[Dit artikel is bijgedragen door Vintage]

Het doel van dit artikel is het schrijven van liedjes voor christelijke vergaderingen te promoten. Ik zou vooral een lied willen zingen als ik een communiefeest bijwoon. Ter gelegenheid van de herdenking van Christus' dood hebben we de gelegenheid om te zingen over onze waardering voor zijn offer en voor Jehovah's liefdevolle voorziening om de mensheid te redden. Deze lijst met schriftuurlijke teksten kan christelijke songwriters als inspiratiebron dienen:

1 Korinthiërs 5:7, 8; 10:16, 17; 10:21; 11:26, 33
2 Corinthians 13: 5
Matt 26: 28
Mark 14: 24
Johannes 6:51, 53; 14:6; 17:1-26

Niet alle songwriters kunnen een muziekinstrument bespelen. Dus ze kunnen het lied dat ze hebben gecomponeerd zingen voor een andere persoon die de vaardigheid heeft om de muzieknotatie van hun melodie te schrijven. Ook kan een muzikant noten lezen en een instrument goed bespelen, maar geen ervaring hebben met het componeren van melodieën. Ik kan piano spelen, maar ik had geen kennis van akkoordenschema's. Ik vind vooral deze korte video leuk en vond het erg nuttig bij het leren van akkoordprogressies en het componeren van een nummer: Hoe akkoordenschema's te schrijven - Basisprincipes van het schrijven van liedjes [Muziektheorie - Diatonische akkoorden].

De componist van een nummer kan besluiten om te betalen voor het auteursrecht op dat nummer voordat het online wordt gezet. Dit zou een zekere mate van bescherming bieden tegen het feit dat iemand anders het eigendom van dat nummer zou claimen. In de Verenigde Staten kan een verzameling van ongeveer tien nummers auteursrechtelijk worden beschermd als album voor slechts iets meer geld dan het kost om slechts één nummer te copyrighten. Een vierkant plaatje, an . genoemd Albumhoes wordt online gebruikt om een ​​verzameling nummers te identificeren.

Bij het schrijven van de tekst van lofliederen kunnen die woorden op natuurlijke wijze uit het hart vloeien, of ze kunnen gebed en enig onderzoek vereisen. Het schrijven van woorden die zowel mooi als schriftuurlijk nauwkeurig zijn, zorgt voor een plezierige en opbouwende ervaring voor alle broeders en zusters, die allemaal die woorden zullen zingen als hun eigen gevoelens. Het is de verantwoordelijkheid om teksten te schrijven die God en zijn Zoon eren.

Ik hoop dat christenen zullen genieten van hun vrijheid van meningsuiting om lofliederen voor onze Vader en Jezus te componeren. Het zou bijzonder leuk zijn om een ​​selectie van mooie liederen te hebben om uit te kiezen voor onze communievieringen en reguliere bijeenkomsten.

[Houd reacties op dit artikel beperkt tot samenwerkingen op muzikale composities.]

 

8
0
Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x