Hallo allemaal. Ik krijg e-mails en opmerkingen waarin wordt gevraagd wat er met de video's is gebeurd. Welnu, het antwoord is vrij simpel. Ik ben ziek geweest, dus de productie is afgevallen. Ik ben beter nu. Maakt u zich geen zorgen. Het was niet COVID-19, alleen een geval van gordelroos. Blijkbaar had ik waterpokken als kind en het virus heeft zich al die tijd in mijn systeem verstopt in afwachting van een kans om aan te vallen. Ik moet toegeven dat mijn gezicht er in het ergste geval nogal uitzag - alsof ik aan het verkeerde eind van een cafégevecht was geweest.

Op dit moment sta ik alleen buiten in deze prachtige omgeving, want ik moest gewoon het huis uit. Omdat ik alleen ben, ga ik mijn gezichtsmasker afzetten.

Ik ben al een tijdje een beetje bezorgd over sommige dingen. Mijn zorg betreft de kinderen van God. Als u een christen bent - ik bedoel een echte christen, niet alleen in naam, maar ook in een doel - als u een echte christen bent, dan gaat uw zorg uit naar het lichaam van Christus, de gemeente van de uitverkorenen.

We hebben de kans gekregen om met Christus te regeren en om het middel te zijn waarmee de problemen van de wereld - niet alleen die van onze lokale gemeenschap, niet alleen die van ons specifieke land of ons specifieke ras, inderdaad, zelfs niet alleen die van de wereld , maar de problemen van de mensheid sinds het begin der tijden - het wordt ons aangeboden als het middel waarmee de hele mislukte en tragische geschiedenis van de mensheid kan worden opgelost.

Kan er een hogere roeping zijn? Kan iets dat dit leven te bieden heeft, belangrijker zijn?

We hebben geloof nodig om dat te zien. Geloof stelt ons in staat het onzichtbare te zien. Geloof stelt ons in staat te overwinnen wat er voor onze ogen is en wat op dit moment belangrijker lijkt. Geloof stelt ons in staat om zulke dingen in perspectief te plaatsen; om ze te zien als de zinloze afleidingen die ze werkelijk zijn.

In het begin legde de duivel de basis voor een wereld van bedrog; een wereld gebouwd op de leugen. Jezus noemde hem de vader van de leugen, en de laatste tijd schijnt het liegen in kracht te groeien. Er zijn websites die de leugens volgen die door politici worden verteld en sommigen van hen tellen duizenden, maar deze mannen worden door velen geaccepteerd en zelfs vereerd. Omdat we de waarheid liefhebben, worden we misschien ertoe bewogen tegen zulke dingen op te treden, maar dat is een valstrik.

Alles wat ons afleidt van onze opdracht om discipelen te maken en het goede nieuws van de Christus te prediken, speelt in de handen van de goddeloze.

Toen Satan voor het eerst misleidde, sprak onze hemelse Vader een profetie uit waarin hij uitlegde dat er twee afstammelingen zouden zijn, een van Satan en een van de vrouw. Het zaad van de vrouw zou Satan uiteindelijk vernietigen, dus je kunt je goed voorstellen waarom hij geobsedeerd is geraakt door alles te doen wat hij kan om dat zaad te vernietigen. Omdat hij het niet kan wegnemen door middel van directe aanval, probeert hij het te misleiden; om het af te leiden van zijn ware missie.

Laten we niet in zijn handen spelen.

Duizenden van ons zijn verspreid over het proberen onze weg te vinden uit valse religie naar de vrijheid van de Christus. Soms kunnen we de weg kwijtraken. Omdat we zo lang onder de duim van mannen zijn geweest, worden we wantrouwig tegenover elke autoriteit. Sommigen zijn van het ene uiterste van absoluut vertrouwen in mannen gegaan naar het andere uiterste waarin ze bereid zijn een wilde theorie te geloven, zolang het die in gezagsposities in twijfel trekt.

Denk je dat Satan erom geeft? Nee. Het enige waar hij om geeft, is dat we worden afgeleid van onze belangrijkste missie.

Misschien zien we een website die geloofwaardig bewijs lijkt te bieden dat de bosbranden in Californië werden veroorzaakt door de overheid met deeltjesstraalwapens, en springen we op die bende. Of misschien zien we de contrails - condensatiesporen - achtergelaten door de uitlaatgassen van straalmotoren en geloven we dat de regering de atmosfeer bezaait met chemicaliën. Een verrassend aantal mensen heeft de bewering aanvaard dat de aarde plat is en dat NASA in de samenzwering zit.

De Bijbel zegt in Spreuken 14:15: "De naïeve persoon gelooft elk woord, maar de gewiekste overdenkt elke stap."

Ik zal geen tijd besteden aan het bewijzen dat elk van deze verhalen een hoax is, want je kunt dat vrij gemakkelijk zelf doen. De kracht om de waarheid of onwaarheid van een claim te verifiëren, is binnen handbereik. Dus waarom geven sommigen er de voorkeur aan om gewoon te geloven in plaats van de moeite te nemen om dingen zelf uit te zoeken. Is dat niet wat ons ertoe heeft gebracht zoveel tijd te verspillen aan ons vorige geloof: de bereidheid om gewoon te geloven zonder te verifiëren. We stellen blind vertrouwen in mannen.

Ik zag onlangs iets op Facebook dat beweerde dat het coronavirus niet zo dodelijk is als we dachten, dat het een overlevingspercentage van 99.9% heeft. Dat betekent dat slechts 1 op de duizend mensen eraan overlijdt. Dat lijkt niet zo erg, toch? De persoon die dat bericht heeft geplaatst, heeft ons zelfs de cijfers gegeven, dus het lijkt geloofwaardig zolang - zolang - we de wiskunde niet zelf doen. Ik weet zeker dat hij daar op rekende.

Hoe is de persoon die dit bericht heeft geplaatst tot dat cijfer gekomen? Door het aantal mensen dat is overleden aan het virus te verdelen over de gehele bevolking van de aarde. Natuurlijk ga je het overleven als je überhaupt nooit besmet bent. Ik bedoel, als je de kans op overlijden tijdens de bevalling zou berekenen door alle mannen in de wereld in je berekening op te nemen, zou je een redelijk goede overlevingskans hebben.

De Facebook-poster daagde de lezer uit om deze informatie te delen, "als je dapper genoeg bent." En daarin schuilt naar mijn mening het probleem. Deze mensen maken gebruik van een groeiend wantrouwen in autoriteit. Als een van Jehovah's Getuigen vertrouwde ik op het gezag van de mannen die aan het hoofd van de Organisatie stonden. Ik zie nu dat ik ben verraden door de organisatie. Ik weet dat regeringen ons hebben misleid, instellingen ons hebben misleid, kerken ons hebben misleid. Het kan dus heel gemakkelijk voor mij zijn om al dergelijke autoriteiten te wantrouwen. Ik ben zo lang en zo compleet voor de gek gehouden, ik wil nooit meer voor de gek gehouden worden.

Maar het was niet de instelling die ons heeft verraden, of het nu politiek, commercieel of religieus is. Het waren alleen de mannen erachter. Andere mannen proberen ons gevoel van verraad uit te buiten door tegen ons te liegen en wilde complottheorieën in ons hoofd te planten. Als we onszelf voor de gek houden omdat we blind vertrouwen stellen in wat de acht mannen van het Besturende Lichaam ons hebben geleerd, vertrouwen we nu blindelings op wat een onbekende man met een website ons over iets vertelt.

Ik vertel je nu dingen, maar ik vraag je niet om me te geloven, ik vraag je om te verifiëren wat ik je vertel. Dat is uw enige bescherming.

Hoe kun je voorkomen dat je weer voor de gek gehouden wordt?

Er was een mens die bereid was voor jou te sterven. Dat was Jezus. Hij heeft nooit iemand uitgebuit, maar kwam om te dienen. Zijn trouwe discipel Johannes werd geïnspireerd om het volgende uit 1 Johannes 4: 1 te schrijven: “Mijn dierbare vrienden, geloof niet iedereen die beweert de Geest te hebben, maar test hen om erachter te komen of de geest die ze hebben van God komt. Want er zijn overal valse profeten uitgegaan. " (Good News Translation)

Jij en ik zijn geschapen naar het beeld van God. In tegenstelling tot de dieren hebben we de kracht van de rede. We hebben dit prachtige brein, maar zo weinig van ons kiezen ervoor om het te gebruiken. Het is als een spier. Als je je spieren traint, worden ze sterker en word je beter gecoördineerd. Maar dat kost moeite. Het is veel gemakkelijker om gewoon thuis te zitten en tv te kijken. Hetzelfde geldt voor de hersenen. Als we het niet uitoefenen, als we het niet doen, dan maken we onszelf kwetsbaar.

Paulus vertelt ons: "Pas op: misschien is er iemand die JOU als zijn prooi zal wegdragen door de filosofie en het lege bedrog volgens de traditie van de mens, volgens de elementaire dingen van de wereld en niet volgens Christus." (Kolossenzen 2: 8)

Dat heeft niet alleen betrekking op religieus onderwijs, maar op alles wat ons zou afleiden van de Christus.

De duivel wil dat we worden afgeleid. In feite zou hij het geweldig vinden als hij ons ertoe kon brengen onze Heer ongehoorzaam te zijn. Hij is lastig en heeft duizenden jaren de tijd gehad om zijn vak te perfectioneren.

Onlangs heb ik iemand horen beweren dat gezichtsmaskers deel uitmaken van een samenzwering van de overheid om onze vrijheden af ​​te nemen. Binnenkort worden we geïnjecteerd met ID-chips onder het mom van COVID-19-injecties.

Amerikanen koesteren hun eerste amendement op vrijheid van meningsuiting, dus dit argument lijkt te werken. Laten we er echter even kritisch over nadenken. Zou u hetzelfde zeggen over het aangeven van uw afslagen tijdens het rijden? Je zou kunnen stellen dat waar en wanneer je je wendt een privacyprobleem is en dat niemand het recht heeft om dat te weten. Je zou kunnen beargumenteren dat het een kwestie van vrijheid van meningsuiting is of je besluit anderen te vertellen of je van plan bent een afslag te maken of niet. Dus als een politieagent u een boete oplegt omdat u geen afslag aangeeft, heeft hij dan uw grondwettelijke rechten niet geschonden?

Ik zie de duivel zichzelf dom zien lachen als hij christenen op een zijspoor zet in zulke belachelijke kwesties. Waarom? Omdat hij niet alleen hun focus verschuift van het koninkrijk naar kwesties van de wereld, maar hij kan ze zelfs ertoe brengen burgerlijke ongehoorzaamheid aan te gaan.

Maakt het uit of een gezichtsmasker werkt of niet? Voor christenen zou dat niet moeten. Waarom zeg ik dat? Vanwege wat Paulus aan christenen in Rome schreef.

'Laat iedereen onderworpen zijn aan de regerende autoriteiten, want er is geen autoriteit dan datgene wat God heeft gevestigd. De autoriteiten die er zijn, zijn door God opgericht. Dientengevolge komt iedereen die tegen de autoriteit in opstand komt in opstand tegen wat God heeft ingesteld, en degenen die dat doen, zullen zichzelf veroordelen. Voor heersers is er geen angst voor degenen die goed doen, maar voor degenen die kwaad doen. Wil je vrij zijn van angst voor degene met autoriteit? Doe dan wat goed is en je wordt geprezen. Voor degene die het gezag heeft, is Gods dienaar voor uw welzijn. Maar als je iets verkeerd doet, wees dan bang, want heersers dragen het zwaard niet voor niets. Ze zijn Gods dienstknechten, agenten van toorn om de overtreder te straffen. Daarom is het noodzakelijk om zich aan de autoriteiten te onderwerpen, niet alleen vanwege mogelijke straffen, maar ook als een gewetenskwestie.

Dit is ook de reden waarom u belasting betaalt, want de autoriteiten zijn Gods dienstknechten, die hun volledige tijd aan het bestuur geven. Geef aan iedereen wat u hen verschuldigd bent: als u belasting verschuldigd bent, moet u belasting betalen; als inkomsten, dan inkomsten; als respect, dan respect; als eer, dan eer. ' (Romeinen 13: 1-5 NBV)

Misschien vindt u het karakter van uw president, koning, premier of gouverneur verwerpelijk. Het idee om zo'n man respect of eer te betonen lijkt misschien weerzinwekkend. Desalniettemin is dit het gebod dat we van onze Koning hebben, en hij verdient ons respect, eer en gehoorzaamheid. Trouwens, als je hem behaagt, dan zul je op een dag de hele wereld kunnen beoordelen. Wees dus geduldig.

Wat ik probeer te zeggen is dat we zijn bevrijd van slavernij aan mensen, dus laten we onszelf niet opnieuw onder de controle laten vallen van mannen die egoïstische wilde en idiote ideeën promoten. Ze zouden ervoor kunnen zorgen dat we de prijs mislopen, net zoals het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen bijna deed.

Lees alstublieft de volgende passage en denk er onder gebed over na, want er zit een wereld van wijsheid in:

Paulus 'woorden aan de Korinthiërs in 1 Korintiërs 3: 16-21 (BSB).

'Weet u niet dat u zelf Gods tempel bent en dat Gods Geest in u woont? Als iemand Gods tempel vernietigt, zal God hem vernietigen; want Gods tempel is heilig, en jij bent die tempel.

Laat niemand zichzelf bedriegen. Als iemand van u denkt dat hij in dit tijdperk wijs is, moet hij een dwaas worden, zodat hij wijs kan worden. Want de wijsheid van deze wereld is dwaasheid in Gods ogen. Zoals geschreven staat: "Hij vangt de wijzen in hun sluwheid." En nogmaals: "De Heer weet dat de gedachten van de wijzen zinloos zijn."

Stop daarom met opscheppen bij mannen. Alle dingen zijn van jou, of het nu Paulus of Apollos of Cephas is of de wereld of leven of dood of het heden of de toekomst. Ze zijn allemaal van jou, [ze zijn allemaal van jou]

en jij bent van Christus en Christus is van God. '

Denk er eens over na: "U bent Gods tempel." "Alle dingen zijn van jou." "U behoort Christus toe."

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    27
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x