https://youtu.be/cu78T-azE9M

In deze video gaan we aan de hand van de Schrift aantonen dat de Organisatie van Jehovah's Getuigen het bij het verkeerde eind heeft om te leren dat voorchristelijke mannen en vrouwen van geloof niet dezelfde hoop op redding hebben als met de geest gezalfde christenen. Bij de voorbereiding van deze video ontdekte ik tot mijn verbijstering hoeveel moeite het Besturende Lichaam heeft gedaan om te veranderen wat de Bijbel eigenlijk zegt, zelfs in de originele uitgave van de Nieuwe-Wereldvertaling uit 1950. Er was zoveel informatie, dat ik het het beste vond om het onderwerp in twee video's te verdelen.

In deze eerste video zal ik het uitgebreide schriftuurlijke bewijs delen dat het begrip ondersteunt dat de getrouwen van weleer vóór en in het oude verbond dezelfde hoop delen om geadopteerd te worden als kinderen van God, net als wij die in het nieuwe verbond zijn.

Het bewijs dat we in deze video zullen leveren, zal overweldigend in tegenspraak zijn met de leer van de organisatie dat pre-christelijke gelovigen alleen een aardse opstanding zullen krijgen als onvolmaakte zondaars die nog eens 1000 jaar nodig hebben om rechtvaardig en zondeloos te worden en het eeuwige leven te verwerven, zelfs nadat ze hun integriteit aan God hebben behouden. waar weinigen van ons ooit mee te maken zullen krijgen. 

De organisatie negeert al dit bewijs - soms door het op belachelijke manieren weg te redeneren, wat we je zullen laten zien - en richt al haar aandacht op Mattheüs 11:11 waar Jezus ons vertelt dat Johannes de Doper niet de minste is in Gods Koninkrijk. In de volgende video laten we zien hoe de ware betekenis van dit vers is genegeerd en hoe het Besturende Lichaam, door dit vers als kers op de taart te kiezen en de context te negeren, heeft geprobeerd zijn doctrine te ondersteunen, wat cruciaal is - zoals je zult zien als je video 2 in deze serie bekijkt - om hun leer over een aardse opstanding van de andere schapen te ondersteunen. Maar wat u nog schokkender zult vinden, is het bewijs dat de vertalers van de Nieuwe-Wereldvertaling enkele belangrijke verzen verkeerd hebben vertaald om hun leerstelling te ondersteunen, zelfs in hun Kingdom Interlinear.

Maar voordat we ingaan op een schriftuurlijke discussie, laten we het hebben over de menselijke kosten die voortkomen uit "verder gaan dan wat geschreven staat", of erger nog, het veranderen van wat er in de Bijbel staat. (1 Korintiërs 4:6) Laat ik beginnen met het vertellen van een onthullende, geïmproviseerde discussie die onlangs plaatsvond in een Koninkrijkszaal na een Wachttoren-studie over de opstanding.

Een broeder die wakker is geworden met de waarheid over de leer van de organisatie, sprak met een ouder echtpaar in zijn gemeente. Ze hadden hun leven aan de Organisatie gewijd, als speciale pioniers gediend en uiteindelijk in de kringdienst. Onze ontwaakte broeder stelde hun een vraag op basis van een alinea in die Wachttoren-studie.

Onze broeder stelde deze vraag aan het paar: „Wat heeft het voor zin om rechtschapen te zijn als de onrechtvaardigen dezelfde kans op het eeuwige leven hebben als jij en je vrouw, die je hele leven aan rechtschapenheid hebben gewijd?”

Houd in gedachten dat deze bespreking plaatsvindt in de Koninkrijkszaal na de Wachttoren-studie, terwijl er nog vele anderen aanwezig zijn.

De vrouw zei: “Ik heb mijn hele leven gewijd aan het niet hebben van kinderen, want Armageddon staat voor de deur en u vertelt me ​​dat de onrechtvaardige mensen zullen worden opgewekt zonder enige zelfopoffering, en dat ze zullen worden met hun naam in potlood geschreven, hetzelfde als ikzelf en mijn man?

Onze ontwaakte broeder las vervolgens deze alinea uit het artikel in de Wachttoren-studie:

“Hoe zit het met degenen die gemene dingen deden voordat ze stierven? Hoewel hun zonden bij hun dood werden kwijtgescholden, hebben ze geen staat van dienst van getrouwheid opgebouwd. Hun naam staat niet in het boek des levens. Daarom is de opstanding van „degenen die verachtelijke dingen hebben bedreven” dezelfde als de opstanding van „de onrechtvaardigen” waarnaar in Handelingen 24:15 wordt verwezen. Hun zal „een opstanding des oordeels” zijn. * De onrechtvaardigen zullen worden beoordeeld in de zin dat ze zullen worden beoordeeld. (Lukas 22:30) Het zal tijd kosten om te bepalen of ze waardig worden geacht om hun naam in het boek des levens te laten schrijven. Alleen als deze onrechtvaardigen hun vroegere goddeloze levenswandel verwerpen en zich aan Jehovah opdragen, kunnen hun namen in het boek des levens worden opgetekend.” (w22 sep. Artikel 39 par. 16)

"Dat is BS!" de zuster schreeuwde zo hard dat ongeveer een kwart van de gemeente het kon horen. Blijkbaar was dit de eerste keer dat ze besefte dat na een leven van trouwe dienst aan de Organisatie, alles wat haar zelfopoffering haar had opgeleverd, dezelfde kans op redding was die de onrechtvaardigen en goddelozen hebben, aangezien zowel de rechtvaardigen als de onrechtvaardigen zoals gedefinieerd door het Besturende Lichaam hebben hun namen in het boek des levens geschreven met uitwisbaar potlood.

Deze ervaring toont de menselijke prijs van de enorme en verreikende vertakkingen van een doctrine die in de jaren dertig uit de geest van Joseph Franklin Rutherford is ontstaan.

In de uitgave van 1 september 1930 van de Wachttoren op pagina 263 beweerde Rutherford — terwijl hij zichzelf in de derde persoon „de dienaar” noemde — dat hij „in directe communicatie met Jehovah stond en [handelde] als Jehovah's instrument”. In datzelfde tijdschriftnummer beweerde Rutherford ook dat de heilige geest niet langer werd gebruikt om de waarheid te openbaren, maar dat engelen en gezalfde christenen van wie hij geloofde dat ze in 1918 waren opgewekt, boodschappen van God aan hem overbrachten. Het was onder die overtuiging dat Rutherford op het idee kwam dat slechts 144,000 de eerste opstanding zouden vormen. Sindsdien heeft de organisatie geprobeerd manieren te vinden om die doctrine te ondersteunen. Het was die overtuiging die het creëren van een secundaire hoop op redding noodzakelijk maakte - de hoop van de andere schapen - omdat er gewoon te veel Jehovah's Getuigen waren om rekening mee te houden als er maar 144,000 zouden worden gered.

Jarenlang beweerden ze dat de 144,000 in 1935 bijna vol was, hoewel ze dat niet langer beweren. Volgens de Proclaimers boek op pagina 243, in 1935 waren er meer dan 39,000 deelnemers. Als er zoveel waren na slechts 70 jaar prediking, hoeveel zouden er dan kunnen zijn sinds de tijd van Christus? Zie je het probleem? Vasthouden aan de lijn dat slechts 144,000 gezalfden zijn, is moeilijk te verdedigen in de loop van 2,000 jaar als je bedenkt hoeveel trouwe christenen er net in de eerste eeuw hebben geleefd.

Maar wat als ze ook de voorgaande 4,000 jaar geschiedenis vóór Christus moeten opnemen? Dan wordt die doctrine onmogelijk vol te houden! Een van de vertakkingen van Rutherfords leer is dus de noodzaak geweest om een ​​doctrine te bedenken dat mannen als Abraham, Isaak en Jacob, evenals alle profeten, het Koninkrijk van God niet zullen beërven. Natuurlijk zou een redelijk persoon zich kunnen afvragen waarom ze niet gewoon toegeven dat ze fout waren dat 144,000 een letterlijk getal is? Dat zou heel natuurlijk zijn als we het hadden over mannen die door Gods heilige geest werden geleid. Gods heilige geest zal zijn dienstknechten ertoe bewegen verkeerde opvattingen recht te zetten en zal hen naar de waarheid leiden. Dat de leden van het huidige Besturende Lichaam de valse leringen van Rutherford blijven verdedigen, lijkt erop te wijzen dat hier een geest uit een andere bron aan het werk is, nietwaar?

Natuurlijk is het aantal van 144,000 dat uit de gelederen van Israël is genomen, zoals beschreven in de Openbaring aan Johannes in hoofdstuk 7, verzen 4 tot en met 8, symbolisch, waarvan ik heb aangetoond dat het waar is op basis van de Schrift in mijn boek (De deur naar het koninkrijk van God sluiten: hoe de Wachttoren redding stal van Jehovah's Getuigen) en op dit kanaal. 

Dus nu blijven we bij het onderwerp en kijken we naar het schriftuurlijke bewijs dat bewijst dat getrouwe voorchristelijke dienstknechten van God dezelfde hoop hebben als gezalfde christenen, wat in werkelijkheid de hoop is voor alle christenen.

Laten we beginnen met wat Jezus over dit onderwerp openbaarde:

“Maar hij zal tegen je zeggen: 'Ik weet niet waar je vandaan komt. Ga weg van mij, jullie werkers van ongerechtigheid! Daar zal uw geween en uw tandengeknars zijn, als je Abraham, Isaac, Jacob en alle profeten in het Koninkrijk van God ziet, maar je wordt zelf naar buiten gegooid. Verder, mensen zullen komen van oost en west en van noord en zuid, en zullen aan tafel zitten in het Koninkrijk van God. En kijk! er zijn de laatsten die de eersten zullen zijn, en er zijn de eersten die de laatsten zullen zijn.” (Lucas 13:27-30 NWT)

Wie zijn de mensen die uit het oosten, westen, noorden en zuiden zullen komen? Dit zouden gezalfde christenen zijn, waarvan de geschiedenis heeft aangetoond dat er zowel heidenen als joden zijn. Deze christenen zullen aanschuiven aan tafel in het Koninkrijk van God met Abraham, Isaak en Jacob, evenals alle profeten van weleer. Welk bewijs hebben we nog meer nodig om aan te tonen dat getrouwe mensen die voor Christus stierven, dezelfde reddingshoop delen? Ze gaan allemaal het Koninkrijk van God binnen.

Met "Koninkrijk van God" spreken we niet over de aardse opstandingshoop van het Wachttorengenootschap. Hier is wat de uitgave van 15 maart 1990 is de Wachttoren heeft te zeggen over de betekenis van het Koninkrijk van God zoals uitgedrukt in deze passage van Lukas die we zojuist hebben gelezen:

"Veel" verwijst naar mensen die smeekten om binnengelaten te worden nadat een deur gesloten en op slot was gegaan. Dit waren „werkers van onrechtvaardigheid” die niet in aanmerking kwamen om bij „Abraham en Isaak en Jakob en alle profeten in het koninkrijk van God” te zijn. De „velen” hadden gedacht dat zij de eersten „in het koninkrijk van God” zouden zijn, maar in werkelijkheid zouden zij de laatsten zijn, waarmee kennelijk wordt bedoeld dat zij er helemaal niet in zouden zijn. — Lukas 13:18-30.

De context laat zien dat Jezus te maken had met het binnengaan in Gods hemelse koninkrijk. Joodse leiders genoten toen al lang een bevoorrechte positie, met toegang tot Gods Woord. Ze voelden zich geestelijk rijk en rechtvaardig in Gods ogen, in tegenstelling tot het gewone volk, dat ze laag achtten. Toch zei Jezus dat belastinginners en hoeren die zijn boodschap aanvaardden en berouw hadden, Gods goedkeuring konden krijgen. — Vergelijk Mattheüs 9:24-34; Lukas 21:23-32.

Gewone mensen die Jezus' discipelen werden, stonden in de rij om geaccepteerd te worden als geestelijke zonen toen de hemelse roeping zich opende op Pinksteren 33 GT (Hebreeën 10:19, 20) Hoewel grote menigten Jezus hoorden, later kreeg de hemelse hoop waren er weinig. (w90 3/15 blz. 31 “Vragen van lezers”)

Misschien krab je je nu achter je oren en vraag je je af hoe het Besturende Lichaam aan de ene kant kan zeggen dat mannen als Abraham, Isaak en Jacob, samen met alle profeten, niet de hemelse hoop hebben, terwijl het aan de andere kant toegeeft dat Lukas 13:28 verwijst naar de hemelse hoop als we spreken over het Koninkrijk van God. Als het Koninkrijk van God de hemelse hoop is en "Abraham en Isaak en Jacob en alle profeten [zijn] in het Koninkrijk van God", dan hebben "Abraham en Isaak en Jakob en alle profeten" de hemelse hoop. Hoe kunnen ze daar omheen? Het is duidelijk!

Dit is waar eisegetisch Bijbelstudie maakt een aanfluiting van zichzelf en van al degenen die naïef hebben vertrouwd op de mannen die hen "De Waarheid" onderwijzen.

Het voorgaande "Vragen van lezers" gaat verder met:

„Maar de kleine kudde door de geest verwekte mensen die die beloning ontvingen, zou kunnen worden vergeleken met Jakob die aan een tafel in de hemel aanligt met Jehovah (de Grotere Abraham) en zijn Zoon (afgebeeld door Isaak).” (w90 3/15 blz. 31)

Hé, jongens, jullie zijn iets vergeten. Je hebt niet alle profeten verantwoord. En je antitypes zijn op. Ik weet het, je kunt Jacob het Besturende Lichaam laten vertegenwoordigen, en dan heb je ruimte om alle profeten de rest van de gezalfden te laten vertegenwoordigen. Daar ga je. Allemaal vast.

Hoe ver ze gaan om hun leringen te beschermen. Ik bedoel, ik heb veel voorbeelden gehoord en gezien van het verdraaien van de Schrift, maar hier verdraaien ze het tot het breekpunt. Ik vroeg me af waarom ik deze stomme redenering niet had opgemerkt toen ik in 1990 een Getuige was. Toen herinnerde ik me dat ik zo goed als gestopt was met lezen de Wachttoren tegen die tijd behalve de studieartikelen, omdat die gewoon zo saai en repetitief waren. Er viel nooit iets nieuws te leren.

Denkt u dat de Joden die Jezus' woorden hoorden, ze niet letterlijk zouden hebben opgevat? Natuurlijk zouden ze dat hebben gedaan. Die Joden hadden een hoop op redding die inhield dat ze in het Koninkrijk van God waren. Ze geloofden de Schrift die beloofde dat de voorvaderen van de natie Israël het koninkrijk van God zouden binnengaan, net als de getrouwe profeten. Dat koninkrijk was hun beloofd voor het nakomen van het verbond dat God met hen had gesloten via Mozes:

„En Mozes klom op naar de [ware] God, en Jehovah begon hem vanaf de berg toe te roepen, zeggende: „Dit moet u tegen het huis van Jakob zeggen en tegen de zonen van Israël zeggen: 'GIJ zelf heb gezien wat ik de Egyptenaren heb aangedaan, om U op adelaarsvleugels te dragen en U bij mij te brengen. En nu, als GIJ mijn stem strikt zult gehoorzamen en inderdaad mijn verbond zult houden, dan zult GIJ zeker mijn speciale eigendom worden van alle [andere] volken, omdat de hele aarde van mij is. En GIJ zult zelf voor mij worden een koninkrijk van priesters en een heilige natie.' Dit zijn de woorden die u tegen de zonen van Israël moet zeggen.” (Exodus 19:3-6)

Als ze zich aan het verbond hielden, zouden ze een heilige natie en een koninkrijk van priesters zijn geworden. Is dat niet wat ons wordt beloofd in het nieuwe verbond dat Jezus heeft ingesteld? Dus het eerste verbond beloofde dat degenen die het verbond toegang zouden krijgen tot het Koninkrijk van God om als koningen en priesters te regeren. Ze hadden zich aan dat verbond kunnen houden. Het was niet buiten bereik.

“Nu dit gebod dat ik u vandaag gebied is niet zo moeilijk voor je, noch is het buiten uw bereik. Het is niet in de hemel, dus je moet zeggen: 'Wie zal naar de hemel opstijgen om het voor ons te halen, zodat wij het kunnen horen en observeren?' Het is ook niet aan de andere kant van de zee, zodat je moet zeggen: 'Wie steekt er over naar de andere kant van de zee om het voor ons te halen, zodat we het kunnen horen en observeren?' Want het woord is zeer nabij u, in uw eigen mond en in uw eigen hart, opdat u het moogt doen. (Deuteronomium 30:11-14)

U vraagt ​​zich misschien af: "Ik dacht dat niemand de wet van Mozes volmaakt kon houden." Niet waar. Toegegeven, niemand kon de wet houden zonder te zondigen, zonder ten minste één van de tien geboden te overtreden, maar vergeet niet dat de wet een voorziening bevatte voor vergeving van zonden. Als u, als Israëliet, zou zondigen, zou uw zonde kunnen worden weggevaagd als u de andere bepalingen van de wet volgt met betrekking tot offers voor de boetedoening van zonden.

De natie Israël deed dit niet en brak dus het verbond, maar er waren veel individuen, zoals Samuël en Daniël, die zich wel aan het verbond hielden en zo de prijs wonnen. Of zeggen we dat God zijn woord aan individuen niet zou houden vanwege de zonden van anderen? Dat zou nooit kunnen gebeuren. Jehovah God is rechtvaardig en houdt zich aan zijn woord.

Bewijs van zijn voornemen om zijn woord aan getrouwe dienstknechten te houden, is te zien in het transfiguratieverslag:

"Voorwaar, ik zeg u dat sommigen van degenen die hier staan, de dood helemaal niet zullen smaken voordat ze eerst de Zoon des mensen zien komen in zijn koninkrijk." Zes dagen later nam Jezus Petrus en Jakobus en zijn broer Johannes mee en leidde hen alleen een hoge berg op. En hij werd voor hen van gedaante veranderd; zijn gezicht straalde als de zon en zijn bovenkleding werd schitterend als het licht. En kijk! daar verschenen aan hen Mozes en Elia die met hem in gesprek waren.” (Matteüs 16:28-17:3)

Jezus zei dat ze hem zouden zien komen in het Koninkrijk van God, en voordat de week voorbij was, zagen ze de transfiguratie, Jezus in zijn Koninkrijk in dialoog met Mozes en Elia. Kan er nu enige twijfel in uw gedachten bestaan ​​dat Petrus, Jakobus en Johannes de waarheid begrepen dat die getrouwe mannen in het Koninkrijk van God zouden zijn?

Nogmaals, al dit bewijs was er om te aanschouwen, maar we hebben het allemaal gemist. Dit demonstreert de kracht van indoctrinatie, die onze natuurlijke kritische denkprocessen uitschakelt. We moeten oppassen dat we er nooit meer ten prooi aan vallen.

Als je enige twijfel hebt of het eerste verbond voor dezelfde beloning was als het nieuwe verbond, overweeg dan wat Paulus tegen de Romeinen zegt:

“Want ik heb gebeden dat ik zelf vernietigd mag worden van de Messias, ter wille van mijn broeders en mijn bloedverwant, die in het vlees zijn, die de kinderen van Israël zijn, wiens de adoptie van kinderen, de heerlijkheid, het verbond, de geschreven wet, de bediening die erin staat, de beloften, …” (Romeinen 9:4 Aramese Bijbel in gewoon Engels)

De adoptie als Gods kinderen was beloofd aan de kinderen van Israël, zowel collectief als individueel. De Messias, de Christus, de Gezalfde van God was impliciet in dat eerste verbond.

De belangrijkste elementen die aangeven dat de komst van de Christus impliciet in het Mozaïsche verbond was, worden duidelijk door Deuteronomium 30:12-14 te vergelijken met Romeinen 10:5-7. Merk op hoe Paulus betekenis geeft aan de woorden die Mozes sprak:

"Het is niet in de hemel, dat je zou moeten vragen, 'Wie zal naar de hemel opstijgen om het voor ons te halen en verkondigen, zodat we het kunnen gehoorzamen?' En het is niet voorbij de zee, dat je zou moeten vragen, 'Wie steekt de zee over om het voor ons te halen en verkondigen, zodat we het kunnen gehoorzamen?' Maar het woord is heel dicht bij je; het is in je mond en in je hart, zodat je het kunt gehoorzamen. (Deuteronomium 30:12-14 BSB)

Nu demonstreert Paulus de vervulling van die woorden. Lezing uit Romeinen: "Want over de gerechtigheid die door de wet is, schrijft Mozes: "De man die deze dingen doet, zal daardoor leven." Maar de gerechtigheid die door het geloof is, zegt: “Zeg niet in uw hart: 'Wie zal naar de hemel opstijgen?' (dat wil zeggen, om Christus neer te halen) of, 'Wie zal afdalen in de afgrond?' (dat wil zeggen, om Christus op te wekken uit de dood).”” (Romeinen 10:5-7 BSB)

Zee en afgrond worden in de Schrift soms door elkaar gebruikt, omdat beide een diep graf vertegenwoordigen.

Hier zegt Mozes dus tegen de Israëlieten dat ze zich geen zorgen moeten maken over het "hoe" van hun redding, maar alleen moeten geloven en zich aan het verbond moeten houden. God zou in de middelen voor hun redding voorzien en dat middel bleek Jezus Christus te zijn.

“De wet is slechts een schaduw van de goede dingen die eraan komen – niet de realiteit zelf. Om deze reden kan het nooit, door dezelfde offers jaar na jaar eindeloos te herhalen, degenen vervolmaken die tot aanbidding naderen.” (Hebreeën 10:1)

Een schaduw heeft geen substantie, maar duidt wel op de komst van iets met echte substantie, Jezus Christus onze redder. Hij is het middel waardoor de beloning voor het nakomen van het eerste verbond kon worden toegepast op die getrouwe mannen en vrouwen in voorchristelijke tijden.

We hebben nog lang niet alle bewijzen dat voorchristelijke getrouwen de beloning hebben om het koninkrijk van God binnen te gaan. De schrijver van Hebreeën verwijst in hoofdstuk 11 naar het geloof van talloze voorchristelijke dienaren van God en besluit dan met:

“En toch kregen al dezen, hoewel ze een gunstig getuigenis kregen vanwege hun geloof, niet de vervulling van de belofte, omdat God iets beters voor ons had voorzien, zodat ze zijn misschien niet perfect gemaakt zonder ons.” (Hebreeën 11:39, 40)

Het iets "beter voor ons" kan niet verwijzen naar een betere opstanding of een betere hoop op redding, omdat beide groepen, voorchristelijke gelovigen en gezalfde christenen, samen vervolmaakt worden: "... opdat ze niet vervolmaakt zouden worden uit elkaar van ons."

Petrus helpt ons te zien waar 'iets beters' naar verwijst:

Wat deze redding betreft, hebben de profeten die de genade voorspelden om tot u te komen, zorgvuldig gezocht en onderzocht, in een poging om de tijd en omgeving vast te stellen waarnaar de Geest van Christus in hen wees toen Hij het lijden van Christus en de daarop volgende heerlijkheden voorspelde. Het werd hun geopenbaard dat zij niet zichzelf dienden, maar u, toen zij de dingen voorspelden die nu werden aangekondigd door degenen die u het evangelie verkondigden door de Heilige Geest die uit de hemel was gezonden. Zelfs engelen verlangen ernaar om deze dingen te onderzoeken.” (1 Petrus 1:10-12 BSB)

Christenen hebben de vervulling van de beloften. Deze dingen waren voor de profeten verborgen, hoewel ze er ernstig naar zochten om de openbaring te krijgen, maar het was niet aan hen om het te weten. Het heilige geheim van deze redding was in die tijd zelfs voor de engelen verborgen.

Dit is waar het interessant begint te worden. Hebt u de bewoordingen uit vers 12 opgemerkt. Hier is het weer: de profeten “probeerden de tijd en instelling te bepalen waarop de Geest van Christus in hen wees..."

Jezus was nog niet geboren, dus hoe kan het zijn dat de geest van Christus in hen was? Dit houdt verband met een aantal soortgelijke bezwaren die door Getuigen naar voren zijn gebracht en beweren dat de profeten en mannen en vrouwen uit de oudheid niet tot de gezalfden behoren. Ze zullen beweren dat iemand, om tot de gezalfden te behoren, "wedergeboren" moet zijn, wat betekent dat hij met heilige geest gezalfd moet zijn, en ze beweren dat dit pas tot stand kwam nadat Jezus was opgewekt. Ze beweren ook dat men, om gered te worden, gedoopt moet zijn in de naam van de Christus. Ze beweren dat de profeten niet wedergeboren waren, niet gedoopt, noch van de emblemen, het brood en de wijn aten, allemaal omdat ze stierven voordat deze facetten van het christendom ontstonden. Getuigen zijn dus geconditioneerd om te geloven dat zulke personen de aan christenen aangeboden beloning zouden mislopen.

Hier moeten we heel voorzichtig zijn om onze menselijke wijsheid ons denken niet te laten kleuren. Wie zijn wij om regels op te leggen over wat God wel en niet kan doen? Dit was het falen van de Sadduceeën die dwaas dachten dat ze een vraag konden verzinnen die Jezus niet kon beantwoorden en hem zo in verwarring zouden brengen.

Ze stelden een scenario voor waarin een vrouw was getrouwd met zeven mannen, die allemaal stierven en toen stierf ze. "Tot wie zou ze behoren in de opstanding?" zij vroegen. Jezus antwoordde hen en verschafte ons daarmee twee sleutels om dit door Jehovah's Getuigen aan de orde gestelde dilemma op te lossen.

Jezus antwoordde hun: „Jullie vergissen zich, want u kent noch de Schriften, noch de kracht van God; want in de opstanding trouwen mannen niet en worden vrouwen niet uitgehuwelijkt, maar ze zijn als engelen in de hemel. Hebt u met betrekking tot de opstanding van de doden niet gelezen wat tot u is gesproken door God, die zei: 'Ik ben de God van Abraham en de God van Isaak en de God van Jacob'? Hij is de God, niet van de doden, maar van de levenden.” Toen ze dat hoorden, stonden de menigten versteld van zijn leer. (Matteüs 22:29-33)

De bezwaren die Jehovah's Getuigen aanvoeren om het idee te verwerpen dat de profeten ook het Koninkrijk van God verwerven, geven aan dat zij, net als die Sadduceeën, de Schriften noch de macht van God kennen.

Dus de eerste sleutel om te begrijpen hoe dit allemaal mogelijk is, is erkennen dat we niet te maken hebben met de beperkingen van mensen, maar met de kracht van God. Als we iets in de Schrift lezen, moeten we het niet in twijfel trekken, simpelweg omdat we niet kunnen achterhalen hoe het werkt. We moeten het gewoon als een feit accepteren en hopen dat de geest na verloop van tijd al onze vragen zal beantwoorden.

De tweede sleutel om te begrijpen hoe de profeten wedergeboren kunnen worden, gezalfd kunnen worden en de geest van Christus kunnen hebben, ligt in wat Jezus zegt over de opstanding van de doden. Om het te herhalen, zei hij:

“Wat betreft de opstanding uit de doden, heb je niet gelezen wat God tot je sprak, die zei: 'Ik ben de God van Abraham en de God van Isaak en de God van Jacob'? Hij is de God, niet van de doden, maar van de levenden.”” (Matteüs 22:31, 32)

Jezus spreekt in de tegenwoordige tijd, wat betekent dat Abraham, Isaak en Jacob zijn levend in Gods ogen.

Als ze leven voor God, dan kan Hij ze zalven met heilige geest. Als ze voor hem leven, kan hij ze adopteren als kinderen en zo kunnen ze opnieuw geboren worden, of "van bovenaf geboren", wat het Griekse woord werkelijk betekent.

Jehova God is eeuwig. Hij leeft niet in de stroom van de tijd. Hij leeft niet van moment tot moment zoals wij. De beperkingen van de tijd zijn niets voor hem. Voor hem leven die mannen en kunnen opnieuw geboren worden en geadopteerd worden als zijn kinderen, met de voordelen van een erfenis die zo'n adoptie met zich meebrengt.

De voordelen van Jezus' losprijs, hoewel betaald lang nadat mannen als Abraham, Isaak en Jacob stierven, kunnen nog steeds worden toegepast omdat God niet beperkt is door tijd zoals wij. Dat is de kracht van God. Dus als de Schriften ons vertellen dat voorchristelijke Israëlieten de hoop hadden op "de aanneming tot zonen" (Romeinen 9:4), accepteren we dat als een feit. Als de Schrift ons vertelt dat ze "de geest van Christus" hadden (1 Petrus 1:11), accepteren we dat als een feit, ook al kan ons verstand, beperkt door de beperkingen van de tijd, niet begrijpen hoe dat kan werken.

Welnu, u hebt het bewijs gezien dat getrouwe mannen en vrouwen uit voorchristelijke tijden samen met getrouwe christenen het Koninkrijk van God zullen binnengaan. Het is vrij duidelijk, nietwaar? Maar het accepteren van die waarheid ondermijnt het valse geloof dat slechts 144,000 het Koninkrijk van God binnengaan, en dat ondermijnt de hele premisse voor de leer van de Andere Schapen die een secundaire, mindere opstandingshoop creëert.

Hoe pakt de organisatie dat aan? Kersenplukken verzen is niet genoeg. Het zal het niet redden. Ze hebben hun toevlucht moeten nemen tot wat meer drastische maatregelen. Laten we beginnen met 1 Petrus 1:11 dat we net hebben gelezen. Elke Bijbel op Biblehub.com geeft dat vers weer als 'geest van Christus' of 'Christus' Geest' of 'geest van de Messias'. De interlinear, en ik heb het nu over de Kingdom Interlinear, de eigen publicatie van de organisatie, geeft het Grieks weer als de "geest van Christus". Dus, hoe onderscheidt de Nieuwe-Wereldvertaling zich van de rest en omzeilt ze dit zeer ongemakkelijke vers dat de JW-doctrine ondermijnt? Ze doen het door te veranderen wat er geschreven staat.

"Zij bleven onderzoeken welk seizoen of wat voor seizoen de geest in hen aangaf met betrekking tot Christus..." (1 Petrus 1:11a NWT 1950)

Dat verandert de betekenis van het vers volledig, nietwaar? En het wordt niet ondersteund door het oorspronkelijke Grieks. U zult merken dat ik deze verwijzing uit de oorspronkelijke versie van de Nieuwe-Wereldvertaling uit 1950 haal, omdat ik u wil laten zien waar deze misleiding vandaan komt. Dit herschrijven van de Bijbel houdt niet op bij dit vers in 1 Petrus. Het wordt nog veel erger, zoals we zullen zien in onze volgende video wanneer we het enige vers van de organisatie onderzoeken voor het ontzeggen van trouwe pre-christelijke dienaren toegang tot Gods Koninkrijk.

Maar nog een laatste gedachte voordat we sluiten. Jehova sloot een verbond met de Israëlieten waarin Hij hun beloofde dat als ze zich aan zijn verbond zouden houden, Hij hen zou belonen door van hen "een koninkrijk van priesters en een heilige natie" te maken, zoals blijkt uit Exodus 19:6. Door alle voorchristelijke dienaren de toegang tot het Koninkrijk van God als koningen en priesters te ontzeggen, lastert het Besturende Lichaam God in feite. Ze beweren dat Jehova geen God van Zijn woord is, dat Hij Zijn beloften niet nakomt en dat Hij bij het sluiten van het verbond te kwader trouw onderhandelde.

Bedankt voor uw aandacht en steun. Abonneer je alsjeblieft als je deze video nuttig vond en vergeet niet op het belpictogram te klikken om op de hoogte te worden gehouden wanneer er toekomstige video's worden uitgebracht.

 

5 8 stemmen
Artikelbeoordeling
Inschrijven
Melden van

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

38 Heb je vragen? Stel ze hier.
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
degabry

De vraag die je kunt leggen in je post, is duidelijk dat de WTS-sbaglia snel interpreteert (overigens, niet hanno lo spirito) en TU is een Loro-expert die vraagt, TU Capisci la Bibbia Meglio di Loro. Quindi la domanda che ti faccio è questa: Jij bent de geest die je kent in capire la Bibbia? Weet u wat u moet doen? Stai Semplicemente creando een nieuwe religie? Abbastanza bewijst dat La WTS niet de gids van Dio is! Ma TU da chi sei Guidato? Wat dacht je van een ander? Io sono 43 anni che sono TdG, en de cosa che... Lees verder "

degabry

1 Timotheüs 1:7 Ze willen wetgeleerden zijn, maar ze begrijpen niet wat ze zeggen of waar ze zo sterk op aandringen.
Goed door

Leonardo Josephus

Fantastisch om zoveel uitstekende reacties over dit onderwerp te zien (en te lezen). Het laat zien dat als we iets goeds krijgen om op te kauwen (geestelijk) en als we onszelf op gevoel mogen uiten, we allemaal profiteren van de goed doordachte standpunten van anderen die van de Bijbel houden.

Vunderbar.

Frankie

Hoi Erik. Zoals ik u al schreef, wordt uw bijbelse redenering uitstekend ondersteund door een aantal bijbelverzen en is mijns inziens kogelvrij. Ik zou ook andere woorden van Paulus uit Hebreeën 11:13-16 willen noemen die betrekking hebben op de hemelse hoop van voorchristelijke gelovigen en ook op de logica die voortvloeit uit de woorden van Jezus in Matt 22:32, die u verklaarde en die ik beschouw als sleutel zijn tot het thema pre-christelijke gelovigen. A. Hebreeën 11:40 houdt in dat de volmaaktheid van christenen gelijk staat aan de volmaaktheid van voorchristelijke gelovigen. Dat wil zeggen, als christenen hemelse hoop hebben,... Lees verder "

Zbigniew Jan

Hallo Erik!!! Bedankt voor de reeks artikelen die het begrip van de fundamentele christelijke leer over de opstanding en de hoop op deelname aan Gods koninkrijk van Christus verduidelijken. Op deze manier uitgelegde wetenschap is logisch en gemakkelijk te begrijpen. In de loop van de jaren van JW-deelname waren Hebreeën 11 en de gedachte van Paulus aan een betere opstanding de sleutel tot verwarring over de opstandingsleer. De enige hoop voor christenen is een groot probleem voor zusters en broeders die uit de slavernij van de JW-organisatie komen. Jehovah God moet zijn zoon Johannes 6:44 aantrekken voor de discipel van Jezus... Lees verder "

jwc

Hallo - bedankt voor het delen van uw opmerkingen.

Ik ben erg nieuw in de BP-groep en geniet erg van de nieuwe ervaring.

Uw verwijzing naar Hebreeën 11 is zeer nuttig, dank u.

Ik deel mijn liefde voor mijn geliefde Christus met jou.

James Mansoor

Hi Eric,

Mijn opmerkingen lijken te verschijnen en weer te verdwijnen "in een oogwenk".

Controleer ook uw e-mail alstublieft.

Erg bedankt

James Mansoor

Goedemorgen broeders en zusters, ik zou graag willen dat u zich in de rechtbank voorstelt en dat de beschuldigde GB van JW is... De beschuldiging is: het woord van God vervalsen. 2 Korintiërs 4:4 Maar wij hebben de schandelijke, achterbakse dingen verloochend, niet wandelend met sluwheid of het woord van God vervalsend; maar door de waarheid openbaar te maken, bevelen we onszelf aan bij elk menselijk geweten in de ogen van God. NWT-verklaring is: in de christelijke Griekse Geschriften is dit de enige keer dat het Griekse werkwoord wordt weergegeven met "vervalsing". Een verwant zelfstandig naamwoord wordt echter weergegeven met „bedrog” in Ro 1:29 en 1Th 2:3 en met „bedrog” in 2Kor 12:16.... Lees verder "

Frankie

In het geval van 2 Korintiërs 5:20 – schuldig aan godslastering!
Maar ik veroordeel ze niet vanwege 2 Korintiërs 5:10.
Frankie

ijzerscherpijzer

Waar. Zie ook 1 Korintiërs 4:4-5

Advertentie_Taal

Ik heb slechts 2 vertalingen gevonden die het laatste deel van Johannes 1:1 passend vertalen met "en God was het Woord". Let op, de Kingdom Interlinear heeft het goed, maar gebruikt "god" in plaats van "God". Bewerken: deze woordwisseling verandert de betekenis van de zin aanzienlijk. Luk. 22:19 is een grijs gebied. Als het origineel zegt "is", dan moet dat woord worden gebruikt, tenzij er een duidelijke indicatie is dat het woord op een bepaalde manier wordt gebruikt. Bij woord-voor-woordvertalingen kan de betekenis van de overgebrachte boodschap soms verloren gaan. In de Apostolische Bijbel... Lees verder "

1 jaar geleden voor het laatst bewerkt door Ad_Lang
Frankie

Bedankt, Eric, voor een uitstekend bijbels verklaard artikel. Onderwerp 144000 wordt vaak herhaald, maar ik denk dat het nodig is. De titel van uw boek "Shutting the Door to the Kingdom of God: How Watch Tower stal de redding van Jehovah's Getuigen" is heel toepasselijk. Het is noodzakelijk om te proberen de Deur naar het Koninkrijk van God weer te openen voor onze broeders en zusters die gevangen zitten in de Organisatie. Het gaat er tenslotte om ze te redden. Ik zou graag naar 1 Petrus 1:11 (NBG) willen kijken: “Navraag naar welke persoon of tijd de Geest van Christus in hen aangaf toen hij voorspelde... Lees verder "

jwc

Hallo Frankie – ik ben erg nieuw in de BP-groep en ik ga nog steeds door het (pijnlijke) proces van geloofsaanpassing. Maar ik weet dat ik vooruitgang boek en het lezen van de commentaren van mijn broeders en zusters is erg nuttig – bedankt voor het delen. De Brothers and Sisters binnen WT.org zijn mij zeer dierbaar. Ik vraag ons allemaal om te onthouden dat ook wij ooit gevangen zaten in hun licht (duisternis) en dachten dat we verlossing hadden zoals we die begrepen. We hebben nu een groot voordeel; we weten wat de WT.org leert EN we leren met de... Lees verder "

Frankie

Hallo jwc, bedankt voor je mooie woorden. Ik weet heel goed hoe pijnlijk het is om wakker te worden uit een slechte WT-droom. Een geprogrammeerde geest kan alleen worden gedeprogrammeerd door onze hemelse Vader met Zijn Heilige Geest en dan trekt Jehova hem/haar naar Jezus Christus (Johannes 6:44; 17:9). Maar het proces is vergelijkbaar met een verslaafde die van een drug afkickt, omdat de technieken voor het programmeren van gedachten die door WT worden gebruikt, een sterke verslaving aan mensen creëren. Dit wakker worden doet soms pijn. Maar met Jezus Christus aan je zijde heb je niets te vrezen. U bent Zijn schapen en Hij... Lees verder "

Zbigniew Jan

Hallo lieve broeder Frankie!!!
Wat leuk je te zien en je gedachten te lezen.
Ik had enige twijfels over hoe ik 1 Petrus 1:11 moest begrijpen, maar uw gedachten hebben mijn begrip verhelderd. Bedankt!
Ik stel de deelname van andere broeders aan de commentaren zeer op prijs. De woorden van onze Heer zijn vervuld: waar twee of drie in mijn naam bijeen zijn, ben Ik met jullie.
Frankie, moge onze Heer en onze Vader je steunen!!!
Zbigniew

jwc

De opmerkingen van James Mansoor over: Hosea en de belofte aan Abraham zijn zeer relevant, zeer nuttig en dragen naar mijn mening alleen maar bij aan het ware mysterie / begrip van hoe de 144,000 (en de Grote Menigte) passen in Jehovah's doel. Ik heb het gevoel dat ons nog niet de volledige waarheid is verteld (zoals Jezus' opmerkingen over de 12 apostelen die op 12 tronen zitten en de 12 stammen van Israël oordelen – Matt 19:28). Er valt nog veel meer te leren. Ik ben ervan overtuigd dat de "andere schapen" de heidense gezalfde gelovigen zijn. Om te proberen te beweren dat mensen als Abraham, Mozes... Lees verder "

jwc

Ik denk niet dat ik een grammetje ambitie heb over wat of hoe Jezus mij zou kunnen gebruiken in zijn Koninkrijk.

Als ik de opdracht krijg om duizend jaar lang het openbare laboratorium schoon te maken, zou ik hem zeer dankbaar zijn voor zijn genade.

James Mansoor

Goedemorgen Eric en Wendy, Dat was en is nog steeds een ongelooflijk artikel, veel dingen voor jullie twee. Hosea 1:10 En het aantal van het volk Israël zal zijn als de zandkorrels van de zee, die niet gemeten of geteld kunnen worden. En op de plaats waar tegen hen werd gezegd: 'Jullie zijn mijn volk niet', zal tegen hen worden gezegd: 'De zonen van de levende God.' NWT Voetnoot Schriftteksten, bij dit vers zijn Romeinen 9:25 Het is zoals hij ook zegt in Hosea: “Zij die niet mijn volk zijn, zal ik 'mijn volk' noemen, en haar die... Lees verder "

leaving_quietly

Ik heb een persoonlijk document dat ik een paar jaar geleden heb geschreven met de titel "Waarom ..." Dit was een van de inzendingen:

Waarom leert de organisatie dat de oorspronkelijke belofte aan Abraham dat zijn zaad talrijk zou worden als de sterren aan de hemel of als de zandkorrels van de zee, in werkelijkheid slechts 144,000 blijkt te zijn?

James Mansoor

Ik kan niet geloven hoe ik dat heb gemist, over het zaad van Abraham dat zo talrijk werd als de sterren aan de hemel.

Ik zal dit zeker onderzoeken en er met enkele ouderlingen in onze gemeente over praten en het hun vragen. Wat denken ze?

Hartelijk dank en ga zo door.

jwc

Hallo xrt469 - Ik raak ook gefrustreerd door mezelf, maar ik realiseer me nu dat de dubbelzinnigheid die we voelen niet in de Schrift staat, maar in onze eigen geest bestaat.

Het is gewoon een gebrek aan echt begrip van onze kant.

De ervaring die ik onderga – van afleren & opnieuw leren – begeleid door de Heilige Geest is voor mij een hobbelige rit.

Ik zie aan de gedachten die je uit, dat ook jij soms de hobbels voelt.

Dank je wel voor het delen.

Je broeder in mijn geliefde Christus – 1 Johannes 2:27

Leonardo Josephus

De hobbelige weg is ook een smalle weg, en weinigen vinden hem.

Leonardo Josephus

Wauw !!! Hoe krijg je het voor elkaar om dit allemaal bij elkaar te krijgen, Eric? Dit is wat ik echt geestelijk voedsel zou noemen. Maar ik veronderstel dat het afleren van dingen precies dat is. Het is moeilijk om volledig te verteren, maar ik begrijp het algemene gevoel. Moet herlezen worden om meer in mijn hoofd te komen. Goed gedaan. Heel goed gedaan. Ik heb slecht (NWT) vertaalde geschriften opgesomd (alleen NT) en je hebt er nog een toegevoegd in 1 Petrus 1:11 waar er "Geest van Christus" zou moeten staan. Hartelijk dank daarvoor. . Het bewijst alleen maar dat degenen die... Lees verder "

Advertentie_Taal

Vergeet niet dat je naar het werk kijkt van iemand die al jaren studeert en graaft, met een reeds bestaande basis. Ik bevind me in een vergelijkbare positie, misschien met een nuttig geheugen, maar reeds bestaande kennis uit mijn jeugd die de Getuigen (een ouderling en MS) opmerkten toen ze met mij studeerden. Tijdens het studeren ging ik verder met het gebruik van het boek "kom dichter bij Jehovah", waarbij ik niet alleen alle verzen opzocht waarnaar wordt verwezen, maar ook diep in de verwijzingen ging, zoals 2-3 niveaus. De NWT van vóór 2013 was erg handig voor referenties. Ik heb ook graag een gebruikt... Lees verder "

1 jaar geleden voor het laatst bewerkt door Ad_Lang
jwc

Oh mijn! Ik voel de kracht van uw redenering over het feit dat de "plaatselijke gemeente" wordt geaccepteerd als onderdeel van het lichaam van Christus - alle andere dingen zijn gelijk.

Dank je wel voor het delen.

Advertentie_Taal

Graag gedaan! Als je je afvraagt ​​waar het idee vandaan komt: ik las Openbaring 1:12-20 met verwijzing naar een lichaam op aarde dat een overkoepelende hiërarchie afbeeldt, zoals een Besturend Lichaam. In deze verzen toont het visioen een model van de hiërarchie van autoriteit, en hier is geen verwijzing naar een enkel individu, groep of ding dat tussen de Christus en de gemeenten staat. Merk op dat in de volgende twee hoofdstukken "engel" voor elke gemeente in enkelvoud wordt gebruikt. Ongeacht wat deze sterren/engelen uitbeelden, elk is gebonden aan zijn eigen gemeente. Verder het bericht aan... Lees verder "

1 jaar geleden voor het laatst bewerkt door Ad_Lang
ijzerscherpijzer

De vrouw zei: “Ik heb mijn hele leven gewijd aan het niet hebben van kinderen, want Armageddon staat voor de deur en u vertelt me ​​dat de onrechtvaardige mensen zullen worden opgewekt zonder enige zelfopoffering, en dat ze zullen worden met hun naam in potlood geschreven, hetzelfde als ikzelf en mijn man? Dit doet me denken aan de gelijkenis van de gelijkenis van de arbeiders in de wijngaard. Mattheüs 20:1-16 Maar wat de organisatie heeft gedaan, is haar leden overtuigen om hun denarius te overhandigen en het op hun bank te zetten voor de komende 1000 jaar, zodat zij (niet wij) kunnen... Lees verder "

Zacheüs

Ik zal dit enorme werk verschillende keren moeten doornemen, denk ik, om het allemaal te onthouden, bedankt.
Nu, in al mijn tijd heeft het wt zichzelf in de problemen gebracht door zo verdomd dogmatisch te zijn over dingen en later veel terug te moeten leuren. Je hebt weer een ander voorbeeld onthuld.
Die verdomde Rutherford was een geïncarneerde duivel, denk ik. Geen grammetje nederigheid of gewoon geloof in zijn lichaam.

ijzerscherpijzer

Ik hoor je Zacheus. Ik moest de video pauzeren toen ik de naam van Rutherford hoorde, zodat ik om kalmte kon bidden.

jwc

Mijn oh mijn!! Zoveel om af te leren! Doe veel om te leren! Mijn kompasnaald draait rond en rond, ik hoop dat hij op de juiste plaats stopt.

Bedankt Eric, Wendy voor deze video – God zegene – 1 Johannes 3:24.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.

    Vertaling

    auteurs

    onderwerpen

    Artikelen per maand

    Categorieën