Deze video gaat over de maandelijkse uitzending van Jehovah's Getuigen in september 2022, gepresenteerd door Stephen Lett van het Besturende Lichaam. Het doel van hun uitzending in september is om Jehovah's Getuigen ervan te overtuigen doof te blijven voor iedereen die de leringen of acties van het Besturende Lichaam in twijfel trekt. In wezen, als het gaat om de doctrines en het beleid van de organisatie, vraagt ​​Lett zijn volgelingen om het Besturende Lichaam een ​​spirituele blanco cheque uit te schrijven. Als u een van Jehovah's Getuigen bent, moet u niet twijfelen, niet twijfelen, u moet alleen geloven wat u door mannen wordt verteld.

Om deze onschriftuurlijke positie te promoten, grijpt Lett naar twee verzen uit de 10th hoofdstuk van Johannes, en, zoals gebruikelijk, enkele woorden vervangt en de context negeert. De verzen die hij gebruikt zijn deze:

“Als hij alles van hem naar buiten heeft gebracht, gaat hij voor hen uit, en de schapen volgen hem, omdat ze zijn stem kennen. Ze zullen in geen geval een vreemdeling volgen, maar van hem vluchten, omdat ze de stem van vreemden niet kennen.” (Johannes 10:4, 5)

Als je een scherpzinnige lezer bent, zul je het idee hebben opgepikt dat Jezus ons hier vertelt dat de schapen twee stemmen horen: één die ze kennen, dus als ze het horen, herkennen ze het onmiddellijk als behorend tot hun liefhebbende herder. Als ze de andere stem horen, de stem van vreemden, kennen ze die niet, dus wenden ze zich van die stem af. Het gaat erom dat ze beide stemmen horen en voor zichzelf herkennen welke ze kennen als de stem van de ware herder.

Als nu iemand - Stephen Lett, ondergetekende of iemand anders - spreekt met de stem van de ware herder, dan zullen de schapen herkennen dat wat er wordt gezegd niet van een man komt, maar van Jezus. Als u deze video op uw telefoon, tablet of computer bekijkt, is het niet het apparaat dat u vertrouwt, noch de man die via dat apparaat tot u spreekt, maar de boodschap – uiteraard in de veronderstelling dat u die boodschap herkent als afkomstig van God en niet van mensen.

Het verstandige criterium is dus: wees niet bang om naar een stem te luisteren, want door te luisteren, zul je de stem van de fijne herder kennen en zul je ook de stem van de vreemdeling herkennen. Als iemand het je vertelt, luister dan naar niemand anders dan naar mij, nou, dat is een gigantische rode vlag.

Wat is de boodschap die wordt overgebracht in deze JW.org-uitzending van september 2022? We laten Stephen Lett het ons vertellen.

De christelijke geschriften spreken niet over Jehovah's schapen. De schapen zijn van Jezus. Weet Lett dat niet? Natuurlijk doet hij dat. Dus waarom de overstap? Aan het einde van deze video zien we waarom.

Nu lijkt de rest van de titel misschien goed, maar het hangt allemaal af van hoe het wordt toegepast. Zoals we zullen zien, wil het Besturende Lichaam niet dat je naar andere stemmen luistert, bepaalt welke van onze Heer Jezus afkomstig is en welke van vreemden, en vervolgens de laatste afwijst en alleen de ware stem van onze herder volgt. . Oh nee. Stephen en de rest van het Besturende Lichaam willen dat we alle stemmen die niet voor hen spreken kort en bondig afwijzen. Je denkt misschien dat ze hun kudde niet vertrouwen om de stem van de ware herder te kennen en daarom de beslissing voor hen nemen. Maar dat zou niet waar zijn. Het is niet dat ze niet vertrouwen dat Getuigen de stem van Jezus herkennen. Nogal Het tegenovergestelde. Ze zijn bang dat velen van de kudde eindelijk die stem beginnen te kennen en vertrekken, en ze proberen wanhopig de gaten in het lekkende vat dat JW.org is te dichten.

Dit is weer een poging tot schadebeperking door het bestuursorgaan. Al bijna twee jaar zijn Getuigen wegens de pandemie afwezig bij de vergaderingen in de Koninkrijkszaal. Het lijkt erop dat velen beginnen te twijfelen aan de blinde gehoorzaamheid die ze hebben gegeven aan zelfbenoemde heersers die zichzelf in de plaats hebben gesteld van Christus. We weten allemaal dat het Besturende Lichaam niet zal toestaan ​​dat iemand hen in twijfel trekt. Niemand doet dat tenzij hij iets te verbergen heeft.

Stephen Lett en de andere leden van het Besturende Lichaam beweren de gezalfde van God te zijn. Welnu, als het gaat om zelfverklaarde gezalfden, moeten we bedenken wat Jezus, Gods ware gezalfde, ons eens vertelde dat “valse gezalfden en valse profeten zullen opstaan. Ze zullen zulke geweldige voortekenen en tekenen doen dat ze zelfs de uitverkorenen zouden kunnen misleiden!” (Matteüs 24:24 2001Translation.org)

Ik heb hier een aantal beweringen gedaan. Maar ik moet je het bewijs nog geven. Nou, dat begint nu:

Over wiens schaap leest Lett? De schapen van het Besturende Lichaam? De schapen van Jehovah God? Het is duidelijk dat dit de schapen zijn die aan Jezus Christus toebehoren. Oké, we zijn allemaal goed tot nu toe. Ik hoor de stem van een vreemde nog niet, jij wel?

Lett bereidt in deze video een heel subtiel aas en wisseltactiek voor. Jezus zegt niet dat zijn schapen de stem van vreemden afwijzen, maar dat ze de stem van vreemden niet volgen. Is dat niet hetzelfde? Dat zou je misschien denken, maar er is een subtiel verschil dat Lett gaat uitbuiten zodra hij je zover krijgt dat je zijn terminologie accepteert.

Hij zegt dat "schapen luisteren naar de stem van hun herder en de stem van vreemden verwerpen." Hoe weten de schapen dat ze de stem van vreemden moeten afwijzen? Vertelt iemand als Stephen Lett wie de vreemdelingen zijn, of komen ze daar zelf achter nadat ze alle stemmen hebben gehoord? Lett wil dat u gelooft dat u alleen maar erop moet vertrouwen dat hij en zijn medeleden van het Besturende Lichaam u vertellen wie u niet kunt vertrouwen. Toch wijst de illustratie die hij gaat gebruiken op een andere manier van handelen.

"Maar toen de herder hen riep, kwamen de schapen, hoewel hij vermomd was, meteen."

Toen ik dat las, dacht ik meteen aan dit verslag in de Bijbel: Op de dag van Jezus' opstanding reisden twee van zijn discipelen naar een dorp ongeveer elf kilometer buiten Jeruzalem toen Jezus hen naderde, maar in een vorm die ze deden. niet herkennen. Met andere woorden, hij was een vreemde voor hen. Kortheidshalve zal ik niet het hele verslag voorlezen, maar alleen de delen die betrekking hebben op onze discussie. Laten we het oppakken bij Lukas 24:17 waar Jezus aan het woord is.

Hij zei tegen hen: „Wat zijn dit voor zaken waarover GIJ onder elkaar debatteert terwijl GIJ langsloopt?” En ze stonden stil met droevige gezichten. Als antwoord zei degene die Cleopas heette tot hem: „Blijft u als een vreemdeling alleen in Jeruzalem en weet u dus niet wat er in deze dagen in haar is gebeurd?” En hij zei tegen hen: "Welke dingen?" Ze zeiden tot hem: „De dingen betreffende Jezus de Nazarener, die een profeet werd, machtig in werk en woord voor God en het hele volk, en hoe onze overpriesters en heersers hem ter dood hebben overgeleverd.”

“Na ze te hebben gehoord, zegt Jezus: “O verstandlozen en traag van hart om te geloven in alle dingen die de profeten hebben gesproken! Moest de Christus deze dingen niet lijden en zijn heerlijkheid binnengaan?” En beginnend bij Mozes en al de profeten legde hij hun dingen uit die in de hele Schrift op hem betrekking hadden. Eindelijk kwamen ze dicht bij het dorp waar ze op reis waren, en hij deed alsof hij verder reisde. Maar ze oefenden druk op hem uit en zeiden: „Blijf bij ons, want het is tegen de avond en de dag is al voorbij.” Daarmee ging hij naar binnen om bij hen te logeren. En terwijl hij naast hen aanleunde aan de maaltijd, nam hij het brood, zegende het, brak het en begon het hun te overhandigen. Toen gingen hun ogen volledig open en herkenden ze hem; en hij verdween van hen. En ze zeiden tegen elkaar: "Brandde ons hart niet toen hij onderweg tot ons sprak, terwijl hij de Schrift volledig voor ons opende?" (Lucas 24:25-32)

Zie je de relevantie? Hun harten brandden omdat ze de stem van de herder herkenden, ook al zagen ze met hun ogen niet wie hij was. De stem van onze herder, de stem van Jezus, klinkt zelfs vandaag nog. Het kan op een gedrukte pagina zijn, of het kan mondeling aan ons worden overgebracht. Hoe dan ook, de schapen van Jezus herkennen de stem van hun Heer. Maar als de schrijver of spreker zijn eigen ideeën naar voren brengt, zoals valse profeten doen om de uitverkorenen, de uitverkorenen van God, te misleiden, dan zullen de schapen, zelfs als ze de stem van een vreemde horen, deze niet volgen.

Lett beweert dat Satan geen slangen meer gebruikt, maar dat is niet helemaal juist. Bedenk dat Jezus naar de Joodse heersers, het Besturende Lichaam van Israël, verwees als de nakomelingen van adders — giftige slangen. De bijbel vertelt ons dat Satan „zich blijft vermommen als een engel des lichts”. (2 Korinthiërs 11:14) en voegt eraan toe dat „zijn dienaren zich ook blijven vermommen als dienaren van rechtvaardigheid”. (2 Korintiërs 11:15)

Deze dienaren van gerechtigheid, dit addergebroed, mogen zich in kostuums en stropdassen kleden en doen alsof ze trouw en wijs zijn, maar het is niet wat de schapen zien dat is van belang, maar wat zij? horen. Welke stem spreekt? Is het de stem van de voortreffelijke herder of de stem van een vreemdeling die zijn eigen eer zoekt?

Gegeven het feit dat de schapen de stem van de fijne herder herkennen, is het dan niet logisch dat deze vreemdelingen, deze valse dienaren van gerechtigheid, demonische tactieken zouden gebruiken om ons ervan te weerhouden de stem van onze fijne herder te horen? Ze zeiden dat we niet naar de stem van Jezus Christus moesten luisteren. Ze zeiden dat we onze oren moesten dichtstoppen.

Zou het niet logisch zijn dat ze dat zouden doen? Of misschien zouden ze liegen en iedereen belasteren die de stem van onze Heer weergalmt, omdat ze spreken met de stem van "de boze buikspreker, Satan de Duivel."

Deze tactieken zijn niet nieuw. Ze zijn opgetekend in de Schrift, zodat we ervan kunnen leren. We doen er goed aan het historische verslag te beschouwen waarin zowel de stem van de voortreffelijke herder als de stemmen van vreemden worden gehoord. Sla met mij Johannes hoofdstuk 10 op. Dit is hetzelfde hoofdstuk waaruit Stephen Lett zojuist heeft voorgelezen. Hij stopte bij vers 5, maar vanaf daar lezen we verder. Het zal heel duidelijk worden wie de vreemdelingen zijn en welke tactieken ze gebruiken om de schapen naar zich toe te lokken.

“Jezus sprak deze vergelijking tot hen, maar ze begrepen niet wat hij tegen hen zei. Dus zei Jezus opnieuw: „Voorwaar, ik zeg u: ik ben de deur voor de schapen. Al degenen die in mijn plaats zijn gekomen zijn dieven en plunderaars; maar de schapen hebben niet naar hen geluisterd. ik ben de deur; wie door mij binnenkomt, zal behouden worden, en die zal in en uit gaan en weide vinden. De dief komt niet tenzij het is om te stelen en te doden en te vernietigen. Ik ben gekomen opdat zij leven mogen hebben en het in overvloed hebben. Ik ben de fijne herder; de voortreffelijke herder geeft zijn leven op voor de schapen. De huurling, die geen herder is en aan wie de schapen niet toebehoren, ziet de wolf komen en laat de schapen in de steek en vlucht - en de wolf grijpt ze en verstrooit ze - omdat hij een huurling is en niet om de schapen geeft. schaap. Ik ben de goede herder. Ik ken mijn schapen en mijn schapen kennen mij…” (Johannes 10:6-14)

Zijn de mannen van het Besturende Lichaam, en degenen die onder hen dienen, echte herders die Jezus Christus navolgen? Of zijn het huurlingen die dieven en plunderaars zijn, die voor elk risico vluchten naar hun eigen huid?

De enige manier om die vraag te beantwoorden, is door naar hun werken te kijken. Ik zeg in deze video dat het Besturende Lichaam nooit de zogenaamde leugens onthult waarvan zij beweren dat afvalligen over hen praten. Ze spreken altijd in algemeenheden. Af en toe worden ze echter een beetje te specifiek in hun algemeenheden, zoals Stephen Lett hier doet:

Als u een seksueel roofdier van een kind kent, en u staat voor een rechter die eist dat u de naam van die crimineel onthult, zou u dan de hogere autoriteiten gehoorzamen zoals Romeinen 13 u opdraagt ​​te doen en de man aan de rechter uitleveren? Wat als u een lijst had met bekende misbruikers? Zou je hun namen voor de politie verbergen? Wat als je een lijst had die in de duizenden liep en te horen kreeg dat als je het niet zou overhandigen, je zou worden geminacht door de rechtbank en een boete van miljoenen dollars zou krijgen? Draai je het dan om? Als je zou weigeren en die boetes zou betalen met geld dat anderen hadden gedoneerd om het predikingswerk te ondersteunen, zou je dan in het openbaar kunnen opstaan ​​en beweren dat iedereen die zegt dat je pedofielen beschermt een "kale leugenaar" is? Dat is wat het Besturende Lichaam heeft gedaan en nog steeds doet, en het bewijsmateriaal is op internet beschikbaar uit betrouwbare bronnen voor iedereen die ernaar wil zoeken. Waarom beschermen ze deze criminelen tegen justitie?

De huurling is alleen bezig met het beschermen van zijn huid. Hij wil zijn bezittingen en rijkdom veiligstellen en als dat het leven van een paar schapen kost, dan is dat maar zo. Hij komt niet op voor de kleine. Hij is niet bereid alles op het spel te zetten om een ​​ander te redden. Hij laat ze liever in de steek en laat de wolven komen en ze opeten.

Sommigen zullen proberen de organisatie te verdedigen door te zeggen dat er pedofielen zijn in elke organisatie en religie, maar daar gaat het hier niet om. De vraag is wat zijn de zogenaamde herders bereid hieraan te doen? Als het gewoon huurlingen zijn, riskeren ze niets om de kudde te beschermen. Toen de regering van Australië een commissie oprichtte om te leren hoe het probleem van seksueel misbruik van kinderen binnen de nationale instellingen moet worden aangepakt, was een van die instellingen Jehovah's Getuigen. Ze dagvaarden lid van het Besturende Lichaam, Geoffrey Jackson, die op dat moment in het land was. In plaats van zich als een echte herder te gedragen en van deze gelegenheid gebruik te maken om een ​​echt probleem in de organisatie aan te pakken, liet hij zijn advocaat liegen tegen de rechtbank en beweerde dat hij niets te maken had met het beleid van de organisatie die zich bezighoudt met de omgang met seksueel misbruik van kinderen binnen de organisatie. de gemeente. Hij was daar gewoon bezig met vertalingen. Aangezien we het hebben over kale leugens, denk ik dat we zojuist een kanjer hebben onthuld, vind je niet?

De commissarissen werden op de hoogte gebracht van deze leugen en dwongen hem om voor hen te verschijnen, maar hij toonde de houding van het Besturende Lichaam niet als een echte herder, maar als een huurling die er alleen op uit was hun bezittingen te beschermen, zelfs als dat betekent dat het achterlaten van het schaapje.

Als iemand zoals ik op deze hypocrisie wijst, wat doet het Besturende Lichaam dan? Ze imiteren de joden uit de eerste eeuw die tegen Jezus en zijn discipelen waren.

“Door deze woorden ontstond er opnieuw verdeeldheid onder de Joden. Velen van hen zeiden: „Hij heeft een demon en is gek. Waarom luister je naar hem?” Anderen zeiden: „Dit zijn niet de uitspraken van een gedemoniseerde man. Een demon kan de ogen van blinden toch niet openen?”” (Johannes 10:19-21)

Ze konden Jezus niet verslaan met logica en met waarheid, dus bogen ze zich over de eeuwenoude tactiek die Satan gebruikte van leugenachtige laster.

'Hij is gedemoniseerd. Hij spreekt namens Satan. Hij is niet goed bij zijn hoofd. Hij is geestesziek."

Toen anderen met hen probeerden te redeneren, riepen ze: „Luister niet eens naar hem.” Stop je oren.

Oké, ik denk dat we klaar zijn om verder te luisteren naar wat het Besturende Lichaam, sprekend door de stem van Stephen Lett, te zeggen heeft. Maar laten we even teruggaan om ons geheugen op te frissen. Lett staat op het punt een stroman-argument op te bouwen. Kijk of je het eruit kunt halen. Het is vrij duidelijk.

Is Stephen Lett een van Satans dienaren van gerechtigheid, of spreekt hij met de stem van de voortreffelijke herder, Jezus Christus? Jezus zou nooit een stroman-argument gebruiken. Heb je het uitgezocht? Hier is het:

Zou je accepteren dat we de getrouwe en beleidvolle slaaf die Jezus over al zijn bezittingen aanstelt, moeten vertrouwen? Natuurlijk. Zodra Jezus zijn slaaf over al zijn bezittingen heeft aangesteld, heeft die slaaf het volledige gezag. Dus je zou hem natuurlijk vertrouwen en gehoorzamen. Dat is de stroman. Zie je, de kwestie is niet of we de getrouwe slaaf moeten vertrouwen, maar of we het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen moeten vertrouwen. Stephen Lett verwacht dat zijn luisteraars accepteren dat de twee gelijkwaardig zijn. Hij verwacht dat we geloven dat het Besturende Lichaam in 1919 als de getrouwe slaaf is aangesteld. Doet hij enige poging om dat te bewijzen? Nee! Hij zegt alleen dat we weten dat dit waar is. Doen we? Werkelijk?? Nee dat doen we niet!

De bewering dat het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen in 1919 werd aangesteld om Christus' getrouwe en beleidvolle slaaf te zijn, is eigenlijk belachelijk. Waarom zeg ik dat? Overweeg dit fragment uit mijn onlangs gepubliceerde boek:

Als we de interpretatie van het Besturende Lichaam accepteren, dan moeten we concluderen dat de oorspronkelijke twaalf apostelen niet de slaaf vormen en dus niet zullen worden aangesteld over alle bezittingen van Christus. Zo'n conclusie is gewoon belachelijk! Dit moet worden herhaald: er is maar één slaaf die Jezus Christus over al zijn bezittingen aanstelt: de trouwe en discrete slaaf. Als die slaaf sinds 1919 tot het Besturende Lichaam is beperkt, verwachten mannen als JF Rutherford, Fred Franz en Stephen Lett dat ze over alle dingen in hemel en op aarde zullen presideren, terwijl de apostelen, zoals Petrus, Johannes en Paulus de zijlijn toekijken. Wat een schandalige onzin willen deze mannen u doen geloven! We worden allemaal geestelijk gevoed door anderen, en we hebben allemaal de mogelijkheid om iets terug te doen als iemand anders geestelijk voedsel nodig heeft. Ik ontmoet al enkele jaren online trouwe christenen, echte kinderen van God. Hoewel je misschien denkt dat ik een behoorlijke kennis van de Schrift heb, kan ik je verzekeren dat er geen week voorbijgaat dat ik niets nieuws leer op onze samenkomsten. Wat een verfrissende verandering is dat na tientallen jaren van saaie, repetitieve vergaderingen in de Koninkrijkszaal.

De deur naar het koninkrijk van God sluiten: hoe de wachttoren redding stal van Jehovah's Getuigen (pp. 300-301). Kindle-editie.

Het Besturende Lichaam doet door middel van deze uitzending ook een klassieke aas-and-switch. Lett begint met te zeggen dat we de stem van vreemden moeten afwijzen. Dat kunnen we accepteren. Dat is het aas. Dan schakelt hij het aas uit met dit:

Er is hier zoveel mis mee dat ik bijna niet weet waar ik moet beginnen. Merk eerst op dat het woord "vertrouwen" niet tussen aanhalingstekens staat. Dat komt omdat nergens in de Bijbel ons wordt verteld om een ​​slaaf te vertrouwen, trouw of anderszins. In Psalm 146:3 wordt ons verteld geen mensen te vertrouwen - in het bijzonder mannen die beweren gezalfden te zijn, wat prinsen zijn. Ten tweede wordt de slaaf niet getrouw verklaard totdat de Heer terugkeert en ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb hem nog niet over de aarde zien rondzwerven. Heb je Christus zien terugkeren?

Ten slotte gaat deze lezing over het onderscheid maken tussen de stem van Jezus, de voortreffelijke herder, en de stem van vreemden die agenten van Satan zijn. We luisteren niet alleen naar mannen omdat ze beweren Gods kanaal te zijn, zoals het Besturende Lichaam doet. We luisteren alleen naar mensen als we door hen de stem van de voortreffelijke herder kunnen horen. Als we de stem van vreemden horen, vluchten we als schapen voor die vreemde mannen. Het is wat schapen doen; ze vluchten voor de stem of stemmen van degenen waartoe ze niet behoren.

In plaats van op de waarheid te vertrouwen, valt Lett terug op de tactiek die door de Farizeeën in de tijd van Jezus werd gebruikt. Hij probeert zijn luisteraars ertoe te brengen hem te geloven op basis van de autoriteit die hij verondersteld te hebben gekregen van God, en gebruikt die veronderstelde status om degenen die tegen zijn leer zijn, in diskrediet te brengen, degenen die hij "afvalligen" noemt:

"Toen gingen de dienaars terug naar de overpriesters en Farizeeën, en deze zeiden tegen hen: "Waarom hebben jullie hem niet binnengebracht?" De agenten antwoordden: „Nooit heeft een man zo gesproken.” Op hun beurt antwoordden de Farizeeën: „U bent toch ook niet misleid? Niet één van de heersers of van de Farizeeën heeft geloof in hem gesteld, toch? Maar deze menigte die de Wet niet kent, is een vervloekt volk.” (Johannes 7:45-49)

Stephen Lett vertrouwt Jehovah's Getuigen niet om de stem van vreemden te herkennen, dus moet hij ze vertellen hoe ze eruit zien. En hij volgt het voorbeeld van de Farizeeën en de Joodse heersers die zich tegen Jezus verzetten door hen te belasteren en door zijn toehoorders te vertellen niet eens naar hen te luisteren. Denk eraan, ze zeiden:

“Hij heeft een demon en is gek. Waarom luister je naar hem?” (Johannes 10:20)

Net als de Farizeeën die Jezus ervan beschuldigden een agent van de duivel en een gek te zijn, gebruikt Stephen Lett zijn zelfaangenomen gezag over de kudde van Jehovah's Getuigen om iedereen te veroordelen die het niet met hem eens is, waaronder ik zeker. Hij noemt ons 'kale leugenaars' en beweert dat we de feiten verdraaien en de waarheid verdraaien.

In mijn boek en op de Beroean Pickets-website en op het YouTube-kanaal daag ik het Besturende Lichaam uit over leerstellige leringen als hun overlappende generatie, de aanwezigheid van Jezus Christus in 1914, 607 vGT als niet het jaar van de Babylonische ballingschap, de andere schapen als een niet-gezalfde klasse van christenen, en nog veel meer. Als ik spreek met de stem van een vreemde, waarom onthult Stephen dan niet wat ik zeg als leugens. We gebruiken tenslotte dezelfde Bijbel, nietwaar? Maar in plaats daarvan zegt hij dat je niet eens naar mij of anderen zoals ik moet luisteren. Hij lastert onze naam en noemt ons 'leugenaars met kale gezichten' en geestelijk zieke afvalligen, en hij hoopt wanhopig dat u niet luistert naar wat we te zeggen hebben, omdat hij daar geen verdediging tegen heeft.

Ja, dat doen ze, Stephen. De vraag is: wie is de afvallige? Wie liegt er herhaaldelijk? Wie heeft de Schrift verdraaid sinds mijn geboorte? Misschien is het onbewust gedaan, hoewel dat steeds moeilijker te geloven lijkt.

Het bestuursorgaan is nog niet klaar. De boodschap die ze willen overbrengen is dat we niet eens de stem van vreemden mogen horen. We moeten erop vertrouwen dat mannen ons vertellen wie de vreemden zijn, zodat we niet horen wat ze eigenlijk te zeggen hebben. Maar als u die vreemdeling was, als u erop uit was dat de schapen van Jezus u zouden volgen, en niet Jezus, is dat dan niet precies wat u tegen de schapen zou zeggen? 'Luister naar niemand anders dan naar mij. Ik zal je vertellen wie de vreemdelingen zijn. Vertrouw me, maar vertrouw niemand anders, zelfs niet iemand die je hele leven voor je heeft gezorgd, zoals je moeder of vader.”

Sorry mam, maar de Jade die alles in twijfel trok, is weg, verteerd door het soort gedachtecontrole dat niets met het christendom te maken heeft en alles wat te maken heeft met een mind-control sekte.

Merk op dat ze zegt dat de nieuwsberichten negatief en schuin zijn, maar dat betekent niet dat ze vals zijn, toch? Nu, in de Spaanse versie van de uitzending, zegt de Spaanse versie van Jade (Coral) eigenlijk: liggen, "leugens" in plaats van "schuin", maar in het Engels geven de scriptschrijvers niet zo brutaal een verkeerde voorstelling van de feiten.

Merk op dat ze haar vriendin niet vertelt waar de nieuwsberichten over gingen, en deze jonge vrouwen zijn vreemd genoeg ook niet nieuwsgierig om te weten. Als deze nieuwsverhalen en "afvallige" websites echt leugens vertelden, waarom zouden we die leugens dan niet onthullen? Er is maar één goede reden om de feiten te verbergen. Ik bedoel, hoe konden ze Jade's moeder afbeelden die haar dochter bewijs toont van de 10-jarige band van het Wachttorengenootschap met de Verenigde Naties, het gevreesde beeld van het wilde beest uit Openbaring? Dat zou negatief zijn, maar niet onwaar. Of wat als haar moeder nieuwsberichten zou delen over de miljoenen dollars die de organisatie uitkeert aan slachtoffers van seksueel misbruik van kinderen, of de enorme boetes die ze hebben moeten betalen voor minachting van de rechtbank wanneer het bestuursorgaan heeft geweigerd de lijst over te dragen? van tienduizenden namen van vermoedelijke en bekende kindermisbruikers aan de hogere autoriteiten? Weet je, degenen waarnaar Romeinen 13 verwijst als Gods dienaar voor het straffen van overtreders? Jade kan daar niets van weten omdat ze niet eens wil luisteren. Ze draait gehoorzaam haar rug.

Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe Satans dienaren van gerechtigheid de Schrift voor hun eigen doeleinden verdraaien.

Laten we lezen uit Johannes 10:4, 5 en hier zien we hoe hij verwacht dat zijn luisteraars het toepassen. Maar laten we niet naar zijn stem luisteren, maar naar de stem van de fijne herder. Laten we Johannes 10 nog eens herlezen, maar we zullen een vers dat Lett heeft weggelaten toevoegen:

“De deurwachter doet open voor deze, en de schapen luisteren naar zijn stem. Hij roept zijn eigen schapen bij hun naam en leidt ze naar buiten. Als hij alle zijn eigen naar buiten heeft gebracht, gaat hij voor hen uit, en de schapen volgen hem, omdat ze zijn stem kennen. Ze zullen geenszins een vreemde volgen, maar van hem vluchten, omdat ze de stem van vreemden niet kennen." (Johannes 10:3-5)

Luister goed naar wat Jezus zegt. Hoeveel stemmen horen de schapen? Twee. Ze horen de stem van de herder en de stem (enkelvoud) van vreemden. Ze horen twee stemmen! Als u een loyale Jehovah's Getuige bent die naar deze septemberuitzending op JW.org luistert, hoeveel stemmen hoort u dan? Een. Ja, slechts één. Er wordt je verteld niet eens naar een andere stem te luisteren. Jade wordt getoond weigeren te luisteren. Als u niet wilt luisteren, hoe weet u dan of de stem van God of van mensen komt? Je mag de stem van vreemden niet herkennen, omdat de stem van een vreemde je vertelt wat je moet denken.

Stephen Lett verzekert je in zijn ronde, sonore tonen en met zijn overdreven gezichtsuitdrukkingen dat hij van je houdt en dat hij spreekt met de stem van de fijne herder, maar is dat niet precies wat een dominee die zich vermomt in rechtvaardige gewaden zou zeggen? En zou zo'n prediker u niet vertellen niet naar iemand anders te luisteren?

Waar zijn ze bang voor? De waarheid leren? Ja. Dat is het!

Je bevindt je in een situatie waarin deze moeder zich bevindt ... als je een vriend of familielid probeert te helpen om reden te zien, en zij weigeren dit te doen. Er is een oplossing. Deze volgende clip legt die oplossing ongewild bloot. Laten we kijken.

Als een vriend of familielid van een Getuige niet naar je wil luisteren, luister dan naar hem, maar op één voorwaarde. Zorg dat ze het erover eens zijn om alles uit de Schrift te bewijzen. Vraag je Getuige-vriend bijvoorbeeld om uit te leggen hoe Mattheüs 24:34 bewijst dat het einde nabij is. Dat zal hen ertoe brengen de overlappende generatie te verklaren. Vraag hun, waar zegt de Bijbel dat er een overlappende generatie is?

Doe dit met alles wat ze leren. "Waar staat dat?" zou je refrein moeten zijn. Dit is geen garantie voor succes. Het zal alleen werken als ze God willen aanbidden in geest en waarheid (Johannes 4:24). Bedenk dat het vers dat Lett niet heeft gelezen, vers 3, ons vertelt dat Jezus, de fijne herder, "noemt zijn eigen schapen bij naam en leidt ze naar buiten.”

De enige schapen die op Jezus reageren, zijn degenen die bij hem horen, en hij kent ze bij naam.

Voordat ik afsluit, wil ik u een vraag stellen:

Wie zijn de ware afvalligen?

Heb je ooit gekeken naar het patroon van de geschiedenis dat in de Schrift is opgetekend?

Jehovah's Getuigen verwijzen naar de natie Israël als Gods oorspronkelijke aardse organisatie. Wat gebeurde er toen ze fout gingen, iets wat ze met alarmerende regelmaat deden?

Jehovah God stuurde profeten om hen te waarschuwen. En wat deden ze met die profeten? Ze vervolgden hen en doodden hen. Daarom zei Jezus het volgende tot de heersers of het besturende lichaam van Israël, „Jehovah's aardse organisatie”:

“Slangen, addergebroed, hoe zullen jullie vluchten voor het oordeel van Gehenna? Daarom stuur ik jullie profeten en wijze mannen en openbare leermeesters. Sommigen van hen zult u doden en aan palen executeren, en sommigen van hen zult u in uw synagogen geselen en van stad tot stad vervolgen, zodat al het rechtvaardige bloed dat op aarde is vergoten, van het bloed van de rechtvaardige Abel tot het bloed van Zacharia, de zoon van Barachja, die u tussen het heiligdom en het altaar hebt vermoord.” (Matteüs 23:33-35)

Veranderde er iets met de christelijke gemeente die door de eeuwen heen volgde. Nee! De kerk vervolgde en doodde iedereen die de waarheid sprak, de stem van de fijne herder. Natuurlijk noemden kerkleiders die rechtschapen dienstknechten van God 'ketters' en 'afvalligen'.

Waarom zouden we denken dat dit patroon binnen de gemeente van Jehovah's Getuigen is veranderd? Het heeft niet. Het is precies hetzelfde patroon dat we zagen tussen Jezus en zijn discipelen aan de ene kant en het "besturende lichaam van Israël" aan de andere kant.

Stephen Lett beschuldigt zijn tegenstanders ervan te proberen volgelingen achter zichzelf te krijgen. Met andere woorden, hij beschuldigt hen van precies datgene te doen wat het Besturende Lichaam al die tijd heeft gedaan: mensen ertoe brengen hen in de naam van God te volgen en hun woord te behandelen alsof het van Jehovah zelf kwam. Ze noemen zichzelf zelfs Jehovah's communicatiekanaal en de 'Bewakers van de leer'.

Is het je opgevallen hoe Lett bleef verwijzen naar Jehovah's schapen, hoewel Johannes hoofdstuk 10 duidelijk laat zien dat de schapen van Jezus zijn? Waarom richt het Besturende Lichaam zich nooit op Jezus? Welnu, als je een vreemdeling bent die wil dat de schapen je volgen, heeft het geen zin om de stem van de fijne herder te openbaren. Nee. U moet met een valse stem spreken. Je zult proberen de schapen voor de gek te houden door de stem van de ware herder zo goed mogelijk na te bootsen en hopen dat ze het verschil niet zullen merken. Dat zal werken voor de schapen die niet tot de voortreffelijke herder behoren. Maar de schapen die wel van hem zijn, laten zich niet voor de gek houden omdat hij ze kent en ze bij hun naam noemt.

Ik roep mijn voormalige JW-vrienden op om niet toe te geven aan angst. Weiger te luisteren naar de leugens die je steeds meer verstrikken tot je niet meer in staat bent om voor jezelf te ademen. Bid ernstig om heilige geest om u terug te leiden naar de stem van de voortreffelijke herder!

Vertrouw niet op mannen als Stephen Lett, die zeggen dat je alleen naar hen moet luisteren. Luister naar de fijne herder. Zijn woorden zijn opgeschreven in de Schrift. Je luistert nu naar mij. Dat waardeer ik. Maar ga niet af op wat ik zeg. In plaats daarvan: "Geliefden, geloof niet elke geïnspireerde uitdrukking, maar test de geïnspireerde uitdrukkingen om te zien of ze van God afkomstig zijn, want er zijn veel valse profeten de wereld ingegaan." (1 Johannes 4:1)

Met andere woorden, wees bereid om naar elke stem te luisteren, maar verifieer alles vanuit de Schrift, zodat je de ware stem van de herder kunt onderscheiden van de valse stem van vreemden.

Dank u voor uw tijd en uw steun aan dit werk.

 

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    13
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x