Vandaag gaan we praten over de herdenking en de toekomst van ons werk.

In mijn laatste video deed ik een open uitnodiging aan alle gedoopte christenen om onze online herdenking van Christus 'dood op 27 bij te wonenth van deze maand. Dit veroorzaakte enige opschudding in het commentaargedeelte van zowel de Spaanse als de Engelse YouTube-kanalen.

Sommigen voelden zich buitengesloten. Luister, als u aanwezig wilt zijn en zelfs wilt deelnemen, maar u bent niet gedoopt, dan ga ik niet proberen u tegen te houden. Wat u in de privacy van uw eigen huis doet, zijn mijn zaken niet. Dat gezegd hebbende, waarom zou je willen deelnemen als je niet gedoopt bent? Het zou zinloos zijn. Op zes plaatsen in het boek Handelingen zien we dat personen werden gedoopt in de naam van Jezus Christus. U kunt uzelf niet legitiem een ​​christen noemen als u niet gedoopt bent. In feite, door te zeggen "gedoopte christen", sprak ik een tautologie uit, omdat niemand kan aannemen de naam christen te dragen zonder eerst publiekelijk te verklaren dat ze aan Christus behoren door de handeling van onderdompeling in water. Als iemand dat niet voor Jezus wil doen, welke claim hebben ze dan op de beloofde heilige geest?

"Petrus zei tegen hen:" Bekeert u, en laat een ieder van u gedoopt worden in de naam van Jezus Christus tot vergeving van uw zonden, en u zult de vrije gave van de heilige geest ontvangen. " (Handelingen 2:38)

Met slechts één uitzondering, en die om krachtige culturele en religieuze vooringenomenheid te overwinnen, ging de heilige geest vooraf aan de doop.

“Want ze hoorden hen in tongen spreken en God grootmaken. Toen antwoordde Petrus: "Kan iemand het water verbieden, zodat dezen die de heilige geest hebben ontvangen, zoals wij, niet gedoopt worden?" Daarmee gebood hij hen zich te laten dopen in de naam van Jezus Christus. Toen vroegen ze hem om een ​​paar dagen te blijven. " (Handelingen 10: 46-48)

Als gevolg van dit alles zijn er nogal wat geïnteresseerd in het begrijpen of hun eerdere doop geldig is. Dat is niet een gemakkelijk te beantwoorden vraag, dus ik ben nog een video aan het samenstellen om het aan te pakken en ik hoop dat binnen een week uit te brengen.

Iets anders dat in de commentaren naar voren kwam, was een verzoek om gedenktekens in andere talen, zoals Frans en Duits. Dat zou geweldig zijn. Om dit te bereiken hebben we echter een native speaker nodig om de vergadering te hosten. Dus als iemand daarin geïnteresseerd zou zijn, neem dan zo snel mogelijk contact met mij op via mijn e-mailadres, meleti.vivlon@gmail.com, die ik in het beschrijvingsgedeelte van deze video zal plaatsen. We zouden graag ons Zoom-account gebruiken om dergelijke bijeenkomsten te hosten en we zouden ze vermelden in het huidige schema dat al is gepubliceerd op beroeans.net/meetings.

Ik zou graag een beetje willen praten over waar we met dit alles naartoe hopen te gaan. Toen ik begin 2018 mijn eerste video in het Engels maakte, was mijn voornaamste doel om de valse leerstellingen van de organisatie van Jehovah's Getuigen aan de kaak te stellen. Ik had geen idee waar dit me heen zou brengen. Toen ik begon met het maken van de video's in het Spaans, ging het een jaar later pas echt goed. Nu wordt het bericht vertaald in het Portugees, Duits, Frans, Turks, Roemeens, Pools, Koreaans en andere talen. We houden ook regelmatig bijeenkomsten in het Engels en Spaans, en we zien dat duizenden mensen worden geholpen om zichzelf te bevrijden van slavernij aan de valse leringen van mensen.

Dit doet denken aan de openingswoorden van Zacharia 4:10 die luidt: "Veracht dit kleine begin niet, want de HERE verheugt zich om te zien dat het werk begint ..." (Zacharia 4:10)

Ik ben misschien wel het meest publieke gezicht van dit werk, maar vergis je niet, velen werken net zo hard achter de schermen om het goede nieuws gepredikt te krijgen, waarbij ze alle tijd en middelen gebruiken die ze tot hun beschikking hebben.

We hebben een aantal doelen, en we zullen zien welke de Heer zegent als we verder gaan. Maar laat ik beginnen met te zeggen dat mijn standpunt over het vormen van een nieuwe religie niet is veranderd. Ik ben daar helemaal tegen. Als ik het heb over het opnieuw oprichten van de christelijke gemeente, bedoel ik dan dat ons doel moet zijn om terug te keren naar het model dat in de eerste eeuw was vastgesteld van gezinsachtige eenheden die thuis samenkomen, samen maaltijden delen, samen omgaan, vrij van gecentraliseerde toezicht, alleen gehoorzaam aan de Christus. De enige naam die een dergelijke kerk of gemeente zou moeten kiezen, is die van Christian. Voor identificatiedoeleinden kunt u uw geografische locatie toevoegen. U kunt uzelf bijvoorbeeld de christelijke gemeente van New York of de christelijke gemeente van Madrid of de christelijke gemeente van 42 personen noemen.nd Avenue, maar ga alsjeblieft niet verder.

Je zou kunnen zeggen: “Maar zijn wij niet allemaal christenen? Hebben we niet iets meer nodig om ons te onderscheiden? " Ja, we zijn allemaal christenen, maar nee, we hebben niets meer nodig om ons te onderscheiden. Op het moment dat we ons proberen te onderscheiden met een merknaam, zijn we op weg terug naar de georganiseerde religie. Voordat we het weten, zullen mannen ons vertellen wat we wel en niet moeten geloven, en wie we moeten haten en van wie we houden.

Nu, ik suggereer niet dat we alles kunnen geloven wat we willen; dat niets er echt toe doet; dat er geen objectieve waarheid is. Helemaal niet. Waar ik het over heb, is hoe we met valse leringen omgaan binnen de gemeenteregeling. Ziet u, de waarheid komt niet van een man, maar van de Christus. Als iemand in de gemeente opstaat en meningen uitspuugt, moeten we die onmiddellijk aanvechten. Ze moeten bewijzen wat ze leren en als ze dat niet kunnen, dan moeten ze zwijgen. We moeten het niet langer verdragen iemand te volgen omdat ze een sterke mening hebben. We volgen de Christus.

Ik had onlangs een gesprek met een dierbare medechristen die ervan overtuigd is dat de Drie-eenheid de aard van God definieert. Deze christen eindigde de discussie met de uitspraak: "Wel, jij hebt jouw mening en ik de mijne." Dit is een heel gewoon en heel dwaas standpunt om in te nemen. In wezen gaat het ervan uit dat er geen objectieve waarheid is en dat niets er echt toe doet. Maar Jezus zei: “Hiervoor ben ik geboren en hiervoor ben ik in de wereld gekomen, om van de waarheid te getuigen. Iedereen die aan de kant van de waarheid staat, luistert naar mijn stem. " (Johannes 18:37)

Hij vertelde de Samaritaanse vrouw dat de Vader op zoek is naar degenen die hem in geest en in waarheid zullen aanbidden. Hij vertelde Johannes in het visioen in Openbaring dat degenen die liegen en blijven liegen, de toegang tot het koninkrijk der hemelen wordt ontzegd. (Openbaring 4:23)

Dus de waarheid is belangrijk.

In waarheid aanbidden betekent niet dat je de hele waarheid hebt. Het betekent niet dat je alle kennis hebt. Als je me vraagt ​​om uit te leggen welke vorm we zullen aannemen tijdens de opstanding, zal ik antwoorden: "Ik weet het niet." Dat is waarheid. Ik deel misschien mijn mening, maar het is een mening en daarom nagenoeg waardeloos. Het is leuk voor een gesprek na het eten rond een vuur met een cognac in de hand, maar weinig meer. Zie je, het is oké om toe te geven dat we iets niet weten. Een leugenaar zal een categorische verklaring afleggen op basis van zijn mening en dan verwachten dat mensen het als een feit geloven. Het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen doet de hele tijd en wee iedereen die het niet eens is met hun interpretatie van zelfs de meest obscure bijbelpassage. Een waarheidsgetrouw persoon zal u echter vertellen wat hij weet, maar zal ook bereid zijn toe te geven wat hij niet weet.

We hebben geen menselijke leider nodig om ons tegen leugens te beschermen. De hele gemeente, bewogen door de Heilige Geest, is daar heel goed toe in staat. Het is als een menselijk lichaam. Wanneer iets vreemds, zoals een vreemde infectie, het lichaam aanvalt, bestrijdt ons lichaam het. Als iemand de gemeente, het lichaam van Christus, betreedt en het probeert over te nemen, zullen ze merken dat de omgeving vijandig is en vertrekken. Ze zullen vertrekken als ze niet van onze soort zijn, of misschien zullen ze zichzelf vernederen en de liefde van het lichaam aanvaarden en zich met ons verheugen. Liefde moet ons leiden, maar liefde zoekt altijd het voordeel van allen. We houden niet alleen van mensen, maar we houden van de waarheid en liefde voor de waarheid zal ervoor zorgen dat we haar beschermen. Bedenk dat de Tessalonicenzen ons vertellen dat degenen die vernietigd zijn, degenen zijn die de liefde voor de waarheid verwerpen. (2 Tessalonicenzen 2:10)

Ik wil het nu een beetje over financiering hebben. Af en toe krijg ik mensen die me ervan beschuldigen dit voor het geld te doen. Ik kan het ze niet echt kwalijk nemen, omdat zoveel mensen het woord van God hebben gebruikt als een middel om zichzelf te verrijken. Het is gemakkelijk om je op zulke mannen te concentreren, maar onthoud dat de reguliere kerken daar lang geleden kwamen. Feit is dat religie sinds de dagen van Nimrod draait om het verwerven van macht over mensen, en vandaag, net als in het verleden, is geld macht.

Toch kun je in deze wereld niet veel doen zonder wat geld. Jezus en de apostelen namen donaties aan omdat ze zichzelf moesten voeden en kleden. Maar ze gebruikten alleen wat ze nodig hadden en gaven de rest van de armen. Het was geldzucht die het hart van Judas Iskariot bedierf. Ik heb donaties gekregen om me bij dit werk te helpen. Daar ben ik dankbaar voor en ook aan al diegenen die ons hebben geholpen. Maar ik wil niet zijn zoals de wachttorenbijbel en de traktaatmaatschappij en geld binnenhalen, maar nooit onthullen hoe het wordt gebruikt.

Ik gebruik die fondsen niet voor persoonlijk gewin. De Heer is goed voor me geweest en ik verdien genoeg seculier door mijn programmeerwerk om mijn onkosten te betalen. Ik huur een appartement en heb net een auto van vier jaar oud gekocht. Ik heb alles wat ik nodig heb. Ik betaal ook de huur uit eigen zak voor een kantoor en studio voor de productie van deze video's. Het geld dat het afgelopen jaar is binnengekomen, is gebruikt om de websites draaiende te houden, zoomvergaderingen mogelijk te maken en de verschillende broeders en zusters te ondersteunen die helpen bij het maken van video's. Dat vereist de juiste computerapparatuur en software die we hebben gekocht of waarop we ons abonneren, voor degenen die tijd vrijmaken om aan de postproductie van video's te werken en die helpen bij het onderhouden van de websites. We hebben altijd net genoeg gehad om in onze behoeften te voorzien en aangezien onze behoeften zijn gegroeid, en naarmate ze zijn gegroeid, is er altijd genoeg geweest om de kosten te dekken. We hebben vorig jaar ongeveer $ 10,000 aan dergelijke dingen uitgegeven.

Wat zijn onze plannen voor dit jaar. Nou, dat is interessant. We hebben onlangs samen met Jim Penton een uitgeverij opgericht genaamd Hart Publishers. Jim heeft een voorliefde voor dat vers in Jesaja 35: 6 dat luidt: "Dan zal de kreupele man springen als een hert", wat een oud Engels woord is voor "een volwassen mannelijk hert".

Ons eerste boek zal een herdruk zijn van The Gentile Times Reconsidered, een wetenschappelijk werk van Carl Olof Jonsson dat het Besturende Lichaam blootlegt omdat het willens en wetens verhult dat hun interpretatie van 607 vGT historisch onnauwkeurig is. Zonder die datum brokkelt de leer van 1914 af, en daarmee gaat de aanstelling in 1919 van de getrouwe en beleidvolle slaaf. Met andere woorden, zonder 607 vGT als de datum van de Babylonische ballingschap, hebben ze geen aanspraak op het gezag dat ze in naam van God op zich hebben genomen dat ze de organisatie van Jehovah's Getuigen kunnen leiden. Natuurlijk probeerden ze Carl Olof Jonsson het zwijgen op te leggen door hem uit te sluiten. Werkte niet.

Dit zal de vierde herdruk zijn van het boek dat al een tijdje niet meer wordt gedrukt, en gebruikte exemplaren worden momenteel verkocht voor honderden dollars per stuk. We hopen het opnieuw tegen een redelijke prijs aan te bieden. Als de financiering het toelaat, zullen we het ook in het Spaans aanbieden.

Kort daarna zijn we van plan een ander boek uit te brengen met de titel, Rutherford's Coup: The Watch Tower Success Crisis of 1917 and its Aftermath door Rud Persson, een Zweedse ex-Jehova's Getuige. Rud heeft decennia van grondig onderzoek van historische documenten verzameld tot de meest grondige onthulling van wat er werkelijk gebeurde toen Rutherford de organisatie in 1917 overnam. Het verhalenboek dat de organisatie graag over die jaren vertelt, zal grondig als vals worden ontmaskerd wanneer dit boek is vrijgegeven. Het zou voor elke Jehovah's Getuige verplichte lectuur moeten zijn, aangezien het voor een persoon met een oprecht hart onmogelijk zal zijn zich voor te stellen dat dit de man was die Jezus uit alle christenen op aarde koos om in 1919 zijn getrouwe en beleidvolle slaaf te worden.

Nogmaals, als de fondsen het toelaten, is het onze wens om beide boeken om te beginnen zowel in het Engels als in het Spaans uit te geven. Aangezien het aantal abonnees van ons Spaanse kanaal op YouTube drie keer zo groot is als dat van het Engels, denk ik dat er een enorme behoefte is aan dit soort informatie voor onze Spaanstalige broeders.

Er zijn andere publicaties op de tekentafel. Ik hoop binnenkort een boek uit te brengen waar ik al een tijdje aan werk. Veel Jehovah's Getuigen beginnen zich bewust te worden van de realiteit van de Organisatie en willen een hulpmiddel hebben om vrienden en familieleden te helpen hetzelfde te doen. Ik hoop dat dit boek een centraal hulpmiddel zal zijn om de valse leringen en praktijken van de Organisatie te ontmaskeren en een manier zal bieden voor degenen die opkomen om hun geloof in God te behouden en niet ten prooi te vallen aan de aantrekkingskracht van atheïsme, zoals het veel lijkt. Doen.

Ik heb nog geen beslissing genomen over de titel. Enkele werktitels zijn: "In the Truth?" Een schriftuurlijk onderzoek van de leringen die uniek zijn voor Jehovah's Getuigen.

Een alternatief is: hoe de Bijbel te gebruiken om Jehovah's Getuigen naar de waarheid te leiden.

Als je suggesties hebt voor een betere titel, maak deze dan met my Meleti.vivlon@gmail.com e-mail die ik in het beschrijvingsveld van deze video zal plaatsen.

Hier is een idee van wat de hoofdstukken van het boek zullen behandelen:

 • Kwam Jezus in 1914 onzichtbaar terug?
 • Was er een bestuur uit de eerste eeuw?
 • Wie is de getrouwe en beleidvolle slaaf?
 • Is het idee van "nieuw licht" bijbels?
 • Leren van de mislukte profetieën van 1914, 1925, 1975
 • Wie zijn de andere schapen?
 • Wie is een grote menigte en de 144,000?
 • Wie moeten deelnemen aan de herdenking van Christus 'dood?
 • Prediken Jehovah's Getuigen echt het goede nieuws?
 • "Prediken op de gehele bewoonde aarde" - Wat betekent het?
 • Heeft Jehovah een organisatie?
 • Is de doop van Jehovah's Getuigen geldig?
 • Wat leert de bijbel echt over bloedtransfusies?
 • Is het rechtssysteem van JW.org schriftuurlijk?
 • Wat is de werkelijke reden voor de overlappende generatieleer?
 • Wat betekent het om op Jehovah te wachten?
 • Is Gods soevereiniteit echt het thema van de Bijbel?
 • Beoefenen Jehovah's Getuigen echt liefde?
 • Christelijke neutraliteit compromitteren (dat is waar we gedeeltelijk met de VN zullen omgaan.)
 • De kleintjes schaden door Romeinen ongehoorzaam te zijn 13
 • Misbruik van de 'onrechtvaardige rijkdom' (waar we de verkoop van Koninkrijkszalen behandelen)
 • Omgaan met cognitieve dissonantie
 • Wat is de ware hoop voor christenen?
 • Waar ga ik heen?

winst, is het mijn wens om dit om te beginnen in zowel het Spaans als het Engels gepubliceerd te hebben.

Ik hoop dat dit een hulp is geweest om iedereen op de hoogte te brengen van waar we heen gaan en de doelen die we voor onszelf hebben gesteld. Over het algemeen is ons doel om het gebod in Mattheüs 28:19 te gehoorzamen om discipelen te maken van volken uit alle natiën. Doe alstublieft wat u kunt om ons te helpen dat doel te bereiken.

Bedankt voor het kijken en voor je steun.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
  9
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x