Ik heb geen tijd om commentaar te geven op alle fouten die het Wachttorengenootschap maakt in zijn publicaties, maar zo nu en dan valt me ​​iets op en ik kan het met een goed geweten niet over het hoofd zien. Mensen zitten gevangen in deze organisatie omdat ze geloven dat het God is die de organisatie leidt. Dus als er iets is dat aantoont dat dit niet het geval is, dan vind ik dat we ons moeten uitspreken.

De organisatie gebruikt Spreuken 4:18 vaak om naar zichzelf te verwijzen als een manier om de verschillende fouten, valse voorspellingen en verkeerde interpretaties die ze hebben gemaakt te verklaren. Er staat:

"Maar het pad van de rechtvaardigen is als het heldere ochtendlicht Dat helderder en helderder wordt tot het volledige daglicht." (Spreuken 4:18 NWT)

Nou, dat pad lopen ze al bijna 150 jaar, dus het licht zou nu al verblindend moeten zijn. Maar tegen de tijd dat we klaar zijn met deze video, denk ik dat je zult zien dat niet vers 18 van toepassing is, maar het volgende vers:

“De weg van de goddelozen is als de duisternis; Ze weten niet waardoor ze struikelen.” (Spreuken 4:19 NWT)

Ja, aan het einde van deze video ziet u het bewijs dat de organisatie de greep op een van de fundamentele aspecten van het christendom heeft verloren.

Laten we beginnen met het bestuderen van het Wachttoren-studie-artikel 38 getiteld "Nader dicht bij uw geestelijke familie" uit de studie-editie van september 2021 van de Wachttoren, die in de week van 22 tot 28 november 2021 in de gemeente werd bestudeerd.

Laten we beginnen met de titel. Als de Bijbel over een christelijk gezin spreekt, is dat niet metaforisch, maar letterlijk. Christenen zijn letterlijk kinderen van God en Jehovah is letterlijk hun Vader. Hij geeft hun leven, en niet alleen leven, maar eeuwig leven. Christenen kunnen dus terecht naar elkaar verwijzen als broeders en zusters, omdat ze allemaal dezelfde Vader delen, en dat is het punt van dit artikel, en over het algemeen moet ik het eens zijn met enkele van de geldige schriftuurlijke punten die het artikel maakt.

Het artikel stelt ook in paragraaf 5 dat "Jezus ons, net als een oudere broer, leert hoe we onze Vader moeten respecteren en gehoorzamen, hoe we kunnen voorkomen dat we Hem mishagen en hoe we zijn goedkeuring kunnen krijgen."

Als dit het allereerste artikel van de Wachttoren is dat u ooit leest, zou u de conclusie trekken dat Jehovah's Getuigen, de gewone man, dat wil zeggen, Jehovah God als hun Vader beschouwen. Met God als hun Vader zijn ze allemaal broers en zussen, deel van één grote, gelukkige familie. Ze zien Jezus Christus ook als een oudere broer.

De meeste Getuigen zouden het eens zijn met die beoordeling van hun status bij God. Toch is dat niet wat ze geleerd hebben door de Organisatie. Ze worden geleerd dat ze in plaats van kinderen van God te zijn, op zijn best vrienden van God zijn. Daarom kunnen ze hem niet legitiem Vader noemen.

Als je je gemiddelde Jehova's Getuige vraagt, zal hij zeggen dat hij een kind van God is, maar zal hij het tegelijkertijd eens zijn met de leer van het Wachttorengenootschap dat de andere schapen - een groep die bijna 99.7% van alle Jehova's Getuigen uitmaakt - alleen van God zijn vrienden, Jehovah's vrienden. Hoe kunnen ze twee van zulke tegenstrijdige ideeën in hun hoofd houden?

Ik verzin dit niet. Dit is wat het Insight-boek over de andere schapen te zeggen heeft:

 het-1 blz. 606 Rechtvaardig verklaren

In een van Jezus' illustraties, of gelijkenissen, die betrekking hebben op de tijd van zijn komst in Koninkrijksheerlijkheid, worden personen die met schapen worden vergeleken, als „rechtvaardigen” aangeduid. (Mt 25:31-46) Het is echter opmerkelijk dat in deze illustratie deze „rechtvaardigen” worden voorgesteld als afgescheiden en onderscheiden van degenen die Christus „mijn broeders” noemt. (Mt 25:34, 37, 40, 46; vergelijk Heb 2:10, 11.) Omdat deze met schapen te vergelijken personen hulp verlenen aan Christus' geestelijke „broeders” en zo hun geloof in Christus zelf tonen, worden zij door God gezegend en worden zij „rechtvaardigen” genoemd.” Net als Abraham worden ze als vrienden van God beschouwd, of rechtvaardig verklaard. (Jak 2:23)

Ze zijn dus allemaal vrienden van God. Gewoon één grote, gelukkige vriendengroep. Dat betekent dat God niet hun Vader kan zijn en Jezus niet hun broer. Jullie zijn allemaal gewoon vrienden

Sommigen zullen tegenwerken, maar kunnen ze niet zowel kinderen van God als vrienden van God zijn? Niet volgens de Wachttoren-doctrine.

“…Jehovah heeft zijn gezalfden rechtvaardig als zonen en de andere schapen rechtvaardig als vrienden…” (w12 7 / 15 p. 28 par. 7)

Om uit te leggen, of je een kind van God bent - of God je ook als zijn vriend beschouwt of niet, is niet relevant - als je een kind van God bent, krijg je de erfenis die je toekomt. Het feit dat volgens de leer van de Wachttoren, Jehovah de andere schapen niet rechtvaardig verklaart als zijn kinderen, betekent dat ze niet zijn kinderen zijn. Alleen kinderen krijgen de erfenis.

Herinner je je de gelijkenis van de verloren zoon nog? Hij vroeg zijn vader om hem zijn erfenis te geven, die hij vervolgens nam en verkwanselde. Als hij alleen de vriend van die man was geweest, zou er geen erfenis zijn geweest om om te vragen. Zie je, als de andere schapen zowel vrienden als kinderen waren, dan zou de Vader hen rechtvaardig verklaren als zijn kinderen. (Trouwens, er is geen plaats in de Schrift waar we vinden dat God christenen rechtvaardig verklaart als zijn vrienden. Het Besturende Lichaam heeft dat zojuist verzonnen, een lering uit het niets gecreëerd, net zoals ze deden met de overlappende generatie.

Er is één schriftplaats in Jakobus 2:23 waar we zien dat Abraham rechtvaardig wordt verklaard als Gods vriend, maar dat was voordat Jezus Christus zijn leven gaf om ons terug te brengen in Gods familie. Daarom leest u nooit dat Abraham Jehovah „Abba Vader” noemde. Jezus kwam en opende voor ons de weg om geadopteerde kinderen te worden.

“Maar aan allen die hem ontvingen, gaf hij het gezag om Gods kinderen te worden, omdat ze geloof oefenden in zijn naam. 13 En zij werden niet uit bloed of uit een vleselijke wil of uit de wil van de mens geboren, maar uit God.” (Johannes 1:12, 13)

Merk op dat er staat: "aan allen die hem ontvingen, gaf hij autoriteit om Gods kinderen te worden". Er staat toch niet tegen de eerste 144,000 die hem ontvingen? Dit is geen verkoop die het eerst komt, het eerst maalt. De eerste 144,000 shoppers krijgen een coupon voor één gratis eeuwig leven.

Waarom zou de organisatie iets leren dat in tegenspraak is met haar eigen doctrine? Nog maar een jaar geleden was er nog een Wachttoren-studie-artikel dat het hele idee van een gezin tegensprak. In het aprilnummer 2020, Study Article 17, worden we getrakteerd op deze titel: “I Have Called You Friends”. Dat is Jezus die tot zijn discipelen spreekt. Dat is niet Jehovah die tot ons spreekt. Dan krijgen we deze doos met de titel: "Vriendschap met Jezus leidt tot vriendschap met Jehovah". Werkelijk? Waar zegt de Bijbel dat? Dat doet het niet. Ze hebben het verzonnen. Als je de twee artikelen vergelijkt, zul je merken dat de huidige van september van dit jaar vol staat met schriftuurlijke verwijzingen om de leer te ondersteunen dat christenen Gods kinderen zijn en dat het ook zo zou moeten zijn, want dat zijn ze. De april 2020 maakt echter veel aannames, maar biedt geen Schriftplaatsen om het idee te ondersteunen dat christenen Gods vrienden zijn.

Aan het begin van deze video zei ik je dat we bewijs zouden zien dat de organisatie de greep op een van de fundamentele aspecten van het christendom heeft verloren. Dat gaan we nu zien.

In het artikel over vriendschap met God van april 2020 doen ze eigenlijk deze verbluffende uitspraak: „We moeten niet te veel en niet te weinig belang hechten aan onze liefde voor Jezus. — Johannes 16:27.”

Op een typische manier hebben ze een Bijbelverwijzing bij deze uitspraak gevoegd in de hoop dat de lezer zal aannemen dat het schriftuurlijke ondersteuning biedt voor wat ze beweren en op typische wijze doet het dat niet. Niet eens in de buurt.

"Want de Vader zelf heeft genegenheid voor u, omdat u genegenheid voor mij hebt gehad en hebt geloofd dat ik als Gods vertegenwoordiger ben gekomen." (Johannes 16:27)

Er is niets dat de christen waarschuwt voor te veel liefde voor Jezus.

Waarom zeg ik dat dit een verbluffende uitspraak is? Omdat ik verbijsterd ben hoe ver ze van de waarheid zijn afgedwaald. Omdat ik niet kan geloven dat ze het contact met het fundamentele fundament van het christendom, namelijk liefde, zo hebben verloren, dat ze denken dat het op enigerlei wijze gereguleerd, beperkt, beperkt moet worden. De Bijbel vertelt ons precies het tegenovergestelde:

„Aan de andere kant is de vrucht van de geest liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtaardigheid, zelfbeheersing. Tegen zulke dingen is er geen wet.” (Galaten 5:22, 23)

Wat betekent het om te zeggen dat er geen wet is tegen zulke dingen? Het betekent dat er geen beperkingen, geen limieten, geen regels zijn die deze dingen regelen. Omdat liefde de eerste is die wordt genoemd, betekent dit dat we er geen limiet op kunnen stellen. Deze liefde is christelijke liefde, agape-liefde. Er zijn vier woorden voor liefde in het Grieks. Een voor de liefde die wordt bepaald door passie. Een ander voor de instinctieve liefde die men heeft voor het gezin. Nog een andere uit liefde voor vriendschap. Die hebben allemaal een limiet. Te veel van een van deze kan een slechte zaak zijn. Maar voor de liefde die we voor Jezus hebben, agape liefde, is er geen limiet. Anders stellen, zoals het artikel in de Wachttoren van april 2020 doet, is in tegenspraak met de wet van God. Om verder te gaan dan wat er staat. Om een ​​regel op te leggen waarvan God zegt dat die er niet mag zijn.

Het identificerende kenmerk van het ware christendom is liefde. Jezus zelf vertelt ons dat in Johannes 13:34, 35, een schriftplaats die we allemaal goed kennen. Deze verklaring van een Wachttoren die is beoordeeld door alle leden van het Besturende Lichaam - omdat ze ons vertellen dat ze alle studieartikelen doornemen - geeft aan dat ze hun besef hebben verloren van wat christelijke liefde is. Echt, ze lopen in duisternis en struikelen over dingen die ze niet kunnen zien.

Om het sombere niveau van bijbelbegrip te tonen dat aanwezig is bij degenen die veronderstellen Gods kanaal te zijn, moet u eens kijken naar deze illustratie uit paragraaf 6 van artikel 38 van de Wachttoren van september 2021.

Zie je het probleem? De engel heeft vleugels! Wat? Strekt hun bijbelonderzoek zich uit tot mythologie? Studeren ze renaissancekunst voor hun illustraties? Engelen hebben geen vleugels. Niet letterlijk. De cherubijnen op het deksel van de Ark des Verbonds hadden vleugels, maar dat was een snijwerk. Er zijn levende wezens die in sommige visioenen met vleugels verschijnen, maar die gebruiken zeer symbolische beelden om ideeën over te brengen. Ze zijn niet bedoeld om letterlijk genomen te worden. Als u een zoekopdracht uitvoert op het woord engel in de Bijbel en alle verwijzingen doorzoekt, zult u er geen vinden waar een engel met een paar vleugels fysiek een mens bezocht. Toen engelen aan Abraham en Lot verschenen, werden ze 'mannen' genoemd. Over vleugels werd niet gesproken. Toen Daniël door Gabriël en anderen werd bezocht, beschrijft hij hen als mannen. Toen Mary te horen kreeg dat ze een zoon zou krijgen, zag ze een man. In geen van de bezoeken van engelen die trouwe mannen en vrouwen ontvingen, werd ons verteld dat de boodschappers gevleugeld waren. Waarom zouden ze zijn? Net als Jezus die in een afgesloten kamer verscheen, kunnen deze boodschappers in en uit onze realiteit glippen.

Deze gevleugelde engelillustratie is zo dwaas dat het een schande is. Het geeft een verkeerde voorstelling van de Bijbel en geeft meer koren op de molen van degenen die alleen Gods woord in diskrediet proberen te brengen. Wat moeten we denken? Dat de engel uit de lucht naar beneden kwam om een ​​landing te maken bij onze Heer? Je zou denken dat het klapperen van die enorme vleugels de discipelen zou hebben gewekt die in de buurt lagen te slapen. Je weet dat ze beweren trouw en discreet te zijn. Een ander woord voor discreet is wijs. Wijsheid is de praktische toepassing van kennis, maar als je geen echte Bijbelkennis hebt, is het moeilijk om wijs te zijn.

Je hebt weleens horen zeggen dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Als je het bodemloze niveau van de beurs op het hoofdkantoor van JW wilt begrijpen, geef ik je dit.

Wat kunnen we nu van dit alles meenemen? Jezus zei: "Een leerling staat niet boven de leraar, maar iedereen die volledig is opgeleid, zal zijn als zijn leraar." (Lucas 6:40 NBV). Met andere woorden, een leerling is niet beter dan zijn leraar. Als je de Bijbel leest, dan is je leraar God en je Heer Jezus, en zul je voor altijd in kennis toenemen. Als uw leraar echter de Wachttoren en de andere publicaties van de organisatie is. Hmm, dat doet me denken aan iets wat Jezus zei:

‘Want wie heeft, hem zal meer worden gegeven, en hij zal overvloedig worden; maar wie niet heeft, zelfs wat hij heeft, zal hem ontnomen worden.” (Matteüs 13:12)

Bedankt voor het kijken en voor het steunen van dit kanaal.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    45
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x