'In de tijd van het einde zal de koning van het zuiden met hem [de koning van het noorden] een duw geven.' Daniël 11:40.

[Vanaf ws 05/20 p. 2 juli - 6 juli 12]

Dit Watchtower-studieartikel concentreert zich op Daniël 11: 25-39.

Het beweert de koning van het noorden en de koning van het zuiden van 1870 tot 1991 te kunnen identificeren.

We hebben geen moeite met het begrip in paragraaf 4 dat zegt: “De titels "koning van het noorden" en "koning van het zuiden" werden aanvankelijk gegeven aan politieke machten ten noorden en ten zuiden van het letterlijke land Israël. Waarom zeggen we dat? Let op wat de engel die de boodschap aan Daniël bracht, zei: „Ik ben gekomen om u te laten begrijpen wat er zal gebeuren jouw mensen in het laatste deel van de dagen. ' (Dan. 10:14) Tot Pinksteren 33 GT was de letterlijke natie Israël Gods volk. ”

Evenmin betwisten we het volgende gedeelte in dezelfde paragraaf: "de identiteit van de koning van het noorden en de koning van het zuiden veranderde in de loop van de tijd. Toch bleven verschillende factoren constant. Ten eerste hadden de koningen interactie met Gods volk [Israël] op een significante manier. …. Ten derde zijn de twee koningen met elkaar in een machtsstrijd verwikkeld. '

De geclaimde 2nd factor is moeilijker te onderbouwen. Deze koningen lieten zien dat ze meer van macht hielden dan van mensen, maar aangezien ze Jehovah niet kenden, is het niet te bewijzen dat ze kunnen zeggen „ze lieten door hun behandeling van Gods volk zien dat ze de ware God, Jehovah, haatten. ” Je kunt niet echt een hekel hebben aan wat je niet weet.

Het Wachttorengenootschap heeft daarom gelijk als hij zegt dat Daniël 10:14 verwijst naar de natie Israël of de joodse natie, en wat er zal gebeuren in de laatste dagen, de eindtijd van het joodse systeem, maar deze tekst spreekt niet over het einde van dagen, de laatste dag, oordeelsdag.

Waar we wel bezwaar tegen hebben, is de verklaring in paragraaf 1 die beweert: „Wat brengt de nabije toekomst voor Jehovah's volk?” We hoeven niet te raden. Bijbelprofetie geeft ons een venster waardoor we belangrijke gebeurtenissen kunnen zien die ons allemaal zullen raken ”.

Toch is gissen precies wat ze doen. Ten eerste hebben ze geen bewijs dat ze Jehovah's volk zijn, alleen een niet-onderbouwde bewering. Bovendien negeren ze de waarschuwing die Jezus gaf aan mensen als degenen die beweren de vervulling van bijbelse profetieën te begrijpen, en daardoor naar verluidt de toekomstige profetieën kunnen begrijpen als deze profetieën inderdaad nog op vervulling wachten.

Wat zei Jezus? Matteüs 24:24 legt Jezus 'woorden vast “Want vals gezalfden [Christus] en valse profeten zullen opstaan ​​en zullen grote tekenen en wonderen geven om, indien mogelijk, zelfs de uitverkorenen te misleiden. Kijken! Ik heb je gewaarschuwd. Daarom, als mensen tegen je zeggen: kijk! Hij is in de binnenkamers, [of, hij is al onzichtbaar aanwezig], geloof het niet. Want net zoals de bliksem uit oostelijke delen komt en naar westelijke delen schijnt, zo zal de aanwezigheid van de Mensenzoon zijn. '

Ja, verlichting kan zelfs in de donkerste nacht de hele hemel verlichten en zo helder zijn dat het ons kan wekken door verduisterende gordijnen en gesloten ogen. 'Dan zal het teken van de Zoon des mensen in de hemel verschijnen, en dan zullen alle stammen van de aarde zichzelf slaan in weeklagen, [omdat ze kunnen zien en weten wie er is gekomen], en zij zullen de Mensenzoon zien komen op de wolken van de hemel. '

Ondanks deze waarschuwing van Jezus, maakt het artikel een sprong door aan te nemen dat de identiteit van Gods volk met betrekking tot deze profetie op een bepaald moment in het verleden is veranderd, alleen vanwege de afwijzing van de Joodse natie als geheel in de late eerste eeuw. Het is inderdaad gemakkelijk om tot dergelijke conclusies te komen als we de Schriften niet in hun context bekijken en de vertaling van de tekst zorgvuldig bekijken.

Het negeren van de context (de rest van de profetie van de koning van het noorden en de koning van het zuiden), en een toekomstige vervulling willen om te proberen te raden wanneer Armageddon zal komen, betekent dat de Organisatie, net als sommige andere religies, dan pas eisegese toe op hun begrip. Dat betekent dat ze ervan overtuigd zijn dat deze profetie van Daniël betrekking heeft op de huidige situatie in de wereld en daarom alleen proberen de profetie in die context te begrijpen.

De Organisatie verruimt daarom haar goedgelovigheid door te proberen de Koning van het Noorden en de Koning van het Zuiden in de 19th, 20th en 21st Eeuwen. De redenering is dat „Vanaf 1870 begon Gods volk zich als een groep te organiseren”. Samenvattend, op basis van het feit dat Jehovah's Getuigen vandaag Gods georganiseerde groep mensen op aarde zijn (wat een onbewezen bewering is), identificeren ze vervolgens Groot-Brittannië samen met de Verenigde Staten als koning van het zuiden. Dit kan effectief worden beschouwd als verkapt nationalisme, vooral omdat de organisatie in de Verenigde Staten en kort daarna in Groot-Brittannië is begonnen.

Laten we allemaal, in plaats van tot conclusies te komen, dieper ingaan op de context van Daniël 11: 25-39, zoals de Bijbel ons gewoonlijk helpt de context te begrijpen, in plaats van alleen een tekst uit te kiezen.

Lees, voordat u deze vergelijking leest, het volgende artikel, dat een referentieonderzoek is naar de profetie in Daniël 11 en Daniël 12, gewoonlijk de koning van het zuiden en de koning van het noorden genoemd. Je bent het misschien wel of niet eens met al zijn conclusies, maar het biedt een onderzoek van de context, de hele profetie en de omgeving waarin het werd gegeven, en talloze historische referenties. De auteur had inderdaad niet het begrip dat in het artikel tot stand is gekomen voordat hij het onderzoek voor zichzelf deed en de hele profetie in context en geschiedenis bekeek, in het bijzonder de verslagen van de periode door Josephus.

https://beroeans.net/2020/07/04/the-king-of-the-north-and-the-king-of-the-south/

Paragraaf 5 geeft onbedoeld gewicht aan het begrip in het gelinkte artikel, dat de profetie alleen van toepassing was op de natie Israël. Samenvattend zegt het Wachttoren-artikel dat omdat het christendom afvallig werd in de 2nd eeuw “Tot eind 19th eeuw was er geen georganiseerde groep van Gods dienstknechten op aarde. ' Daarom kon de profetie van de koning van het zuiden en de koning van het noorden in die tijd niet van toepassing zijn op heersers en koninkrijken, omdat er geen georganiseerde groep van Gods volk was om aan te vallen !!!

Waar in de profetie, inderdaad, waar in de Bijbel staat dat een gebrek aan een organisatie een pauze betekende in de vervulling van de profetie? Zoek in de NWT 1983 Reference Edition van de Bijbel naar de woorden 'Organiseren', 'Georganiseerd' en 'Organisatie'. U zult slechts twee referenties kunnen noemen, die geen van beide iets te maken hebben met de natie Israël of haar vervanging.

In feite, gedurende de hele periode, vanaf de terugkeer van de Babylonische ballingschap tot de vernietiging van de natie in de late eerste eeuw, was de enige keer dat de natie Israël enige organisatie had, onder de heerschappij van de Makkabeeën (Hasmoneaanse dynastie) van ongeveer 140 v.Chr. Tot 40 v.Chr., Slechts 100 jaar van de meer dan 520 jaar waarop Daniël 11 en Daniël 12 betrekking hebben, en die periode wordt niet besproken in de profetie, alleen hoe het tot stand kwam en hoe het eindigde.

Het grootste probleem met het Wachttoren-artikel is dat het hele gegeven begrip is gebaseerd op de organisatie van Jehovah's Getuigen als Gods uitverkoren volk. Als ze niet Gods uitverkoren volk zijn, valt de hele interpretatie. Een zeer wankele basis om de Schrift te begrijpen.

Dus om het nog maar eens te herhalen, het artikel zegt dat we de koning van het noorden en de koning van het zuiden in de afgelopen 140 oneven jaren kunnen identificeren aan de hand van hun invloed op Jehovah's Getuigen.

Laten we dan onderzoeken hoe de koningen van het noorden en de koningen van het zuiden, zoals de organisatie voorstelt, Jehovah's Getuigen hebben beïnvloed.

Paragraaf 7 en 8 beweren de koning van het zuiden te identificeren als de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Merk je de volledige afwezigheid van enig bewijs op over de manier waarop ze naar verluidt het natuurlijke Israël of Jehovah's Getuigen hebben beïnvloed? De enige basis voor identificatie lijkt te zijn dat Groot-Brittannië Frankrijk, Spanje en Nederland versloeg, een interpretatie van Daniel 7, niet Daniel 11, en dat de Anglo-Amerikaanse wereldmacht een "buitengewoon groot en machtig leger" vergaarde Daniel 11 : 25. Dat is het.

Paragraaf 9-11 beweert de koning van het noorden als het Duitse rijk te identificeren omdat het de Anglo-Amerikaanse wereldmacht uitdaagde en in die tijd de op één na machtigste natie was.

In paragraaf 12 staat dat de geclaimde koning van het noorden zo is omdat de Britse en Amerikaanse regeringen de Bijbelonderzoekers die weigerden te vechten, gevangen hadden gezet. Er waren andere groepen en individuen die ook weigerden te vechten, maar deze worden genegeerd.

Paragraaf 13 noemt de vervolging van Jehovah's Getuigen door Hitler. „De tegenstanders doodden honderden Jehovah's mensen en stuurden er nog duizenden naar concentratiekampen. Die gebeurtenissen werden door Daniel voorzegd ”. Als we op zoek zijn naar een grootschalige aanval op Gods volk door Hitler, waarom zouden we dan de miljoenen vermoorde Joden negeren, door Hitlers doodseskaders en vernietigingskampen? Het studieartikel beweert ook: „De koning van het noorden kon„ het heiligdom ontheiligen ”en„ het constante kenmerk verwijderen ”door de vrijheid van Gods dienstknechten om Jehovah's naam in het openbaar te loven, ernstig te beperken. (Dan. 11: 30b, 31a) “.

Tot dusver is de identificatie gebaseerd op 3 dubieuze claims:

  1. De organisatie die tegenwoordig bekend staat als Jehovah's Getuigen is Gods volk en werd in de jaren 1870 als zodanig gekozen.
  2. Een paar leden werden in de gevangenis gezet wegens weigering van militaire dienst in de Eerste Wereldoorlog (sterk in de minderheid door andere gewetensbezwaarden)
  3. De vervolging van de organisatie door Hitler (wiens vervolging mogelijk gedeeltelijk heeft plaatsgevonden, uitgelokt door de prikkelende brief van rechter Rutherford aan Hitler, en wiens cijfers in onbeduidendheid vervielen naast de uitroeiing van de joden)

Paragraaf 14 verandert vervolgens de identificatie van de koning van het noorden in de USSR

Dubieuze claim nee. 4:

De koning van het noorden gaat over naar de USSR, omdat ze het predikingswerk hebben verboden en Getuigen in ballingschap hebben gestuurd. Dit ondanks het feit dat de Getuigen niet werden uitgekozen voor speciale behandeling. Het communistische regime behandelde elke groep die zich verzette tegen haar ideologie op dezelfde manier.

Dubieuze claim nee. 5:

We hebben dan de claim (paragrafen 17,18) dat "Het walgelijke ding dat verwoesting veroorzaakt" is de Verenigde Naties, waarvan de Wachttorenorganisatie een niet-gouvernementeel organisatielid werd. De Verenigde Naties worden geïdentificeerd als "het walgelijke ding ', niet omdat het "Veroorzaakt verlatenheid", maar omdat het beweert dat het wereldvrede kan brengen. Kunt u de logica en volledige vervulling zien, zelfs van de gedeeltelijke zin die uit de context van is gehaald "Het walgelijke ding dat verwoesting veroorzaakt"? Ik kan het zeker niet.

Wat betreft de toepassing, het is een pure fabricage als het zegt, "En de profetie zegt dat het walgelijke ding" verwoesting veroorzaakt "omdat de Verenigde Naties een sleutelrol zullen spelen bij de vernietiging van alle valse religie". Waar spreekt de profetie van Daniël 11 over de vernietiging van alle valse religies? Nergens!!! Dit lijkt iets te zijn dat is geïmporteerd uit de interpretatie van het boek Openbaring door de organisatie.

Dus, hebben de Verenigde Naties enig effect gehad op de organisatie van Jehovah's Getuigen? Behalve om te bevestigen dat de organisatie een huichelaar is en lid was van het 'walgelijke ding', niets. [I]

Dus hoe is deze identificatie correct als deze geen effect heeft gehad op degenen die beweren Gods volk te zijn. De Volkenbond en de Verenigde Naties hebben in de twintigste eeuw veel meer effect gehad op de natie van Israëlth eeuw dan over Jehovah's Getuigen.

(OPMERKING: we suggereren niet dat de profetie vandaag wordt vervuld, maar over de natuurlijke natie Israël in plaats van de organisatie)

De Wachttoren-studie van volgende week zal proberen te begrijpen wie de koning van het noorden vandaag is (door de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991) !!!

Voetnoot:

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het bevestigen van de exacte interpretatie van de Daniël 11-profetie door de Organisatie, zijn de volgende bronnen van groot nut:

De belangrijkste bronnen van de organisaties die les geven in Daniël 11 zijn te vinden in "Uw wil geschiede op aarde", hoofdstuk 10[Ii], en "Besteed aandacht aan Daniëls profetie" (dp), hoofdstuk 11 (beschikbaar in WT Library op mobiel en pc).

In het boek "Daniëls profetie" in hoofdstuk 13, van paragraaf 36-38, kunt u merken dat het volkomen afwezig is om te proberen de gebeurtenissen die ze benadrukken te matchen met de profetie in Daniël. Waarom?

De Organisatie geeft geen reden waarom Daniëls profetie (in hoofdstuk 11), alles over de Joodse natie plotseling zo'n 2,000 jaar in de toekomst springt.

[I] Alsjeblieft zie https://beroeans.net/2018/06/01/identifying-true-worship-part-10-christian-neutrality/ voor een onderzoek naar de betrokkenheid van de Wachttoren-organisatie bij de VN.

[Ii] Het boek "Uw wil geschiede op aarde" Hoofdstuk 10 staat in WT 12/15 1959 p756 para 64-68, dat beschikbaar is in de PC WT Bibliotheek.

Tadua

Artikelen door Tadua.
    14
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x