Er staat een confrontatie tussen David en Goliath op stapel in Spanje. Het lijkt erop dat de Spaanse tak van het miljardenbedrijf dat de uitkijktoren-bijbel- en traktatenmaatschappij is, probeert de onlangs gevormde Vereniging genaamd „Asociación Española de Víctimas de los Testigos de Jehová” (Spaanse vereniging van slachtoffers van Jehovah's Getuigen)

In een voorlegging van 59 pagina's voor de rechtbank, speelt de uitkijktoren Bijbel en traktatenmaatschappij het slachtoffer zelf en beweert dat haar eer wordt bezoedeld door de naam van deze Vereniging. Dit is zo belachelijk, zo zielig, dat het het geloof overstijgt. Toch is het een feit. Ik zal u enkele uittreksels voorlezen om u een idee te geven van wat ze beweren en wat ze de rechtbank vragen te doen.

Vanaf pagina 7 van het document hebben we dit: [de onderstreping en vetgedrukte tekst komen uit het procesdocument zelf]

Afgezien van deze eerdere overwegingen, die wij relevant achten om de hieronder beschreven context te begrijpen, heeft onze klant gezien hoe sindsdien: Februari 12, 2020, en vanaf nu de oprichting van een vereniging genaamd “ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE VÍCTIMAS DE LOS TESTIGOS DE JEHOVÁ” (SPANSE VERENIGING VAN SLACHTOFFERS VAN DE GETUIGEN VAN JEHOVAH).  (Ingeschreven in het Rijksregister van Verenigingen, Groep 1, Sectie 1, Nationaal Nummer 618471) heeft de reputatie en het prestige van een hele religieuze gemeenschap geschaad en de fundamentele grondrechten totaal ondermijnd als gevolg van de registratie van de statuten zelf alsmede de creatie van verschillende digitale platforms geregistreerd met een denigrerende en beledigende naam, samen met informatie zonder de geringste zweem van waarheidsgetrouwheid; een absoluut relevant aspect voor de uitoefening van een correcte vrijheid van meningsuiting en informatie; zoals we later uitgebreid zullen melden.

Hmm, waarom lijkt het erop dat ze het gevoel hebben dat er in Spanje nog nooit iemand het slachtoffer is geworden van de organisatie van Jehovah's Getuigen; dat iedereen die beweert te hebben geleden als slachtoffer liegt.

Oké, laten we verder lezen.

In de bovengenoemde statuten, van openbare toegang, een reeks verklaringen tegen de eer van de hele religieuze bekentenis en zijn leden zijn inbegrepen, zowel in de preambule van hetzelfde als in de verschillende hoofdstukken waaruit hetzelfde bestaat; als volgt:

Vervolgens haalt de rechtszaak vermoedelijk citaten uit de website van de vereniging waartegen zij bezwaar maakt.

-PREAMBULE:

"De beweging van mensen" die zijn benadeeld door de organisatie van Jehovah's Getuigen over de hele wereld komt voort uit de oprichting ervan.”

Sinds de religieuze denominatie is gevormd, zijn er volgens de beklaagde een aantal personen die schade hebben geleden door hun lidmaatschap ervan, en wel om de volgende redenen:

"Vooral in de jaren vijftig ontwikkelde deze religieuze organisatie zich systeem controle over zijn volgelingen dat interne regels omvat die van invloed zijn op een van zijn leden. Ongehoorzaamheid aan deze regels, die als controle fungeren, leidt tot een intern proces dat parallel loopt aan het gerechtelijke proces van elke staat en resulteert in uitzetting of interne marginalisering. '

"De regels die in die religie zijn gemaakt, omvatten: discriminatie van vrouwen, discriminatie in seksuele diversiteit respectloze aanval op andere religieuze opties en uiteindelijk een duidelijke schending van grondrechten van mensen. '

"Het resultaat van de toepassing van die regels maakt veel slachtoffers, omdat het heeft veel mensen geleid die die religie om de een of andere reden hebben verlaten aan eenzaamheid, depressie en zelfs zelfmoord. '

"De handhaving van deze regels maakt ook veel leden van Jehovah's Getuigen tot slachtoffer die familieleden zijn van uitgesloten of gedissocieerde Jehovah's Getuigen. Blijft onder druk om te gehoorzamen die regels of verliezen hun familie eindigt die hen psychisch aantasten, wat leidt tot psychische aandoeningen zoals gevoelens van frustratie, angst, depressie en fibromyalgie, waarvan sommige ook hun leven beëindigen."

Onthoud, deze rechtszaak beweert dat al deze dingen vals zijn, en daarom heeft deze Vereniging niet het recht om in dit opzicht de vrijheid van meningsuiting uit te oefenen, omdat alles wat hier wordt gezegd een leugen is. Als u een van Jehovah's Getuigen bent, een van Jehovah's Getuigen bent geweest, of een nauwe band had met die groep, zou u het daarmee eens zijn? Is dat jouw persoonlijke ervaring geweest?

Dit is nu wat de christelijke getuigen van Jehovah van Spanje beweren:

Deze reeks overwegingen is totaal vernederend voor mijn cliënt en de leden waaruit het bestaat, gezien de directe toerekening vanaf het begin van de Preambule van het bestaan ​​van een schade veroorzaakt door de geboorte van de groep CHRISTELIJKE GETUIGEN VAN JEHOVAH.

De uitdrukkingen “controle van zijn volgelingen”, “interne marginalisering”, “discriminatie van vrouwen, discriminatie in seksuele diversiteit, respectloze aanval op andere religieuze opties en kortom een ​​duidelijke schending van fundamentele rechten van mensen”, “maakt veel slachtoffers”, “heeft geleid tot veel mensen die die religie om de een of andere reden hebben verlaten tot eenzaamheid, depressie en zelfs zelfmoord”, “door te gaan onder druk om deze regels te gehoorzamen of hun familie te verliezen, raakt hen uiteindelijk psychologisch, zelfs lijdend aan psychische aandoeningen zoals gevoelens van frustratie , angst, depressie en fibromyalgie, sommigen maakten ook een einde aan hun leven”, zijn uitingen die de groep en haar leden volledig kwetsen, voor zover ze hun gevoeligheden op een beruchte manier kwetsen, zonder alle beschuldigingen van enige bewijskracht.

Het document gaat maar door, zoals ik al zei voor in totaal 59 pagina's. Ik zal een link geven naar zowel het Spaanse origineel als de Engelse automatische vertaling in het beschrijvingsveld van deze video. De organisatie van Jehovah's Getuigen wil een geldelijke vergoeding voor de vermeende schade die deze Vereniging van vermeende slachtoffers hun religie heeft aangedaan. Hun bewering is dat er geen bewijs is voor de aantijgingen en dat zij hier inderdaad het slachtoffer zijn. Laten we duidelijk zijn. Ze denken dat ze niemand tot slachtoffer maken, maar eerder de slachtoffers zijn, zij zijn degenen die onrechtvaardig worden vervolgd. Dit doet me denken aan die schandalige verklaring die werd afgelegd voor de Australische koninklijke commissie toen ze werd uitgedaagd over hun mijdenbeleid. De raadsman van de organisatie verklaarde: "wij mijden hen niet, zij mijden ons".

Wie heeft gelijk en wie heeft ongelijk? Ik vestig uw aandacht op de naam die Jehovah's Getuigen voor zichzelf hebben geregistreerd bij de regering van Spanje: Christelijke Getuigen van Jehovah.
Wat zegt de Bijbel u als christen te doen als iemand vindt dat u onrecht is aangedaan?

“Als je dan je gave naar het altaar brengt en je herinnert je daar dat je broer iets tegen je heeft, laat je gave dan daar voor het altaar achter en ga weg. Sluit eerst vrede met je broer en kom dan terug om je geschenk aan te bieden.” (Matteüs 5:23, 24)

Heeft het bijkantoor in Spanje dit gedaan? Inderdaad, laat Jehovah's Getuigen in elk land waar mensen hen aanklagen omdat ze zich het slachtoffer voelen - landen als de Verenigde Staten, Canada, Australië, Engeland, België en Nederland - Jehovah's Getuigen ooit hun geschenk bij het altaar achterlaten en naar de benadeelde rennen één, de kleine die zich slachtoffer voelt en vrede heeft gesloten? Hebben ze dit ooit gedaan?
De organisatie wil nu hun grieven voorleggen aan het gerechtelijk apparaat van Spanje. Dit betekent dat zij onder ede vragen zullen moeten beantwoorden. Dit betekent dat ze hun boeken moeten openen om de vermeende financiële schade die ze hebben geleden aan te tonen. Dit betekent dat hun woorden en daden op een openbaar forum aan de wereld worden getoond. Dit lijkt nauwelijks een slimme zet voor hen. Nadat we ons hebben gezegd vrede te sluiten met degenen die een zaak tegen ons hebben, hebben de volgende woorden van Jezus betrekking op juridische zaken.

“Wees er snel bij om de zaken met uw wettige tegenstander te regelen, terwijl u onderweg met hem bent, zodat de tegenstander u op de een of andere manier niet aan de rechter kan overdragen en de rechter aan de gerechtsbediende, en u in de gevangenis wordt gegooid. Ik zeg je voor een feit, je komt er zeker niet uit voordat je je laatste kleine munt hebt betaald." (Matteüs 5:25, 26)

God is niet iemand om mee te spotten. Ook onze Heer Jezus is niet iemand die bespot moet worden. Zijn woorden kunnen alleen op eigen risico worden genegeerd. Het lijkt erop dat de organisatie ervoor heeft gekozen om de woorden van onze Heer Jezus te negeren. Maar men kan de gevolgen van het negeren van die woorden niet vermijden.

De organisatie beweert dat er geen bewijs is voor de beschuldigingen van deze Spaanse Vereniging van slachtoffers van Jehovah's Getuigen. De Vereniging heeft 21 dagen om te reageren. Het is mijn doel om deze informatie met u te delen om u ervan bewust te maken dat u misschien kunt helpen. U hoeft geen inwoner van Spanje te zijn om hen te helpen. Als u persoonlijke ervaringen hebt gehad die bewijs zouden leveren voor hun bewering dat veel mensen het slachtoffer zijn geworden van Jehovah's Getuigen, dan verzoek ik u dringend contact met hen op te nemen en die informatie met hen te delen. Laat een grote onderneming als de Watchtower Bible and Tract Society de stem van de kleintjes niet het zwijgen opleggen. We weten hoe Jezus denkt over degenen die de kleintjes misbruiken. Hij zei dat iedereen die zich daaraan schuldig maakt, beter af zou zijn met een molensteen om zijn nek gebonden terwijl hij in zee wordt geworpen. We moeten voelen zoals Jezus voelt en opkomen voor de kleintjes. Voel je vrij om elk bewijs dat je hebt te verstrekken, en als je een inwoner van Spanje bent, nog meer. Ga naar het beschrijvingsveld van deze video voor links naar de website.

Dank u voor uw aandacht.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    7
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x