(Deze video is specifiek gericht op Jehovah's Getuigen, dus ik zal altijd de Nieuwe-Wereldvertaling gebruiken, tenzij anders vermeld.)

De term PIMO is van recente oorsprong en werd bedacht door Jehovah's Getuigen die zich gedwongen zien om hun meningsverschillen met de JW-doctrine en het beleid van het Besturende Lichaam te verbergen voor de ouderlingen (en degenen die erover zouden informeren) om te voorkomen dat ze mijden om hun familierelaties te behouden. PIMO is een acroniem voor Physically In, Mentally Out. Het beschrijft de toestand van degenen die gedwongen zijn om vergaderingen bij te wonen en te doen alsof ze de richtlijnen van het Besturende Lichaam volgen, zodat ze niet zullen worden gemeden, wat betekent dat ze worden behandeld als degenen die geestelijk dood zijn. Natuurlijk schuwde Jezus nooit iemand. Hij at met zondaars en tollenaars, nietwaar? Hij vertelde ons ook om onze vijanden lief te hebben.

Mentaal, en waarschijnlijk ook geestelijk en emotioneel, maken PIMO's geen deel meer uit van de Organisatie, maar tot op zekere hoogte zullen externe waarnemers hen nog steeds als Jehovah's Getuigen beschouwen. Ze kunnen het verschil waarschijnlijk niet zien, tenzij ook zij weten hoe het is om een ​​PIMO te zijn.

Ik ken één PIMO die vandaag als gemeenteouderling dient, maar die nu een atheïst is. Is dat niet opmerkelijk?! Deze video is niet voor zo'n man en ook niet voor iedereen die zichzelf zou classificeren als een PIMO. Er zijn bijvoorbeeld mensen die tot op zekere hoogte in de organisatie blijven, maar die alle vertrouwen in God hebben verloren en agnost of atheïst zijn geworden. Nogmaals, deze video is niet aan hen gericht. Ze hebben het geloof verlaten. Er zijn ook anderen die de organisatie willen verlaten en het leven willen leiden zoals ze willen, vrij van enige beperking van God of mensen, maar die toch hun relatie met familie en vrienden willen behouden. Deze video is ook niet voor hen bedoeld. De PIMO's waarvoor ik deze video maak, zijn degenen die Jehovah blijven aanbidden als hun hemelse vader en die Jezus zien als hun redder en leider. Deze PIMO's erkennen Jezus, en niet mensen, als de weg en de waarheid en het leven. Johannes 14:6

Is er een manier voor zulke personen om JW.org te verlaten zonder het verlies van familie en vrienden?

Laten we hier brutaal eerlijk zijn. De enige manier om uw relatie met al uw familie en vrienden te behouden als u niet langer in de leerstellingen van Jehovah's Getuigen gelooft, is door een dubbelleven te leiden. Je moet doen alsof je er helemaal bij bent, zoals de atheïstische ouderling die ik net noemde. Maar leven met een leugen is op zoveel niveaus verkeerd. Er is een reëel gevaar voor uw mentale en emotionele gezondheid. Dat soort dubbelhartigheid zal zeker de ziel bederven en de stress ervan kan je zelfs lichamelijk ziek maken. Het belangrijkste is de schade die u aan uw band met Jehovah God zult toebrengen. Hoe kunt u bijvoorbeeld aan de prediking blijven deelnemen, wetende dat u geloof in een religie verkoopt die op leugens is gebaseerd? Hoe kun je mensen aanmoedigen om zich aan te sluiten bij een religie die je oprecht wilt verlaten? Zou dat je niet hypocriet maken? Welke schade berokkent u uw hoop op redding? De Bijbel is hier vrij duidelijk over:

'Maar wat betreft de lafaards en degenen zonder geloof...en alle leugenaars, hun deel zal zijn in het meer dat brandt van vuur en zwavel. Dit betekent de tweede dood.” (Openbaring 21:8)

“Buiten zijn de honden en degenen die spiritisme beoefenen en de hoereerders en de moordenaars en de afgodendienaars en iedereen houdt van leugens en houdt ervan.'” (Openbaring 22:15)

De religie van Jehovah's Getuigen is een geestbeheersende sekte geworden. Het was niet altijd zo. Er was een tijd dat er geen officieel beleid was om iemand zelfs voor grove zonde uit te sluiten. Toen ik een jonge man was, konden we het openlijk oneens zijn met het beleid en zelfs met sommige bijbelse begrippen zonder bang te hoeven zijn dat de 'gedachtepolitie' ons zou aanvallen met dreigementen met excommunicatie. Zelfs toen uitsluiting in 1952 werd ingevoerd, resulteerde dit niet in de totale mijden die nu een vereiste is van het proces. Er zijn zeker dingen veranderd. Tegenwoordig hoef je niet eens officieel te zijn uitgesloten om te worden gemeden.

Er is nu wat is genoemd, "zacht mijden". Dit is het stille, onofficiële proces van afstand nemen van iedereen die ervan verdacht wordt "er niet volledig in te zijn"; dat wil zeggen, niet volledig toegewijd aan de organisatie. In elke geest-controlerende sekte is het niet voldoende om af te zien van kritiek op het leiderschap. Een lid moet bij elke gelegenheid openlijke steun tonen. U hoeft hiervoor niet verder te zoeken dan de inhoud van de gemeentegebeden. Toen ik opgroeide in de Organisatie, kan ik me niet herinneren ooit gebeden te hebben gehoord waarin de broeder het Besturende Lichaam prees en Jehova God dankte voor hun aanwezigheid en leiding. Jakkes! Maar nu is het gebruikelijk om zulke gebeden te horen.

Als er in een autogroep buitendienst iets positiefs wordt gezegd over de organisatie, moet u uw stem uitbrengen en ermee instemmen, en uw eigen lof toevoegen. Zwijgen is veroordelen. Je mede-Jehova's Getuigen zijn geconditioneerd om te voelen dat er iets mis is, en ze zullen reageren door snel afstand van je te nemen en achter je rug om te praten om het woord te verspreiden dat er iets mis met je is. Zij zullen u bij de eerste gelegenheid informeren.

Natuurlijk, je denkt misschien dat je er nog steeds bent, maar je krijgt zeker je hoed overhandigd.

Loskomen is niet eenvoudig. Het proces om wakker te worden met de realiteit van de organisatie kan maanden en zelfs jaren duren. Onze hemelse Vader is verdraagzaam, wetende dat we vlees zijn en tijd nodig hebben om dingen te verwerken, dingen uit te werken om een ​​geïnformeerde en wijze beslissing te nemen. Maar op een gegeven moment moet er een besluit worden genomen. Wat kunnen we uit de Schrift leren om ons te leiden naar de beste handelwijze voor onze individuele omstandigheden?

Misschien kunnen we beginnen met een kijkje te nemen naar iemand die misschien wel de allereerste PIMO was binnen de christelijke gemeenschap:

“Later vroeg Jozef van Arimathea Pilatus om het lichaam van Jezus. Nu was Jozef een discipel van Jezus, maar in het geheim omdat hij de Joodse leiders vreesde. Met de toestemming van Pilatus kwam hij en nam het lichaam mee.” (Johannes 19:38)

De apostel Johannes, die tientallen jaren na de verwoesting van Jeruzalem schreef en zeker lang nadat Jozef van Arimathea was gestorven, sprak alleen over de rol van die man bij het voorbereiden van het lichaam van Christus voor de begrafenis. In plaats van hem te prijzen, concentreerde hij zich op het feit dat hij een... geheime leerling die zijn geloof in Jezus als de Messias verborgen hield omdat hij bang was voor het Joodse Besturende Lichaam.

De andere drie evangelieschrijvers die vóór de verwoesting van Jeruzalem schreven, maken hier geen melding van. In plaats daarvan prijzen ze Jozef zeer. Mattheüs zegt dat hij een rijke man was 'die ook een discipel van Jezus was geworden'. (Mattheüs 27:57) Markus zegt dat hij „een gerenommeerd lid van de Raad was, die ook zelf op het Koninkrijk van God wachtte” en dat hij „moed vatte en voor Pilatus naar binnen ging en om het lichaam van Jezus vroeg”. (Markus 15:43) Lukas vertelt ons dat hij “een lid van de Raad was, die een goed en rechtvaardig man was”, iemand die “niet had gestemd ter ondersteuning van hun plan en actie”. (Lucas 23:50-52)

In tegenstelling tot de andere drie evangelieschrijvers looft Johannes geen lof over Jozef van Arimathea. Hij spreekt niet over zijn moed, noch over zijn goedheid en rechtschapenheid, maar alleen over zijn angst voor de Joden en het feit dat hij zijn discipelschap verborgen hield. In het volgende vers spreekt Johannes over een andere man die in Jezus geloofde, maar het ook verborgen hield. “Hij [Jozef van Arimatea] werd vergezeld door Nicodemus, de man die eerder 's avonds bij Jezus was geweest. Nicodemus bracht een mengsel van mirre en aloë, ongeveer vijfenzeventig pond."(John 19: 39)

Nicodemus' geschenk van mirre en aloë was genereus, maar aan de andere kant was hij ook een rijk man. Hoewel hij het geschenk noemt, vertelt Luke ons nadrukkelijk dat Nicodemus 's nachts kwam. Destijds waren er geen straatverlichting, dus de nacht was een geweldige tijd om te reizen als je je activiteiten geheim wilde houden.

Alleen Johannes noemt Nicodemus, hoewel het mogelijk is dat hij de naamloze „rijke jonge heerser” was die Jezus vroeg wat hij moest doen om eeuwig leven te beërven. U kunt het verslag vinden in Mattheüs 19:16-26 en in Lukas 18:18-30. Die heerser liet Jezus bedroefd achter omdat hij veel bezittingen had en niet bereid was ze op te geven om een ​​voltijdse volgeling van Jezus te worden.

Nu bewezen zowel Jozef als Nicodemus Jezus door zijn lichaam volgens de Joodse gewoonte in te wikkelen en het voor de begrafenis klaar te maken met een overvloed aan dure aromatische kruiden, maar Johannes lijkt meer geneigd te zijn zich te concentreren op het feit dat geen van beide mannen ervoor koos om zijn geloof openlijk te openbaren . Beide mannen waren rijk en hadden een bevoorrechte positie in het leven, en beiden wilden die status niet verliezen. Blijkbaar zat dat soort houding niet goed bij Johannes, de laatste van de apostelen. Bedenk dat Johannes en zijn broer Jakobus stoutmoedig en onbevreesd waren. Jezus noemde hen "Zonen van de donder". Zij waren het die wilden dat Jezus vuur uit de hemel zou afroepen over een dorp van Samaritanen die Jezus niet gastvrij hadden ontvangen. (Lucas 9:54)

Was John te streng voor deze twee mannen? Verwachtte hij meer dan redelijk was voor hen om te geven? Per slot van rekening zouden ze, als ze openlijk hun geloof in Jezus hadden verklaard, uit de bestuursraad zijn gegooid en uit de synagoge zijn verbannen (uitgesloten) en de verbanning moeten ondergaan die gepaard ging met het zijn van een van Jezus' discipelen. Ze zouden waarschijnlijk hun rijkdom hebben verloren. Met andere woorden, ze waren niet bereid op te geven wat hen dierbaar was, door eraan vast te houden in plaats van openlijk te belijden dat Jezus de Christus was.

Veel PIMO's bevinden zich tegenwoordig in een vergelijkbare situatie.

Het komt allemaal neer op een simpele vraag: wat wil je het liefst? Dit is een of/of situatie. Wilt u uw levensstijl behouden? Wilt u vooral het verlies van familie voorkomen? Misschien ben je bang je partner te verliezen die heeft gedreigd je te verlaten als je doorgaat met je opleiding.

Dat is aan de ene kant de "ofwel" kant. Aan de andere kant, de "of", wil je vertrouwen stellen in God, geloof dat Hij de belofte zal houden die aan ons is gedaan door zijn zoon? Ik verwijs naar deze:

“Petrus begon tegen hem te zeggen: “Kijk! Wij hebben alle dingen verlaten en zijn u gevolgd.” Jezus zei: “Voorwaar, ik zeg u, niemand heeft het huis of broers of zussen of moeder of vader of kinderen of velden verlaten omwille van mij en omwille van het goede nieuws die nu niet 100 keer meer zal krijgen in deze periode van tijd — huizen, broers, zusters, moeders, kinderen en velden, met vervolgingen — en in het komende samenstel van dingen eeuwig leven.” (Marcus 10:28-30)

„Toen antwoordde Petrus: „Zie! Wij hebben alle dingen verlaten en zijn u gevolgd; wat zal er dan voor ons zijn?” Jezus zei tot hen: „Voorwaar, ik zeg u, bij de herschepping, wanneer de Zoon des mensen op zijn glorierijke troon gaat zitten, gij die mij bent gevolgd, zult op 12 tronen zitten en de 12 stammen van Israël oordelen. En iedereen die huizen of broers of zussen of vader of moeder of kinderen of land heeft verlaten ter wille van mijn naam, zal honderd keer zoveel ontvangen en het eeuwige leven beërven.” (Matteüs 19:27-29)

„Maar Petrus zei: „Kijk! We hebben achtergelaten wat van ons was en zijn je gevolgd.” Hij zei tot hen: “Voorwaar, ik zeg u, er is niemand die huis of vrouw of broers of ouders of kinderen heeft verlaten ter wille van het Koninkrijk van God, die niet vele malen meer zal krijgen in deze periode, en in het komende samenstel van dingen, eeuwig leven.”” (Lukas 18:28-30)

Dus daar heb je de belofte die je door drie afzonderlijke getuigen is gegeven. Als u bereid bent het verlies te lijden van alles wat u als kostbaar beschouwt, zult u uzelf verzekeren van veel meer dan u in dit samenstel van dingen hebt verloren, en hoewel u ook vervolging zult ondergaan, zult u de prijs van eeuwig leven verkrijgen . Ik kan de waarheid hiervan bevestigen. Ik ben alles kwijt. Al mijn vrienden, velen gaan decennia terug - 40 en 50 jaar. Ze hebben me vrijwel allemaal in de steek gelaten. Mijn overleden vrouw bleef echter bij me. Ze was een echt kind van God, maar ik weet dat dat meer uitzondering dan regel is. Ik verloor mijn status, mijn reputatie binnen de gemeenschap van Jehovah's Getuigen en veel mensen waarvan ik dacht dat ze mijn vrienden waren. Aan de andere kant heb ik echte vrienden gevonden, mensen die bereid waren alles op te geven om vast te houden aan de waarheid. Op dat soort mensen kan ik rekenen in tijden van crisis. Echt, ik heb een schat aan vrienden gevonden op wie ik kan rekenen in tijden van moeilijkheden. Jezus woorden zijn uitgekomen.

Nogmaals, wat willen we nu echt? Een comfortabel leven in een gemeenschap die we al tientallen jaren kennen, misschien sinds mijn geboorte, zoals bij mij het geval was? Dat comfort is een illusie, een die met het verstrijken van de tijd dunner en dunner wordt. Of willen we zeker zijn van een plaats in het Koninkrijk van God?

Jezus zegt ons:

“Iedereen dan, die mij erkent bij de mensen, ik zal hem ook erkennen bij mijn Vader die in de hemelen is. Maar wie mij voor de mensen verloochent, die zal ik ook verloochenen voor mijn Vader die in de hemelen is. Denk niet dat ik gekomen ben om vrede op aarde te brengen; Ik kwam om geen vrede te brengen, maar een zwaard. Want ik ben gekomen om verdeeldheid te zaaien, met een man tegen zijn vader, en een dochter tegen haar moeder, en een schoondochter tegen haar schoonmoeder. Inderdaad, de vijanden van een man zullen die van zijn eigen huishouden zijn. Wie meer genegenheid voor vader of moeder heeft dan voor mij, is mij niet waard; en wie meer genegenheid heeft voor zoon of dochter dan voor mij, is mij niet waardig. En wie zijn martelpaal niet accepteert en mij volgt, is mij niet waard. Wie zijn ziel vindt, zal hem verliezen, en wie zijn ziel verliest omwille van mij, zal hem vinden.” (Matteüs 10:32-39)

Jezus is niet gekomen om ons een comfortabel, vredig leven te brengen. Hij kwam om verdeeldheid te zaaien. Hij vertelt ons dat als we willen dat hij voor ons opkomt voor God, we hem voor de mensen moeten erkennen. Onze Heer Jezus stelt deze eis niet van ons omdat hij egoïstisch is. Dit is een liefdevolle eis. Hoe kan iets dat verdeeldheid en vervolging veroorzaakt, als een liefdevolle voorziening worden beschouwd?

In feite is het precies dat, en op drie verschillende manieren.

Ten eerste komt deze vereiste om Jezus openlijk te belijden als Heer jou persoonlijk ten goede. Door Jezus Christus openlijk te erkennen in het bijzijn van uw vrienden en familie, oefent u uw geloof. Dit is het geval omdat je weet dat je als gevolg daarvan verdrukking en vervolging zult ondergaan, maar toch doe je het onverschrokken.

'Want hoewel de verdrukking van korte duur en licht is, werkt ze voor ons een heerlijkheid uit die steeds zwaarder weegt en eeuwig duurt; terwijl we onze ogen houden, niet op de dingen die we zien, maar op de ongeziene dingen. Want de geziene dingen zijn tijdelijk, maar de ongeziene dingen zijn eeuwig. ' (2 Korintiërs 4:17, 18)

Wie zou zo'n eeuwige heerlijkheid niet willen? Maar angst kan ons ervan weerhouden om naar die heerlijkheid uit te strekken. In sommige opzichten is angst het tegenovergestelde van liefde.

“Er is geen angst in liefde, maar volmaakte liefde verdrijft angst, omdat angst ons beperkt. Inderdaad, degene die bang is, is niet volmaakt gemaakt in liefde.” (1 Johannes 4:18)

Wanneer we onze angst onder ogen zien en ons geloof verkondigen voor mensen, in het bijzonder voor familie en vrienden, overwinnen we onze angst door deze te vervangen door liefde. Dit resulteert in echte vrijheid.

Het doel van de georganiseerde religie is om controle uit te oefenen over mensen, om te heersen over de kudde. Wanneer mannen mensen misleiden met leugens, zijn ze afhankelijk van de goedgelovigheid van hun kudde om naïef te accepteren wat hen wordt verteld zonder de feiten te controleren. Wanneer ze beginnen te onderzoeken en vragen te stellen, worden deze valse leiders bang en gebruiken ze een ander hulpmiddel om hun controle te behouden: angst voor straf. Hierin blinkt de organisatie van Jehovah's Getuigen uit onder moderne christelijke kerken. Door jarenlange zorgvuldig verzonnen indoctrinatie zijn ze erin geslaagd de hele kudde te overtuigen mee te werken aan het straffen van iedereen die zich uitspreekt. De kudde werkt mee omdat haar leden zijn geconditioneerd om te geloven dat ze een liefdevolle voorziening van Jehovah God aangaan om elke andersdenkende te mijden. Angst om gemeden te worden vormt een beperking en houdt het Besturende Lichaam aan de macht. Door toe te geven aan deze angst, door bang te zijn om de gevolgen van gemeden te ondergaan, zwijgen veel PIMO's en zo wint het Besturende Lichaam, althans op korte termijn.

Er is nog een tweede manier waarop de eis om Jezus in het openbaar te belijden een liefdevolle voorziening blijkt te zijn. Het stelt ons in staat onze liefde voor onze medechristenen, zowel familie als vrienden, te tonen.

Ik begon ongeveer 10 jaar geleden wakker te worden. Ik zou alleen willen dat 20 of 30 jaar geleden iemand naar mij toe was gekomen met het schriftuurlijke bewijs dat ik nu bezit, waaruit blijkt dat de kerndoctrines van mijn vroegere religie vals waren, of vals, en volledig onschriftuurlijk. Stel je voor, als iemand vandaag naar me toe zou komen, een vroegere vriend van lang geleden, en me zou onthullen dat hij al deze dingen 20 of 30 jaar geleden wist, maar bang was om me erover te vertellen. Ik kan je verzekeren dat ik erg van streek en teleurgesteld zou zijn dat hij toen niet genoeg liefde voor me had gehad om me die waarschuwing te geven. Of ik het zou hebben geaccepteerd, kan ik niet zeggen. Ik zou graag denken dat ik dat zou hebben gedaan, maar zelfs als ik dat niet had gedaan en die vriend had gemeden, zou dat mijn schuld zijn. Ik zou hem nu geen verwijt kunnen maken, omdat hij de moed had getoond om zijn eigen welzijn op het spel te zetten om mij te waarschuwen.

Ik denk dat het heel veilig is om te zeggen dat als je begint te praten over de waarheden die je hebt geleerd, de overgrote meerderheid van je vrienden en familie je zullen mijden. Maar er zijn twee dingen mogelijk. Een van die vrienden of familieleden, misschien meer, kan reageren en je hebt ze gewonnen. Denk aan dit vers:

„Mijn broeders, als iemand onder U van de waarheid wordt misleid en een ander keert hem terug, weet dat hij die een zondaar afwendt van de dwaling van zijn weg, zijn ziel van de dood zal redden en een groot aantal zonden zal bedekken.” (Jakobus 5:19, 20)

Maar zelfs als niemand naar je luistert, heb je jezelf beschermd. Omdat op een bepaald moment in de toekomst alle wandaden van de Organisatie zullen worden onthuld samen met de zonden van alle andere kerken.

“Ik zeg u dat mannen op de Dag des Oordeels rekenschap zullen afleggen van elk onnuttig woord dat zij spreken; want door uw woorden zult u rechtvaardig verklaard worden, en door uw woorden zult u veroordeeld worden.”” (Matteüs 12:36, 37)

Als die dag komt, wil je dan dat je partner, je kinderen, je vader of moeder, of je goede vrienden zich tot je wenden en zeggen: 'Je wist het! Waarom heb je ons hier niet voor gewaarschuwd?” Ik denk het niet.

Sommigen zullen reden vinden om niet openlijk hun geloof in Jezus te verkondigen. Ze zouden kunnen beweren dat het uitspreken van hun gezin hun familie zal vernietigen. Ze zouden zelfs kunnen geloven dat bejaarde ouders zouden kunnen overlijden omdat ze een zwak hart hebben. Ieder moet zijn of haar eigen beslissing nemen, maar het leidende principe is liefde. Het gaat ons niet in de eerste plaats om het leven nu, maar om het eeuwige leven en welzijn van al onze familie en vrienden en alle anderen wat dat betreft. Bij één gelegenheid uitte een van Jezus' discipelen zijn bezorgdheid over het gezin. Merk op hoe Jezus antwoordde:

"Toen zei een andere van de discipelen tegen hem: "Heer, sta mij toe eerst mijn vader te gaan begraven." Jezus zei tegen hem: "Blijf mij volgen en laat de doden hun doden begraven." (Mattheüs 8:21, 22)

Voor iemand zonder geloof lijkt dat misschien hard, zelfs wreed, maar geloof vertelt ons dat het liefdevol is om uit te reiken naar het eeuwige leven, niet alleen voor zichzelf, maar voor iedereen.

De derde manier waarop het vervullen van de eis om de Heer te prediken en te belijden liefdevol is in het geval van Jehovah's Getuigen, is dat het anderen kan aanmoedigen hetzelfde te doen en degenen die nog in indoctrinatie slapen te helpen wakker te worden. Er zijn veel Jehovah's Getuigen die zich zorgen maken over de veranderingen in de organisatie, vooral wat betreft de nadruk op gehoorzaamheid aan mannen. Anderen zijn zich bewust van het schandaal van seksueel misbruik van kinderen dat gestaag lijkt te groeien en niet zal verdwijnen. Sommigen zijn zich bewust geworden van de leerstellige tekortkomingen van de Organisatie, terwijl anderen enorm verontrust worden door het misbruik dat ze hebben ervaren door zelfbelangrijke ouderlingen.

Ondanks dit alles zitten velen gevangen in een soort mentale traagheid, bang om de sprong te wagen omdat ze geen alternatief zien. Als echter al degenen die zichzelf als PIMO beschouwen, zouden opstaan ​​en worden geteld, zou dit een vloedgolf kunnen veroorzaken die niet kan worden genegeerd. Het kan anderen moed geven om soortgelijke stappen te ondernemen. De macht van de Organisatie over mensen is de angst om gemeden te worden, en als die angst wordt weggenomen omdat de achterban weigert mee te werken, dan verdampt de macht van het Besturende Lichaam om de levens van anderen te beheersen.

Ik suggereer niet dat dit een gemakkelijke manier van handelen is. In tegendeel. Het is misschien wel de moeilijkste test die je ooit in je leven zult tegenkomen. Onze Heer Jezus maakte het heel duidelijk dat een vereiste van al degenen die hem zullen volgen, is om hetzelfde soort schaamte en beproeving te ondergaan waarmee hij werd geconfronteerd. Bedenk dat hij dat allemaal heeft meegemaakt, zodat hij gehoorzaamheid kon leren en vervolmaakt kon worden.

'Hoewel hij een zoon was, leerde hij gehoorzaamheid van de dingen die hij leed. En nadat hij volmaakt was gemaakt, werd hij verantwoordelijk voor eeuwige redding voor allen die hem gehoorzamen, omdat hij door God is aangesteld als hogepriester op de wijze van Melchizédek.” (Hebreeën 5:8-10)

Hetzelfde geldt voor ons. Als het ons verlangen is om met Jezus te dienen als koningen en priesters in het Koninkrijk van God, kunnen we dan iets minder voor onszelf verwachten dan onze Heer voor ons heeft geleden? Hij vertelde ons:

“En wie zijn martelpaal niet aanvaardt en mij niet volgt, is mij niet waard. Wie zijn ziel vindt, zal hem verliezen, en wie zijn ziel verliest omwille van mij, zal hem vinden.” (Matteüs 10:32-39)

De Nieuwe-Wereldvertaling gebruikt een martelpaal, terwijl de meeste andere bijbelvertalingen ernaar verwijzen als een kruis. Het instrument van marteling en dood is niet echt relevant. Wat relevant is, is wat het in die tijd vertegenwoordigde. Iedereen die stierf, genageld aan een kruis of paal, onderging eerst volledige publieke vernedering en het verlies van alles. Vrienden en familie zouden die persoon verloochenen door hen in het openbaar te mijden. De persoon werd ontdaan van al zijn rijkdom en zelfs zijn bovenkleding. Ten slotte werd hij gedwongen voor alle toeschouwers te paraderen in een schandelijke processie die het instrument van zijn executie droeg. Wat een afschuwelijke, beschamende en pijnlijke manier om te sterven. Door te verwijzen naar "zijn martelpaal" of "zijn kruis", zegt Jezus ons dat als we niet bereid zijn om schaamte te lijden omwille van zijn naam, we zijn naam niet waardig zijn.

Tegenstanders zullen schande, smaad en leugenachtige roddels over u opstapelen. Je moet het allemaal in je opnemen alsof het je helemaal niet uitmaakt. Geef je om het afval van gisteren dat je langs de weg hebt achtergelaten om te worden opgehaald? Je zou nog minder om de laster van anderen moeten geven. Inderdaad, je kijkt met vreugde uit naar de prijs die onze Vader ons toekent. Ons wordt door God verteld:

“Laten we daarom, aangezien we omringd zijn door zo’n grote wolk van getuigen, ook alle lasten en zonden die zo nauw aan ons kleven terzijde leggen, en laten we met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, kijkend naar Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof, die voor de vreugde die hem in het vooruitzicht was, het kruis heeft verdragen, de schaamte verachtenen zit aan de rechterhand van de troon van God. Denk aan hem die door zondaars zo'n vijandschap tegen zichzelf heeft doorstaan, zodat u niet moe of moedeloos wordt." (Hebreeën 12:1-3 NBV)

Als je een PIMO bent, weet dan dat ik je niet vertel wat je moet doen. Ik deel de woorden van onze Heer, maar de beslissing is aan jou, aangezien je moet leven met de gevolgen. Het komt allemaal neer op wat je wilt. Als u de goedkeuring zoekt van onze leider, Christus Jezus, moet u uw beslissing nemen op basis van liefde. Je liefde voor God is je eerste liefde, maar daarmee verweven is je liefde voor je familie en vrienden. Welke handelwijze zal hen het beste voor eeuwig ten goede komen?

Sommigen hebben besloten om met hun familie en vrienden te praten over de dingen die ze hebben geleerd, in de hoop hen van de waarheid te overtuigen. Dat zal er onvermijdelijk toe leiden dat de ouderlingen contact met u opnemen met beschuldigingen van afvalligheid.

Anderen hebben ervoor gekozen om een ​​brief te schrijven om afstand te doen van hun lidmaatschap van de organisatie. Als je dat doet, zou je kunnen overwegen om eerst brieven of e-mails te sturen naar al je familieleden en vrienden om je beslissing in detail uit te leggen, zodat je nog een laatste kans hebt om ze te bereiken voordat de stalen deur van mijden dichtslaat.

Anderen kiezen ervoor om helemaal geen brief te schrijven en weigeren de ouderlingen te ontmoeten, waarbij ze beide acties beschouwen als een erkenning dat die mannen nog steeds enige autoriteit over hen hebben, wat ze niet doen.

Weer anderen kiezen voor een afwachtend spel en een langzame vervaging in de hoop de familierelaties te behouden.

U heeft de feiten voor u en kent uw eigen situatie. De richting van de Schrift is duidelijk, maar het is aan een ieder om het uit te voeren zoals het beste past bij zijn of haar eigen situatie, zoals altijd geleid door het overheersende principe van liefde voor God en voor de medemens, in het bijzonder degenen die geroepen zijn om kinderen te zijn van God door hun geloof in Jezus Christus. (Galaten 3:26).

Ik hoop dat deze video nuttig is geweest. Weet alstublieft dat er een groeiende gemeenschap van getrouwe christenen is die dezelfde beproevingen en beproevingen doormaken die u doormaakt, maar die ook erkennen wat het betekent om in Christus te zijn als het enige middel om met Jehovah God verzoend te worden.

Gezegend bent u wanneer mensen u beledigen, vervolgen en valselijk allerlei kwaad tegen u zeggen vanwege Mij. Verheug u en wees blij, want groot is uw beloning in de hemel; want op dezelfde wijze hebben zij de profeten voor u vervolgd. (Matteüs 5:11-12 BSB)

Als je online met ons mee wilt doen, onthoud dan dat ons vergaderschema beschikbaar is via deze link, [https://beroeans.net/events/] die ik ook in de beschrijving van deze video zal plaatsen. Onze bijeenkomsten zijn eenvoudige bijbelstudies waarin we uit de Schrift lezen en iedereen uitnodigen om vrijuit te reageren.

Bedankt allemaal voor jullie steun.

 

 

 

 

 

 

 

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    78
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x