dat hij op dat moment een jongere was, omdat al diegenen met wie hij wordt genoemd volwassenen waren en waarschijnlijk allemaal ouder waren dan 30 jaar. Conservatief kunnen we daarom Nehemia een leeftijd van 20 jaar bij de val van Babylon aan Cyrus toewijzen, maar het had minstens 10 jaar of meer hoger kunnen zijn.

20e jaar van Artaxerxes

In Nehemia 12: 26-27 wordt Nehemia genoemd als gouverneur in de dagen van Jojakim, de zoon van Jesjoea [die dienst doet als hogepriester] en Ezra. Dit was ten tijde van de inwijding van de muur van Jeruzalem. Dit was de 20th Jaar van Artaxerxes volgens Nehemia 1: 1 en Nehemia 2: 1. Als we accepteren dat Darius I ook Artaxerxes wordt genoemd vanaf Ezra 7 en in Nehemia (vooral vanaf zijn 7th regeringsjaar), onder deze oplossing, wordt de tijdsperiode van Nehemia verstandig. Vóór de val van Babylon, minimaal 20 jaar, + Cyrus, 9 jaar, + Cambyses, 8 jaar, + Darius de Grote I of Artaxerxes, 20 jaar. Dus 20 + 9 + 8 + 20 = 57 jaar oud.

32nd Jaar van Artaxerxes

Nehemia 13: 6 vermeldt vervolgens dat Nehemia was teruggekeerd naar het dienen van de koning in de 32nd Jaar van Artaxerxes, de koning van Babylon, na 12 jaar als gouverneur te hebben gediend. Tegen die tijd zou hij nog steeds maar 69 zijn, zeker een mogelijkheid. Het verslag vermeldt dat hij enige tijd later daarna naar Jeruzalem terugkeerde om de kwestie op te lossen met het feit dat Tobia de Ammoniet door de hogepriester Eliasib een grote eetzaal in de tempel mocht hebben.

We hebben dus Nehemia's leeftijd volgens de oplossing 57 + 12 +? = 69 + jaar. Zelfs als dit 5 jaar later was, zou hij nog steeds 74 jaar oud zijn. Dit is zeker redelijk.

Een oplossing: ja

 

4.      “7 weken ook 62 weken”, Een oplossing

Je herinnert je misschien dat onder de algemeen aanvaarde oplossing deze opsplitsing in 7 x 7's en 62 x7's geen relevantie of mogelijke vervulling lijkt te hebben. Het is echter zeer interessant als we het begrip van Ezra 6:14 opvatten als "Darius, zelfs Artaxerxes"[Ix] en vandaar dat de Artaxerxen vanaf Ezra 7 en het boek Nehemia nu begrepen wordt als Darius (I)[X] dan zou 49 jaar ons van Cyrus 1 halenst jaar als volgt: Cyrus 9 jaar + Cambyses 8 jaar + Darius 32 jaar = 49.

De vraag is nu of er iets van betekenis is gebeurd in de 32nd Jaar van Darius (I)?

Nehemia was vanaf de 12e al 20 jaar gouverneur van Judath jaar van Artaxerxes / Darius. Zijn eerste taak was het toezicht houden op de wederopbouw van de muren van Jeruzalem. Vervolgens hield hij toezicht op de heroprichting van Jeruzalem als een bewoonbare stad. Eindelijk in de 32nd jaar Artaxerxes verliet hij Juda en keerde terug naar de persoonlijke dienst van de koning.

Nehemia 7: 4 geeft aan dat er tot na de herbouw van de muren, die in de 20th jaar van Artaxerxes (of Darius I). Nehemia 11 laat zien dat er na de wederopbouw van de muren loten werden gegoten om Jeruzalem te bevolken. Dit zou niet nodig zijn geweest als Jeruzalem al over voldoende huizen beschikte en al goed bevolkt was.

Dit zou de periode van 7 keer 7 genoemd in de profetie van Daniël 9: 24-27 verklaren. Het zou ook overeenkomen met de tijdsperiode en profetie van Daniel 9: 25b "Ze zal terugkeren en daadwerkelijk worden herbouwd, met een openbaar plein en gracht, maar in de straat van de tijd. ' Die omstandigheden zouden overeenkomen met een van de drie mogelijkheden:

 1. De volledige periode van 49 jaar vanaf de val van Babylon tot de 32nd Jaar van Artaxerxes / Darius, wat het meest logisch en logisch is.
 2. Een andere mogelijkheid is vanaf de voltooiing van de herbouw van de tempel in de 6th jaar van Darius / Artaxerxes tot de 32nd Jaar van Artaxerxes / Darius
 3. De meest onwaarschijnlijke en de veel kortere periode vanaf 20th naar de 32nd jaar van Artaxerxes toen Nehemia gouverneur was en toezicht hield op het herstel van de muren van Jeruzalem en de toename van huizen en bevolking in Jeruzalem.

Daarbij zouden ze de 7 zevens (49 jaar) tot een passende conclusie brengen in het scenario dat Darius I de artaxerxen was van de latere gebeurtenissen vanaf Ezra 7 en de gebeurtenissen van Nehemia.

Een oplossing: ja

5. Daniel 11: 1-2 begrijpen, een oplossing

Misschien is de eenvoudigste manier om een ​​oplossing te vinden, te achterhalen wie de rijkste Perzische koning was?

Uit wat historische gegevens overleven, lijkt dit Xerxes te zijn geweest. Darius de Grote, zijn vader, had regelmatige belastingen ingevoerd en aanzienlijke rijkdom opgebouwd. Xerxes ging hiermee door en in de 6th jaar van zijn regering lanceerde een grootschalige campagne tegen Perzië. Dit duurde twee jaar, hoewel de vijandelijkheden nog eens 10 jaar aanhielden. Dit komt overeen met de beschrijving in Daniel 11: 2 “de vierde zal een grotere rijkdom vergaren dan alle [anderen]. En zodra hij sterk is geworden in zijn rijkdommen, zal hij alles tegen het koninkrijk van Griekenland opwekken. '

Dit zou betekenen dat de overige drie koningen geïdentificeerd zouden moeten worden met Cambyses II, Bardiya / Smerdis en Darius de Grote.

Zou Xerxes daarom de laatste koning van Perzië zijn, zoals sommigen beweren? Niets in de Hebreeuwse tekst beperkt de koningen tot vier. Daniël kreeg eenvoudig te horen dat er na Cyrus nog drie koningen zouden zijn en dat de vierde de rijkste zou zijn en alles zou opwerpen tegen het koninkrijk Griekenland. De tekst vermeldt noch impliceert dat er geen vijfde (seculier bekend als Artaxerxes I) en inderdaad een zesde koning (bekend als Darius II) zou kunnen zijn, alleen dat ze niet worden genoemd als onderdeel van het verhaal omdat ze niet belangrijk zijn.

Volgens de Griekse historicus Arrian (schrijven van en dienen van het Romeinse rijk) ging Alexander Perzië veroveren als een daad van wraak op fouten uit het verleden. Alexander spreekt dit aan in zijn brief aan Darius waarin staat:

'Je voorouders zijn Macedonië en de rest van Griekenland binnengekomen en hebben ons ziek behandeld, zonder eerdere verwondingen van ons. Ik ben aangesteld als opperbevelhebber en opperhoofd van de Griek en wilde wraak nemen op de Perzen en ben Azië overgestoken, de vijandelijkheden zijn door u begonnen ”.[Xi]

Onder onze oplossing zou dat ongeveer 60-61 jaar eerder zijn geweest. Dit is kort genoeg om herinneringen aan de gebeurtenissen door de Grieken aan Alexander te vertellen. Onder de bestaande seculiere chronologie zou deze periode meer dan 135 jaar zijn, en daardoor zouden de herinneringen door de generaties heen zijn vervaagd.

Een oplossing: ja

 

We zullen doorgaan met het onderzoeken van oplossingen voor onopgeloste problemen in het volgende deel, deel 7 van onze serie.

 

 

[I] http://www.ultimatebiblereferencelibrary.com/Complete_Works_of_Josephus.pdf  Josephus, Oudheden van de joden, boek XI, hoofdstuk 4 v 9

[Ii] RT HALLOCK - Persepolis Fortification Tablets in: Oriental Institute Publications 92 (Chicago Press, 1969), pp. 102,138,165,178,233,248,286,340,353,441,489,511,725. https://oi.uchicago.edu/sites/oi.uchicago.edu/files/uploads/shared/docs/oip92.pdf

[Iii] GG CAMERON– Persepolis Treasury Tablets in: Oriental Institute Publications 65 (The University of Chicago Press, 1948), p. 83. https://oi.uchicago.edu/research/publications/oip/oip-65-persepolis-treasury-tablets

[Iv] JE CHARLES; MW STOLPER - Vestingsteksten verkocht op de veiling van de Erlenmeyer-collectie in: Arta 2006 vol.1, pp. 14-15, http://www.achemenet.com/pdf/arta/2006.001.Jones-Stolper.pdf

[V] P.BRIANT - From Cyrus to Alexander: A History of the Persian Empire Leiden 2002, Eisenbrauns, pp.260,509. https://delong.typepad.com/files/briant-cyrus.pdf

[Vi] Zie de reeks artikelen „Een ontdekkingsreis door de tijd”. https://beroeans.net/2019/06/12/a-journey-of-discovery-through-time-an-introduction-part-1/

[Vii] Een uitleg die deze optie rechtvaardigt in termen van King's namen, komt later in deze serie.

[Viii] Een uitleg die deze optie rechtvaardigt in termen van King's namen, komt later in deze serie.

[Ix] Zie dit gebruik van "waw" in Nehemia 7: 2 'Hananja, dat is Hananja de commandant' en Ezra 4:17 'Groeten, en nu'.

[X] Een uitleg die deze optie rechtvaardigt in termen van King's namen, vindt u verderop in dit document.

[Xi] http://www.gutenberg.org/files/46976/46976-h/46976-h.htm#Page_111 

Tadua

Artikelen door Tadua.
  1
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x