Binnen enkele uren na de sluiting van de Jaarvergadering van 2021 van de Watch Tower Bible and Tract Society stuurde een vriendelijke kijker me de hele opname door. Ik weet dat andere YouTube-kanalen dezelfde opname hebben gemaakt en uitgebreide recensies van de bijeenkomst hebben geproduceerd, waarvan ik zeker weet dat velen van jullie deze hebben gezien. Ik heb mijn recensie tot nu toe uitgesteld omdat ik alleen de Engelse opname had en aangezien ik deze video's in het Engels en Spaans produceer, moest ik wachten tot het Genootschap zijn Spaanse vertaling produceerde, wat het nu heeft gedaan, in ieder geval voor de eerste een deel.

Het is niet mijn bedoeling met het produceren van recensies zoals deze de mannen van het Besturende Lichaam belachelijk te maken, hoe verleidelijk dat ook mag zijn vanwege de belachelijke dingen die ze soms zeggen en doen. In plaats daarvan is mijn doel om hun valse leringen aan het licht te brengen en de kinderen van God, alle ware christenen, te helpen zien wat de Bijbel echt leert.

Jezus zei: “Want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan ​​en ze zullen grote tekenen en wonderen doen om, indien mogelijk, zelfs de uitverkorenen te misleiden. Kijk! Ik heb je gewaarschuwd." (Mattheüs 24:24, 25 Nieuwe-Wereldvertaling)

Ik moet bekennen dat het vermoeiend is om de video's van de organisatie te bekijken. In mijn jeugd zou ik dit spul hebben opgegeten, genietend van al het "nieuwe licht" dat vanaf het platform werd onthuld. Nu zie ik het voor wat het is: ongegronde speculatie bedoeld om valse leringen te promoten die oprechte christenen ervan weerhouden de ware aard van onze redding te leren kennen.

Zoals ik al zei in een eerdere recensie van een toespraak van een lid van het Besturend Lichaam enkele maanden geleden, is het een gedocumenteerd wetenschappelijk feit dat wanneer iemand wordt voorgelogen en dit weet, het gebied van de hersenen dat oplicht onder MRI-scans hetzelfde gebied is die actief wordt wanneer ze naar iets walgelijks of weerzinwekkends kijken. We zijn ontworpen om leugens walgelijk te vinden. Het is alsof we een maaltijd van rottend vlees voorgeschoteld krijgen. Dus luisteren naar en analyseren van deze gesprekken is geen gemakkelijke taak, dat verzeker ik u.

Dat is het geval met een lezing van Geoffrey Jackson op de jaarvergadering van 2021 waarin hij introduceert wat de organisatie graag noemt, "nieuw licht", over de JW-interpretatie van Johannes 5:28, 29, die spreekt over twee opstandingen en Daniël hoofdstuk 12 dat, spoiler alert, hij denkt te verwijzen naar 1914 en verder naar de Nieuwe Wereld.

Er zit zoveel materiaal in Jackson's New Light talk dat ik heb besloten het in twee video's te verdelen. (Trouwens, wanneer ik in deze video 'nieuw licht' zeg, worden de luchtaanhalingen verondersteld, aangezien ik de term spottend gebruik, omdat het verdient te worden gebruikt door serieuze Bijbelonderzoekers.)

In deze eerste video gaan we het hebben over de kwestie van de redding van de mensheid. We zullen alles wat Jackson zegt onderzoeken in het licht van de Schrift, inclusief zijn nieuwe licht op de twee opstandingen in Johannes 5:28, 29. In de tweede video, die een week of twee na de eerste wordt uitgebracht, zal ik laten zien hoe de Governing Lichaam heeft, door meer nieuw licht op het boek Daniël te werpen, opnieuw onbewust hun eigen hoeksteenleer van de 1914 Aanwezigheid van Christus ondermijnd. David Splane deed het voor het eerst in 2014 toen hij het gebruik van antitypes verwierp, maar nu hebben ze nog een andere manier gevonden om hun eigen leringen te ondermijnen. Ze vervullen werkelijk de woorden van Spreuken 4:19. “De weg van de goddelozen is als de duisternis; Ze weten niet waardoor ze struikelen.” (Spreuken 4:19)

Trouwens, ik zal een link naar die David Splane-revisie van "nieuw licht" in de beschrijving van deze video plaatsen.

Dus laten we de eerste clip van Jackson's talk afspelen.

Geoffrey: Wiens namen staan ​​in dit boek des levens? We gaan samen vijf verschillende groepen personen beschouwen, van wie sommigen hun naam in het boek des levens hebben en anderen niet. Laten we dus deze presentatie bekijken waarin deze vijf groepen worden besproken. De eerste groep, degenen die zijn geselecteerd om met Jezus in de hemel te regeren. Staan hun namen in dit boek des levens geschreven? Volgens Filippenzen 4:3 is het antwoord "ja", maar ook al zijn ze gezalfd met de Heilige Geest, ze moeten nog steeds trouw blijven om hun naam permanent in dit boek te krijgen.

 Eric: De eerste groep zijn dus de gezalfde kinderen van God waarover we lezen in Openbaring 5:4-6. Geen probleem. Het is natuurlijk niet aan ons om te zeggen of Fred Franz, Nathan Knorr, JF Rutherford en CT Russell tot die groep behoren, maar wat dan ook ... laten we op dit punt niet vastlopen.

Geoffrey: De tweede groep, de grote menigte overlevenden van Armageddon; zijn de namen van deze getrouwen nu geschreven in het boek des levens? Ja. En als ze Armageddon hebben overleefd, zullen hun namen dan nog steeds in het boek des levens staan? Ja, hoe weten we dat? In Mattheüs 25:46 zegt Jezus dat deze met schapen te vergelijken personen eeuwig leven tegemoet gaan, maar betekent dit dat ze aan het begin van de duizendjarige regering eeuwig leven krijgen? Nee. Openbaring 7:17 vertelt ons dat Jezus hen naar bronnen van water des levens zal leiden, zodat ze niet meteen eeuwig leven ontvangen. Hun namen zijn echter als het ware met potlood in het boek des levens geschreven.

Eric Geoffrey, waar spreekt de Bijbel over een grote schare overlevenden van Armageddon? U moet ons een schriftuurlijke verwijzing laten zien. Openbaring 7:9 spreekt van een grote schare, maar zij komen uit de grote verdrukking NIET Armageddon, en zij maken deel uit van de eerste groep die u noemde, de gezalfden, leden van de eerste opstanding. Hoe weten we dit, Geoffrey? Omdat de grote schare in de hemel voor de troon van God staat en God dag en nacht aanbidt in zijn heiligdom, het binnenste deel van de tempel, het heilige der heiligen, dat in het Grieks de naos, de plaats waar God zou wonen. Dit past nauwelijks bij een aardse klasse van zondaars die geen deel uitmaken van de opstanding van de rechtvaardigen.

Als je je afvraagt ​​waarom Geoffrey Jackson dit onthullende stukje Grieks niet met zijn publiek deelt, denk ik dat dat komt omdat hij afhankelijk is van de vertrouwende naïviteit van zijn publiek. Naarmate we verder komen in deze lezing, zul je hem veel uitspraken zien doen zonder ze te staven met de Schrift. Jehovah waarschuwt ons:

"De naïeve persoon gelooft elk woord, maar de schrandere overdenkt elke stap." (Spreuken 14:15)

We zijn niet langer naïef zoals we ooit waren, Geoffrey, dus je zult beter je best moeten doen.

Hier is nog een feit dat Mr. Jackson wil dat we negeren: Armageddon wordt slechts één keer genoemd in de Schrift in Openbaring 16:16 en op geen enkele plaats is het verbonden met de grote schare. Er wordt gezegd dat ze uit de grote verdrukking komen, die in deze context slechts één keer in Openbaring wordt genoemd, en die verdrukking is nooit gekoppeld aan Armageddon. We hebben hier te maken met een stortvloed aan speculaties, zoals nog duidelijker zal worden naarmate dit gesprek vordert.

Geoffrey: De derde groep, de geiten die in Armageddon vernietigd zullen worden. Hun namen staan ​​niet in het boek des levens. 2 Thessalonicenzen 1:9 zegt ons: „Zelfs dezen zullen de gerechtelijke straf van eeuwige vernietiging ondergaan.” Hetzelfde kan gezegd worden van degenen die opzettelijk tegen de Heilige Geest hebben gezondigd. Ook zij ontvangen eeuwige vernietiging, geen eeuwig leven.

Eric: Jackson zegt dat Mattheüs 25:46 niet meent wat er staat. Laten we dat vers voor onszelf lezen.

„Dezen zullen vertrekken in de eeuwige afsnijding, maar de rechtvaardigen in het eeuwige leven.” (Matteüs 25:46 NWT)

Dit is het vers waarmee Jezus' gelijkenis van de schapen en de bokken wordt afgesloten. Jezus vertelt ons dat als we niet barmhartig handelen jegens zijn broeders, door de armen te voeden en te kleden, de zieken te verzorgen, de lijdenden in de gevangenis te troosten, we eindigen in "eeuwige afsnijding". Dat betekent dat we voor altijd sterven. Als je dat leest, zou je dan aannemen dat het niet betekent wat er staat? Zou je aannemen dat het betekent dat de geiten niet voor altijd sterven, maar 1,000 jaar blijven leven en alleen als je op dezelfde manier blijft handelen, zullen ze uiteindelijk, aan het einde van 1,000 jaar, voor eeuwig sterven? Nee natuurlijk niet. Je zou goed begrijpen dat Jezus meent wat hij zegt; dat wanneer Jezus op zijn rechterstoel zit - wanneer dat ook is - dat zijn oordeel definitief is, niet voorwaardelijk. In feite, zoals we zo zullen zien, is dat ook wat Geoffrey Jackson gelooft over de geiten, maar alleen over de geiten. Hij vindt de andere helft van de straf voorwaardelijk. Hij denkt dat de schapen geen eeuwig leven krijgen, maar in plaats daarvan een kans van 1000 jaar krijgen om dat te bereiken.

Jezus oordeelt de schapen en zegt hun dat ze rechtvaardig zijn en het eeuwige leven in zullen gaan. Hij zegt niet dat ze voorlopig rechtvaardig zijn verklaard, maar hij is er nog steeds niet zo zeker van, dus ze hebben nog eens 1,000 jaar nodig voordat hij er zeker van kan zijn ze eeuwig leven te geven, dus zal hij hun namen voorlopig in het boek schrijven in potlood, en als ze zich een millennium blijven gedragen, dan en alleen dan zal hij zijn balpen tevoorschijn halen en hun namen met inkt opschrijven zodat ze voor altijd kunnen leven. Hoe komt het dat Jezus de harten van de gezalfden binnen één mensenleven kan beoordelen en hun onsterfelijk leven kan schenken, maar hij heeft nog eens 1,000 jaar nodig om zeker te zijn van deze zogenaamde rechtvaardige groep overlevenden van Armageddon?

Laten we even terzijde bedenken dat dit een gelijkenis is en dat het, net als alle gelijkenissen, niet bedoeld is om een ​​hele theologie te onderwijzen, of om een ​​theologisch platform te creëren voor een door mensen gemaakte doctrine, maar eerder om een ​​specifiek punt te maken. Het punt hier is dat degenen die zonder genade jegens anderen handelen, zonder genade geoordeeld zullen worden. Hoe eerlijk zijn Jehovah's Getuigen als ze worden afgemeten aan die standaard van oordeel? Zijn ze overvloedig in daden van barmhartigheid? Vormen liefdadigheidswerken een zichtbaar onderdeel van het geloof van Jehovah's Getuigen? Als u een van Jehovah's Getuigen bent, kunt u dan voorbeelden van uw gemeente noemen, niet van individuen... uw gemeente voedt de hongerigen, kleedt behoeftigen, biedt onderdak aan daklozen, gastvrijheid voor de buitenlander, zorgt voor zieken en troost voor degenen die lijden onder verdrukking?

Nee zei.

Terugkomend op Jacksons toespraak.

Geoffrey: Laten we het nu hebben over nog twee groepen, degenen die zullen worden opgewekt in de Nieuwe Wereld. Maar laten we eerst samen Handelingen 24:15 lezen; daar zegt de apostel Paulus: „Ik heb hoop op God, naar welke hoop deze mannen ook uitkijken, dat er een opstanding zal zijn van zowel de rechtvaardigen als de onrechtvaardigen.” De vierde groep zijn dus de rechtvaardigen die zijn gestorven. Deze omvatten enkele van onze dierbaren.

Eric: “Als het ware met potlood”.

Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe inlegkunde kan ons misleiden van de waarheid van God naar de leringen van mensen. Jackson moet een doctrine steunen die leert dat de overgrote meerderheid van de christenen niet gezalfd zijn met heilige geest, Jezus niet als hun middelaar hebben, zich moeten onthouden van het eten van brood en wijn die symbool staan ​​voor het levensreddende vlees en bloed van onze Heer, en moeten zich neerleggen bij het streven naar nog eens 1,000 jaar om zich te meten, zodat ze eindelijk het eeuwige leven kunnen krijgen na nog een laatste test, alsof Armageddon niet genoeg was. Natuurlijk is er geen plaats in de Schrift - laat me duidelijk zijn - er is geen plaats in de Schrift waar zo'n secundaire klasse of groep trouwe christenen wordt beschreven. Deze groep bestaat alleen binnen de publicaties van de Watch Tower Corporation. Het is een complete verzinsel die teruggaat tot de uitgaven van 1 en 15 augustus 1934 van de Wachttoren, en is gebaseerd op een berg door mensen gemaakte en verzonnen en belachelijk overdreven profetische antitypische toepassingen. Je moet het zelf lezen om me te geloven. De afsluitende paragrafen van die studiereeks maken heel duidelijk dat het de bedoeling was om een ​​klassenscheiding tussen geestelijken en leken te creëren. Die nummers zijn uit de Watchtower-bibliotheek verwijderd, maar je kunt ze nog steeds online vinden. Ik zou de website, AvoidJW.org, aanraden als je geïnteresseerd bent in het vinden van oude Wachttoren-publicaties.

Dus opgezadeld met de noodzaak om een ​​onschriftuurlijke ideologie te ondersteunen die bij zijn theologie past, grijpt Jackson naar een enkel vers, Openbaring 7:17, als bewijs "omdat het Lam, dat in het midden van de troon is, hen zal hoeden en zal leiden hen naar bronnen van wateren des levens. En God zal elke traan uit hun ogen wegwissen.”” (Openbaring 7:17, NWT)

Maar is dat een bewijs? Zou dit niet van toepassing kunnen zijn op gezalfde christenen? Johannes schreef dit aan het einde van de eerste eeuw en gezalfde christenen lezen het sindsdien. Heeft Jezus, het Lam van God, hen al die eeuwen niet naar de wateren des levens geleid?

Laten we er exegetisch naar kijken, en de Bijbel zichzelf laten uitleggen in plaats van eisegetisch de vooropgezette theologische visie van een organisatie op te leggen aan de Schrift.

Je ziet dat Jackson ons moet laten geloven dat de Grote Verdrukking is gekoppeld aan Armageddon - een link die nergens in de Schrift wordt gemaakt - en dat de Grote Menigte van Openbaring verwijst naar de andere schapen van Johannes 10:16 - een andere link die nergens in de Schrift wordt gemaakt.

Jackson gelooft dat de Great Crowd Armageddon-overlevenden zijn. Oké, laten we met dat in gedachten het verslag in Openbaring 7:9-17 van de Nieuwe-Wereldvertaling lezen.

"Na deze dingen zag ik, en zie! een grote schare [overlevenden van Armageddon], die niemand kon tellen, uit alle natiën en stammen en volken en talen.” (Openbaring 7:9a)

Oké, logischerwijs kan de grote menigte die hier wordt genoemd, geen Jehovah's Getuigen zijn, omdat de Organisatie ze elk jaar nummert en het aantal publiceert. Het is een getal dat kan worden geteld. Jehovah's Getuigen vormen geen grote schare die niemand kan tellen.

... staande voor de troon en voor het Lam, gekleed in witte gewaden; (Openbaring 7:9b)

Wacht even, volgens Openbaring 6:11 zijn de enige christenen die witte gewaden krijgen, gezalfde christenen, nietwaar? Laten we een beetje meer lezen.

"Dit zijn degenen die uit de grote verdrukking komen, en zij hebben hun gewaden gewassen en wit gemaakt in het bloed van het Lam." (Openbaring 6:11)

Dat lijkt niet te passen bij de andere schapen van Jehovah's Getuigen die niet mogen drinken van de wijn die het levensreddende bloed van Jezus vertegenwoordigt. Ze moeten het weigeren als het voor hun neus wordt doorgegeven, nietwaar?

Daarom staan ​​ze voor de troon van God; en zij bewijzen hem dag en nacht heilige dienst in zijn tempel; en Degene die op de troon zit, zal zijn tent over hen uitspreiden. (Openbaring 7:15)

Wacht even. Hoe kan dit overeenkomen met mensen op aarde die nog steeds zondaars zijn tijdens de 1000-jarige regering van Christus? Zoals ik aan het begin van deze video al zei, is het woord voor "tempel" hier: naos wat verwijst naar het innerlijke heiligdom, de plaats waar Jehova zou wonen. Dat betekent dus dat de grote schare in de hemel is, voor Gods troon, in zijn tempel, omringd door Gods heilige engelen. Dat past niet bij een aardse klasse van christenen die nog steeds zondaars zijn en daarom de toegang wordt ontzegd tot de heilige plaatsen waar God woont. Nu komen we bij vers 17.

“Omdat het Lam, dat in het midden van de troon is, hen zal weiden en hen zal leiden naar bronnen van wateren des levens. En God zal elke traan uit hun ogen wegwissen.” (Openbaring 7:17)

Oke! Aangezien Jackson ervan houdt om beweringen te doen, laat me er een doen, maar ik zal de mijne staven met een schriftgedeelte. Vers 17 verwijst naar gezalfde christenen. Dat is mijn bewering. Later, in Openbaring, schrijft Johannes:

En Degene die op de troon zat zei: „Zie! Ik maak alle dingen nieuw.” Ook zegt hij: „Schrijf, want deze woorden zijn getrouw en waarachtig.” En hij zei tegen mij: “Ze zijn uitgekomen! Ik ben de Alfa en de O·meʹga, het begin en het einde. Aan iedereen die dorst heeft, zal ik gratis uit de fontein van het water des levens geven. Iedereen die overwint, zal deze dingen beërven, en ik zal zijn God zijn en hij zal mijn zoon zijn. (Openbaring 21:5-7)

Dit is duidelijk spreken tot de kinderen van God, de gezalfden. Drinken uit water. Dan schrijft Johannes:

16 „'Ik, Jezus, heb mijn engel gezonden om tot U mensen te getuigen van deze dingen voor de gemeenten. Ik ben de wortel en het nageslacht van David, en de heldere morgenster.'”

17 En de geest en de bruid blijven zeggen: „Kom!” En laat iedereen die het hoort zeggen: “Kom!” En laat iedereen die dorst heeft komen; laat iedereen die wil het water van het leven gratis nemen. (Openbaring (Openbaring 22:16, 17)

Johannes schrijft aan gemeenten van gezalfde christenen. Let nog eens op dezelfde taal die we in Openbaring 7:17 zien „omdat het Lam, dat in het midden van de troon is, hen zal weiden en hen zal leiden naar bronnen van wateren des levens. En God zal elke traan uit hun ogen wegwissen.” (Openbaring 7:17). Moeten we geloven dat, met al dit bewijs dat wijst op gezalfde christenen met een hemelse hoop, de Grote Menigte zondige menselijke overlevenden van Armageddon zijn?

Laten we doorgaan:

Geoffrey: Dus de vierde groep zijn de rechtvaardigen die zijn gestorven. Deze omvatten enkele van onze dierbaren. Staan hun namen in het boek des levens? Ja. Openbaring 17:8 vertelt ons dat dit boek al bestaat sinds de grondlegging van de wereld. Jezus verwees naar Able als levend vanaf de grondlegging van de wereld. We kunnen dus aannemen dat zijn naam de eerste naam was die in dat boek stond. Sinds die tijd hebben miljoenen andere rechtvaardigen hun naam aan dit boek toegevoegd. Nu is hier een belangrijke vraag. Toen deze rechtvaardigen stierven, werden hun namen uit het boek des levens verwijderd? Nee, ze leven nog steeds in Jehovah's herinnering. Bedenk dat Jezus zei dat Jehovah geen God is van de doden, maar van de levenden, want voor hem leven ze allemaal. De rechtvaardigen zullen hier op aarde weer tot leven worden gebracht met hun namen nog steeds geschreven in het boek des levens. Ze deden goede dingen voordat ze stierven, dus daarom zullen ze deel uitmaken van de opstanding van de rechtvaardigen.

Eric: Ik ga hier niet veel tijd aan besteden omdat ik al een uitgebreide video heb gemaakt over de toepassing van de gelijkenis van schapen en geiten. Hier is een link ernaar, en ik zal er nog een in de beschrijving van deze video plaatsen. Getuigen wordt geleerd dat deze gelijkenis niet zomaar een gelijkenis is, maar een profetie die bewijst dat iedereen op aarde voor eeuwig zal sterven. Maar God beloofde Noach dat hij nooit meer alle mensen zou vernietigen zoals bij de zondvloed. Sommigen denken misschien dat dat alleen maar betekent dat God geen vloed zal gebruiken om de hele mensheid uit te roeien, maar dat hij nog steeds vrij is om andere middelen te gebruiken. Ik weet het niet, ik kijk daar een beetje naar alsof ik zeg dat ik beloof dat ik je niet met een mes zal doden, maar ik ben nog steeds vrij om een ​​geweer of een speer of vergif te gebruiken. Is dat de geruststelling die God ons probeerde te geven? Ik denk het niet. Maar mijn mening doet er eigenlijk niet toe. Het gaat erom wat de Bijbel zegt, dus laten we eens kijken wat de Bijbel zegt als hij het woord 'vloed' gebruikt. Nogmaals, we moeten rekening houden met de taal van die tijd. Bij het voorspellen van de totale vernietiging van Jeruzalem, schrijft Daniël:

“En na de tweeënzestig weken zal de Messias worden afgesneden, met niets voor zichzelf. “En de stad en de heilige plaats zullen de mensen van een komende leider tot hun ondergang brengen. En het einde ervan zal zijn tegen de overstroming. En tot [het] einde zal er oorlog zijn; waartoe besloten is, zijn verwoestingen.” (Daniël 9:26)

Er was geen vloed, maar er was een verwoesting zoals een vloed veroorzaakt, er werd geen steen op een steen achtergelaten in Jeruzalem. Het veegde alles ervoor. Dat was dus de beeldspraak die Daniël gebruikte.

Bedenk dat Armageddon maar één keer wordt genoemd en dat het nooit wordt beschreven als een vernietiging van al het menselijk leven voor alle eeuwigheid. Het is een oorlog tussen God en de koningen van de aarde.

De timing van de gelijkenis van schapen en geiten is niet specifiek aan Openbaring gebonden. Er is geen schriftuurlijk verband, we moeten opnieuw een veronderstelling maken. Maar het grootste probleem met de JW-toepassing is dat ze geloven dat de schapen mensen zijn die doorgaan als zondaars en die onderdanen van het koninkrijk worden, maar volgens de gelijkenis, "zal de koning zeggen tegen degenen aan zijn rechterkant: 'Kom, JIJ die gezegend zijn door mijn Vader, beërf het koninkrijk dat voor U is bereid vanaf de grondlegging van de wereld.” (Matteüs 25:34)

De kinderen van de koning erven het koninkrijk, niet de onderdanen. De zinsnede 'vanaf de grondlegging der wereld voor u bereid' laat zien dat hij het heeft over gezalfde christenen, niet over een groep overlevenden van Armageddon.

Voordat we bij de vierde groep komen, waar de dingen echt ontsporen, laten we de drie groepen van Jackson tot nu toe bekijken:

1) De eerste groep zijn de gezalfde rechtvaardigen die zijn opgewekt naar de hemel.

2) De tweede groep is een grote menigte overlevenden van Armageddon die op de een of andere manier op aarde blijft ondanks dat ze in de hemel schriftuurlijk worden geïdentificeerd met Gods troon en er wordt nooit naar verwezen in de context van Armageddon.

3) De derde groep komt uit een onderwijzende gelijkenis, die profetisch is geworden, die zogenaamd bewijst dat de bokken alle niet-getuigen zijn die voor eeuwig zullen sterven in Armageddon.

Oké, laten we eens kijken hoe Geoffrey de vierde groep gaat indelen.

Geoffrey: Dus de rechtvaardigen worden opgewekt in de Nieuwe Wereld en hun namen staan ​​nog steeds in het boek des levens. Natuurlijk moeten ze gedurende de duizend jaar trouw blijven om hun naam in dat boek des levens te behouden.

Eric: Zie je het probleem?

Paulus spreekt over twee opstandingen. Een van de rechtvaardigen en een van de onrechtvaardigen. Handelingen 24:15 is een van de ENIGE plaatsen in de Schrift waar in hetzelfde vers naar de twee opstandingen wordt verwezen.

"En ik heb hoop op God, naar welke hoop deze mannen ook uitkijken, dat er een opstanding zal zijn van zowel de rechtvaardigen als de onrechtvaardigen." (Handelingen 24:15)

Het andere vers is Johannes 5:28, 29, waar staat:

'Wees hier niet verbaasd over, want het uur komt waarin allen die in de herinneringsgraven zijn, zijn stem zullen horen en naar buiten zullen komen, degenen die goede dingen hebben gedaan tot een opstanding des levens, en degenen die gemene dingen hebben beoefend tot een opstanding van oordeel. " (Johannes 5:28, 29)

Oké, mede-kritische denkers, laten we de logica van Geoffrey Jackson op de proef stellen.

Hij vertelt ons dat de vierde groep die bestaat uit een aardse opstanding van rechtvaardigen, ja, rechtvaardigen, als zondaars terug zal komen en duizend jaar lang hun loyaliteitskoers zal moeten volhouden om eeuwig leven te krijgen. Dus als Paulus spreekt over een opstanding van de rechtvaardigen in Handelingen en Jezus zegt dat degenen die goede dingen hebben gedaan zullen terugkomen in een opstanding van leven, zoals opgetekend door Johannes, over wie hebben ze het dan?

De christelijke geschriften beantwoorden die vraag:

1 Korintiërs 15:42-49 spreekt van een opstanding tot "onverderving, heerlijkheid, kracht, in een geestelijk lichaam." Romeinen 6:5 spreekt van een opstanding in de gelijkenis van Jezus opstanding die in de geest was. 1 Johannes 3:2 zegt: "We weten dat wanneer hij (Jezus) geopenbaard wordt, we zoals hij zullen zijn, omdat we hem zullen zien zoals hij is." (1 Johannes 3:2) Filippenzen 3:21 herhaalt dit thema: “Maar ons burgerschap bestaat in de hemelen, en wij wachten reikhalzend op een verlosser van daar, de Heer Jezus Christus, 21 die ons nederige lichaam zal veranderen zijn glorieuze lichaam door zijn grote kracht die hem in staat stelt alle dingen aan zichzelf te onderwerpen.” (Filippenzen 3:20, 21) Door het hele boek Handelingen heen zijn er meerdere verwijzingen naar het goede nieuws over de opstanding van de doden, maar altijd in de context van de hoop van de kinderen van God, de hoop om in de eerste opstanding tot onsterfelijk hemels leven. Misschien is de beste definitie van die opstanding te vinden in Openbaring 20:4-6:

“En ik zag tronen, en degenen die daarop zaten, kregen gezag om te oordelen. Ja, ik zag de zielen van degenen die werden geëxecuteerd vanwege het getuigenis dat ze over Jezus gaven en omdat ze over God spraken, en degenen die het wilde beest of zijn beeld niet hadden aanbeden en het merkteken op hun voorhoofd en op hun hand niet hadden ontvangen. En ze kwamen tot leven en regeerden 1,000 jaar als koningen met de Christus. (De overige doden kwamen pas tot leven nadat de 1,000 jaar waren geëindigd.) Dit is de eerste opstanding. Gelukkig en heilig is een ieder die deel heeft aan de eerste opstanding; over hen heeft de tweede dood geen gezag, maar zij zullen priesters van God en van de Christus zijn, en zij zullen duizend jaar met hem als koningen regeren.” (Openbaring 1,000:20-4 NWT)

Nu, u merkt op dat het hierover spreekt als de eerste opstanding, wat natuurlijk zou overeenkomen met de eerste opstanding die zowel Paulus als Jezus noemen.

Als je nog nooit de interpretatie had gehoord die Jehovah's Getuigen aan deze verzen geven, zou je dan niet eenvoudigweg concluderen dat de eerste opstanding die Jezus noemt, de opstanding van leven, degene zou zijn waarover we zojuist hebben gelezen in Openbaring 20:4-6 ? Of zou je concluderen dat Jezus elke vermelding van de eerste opstanding volledig negeert en spreekt in plaats van een totaal andere opstanding van rechtvaardige mensen? Een opstanding die nergens in de Schrift wordt beschreven?

Is het logisch dat zonder enige inleiding of vervolgverklaring Jezus ons hier niet vertelt over de opstanding die hij al die tijd heeft gepredikt, van de rechtvaardigen in het koninkrijk van God, maar over een heel andere opstanding tot leven op aarde nog steeds als zondaars, met alleen de hoop op eeuwig leven aan het einde van een duizendjarige periode van oordeel?

Ik vraag dat omdat dat precies is wat Geoffrey Jackson en het Besturende Lichaam u willen laten geloven. Waarom zouden hij en het Besturende Lichaam u willen misleiden?

Laten we met dat in gedachten eens luisteren naar wat de man te zeggen heeft tegen miljoenen Jehovah's Getuigen over de hele wereld.

Geoffrey: Laten we het tenslotte hebben over de opstanding van de onrechtvaardigen. Voor het grootste deel hadden de onrechtvaardigen geen gelegenheid om een ​​band met Jehovah te ontwikkelen. Ze leidden geen rechtschapen leven, daarom worden ze onrechtvaardig genoemd. Als deze onrechtvaardigen worden opgewekt, worden hun namen dan in het boek des levens geschreven? Nee. Maar hun opstanding geeft hun de kans om hun naam uiteindelijk in het boek des levens te laten schrijven. Deze onrechtvaardigen zullen veel hulp nodig hebben. In hun vorige leven hebben sommigen van hen afschuwelijke, verachtelijke dingen gedaan, dus zullen ze moeten leren naar Jehovah's maatstaven te leven. Om dit te bereiken, zal Gods koninkrijk het grootste onderwijsprogramma in de hele menselijke geschiedenis sponsoren. Wie zal deze onrechtvaardigen onderwijzen? Degenen van wie hun naam in potlood is geschreven in het boek des levens. De grote schare en de opgestane rechtvaardigen.

Eric: Dus volgens Jackson en het Besturende Lichaam negeren zowel Jezus als Paulus volledig de rechtvaardige kinderen van God die worden opgewekt als koningen en priesters, de eerste opstanding. Ja, zowel Jezus als Paulus maken geen melding van die opstanding, maar praten in plaats daarvan over een andere opstanding waarbij mensen nog steeds in een zondige staat terugkomen en zich nog een millennium moeten gedragen voordat ze een barst in het eeuwige leven kunnen krijgen. Levert het Besturende Lichaam enig bewijs van deze wilde speculatie? Zelfs een enkel vers dat deze details geeft? Ze zouden... als ze konden... maar dat kunnen ze niet, want die is er niet. Het is allemaal verzonnen.

Geoffrey: Laten we nu een paar ogenblikken nadenken over die verzen in Johannes hoofdstuk 5, 28 en 29. Tot nu toe hebben we begrepen dat Jezus' woorden betekenen dat de opgestane mensen goede dingen zullen doen en sommigen zullen slechte dingen doen na hun opstanding.

Eric: Ik ben het ermee eens dat er een opstanding van de onrechtvaardigen zal zijn, omdat de Bijbel dat duidelijk stelt. Er is echter geen aardse opstanding van de rechtvaardigen. Ik weet dat omdat de Bijbel er geen melding van maakt. Dus het idee dat deze groep van wie hun naam met potlood in het boek des levens is geschreven, betrokken zal zijn bij een wereldwijd onderwijzend werk, is slechts fantasievolle speculatie. Iedereen die tot aards leven in de nieuwe wereld wordt opgewekt, zal onrechtvaardig zijn. Als ze bij de dood door God als rechtvaardig zouden worden beoordeeld, zouden ze terugkomen in de eerste opstanding. Degenen van de eerste opstanding zijn koningen en priesters, en zullen als zodanig de taak hebben om met de herrezen onrechtvaardigen samen te werken om hen met God te verzoenen. Zij, die grote schare van gezalfde christenen die God dag en nacht dienen in zijn tempel, zullen hem dienen door de onrechtvaardigen te onderwijzen over de manier waarop ze weer in de familie van God kunnen komen.

Geoffrey: Maar merk op dat in vers 29 Jezus niet zei: "ze zullen deze goede dingen doen, of ze zullen slechte dingen doen." Hij gebruikte de verleden tijd, nietwaar? omdat hij zei: "ze deden goede dingen en ze deden slechte dingen, dus dit zou voor ons erop wijzen dat deze daden of acties door dezen werden begaan vóór hun dood en voordat ze zouden worden opgewekt. Dus dat is logisch toch? omdat niemand in de Nieuwe Wereld gemene dingen mag doen.

Eric: Voor het geval je niet duidelijk bent over wat het "oude licht" was, hier is een samenvatting.

Jezus' woorden in Johannes hoofdstuk vijf moeten worden begrepen in het licht van zijn latere openbaring aan Johannes. (Openbaring 1:1) Zowel „zij die goede dingen hebben gedaan” als „zij die slechte dingen hebben beoefend” zullen tot „de doden” behoren die „individueel zullen worden beoordeeld op basis van hun daden” die na hun opstanding zijn verricht. (Openbaring 20:13) (w82 4/1 blz. 25 par. 18)

Dus volgens het "oude licht" deden degenen die goede dingen deden, goede dingen na hun opstanding en kregen zo leven, en degenen die slechte dingen deden, deden die slechte dingen na hun opstanding en kregen zo de dood.

Geoffrey: Dus wat bedoelde Jezus toen hij deze twee factoren noemde? Welnu, om te beginnen zouden we kunnen zeggen dat de rechtvaardigen nog steeds, wanneer ze worden opgewekt, hun namen in het boek des levens hebben geschreven. Het is waar dat Romeinen hoofdstuk 6 vers 7 zegt dat wanneer iemand sterft, zijn zonden teniet worden gedaan.

Eric: Serieus, Geoffrey?! Dat is logisch, zegt u? De grote geleerden van de Watch Tower hebben het tegenovergestelde hiervan geleerd sinds ik een kleine jongen was en ze beseffen nu pas dat hun begrip van een leerstelling die zo fundamenteel is als de opstanding van de doden niet klopte? Bouwt geen vertrouwen op, toch? Maar wacht, als je stopt met te geloven in twee opstandingen van de rechtvaardigen, de ene als koningen en priesters en de andere als nederige zondige mensen, dan is een eenvoudige rechttoe rechtaan lezing van Johannes 5:29 volmaakt en voor de hand liggend.

De uitverkorenen, de kinderen van God, worden opgewekt tot eeuwig leven omdat ze goede dingen hebben gedaan als gezalfde christenen terwijl ze op aarde waren, ze vormen de opstanding van de rechtvaardigen, en de rest van de wereld wordt niet rechtvaardig verklaard als Gods kinderen omdat ze dat wel deden goede dingen niet oefenen. Ze komen terug in een opstanding van de onrechtvaardigen op aarde, omdat vlees en bloed het koninkrijk van God niet kunnen beërven.

Geoffrey: Zelfs getrouwe mannen als Noach, Samuël, David en Daniël zullen het offer van Christus moeten leren kennen en er geloof in moeten oefenen.

Eric: Nee, dat doet het niet, Geoffrey. Als je alleen dat ene vers leest, lijkt het erop dat Jackson gelijk heeft, maar dat is kersenplukken, wat een zeer oppervlakkige benadering van Bijbelstudie laat zien, zoals we al herhaaldelijk hebben gezien! We geven niet toe aan dergelijke technieken, maar als kritische denkers willen we de context zien, dus in plaats van alleen Romeinen 6:7 te lezen, lezen we vanaf het begin van het hoofdstuk.

Wat moeten we dan zeggen? Moeten we doorgaan met zondigen zodat onverdiende goedheid kan toenemen? Zeker niet! Dat zien we stierven met verwijzing naar zonde, hoe kunnen we er nog langer in blijven leven? Of weet u niet dat wij allen die in Christus Jezus zijn gedoopt? werden gedoopt in zijn dood? 4 dus we werden met hem begraven door onze doop in zijn dood, opdat net zoals Christus uit de dood is opgewekt door de heerlijkheid van de Vader, we zouden ook in een nieuw leven moeten wandelen. 5 Als wij met hem verenigd zijn in de gelijkenis van zijn dood, zullen we zeker ook met hem verenigd zijn in de gelijkenis van zijn opstanding. Want we weten dat onze oude persoonlijkheid samen met hem aan de paal werd genageld om ons zondige lichaam krachteloos te maken, zodat we niet langer slaven van de zonde zouden zijn. 7 Want degene die gestorven is, is vrijgesproken van zijn zonde.” (Romeinen 6:1-7)

De gezalfden zijn gestorven met verwijzing naar de zonde en dus zijn ze door die symbolische dood vrijgesproken van hun zonde. Ze zijn van de dood in het leven overgegaan. Merk op dat deze tekst in de tegenwoordige tijd spreekt.

"Bovendien heeft hij ons samen opgewekt en ons samen in de hemelse gewesten gezet in eendracht met Christus Jezus", (Efeziërs 2:6)

Geoffrey wil ons laten geloven dat de onrechtvaardigen die terugkeren in de tweede opstanding niet hoeven te verantwoorden voor hun zonden. Leest de man alleen de Schriften die in de Wachttoren worden geciteerd? Zit hij nooit alleen de Bijbel te lezen? Als hij dat deed, zou hij dit tegenkomen:

“Ik zeg u dat mannen op de Dag des Oordeels rekenschap zullen afleggen van elk onnuttig woord dat zij spreken; want door uw woorden zult u rechtvaardig verklaard worden, en door uw woorden zult u veroordeeld worden.”” (Matteüs 12:36, 37)

Jezus verwacht niet dat we geloven dat een moordenaar of een verkrachter die wordt opgewekt niet voor zijn zonden hoeft te verantwoorden? Dat hij zich niet van hen hoeft te bekeren, en meer, dat te doen met degenen die hij heeft gekwetst. Als hij zich niet kan bekeren, welke redding zal er dan voor hem zijn?

Zie je hoe een oppervlakkige studie van de Schrift mensen voor de gek kan houden?

Wat je nu misschien begint te waarderen, is het ongelooflijk lage niveau van wetenschap dat afkomstig is van het onderwijzende, schrijvende en onderzoekspersoneel van de Watch Tower Corporation. Sterker nog, ik denk dat ik een slechte dienst bewijs aan het woord 'beurs' om het zelfs maar in deze context te gebruiken. Wat daarna komt, zal dat bevestigen.

Geoffrey: Zelfs getrouwe mannen als Noach, Samuël, David en Daniël zullen het offer van Christus moeten leren kennen en er geloof in moeten oefenen.

Eric: Ik vraag me af of iemand op het hoofdkwartier echt de Bijbel leest? Het lijkt erop dat ze alleen maar oude Wachttoren-publicaties opzoeken en vervolgens verzen uit de artikelen plukken. Als je de 11 . leestth hoofdstuk van Hebreeën, zul je lezen over trouwe vrouwen en trouwe mannen, zoals Noach, Daniël, David en Samuël die

“. . . versloeg koninkrijken, bracht gerechtigheid tot stand, kreeg beloften, stopte de muil van leeuwen, blust de kracht van vuur, ontsnapte aan de scherpte van het zwaard, werd machtig uit een zwakke staat, werd machtig in oorlog, versloeg binnenvallende legers. Vrouwen ontvingen hun doden door opstanding, maar andere mannen werden gemarteld omdat ze geen vrijlating door een losprijs wilden accepteren, zodat ze een betere opstanding zouden krijgen. Ja, anderen werden berecht door spot en geseling, ja, meer dan dat, door kettingen en gevangenissen. Ze werden gestenigd, ze werden berecht, ze werden in tweeën gezaagd, ze werden geslacht door het zwaard, ze gingen rond in schapenvachten, in geitenvellen, terwijl ze in nood waren, in verdrukking, mishandeld; en de wereld was hen niet waardig. . . .” (Hebreeën 11:33-38)

Merk op dat het besluit met de inspirerende uitspraak: “en de wereld was hen niet waardig.” Jackson wil ons doen geloven dat hij en zijn cohorten, torenhoge figuren als Anthony Morris, Stephen Lett, Gerrit Losch en David Splane degenen zijn die het waardig zijn eeuwig leven te krijgen om als koningen en priesters met Jezus te regeren, terwijl deze trouwe mannen van ouderen moeten nog steeds terugkomen en hun trouw bewijzen gedurende duizend jaar van hun leven, terwijl ze nog steeds in een staat van zonde leven. En wat me verbaast is dat ze dat allemaal met een strak gezicht kunnen zeggen.

En wat betekent het dat die getrouwe mannen en vrouwen dit alles deden om „een betere opstanding te verkrijgen”? De twee klassen waarover Jackson spreekt, zijn vrijwel identiek. Beiden moeten als zondaars leven en beiden moeten pas na duizend jaar tot leven komen. Het enige verschil is dat groep één een beetje voorsprong heeft op de andere. Werkelijk? Is dat waar getrouwe mannen als Mozes, Daniël en Ezequiel naar streefden? Een beetje een voorsprong?

Er is geen excuus voor iemand die beweert een religieuze leider te zijn voor miljoenen om de betekenis te hebben gemist van die verzen in Hebreeën die eindigen door te zeggen:

“En toch hebben al dezen, hoewel zij vanwege hun geloof een gunstig getuigenis ontvingen, de vervulling van de belofte niet gekregen, omdat God iets beters voor ons had voorzien, zodat ze zijn misschien niet perfect gemaakt zonder ons.” (Hebreeën 11:39, 40)

Als gezalfde christenen volmaakt worden gemaakt door de beproevingen en beproevingen die ze doormaken, en ze worden niet volmaakt los van die voorchristelijke dienstknechten van God, geeft dat dan niet aan dat ze allemaal tot dezelfde groep behoren als onderdeel van de eerste opstanding?

Als Jackson en het Besturende Lichaam dit niet weten, dan zouden ze moeten aftreden als leraren van Gods woord, en als ze dit wel weten en ervoor hebben gekozen om deze waarheid voor hun volgelingen te verbergen, dan laat ik dat aan de handen over van de rechter van de hele mensheid.

Jackson springt nu naar Daniël 12 en probeert steun te vinden voor zijn theologische platform in vers 2.

"En velen van degenen die in het stof van de aarde slapen, zullen ontwaken, sommigen tot eeuwig leven en anderen tot smaad en eeuwige minachting." (Daniël 12: 2)

Je zult dol zijn op het woordspel dat hij hierna gebruikt.

Geoffrey: Maar wat betekent het als daar in vers 2 staat dat sommigen tot eeuwig leven zullen worden opgewekt en anderen tot eeuwige verachting? Wat betekent dat echt? Welnu, als we merken dat dit een beetje anders is dan wat Jezus zei in Johannes hoofdstuk 5. Hij sprak over leven en oordeel, maar nu gaat het hier over eeuwig leven en eeuwige minachting.

Eric: Laten we ergens duidelijk over zijn. Het hele hoofdstuk van Daniël 12 heeft betrekking op de laatste dagen van het Joodse samenstel van dingen. Ik heb er een video over gemaakt, genaamd "Leren vissen", die de kijker leert over: uitlegging als een superieure bijbelstudiemethodologie. De organisatie maakt geen gebruik van exegese, omdat ze hun unieke leer op die manier niet kunnen ondersteunen. Tot nu toe hebben ze Daniël 12 toegepast op onze tijd, maar nu creëert Jackson "nieuw licht" en past het toe op de nieuwe wereld. Dit ondermijnt de leer van 1914, maar dat laat ik voor de volgende video.

Als je Jezus leest die zegt dat de eerste groep terugkomt in een opstanding van leven, wat versta je dan onder hem?

Toen Jezus in Mattheüs 7:14 zei dat "de poort smal is en de weg die naar het leven leidt smal is, en weinigen vinden hem", sprak hij dan niet over eeuwig leven? Natuurlijk was hij dat. En toen hij zei: "Als uw oog u doet struikelen, ruk het dan uit en gooi het van u weg; het is beter voor u eenogig het leven binnen te gaan dan met twee ogen in de vurige Gehenna te worden geworpen.” (Mattheüs 18:9, NWT) Had hij het niet over eeuwig leven? Natuurlijk, anders zou het geen zin hebben. En wanneer Johannes naar Jezus verwijst en zegt: "door bemiddeling van hem was leven, en het leven was het licht der mensen." (Johannes 1:4, NWT) sprak Johannes niet over eeuwig leven? Wat heeft nog meer zin?

Maar Geoffrey kan ons niet zo laten denken, anders valt zijn leer op zijn kop. Dus pikt hij een schriftgedeelte uit Daniël dat niets te maken heeft met de Nieuwe Wereld en beweert dat, aangezien daar "eeuwig leven" staat, toen Jezus 600 jaar later sprak over de opstanding tot leven, en hij noemde het eeuwige leven niet. , hij bedoelde niet eeuwig.

Ze behandelen hun volgelingen echt als domme mensen die verstoken zijn van enig redeneervermogen. Het is eigenlijk beledigend, niet?

Mijn medechristenen, er zijn maar twee opstandingen. Deze video is al behoorlijk lang, dus laat me je een miniatuurschets geven. Ik zal dit alles in detail behandelen in de serie “Saving Humanity” die ik momenteel aan het produceren ben, maar het kost tijd.

Christus kwam om degenen te vergaderen die toezicht zullen houden op een hemelse regering die bestaat uit met de geest gezalfde mensen die met hem als koningen zullen regeren en als priesters zullen optreden voor de verzoening van de mensheid. Dat is de eerste opstanding tot onsterfelijk leven. De tweede opstanding bestaat uit alle anderen. Dat is de opstanding van de onrechtvaardigen die tijdens de 1000-jarige regering van Christus tot leven op aarde zullen terugkeren. Ze zullen worden verzorgd door de koningen en priesters die worden vertegenwoordigd door het symbolische aantal van 144,000, maar die een Grote Menigte vormen die niemand kan tellen uit alle stammen, volkeren, naties en talen. Deze grote schare zal op aarde heersen, niet van ver in de hemel, want de tent van God zal naar de aarde komen, het nieuwe Jeruzalem zal neerdalen en de onrechtvaardige naties zullen van zonde genezen worden.

Wat Armageddon betreft, er zullen natuurlijk overlevenden zijn, maar die zullen niet beperkt blijven tot leden van een bepaalde religieuze sekte. Om te beginnen zal religie vóór Armageddon worden afgeschaft, omdat het oordeel begint bij het huis van God. Jehovah God beloofde Noach en via hem de rest van ons dat hij nooit meer al het menselijk vlees zou vernietigen zoals hij eens in de vloed had gedaan. De overlevenden van Armageddon zullen onrechtvaardig zijn. Zij zullen worden vergezeld door degenen die door Jezus zijn opgewekt als onderdeel van de tweede opstanding van de onrechtvaardigen. Allen zullen dan de kans krijgen om zich weer in de familie van God te verzoenen en voordeel te hebben van het leven onder de Messiaanse regering van Christus. Dat is waarom hij de kinderen van God selecteert en deze regering in het leven roept. Het is voor dat doel.

Aan het einde van de duizend jaar zal de aarde gevuld zijn met zondeloze mensen en zal de dood die we van Adam hebben geërfd niet meer zijn. De mensen die toen op aarde waren, zullen echter niet zijn getest zoals Jezus werd getest. Jezus, en zijn gezalfde volgelingen die deel zullen uitmaken van de eerste opstanding, zullen allemaal gehoorzaamheid hebben geleerd en zijn vervolmaakt door de verdrukking die ze hebben doorstaan. Dit zal niet het geval zijn geweest voor de overlevenden van Armageddon, noch voor de opgestane onrechtvaardigen. Daarom zal de duivel worden vrijgelaten. Velen zullen hem volgen. De Bijbel zegt dat ze zo talrijk zullen zijn als het zand van de zee. Dat zal waarschijnlijk ook even duren. Niettemin zullen uiteindelijk velen van hen voor altijd vernietigd worden samen met Satan en zijn demonen, en dan zal de mensheid eindelijk de koers hervatten die God ons heeft uitgezet toen hij Adam en Eva voor het eerst schiep. Wat die koers zal zijn, kunnen we alleen maar raden.

Nogmaals, zoals ik al zei, werk ik aan een serie video's met de titel Saving Humanity waarin ik alle relevante geschriften zal geven om deze kleine samenvatting te ondersteunen.

Voor nu kunnen we wegkomen met één fundamentele waarheid. Ja, er zijn twee opstandingen. Johannes 5:29 verwijst naar de eerste opstanding van de kinderen van God tot hemels geestelijk leven, en de tweede opstanding van de onrechtvaardigen tot aards leven en een periode van oordeel waarna zij zondeloos menselijk leven op aarde kunnen bereiken.

Als je een door de wol geverfd lid bent van de andere schapenklasse zoals gedefinieerd door Jehovah's Getuigen en geen deel wilt hebben aan de eerste opstanding, houd moed, je zult, naar alle waarschijnlijkheid, nog steeds terugkomen in een aardse opstanding. Het zal gewoon niet zijn zoals iemand rechtvaardig verklaard door God.

Wat mij betreft, ik streef naar een betere opstanding, en ik raad u aan dat ook te doen. Niemand loopt een race in de hoop alleen maar de troostprijs te winnen. Zoals Paulus zei: “Weet JIJ niet dat de lopers in een wedloop allemaal rennen, maar dat er maar één de prijs ontvangt? Ren op zo'n manier dat JIJ het kunt bereiken.” (1 Korintiërs 6:24, Nieuwe-Wereldvertaling)

Bedankt voor je tijd en het luisteren naar deze ongewoon lange video en bedankt voor je steun.

 

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    73
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x