Daniël 2: 31-45 onderzoeken

Introductie

Dit opnieuw bekijken van het verslag in Daniël 2: 31-45 van Nebukadnezars droom van een beeld, werd ingegeven door het onderzoek van Daniël 11 en 12 over de koning van het noorden en de koning van het zuiden en de resultaten ervan.

De benadering van dit artikel was dezelfde, om het onderzoek exegetisch te benaderen, zodat de Bijbel zichzelf kon interpreteren. Dit leidt tot een natuurlijke conclusie, in plaats van te benaderen met vooropgezette ideeën. Zoals altijd bij elke bijbelstudie was de context erg belangrijk.

Wie was het beoogde publiek? Het werd gedeeltelijk voor Nebukadnezar uitgelegd door Daniël onder Gods Heilige Geest, maar het werd geschreven voor de Joodse natie omdat het hun toekomst beïnvloedde. Het kwam ook voor in de 2nd jaar van Nebukadnezar, precies aan het begin van de Babylonische overheersing van Juda als wereldmacht, die het van Assyrië nam.

Laten we beginnen met ons onderzoek.

Achtergrond van de visie

Toen Daniël had gehoord van de droom die Nebukadnezar had gedroomd en een uitleg wilde hebben en de wijze mannen zou doden omdat ze het niet begrepen, vroeg Daniël de koning om tijd om hem de uitleg te laten zien. Hij ging toen naar Jehovah en bad tot hem om het antwoord aan hem bekend te maken. Hij vroeg ook zijn metgezellen Hananja, Mishael en Azariah om ook voor hem te bidden.

Het resultaat was "in een nachtvisie werd het geheim onthuld" (Daniël 2:19). Daniël dankte God toen voor het onthullen van het antwoord. Daniël vertelde koning Nebukadnezar verder niet alleen de droom maar ook de uitlegging. De timing was het 2de jaar van Nebukadnezar, waarbij Babylon het Assyrische rijk al ondergebracht heeft en de controle over Israël en Juda heeft overgenomen.

Daniël 2: 32a, 37-38

"Wat dat beeld betreft, zijn kop was van goed goud".

Het antwoord was “U, o koning, [Nebukadnezar, koning van Babylon] de koning der koningen, u aan wie de God des hemels het koninkrijk, de macht en de kracht en de waardigheid heeft gegeven, 38 en in wiens hand hij, waar de zonen van de mensheid ook wonen, de dieren van het veld en de gevleugelde wezens van de hemel, en die hij over hen allemaal heeft aangesteld, jijzelf bent het hoofd van goud. " (Daniël 2: 37-38).

Head of Gold: Nebukadnezar, koning van Babylon

Daniël 2: 32b, 39

"Zijn borsten en zijn armen waren van zilver".

Dat werd Nebukadnezar verteld "En na u zal er een ander koninkrijk opstaan ​​dat lager is dan u;" (Daniël 2:39). Dit bleek het Perzische rijk te zijn. Er waren constante opstanden en moordpogingen tegen zijn koningen. Esther 2: 21-22 vermeldt een dergelijke poging, en na de nederlaag van Xerxes door Griekenland vervaagde zijn macht totdat het uiteindelijk werd verslagen door Alexander de Grote.

Borst en armen van zilver: Perzische rijk

Daniël 2: 32c, 39

"Zijn buik en zijn dijen waren van koper"

Daniel legde dit uit: "en nog een koninkrijk, een derde, van koper, dat over de hele aarde zal heersen. " (Daniël 2:39). Griekenland had een groter koninkrijk dan zowel Babylon als Perzië. Het strekte zich uit van Griekenland tot westelijke delen van Noord-India, Pakistan en Afghanistan en in het zuiden tot Egypte en Libië.

Buik en dijen van koper: Griekenland

Daniël 2:33, 40-44

"Zijn poten waren van ijzer, zijn voeten waren gedeeltelijk van ijzer en gedeeltelijk van gegoten klei"

Dit vierde en laatste deel van het beeld werd aan Nebukadnezar uitgelegd als 'En wat het vierde koninkrijk betreft, het zal sterk als ijzer blijken te zijn. Voor zover ijzer al het andere verplettert en vermaalt, zal het, zoals ijzer dat verbrijzelt, zelfs al deze verpletteren en versplinteren. " (Daniël 2: 40).

Het vierde koninkrijk blijkt Rome te zijn. Het uitbreidingsbeleid kan worden samengevat als onderwerpen of worden vernietigd. De uitbreiding was meedogenloos tot begin 2nd eeuw na Christus.

Er was meer uitleg Daniël 2:41 'En terwijl u zag dat de voeten en de tenen gedeeltelijk van gegoten klei van een pottenbakker en gedeeltelijk van ijzer waren, zal blijken dat het koninkrijk zelf verdeeld is, maar een beetje van de hardheid van ijzer zal erin blijken te zijn, voor zover u zag het ijzer vermengd met vochtige klei "

Na Augustus, de eerste keizer, die 41 jaar alleen regeerde, had Tiberius de 2nd langste regeerperiode op 23 jaar, de meeste waren minder dan 15 jaar, zelfs voor de rest van de eerste eeuw. Daarna zaten de heersers meestal voor korte tijd onder heersers. Ja, hoewel het een ijzeren houding had ten opzichte van de landen die het regeerde en aanviel, was het thuis verdeeld. Daarom bleef Daniël Rome omschrijven als "42 En wat betreft de tenen van de voeten die deels van ijzer en deels van gegoten klei zijn, het koninkrijk zal deels sterk blijken te zijn en deels kwetsbaar. 43 Terwijl u ijzer vermengd met vochtige klei zag, zullen ze vermengd raken met de nakomelingen van de mensheid; maar ze zullen niet blijken aan elkaar te kleven, deze aan die, net zoals ijzer zich niet mengt met gevormde klei. "

De macht van Rome begon al heel vroeg in de 2 te vervallennd Eeuw. De samenleving werd steeds corrupter en decadenter, en zo begon ze haar ijzeren greep te verliezen, haar stabiliteit en samenhang verzwakte.

Benen van ijzer en voeten van klei / ijzer: Rome

In de dagen van het vierde koninkrijk, dat wil zeggen Rome, gaat Daniël 2:44 verder 'En in de dagen van die koningen zal de God des hemels een koninkrijk oprichten dat nooit te gronde zal worden gericht. En het koninkrijk zelf zal aan geen enkel ander volk worden overgedragen ”.

Ja, in de dagen van het vierde koninkrijk, Rome, dat over Babylon, Perzië en Griekenland regeerde, werd Jezus geboren, en door de afstamming van zijn ouders erfde hij het wettelijke recht om de koning van Israël en Juda te zijn. Na gezalfd te zijn door de Heilige Geest in 29 n.Chr., Toen een stem uit de hemel zei: "Dit is mijn zoon, de geliefde, die ik heb goedgekeurd" (Mattheüs 3:17). Gedurende de volgende drie en een half jaar tot aan zijn dood in 33 n.Chr. Predikte hij over Gods koninkrijk, het koninkrijk der hemelen.

De God des hemels zou een eeuwig koninkrijk oprichten in de tijd van het vierde koninkrijk.

Is er enig bijbels bewijs dat dit is gebeurd?

In Mattheüs 4:17 “begon Jezus te prediken en te zeggen: 'Bekeert u, want het koninkrijk der hemelen is nabij'”. Jezus gaf in Mattheüs veel gelijkenissen over het koninkrijk der hemelen en dat het naderbij was gekomen. (Zie in het bijzonder Matteüs 13). Dat was ook de boodschap van Johannes de Doper: "Bekeert u, want het koninkrijk der hemelen is nabij" (Matteüs 3: 1-3).

Jezus gaf eerder aan dat het Koninkrijk der Hemelen nu werd opgericht. Toen hij met de Farizeeën sprak, werd hem gevraagd wanneer het koninkrijk van God zou komen. Let op Jezus antwoord: "Het Koninkrijk van God komt niet met een opvallende waarneembaarheid, en de mensen zullen ook niet zeggen 'zie hier! Of daar! Voor, kijk! Het koninkrijk van God is in uw midden ”. Ja, God had een koninkrijk opgericht dat nooit te gronde zou worden gericht, en de koning van dat koninkrijk was daar midden in de groep Farizeeën, maar ze konden het niet zien. Dat koninkrijk zou zijn voor degenen die Christus als hun redder aanvaarden en christenen werden.

Daniel 2:34-35, 44-45

"Je bleef kijken totdat een steen niet met je handen was uitgehouwen, en hij trof het beeld op zijn voeten van ijzer en gegoten klei en verpletterde ze. 35 In die tijd werden het ijzer, de gevormde klei, het koper, het zilver en het goud allemaal samen verbrijzeld en werden ze als het kaf van de zomerdorsvloer, en de wind voerde ze weg zodat er helemaal geen spoor van werd gevonden. hen. En wat betreft de steen die het beeld trof, het werd een grote berg en vulde de hele aarde. "

Er lijkt dan een periode te zijn voor de volgende gebeurtenis, voordat Rome zou worden vernietigd, zoals wordt gesuggereerd door de uitdrukking "Je bleef zoeken tot " wat zou duiden op wachten tot het moment dat "er werd een steen uitgehouwen niet met de handen ”. Als de steen niet door mensenhanden was uitgehouwen, dan moest het door Gods macht zijn en door Gods beslissing wanneer dit zou plaatsvinden. Jezus vertelde ons dat in Mattheüs 24:36 "Over die dag en dat uur weet niemand, noch de engelen van de hemelen noch de Zoon, maar alleen de Vader."

Wat zou er daarna gebeuren?

Zoals Daniël 2: 44b-45 heeft opgetekend 'Hij [de steen] zal al deze koninkrijken verbrijzelen en er een eind aan maken, en zelf zal hij tot onbepaalde tijden blijven bestaan; 45 voor zover je zag dat uit de berg een steen niet met de hand werd gehouwen, en [dat] het ijzer, het koper, de gevormde klei, het zilver en het goud verbrijzelde. "

Gods koninkrijk zal te zijner tijd alle koninkrijken verpletteren, ongeacht hun macht, wanneer Christus zijn macht als koning uitoefent en komt om de koninkrijken te Armageddon te verpletteren. Mattheüs 24:30 herinnert ons eraan dat "En dan zal het teken van de Zoon des mensen in de hemel verschijnen en dan zullen alle stammen van de aarde zich in klaagzang slaan, en zij zullen de Zoon des mensen zien komen op de wolken des hemels met macht en grote heerlijkheid. " (zie ook Openbaring 11:15)

Ongespecificeerde tijdspanne totdat alle wereldse machten door Gods koninkrijk worden vernietigd op een tijd van Gods keuze, die hij aan niemand anders heeft meegedeeld.

Dit is het enige deel van deze profetie dat lijkt te verwijzen naar de toekomst, aangezien Gods koninkrijk nog niet al deze koninkrijken heeft vernietigd.

Tadua

Artikelen door Tadua.
    7
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x