Sinds ik deze video's begon te maken, kreeg ik allerlei vragen over de Bijbel. Ik heb gemerkt dat sommige vragen keer op keer worden gesteld, vooral die met betrekking tot de opstanding van de doden. Getuigen die de organisatie verlaten, willen meer weten over de aard van de eerste opstanding, degene die hen werd geleerd was niet op hen van toepassing. Drie vragen in het bijzonder worden herhaaldelijk gesteld:

  1. Wat voor lichaam zullen de kinderen van God hebben als ze opstaan?
  2. Waar zullen deze geadopteerden wonen?
  3. Wat zullen degenen in de eerste opstanding doen terwijl ze wachten op de tweede opstanding, de opstanding tot oordeel?

Laten we beginnen met de eerste vraag. Paulus werd dezelfde vraag ook gesteld door enkele christenen in Korinthe. Hij zei,

Maar iemand zal vragen: "Hoe worden de doden opgewekt? Met wat voor soort lichaam zullen ze komen?” (1 Korintiërs 15:35 NBV)

Bijna een halve eeuw later was de vraag nog steeds in de hoofden van christenen, omdat Johannes schreef:

Geliefden, nu zijn we kinderen van God, maar het is nog niet geopenbaard wat we zullen zijn. We weten dat wanneer hij openbaar wordt gemaakt, we zoals hij zullen zijn, omdat we hem zullen zien zoals hij is. (1 Johannes 3:2)

Johannes stelt duidelijk dat we niet kunnen weten hoe we zullen zijn, behalve dat we als Jezus zullen zijn wanneer hij verschijnt. Natuurlijk zijn er altijd mensen die denken dat ze dingen kunnen bedenken en verborgen kennis kunnen onthullen. Jehovah's Getuigen doen dat al sinds de tijd van CT Russell: 1925, 1975, de overlappende generatie - de lijst gaat maar door. Ze kunnen je specifieke antwoorden geven op elk van deze drie vragen, maar ze zijn niet de enigen die denken dat ze dat kunnen. Of je nu katholiek of mormoon bent of iets daar tussenin, de kans is groot dat je kerkleiders je zullen vertellen dat ze precies weten hoe Jezus is nu, na zijn opstanding, waar zijn volgelingen zullen leven en hoe ze zullen zijn.

Het lijkt erop dat al deze predikanten, priesters en bijbelgeleerden meer over dit onderwerp weten dan zelfs de apostel Johannes.

Neem als voorbeeld dit uittreksel van GotQuestions.org: www.gotquestions.org/body-resurrection-Jesus.html.

Toch begrepen de meeste Korinthiërs dat de opstanding van Christus... lichamelijk en niet spiritueel. Opstanding betekent immers “een opstaan ​​uit de dood”; iets komt weer tot leven. Ze begrepen dat alles zielen waren onsterfelijk en bij de dood ging hij onmiddellijk bij de Heer zijn (2 Korintiërs 5:8). Een ‘geestelijke’ opstanding zou dus zinloos zijn, aangezien de geest sterft niet en kan daarom niet worden opgewekt. Bovendien waren ze zich ervan bewust dat de Schrift, evenals Christus Zelf, verklaarde dat Zijn lichaam op de derde dag weer zou opstaan. De Schrift maakte ook duidelijk dat het lichaam van Christus geen verval zou zien (Psalm 16:10; Handelingen 2:27), een beschuldiging die geen zin zou hebben als Zijn lichaam niet zou worden opgewekt. Ten slotte zei Christus nadrukkelijk tegen Zijn discipelen dat het Zijn lichaam was dat werd opgewekt: "Een geest heeft geen vlees en beenderen zoals u ziet die ik heb" (Lukas 24:39).

De Korinthiërs begrepen dat "alle zielen onsterfelijk waren"? Onzin! Ze begrepen er niets van. De schrijver verzint dit gewoon. Citeert hij een enkel Schriftgedeelte om dit te bewijzen? Nee! Is er inderdaad een enkele Schriftplaats in de hele Bijbel die stelt dat de ziel onsterfelijk is? Nee! Als dat zo was, dan zouden schrijvers als deze het met verve citeren. Maar dat doen ze nooit, want die is er niet. Integendeel, er zijn talloze geschriften die aangeven dat de ziel sterfelijk is en sterft. Alsjeblieft. Pauzeer de video en kijk zelf:

Genesis 19:19, 20; Numeri 23:10; Jozua 2:13, 14; 10:37; Richteren 5:18; 16:16, 30; 1 Koningen 20:31, 32; Psalm 22:29; Ezechiël 18:4, 20; 33:6; Mattheüs 2:20; 26:38; Marcus 3:4; Handelingen 3:23; Hebreeën 10:39; Jakobus 5:20; Openbaring 8:9; 16:3

Het probleem is dat deze religieuze geleerden gebukt gaan onder de noodzaak om de Drieëenheidsleer te ondersteunen. De Drie-eenheid wil dat we accepteren dat Jezus God is. Wel, de Almachtige God kan niet sterven, toch? Dat is belachelijk! Dus hoe kunnen ze het feit omzeilen dat Jezus - dat wil zeggen God - uit de dood is opgestaan? Dit is het dilemma waarmee ze worden opgezadeld. Om het te omzeilen vallen ze terug op een andere valse doctrine, de onsterfelijke menselijke ziel, en beweren dat alleen zijn lichaam stierf. Helaas creëert dit voor hen nog een ander raadsel, omdat ze nu de ziel van Jezus herenigd hebben met zijn herrezen menselijke lichaam. Waarom is dat een probleem? Denk er eens over na. Hier is Jezus, dat wil zeggen, de Almachtige God, de Schepper van het universum, de Heer van de engelen, soeverein over triljoenen melkwegstelsels, die in een menselijk lichaam rond de hemel zweeft. Persoonlijk zie ik dit als een geweldige staatsgreep voor Satan. Sinds de dagen van de afgodenaanbidders van Baäl, probeert hij mensen ertoe te brengen God in hun eigen menselijke vorm te vormen. De christenheid heeft deze prestatie bereikt door miljarden mensen ervan te overtuigen de God-Mens van Jezus Christus te aanbidden. Denk eens aan wat Paulus tegen de Atheners zei: “Daarom, aangezien we het nageslacht van God zijn, moeten we ons niet voorstellen dat het Goddelijke Wezen is als goud of zilver of steen, als iets dat door de kunst en het vernuft van de mens is gebeeldhouwd. (Handelingen 17:29)

Welnu, als het goddelijke wezen nu in een bekende menselijke vorm is, een vorm die door honderden individuen is gezien, dan was wat Paulus in Athene zei een leugen. Het zou voor hen heel gemakkelijk zijn om de vorm van God in goud, zilver of steen te beeldhouwen. Ze wisten precies hoe hij eruitzag.

Niettemin zullen sommigen nog steeds beweren: "Maar Jezus zei dat hij zijn lichaam zou verheffen, en hij zei ook dat hij geen geest was maar vlees en been." Ja dat deed hij. Maar deze mensen zijn zich er ook van bewust dat Paulus ons, onder inspiratie, vertelt dat Jezus is opgestaan ​​als een geest, niet als een mens, en dat vlees en bloed het koninkrijk der hemelen niet kunnen beërven, dus wat is het? Zowel Jezus als Paulus moeten gelijk hebben, want beiden spraken de waarheid. Hoe lossen we de schijnbare tegenstelling op? Niet door te proberen één passage te laten passen bij onze persoonlijke overtuigingen, maar door onze vooringenomenheid opzij te zetten, door niet langer met vooroordelen naar de Schrift te kijken en door de Bijbel voor zichzelf te laten spreken.

Aangezien we dezelfde vraag stellen die de Korinthiërs aan Paulus stelden, is zijn antwoord een uitstekende plek om te beginnen. Ik weet dat mensen die in de lichamelijke opstanding van Jezus geloven, een probleem zullen hebben als ik de Nieuwe-Wereldvertaling gebruik, dus in plaats daarvan zal ik de Berean Standard Version gebruiken voor alle citaten uit 1 Korintiërs.

In 1 Korinthiërs 15:35, 36 staat: „Maar iemand zal vragen: „Hoe worden de doden opgewekt? Met wat voor soort lichaam zullen ze komen?” Jij dwaas! Wat je zaait, komt pas tot leven als het sterft.”

Het is nogal hard van Paul, vind je niet? Ik bedoel, deze persoon stelt gewoon een simpele vraag. Waarom raakt Paul zo uit vorm en noemt hij de vraagsteller een dwaas?

Het lijkt erop dat dit helemaal geen eenvoudige vraag is. Het lijkt erop dat dit, samen met andere vragen die Paulus beantwoordt in zijn antwoord op de eerste brief uit Korinthe, een indicatie is van gevaarlijke ideeën die deze mannen en vrouwen - maar laten we eerlijk zijn, het waren waarschijnlijk vooral de mannen - probeerden introduceren in de christelijke gemeente. Sommigen hebben gesuggereerd dat het antwoord van Paulus bedoeld was om het probleem van het gnosticisme aan te pakken, maar ik betwijfel dat. Het gnostische denken kreeg pas veel later voet aan de grond, rond de tijd dat John zijn brief schreef, lang nadat Paulus was overleden. Nee, ik denk dat wat we hier zien ongeveer hetzelfde is als wat we vandaag zien met deze doctrine van het verheerlijkte geestelijke lichaam van vlees en been waarvan ze zeggen dat Jezus ermee terugkwam. Ik denk dat de rest van Paulus' argument deze conclusie rechtvaardigt, want nadat hij met deze scherpe berisping is begonnen, gaat hij verder met een analogie die bedoeld is om het idee van een lichamelijke opstanding teniet te doen.

“En wat je zaait is niet het lichaam dat zal zijn, maar slechts een zaadje, misschien van tarwe of iets anders. Maar God geeft het een lichaam zoals Hij het heeft ontworpen, en aan elk soort zaad geeft Hij zijn eigen lichaam.” (1 Korinthiërs 15:37, 38)

Hier is een foto van een eikel. Hier is nog een foto van een eik. Als je in het wortelstelsel van een eik kijkt, vind je die eikel niet. Het moet om zo te zeggen sterven voordat de eik geboren wordt. Het vleselijke lichaam moet sterven voordat het lichaam dat God geeft kan ontstaan. Als we geloven dat Jezus werd opgewekt in precies hetzelfde lichaam als waarmee hij stierf, dan slaat de analogie van Paulus nergens op. Het lichaam dat Jezus aan zijn discipelen liet zien, had zelfs de gaten in de handen en voeten en een snee in de zijkant waar een speer in de hartzakjes rond het hart had gesneden. De analogie van een zaad dat sterft, volledig verdwijnt, om te worden vervangen door iets radicaal anders, past gewoon niet als Jezus terug zou komen in exact hetzelfde lichaam, wat deze mensen geloven en promoten. Om Paulus' uitleg passend te maken, moeten we een andere verklaring vinden voor het lichaam dat Jezus zijn discipelen liet zien, een verklaring die consistent en harmonieus is met de rest van de Schrift, niet een verzonnen excuus. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen. Paul bouwt verder aan zijn zaak:

“Niet alle vlees is hetzelfde: mannen hebben het ene soort vlees, dieren hebben een andere, vogels een andere en vissen een andere. Er zijn ook hemellichamen en aardse lichamen. Maar de pracht van de hemellichamen is van één graad, en de pracht van de aardse lichamen is van een andere. De zon heeft de ene graad van pracht, de maan een andere en de sterren een andere; en ster verschilt van ster in pracht.” (1 Korintiërs 15:39-41)

Dit is geen wetenschappelijke verhandeling. Paulus probeert zijn lezers slechts een punt te illustreren. Wat hij blijkbaar probeert over te brengen aan hen, en bij uitbreiding, aan ons, is dat er een verschil is tussen al deze dingen. Ze zijn niet allemaal hetzelfde. Het lichaam waarmee we sterven is dus niet het lichaam waarmee we opstaan. Dat is precies het tegenovergestelde van wat de voorstanders van een lichamelijke opstanding van Jezus zeggen dat er gebeurde.

"Akkoord", zullen sommigen zeggen, "het lichaam waarmee we zijn opgewekt zal er hetzelfde uitzien, maar het is niet hetzelfde omdat het een verheerlijkt lichaam is." Dezen zullen beweren dat hoewel Jezus terugkwam in hetzelfde lichaam, het niet precies hetzelfde was, omdat het nu verheerlijkt was. Wat betekent dat en waar staat dat in de Schrift? Wat Paulus eigenlijk zegt, staat in 1 Korinthiërs 15:42-45:

“Zo zal het zijn met de opstanding van de doden: wat gezaaid is, is vergankelijk; het wordt onvergankelijk grootgebracht. Het wordt in oneer gezaaid; het is opgewekt in heerlijkheid. Het wordt in zwakheid gezaaid; het wordt aan de macht gebracht. Er wordt een natuurlijk lichaam gezaaid; het wordt opgewekt in een geestelijk lichaam. Als er een natuurlijk lichaam is, is er ook een geestelijk lichaam. Zo staat er geschreven: “De eerste mens, Adam, werd een levend wezen;” de laatste Adam een ​​levengevende geest.” (1 Korintiërs 15:42-45)

Wat is een natuurlijk lichaam? Het is een lichaam van de natuur, van de natuurlijke wereld. Het is een lichaam van vlees; een fysiek lichaam. Wat is een geestelijk lichaam? Het is geen vleselijk fysiek natuurlijk lichaam dat doordrongen is van enige spiritualiteit. Of je bent in een natuurlijk lichaam - een lichaam van dit rijk van de natuur - of je bent in een spiritueel lichaam - een lichaam van het geestenrijk. Paul maakt heel duidelijk wat het is. „De laatste Adam” werd veranderd in „een levengevende geest”. God maakte de eerste Adam tot een levend mens, maar hij maakte de laatste Adam tot een levengevende geest.

Paulus gaat door met het maken van het contrast:

Het geestelijke was echter niet eerst, maar het natuurlijke en daarna het geestelijke. De eerste mens was van het stof der aarde, de tweede mens uit de hemel. Zoals de aardse mens was, zo zijn ook degenen die van de aarde zijn; en zoals de hemelse mens is, zo zijn ook degenen die uit de hemel zijn. En zoals wij de gelijkenis van de aardse mens hebben gedragen, zo zullen ook wij de gelijkenis van de hemelse mens dragen.” (1 Korintiërs 15:46-49)

De tweede man, Jezus, kwam uit de hemel. Was hij een geest in de hemel of een mens? Had hij een geestelijk lichaam in de hemel of een vleselijk lichaam? De Bijbel vertelt ons dat [Jezus], die, in de vorm van God, dacht dat [het] niet iets was om te worden gegrepen om gelijk te zijn aan God (Filippenzen 2:6 letterlijke standaardversie) Nu, in Gods vorm zijn is niet hetzelfde als God zijn. Jij en ik zijn in de vorm van een mens, of menselijke vorm. We hebben het over een kwaliteit, niet over een identiteit. Mijn vorm is menselijk, maar mijn identiteit is Eric. Dus jij en ik delen dezelfde vorm, maar een andere identiteit. We zijn geen twee personen in één mens. Hoe dan ook, ik dwaal af van het onderwerp, dus laten we weer op het goede spoor komen.

Jezus vertelde de Samaritaanse vrouw dat God een geest is. (Johannes 4:24) Hij is niet gemaakt van vlees en bloed. Dus Jezus was ook een geest, in de vorm van God. Hij had een geestelijk lichaam. Hij was in de vorm van God, maar gaf het op om van God een menselijk lichaam te ontvangen.

Daarom, toen Christus in de wereld kwam, zei Hij: Offer en offergave begeerde U niet, maar een lichaam dat U voor Mij bereidde. (Hebreeën 10:5 Berean Studiebijbel)

Zou het niet logisch zijn dat God hem bij zijn opstanding het lichaam zou teruggeven dat hij daarvoor had? Dat deed hij inderdaad, behalve dat dit geestelijke lichaam nu het vermogen had om leven te geven. Als er een fysiek lichaam is met armen en benen en een hoofd, is er ook een spiritueel lichaam. Hoe dat lichaam eruitziet, wie zal het zeggen?

Om de laatste spijker in de kist te slaan van degenen die de opstanding van Jezus' vleselijke lichaam bevorderen, voegt Paulus eraan toe:

Nu verklaar ik u, broeders, dat vlees en bloed het koninkrijk van God niet kunnen beërven, en het vergankelijke evenmin het onvergankelijke beërven. (1 Korintiërs 15:50)

Ik herinner me dat ik dit Schriftgedeelte vele jaren geleden gebruikte om te proberen een mormoon te bewijzen dat we niet met ons fysieke lichaam naar de hemel gaan om te worden aangesteld om over een andere planeet te heersen als zijn god - iets wat ze leren. Ik zei tegen hem: 'Je ziet dat vlees en bloed het koninkrijk van God niet kunnen beërven; het kan niet naar de hemel gaan.”

Zonder een slag over te slaan, antwoordde hij: "Ja, maar vlees en botten kunnen dat."

Ik kwam woorden tekort! Dit was zo'n belachelijk concept dat ik niet wist hoe ik moest antwoorden zonder hem te beledigen. Blijkbaar geloofde hij dat als je het bloed uit het lichaam zou halen, het naar de hemel kon gaan. Het bloed hield het aan de aarde gebonden. Ik denk dat de goden die over andere planeten heersen als beloning voor het zijn van trouwe Heiligen der Laatste Dagen, allemaal erg bleek zijn omdat er geen bloed door hun aderen stroomt. Zouden ze een hart nodig hebben? Zouden ze longen nodig hebben?

Het is erg moeilijk om over deze dingen te praten zonder te spotten, nietwaar?

Er is nog steeds de vraag of Jezus zijn lichaam opheft.

Het woord "verhogen" kan opstanding betekenen. We weten dat God Jezus heeft opgewekt of opgewekt. Jezus heeft Jezus niet opgevoed. God wekte Jezus op. De apostel Petrus zei tegen de Joodse leiders: "Laat het u allen en het hele volk van Israël bekend zijn dat door de naam van Jezus Christus van Nazareth, die u hebt gekruisigd, die God uit de dood heeft opgewekt- door hem staat deze man goed voor je.' (Handelingen 4:10 NBV)

Toen God Jezus eenmaal uit de dood had opgewekt, gaf hij hem een ​​geestelijk lichaam en werd Jezus een levengevende geest. Als geest kon Jezus nu zijn vroegere menselijke lichaam verheffen, precies zoals hij had beloofd. Maar verhogen betekent niet altijd herrijzen. Verhogen kan ook betekenen, nou ja, verhogen.

Zijn engelen geesten? Ja, de bijbel zegt het in Psalm 104:4. Kunnen engelen een lichaam van vlees doen opstaan? Anders zouden ze natuurlijk niet aan de mensen kunnen verschijnen omdat een man een geest niet kan zien.

In Genesis 18 leren we dat drie mannen Abraham kwamen bezoeken. Een van hen wordt „Jehovah” genoemd. Deze man blijft bij Abraham terwijl de andere twee doorreizen naar Sodom. In hoofdstuk 19 vers 1 worden ze beschreven als engelen. Dus, liegt de Bijbel door ze op de ene plaats mannen en op de andere plaats engelen te noemen? In Johannes 1:18 wordt ons verteld dat geen mens God heeft gezien. Toch zien we hier Abraham praten met en een maaltijd met Jehovah delen. Nogmaals, liegt de Bijbel?

Het is duidelijk dat een engel, hoewel een geest, het vlees kan aannemen en wanneer hij in het vlees is, kan hij terecht een mens worden genoemd en geen geest. Een engel kan worden aangesproken als Jehova wanneer hij optreedt als Gods woordvoerder, ook al blijft hij een engel en niet de Almachtige God. Hoe dwaas van ons zou het zijn om dit alles ter discussie te stellen alsof we een juridisch document aan het lezen waren, op zoek naar een maas in de wet. "Jezus, je zei dat je geen geest was, dus dat kun je nu niet zijn." Hoe dom. Het is heel logisch om te zeggen dat Jezus zijn lichaam oprichtte net zoals de engelen menselijk vlees aannamen. Dat betekent niet dat Jezus aan dat lichaam vastzit. Evenzo, toen Jezus zei dat ik geen geest ben en hen uitnodigde om zijn vlees te voelen, loog hij net zo min als de engelen die Abraham bezochten, liegen. Jezus kon dat lichaam net zo gemakkelijk aantrekken als jij en ik een pak aantrekken, en hij kon het net zo gemakkelijk uittrekken. Terwijl hij in het vlees was, zou hij vlees zijn en geen geest, maar zijn fundamentele natuur, die van een levengevende geest, zou onveranderd blijven.

Toen hij met twee van zijn discipelen aan het wandelen was en ze hem niet herkenden, legt Marcus 16:12 uit dat de reden was dat hij een andere gedaante aannam. Hetzelfde woord dat hier wordt gebruikt als in Filippenzen, waar het spreekt over bestaan ​​in de vorm van God.

Daarna verscheen Jezus in een andere gedaante aan twee van hen terwijl ze door het land wandelden. (Marcus 16:12 NBV)

Dus Jezus zat niet vast aan het ene lichaam. Hij zou desgewenst een andere vorm kunnen aannemen. Waarom richtte hij het lichaam op dat hij had met al zijn wonden intact? Duidelijk, zoals het verslag van de twijfelende Thomas laat zien, om zonder enige twijfel te bewijzen dat hij inderdaad was opgestaan. Toch geloofden de discipelen niet dat Jezus in een vleselijke vorm bestond, deels omdat hij kwam en ging zoals geen enkel vleselijk persoon dat kan. Hij verschijnt in een afgesloten kamer en verdwijnt dan voor hun ogen. Als ze geloofden dat de vorm die ze zagen zijn werkelijke herrezen vorm was, zijn lichaam, dan zou niets van wat Paulus en Johannes schreven enige zin hebben.

Daarom vertelt Johannes ons dat we niet weten hoe we zullen zijn, alleen dat wat het ook is, we zullen zijn zoals Jezus nu is.

Maar zoals mijn ontmoeting met de 'vlees en been' Mormoon me leerde, zullen mensen geloven wat ze willen geloven, ondanks de hoeveelheid bewijs die je wilt presenteren. Laten we dus in een laatste poging de grondgedachte accepteren dat Jezus terugkeerde in zijn eigen verheerlijkte fysieke menselijke lichaam, in staat om buiten de ruimte te leven, in de hemel, waar het ook is.

Aangezien het lichaam waarin hij stierf het lichaam is dat hij nu heeft, en aangezien we weten dat dat lichaam terugkwam met gaten in zijn handen en gaten in zijn voeten en een grote snee in zijn zij, moeten we aannemen dat het zo doorgaat. Aangezien we zullen worden opgewekt in de gelijkenis van Jezus, kunnen we niets beters verwachten dan Jezus zelf kreeg. Aangezien hij herrees met zijn wonden intact, zullen wij dat ook zijn. Ben je kaal? Verwacht niet terug te komen met haar. Bent u geamputeerd en mist u misschien een been? Verwacht niet dat je twee benen hebt. Waarom zou je ze hebben, als het lichaam van Jezus niet hersteld kon worden van zijn wonden? Heeft dit verheerlijkte menselijke lichaam een ​​spijsverteringsstelsel? Zeker wel. Het is een menselijk lichaam. Ik neem aan dat er toiletten in de hemel zijn. Ik bedoel, waarom zou je een spijsverteringsstelsel hebben als je het niet gaat gebruiken. Hetzelfde geldt voor alle andere delen van het menselijk lichaam. Denk daar eens over na.

Ik breng dit gewoon tot zijn logische belachelijke conclusie. Kunnen we nu zien waarom Paulus dit idee dwaas noemde en op de vraagsteller antwoordde: "Jij dwaas!"

De noodzaak om de doctrine van de Drie-eenheid te verdedigen dwingt tot deze interpretatie en verplicht degenen die het promoten om door een aantal behoorlijk dwaze taalkundige hoepels te springen om de duidelijke uitleg van Paulus in 1 Korintiërs hoofdstuk 15 weg te redeneren.

Ik weet dat ik aan het einde van deze video opmerkingen ga krijgen om al deze redeneringen en bewijzen te verwerpen door me te besmeuren met het label 'Jehovah's Getuige'. Ze zullen zeggen: “Ah, je hebt de organisatie nog steeds niet verlaten. Je zit nog steeds vast aan al die oude JW-doctrines.” Dit is een logische misvatting die "de put vergiftigen" wordt genoemd. Het is een vorm van ad hominem-aanval, net zoals Getuigen gebruiken wanneer ze iemand als afvallige bestempelen, en is het resultaat van een onvermogen om het bewijs direct aan te pakken. Ik geloof dat het vaak voortkomt uit een gevoel van onzekerheid over de eigen overtuigingen. Mensen maken zulke aanvallen net zo vaak om zichzelf als ieder ander ervan te overtuigen dat hun overtuigingen nog steeds geldig zijn.

Trap niet in die tactiek. Kijk in plaats daarvan naar het bewijs. Verwerp een waarheid niet alleen omdat een religie waar je het niet mee eens bent deze ook gelooft. Ik ben het niet eens met het meeste van wat de Katholieke Kerk leert, maar als ik alles zou afwijzen waarin zij geloven - de misvatting van 'Schuldig door associatie' - zou ik toch niet in Jezus Christus als mijn verlosser kunnen geloven? Nou, zou dat niet dom zijn!

Kunnen we de vraag beantwoorden, hoe zullen we zijn? Ja en nee. Terugkomend op de opmerkingen van John:

Beste vrienden, we zijn nu Gods kinderen, en wat we zullen zijn is nog niet onthuld. We weten dat wanneer Hij verschijnt, we zoals Hij zullen zijn, omdat we Hem zullen zien zoals Hij is. (1 Johannes 3:2 Holman christelijke standaardbijbel)

We weten dat Jezus door God is grootgebracht en het lichaam van een levengevende geest heeft gekregen. We weten ook dat in die geestelijke vorm, met dat – zoals Paulus het noemde – geestelijk lichaam, Jezus een menselijke vorm kon aannemen, en meer dan één. Hij nam elke vorm aan die bij zijn doel zou passen. Toen hij zijn discipelen ervan moest overtuigen dat hij het was die was opgewekt en niet een of andere bedrieger, nam hij de vorm aan van zijn geslachte lichaam. Toen hij zich op de hoop wilde concentreren zonder zijn ware identiteit te onthullen, nam hij een andere vorm aan zodat hij met hen kon praten zonder hen te overweldigen. Ik geloof dat we in staat zullen zijn om hetzelfde te doen bij onze opstanding.

De andere twee vragen die we in het begin stelden waren: waar zullen we zijn en wat gaan we doen? Ik ben diep in speculatie om deze twee vragen te beantwoorden, want er is niet veel over geschreven in de Bijbel, dus neem het alsjeblieft met een korreltje zout. Ik geloof dat dit vermogen dat Jezus had ook aan ons zal worden gegeven: het vermogen om een ​​menselijke vorm aan te nemen met het doel om met de mensheid om te gaan, zowel om als heersers en als priesters op te treden voor de verzoening van allen terug in de familie van God. We zullen in staat zijn de vorm aan te nemen die we nodig hebben om harten te bereiken en geesten te bewegen tot de weg van rechtschapenheid. Als dat het geval is, dan beantwoordt dat de tweede vraag: waar staan ​​we?

Het heeft voor ons geen zin om in een verre hemel te zijn waar we geen interactie kunnen hebben met onze onderdanen. Toen Jezus wegging, liet hij de slaaf op zijn plaats om voor het weiden van de kudde te zorgen, omdat hij afwezig was. Als hij terugkeert, zal hij weer in staat zijn om de kudde te weiden, samen met de rest van de kinderen van God die hij tot zijn broers (en zussen) rekent. Hebreeën 12:23; Romeinen 8:17 zal daar enig licht op werpen.

Wanneer de Bijbel het woord 'hemelen' gebruikt, verwijst het vaak naar gebieden boven de mensheid: machten en heerschappijen. Onze hoop wordt mooi uitgedrukt in de brief van Paulus aan de Filippenzen:

Wat ons betreft, ons staatsburgerschap bestaat in de hemelen, vanwaaruit ook wij reikhalzend wachten op een verlosser, de Heer Jezus Christus, die ons vernederde lichaam zal omvormen tot zijn heerlijk lichaam volgens de werking van de macht die hij heeft, zelfs om alle dingen aan zichzelf te onderwerpen. (Filippenzen 3:20, 21)

Onze hoop is om deel uit te maken van de eerste opstanding. Het is waar we voor bidden. Welke plaats Jezus ook voor ons heeft klaargemaakt, het zal prachtig zijn. We zullen geen klacht hebben. Maar ons verlangen is om de mensheid te helpen terug te keren naar een staat van genade bij God, om opnieuw zijn aardse, menselijke kinderen te worden. Om dat te doen, moeten we met hen kunnen werken, zoals Jezus één op één werkte, oog in oog met zijn discipelen. Hoe onze Heer dat zal laten gebeuren, zoals ik heb gezegd, is op dit moment slechts gissen. Maar zoals Johannes zegt: "we zullen hem zien zoals hij is en wijzelf zullen naar zijn gelijkenis zijn." Dat is nu iets waard om voor te vechten. Dat is het waard om voor te sterven.

Heel erg bedankt voor het luisteren. Ook wil ik iedereen bedanken voor de steun die zij bij dit werk hebben geleverd. Medechristenen dragen hun kostbare tijd bij om deze informatie in andere talen te vertalen, om ons te ondersteunen bij de productie van video's en gedrukt materiaal, en met de broodnodige financiering. Bedankt iedereen.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    13
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x