Hej alla. Jag heter Eric Wilson. Välkommen till Beroean Pickets. I den här serien av videor har vi undersökt sätt att identifiera sann dyrkan med hjälp av kriterierna som anges av Jehovas vittnesorganisation. Eftersom dessa kriterier används av vittnen för att avskeda andra religioner som falska, verkar det bara rättvist att mäta organisationen som kallas JW.org av samma måttstock, skulle du inte samtycka?

Märkligt nog har jag, enligt min erfarenhet, upptäckt att underlåtenhet att uppfylla dessa kriterier inte förändrar någonting när det handlar om sanna-blå vittnen. Regeln verkar vara, om andra religioner inte uppfyller dessa kriterier, som visar att de är falska, men om vi gör det, bevisar det bara att det finns saker som Jehova ännu inte har rättat till. Varför känner de så? För vi är den sanna religionen.

Det finns verkligen inget resonemang med denna typ av tänkande eftersom det inte är baserat på förnuft.

Förstå att kriterierna vi använder är de som fastställts av Jehovas vittnens organisation. Vi använder deras mätpinne, och hittills har vi sett att de misslyckas med att mäta.

Jesus sa: "Sluta döma för att du inte får dömas; för med den dom som du bedömer, kommer du att dömas, och med den åtgärd som du mäter, kommer de att mäta dig. "(Matteus 7: 1, 2)

Härifrån och ut använder vi kriterierna som Jesus gav oss för att avgöra vem som är hans lärjungar? Vem är sanna dyrkare?

Vittnen tror att sanningen i tillbedjan är av yttersta vikt, men vem har verkligen sanningen? Och även om vi gjorde det, skulle det göra oss acceptabla för Gud? Paulus sa till Korintierna, "om jag ... förstår alla heliga hemligheter och all kunskap ... men inte har kärlek, är jag ingenting." Så, 100% noggrannhet i sanningen är inte i och för sig ett tecken på sann tillbedjan. Kärlek är.

Jag kommer att ge dig att sanningen är viktig, men inte att ha den, utan snarare att önska den. Jesus sa till den samaritanska kvinnan att de sanna tillbedjarna skulle tillbe Fadern in ande och in sanning, inte med anda och med sanning eftersom New World Translation felaktigt gör John 4: 23, 24.

I den här enkla meningen säger Jesus så mycket. För det första är den tillbedjan av Fadern. Vi tillber inte den universella suveränen - en term som inte finns i Skriften, utan vår himmelske Fader. Sanna tillbedjare är alltså Guds barn, inte bara Guds vänner. För det andra är anden ”i” dem. De dyrkar "i ande". Hur kunde sanna tillbedjare vara något annat än andesalvade? Guds ande vägleder och motiverar dem. Det förvandlar dem och producerar frukt som är behaglig för Fadern. (Se Galaterna 5:22, 23) För det tredje tillber de "i sanning". Inte med sanningen som om det var en besittning - något bortsett från dem - men in sanning. Sanningen bor i den kristna. När det fyller dig, skjuter det ut falskhet och bedrag. Du kommer att söka efter det, för att du älskar det. Verkliga lärjungar av Kristus älskar sanningen. Paulus talade om motståndare och sa att sådana ”förgås, som en vedergällning för att de inte accepterade” - märker - ” älskar av sanningen för att de skulle bli frälsta. ” (2 Tessalonikerna 2:10) ”Sanningens kärlek.”

Så nu, slutligen, i denna serie av videor, kommer vi till det enda kriteriet som Jesus gav som ett medel för alla att urskilja vem hans verkliga lärjungar egentligen är.

”Jag ger er ett nytt bud, att ni älskar varandra; precis som jag har älskat dig, så älskar du också varandra. Genom detta kommer alla att veta att ni är mina lärjungar - om ni älskar er varandra. ”(John 13: 34, 35)

Kärlek till varandra identifierar oss som sanna lärjungar; men inte bara någon kärlek, utan snarare den typ av kärlek som Jesus visade för oss.

Lägg märke till att han inte sa att alla kommer att veta att du har den sanna religionen genom din kärlek. Du kanske har upplevt en riktigt kärleksfull församling under din livstid. Betyder det att den globala organisationen älskar? Att den globala organisationen är sant? Kan en organisation vara kärleksfull? Människor - individer - kan vara kärleksfulla, men en organisation? Ett företag? Låt oss inte gå längre än vad som är skrivet. Kärlek identifierar Kristi sanna lärjungar - individer!

Detta enda kriterium - ”kärlek i era ämnen” - är verkligen allt vi behöver undersöka, och så kommer vi att göra det i de återstående videorna i denna serie.

Här är problemet vi möter: Kärlek kan förfalskas, åtminstone i viss utsträckning. Jesus kände igen detta och sa till oss att falska profeter och falska kristus skulle uppstå och göra stora tecken och under för att vilseleda även de utvalda. (Matteus 24:24) Han sade också: ”Var på vakt för de falska profeterna som kommer till dig i fårskydd, men inuti är de glupska vargar.” (Matteus 7:15, 16)

Dessa glupska vargar försöker sluka, men först döljer de sig som andra får. Paulus varnade korinterna för sådana när han sa: ”Satan själv fortsätter att förkläda sig som en ljusängel. Det är därför inget extraordinärt om hans ministrar också fortsätter att förkläda sig som rättfärdighetsministrar. ” (2 Korinthierna 11:14, 15)

Så hur ser vi genom ”fårens kläder” till vargen inuti? Hur ser vi genom förklädnad av rättfärdighet att dölja Satans tjänare?

Jesus sa: "Genom deras frukter kommer du att känna igen dem." (Matteus 7: 16)

Paulus sa: "Men deras slut kommer att vara enligt deras verk." (2 Corinthians 11: 15)

Dessa ministrar verkar vara rättfärdiga men deras herre är inte Kristus. De gör Satans bud.

I vanliga termer kan de prata prata, men de kan inte gå på promenad. Deras verk, vad de visar sig, vad de producerar kommer oundvikligen att ge bort dem.

På Jesu tid var dessa män skriftlärda, fariséer och judiska ledare. De var djävulens ministrar. Jesus kallade dem Satans barn. (Johannes 8:44) Som glupande vargar slukade de ”änkornas hus”. (Markus 12:40) Deras motivation var inte kärlek utan girighet. Girighet efter makt och girighet efter pengar.

Dessa män styrde eller styrde Jehovas jordiska organisation - Israels nation. (Jag använder termer som vittnen kommer att känna igen och acceptera.) Sanna tillbedjare var tvungna att komma ut ur den organisationen för att bli frälsta när Jehova förstörde den med de romerska legionerna år 70 e.Kr. De kunde inte stanna kvar i den och förvänta sig att bli skonade Guds vrede.

När den jordiska organisationen var borta riktade Satan - den listiga falska ljusängeln - sin uppmärksamhet på nästa, den kristna församlingen. Han använde andra förklädda predikanter för rättfärdighet för att vilseleda församlingen. Detta har varit hans metod genom århundradena och han är inte på väg att ändra den nu. Varför när det fortsätter att fungera så bra?

För att följa Jesu ord till deras logiska slutsats kommer vi i den kristna församlingen att ha två typer av ministrar eller äldste. Vissa kommer att vara rättfärdiga och andra låtsas bara vara rättfärdiga. Vissa kommer att vara vargar klädda som får.

När vi tittar på Jehovas vittnens styrande organ verkar de vara rättfärdiga män. Kanske är de, men då verkar inte en verkligt rättfärdig man och en verkligt ond man förklädd till en rättfärdighetsminister vid samma anblick. Om vi ​​kunde skilja dem från varandra bara genom att titta, skulle vi inte behöva Jesu regel om att känna igen dem genom deras frukter.

Vilka frukter hänvisade Jesus till? Han ger oss ett enkelt sätt att mäta människors sanna motivation i Lukas 16: 9-13. Där hänvisar han till hur män hanterar de pengar som de anförtrotts för rättfärdigt bruk. Fonderna själva är inte rättfärdiga. I själva verket hänvisar han till dem som ”den orättfärdiga rikedomen”. Ändå kan de användas för rättfärdighet. De kan också användas på ett ondskefullt sätt.

Det kan intressera dig att veta att vissa videoklipp just har dykt upp från ett webinar 2016 som samlade de olika redovisningsavdelningarna på filialkontoren på JW.org runt om i världen. I början av webbseminariet hänvisar också bror som leder förfarandet, Alex Reinmuller, till Lukas 16: 9-13.

Låt oss lyssna in.

Intressant. När han citerar Lukas 16:11, ”om ni inte har visat er trogna i samband med orättfärdiga rikedomar, vem ska överlåta er vad som är sant?”, Hänvisar han till Jehovas vittnens styrande organ. Så han säger att detta gäller det sätt den styrande kroppen hanterar de orättfärdiga rikedomar som doneras till organisationen.

Man kan anta att de måste göra ett bra jobb, för de förklarade för oss redan 2012 att de var den trogna och diskreta slaven som Jesus utsett. Så det skulle innebära att Kristus har "anförtrott dem det som är sant", för att de har "visat sig vara trogna i samband med orättfärdiga rikedomar."

Jesus sa också, ”. . .Och om ni inte har bevisat er trofasta i samband med vad som tillhör en annan, vem ska ge er något åt ​​er själva? " (Lukas 16:12)

Styrelsen anser att detta har visat sig vara fallet med dem.

Så enligt Losch utsågs den styrande kretsen 1919 över de orättfärdiga rikedomarna och har gjort ett så bra jobb att vara trofast i samband med dem att de kommer att få "något åt ​​sig själva"; de kommer att utses över alla Jesu tillhörigheter. Om detta visar sig inte vara fallet, bedrar Gerrit Losch oss.

Tillbaka när jag predikade i Colombia, Sydamerika, kände jag alltid en känsla av stolthet över det sätt som jag förstod vittnen att hantera donerade medel. Genom hela Sydamerika, när du reser från en stad till en annan, är den första byggnaden du ser i fjärran när du närmar dig en stad alltid kyrkogården. Det är alltid den största och mest magnifika byggnaden på platsen. De fattiga lever kanske i ödmjuka bostäder, men kyrkan är alltid grandiose. Även om det byggdes med arbetskraft och pengar från lokalbefolkningen, ägs det helägt av den katolska kyrkan. Det är därför de förbjuder präster att gifta sig, så att egendomen efter hans död inte skulle gå till hans arvingar utan stanna kvar i kyrkan.

Således glädde jag mig åt att berätta för dem jag predikade för att Jehovas vittnen inte var så. Vi hade blygsamma rikssalar och våra rikssalar ägdes av den lokala församlingen, inte av organisationen. Organisationen var inte ett fastighetsimperium, som den katolska kyrkan, med avsikt att samla mer och mer rikedom genom förvärv av mark och byggande av stora och dyra byggnader.

Det var sant då, men hur är det nu? Har saker förändrats?

Enligt 2016 Webinar är organisationens enda inkomstkälla de frivilliga donationerna som kommer från förläggarna.

Lägg märke till att han säger: ”Jehovas organisation är det stöds uteslutande genom frivilliga donationer. ” Om detta visar sig vara falskt, om det visar sig att det finns en annan inkomstkälla, en som hålls hemlig från ordningen, har vi en lögn som skulle vara ett tecken på en otrogen handling i samband med de orättfärdiga rikedomarna.

I 2014 gjorde det styrande organet något som verkade förvånande. De annullerade alla Kingdom Hall-lån.

Stephen Lett ber oss föreställa oss att en bank gör samma sak; då försäkrar han oss om att endast sådant kan ske i Jehovas organisation. Genom att säga detta gör han Jehova ansvarig för detta arrangemang. I så fall borde det inte vara någonting onödigt som händer, annars skulle det vara hädelse att länka Jehova till det.

Berättar Lett oss hela sanningen och inget annat än sanningen, eller lämnar han saker ut för att leda oss ner på trädgårdsvägen?

Fram till denna förändring ägdes varje Rikets sal av den lokala församlingen. För att sälja en hall krävdes lagligt att förlagen röstade om huruvida de skulle sälja eller inte. År 2010 försökte företrädare för Jehovas vittnens organisation sälja Menlo Park Kingdom Hall i Kalifornien. Den lokala äldsteorganisationen och ett antal förkunnare motstod och hotades med uteslutning. Detta utgjorde onödigt inflytande. Så småningom avlägsnades de resistenta äldste, församlingen upplöstes, förkunnarna skickades någon annanstans, och vissa till och med utesluts. Hallen såldes sedan och alla pengar, inklusive eventuella besparingar kvar på församlingens bankkonto, beslagtogs. Som ett resultat stämdes organisationen under RICO-lagen som handlar om anklagelser för racketering. Detta belyste en sårbarhet.

Sedan, fyra år senare, avskaffade organisationen alla inteckningar. Betalningar som tidigare kallades hypotekslån omarbetades som frivilliga donationer. Detta tycktes öppna vägen för organisationen att säkert ta över ägandet av alla tiotusentals Rikets salar världen över. Detta har de gjort.

Den styrande kroppen leker med ord. Fakta avslöjar att lånen inte riktigt avbröts. Betalningarna omklassificerades bara. Det konfidentiella brevet som skickades ut till de äldstes organ som introducerade detta arrangemang hade tre sidor som inte lästes från plattformen. Den andra sidan ledde äldre organet att presentera en resolution för passage för en månatlig donation som var, (och detta markerades med kursiv stil) "åtminstone" lika stor som den tidigare återbetalningen av lånet. Dessutom uppmanades församlingar utan utestående lån att också göra månatliga löften. De fortsatte att få in samma pengar - och mer - men nu klassades det inte som en lånebetalning utan som en donation.

Vissa kan hävda att det verkligen var frivilliga donationer och ingen församling var skyldig att göra dem, medan de enligt det gamla arrangemanget var tvungna att återbetala det månatliga lånet eller drabbas av utestängning. Passar den uppfattningen med de fakta som dykt upp senare?

Under samma tid fick kretsövervakarna förstärkta befogenheter. De kunde nu utse och ta bort äldste efter eget gottfinnande. Detta sätter alla sådana affärer på "armlängds längd" från avdelningskontoret. Skulle kretstillsynsmannen använda sin nya auktoritet för att pressa församlingen att göra ”frivilliga donationer”? Skulle besvärliga äldste hanteras för att göra det lättare? Skulle organisationen bara sälja upp någon egendom som den fann önskvärd?

När det gäller Let: s fråga: "Kan du tänka dig att en bank säger till husägare att alla deras lån har annullerats och att de bara ska skicka in till banken varje månad vad de än har råd?" Vi kan säkert svara, "Ja, det kan vi föreställa oss!" Vilken bank skulle inte anta ett sådant arrangemang. Pengar fortsätter att komma in, men nu äger de fastigheterna, och de tidigare husägare är bara hyresgäster.

Men det stannar inte där. Organisationen antog äganderätten till fastigheter som var helt betalda för; även fastigheter där inget lån från filialen någonsin hade tagits - fastigheter som helt betalats av lokala donationer.

Visar en delvis sanning som vilseleder oss till en felaktig slutsats att någon är rättfärdig i vad som är minst med avseende på orättvisa rikedomar?

Tänk på att de inte frågade församlingarnas tillstånd att få ägandet överlämnat till dem. Inga resolutioner lästes upp som förklarade vad som ägde rum och vad som begärde församlingens godkännande eller tillstånd.

Egendom var inte det enda som beslagtogs heller. Enorma summor pengar togs. Alla pengar till hands utöver de månatliga driftskostnaderna skulle skickas in. I vissa fall var dessa summor enorma.

Lett försöker sedan sätta en skriftlig snurr på allt detta.

Det bör noteras att han fortsätter att citera från Korintierna, men detta konto är inte ett konto för vanliga månatliga donationer. Den här berättelsen var ett svar på en kris i Jerusalem, och församlingarna som var hedningar och som hade medel fritt och villigt gav lektionen belastningen för dem som led i Jerusalem. Det var det. Detta är knappast ett stöd för det nuvarande månatliga löftet som krävs av alla församlingar.

Denna idé om en utjämning säker lät bra då. Det var grunden för att rättfärdiga det som många har kallat ”en cashgrab”. Här är ett typiskt scenario, ett som jag är säker på att upprepades tusentals gånger: Det finns en församling som hade cirka 80,000 XNUMX dollar i en fond avsedd att användas för att omlägga sin parkeringsplats och göra välbehövliga renoveringar av hallens interiör. Organisationen uppmanade dem att omsätta medlen och vänta på den nybildade kommittén för lokal design för att hantera renoveringen.

(LDC-arrangemanget ersatte det tidigare Regional Building Committee (RBC) -arrangemanget. RBC: erna var semi-autonoma enheter, medan LDC: erna är helt under kontorskontor.)

Detta lät troligt, men renoveringen skedde aldrig. Istället överväger LDC att sälja hallen och tvinga förläggarna att resa ett betydande avstånd till en annan stad för att delta i möten.

I det ifrågavarande fallet - knappast unikt - motståndade de äldre att vända pengarna, men efter flera besök från Circuit Overseer - mannen som kan radera alla äldre efter behov - "övertalades" de att överlämna församlingens pengar.

"Genom detta kommer alla att veta att ni är mina lärjungar - om ni har kärlek ibland er." (John 13: 35)

När du använder otillbörligt inflytande och tvång för att ta det som tillhör en annan, har du något påstående om att vara kärleksfull, att agera i god tro eller rättfärdighet?

De säger, men det gör de inte.

Vi kommer aldrig att tigga, framställa eller begära pengar. Han säger detta i en video där han gör just det.

Vi kommer aldrig att använda tvång. Han säger detta, men varför riktade de, inte frågade, utan uppmanade alla äldre organ att skicka ytterligare pengar de hade sparat? Om de helt enkelt hade bett bröderna att göra dessa saker, skulle de göra sig skyldiga till att begära medel - något som han hävdar att de inte gör heller? Men de frågade inte, de riktade, vilket går utöver uppmaning till tvångsområdet. Det kan vara svårt för en utomstående att förstå detta, men de äldste påminns ständigt om att den styrande kroppen är Guds kommunikationskanal, så att inte följa riktning betyder att man motstår ledningen av Guds ande. Man kan inte fortsätta tjäna som äldste om man strider mot Guds anvisningar som uttrycks av den styrande kroppen.

På samma sätt har hyra för användning av JW-samlingshallar som används för kretsenheter ökat dramatiskt, fördubblats och ibland tredubblats. En lokal krets kunde inte betala för den enorma hyreshöjningen som krävdes av dem, och församlingen slutade med ett underskott på 3,000 dollar. Efter församlingen gick brev till de tio församlingarna i kretsen som påminde dem om att det var deras ”privilegium” att kompensera bristen och be dem att skicka in $ 300 vardera. Detta passar knappast beskrivningen av otvingade frivilliga donationer. Förresten, detta var en församlingshall som tidigare ägdes av kretsen men nu ägdes av organisationen.

Är en minister som påstår sig vara rättvis och trofast, men säger en sak när han gör en annan, visar han inte med sina verk att han är förklädd som något han inte är?

 • 14,000 Kingdom Halls behövs över hela världen.
 • 3,000 Kingdom Halls som ska byggas under de kommande 12 månaderna, och varje år efter det.
 • Finansiella behov har accelererat som aldrig tidigare.

Detta överensstämmer med vad som sades på bokföringsseminariet drygt 12 månader senare.

 • Jehova påskyndar arbetet.
 • Vi försöker bara hålla fast vid vagnen.
 • Vi upplever ”snabb expansion”.

Anmärkningsvärda uttalanden, men låt oss titta på de fakta som finns tillgängliga då.

I dessa två diagram från 2014 och 2015 årsböcker, kommer du att märka att antalet minnesdeltagare minskade med nästan 100,000 30 och tillväxttakten minskade med 2.2% från 1.5% (knappast en snabb vagn i första hand) till ännu långsammare 30% som knappt överstiger världens befolkningstillväxt Betygsätta. Hur kan de tala om snabb expansion och om att Jehova påskyndar arbetet när de står inför XNUMX% reduktion i tillväxt och en liten tillväxttakt?

Om kopplingen från verkligheten ännu inte är synlig, låt oss överväga detta:

Ändå, bara lite tidigare i webinariet, uttalade han detta:

Allt detta sägs vid samma webinar till samma publik. Såg ingen motsättningen?

Återigen är det de män som anförtrotts att hantera miljoner i donerade medel! För att vara trogen och rättfärdig måste man börja med att vara ärlig om fakta? Åh, men det blir ännu bättre ... eller värre, beroende på fallet.

De säger att Jehova påskyndar arbetet. Att Jehova välsignar arbetet. Att vi står inför snabb expansion och den högsta andelen donationer någonsin. Då berättar de oss för detta:

Ett år tidigare talade Lett om ökningen av de ekonomiska behoven för att bygga 3,000 14,000 rikssalar per år för att kompensera för den brist på 25 XNUMX salar som behövdes då - utan att ta hänsyn till framtida tillväxt. Vad hände med det behovet? Det verkar ha avdunstat nästan över natten? Inom sex månader efter det samtalet tillkännagav organisationen personalminskningar på hela världen med XNUMX%. De sa att detta inte handlade om brist på medel, utan för att dessa bröder och systrar behövdes på fältet. Detta webinar visar dock att det har varit en lögn. Varför ljuga om det?

Utöver det har konstruktionen nästan stoppats. Istället för att bygga 3,000 XNUMX rikssalar det första året hade de flaggat samma antal fastigheter till salu. Vad hände?

Det var en tid, inte så länge sedan, att den kombinerade cirkulationen av Vakttornen och Vakna! lagt upp till över en fjärdedel av miljard—Det är rätt, miljarder — kopior varje månad med fyra 32-sidor utgåvor varje månad. Nu har vi sex 16-sidor per år!

Nedskärningar i världsomspännande personal; decimeringen av specialpionjärernas led; krossning av tryck från en eldslang till en sippra; och stoppa eller avbryta nästan all konstruktion. Ändå hävdar de att de knappt kan hålla på vagnen när Jehova påskyndar arbetet.

Det här är de män som anförtros dina pengar.

Ironiskt nog är det möjligt att påskyndandet av de finansiella behoven är den sanningsenliga saken som Lett talade om, men inte av de skäl som han angav.

En enkel internetsökning kommer att avslöja att organisationen har varit tvungen att betala ut miljoner dollar i rättegångskostnader, miljoner dollar böter för förakt för domstol, samt enorma straffskador och utanför domstolens förlikningar för att hantera nedfallet från årtionden av underlåtenhet att följa romarnas befäl 13: 1-7 för att rapportera brott till de överordnade myndigheterna och Jesu kommando att kärleksfullt hantera de små. (John 13: 34, 35; Luke 17: 1, 2)

Jag talar specifikt om den växande offentliga skandalen som härrör från organisationens decennielånga hantering av fall av sexuella övergrepp mot barn. Räkningsdagen verkar ha kommit med pågående rättegångar och tillhörande PR-mardröm som sänds på nyheterna i länder som Australien, Kanada, Storbritannien, Holland, Danmark och USA.

En sak som vi kan vara säkra på, har organisationen redan betalat ut miljoner dollar i böter och skadestånd som domstolarna har tagit ut. Det här är en fråga om allmän rekord. Är detta en rättfärdig användning av medel som doneras för att främja den globala predikan av de goda nyheterna? Vi får veta att de donerade pengarna används för att stödja kungarikets arbete.

Att betala böter för civil olydnad och kriminell verksamhet kan inte betraktas som stöd för kungarikets arbete. Var har organisationen gått för att få ytterligare medel, eftersom dess enda finansieringskälla är de frivilliga donationerna?

Alex Reinmuller verkar leta efter ett alternativt ord innan han slutligen bestämmer sig för "inkomst" för de intäkter som försäljningen av 3,000 fastigheter kommer att generera. Om organisationen nu vill sälja sina kontor i Brooklyn är det dess oro. Emellertid har de minst utvecklade ländernas arbete de senaste åren inte varit så mycket byggandet av de 14,000 2015 kungarikssalarna som Lett sade var brådskande behövs redan XNUMX. De har istället skannat landskapet efter lämpliga fastigheter som kan vara säljs för att generera intäkter.

Kom ihåg att före det storslagna låneannulleringsinitiativet 2014 ägde varje församling sin egen Rikets sal och var ansvarig för försäljningen. Sedan dess har kontrollen upphört från församlingarna. Rapporter fortsätter att komma in om församlingar som, utan att börja konsultera eller ens varna, har fått höra att deras omhuldade Rikets sal har sålts och att de nu kommer att behöva gå till hallar i närliggande städer eller andra delar av staden. Detta resulterar i betydande svårigheter för många, både i restider och bränslekostnader. Ofta befinner sig bröder och systrar som knappt lyckades träffa mötet i tid efter att de lämnat jobbet i en situation där de ständigt är för sent.

Situationen med en europeisk hall är typisk. En bror donerade landet med det uttryckliga syftet att församlingen skulle dra nytta av byggandet av Rikets sal. Andra bröder och systrar donerade sin tid, färdigheter och hårt tjänade pengar för att göra projektet verklighet. Hallen byggdes uteslutande med privat finansiering. Inget lån togs från filialen. En dag kastas dessa bröder och systrar ut på gatan eftersom LDC har sett att hallen kan generera en enorm vinst på fastighetsmarknaden.

Hur fungerar detta i riket? Vart går dessa pengar? USA: s nuvarande president vägrar avslöja sina inkomstdeklarationer. Det verkar som om det finns en liknande brist på insyn i organisationens huvudkontor. Om medlen används rättvist och troget, varför är behovet av att dölja hur de sprids?

I själva verket, varför säger News-avsnittet på JW.org inget av de miljoner som betalas ut till ersättning till offer för barnmissbruk?

Om organisationen behöver medel för att betala för tidigare synder, varför inte vara ärlig och trogen mot bröderna? Istället för att sälja en Rikets sal utan tillstånd, varför gör de inte en ödmjuk bekännelse och ber om förlåtelse och ber sedan förläggarnas hjälp att betala för dessa dyra rättsfall och böter? Ack, motsägelse och omvändelse har inte varit deras kännetecken. Istället har de vilselett bröderna med falska historier, dolt de verkliga orsakerna till förändringarna och avvikit med medel de inte hade rätt till. Fonder som inte donerades till dem utan togs.

Tillbaka när Vakttornet trycktes först, det andra numret av tidningen uppgav:

”Sions vakttorn” har, tror vi, JEHOVAH för sitt stöd, och även om detta är fallet kommer det aldrig att be eller begära män om stöd. När han som säger: 'Allt bergets guld och silver är mitt', inte tillhandahåller nödvändiga medel, kommer vi att förstå att det är dags att avbryta publikationen. ”

Den tiden har kommit. Om Jehova verkligen välsignade arbetet, behövde det inte säljas fastigheter för inkomst. Om Jehova inte välsignar arbetet, ska vi då donera till det? Aktiverar vi inte bara dessa män?

Jesus sa: "Av deras frukter kommer du att känna dessa män." Paulus sa att män skulle komma förklädda till rättfärdighetspräster, men vi skulle känna dem genom deras gärningar. Jesus berättade för oss att om en man inte kunde vara trogen och rättfärdig med den orättfärdiga rikedom som åtminstone tilldelats honom, kunde han inte lita på större saker.

Det är något som vi borde tänka på bönsamt.

Meleti Vivlon

Artiklar av Meleti Vivlon.

  Läs detta på ditt språk:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Författarens sidor

  Kan du hjälpa oss?

  ämnen

  Artiklar efter månad

  11
  0
  Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
  ()
  x