Sinds mijn recente video waarin ik alle gedoopte christenen uitnodigde om het avondmaal van de Heer met ons te delen, is er veel activiteit geweest in de commentarensecties van de Engelse en Spaanse YouTube-kanalen die de hele kwestie van de doop in twijfel trekken. Voor velen is de vraag of hun vroegere doop als katholiek of als Jehova's getuige geldig is; en zo niet, hoe te handelen om opnieuw gedoopt te worden. Voor anderen lijkt de kwestie van de doop incidenteel, waarbij sommigen beweren dat alleen geloof in Jezus nodig is. Ik wil al deze opvattingen en zorgen in deze video bespreken. Ik begrijp uit de Schrift dat de doop een plechtige en essentiële vereiste is voor het christendom.

Laat me het uitleggen met een kleine illustratie over autorijden in Canada.

Ik word dit jaar 72. Ik begon met autorijden toen ik 16 jaar oud was. Ik heb meer dan 100,000 km gereden met mijn huidige auto. Dat betekent dus dat ik in mijn leven met gemak meer dan een miljoen kilometer heb gereden. Veel meer. Ik probeer me aan alle verkeersregels te houden. Ik denk dat ik een redelijk goede chauffeur ben, maar het feit dat ik al deze ervaring heb en alle verkeerswetten volg, betekent niet dat de regering van Canada mij erkent als een legale chauffeur. Om dat het geval te zijn, moet ik aan twee vereisten voldoen: de eerste is om een ​​geldig rijbewijs te hebben en de andere is een verzekeringspolis.

Als ik door de politie word aangehouden en niet beide certificaten kan overleggen - een rijbewijs en een verzekeringsbewijs - het maakt niet uit hoe lang ik rij en hoe goed ik ben, ik ga nog steeds in moeilijkheden komen met de wet.

Evenzo zijn er twee vereisten waaraan Jezus moet voldoen waaraan elke christen moet voldoen. De eerste is om in zijn naam gedoopt te worden. Bij de eerste massa-doop na de uitstorting van de heilige geest, vertellen we Petrus tegen de menigte:

​ ​ Bekeer u en laat een ieder van U gedoopt worden in de naam van Jezus Christus. ​ ​ (Handelingen 2:38)

​ ​ Maar toen ze Filippus geloofden, die het goede nieuws van het koninkrijk van God en de naam van Jezus Christus bekendmaakte, lieten ze zich dopen, zowel mannen als vrouwen. ' (Handelingen 8:12)

​ ​ Daarmee gebood hij hen te dopen in de naam van Jezus Christus .... ​ (Handelingen 10:48)

​ ​ Toen ze dit hoorden, lieten ze zich dopen in de naam van de Heer Jezus. " (Handelingen 19: 5)

Er zijn er meer, maar je begrijpt het wel. Als je je afvraagt ​​waarom ze niet doopten in de naam van de Vader, Zoon en Heilige Geest, zoals Mattheüs 28:19 luidt, dan is er een sterke hoeveelheid bewijs dat aangeeft dat dit vers is toegevoegd door een schrijver in de 3rd eeuw om het geloof in de Drie-eenheid te versterken, aangezien geen manuscript van vóór die tijd het bevat.

Bekijk deze video voor een meer uitgebreide uitleg hiervan.

Behalve de doop was de andere vereiste van alle christenen die door Jezus waren ingesteld, om te delen in het brood en de wijn die symbolisch zijn voor zijn vlees en bloed dat ten behoeve van ons werd gegeven. Ja, je moet een christelijk leven leiden en je moet vertrouwen stellen in Jezus Christus. Net zoals u zich tijdens het rijden aan de regels van de weg moet houden. Maar door in Jezus te geloven en zijn voorbeeld te volgen, kun je God niet behagen als je weigert de geboden van zijn Zoon te gehoorzamen om aan deze twee vereisten te voldoen.

Genesis 3:15 spreekt profetisch over het zaad van de vrouw dat uiteindelijk het zaad van de slang zal verbrijzelen. Het is het zaad van de vrouw dat een einde maakt aan Satan. We kunnen zien dat het hoogtepunt van het zaad van de vrouw eindigt met Jezus Christus en ook de kinderen van God omvat die met hem regeren in het koninkrijk van God. Daarom zal hij alles doen wat Satan kan doen om het verzamelen van dit zaad, het bijeenbrengen van de kinderen van God, te verhinderen. Als hij een manier kan vinden om de twee vereisten die christenen identificeren en die hen legitimiteit voor God geven, te corrumperen en ongeldig te maken, dan zal hij daar behagen in scheppen. Helaas heeft Satan enorm veel succes gehad door de georganiseerde religie te gebruiken om deze twee eenvoudige, maar noodzakelijke vereisten te verdraaien.

Velen komen dit jaar met ons mee voor de herdenking omdat ze willen deelnemen in overeenstemming met de Bijbelse richtlijnen over het houden van het avondmaal van de Heer. Een aantal maakt zich echter zorgen omdat ze niet zeker weten of hun doop geldig is. Er zijn veel reacties geweest op zowel de Engelse als de Spaanse YouTube-kanalen, evenals talloze e-mails die ik dagelijks ontvang die me laten zien hoe wijdverbreid deze zorg is. Gezien hoe succesvol Satan is geweest in het vertroebelen van de kwestie, moeten we de onzekerheid wegnemen die deze verschillende religieuze leringen hebben gecreëerd in de geest van oprechte individuen die onze Heer willen dienen.

Laten we beginnen met de basis. Jezus vertelde ons niet alleen wat we moesten doen. Hij liet ons zien wat we moesten doen. Hij geeft altijd het goede voorbeeld.

“Toen kwam Jezus van Galilea naar de Jordaan naar Johannes om door hem gedoopt te worden. Maar de laatste probeerde hem te beletten door te zeggen: "Ik ben degene die door jou gedoopt moet worden, en kom je naar mij?" Jezus antwoordde hem: "Laat het deze keer zijn, want op die manier is het voor ons gepast alles te doen wat rechtvaardig is." Toen stopte hij met het voorkomen van hem. Nadat hij gedoopt was, kwam Jezus onmiddellijk uit het water; en kijk! de hemelen werden geopend en hij zag Gods geest als een duif neerdalen en op hem komen. Kijken! Ook zei een stem uit de hemel: "Dit is mijn Zoon, de geliefde, die ik heb goedgekeurd." "(Mattheüs 3: 13-17 NWT)

Hieruit kunnen we veel over de doop leren. Johannes maakte aanvankelijk bezwaar omdat hij mensen doopte als symbool van hun berouw van zonde, en Jezus had geen zonde. Maar Jezus had iets anders in gedachten. Hij was iets nieuws aan het instellen. Veel vertalingen geven Jezus 'woorden weer, net als de NASB: “Sta het toe op dit moment; want op deze manier betaamt het ons alle gerechtigheid te vervullen. "

Het doel van deze doop is veel meer dan het aanvaarden van berouw van zonde. Het gaat over 'het vervullen van alle gerechtigheid'. Uiteindelijk zal door middel van deze doop van de kinderen van God alle gerechtigheid op aarde worden hersteld.

Jezus gaf ons een voorbeeld door zich aan te bieden om Gods wil te doen. De symboliek van volledige onderdompeling in water brengt het idee over van sterven naar een vroegere manier van leven en herboren of opnieuw geboren worden naar een nieuwe manier van leven. Jezus spreekt in Johannes 3: 3 over "wedergeboren worden", maar die zin is een vertaling van twee Griekse woorden die letterlijk "van boven geboren" betekenen en Johannes spreekt hierover op andere plaatsen als "uit God geboren worden". (Zie 1 Johannes 3: 9; 4: 7)

We zullen te maken hebben met “wedergeboren” of “uit God geboren worden” in een toekomstige video.

Merk op wat er gebeurde onmiddellijk nadat Jezus uit het water kwam? De Heilige Geest daalde op hem neer. God de Vader zalfde Jezus met zijn heilige geest. Op dit moment, en niet eerder, wordt Jezus de Christus of de Messias - specifiek de gezalfde. In de oudheid goten ze olie over het hoofd van iemand - dat is wat "gezalfd" betekent - om hen tot een hoge positie te zalven. De profeet Samuël schonk olie, gezalfd, David om hem koning van Israël te maken. Jezus is de grotere David. Evenzo zijn de kinderen van God gezalfd om met Jezus in zijn koninkrijk te regeren voor de redding van de mensheid.

Hiervan zegt Openbaring 5: 9, 10:

“Waardig bent u om de boekrol te nemen en de zegels ervan te openen, want u bent gedood, en door uw bloed hebt u mensen voor God vrijgekocht uit elke stam en taal en volk en natie, en u hebt hen tot een koninkrijk en priesters voor onze God gemaakt. , en zij zullen op aarde regeren. " (Openbaring 5: 9, 10 ESV)

Maar de vader stort niet zomaar de Heilige Geest uit op zijn zoon, hij spreekt vanuit de hemel en zegt: "Dit is mijn zoon, de geliefde, die ik heb goedgekeurd." Matteüs 3:17

Wat een voorbeeld heeft God ons gegeven. Hij vertelde Jezus wat elke zoon of dochter graag van hun vader wil horen.

  • Hij erkende hem: "dit is mijn zoon"
  • Hij verklaarde zijn liefde: "de geliefde"
  • En sprak zijn goedkeuring uit: "die ik heb goedgekeurd"

'Ik eis jou op als mijn kind. Ik hou van jou. Ik ben trots op je."

We moeten ons realiseren dat wanneer we deze stap zetten om ons te laten dopen, dit is hoe onze hemelse vader over ons persoonlijk denkt. Hij eist ons op als zijn kind. Hij houdt van ons. En hij is trots op de stap die we hebben gezet. Er was geen grote pracht en praal bij de simpele handeling van de doop die Jezus met Johannes instelde. Desalniettemin zijn de gevolgen zo diepgaand voor het individu dat ze niet volledig onder woorden kunnen worden gebracht.

Mensen hebben me herhaaldelijk gevraagd: 'Hoe kan ik me laten dopen?' Nou, nu weet je het. Er is het voorbeeld van Jezus.

Idealiter zou je een andere christen moeten zoeken om de doop uit te voeren, maar als je dat niet kunt, besef dan dat het een mechanisch proces is en dat elk mens het kan, man of vrouw. Johannes de Doper was geen christen. De persoon die de doop doet, verleent u geen speciale status. Johannes was een zondaar, zelfs niet gekwalificeerd om de sandaal die Jezus droeg los te maken. Het is de handeling van de doop zelf die belangrijk is: de volledige onderdompeling in en uit het water. Het is als het ondertekenen van een document. De pen die u gebruikt, heeft geen enkele juridische waarde. Het is uw handtekening die ertoe doet.

Als ik mijn rijbewijs haal, moet ik me natuurlijk aan de verkeerswetten houden. Evenzo, als ik me laat dopen, moet ik begrijpen dat ik mijn leven zal leiden volgens de hoge morele standaard die Jezus zelf heeft gesteld.

Maar laten we bij dit alles de procedure niet onnodig ingewikkeld maken. Beschouw dit bijbelverslag als een gids:

"Vertel me", zei de kamerling, "over wie heeft de profeet het, over zichzelf of over iemand anders?"

Toen begon Filippus met deze Schriftplaats en vertelde hem het goede nieuws over Jezus.

Terwijl ze langs de weg reisden en bij wat water kwamen, zei de eunuch: 'Kijk, hier is water! Wat belet me om gedoopt te worden? " En hij gaf bevel de wagen te stoppen. Toen daalden zowel Filippus als de kamerling het water in, en Filippus doopte hem.

Toen ze uit het water kwamen, droeg de Geest van de Heer Filippus weg, en de kamerling zag hem niet meer, maar vervolgde zijn weg met blijdschap. (Handelingen 8: 34-39 BSB)

De Ethiopiër ziet een watermassa en vraagt: "Wat belet mij om gedoopt te worden?" Blijkbaar niets. Omdat Filippus hem snel doopte en daarna gingen ze elk hun eigen weg. Er worden slechts twee mensen genoemd, hoewel er blijkbaar iemand in de wagen reed, maar we horen alleen over Filippus en de Ethiopische eunuch. Het enige wat je nodig hebt, is jezelf, iemand anders en een watermassa.

Probeer, indien mogelijk, religieuze ceremonies te vermijden. Onthoud dat de duivel uw doop ongeldig wil maken. Hij wil niet dat mensen opnieuw geboren worden, dat de Heilige Geest op hen neerdaalt en hen zalven als een van Gods kinderen. Laten we een voorbeeld nemen van hoe hij dit sinistere werk tot stand heeft gebracht.

De Ethiopische eunuch had nooit gedoopt kunnen worden als een van Jehovah's Getuigen, omdat hij eerst ongeveer 100 vragen had moeten beantwoorden om zelfs maar in aanmerking te komen. Als hij ze allemaal correct had beantwoord, had hij ten tijde van zijn doop nog twee vragen bevestigend moeten beantwoorden.

(1) 'Hebt u berouw van uw zonden, heeft u zich aan Jehovah opgedragen en zijn weg van redding door bemiddeling van Jezus Christus aanvaard?'

(2) "Begrijpt u dat u door uw doop wordt geïdentificeerd als een van Jehovah's Getuigen in samenwerking met Jehovah's organisatie?"

Als u hier niet bekend mee bent, vraagt ​​u zich misschien af ​​waarom de tweede vraag nodig is? Worden er immers Getuigen gedoopt in de naam van Jezus Christus, of in de naam van de Watchtower Bible and Tract Society? De reden voor de tweede vraag is om juridische kwesties aan te pakken. Ze willen uw doop als christen koppelen aan uw lidmaatschap van de organisatie van Jehovah's Getuigen, zodat ze niet kunnen worden aangeklaagd wegens intrekking van uw lidmaatschap. Waar dit in wezen op neerkomt, is in wezen dat als u uitgesloten bent, zij uw doop hebben ingetrokken.

Maar laten we geen tijd verspillen met de tweede vraag, want de echte zonde betreft de eerste.

Hier is hoe de Bijbel de doop definieert, en merk op dat ik de Nieuwe-Wereldvertaling gebruik omdat we te maken hebben met een leerstelling van Jehovah's Getuigen.

"De doop, die hiermee overeenkomt, redt nu ook u (niet door het verwijderen van de vuiligheid van het vlees, maar door het verzoek aan God om een ​​goed geweten), door de opstanding van Jezus Christus." (1 Petrus 3:21)

De doop is dus een verzoek of beroep op God om een ​​goed geweten te hebben. U weet dat u een zondaar bent en dat u op veel manieren voortdurend zondigt. Maar omdat je de stap hebt gezet om je te laten dopen om de wereld te laten zien dat je nu de Christus bent, heb je een basis om vergeving te vragen en die te krijgen. De genade van God wordt ons verleend door de doop door de opstanding van Jezus Christus, en daarom wast hij ons geweten schoon.

Als Petrus zegt dat “wat hiermee overeenkomt” verwijst hij naar wat er in het vorige vers staat. Hij verwijst naar Noach en de bouw van de ark en vergelijkt het met gedoopt worden. Noach had geloof, maar dat geloof was niet iets passiefs. Dat geloof bracht hem ertoe om een ​​standpunt in te nemen in een goddeloze wereld, de ark te bouwen en het gebod van God te gehoorzamen. Evenzo, als we het gebod van God gehoorzamen, laten we ons dopen, identificeren we onszelf als een trouwe dienstknecht van God. Net als het bouwen van de ark en het binnengaan ervan, is het de doop die ons redt, omdat de handeling van de doop God in staat stelt zijn Heilige Geest op ons uit te storten, net zoals hij deed met zijn zoon toen zijn zoon dezelfde handeling uitvoerde. Door die geest worden we wedergeboren of uit God geboren.

Dat is natuurlijk niet goed genoeg voor het Genootschap van Jehovah's Getuigen. Ze hebben een andere definitie van de doop en beweren dat het overeenkomt met of symbolisch is voor iets anders.

Jehovah's Getuigen geloven dat de doop een symbool is van iemands toewijding aan God. Het Insight-boek luidt: "Op een overeenkomstige manier worden degenen die zich aan Jehovah zouden toewijden op basis van geloof in de herrezen Christus, gedoopt als symbool van dat ..." (it-1 p. 251 Doop)

"... ze besloot door te gaan en zich te laten dopen als symbool van haar opdracht aan Jehovah God." (w16 december blz.3)

Maar er komt nog meer bij kijken. Deze toewijding wordt bereikt door een eed af te leggen of een gelofte van toewijding af te leggen.

Het Uitkijktoren uit 1987 vertelt ons dit:

"Mensen die de ware God gaan liefhebben en die besluiten hem volledig te dienen, dienen hun leven aan Jehovah op te dragen en zich vervolgens te laten dopen."

"Dit komt overeen met de algemene betekenis van" gelofte ", zoals in de definitie:" een plechtige belofte of onderneming, vooral in de vorm van een eed aan God ". - Oxford American Dictionary, 1980, pagina 778.

Bijgevolg lijkt het niet nodig om het gebruik van het woord "gelofte" te beperken. Iemand die besluit God te dienen, kan het gevoel hebben dat zijn onvoorwaardelijke toewijding voor hem neerkomt op een persoonlijke gelofte - een gelofte van toewijding. Hij 'belooft plechtig of verbindt zich ertoe iets te doen', en dat is wat een gelofte is. In dit geval is het om zijn leven te gebruiken om Jehovah te dienen en zijn wil getrouw te doen. Zo'n persoon zou hier serieus over moeten nadenken. Het moet zijn zoals bij de psalmist die, verwijzend naar de dingen die hij had beloofd, zei: „Wat zal ik Jehovah vergelden voor al zijn voordelen voor mij? De beker van grootse zaligheid zal ik opnemen, en op de naam van Jehovah zal ik roepen. Mijn geloften zal ik aan Jehovah betalen. ”- Psalm 116: 12-14” (w87 4/15 blz. 31 Vragen van lezers)

Merk op dat ze erkennen dat een gelofte een gezworen eed aan God is. Ze erkennen ook dat deze gelofte komt voordat iemand gedoopt wordt, en we hebben al gezien dat ze geloven dat de doop een symbool is van deze door een eed gebonden opdracht. Ten slotte sluiten ze hun redenering af door de Psalm aan te halen die zegt: "Mijn geloften zal ik aan Jehovah betalen".

Oké, het lijkt allemaal goed en wel, nietwaar? Het lijkt logisch om te zeggen dat we ons leven aan God moeten wijden, nietwaar? Er stond zelfs een studieartikel in de Wachttoren slechts een paar jaar geleden ging alles over de doop, en de titel van het artikel was: "What You Vow, Pay". (Zie april 2017 Uitkijktoren p. 3) De thematekst voor het artikel was Mattheüs 5:33, maar in wat steeds typerend is geworden, citeerden ze slechts een deel van het vers: "Je moet je geloften aan Jehovah betalen."

Dit is allemaal zo verkeerd dat ik nauwelijks weet waar ik moet beginnen. Nou, dat is niet helemaal waar. Ik weet waar ik moet beginnen. Laten we beginnen met een woordzoeker. Als u het Watchtower Library-programma gebruikt en op het woord "doop" als zelfstandig naamwoord of werkwoord zoekt, zult u meer dan 100 keer in de christelijke Griekse Geschriften voorkomen dat er gedoopt of gedoopt wordt. Het is duidelijk dat een symbool minder belangrijk is dan de realiteit die het vertegenwoordigt. Daarom, als het symbool 100 keer en vaker voorkomt, zou je verwachten dat de realiteit - in dit geval de gelofte van toewijding - evenveel of vaker zal voorkomen. Het komt niet één keer voor. Er is geen bericht dat een christen een gelofte van toewijding heeft afgelegd. In feite komt het woord toewijding als zelfstandig naamwoord of werkwoord slechts vier keer voor in de christelijke Geschriften. In één geval verwijst het in Johannes 10:22 naar een Joods festival, het inwijdingsfeest. In een andere verwijst het naar de opgedragen dingen van de Joodse tempel die omvergeworpen zouden worden. (Lukas 21: 5, 6) De andere twee voorbeelden verwijzen beide naar dezelfde gelijkenis van Jezus waarin iets opgedragen in een zeer ongunstig daglicht wordt gesteld.

​ ​ Maar GIJ mannen zegt: 'Als een man tegen zijn vader of zijn moeder zegt: "Alles wat ik heb waardoor u voordeel van mij kunt krijgen, is corban, (dat wil zeggen, een aan God opgedragen gave)"' - GIJ mannen nee laat hem langer één ding voor zijn vader of zijn moeder doen ”(Markus 7:11, 12 - Zie ook Mattheüs 15: 4-6)

Denk hier eens over na. Als de doop een symbool van opdracht is en als iedereen die gedoopt werd geacht werd een gelofte aan God van opdracht af te leggen voordat hij in water werd ondergedompeld, waarom zwijgt de bijbel daar dan over? Waarom zegt de Bijbel ons niet dat we deze gelofte moeten afleggen voordat we gedoopt worden? Klopt dat? Vergat Jezus ons over deze essentiële vereiste te vertellen? Ik denk het niet, jij wel?

Het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen heeft dit verzonnen. Ze hebben een valse eis verzonnen. Door dit te doen, hebben ze niet alleen het doopproces bedorven, maar hebben ze ook Jehovah's Getuigen ertoe gebracht een rechtstreeks gebod van Jezus Christus ongehoorzaam te zijn. Laat het me uitleggen.

Terugkomend op het eerder genoemde 2017 Uitkijktoren artikel, laten we de hele context van de thematekst van het artikel lezen.

„Opnieuw hoorde je dat er tegen mensen uit de oudheid werd gezegd: 'Je moet niet vloeken zonder te handelen, maar je moet je geloften aan Jehovah betalen.' Ik zeg u echter: zweer helemaal niet, ook niet bij de hemel, want het is Gods troon; noch bij de aarde, want het is de voetbank van zijn voeten; noch bij Jeruzalem, want het is de stad van de grote Koning. Zweer niet bij je hoofd, want je kunt geen haar wit of zwart maken. Laat uw woord 'Ja' gewoon ja betekenen, uw 'Nee', nee, want wat verder gaat, is van de goddeloze. " (Mattheüs 5: 33-37 NWT)

Het punt de Uitkijktoren artikel maakt is dat je je gelofte van toewijding moet houden, maar het punt dat Jezus maakt, is dat het doen van geloften tot het verleden behoort. Hij beveelt ons om het niet meer te doen. Hij gaat zelfs zo ver dat hij zegt dat het doen van geloften of het afleggen van eden van de goddeloze komt. Dat zou Satan zijn. Hier hebben we dus de organisatie van Jehovah's Getuigen die van Jehovah's Getuigen eisen dat ze een gelofte afleggen, een eed afleggen aan God van toewijding, wanneer Jezus hen niet alleen vertelt dat niet te doen, maar hen ook waarschuwt dat het uit een satanische bron komt.

Ter verdediging van de doctrine van de wachttoren hebben sommigen gezegd: “Wat is er mis met toegewijd zijn aan God? Zijn we niet allemaal toegewijd aan God? " Wat? Ben je slimmer dan God? Gaat u God gaan vertellen wat de doop betekent? Wat vader zijn kinderen om zich heen verzamelt en tegen hen zegt: “Luister, ik hou van je, maar dat is niet genoeg. Ik wil dat je aan mij toegewijd bent. Ik wil dat je een eed van toewijding aan mij zweert? "

Er is een reden waarom dit geen vereiste is. Het verdubbelt de zonde. Zie je, ik ga zondigen. Zoals ik in zonde geboren ben. En ik zal tot God moeten bidden om mij te vergeven. Maar als ik een eed van toewijding heb gezworen, betekent dat dat als ik zondig, ik op dat moment, het moment van die zonde ophield een toegewijde dienstknecht van God te zijn en dat ik als mijn meester toegewijd of toegewijd ben aan de zonde. Ik heb mijn eed gebroken, mijn gelofte. Dus nu moet ik me bekeren voor de zonde zelf, en me dan bekeren voor de verbroken gelofte. Twee zonden. Maar het wordt erger. Zie je, een gelofte is een soort contract.

Laat me het op deze manier illustreren: we leggen huwelijksgeloften af. De Bijbel vereist niet dat we huwelijksgeloften afleggen en niemand in de Bijbel laat zien dat we een huwelijksgelofte afleggen, maar we doen tegenwoordig wel degelijk huwelijksgeloften, dus ik zal die voor deze illustratie gebruiken. De man zweert trouw te zijn aan zijn vrouw. Wat gebeurt er als hij uitgaat en met een andere vrouw naar bed gaat? Hij heeft zijn gelofte gebroken. Dat betekent dat de vrouw niet langer verplicht is haar einde van het huwelijkscontract op te schorten. Ze is vrij om te hertrouwen, omdat de gelofte is verbroken en ongeldig is verklaard.

Dus als je aan God belooft aan hem toegewijd te zijn en dan zondigt en die toewijding, die gelofte verbreekt, dan heb je het mondelinge contract ongeldig gemaakt. God hoeft zijn einde van de afspraak niet meer op te houden. Dat betekent dat elke keer dat je zondigt en je bekeert, je een nieuwe gelofte van toewijding moet afleggen. Het wordt belachelijk.

Als God van ons verlangde dat we een dergelijke gelofte aflegden als onderdeel van het doopproces, zou hij ons op een mislukking letten. Hij zou ons falen garanderen omdat we niet kunnen leven zonder te zondigen; daarom kunnen we niet leven zonder de gelofte te breken. Dat zou hij niet doen. Dat heeft hij niet gedaan. De doop is een verbintenis die we aangaan om in onze zondige staat ons best te doen om God te dienen. Dat is alles wat hij van ons vraagt. Als we dat doen, stort hij zijn genade over ons uit, en het is zijn genade door de kracht van de Heilige Geest die ons redt vanwege de opstanding van Jezus Christus.

Zowel mijn rijbewijs als mijn verzekeringspolis geven me het wettelijke recht om in Canada te rijden. Ik moet me natuurlijk nog steeds aan de regels van de weg houden. Mijn doop in de naam van Jezus, samen met mijn regelmatige viering van het avondmaal van de Heer, voldoen aan de vereisten voor mij om mezelf een christen te noemen. Natuurlijk moet ik me nog steeds houden aan de regels van de weg, de weg die naar het leven leidt.

Voor de overgrote meerderheid van de christenen is hun rijbewijs echter nep en is hun verzekeringspolis ongeldig. In het geval van Jehovah's Getuigen hebben ze de doop zo pervers gemaakt dat ze zinloos is geworden. En dan ontzeggen ze mensen het recht om deel te nemen aan de emblemen, en gaan zelfs zo ver dat ze eisen dat ze aanwezig zijn en ze in het openbaar afwijzen. Katholieken doopten kinderen door er water op te sprenkelen, waarbij ze het voorbeeld van de waterdoop van Jezus volledig ontweken. Als het erop aankomt om deel te nemen aan het avondmaal van de Heer, krijgen hun leken slechts een halve maaltijd, het brood, behalve voor bepaalde hoge massa's. Verder leren ze de misvatting dat de wijn zichzelf op magische wijze verandert in echt menselijk bloed terwijl het van het pallet naar beneden gaat. Dat zijn slechts twee voorbeelden van hoe Satan de twee vereisten heeft verdraaid waaraan alle christenen door middel van georganiseerde religie moeten voldoen. Hij moet zijn handen wrijven en lachen van vreugde.

Aan allen die nog onzeker zijn: als u gedoopt wilt worden, zoek dan een christen - ze zijn overal - vraag hem of haar om met u mee te gaan naar een zwembad, een vijver of een bubbelbad of zelfs een badkuip, en gedoopt in de naam van Jezus Christus. Het is tussen jou en God, die je door de doop 'Abba of lieve vader ”. Het is niet nodig om een ​​speciale zin of een rituele bezwering uit te spreken

Als u wilt dat de persoon die u doopt, of zelfs uzelf, zegt dat ik gedoopt word in de naam van Jezus Christus, ga uw gang. Of als u dit gewoon in uw hart wilt weten terwijl u gedoopt wordt, dat werkt ook. Nogmaals, er is hier geen speciaal ritueel. Wat er is, is een diepe toewijding in uw hart tussen u en God dat u bereid bent door de doop als een van zijn kinderen te worden aanvaard en de uitstorting van de heilige geest te ontvangen die u adopteert.

Het is zo heel eenvoudig en toch zo diepgaand en levensveranderend. Ik hoop echt dat hiermee al uw vragen over de doop zijn beantwoord. Zo niet, plaats dan uw opmerkingen in het opmerkingengedeelte of stuur me een e-mail op meleti.vivlon@gmail.com, en ik zal mijn best doen om ze te beantwoorden.

Bedankt voor het kijken en voor je voortdurende steun.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    44
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x