Ik krijg regelmatig e-mails van medechristenen die zich een weg banen uit de Organisatie van Jehovah's Getuigen en hun weg terug vinden naar Christus en via hem naar onze hemelse Vader, Jahweh. Ik doe mijn best om elke e-mail die ik krijg te beantwoorden, want we zitten hier allemaal samen in, broeders en zusters, de familie van God die “gretig wachten op de openbaring van onze Heer Jezus Christus”. (1 Korintiërs 1:7)

De onze is geen gemakkelijke weg om te bewandelen. In eerste instantie vereist het dat we een handelwijze volgen die leidt tot verbanning - een bijna totale isolatie van geliefde familieleden en voormalige vrienden die nog steeds doordrenkt zijn van de indoctrinatie van de Organisatie van Jehovah's Getuigen. Geen enkel verstandig mens wil behandeld worden als een paria. We kiezen er niet voor om als eenzame verschoppelingen te leven, maar we kiezen wel voor Jezus Christus, en als dat betekent dat we gemeden worden, het zij zo. We worden gesteund door de belofte die onze Heer ons heeft gedaan:

"Voorwaar, ik zeg u," antwoordde Jezus, "niemand die het huis of broers of zussen of moeder of vader of kinderen of velden heeft verlaten voor mij en het evangelie zal in deze huidige tijd honderd keer zoveel ontvangen: huizen, broers, zussen, moeders, kinderen en velden — samen met vervolgingen — en in de toekomende tijd eeuwig leven.” (Marcus 10:29,30 NBV)

Toch wordt die belofte niet in een oogwenk vervuld, maar pas over een bepaalde periode. We moeten geduld hebben en wat ontberingen doorstaan. Dat is wanneer we moeten vechten met een altijd aanwezige tegenstander: twijfel aan onszelf.

Ik ga een fragment met u delen uit een e-mail waarin twijfels en zorgen worden geuit, die velen van ons, denk ik, ook hebben ervaren. Dit is van een medechristen die veel heeft gereisd, een groot deel van de wereld heeft gezien en uit de eerste hand de armoede en ellende heeft gezien die miljoenen mensen ervaren. Net als jij en ik verlangt hij ernaar dat het allemaal eindigt - dat het koninkrijk komt en de mensheid terugbrengt in de familie van God. Hij schrijft:

“Ik bid nu al vijftig jaar. Ik heb mijn hele familie en vrienden verloren en heb alles opgegeven voor Jezus omdat ik geen afscheidsbrief hoefde te schrijven, maar ik deed het omdat mijn geweten die religie niet kon verdragen (jw) waar ik in zat. Allen zeiden me dat niet om op te komen voor Jezus en gewoon stil te zijn. Gewoon vervagen. Ik heb gebeden en gebeden. Ik heb de Heilige Geest niet "gevoeld". Ik vraag me vaak af of er iets mis is met mij. Krijgen andere mensen een fysiek of merkbaar gevoel? Zoals ik niet heb. Ik probeer voor iedereen een goed mens te zijn. Ik probeer gewoon iemand te zijn die een plezier is om in de buurt te zijn. Ik probeer de vrucht van de geest te laten zien. Maar ik moet eerlijk zijn. Ik heb geen merkbare externe kracht op mij gevoeld.

Heb jij?

Ik weet dat dit een persoonlijke vraag is en als je geen antwoord wilt geven, begrijp ik dat volkomen, en mijn excuses als ik onbeleefd overkom. Maar het heeft zwaar op mijn hoofd gewogen. Ik maak me zorgen dat als ik de Heilige Geest niet voel en anderen wel, ik iets verkeerd doe, en ik zou dat graag willen oplossen."

(Ik heb het vetgedrukte gezicht toegevoegd om de nadruk te leggen.) Misschien is de vraag van deze broeder het begrijpelijke resultaat van het misplaatste geloof dat om gezalfd te worden, je een uniek persoonlijk teken van God moet ontvangen dat speciaal voor jou bedoeld is. Getuigen pikken een enkel vers uit de Romeinen uit om dit geloof te ondersteunen:

"De geest zelf getuigt met onze geest dat we Gods kinderen zijn." (Romeinen 8:16 NWT)

Volgens de Wachttoren van januari 2016 op pagina 19 hebben gezalfde Jehovah's Getuigen door de heilige geest een "speciaal teken" of een "speciale uitnodiging" ontvangen. De Bijbel spreekt niet van een speciaal token or speciale uitnodiging alsof er veel penningen en veel uitnodigingen zijn, maar sommige zijn "speciaal".

Wachttoren-publicaties hebben dit idee van een speciaal token, omdat het Besturende Lichaam wil dat de JW-kudde het idee accepteert dat er twee verschillende hoop op redding voor christenen zijn, maar de Bijbel spreekt er slechts van één:

“Eén lichaam is er, en één geest, net zoals… je werd geroepen naar de een hoop van je roeping; één Heer, één geloof, één doop; één God en Vader van allen, die over allen en door allen en in allen is.” (Efeziërs 4:4-6 NWT)

Oeps! Eén Heer, één geloof, één doop, één God en Vader van allen, en een hoop van je roeping.

Het is zo duidelijk, niet? Maar ons werd geleerd die voor de hand liggende waarheid over het hoofd te zien en in plaats daarvan de interpretatie van mensen te accepteren dat de zin uit Romeinen 8:16, "de geest zelf getuigt", verwijst naar een speciaal bewustzijn dat is ingeplant in "speciaal geselecteerde" Jehovah's Getuigen die vertellen voor hen hebben ze geen aardse hoop meer, maar gaan ze naar de hemel. Als we echter over dat vers nadenken, is er niets in de context dat een dergelijke interpretatie ondersteunt. Inderdaad, alleen al het lezen van de omringende verzen in Romeinen hoofdstuk 8 laat de lezer er geen twijfel over bestaan ​​dat er maar twee opties zijn voor een christen: of je leeft naar het vlees of je leeft naar de geest. Paulus legt dit uit:

“. . .want als u naar het vlees leeft, zult u zeker sterven; maar als je de praktijken van het lichaam door de geest doodt, zul je leven.” (Romeinen 8:13 NWT)

Daar heb je het! Als je naar het vlees leeft, zul je sterven, als je naar de geest leeft, zul je leven. Je kunt toch niet naar de geest leven en de geest niet hebben? Dat is het punt. Christenen worden geleid door Gods geest. Als je niet door de geest wordt geleid, ben je geen christen. De naam, christen, komt uit het Grieks Christos wat "Gezalfde" betekent.

En wat is het gevolg voor jou als je inderdaad geleid wordt door de heilige geest en niet door het zondige vlees?

"Want zovelen als er door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God. Want je hebt de geest van slavernij niet opnieuw ontvangen om te vrezen, maar je hebt de Geest van adoptie ontvangen, door wie we roepen: “Abba! Vader!" De Geest zelf getuigt met onze geest dat wij kinderen van God zijn; en als kinderen, dan erfgenamen—erfgenamen van God en mede-erfgenamen met Christus, indien wij inderdaad met hem lijden, opdat wij ook met hem verheerlijkt worden.” (Romeinen 8:14, 15 Wereld Engelse Bijbel)

We ontvangen van God geen geest van slavernij, van slavernij, zodat we in angst leven, maar een geest van adoptie, de heilige geest waardoor we als Gods kinderen worden aangenomen. Dus we hebben reden om ons te verheugen door te roepen: "Abba! Vader!"

Er zijn geen speciale penningen of speciale uitnodigingen alsof er twee zijn: een gewone penning en een speciale; een gewone uitnodiging en een speciale. Dit is wat God eigenlijk zegt, niet wat de publicaties van de organisatie zeggen:

“Dus terwijl we in deze tent [ons vleselijke, zondige lichaam] zijn, zuchten we onder onze lasten, omdat we niet ongekleed willen zijn, maar gekleed, zodat onze sterfelijkheid door het leven kan worden verzwolgen. En God heeft ons voor dit doel voorbereid en heeft ons de Geest gegeven als een belofte van wat komen gaat.” (2 Korintiërs 5:4,5 BSB)

“En in Hem, het woord der waarheid gehoord en geloofd hebbend - het evangelie van uw heil -jij was verzegeld met de beloofde Heilige Geest, die is de belofte van onze erfenis tot de verlossing van hen die Gods bezit zijn, tot lof van Zijn heerlijkheid." (Efeziërs 1:13,14 BSB)

“Nu is het God die zowel ons als u in Christus bevestigt. He gezalfd ons, plaatste His verzegelen op ons, en leg Zijn Geest in onze harten als een belofte van wat komen gaat.” (2 Korintiërs 1:21,22 BSB)

Het is belangrijk dat we begrijpen waarom we de geest ontvangen en hoe die geest ons als ware christenen tot rechtvaardigheid brengt. De geest is niet iets dat we bezitten of bevelen, maar als we erdoor geleid worden, verenigt hij ons met onze hemelse Vader, Christus Jezus en de andere kinderen van God. De geest brengt ons tot leven, zoals deze geschriften aangeven, het is de garantie van onze erfenis van eeuwig leven.

Volgens Romeinen hoofdstuk 8 krijg je leven als je gezalfd bent met de geest. Dus helaas, als Jehovah's Getuigen beweren niet met heilige geest te zijn gezalfd, ontkennen ze in wezen dat ze christenen zijn. Als je niet met de geest gezalfd bent, ben je dood in Gods ogen, dat betekent onrechtvaardig (wist je dat het woord onrechtvaardig en slecht door elkaar wordt gebruikt in het Grieks?)

„Zij die naar het vlees leven, richten hun gedachten op de dingen van het vlees; maar zij die naar de Geest leven, richten hun gedachten op de dingen van de Geest. De gezindheid van het vlees is de dood, maar de gezindheid van de Geest is leven…” (Romeinen 8:5,6 BSB)

Dit is een serieuze zaak. Je kunt de polariteit zien. De enige manier om leven te krijgen is door de heilige geest te ontvangen, anders sterf je in het vlees. Dat brengt ons terug bij de vraag die mij per e-mail werd gesteld. Hoe weten we dat we heilige geest hebben ontvangen?

Onlangs vertelde een vriend van mij - een voormalige Jehova's Getuige - dat hij de heilige geest had ontvangen, dat hij de aanwezigheid ervan had gevoeld. Het was voor hem een ​​levensveranderende ervaring. Het was uniek en onmiskenbaar en hij vertelde me dat ik, totdat ik iets soortgelijks had meegemaakt, niet kon beweren door heilige geest te zijn aangeraakt.

Dit zou niet de eerste keer zijn dat ik mensen hierover hoor praten. In feite, vaak wanneer iemand je vraagt ​​of je wedergeboren bent, verwijzen ze naar een dergelijke transcendentale ervaring die voor hen is wat het betekent om wedergeboren te zijn.

Dit is het probleem dat ik heb met zulk gepraat: het kan niet in de Schrift worden ondersteund. Er staat niets in de Bijbel dat christenen zegt dat ze een bijzondere spirituele ervaring moeten verwachten om te weten dat ze uit God zijn geboren. Wat we wel hebben, is deze waarschuwing:

‘Nu zegt de [heilige] Geest uitdrukkelijk dat: in latere tijden zullen sommigen het geloof verlaten om bedrieglijke geesten en de leringen van demonen te volgen, beïnvloed door de hypocrisie van leugenaars…” (1 Timoteüs 4:1,2 BLB)

Elders wordt ons verteld om dergelijke ervaringen op de proef te stellen, in het bijzonder wordt ons verteld om "de geesten te testen om te zien of ze van God afkomstig zijn", wat betekent dat er geesten worden gestuurd om ons te beïnvloeden die niet van God zijn.

“Lieve vrienden, geloof niet elke geest, maar beproef de geesten om te zien of ze van God zijn, want er zijn veel valse profeten de wereld ingegaan.” (1 Johannes 4:1 NBV)

Hoe kunnen we een geest testen die beweert van God te zijn? Jezus zelf geeft ons het antwoord op die vraag:

“Echter, wanneer die (de Geest der Waarheid) arriveert, het zal je naar alle waarheid leiden… En het zal niet voor zichzelf spreken; het zal je vertellen wat hij hoort en dan zal het de dingen aankondigen die zullen komen. Die zal mij ook verheerlijken, omdat het dingen van mij zal ontvangen en ze dan aan u zal aankondigen. Want alles wat de Vader heeft, is nu van mij, en daarom zeg ik dat hij dingen van mij zal ontvangen en ze dan aan u zal aankondigen!' (Johannes 16:13-15 2001Translation.org)

Er zijn twee elementen in die woorden waarop we ons moeten concentreren. 1) de geest zal ons naar de waarheid leiden, en 2) de geest zal Jezus verheerlijken.

Met dit in gedachten begon mijn voormalige JW-vriend om te gaan met een groep die de valse leer van de drie-eenheid gelooft en promoot. Mensen kunnen alles zeggen, alles leren, alles geloven, maar het is wat ze doen dat de waarheid onthult over wat ze zeggen. De geest van waarheid, de heilige geest van onze liefhebbende Vader, zou iemand er niet toe brengen een leugen te geloven.

Wat betreft het tweede element dat we zojuist hebben besproken, de heilige geest verheerlijkt Jezus door ons de dingen mee te delen die Jezus hem geeft. Dat is meer dan kennis. Inderdaad, de heilige geest schenkt tastbare vruchten die anderen in ons kunnen zien, vruchten die ons onderscheiden, ons tot lichtdragers maken, ervoor zorgen dat we weerspiegelingen worden van Jezus' heerlijkheid zoals we naar zijn beeld gevormd zijn.

“Voor degenen die hij van tevoren kende, was hij ook voorbestemd om gelijkvormig te worden het beeld van zijn zoon, zodat hij de eerstgeborene onder vele broers en zussen zou zijn.” (Romeinen 8:29 christelijke standaardbijbel)

Daartoe brengt de heilige geest een vrucht voort in de christen. Dit zijn de vruchten die voor de buitenstaander kenmerken dat iemand de heilige geest heeft ontvangen.

‘Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Tegen zulke dingen is er geen wet.” (Galaten 5:22, 23 Bereaanse standaardbijbel)

De eerste en belangrijkste hiervan is liefde. Inderdaad, de andere acht vruchten zijn allemaal aspecten van liefde. Over liefde zegt de apostel Paulus tegen de Korinthiërs: “Liefde is geduldig, liefde is vriendelijk. Het benijdt niet, het schept niet op, het is niet trots.” (1 Korintiërs 13:4 NBV)

Waarom kregen de Korinthiërs deze boodschap? Waarschijnlijk omdat er sommigen waren die opschepten over hun gaven. Dit waren degenen die Paulus de „superapostelen” noemde. (2 Korintiërs 11:5 NBV) Om de gemeente tegen zulke zelfpromoters te beschermen, moest Paulus spreken over zijn eigen geloofsbrieven, want wie van alle apostelen had meer geleden? Wie had meer visioenen en openbaringen gekregen? Toch sprak Paulus nooit over hen. De informatie moest uit hem worden gesleept door omstandigheden zoals die welke nu de gezondheid van de gemeente in Korinthe bedreigden en zelfs toen protesteerde hij dat hij op die manier moest opscheppen, zeggende:

Nogmaals, ik zeg, denk niet dat ik een dwaas ben om zo te praten. Maar zelfs als je dat doet, luister dan naar mij, zoals je zou doen naar een dwaas persoon, terwijl ik ook een beetje opschep. Zulk opscheppen is niet van de Heer, maar ik gedraag me als een dwaas. En aangezien anderen opscheppen over hun menselijke prestaties, zal ik dat ook doen. Je denkt tenslotte dat je zo wijs bent, maar je houdt ervan om met dwazen om te gaan! Je verdraagt ​​het als iemand je tot slaaf maakt, alles afpakt wat je hebt, misbruik van je maakt, de controle over alles overneemt en je in het gezicht slaat. Ik schaam me om te zeggen dat we te "zwak" zijn geweest om dat te doen!

Maar waar ze ook over opscheppen - ik praat weer als een dwaas - ik durf er ook over op te scheppen. Zijn het Hebreeën? Ik ook. Zijn het Israëlieten? Ik ook. Zijn zij afstammelingen van Abraham? Ik ook. Zijn zij dienaren van Christus? Ik weet dat ik klink als een gek, maar ik heb hem veel meer gediend! Ik heb harder gewerkt, vaker in de gevangenis gezeten, talloze keren gegeseld en keer op keer met de dood geconfronteerd. (2 Korintiërs 11:16-23 NBV)

Hij gaat door, maar we snappen het idee. Dus, in plaats van te zoeken naar een speciale sensatie of subjectief gevoel of kleurrijke openbaring om anderen te overtuigen dat we door de Heilige Geest zijn gezalfd, waarom zouden we er dan niet voortdurend voor bidden en ons inspannen om de vruchten ervan te manifesteren? Als we die vruchten in ons leven zien manifesteren, zullen we het bewijs hebben dat het Gods Heilige Geest is die ons verandert naar het beeld van zijn zoon, omdat we dat niet alleen kunnen bereiken, door de pure kracht van onze onvolmaakte menselijke wil. Zeker, velen proberen dit te doen, maar het enige wat ze bereiken is een façade van godsvrucht te creëren waarvan de geringste test zal onthullen dat het niets meer is dan een papieren masker.

Degenen die volhouden dat wedergeboorte of gezalfd worden door God inhoudt dat ze een of andere experiëntiële openbaring van de heilige geest ontvangen, of een speciaal teken of speciale uitnodiging, proberen anderen tot afgunst aan te zetten.

Paulus zei tegen de Kolossenzen: Laat niemand u veroordelen door aan te dringen op vrome zelfverloochening of de aanbidding van engelen, zeggen dat ze visioenen hebben gehad over deze dingen?. Hun zondige geest heeft hen trots gemaakt, (Kolossenzen 2:18 NLT)

"Aanbidding van engelen"? Je zou kunnen zeggen: "Maar niemand probeert ons tegenwoordig engelen te laten aanbidden, dus die woorden zijn niet echt van toepassing, toch?" Niet zo snel. Onthoud dat het woord dat hier als "aanbidding" is vertaald, is PROSKUNEO in het Grieks wat betekent 'voorover buigen, zich volledig onderwerpen aan de wil van een ander'. En het woord voor 'engel' in het Grieks betekent letterlijk: boodschapper, omdat de engelen geesten waren die boodschappen van God naar de mens brachten. Dus als iemand beweert een boodschapper te zijn (Grieks: angelos) van God, dat wil zeggen iemand via wie God vandaag de dag met zijn volk communiceert, zijn - hoe zal ik het zeggen - oh ja, "Gods communicatiekanaal", dan handelen ze in de rol van engelen, boodschappers van God. Verder, als ze verwachten dat je gehoorzaamt aan de berichten die ze doorgeven, dan eisen ze totale onderwerping, PROSKUNEO, aanbidding. Deze mannen zullen u veroordelen als u hen als Gods boodschappers niet gehoorzaamt. Dus hebben we vandaag de "aanbidding van engelen". Grote tijd! Maar laat ze niet hun zin hebben met jou. Zoals Paulus zegt: "Hun zondige geest heeft hen trots gemaakt". Negeer hun.

Als iemand beweert een onuitsprekelijke ervaring te hebben gehad, een openbaring dat hij of zij door heilige geest is aangeraakt, en dat jij hetzelfde moet doen, moet je de geest zoeken om zijn aanwezigheid te voelen, kijk dan eerst naar de werken. Heeft de geest die ze beweren te hebben ontvangen hen naar de waarheid geleid? Zijn ze opnieuw gemaakt naar het beeld van Jezus en manifesteerden ze de vruchten van de geest?

In plaats van te zoeken naar een eenmalige gebeurtenis, vinden we wanneer we vervuld zijn met de heilige geest een hernieuwde levensvreugde, een groeiende liefde voor onze broeders en zusters en onze naasten, geduld met anderen, een niveau van geloof dat blijft groeien met de zekerheid dat niets ons kwaad kan doen. Dat is de ervaring die we zouden moeten zoeken.

"We weten dat we uit de dood zijn overgegaan in het leven, omdat we van de broeders houden" en zusters. Wie niet liefheeft, blijft in de dood.” (1 Johannes 3:14 NASB)

Natuurlijk, God zou ieder van ons een heel speciale manifestatie kunnen geven die elke twijfel wegneemt dat Hij ons goedkeurt, maar waar zou dan geloof zijn? Waar zou de hoop zijn? Zie je, als we eenmaal de realiteit hebben, hebben we geen geloof of hoop meer nodig.

Op een dag zullen we de realiteit hebben, maar we zullen er alleen komen als we ons geloof behouden en ons concentreren op onze hoop en alle afleidingen negeren die valse broeders en zusters en bedrieglijke geesten en veeleisende "engelen" ons in de weg leggen.

Ik hoop dat deze overweging van nut is geweest. Bedankt voor het luisteren. En bedankt voor je steun.

5 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneren
Melden van

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

34 Heb je vragen? Stel ze hier.
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
degabry

Als u van plan bent om Spirito Santo te bellen, kunt u een fout van JW maken!
Nessuno en gids van Spirito Santo eccetto gli Eletti, devono ancora essere scelti , en suggestie , Rivelazione 7:3.

Max

Pour ma part l'esprit Saint a été envoyé en ce sens que la bible a été écrite sous l'influence de l'esprit Saint et se remplir de cet esprit à rapport avec le fait de se remplir de la connaissance qui van nous faire agir et plus nous cherchons à savoir et plus on trouve, c'est l'expérience que j'en ai et si nous sommes proche du créateur par sa parole c'est que nous avons suivi la voie qu'il nous demande, penser, refléchir mediter et avoir l'esprit ouvert permet d'avancer dans la connaissance et donc l'esprit, et c'est la que nous pouvons... Lees verder "

Ralf

Toen ik naar deze video luisterde, vond ik het moeilijk te zeggen of je de Heilige Geest beschouwt als iets dat door de Vader is gezonden, of is de Heilige Geest een geestelijk persoon die door de Vader is gezonden?

En hoe definieer je christen? Zijn trinitariërs christenen? Zijn degenen die nog steeds Jehovah's Getuigen zijn christenen? Moet iemand de Wachttoren verlaten (zelfs als hij er fysiek nog in zit) om christen te worden? In eerdere gesprekken met Jehovah's Getuigen leek het erop dat zij (de Jehova's Getuigen) geloofden dat zij alleen christenen waren, en ik geloof dat ze zowel u als mij zouden uitsluiten om christen te zijn.

Ralf

Ralf

Ik ben het met je eens, niemand van ons weet wie echt een christen is, daarom streef ik ernaar anderen niet te veroordelen. Maar we zijn geroepen om Gods waarheid te delen, en dat betekent waarheid verkondigen aan degenen van wie we vinden dat ze het niet eens zijn met Gods waarheid zoals gepresenteerd in Gods geschriften. Als zodanig oordeelt Gods waarheid. Als we houden van een dwaling over de aard en activiteit van God, en houden van een manier van leven die in strijd is met Gods geboden, dan is dat beslist een leven in gevaar. Maar wie bepaalt wat de ware interpretatie en dus het juiste begrip is... Lees verder "

Ralf

Wie gelooft dat ze een nauwkeurig begrip hebben van Gods Woord? De LDS'en, De Wachttoren. Alle conservatieve christelijke denominaties. De RC's.

En u gelooft dat de Heilige Geest u een nauwkeurig begrip van Gods woord heeft gegeven?

Ralf

Het is een uitstekend antwoord. Verklaart de waarheid die ik geloof, en ik ben er zeker van dat iedereen in mijn Trinity-gelovige kerk ook gelooft. Dus u en ik accepteren dit gedeelte van de Schrift allebei en vertrouwen er in feite op. Toch komen we tot verschillende conclusies over God.

Ralf

Misschien ligt het antwoord in wie of wat de Heilige Geest is. Een kracht geeft kracht, maar verlicht niet. Een geestelijk wezen kan leiden. Een kracht kan dat niet. De Heilige Geest wordt in de Schriften afgebeeld als iemand, niet als een onpersoonlijke kracht.

Ralf

Begrijpen hoe één God uit drie personen kan bestaan, gaat ons te boven en moet worden aanvaard omdat de Schrift de drie personen als goddelijk beschrijft, terwijl ons wordt verteld dat er maar één God is.
Maar het ligt niet buiten ons vermogen om te begrijpen wat God duidelijk in zijn woord heeft geopenbaard. Persoonlijke voornaamwoorden toegeschreven aan de Geest die wijsheid schenkt, terwijl een macht dat niet kan. Nee, uw logica is niet van toepassing op de Heilige Geest. Die deur draait in dit geval niet beide kanten op.

Ralf

Wat dit betreft. Ik ben het eens. Laten we geen tijd meer verspillen. Je past al deze redeneringen toe om je punt duidelijk te maken, terwijl je geweld aandoet aan de eenvoudige lezing van de Schrift. Om uw begrip/theologie over te nemen, moet men een filosoof of een advocaat zijn. Gods woord kan onmogelijk betekenen dat de Heilige Geest een raadgever is, of wordt belogen door Anninias en Saphira, of wijsheid schenkt. Een derde of misschien een vierde begrip van wie de Geest is, is indien nodig mogelijk om te ontkennen dat persoonlijke voornaamwoorden worden gebruikt om naar de Heilige Geest te verwijzen. Ik blijf je berichten bekijken.... Lees verder "

Ralf

Je hebt een gracieuze, liefdadige manier om dingen te zeggen. Ik weet wel dat de meerderheid van de christenen, van wie een groot aantal intelligenter is dan ik, sinds de beginjaren van de kerk tot de conclusie zijn gekomen dat de ene God uit 3 personen bestaat, waarbij ze Gods woord gebruiken. U komt tot een andere conclusie. Begrijp ik het goed dat u bent geboren in en bent opgegroeid met de leer van de Wachttoren, en dat u pas onlangs de Wachttoren Bijbel en Traktaat Maatschappij hebt verlaten? Zoveel van de theologie van het Wachttorengenootschap is gebaseerd op menselijke redeneringen en eisegese.... Lees verder "

Ralf

Ik heb (niet alle) je video's uit het verleden bekeken, dus ik weet dat je de Wachttoren na tientallen jaren hebt verlaten. Was je ouderling? Dankzij Covid en het versturen van brieven had ik 3 lange gesprekken met Getuigen. Ik deed een bijbelstudie op ZOOM met een paar Getuigen. Ik heb jw.org en de online bibliotheek van jw gelezen. Ik heb meer dan een paar ZOOM-bijeenkomsten bijgewoond. Tijdens die gesprekken en het lezen, zelfs toen ik ontdekte wat ik dacht dat gemeenschappelijke overtuigingen waren, bleek dat we verschillende definities hadden voor dezelfde woorden. Watchtower heeft niets corrects dat ik essentieel vind... Lees verder "

Ralf

Eric, je was je hele leven een JW totdat je de Watchtower verliet en werd wat je jezelf nu classificeert. Ik denk christelijk. Ik ben een christen, ben rooms-katholiek opgevoed en heb vervolgens door meerdere christelijke denominaties gereisd (ik weet niet zeker of ze allemaal christen waren) totdat ik uiteindelijk een confessionele lutherse werd. Om je vragen te beantwoorden, het Paradijs is de volmaakt herschapen aarde/het heelal, waar wij als volmaakt herrezen mensen eeuwig zullen leven in de tegenwoordigheid van God. De hel is de eeuwigheid in de afwezigheid van Gods aanwezigheid en zegeningen. De Drieëenheid is de aard van God zoals die is gevonden... Lees verder "

Leonardo Josephus

Gedurfde en dappere James,. Het is vreemd, want, hoewel onbewust zelfs, hebben JW's bijna iets goed. Wat is dat ? Dat alle gezalfden deel moeten hebben aan de emblemen, omdat, gebaseerd op de Schrift, zoals Eric zo duidelijk heeft gemaakt, het woord christen en het woord gezalfde nauw met elkaar verbonden zijn. En alle christenen hebben die ene hoop, één doop enz. Daarom moeten alle christenen, door die naam aan te nemen, zich in zoverre als gezalfd beschouwen. Daarom is het zo slecht christenen aan te moedigen niet van de symbolen te nemen. Meedoen is een belangrijk teken dat we bekijken... Lees verder "

James Mansoor

Goedemorgen Frankie en mijn mede-Beroeans, 52 jaar ben ik verbonden geweest met de organisatie, al die tijd werd mij verteld dat ik geen zoon van God ben, maar een vriend van God, en dat ik niet zou moeten deelnemen aan de emblemen, tenzij ik voelde dat de heilige geest me dichter bij mijn hemelse vader en mijn hemelse redder trok. Ik werd verbannen door mijn familieleden omdat ik er zelfs maar aan dacht om mee te doen. Ik weet zeker dat ik de gevoelens van veel broeders en zusters weergeef, of ze nu op deze website zijn of daarbuiten.... Lees verder "

Frankie

Beste James, Bedankt voor je mooie bericht. Je maakte mijn hart blij. Door deel te nemen bevestigt iedereen dat ze het Nieuwe Verbond zijn aangegaan en dat het kostbare vergoten bloed van Jezus hun zonden wegspoelt. "En hij nam een ​​beker, en toen hij bedankt had, gaf hij die aan hen, zeggende: "Drink ervan, jullie allemaal, want dit is mijn bloed van het verbond, dat voor velen wordt vergoten tot vergeving van zonden .” (Matt 26:27-28, NBV) "In Hem hebben wij de verlossing door zijn bloed, de vergeving van onze overtredingen, naar de rijkdom van zijn genade". (Efeziërs)... Lees verder "

Psalmbee

Even mijn reactie verplaatsen naar de juiste categorie.

Psalmbee

Hallo Meleti,

Ik heb gemerkt dat je geen opmerkingen in het meest recente artikel accepteert, dus ik plaats het hier.

Zou de titel ervan niet de titel moeten hebben: "Hoe weet u of u gezalfd bent?" Met de Heilige Geest?

Het valt bij wijze van spreken niet in goede aarde bij de bovengemiddelde lezer!

(Handelingen 10: 36-38)

Psalmbij, (1 Joh 2:27

James Mansoor

Goedemorgen Eric, ik wilde je even laten weten dat je tot mijn hart hebt gesproken... Ik hoop dat ik namens alle PIMO's en anderen spreek, dat ik deze komende herdenking zal deelnemen aan het brood en de wijn, om te laten mijn hemelse koning en broeder, dat ik niet langer mensen volg, maar hem en onze hemelse Vader Jehovah... 'Er is één lichaam en één geest, precies zoals u bent geroepen tot de ene hoop van uw roeping; één Heer, één geloof, één doop; één God en Vader van allen, die over allen en door allen en in... Lees verder "

Frankie

Beste Eric, bedankt voor je zeer belangrijke werk.
Frankie

Frankie

Dankjewel Erik voor je bemoedigende woorden.

Sky Blue

toets…

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.

    Vertaling

    auteurs

    onderwerpen

    Artikelen per maand

    Categorieën