In onze vorige video getiteld “Treurt het Gods geest als we onze hemelse hoop op een aards paradijs verwerpen?  We stelden de vraag of iemand als een rechtvaardig christen werkelijk een aardse hoop op het paradijs op aarde zou kunnen hebben? Met behulp van de Schrift hebben we laten zien dat dit niet mogelijk is omdat het de zalving met heilige geest is die ons rechtvaardig maakt. Omdat de JW-doctrine om Jehovah's vriend te zijn en een aardse hoop te hebben niet schriftuurlijk is, wilden we vanuit de Schrift uitleggen wat de enige echte hoop op redding is voor christenen. We bespraken ook dat het richten op de hemel niet betekent dat we naar de hemel kijken alsof het een fysieke locatie is waar we zullen wonen. Waar en hoe we werkelijk zullen leven en werken, is iets dat we vertrouwen dat God zal openbaren in de volheid van de tijd, wetende dat wat of hoe het ook allemaal uitpakt, het beter en bevredigender zal zijn dan onze stoutste verbeeldingen.

Ik moet hier iets verduidelijken voordat ik verder ga. Ik geloof dat de doden zullen worden opgewekt op aarde. Dat zal de opstanding zijn van de onrechtvaardigen en zal de overgrote meerderheid zijn van de mensen die ooit hebben geleefd. Denk dus geen moment dat ik niet geloof dat de aarde bewoond zal worden onder het koninkrijk van Christus. In deze video heb ik het echter niet over de opstanding van de doden. In deze video heb ik het over de eerste opstanding. DE EERSTE OPSTANDING. Ziet u, de eerste opstanding is niet de opstanding van de doden, maar van de levenden. Dat is de hoop van christenen. Als je dat niet logisch vindt, overweeg dan deze woorden van onze Heer Jezus:

"Voorwaar, ik zeg u: wie mijn woord hoort en gelooft in Hem die mij heeft gezonden, heeft eeuwig leven en zal niet in het oordeel komen, maar is overgegaan van de dood in het leven." (Johannes 5:24 Nieuwe King James-versie)

Zie je, de zalving van God haalt ons uit de categorie van degenen die God als dood beschouwt en in de groep die hij als levend beschouwt, ook al zijn we nog steeds zondaars en zijn we misschien fysiek gestorven.

Laten we nu beginnen met het herzien van de christelijke hoop op redding zoals beschreven in de Bijbel. Laten we beginnen met te kijken naar de termen 'hemel' en 'hemel'.

Als je aan de hemel denkt, denk je dan aan een sterrenhemel, een plek van ongenaakbaar licht of een troon waar God op glanzende edelstenen zit? Natuurlijk wordt veel van wat we weten over de hemel ons gegeven door de profeten en apostelen in levendige symbolische taal, omdat we fysieke wezens zijn met eindige zintuiglijke vermogens die niet zijn ontworpen om dimensies buiten ons leven in ruimte en tijd te begrijpen. We moeten ook in gedachten houden dat degenen onder ons die banden hebben of hebben gehad met de georganiseerde religie, waarschijnlijk valse veronderstellingen hebben over de hemel; dus laten we ons daarvan bewust zijn en een exegetische benadering van onze studie van de hemel volgen.

In het Grieks is het woord voor hemel οὐρανός (o-ra-nós) wat de atmosfeer, de lucht, de zichtbare sterrenhemel betekent, maar ook de onzichtbare spirituele hemelen, wat we gewoon 'de hemel' noemen. Een opmerking in Helps Word-studies op Biblehub.com zegt dat "de enkelvoud "hemel" en het meervoud "hemelen" verschillende boventonen hebben en daarom in vertaling moeten worden onderscheiden, hoewel ze dat helaas zelden zijn."

Voor ons doel als christenen die onze hoop op redding willen begrijpen, houden we ons bezig met de geestelijke hemel, die hemelse realiteit van Gods Koninkrijk. Jezus zegt: “In het huis van Mijn Vader zijn veel kamers. Als het niet zo was, zou ik je dan hebben verteld dat ik daarheen ga om een ​​plaats voor je klaar te maken?" (Johannes 14:2 BSB)

Hoe begrijpen we Jezus' uitdrukking van een werkelijke locatie, zoals een huis met kamers, in verband met de realiteit van Gods Koninkrijk? We kunnen toch niet echt denken dat God in een huis woont? Je weet wel, met een patio, een woonkamer, slaapkamers, een keuken en twee of drie badkamers? Jezus zei dat er veel kamers in zijn huis zijn en dat hij naar zijn Vader gaat om een ​​plaats voor ons klaar te maken. Het is duidelijk dat hij een metafoor gebruikt. Dus we moeten stoppen met aan een plek te denken en aan iets anders gaan denken, maar wat precies?

En wat leren we van Paulus over de hemel? Na zijn visioen om opgenomen te worden naar de "derde hemel", zei hij:

"Ik werd ingehaald om" paradijs en dingen gehoord die zo verbazingwekkend zijn dat ze niet in woorden kunnen worden uitgedrukt, dingen die geen mens mag vertellen. (2 Korintiërs 12:4 NLT)

Het is toch verrassend dat Paulus het woord "paradijs," in het Grieks παράδεισος, (pa-rá-di-sos) dat wordt gedefinieerd als "een park, een tuin, een paradijs. Waarom zou Paulus het woord paradijs gebruiken om een ​​ongrijpbare plaats als de hemel te beschrijven? We hebben de neiging om het paradijs te zien als een fysieke plek zoals de Hof van Eden met kleurrijke bloemen en ongerepte watervallen. Het is interessant dat de Bijbel nooit rechtstreeks naar de Hof van Eden verwijst als een paradijs. Het woord komt maar drie keer voor in de christelijke Griekse Geschriften. Het heeft echter wel betrekking op het woord voor tuin, wat ons doet denken aan de tuin van Eden, en wat was er zo uniek aan die specifieke tuin? Het was een door God geschapen huis voor de eerste mensen. Dus misschien kijken we zonder nadenken naar die tuin van Eden bij elke vermelding van het paradijs. Maar we moeten het paradijs niet zien als een enkele plaats, maar eerder als iets dat door God is voorbereid voor zijn kinderen om in te wonen. Dus toen de stervende misdadiger aan het kruis naast Jezus hem vroeg om "aan mij te denken wanneer U in Uw koninkrijk!" Jezus zou kunnen antwoorden: “Voorwaar, Ik zeg je, vandaag zul je bij Mij zijn in… paradijs.” (Lucas 23:42,43 BSB). Met andere woorden, je zult bij mij zijn op een plek die God heeft voorbereid voor zijn mensenkinderen.

De laatste keer dat het woord voorkomt, vinden we in Openbaring, waar Jezus tot gezalfde christenen spreekt. “Wie oren heeft, laat hij horen wat de Geest tegen de kerken zegt. Aan degene die overwint zal ik geven te eten van de boom des levens, die in de paradijs van God." (Openbaring 2:7 BSB)

Jezus bereidt een plaats voor de koningen en priesters in het huis van zijn Vader voor, maar God bereidt de aarde ook voor om bewoond te worden door onrechtvaardige, herrezen mensen - zij die zullen profiteren van de priesterlijke bedieningen van de gezalfde koningen en priesters met Jezus. Waarlijk, zoals het geval was in Eden vóór de zondeval van de mensheid, zullen hemel en aarde zich bij elkaar voegen. Het spirituele en het fysieke zullen elkaar overlappen. God zal met de mensheid zijn door middel van Christus. In Gods goede tijd zal de aarde een paradijs zijn, dat wil zeggen een door God voorbereid huis voor zijn menselijke familie.

Niettemin kan ook een ander huis dat door God door bemiddeling van Christus is bereid voor gezalfde christenen, zijn geadopteerde kinderen, met recht een paradijs worden genoemd. We hebben het niet over bomen en bloemen en kabbelende beekjes, maar eerder over een prachtig huis voor Gods kinderen dat elke vorm zal aannemen die hij besluit. Hoe kunnen we geestelijke gedachten met aardse woorden uitdrukken? We kunnen niet.

Is het verkeerd om de term „hemelse hoop” te gebruiken? Nee, maar we moeten oppassen dat het geen slogan wordt die valse hoop omvat, want het is geen schriftuurlijke uitdrukking. Paulus spreekt over een hoop die voor ons in de hemel is gereserveerd - meervoud. Paulus vertelt ons in zijn brief aan de Kolossenzen:

“We danken God, de Vader van onze Heer Jezus Christus, altijd wanneer we voor u bidden, omdat we hebben gehoord van uw geloof in Christus Jezus en de liefde die u hebt voor alle heiligen vanwege de hoop die in de hemel voor u is weggelegd.” (Kolossenzen 1:3-5 NWT)

"Hemelen", meervoud, wordt honderden keren gebruikt in de Bijbel. Het is niet bedoeld om een ​​fysieke locatie over te brengen, maar eerder iets over een menselijke staat van zijn, een bron van autoriteit of regering die over ons heerst. Een autoriteit die we aanvaarden en die ons zekerheid geeft.

De term „koninkrijk der hemelen” komt geen enkele keer voor in de Nieuwe-Wereldvertaling, maar toch komt hij honderden keren voor in de publicaties van de Watch Tower Corporation. Als ik "koninkrijk der hemelen" zeg, dan ga je natuurlijk aan een plaats denken. De publicaties zijn dus op zijn best slordig in het verstrekken van wat zij graag 'voedsel op het juiste moment' noemen. Als ze de Bijbel zouden volgen en nauwkeurig zouden zeggen: "koninkrijk der hemelen" (let op het meervoud), dat 33 keer voorkomt in het boek Mattheüs, zouden ze vermijden een locatie te suggereren. Maar misschien zou dat hun leerstelling dat de gezalfden naar de hemel verdwijnen om nooit meer gezien te worden, niet ondersteunen. Het is duidelijk dat, vanwege het meervoudige gebruik, het niet verwijst naar meerdere plaatsen, maar eerder naar heerschappij die van God komt. Laten we met dat in gedachten lezen wat Paulus tot de Korinthiërs te zeggen heeft:

"Nu zeg ik dit, broeders, dat vlees en bloed het koninkrijk van God niet kunnen beërven, noch vervalt onsterfelijkheid." (1 Korintiërs 15:50 Bereaanse letterlijke Bijbel).

We hebben het hier niet over een locatie maar over een staat van zijn.

Volgens de context van 1 Korinthiërs 15 zullen we geestelijke schepselen zijn.

“Zo is het ook met de opstanding van de doden. Het wordt in bederf gezaaid; het wordt in onvergankelijkheid opgewekt. Het wordt in oneer gezaaid; het wordt opgewekt in heerlijkheid. Het wordt in zwakheid gezaaid; het wordt in kracht verheven. Er wordt een fysiek lichaam gezaaid; het is opgewekt een spiritueel lichaam. Als er een fysiek lichaam is, is er ook een spiritueel lichaam. Er staat dus geschreven: „De eerste mens Adam werd een levende persoon.” De laatste Adam werd een levengevende geest.” (1 Korintiërs 15:42-45)

Verder zegt Johannes specifiek dat deze rechtvaardigen uit de doden een hemels lichaam zullen hebben zoals Jezus:

“Geliefden, we zijn nu kinderen van God, en wat we zullen zijn is nog niet geopenbaard. We weten dat wanneer Christus verschijnt, we zullen zijn zoals Hij, want we zullen Hem zien zoals Hij is.” (1 Johannes 3:2 BSB)

Jezus zinspeelde hierop toen hij die strikvraag van de Farizeeën beantwoordde:

“Jezus antwoordde: “De zonen van deze tijd trouwen en worden uitgehuwelijkt. Maar degenen die waardig worden geacht om te delen in de komende tijd en in de opstanding uit de doden, zullen niet trouwen en ook niet uitgehuwelijkt worden. In feite kunnen ze niet langer sterven, omdat ze zijn als de engelen. En aangezien zij zonen van de opstanding zijn, zijn zij zonen van God.” (Lucas 20:34-36 BSB)

Paulus herhaalt het thema van Johannes en Jezus dat de opgestane rechtvaardigen een geestelijk lichaam zoals Jezus zullen hebben.

"Maar ons burgerschap is in de hemel, en we wachten reikhalzend op een Verlosser van daaruit, de Heer Jezus Christus, die, door de kracht die Hem in staat stelt om alle dingen aan Zichzelf te onderwerpen, onze nederige lichamen zal veranderen om als Zijn heerlijk lichaam te zijn." (Filippenzen 3:21 BSB)

We moeten onthouden dat het hebben van een spiritueel lichaam niet betekent dat de kinderen van God voor altijd zullen worden opgesloten in rijken van licht om nooit meer het groene gras van de aarde te zien (zoals JW-leringen ons willen doen geloven).

“Toen zag ik een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en aarde waren voorbijgegaan en de zee was er niet meer. Ik zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, van God uit de hemel neerdalen, voorbereid als een bruid die voor haar man versierd is. En ik hoorde een luide stem vanaf de troon zeggen: “Zie, de woonplaats van God is bij de mensen, en Hij zal bij hen wonen. Zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn als hun God. (Openbaring 21:1-3 BSB)

En u hebt ervoor gezorgd dat ze een koninkrijk van priesters zijn geworden voor onze God. En zij zullen heersen op de aarde.” (Openbaring 5:10 NLT)

Het is moeilijk aan te nemen dat dienen als koningen en priesters iets anders betekent dan interactie met onrechtvaardige mensen in menselijke vorm om diegenen te helpen die zich hebben bekeerd in of tijdens het Messiaanse Koninkrijk. Waarschijnlijk zullen de kinderen van God (indien nodig) een vleselijk lichaam aannemen om op aarde te werken, net zoals Jezus deed, nadat hij was opgestaan. Bedenk dat Jezus in de 40 dagen voorafgaand aan zijn hemelvaart herhaaldelijk verscheen, altijd in menselijke vorm, en daarna uit het zicht verdween. Telkens wanneer de engelen in de voorchristelijke geschriften met mensen omgingen, namen ze een menselijke vorm aan en verschenen ze als normale mannen. Toegegeven, op dit punt zijn we bezig met vermoedens. Eerlijk genoeg. Maar weet je nog wat we in het begin hebben besproken? Het maakt niet uit. De details doen er nu niet toe. Waar het om gaat is dat we weten dat God liefde is en dat zijn liefde onmetelijk is, dus we hebben geen reden om te twijfelen dat het aanbod dat ons wordt gedaan elk risico en elk offer waard is.

We moeten ook in gedachten houden dat we als kinderen van Adam geen recht hebben om gered te worden, of zelfs maar om hoop op redding te hebben, omdat we ter dood veroordeeld zijn. (“Want het loon van de zonde is de dood, maar de gave van God is het eeuwige leven in Christus Jezus, onze Heer.” Romeinen 6:23) Het is alleen als de kinderen van God die geloof stellen in Jezus Christus (zie Johannes 1:12 , 13) en worden geleid door de Geest dat ons genadig een hoop op redding wordt gegeven. Laten we alsjeblieft niet dezelfde fout maken als Adam en denken dat we redding kunnen krijgen op onze eigen voorwaarden. We moeten Jezus' voorbeeld volgen en doen wat onze hemelse Vader ons opdraagt ​​om gered te worden. "Niet iedereen die tegen Mij zegt: 'Heer, Heer', zal het koninkrijk der hemelen binnengaan, maar alleen hij die de wil van mijn Vader in de hemel doet." (Matteüs 7:21 BSB)

Laten we nu eens kijken wat de Bijbel zegt over onze hoop op redding:

Eerste, we leren dat we gered zijn door genade (door ons geloof) als een geschenk van God. “Maar vanwege zijn grote liefde voor ons heeft God, die rijk is aan barmhartigheid, ons levend gemaakt met Christus, zelfs toen we dood waren door onze overtredingen. Door genade bent u gered!” (Efeziërs 2:4-5 BSB)

Tweede, het is Jezus Christus die onze redding mogelijk maakt door zijn vergoten bloed. De kinderen van God nemen Jezus als hun middelaar van het nieuwe verbond als het enige middel om zich met God te verzoenen.

"Verlossing bestaat in niemand anders, want er is onder de hemel geen andere naam aan de mensen gegeven waardoor we gered moeten worden." (Handelingen 4:12 BSB)

"Want er is één God en er is één middelaar tussen God en de mensen, de mens Christus Jezus, die Zichzelf gaf als losprijs voor allen." (1 Timoteüs 2:5,6 BSB).

“…Christus is de Middelaar van een nieuw verbond, opdat degenen die geroepen zijn de beloofde eeuwige erfenis mogen ontvangen – nu hij als losprijs is gestorven om hen te bevrijden van de zonden die onder het eerste verbond zijn begaan.” (Hebreeën 9:15 BSB)

Derde, door God gered worden, betekent gehoor geven aan zijn roeping van ons door Christus Jezus: “Ieder moet het leven leiden dat de Heer hem heeft opgedragen en waaraan God heeft hem geroepen. ”(1 Corinthians 7: 17)

Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in Christus heeft gezegend met alle geestelijke zegeningen in de hemelse gewesten. Voor Hij koos ons in Hem uit vóór de grondlegging van de wereld om heilig en onberispelijk te zijn in Zijn tegenwoordigheid. In liefde heeft Hij ons voorbestemd voor aanneming als Zijn zonen door Jezus Christus, naar het welbehagen van Zijn wil.” (Efeziërs 1:3-5).

Ten vierde, er is maar ÉÉN echte christelijke hoop op redding, namelijk een gezalfd kind van God te zijn, geroepen door onze Vader, en de ontvanger van eeuwig leven. “Er is één lichaam en één Geest, net zoals je tot één hoop werd geroepen toen je geroepen werd; Eén Heer, één geloof, één doop; één God en Vader van allen, die over allen en door allen en in allen is.” (Efeziërs 4:4-6 BSB).

Jezus Christus zelf leert de kinderen van God dat er maar één hoop op redding is en dat is een moeilijk leven als een rechtvaardige te doorstaan ​​en dan beloond te worden door het koninkrijk der hemelen binnen te gaan. “Gelukkig zijn zij die zich bewust zijn van hun geestelijke nood, aangezien het koninkrijk der hemelen hun toebehoort (Mattheüs 5:3 NWT)

"Gelukkig zijn zij die vervolgd zijn ter wille van de gerechtigheid, want het koninkrijk der hemelen behoort hen toe." (Matteüs 5:10 NWT)

"Gelukkig zijn U wanneer mensen verwijten maken U en vervolgen U en leugenachtig allerlei slechte dingen zeggen tegen U voor mijn bestwil. Verheug je en spring van vreugde, want JOUW beloning is groot in de hemelen; want op die manier vervolgden ze de profeten vóór U.” (Matteüs 5:11,12 NWT)

Vijfde, en tot slot, met betrekking tot onze hoop op redding: er worden slechts twee opstandingen ondersteund in de Schrift, niet drie (er worden geen rechtvaardige vrienden van Jehovah opgewekt op een paradijsaarde of rechtvaardige overlevenden van Armageddon die op aarde blijven). Twee plaatsen in de christelijke geschriften ondersteunen de bijbelse leer van:

1) De opstanding van de rechtvaardig om met Christus te zijn als koningen en priesters in de hemel.

2) De opstanding van de zondig naar de aarde om te oordelen (veel Bijbels vertalen oordeel als "veroordeling" - hun theologie is dat als je niet wordt opgewekt met de rechtvaardigen, je misschien wordt opgewekt om in de poel des vuurs te worden gegooid nadat de 1000 jaar voorbij zijn).

"En ik heb dezelfde hoop op God die zij zelf koesteren, dat er een opstanding zal zijn van zowel de rechtvaardigen als de goddelozen." (Handelingen 24:15 BSB)

 “Wees hier niet verbaasd over, want het uur komt dat allen die in hun graf zijn, Zijn stem zullen horen en eruit zullen komen: degenen die goed hebben gedaan tot de opstanding van het leven, en degenen die kwaad hebben gedaan tot de opstanding van het oordeel .” (Johannes 5:28,29 BSB)

Hier wordt onze hoop op redding duidelijk in de Schrift vermeld. Als we denken dat we verlossing kunnen krijgen door alleen maar af te wachten wat er gebeurt, moeten we zorgvuldiger nadenken. Als we denken dat we recht hebben op verlossing omdat we weten dat God en zijn Zoon Jezus Christus goed zijn, en we willen goed zijn, dan is dat niet genoeg. Paulus waarschuwt ons om onze redding met angst en beven uit te werken.

"Daarom, mijn geliefden, zoals je altijd hebt gehoorzaamd, niet alleen in mijn aanwezigheid, maar nu nog meer in mijn afwezigheid, blijf je redding uitwerken met angst en beven. Want het is God die in u werkt om te willen en te handelen voor Zijn goede doel.” (Filippenzen 2:12,13 BSB)

Intrinsiek bij het uitwerken van onze redding is liefde voor de waarheid. Als we de waarheid niet liefhebben, als we denken dat de waarheid afhankelijk is van of gerelateerd is aan onze eigen vleselijke wensen en verlangens, dan kunnen we niet verwachten dat God ons zal vinden, omdat hij degenen zoekt die aanbidden in geest en waarheid. (Johannes 4:23, 24)

Voordat we besluiten, willen we ons concentreren op iets dat velen lijken te missen met betrekking tot onze hoop op redding als christenen. Paulus in Handelingen 24:15 zei dat hij hoop had dat er een opstanding van de rechtvaardigen en de onrechtvaardigen zou zijn? Waarom zou hij hopen op een opstanding van de onrechtvaardigen? Waarom hopen op onrechtvaardige mensen? Om dat te beantwoorden, gaan we terug naar ons derde punt over gebeld worden. Efeziërs 1:3-5 vertelt ons dat God ons uitkoos vóór de grondlegging van de wereld en ons voorbestemd had voor redding als Zijn zonen door Jezus Christus. Waarom voor ons kiezen? Waarom een ​​kleine groep mensen voorbestemmen voor adoptie? Wil hij niet dat alle mensen terugkeren naar zijn familie? Natuurlijk doet hij dat, maar het middel om dat te bereiken is om eerst een kleine groep te kwalificeren voor een specifieke rol. Die rol is om zowel te dienen als een regering en een priesterschap, een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.

Dit blijkt duidelijk uit de woorden van Paulus tot de Kolossenzen: “Hij [Jezus] is vóór alle dingen, en in Hem houden alle dingen samen. En Hij is het hoofd van het lichaam, de kerk; [dat zijn wij] Hij is het begin en de eerstgeborene uit de doden, [de eerste, maar de kinderen van God zullen volgen] zodat Hij in alle dingen voorrang heeft. Want het behaagde God dat al Zijn volheid in Hem woonde, en door Hem alle dingen met Zichzelf te verzoenen [inclusief de onrechtvaardigen], hetzij dingen op aarde of dingen in de hemel, door vrede te stichten door het bloed van Zijn kruis.” (Kolossenzen 1:17-20 BSB)

Jezus en zijn medekoningen en priesters zullen de regering vormen die zal werken om de hele mensheid terug te verzoenen in Gods familie. Dus als we spreken over de hoop op redding van christenen, dan is dat een andere hoop dan Paulus voor de onrechtvaardigen hield, maar het doel is hetzelfde: eeuwig leven als onderdeel van het gezin van God.

Laten we tot slot de vraag stellen: Is het Gods wil die in ons werkt als we zeggen dat we niet naar de hemel willen? Dat we op een paradijselijke aarde willen zijn? Bedroeven we de heilige geest als we ons concentreren op de locatie en niet op de rol die onze Vader wil dat we spelen bij de verwezenlijking van zijn voornemen? Onze hemelse Vader heeft een taak voor ons te doen. Hij heeft ons geroepen om dit werk te doen. Zullen we belangeloos reageren?

Hebreeën vertelt ons: “Want als de door engelen gesproken boodschap bindend was, en elke overtreding en ongehoorzaamheid zijn rechtvaardige straf ontving, hoe zullen we ontsnappen als we zo'n grote redding verwaarlozen? Deze redding werd voor het eerst aangekondigd door de Heer, en werd ons bevestigd door degenen die Hem hoorden.” (Hebreeën 2:2,3 BSB)

“Iedereen die de wet van Mozes verwierp, stierf zonder genade op de getuigenis van twee of drie getuigen. Hoeveel zwaarder denk je dat iemand verdient te worden gestraft die de Zoon van God heeft vertrapt, het bloed van het verbond dat hem heeft geheiligd, heeft ontheiligd en de Geest van genade heeft beledigd?” (Hebreeën 10:29 BSB)

Laten we oppassen dat we de geest van genade niet beledigen. Als we onze ware, enige christelijke hoop op redding willen vervullen, moeten we de wil doen van onze Vader die in de hemelen is, Jezus Christus volgen en door de heilige geest bewogen worden om in gerechtigheid te handelen. De kinderen van God hebben een sterke toewijding om onze levengevende redder te volgen naar het paradijs, de plaats die God voor ons heeft bereid. Het is echt de voorwaarde om voor altijd te leven... en vereist alles van wat we zijn en willen en hopen. Zoals Jezus ons in niet mis te verstane bewoordingen zei: "Als je mijn discipel wilt zijn, moet je in vergelijking daarmee iedereen haten - je vader en moeder, vrouw en kinderen, broers en zussen - ja, zelfs je eigen leven. Anders kun je mijn discipel niet zijn. En als je niet je eigen kruis draagt ​​en mij volgt, kun je mijn discipel niet zijn.” (Lucas 14:26 NLT)

Dank u voor uw tijd en uw steun.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    30
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x