"Houd je ogen . . . over de ongeziene dingen. Want de geziene dingen zijn tijdelijk, maar de ongeziene dingen zijn eeuwig. ' 2 Korintiërs 4:18.

[Study 22 from ws 05/20 p.26 July 27 - 2 August 2020]

'Terwijl we onze ogen houden, niet op de dingen die we zien, maar op de dingen die we niet zien. Want de geziene dingen zijn tijdelijk, maar de ongeziene dingen zijn eeuwig ” - 2 KOR 4:18

In het vorige artikel werden drie gaven besproken die Jehovah ons heeft gegeven. De aarde, ons brein en Zijn Woord de Bijbel. Dit artikel probeert vier onzichtbare schatten te bespreken:

  • Vriendschap met God
  • De gave van gebed
  • De hulp van Gods heilige geest
  • Hemelse steun die we hebben in onze bediening

VRIENDSCHAP MET JEHOVAH

Paragraaf 3 begint met te zeggen dat "De grootste ongeziene schat is vriendschap met Jehovah God ”.

Psalm 25:14 says: „Nauwe vriendschap met Jehovah behoort tot degenen die hem vrezen, en hij maakt zijn verbond aan hen bekend.” Dit was de thematekst voor het artikel in de Wachttoren van februari 2016 met de titel: „Volg Jehovah's goede vrienden na'.

Paragraaf 3 zegt dan 'Hoe is het mogelijk dat God vriendschap sluit met zondige mensen en volledig heilig blijft? Hij kan dit doen omdat het loskoopoffer van Jezus "de zonde van de wereld" van de mensheid wegneemt. "

Deze verklaring benadrukt het probleem met de JW-doctrine dat christenen door de losprijs vriendschap met God krijgen. James 2:23 zegt "En de Schrift werd vervuld die zegt:" Abraham geloofde God en het werd hem toegerekend als gerechtigheid ", en hij werd Gods vriend genoemd."- New International Version. Dit is de enige directe schriftuurlijke verwijzing naar iemand als een vriend van God, ongeacht wat ons in de paragrafen 4 en 5 wordt verteld.

Als het loskoopoffer nodig is om vriendschap met Jehovah te sluiten, zoals paragraaf 3 vermeldt, hoe zou Abraham dan Jehovah's vriend zijn genoemd?

Zonder dat we te veel aan het onderwerp werken, zoals het vaak op dit forum is besproken, is het belangrijk op te merken dat er niets mis is met te verwijzen naar vriendschap met God in verband met een hechte band die we met Hem kunnen vormen. Naarmate een relatie groeit, zou je van nature een vriendschap ontwikkelen met iemand die ze bewonderen en dichtbij zijn.

Zoals besproken in andere recensies op dit forum, het probleem met de JW-doctrine is dat het de betekenis van het loskoopoffer voor alle christenen in deze tijd vermindert en hen berooft van wat hun rechtmatig toebehoort.

Jehovah's Getuigen leren dat slechts een select aantal van 144,000 'gezalfde' christenen als Gods zonen worden aangenomen. De rest van de Getuigen zullen pas na 1000 jaar in Gods nieuwe wereld Gods zonen worden. Raadpleeg de onderstaande artikelen voor een meer gedetailleerde discussie over dit onderwerp.

https://beroeans.net/2016/04/11/imitate-jehovahs-close-friends/; https://beroeans.net/2016/04/05/jehovah-called-him-my-friend/

Let op wat Galaten 3: 23-29 zegt:

23Vóór de komst van dit geloof werden we vastgehouden onder de wet, opgesloten totdat het geloof dat zou komen, zou worden onthuld. 24Dus de wet was onze hoedster totdat Christus kwam, zodat we gerechtvaardigd kunnen worden door geloof. 25Nu dit geloof is gekomen, staan ​​we niet langer onder een voogd.

26Dus in Christus Jezus jullie zijn allemaal kinderen van God door geloof, 27want u allen die in Christus gedoopt zijn, hebben u bekleed met Christus [vetgedrukte van ons]. 28Er is geen Jood of heiden, noch slaaf, noch vrij, noch is er man en vrouw, want jullie zijn allemaal één in Christus Jezus. 29Als je bij Christus hoort, dan ben je Abrahams zaad en erfgenamen volgens de belofte. ' - Nieuwe internationale versie https://biblehub.com/niv/galatians/3.htm

Wat leren we uit deze tekst?

Ten eerste staan ​​we niet langer onder bewaking. Waarom is dat belangrijk om op te merken? Zoals vermeld in vers 24 zijn we "gerechtvaardigd door geloof”. Waarom zouden we naast de losprijs onder bewaking of voogdij van een gezalfde klasse moeten staan? Als de losprijs niet genoeg was om Gods kinderen genoemd te worden, zou dit eerste deel geen zin hebben.

Let ten tweede op de vetgedrukte woorden. Allen die in Christus zijn gedoopt, hebben zich met Christus bekleed en zijn daarom alle kinderen van God door geloof. Niet door een bewezen staat van dienst op het gebied van gehoorzaamheid ergens in de toekomst. In feite zegt vers 29 duidelijk dat als u tot Christus behoort, u erfgenamen bent. Kan een vriend de rechtmatige erfgenaam van de troon zijn? Mogelijk, maar niet waarschijnlijk. Normaal gesproken zou, als er geen kinderen van een koning zijn geboren, een ander familielid de troon bestijgen.

Dit onderwerp vereist meer dan een paar alinea's doornemen. Voor andere gedachten over het onderwerp verwijzen wij u naar de bovenstaande links.

HET GESCHENK VAN HET GEBED

Alinea's 7 tot en met 9 bevatten enkele opmerkelijke punten over de gave van gebed.

DE GIFT VAN HEILIGE GEEST

Alinea 11 zegt 'Heilige geest kan ons helpen bij het uitvoeren van onze opdrachten in Gods dienst. Gods geest kan onze talenten en capaciteiten versterken. '

Dit zou waarschijnlijk waar zijn als de opdrachten door Jehovah aan ons waren gegeven. Maar welke opdrachten vinden we in de organisatie? Hebben we echt Jehovah's geest nodig om informatie die we week in week uit over Wachttorens en Werkboeken voor vergaderingen ontvangen, uit te wissen zonder ruimte voor ons om onze geest en ons hart toe te passen op wat we lezen? Hebben ouderlingen de heilige geest nodig om jaar na jaar dezelfde contouren te herhalen als gesprekken met de gemeente? Als de Heilige Geest ons echt leidt in onze opdrachten, zou er zeker geen angst zijn dat we dingen zeggen die in strijd zijn met wat de Organisatie leert.

Alinea 13 zegt dan:Met de steun van heilige geest zijn er uit elke hoek van de aarde ongeveer acht en een half miljoen aanbidders van Jehovah bijeengekomen. We genieten ook van een geestelijk paradijs omdat Gods geest ons helpt mooie eigenschappen te ontwikkelen, zoals liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtaardigheid en zelfbeheersing. Deze eigenschappen vormen 'de vrucht van de geest'. Welk bewijs levert de schrijver voor deze gewaagde bewering? Niets. Slechts een vermoeden dat van een wereldbevolking van 7.8 miljard mensen, 8.5 miljoen mensen een overweldigend bewijs zijn van de vervulling van de woorden in Handelingen 1: 8.

HEMELSE STEUN IN ONS MINISTERIE

Alinea 16 verklaart:We hebben de ongeziene schat van 'samenwerken' met Jehovah en het hemelse deel van zijn organisatie. ' 2 Korintiërs 6: 1 wordt aangehaald als ondersteuning voor deze bewering.

'Als medewerkers van God dringen wij er daarom bij u op aan Gods genade niet tevergeefs te ontvangen"- Berean Bible

Heb je in Paulus 'woorden een verwijzing naar een hemels deel van Jehovah's organisatie opgemerkt? Nee. Waarom is het dan belangrijk dat de schrijver dat hier vermeldt. Is het niet om het idee te bevestigen dat het Besturende Lichaam het aardse deel van de organisatie leidt? Er wordt in de Bijbel helemaal niet verwezen naar een organisatie. Jehovah heeft in het verleden nooit een organisatie gebruikt bij het omgaan met zijn getrouwe dienstknechten. Ja, hij heeft misschien bepaalde groepen zoals de Levieten gebruikt om in het verleden bepaalde plichten aan hun mede-Israëlieten te doen. Ja, hij gebruikte de apostelen uit de eerste eeuw om het goederennieuws te verspreiden, maar geen van hen was een organisatie.

Een organisatie is een zeer circulair concept waarbij meestal een rechtspersoon betrokken is.

The Cambridge Dictionary zegt een organisatie "Is een groep mensen die op een georganiseerde manier samenwerken voor een gemeenschappelijk doel."

De voorbeelden die het geeft om het punt te illustreren, zijn allemaal opgenomen entiteiten. Eerder noemden Jehovah's Getuigen de organisatie de „samenleving” met een soortgelijke connotatie.

Zoals gebruikelijk is paragraaf 17 opnieuw bedoeld om Getuigen aan te moedigen ijverig te zijn in het huis-aan-huiswerk. Paragraaf 18 is een aanmoediging om gevolg te geven aan elke interesse die wordt getoond door nabezoeken te brengen. Als de organisatie de woorden uit paragraaf 16 van 1 Korintiërs 3: 6,7 echt zou geloven, zouden ze dan moeten volharden om Getuigen eraan te herinneren om in hetzelfde onproductieve gebied te blijven prediken door wekelijks onderdelen te vergaderen? Hoe zit het met de voortdurende herinnering aan verkondigers dat ze moeten proberen het 'gemeentegemiddelde' te halen en onregelmatigheden te voorkomen?

1 Korintiërs 3: 6,7 zegt: "Ik plantte, A · polʹlos gaf water, maar God bleef het laten groeien, zodat noch degene die iets plant, noch degene die water geeft, maar God die het laat groeien."

Waar is het vertrouwen van de organisatie dat God haar zal laten groeien?

Conclusie

Dit artikel is een andere poging om Getuigen een “goed gevoel” te geven over hun lidmaatschap van de organisatie. Een groot deel van het artikel is gebaseerd op de onjuiste toepassing van de Schrift en op de oprispingen van de bestaande Wachttoren-leer. De „onzichtbare schatten” waarnaar in het artikel wordt verwezen, doen heel weinig om waardering voor Jehovah op te bouwen. Afgezien van een paar goede paragrafen over gebed, is er niets prijzenswaardigs aan dit artikel.

8
0
Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x