Undersöker Matthew 24; Del 3: Predikar i hela den bebodda jorden

by | Oktober 25, 2019 | Undersöker Matthew 24-serien, Videor | 56 kommentarer

Hej, jag heter Eric Wilson, och det här är det tredje i vår serie på 24th kapitel i Matthew.

Jag skulle vilja att du föreställer dig ett ögonblick att du sitter på Olivberget och lyssnar på Jesus när han uttalar följande ord:

"Och denna goda nyhet om kungariket kommer att predikas i hela den bebodda jorden för ett vittne för alla nationer, och då kommer slutet att komma." (Mt 24: 14)

Vad skulle du som den dåvarande juden ha förstått att Jesus menade med,

 1. Den här goda nyheten?
 2. Hela den bebodda jorden?
 3. Alla nationerna?
 4. Slutet kommer att komma?

Om vår första slutsats är att detta måste gälla oss, är vi inte bara en liten egocentrisk? Jag menar, vi ställde inte frågan, och vi fick inte svaret, så varför skulle vi tro att det gäller oss om naturligtvis inte Jesus uttryckligen säger det - vilket han förresten inte gör.

Jehovas vittnen tror inte bara att denna vers gäller i vår tid, utan tror också att den bara gäller dem. De är ensamma skyldiga att utföra detta historiska arbete. Miljardernas liv, bokstavligen alla på jorden, beror på hur väl de fullgör sitt uppdrag. Dess slutförande kommer att signalera världens slut. Och de kommer att få veta när det är slutfört, för de har ännu ett budskap, ett inte så gott nytt budskap att predika. De tror att de kommer att få i uppdrag av Gud att uttala ett meddelande om dom.

Juli 15, 2015 Vakttornet säger på sidan 16, stycke 9:

”Detta kommer inte att vara dags att predika de” goda nyheterna om kungariket. ”Den tiden kommer att ha gått. Tiden för ”slutet” kommer att ha kommit! (Matt. 24: 14) Ingen tvekan ... (Åh, antalet gånger jag har läst orden ”utan tvekan” i Vakttornen för att bara bli besviken senare.) Utan tvekan kommer Guds folk att förkunna ett hårt slå dommeddelande . Detta kan mycket väl innebära en förklaring som tillkännagav att Satans onda värld är på väg att komma till dess slut. ”

Detta framträdande öde tilldelas Jehovas vittnen av Gud. Det är åtminstone slutsatsen de tar baserat på den här lilla versen.

Gör livet på miljarder människor verkligen på att acceptera Vakttornet och Vaken! tidningar på en lördag morgon? När du går förbi den vagnen på gatan bevakad av dess tysta vaktmästare, utan att ge den en andra blick, fördömer du dig verkligen till evig förstörelse?

Visst skulle ett så ödesdigert öde ha en varningsetikett av något slag, eller bryr Gud sig inte så mycket om oss.

De tre berättelserna om Matteus, Markus och Lukas som vi analyserar innehåller alla vanliga element, medan några mindre kritiska funktioner saknas i en eller två berättelser. (Till exempel är Lukas den enda som nämner trampningen av Jerusalem under hedningarnas bestämda tider. Matteus och Markus utelämnar detta.) Ändå är de riktigt viktiga elementen, såsom varningarna för att undvika falska profeter och falska kristus, delas över alla konton. Vad sägs om detta förment budskap om liv och död, världens ände?

Vad säger Luke om ämnet?

Konstigt nog, inte en sak. Han nämner inte dessa ord. Mark gör det, men allt som han säger är ”I alla nationer måste också de goda nyheterna predikas först.” (Mr 13:10)

"Också…"? Det är som vår Herre säger, "Åh, och förresten, de goda nyheterna predikas innan allt detta annat händer."

Inget om, "Du skulle bättre lyssna, så dör du."

Vad menade Jesus egentligen när han sa dessa ord?

Låt oss titta på den listan igen.

Det blir lättare att räkna ut om vi börjar från botten och arbetar uppåt.

Så den fjärde artikeln var: "Och då kommer slutet att komma."

Vilket ändamål kan han hänvisa till? Han nämner bara ena änden. Ordet finns i singular. De hade just bett honom om ett tecken så att de skulle få veta när slutet på staden med dess tempel skulle komma. De skulle naturligtvis anta att det var slutet han talade om. Men för att detta skulle vara meningsfullt skulle de goda nyheterna behöva predikas på hela den bebodda jorden och till alla nationer, och det hände inte under det första århundradet. Eller gjorde det? Låt oss inte hoppa till några slutsatser.

Flytta till den tredje punkten: Vad skulle de ha förstått Jesus menat när han hänvisade till ”alla nationerna”? Skulle de ha tänkt, ”Åh, de goda nyheterna kommer att predikas i Kina, Indien, Australien, Argentina, Kanada och Mexiko?

Ordet han använder är ethnos, från vilket vi får det engelska ordet "etnisk".

Strong's Concordance ger oss:

Definition: en ras, en nation, nationerna (till skillnad från Israel)
Användning: en ras, folk, nation; nationerna, hedningvärlden, hedningar.

Så, när de används i plural, "nationer", ethnos, hänvisar till hedningarna, den hedniska världen utanför judendomen.

Så här används ordet i de kristna skrifterna. I Matthew 10: 5 läser vi till exempel, "Dessa 12 Jesus skickade ut och gav dem dessa instruktioner:" Gå inte in på nationernas väg och gå inte in i någon samaritansk stad. "(Mt 10: 5)

New World-översättningen använder "nationer" här, men de flesta andra versioner gör detta som "hedningar". Till juden, ethnos menade icke-judar, hedningar.

Vad sägs om det andra elementet i hans uttalande: ”hela den bebodda jorden”?

Ordet på grekiska är oikoumene. (Ee-ku-me-nee)

Strong's Concordance förklarar dess användning som "(ordentligt: ​​det land som bebos, landet i ett tillstånd av bebyggelse), den bebodda världen, det vill säga den romerska världen, för alla utanför ansågs det inget konto."

HJÄLP Word-studier förklarar det på detta sätt:

3625 (oikouménē) betyder bokstavligen "den bebodda (landet)." Det ”användes ursprungligen av grekerna för att beteckna det land som beboddes av sig själva, i motsats till barbariska länder; efteråt, när grekerna blev underkastade romarna, "hela den romerska världen;" ännu senare, för "hela den bebodda världen" ".

Med tanke på denna information kan vi parafrasera Jesu ord att läsa, "och denna goda nyhet om kungariket kommer att predikas över hela den kända världen (Romerriket) för alla hedningar innan Jerusalem förstörs."

Hänt det? År 62 e.Kr., bara fyra år före den första belägringen av Jerusalem och medan han fängslades i Rom, skrev Paulus till kolosserna och talade om ”... hoppet om de goda nyheterna som DU hörde och som predikades i hela skapelsen som är under himmel." (Kol 1:23)

Vid det året hade kristna inte nått Indien eller Kina eller de inhemska folken i Amerika. Ändå är Paulus ord sanningsenliga inom ramen för den då kända romerska världen.

Så där har du det. De goda nyheterna om Kristi rike förkunnades i hela den romerska världen för alla hedningar innan det judiska tingsystemet slutade.

Det var enkelt, eller hur?

Där har vi en rak, otvetydig förklaring till Jesu ord som passar alla historiens fakta. Vi kan avsluta denna diskussion just nu och gå vidare, förutom det faktum att åtta miljoner Jehovas vittnen, som vi redan har sagt, tror att de uppfyller Matteus 24:14 idag. De tror att detta är en antitypisk eller sekundär uppfyllelse. De lär att Jesus ord hade en mindre uppfyllande under det första århundradet, men det vi ser idag är den största uppfyllandet. (Se w03 1/1 s. 8 par 4.)

Vilken effekt har denna tro på Jehovas vittnen? Det är som en livräddare. När de står inför hyckleriet av den styrande organets 10-åriga anslutning till FN, håller de fast vid det. När de ser grunderna för dålig publicitet kring decennier av misshandel med sexuella övergrepp mot barn, håller de fast vid det som en drunkning. "Vem predikar de goda nyheterna om kungariket på hela jorden?" de säger.

Det spelar ingen roll att de vet att de inte predikar för alla nationer eller på den bebodda jorden. Vittnen predikar inte i islamernas nationer, och de når inte effektivt en miljard hinduer på jorden, och de gör inte heller någon märkbar skillnad i länder som Kina eller Tibet.

Dessa är alla fakta som lätt kan förbises. Det viktigaste är att de tror att bara vittnen predikar de goda nyheterna om Guds rike. Ingen annan gör det.

Om vi ​​kan visa att detta inte är fallet, sönder denna berggrund av vittne-teologin. För att göra det måste vi förstå hela doktrinens bredd och bredd och höjd.

Det har sitt ursprung i 1934. Tre år tidigare tog Rutherford 25% av bibelstudentgrupperna som fortfarande är anslutna till hans förlag, Watchtower Bible and Tract Society, och gjorde dem till en ordentlig religiös organisation genom att ge dem namnet, Jehovas vittnen, och centralisera makten att utse äldste vid huvudkontoret. Sedan, i en tvådelad artikel som kördes i augusti 1 och 15, 1934 frågor om Vakttornet, introducerade han ett tvåklassigt system som gjorde det möjligt för honom att skapa en prästerskap och laity-division som kristendomens kyrkor hade. Han gjorde detta genom att använda sig av unscriptural antitypical framställningar som utnyttjar Israels tillflyktsstäder, förhållandet mellan israeliten Jehu och den hedning Jonadab, liksom avskiljningen av Jordanfloden när prästerna korsade med förbundets ark. (Jag har en detaljerad analys av dessa artiklar på vår webbplats. Jag sätter en länk till dem i beskrivningen av den här videon.)

På det här sättet skapade han en sekundärklass av Christian som kallas Jonadab-klassen, annars känd som andra fåren.

Som bevis är här ett utdrag från en av de sista styckena i den tvådelade studien - kvadratiska parenteser tillagda:

”Observera att skyldigheten läggs på prästklassen [de salvade] att göra ledningen eller läsningen av instruktionslagen för folket. Därför, där det finns ett sällskap [eller församling] av Jehovas vittnen ... bör en ledare för en studie väljas bland de salvade, och på samma sätt borde tjänstemänskommittén tas från de salvade ... Jonadab var där för att lära sig , och inte en som skulle undervisa ... Jehovas officiella organisation på jorden består av hans smorda rest, och Jonadabs [andra får] som går med de salvade ska undervisa, men inte vara ledare. Detta verkar vara Guds arrangemang, alla borde gärna följa detta. ”(W34 8 / 15 s. 250 par. 32)

Detta skapade dock ett problem. Tron var att ateister, hedningar och falska kristna som dog före Harmagedon skulle återuppstå som en del av de orättfärdiga. De orättfärdiga kommer fortfarande tillbaka i sitt syndiga tillstånd. De kan bara uppnå fullkomlighet eller syndlöshet när de förklaras rättfärdiga av Gud i slutet av de tusen åren. Vilket uppståndelseshopp hade Jonadabs eller andra får? Exakt samma hopp. De skulle också komma tillbaka som syndare och måste arbeta för fulländning i slutet av de tusen åren. Så vad ska motivera en Jonadab eller andra får Jehovas vittne att göra stora uppoffringar för arbetet om belöningen han får inte skiljer sig från den som inte tror?

Rutherford var tvungen att erbjuda dem något som den onda icke-troende inte skulle få. Moroten var överlevnad genom Armageddon. Men för att göra det verkligen önskvärt måste han lära att de som dödades vid Harmageddon inte skulle få någon uppståndelse - ingen andra chans.

Detta är i huvudsak JW-motsvarigheten till helveteseld. Läran om helvetesbrand har länge kritiserats av Jehovas vittnen som antetetisk mot Guds kärlek. Hur kan en kärleksgud tortera någon för alltid och alltid för att han vägrade att lyda honom?

Vittnen misslyckas emellertid med att se ironin i att främja en tro som skulle få Gud att förstöra en individ för evigt utan att ge honom ens en svag chans till inlösen. När allt kommer omkring, vilken chans har den 13-åriga barnbruden i muslimska och hinduiska kulturer att någonsin känna Kristus? För den delen, vilken chans har någon muslim eller hindu att verkligen förstå det kristna hoppet? Jag skulle kunna fortsätta med många fler exempel.

Trots detta är vittnen nöjda med att tro att dessa kommer att dödas av Gud utan uppståndelseshopp, helt enkelt för att de hade olyckan med att födas till fel familj eller i fel kultur.

Det är avgörande för organisationens ledning att alla vittnen tror på detta. Annars, vad arbetar de så hårt för? Om icke-vittnen också kommer att överleva Harmageddon, eller om de som dödats i det kriget får en uppståndelse, vad handlar det då om?

Ändå är det i huvudsak de goda nyheterna som vittnen predikar.

Från Vakttornet av september 1, 1989 sida 19:

 ”Endast Jehovas vittnen, de av den smorda kvarlevan och den” stora folkmassan ”, som en enad organisation under skydd av den högsta arrangören, har något bibliskt hopp om att överleva den förestående änden av detta dömda system som domineras av Satan, Djävulen.”

Från Vakttornet av augusti 15, 2014, sida 21:

”I själva verket förmedlar Jesus också Jehovas röst till oss när han leder församlingen genom” den trogna och kloka slaven ”. [Läs ”Styrande kropp”] (Matt. 24:45) Vi måste ta denna vägledning på allvar, för vårt eviga liv beror på vår lydnad. ” (Fästen tillagda.)

Låt oss tänka på detta en minut. För att uppfylla Matteus 24:14 hur vittnena tolkar det måste de goda nyheterna predikas på hela den bebodda jorden för alla nationer. Vittnen gör det inte. Inte ens i närheten. Konservativa uppskattningar visar att ungefär tre miljarder människor aldrig har predikats för av ett enda Jehovas vittne.

Låt oss ändå lägga allt det åt sidan för tillfället. Låt oss anta att före slutet kommer organisationen att hitta ett sätt att nå varje man, kvinna och barn på planeten. Skulle det förändra saker?

Nej, och här är varför. Den tolkningen fungerar bara om de predikar de verkliga goda nyheterna som Jesus och apostlarna predikade. Annars skulle deras ansträngningar vara sämre än ogiltiga.

Tänk på Paulus ord till galaterna i frågan.

”Jag är förvånad över att du så snabbt vänder dig bort från den som kallade dig med Kristi oförtjänta vänlighet till en annan typ av goda nyheter. Inte för att det finns en annan god nyhet; men det finns vissa som orsakar dig problem och som vill snedvrida de goda nyheterna om Kristus. Men även om vi eller en ängel ur himlen skulle förklara för dig som goda nyheter något utöver de goda nyheterna som vi förklarade för dig, låt honom vara förbannad. Som vi har sagt tidigare, säger jag nu igen: Den som förklarar för dig som goda nyheter utöver vad du accepterade, låt honom förbannas. ”(Galaterna 1: 6-9)

Naturligtvis är vittnen säkra på att de enbart predikar rätt, rätt, riktigt goda nyheter. Tänk på detta från en ny artikel om Watchtower-studien:

”Så vem predikar verkligen de goda nyheterna om kungariket idag? Med fullt förtroende kan vi säga: ”Jehovas vittnen!” Varför kan vi vara så säkra? Eftersom vi predikar det rätta budskapet, de goda nyheterna om kungariket. ”(W16 maj s. 12 par. 17)

”De är de enda som predikar att Jesus har härskat som kung sedan 1914.” (W16 maj s. 11 par. 12)

Vänta! Vi har redan bevisat att Jehovas vittnen har fel om 1914. (Jag ska lägga en länk här till filmerna som visar denna slutsats tydligt från Skriften.) Så, om det är en grundpelare i deras predikning av de goda nyheterna, så predikar de en falsk god nyhet.

Är det enda fel med predikningen av Jehovas vittnes goda nyheter? Nej.

Låt oss börja med Armageddon. Hela deras fokus är på Armageddon. De tror att Jesus kommer att döma hela mänskligheten vid den tidpunkten och fördömer alla som inte är Jehovas vittne till evigt förstörelse.

Vad bygger detta på?

Ordet Armageddon förekommer bara en gång i Bibeln. Bara en gång! Ändå tror de att de vet allt om vad det representerar.

Enligt pålitliga historiska källor avslöjades ordet för de kristna i slutet av det första århundradet långt efter händelserna som gjorts i Apostlagärningarna. (Jag vet att Preterists kommer att hålla med mig om detta, men låt oss lämna den diskussionen för vår nästa video.) Om du läser Handlingarna, hittar du ingen hänvisning till Armageddon. Det är sant att budskapet som de första århundradet kristna predikade på hela den bebodda jorden och till alla nationer vid den tiden var ett frälsningsarbete. Men det var inte frälsning från en världskatastrof. I själva verket, när du undersöker den enda plats som ordet Armageddon förekommer i Bibeln, kommer du att se att det säger ingenting om att allt liv förstördes evigt. Låt oss bara läsa Bibeln och se vad den har att säga.

”. . .De är i själva verket uttryck inspirerade av demoner och de utför tecken, och de går ut till kungarna på hela den bebodda jorden för att samla dem till kriget på den Allsmäktiges stora dag… .Och de samlade dem tillsammans till den plats som kallas på hebreiska Armageddon. ”(Re 16: 14, 16)

Du kommer att märka att det inte är varje man, kvinna och barn som förs till kriget utan kungarna eller härskarna på jorden. Detta sammanfaller med profetian som finns i Daniels bok.

”På dessa kungas dagar kommer himmelens Gud att upprätta ett kungarike som aldrig kommer att förstöras. Och detta rike kommer inte att vidarebefordras till något annat folk. Det kommer att krossa och sätta stopp för alla dessa riken, och den ensam kommer att stå för evigt, ”(Da 2: 44)

Precis som alla erövringskrafter kommer inte Jesu syfte att vara att förstöra allt liv utan att utplåna alla motstånd mot hans styre, vare sig det är politiskt, religiöst eller institutionellt. Naturligtvis kommer alla som kämpar mot honom ända ner till mänsklighetens lägsta att få vad de förtjänar. Allt vi kan säga är att det inte finns något i Skrifterna som tyder på att varje man, kvinna och barn på jorden kommer att dödas för evigt. De som dödas förnekas faktiskt inte hoppet om en uppståndelse. Huruvida de återuppstår eller inte är något vi inte kan säga med säkerhet. För att vara säker finns det bevis för att de som Jesus predikade för direkt såväl som de onda människorna i Sodoma och Gomorra kommer att återkomma i uppståndelsen. Så det ger oss hopp, men vi borde helt enkelt inte göra något kategoriskt uttalande i frågan. Det skulle vara att döma och som sådant skulle vara fel.

Okej, så vittnen har fel om 1914-upprättandet av kungariket såväl som arten av Armageddon. Är det de enda två elementen i deras predikande av de goda nyheterna som är falska? Tyvärr nej. Det finns något mycket värre att tänka på.

Johannes 1:12 säger att alla som tror på Jesu namn får "auktoritet att bli Guds barn". Romarna 8:14, 15 berättar att ”alla som leds av Guds ande är verkligen Guds söner” och har ”fått en anda av adoption”. Detta antagande gör kristna till arvtagare av Gud som kan ärva från sin Fader det som han har, evigt liv. 1 Timoteus 2: 4-6 säger att Jesus är medlaren mellan Gud och människor, en ”lösen för alla”. Ingenstans kallas kristna Guds vänner utan bara hans barn. Gud har ingått ett avtal eller ett förbund med kristna, kallat det nya förbundet. Ingenstans får vi veta att de allra flesta kristna är uteslutna från detta förbund, att de faktiskt inte har förbund med Gud alls.

De goda nyheterna som Jesus predikade och att hans efterföljare tog upp och predikade på hela den bebodda jorden före Jerusalems förstörelse var att alla som trodde på Kristus kunde bli Guds adopterade barn och dela med Kristus i himmelriket. Det fanns inget sekundärt hopp som de predikade. Inte alternativ frälsning.

Ingenstans i Bibeln hittar du till och med en antydan till en annan god nyhet som berättar för folk att de kommer att förklaras rättfärdiga som Guds vänner men inte barn och att de fortfarande kommer att uppstå i ett syndigt tillstånd trots att de förklaras rättfärdiga. Ingenstans nämns en grupp kristna som inte skulle ingå i det nya förbundet, inte skulle ha Jesus Kristus som sin medlare, inte skulle ha hopp om evigt liv omedelbart efter deras uppståndelse. Inte var sägs kristna att avstå från att ta del av emblem som representerar vår Herres Jesu Kristi livräddande kött och blod.

Om din första reaktion efter att ha hört detta är att fråga, "säger du att alla går till himlen?" Eller "säger du att det inte finns något jordiskt hopp?"

Nej, jag säger inget sådant. Det jag säger är att hela förutsättningen för de goda nyheterna som Jehovas vittnen predikar är fel från grunden. Ja, det finns två uppståndelser. Paulus talade om en uppståndelse av de orättfärdiga. Det är tydligt att orättvisan inte kan ärva himmelriket. Men det finns inte två grupper av rättfärdiga.

Detta är ett mycket komplicerat ämne och jag hoppas kunna ta itu med i detalj i en serie framtida videor. Men bara för att tysta oro som många känner, låt oss titta på det mycket kort. En miniatyrskiss om du vill.

Du har miljarder människor genom historien som har levt under några av de mest fruktansvärda förhållanden som kan tänkas. De har drabbats av trauma som de flesta av oss inte ens kan föreställa sig. Än idag lever miljarder i hård fattigdom eller lider av försvagande sjukdom eller politiskt förtryck eller förslavande av olika former. Hur kan någon av dessa människor ha en rimlig och rättvis chans att känna Gud? Hur kan de någonsin hoppas bli försonade tillbaka i Guds familj? Spelplanen, så att säga, måste planeras. Alla måste ha en rättvis chans. Gå in i Guds barn. En liten grupp, beprövad som Jesus själv, och fick sedan auktoriteten och makten att inte bara styra jorden och säkerställa rättvisa utan också att agera som präster för att tjäna de behövande och hjälpa alla tillbaka till ett förhållande med Gud.

Den goda nyheten handlar inte om att rädda varje man kvinna och barn från en eldig död i Armageddon. Den goda nyheten handlar om att nå ut till dem som kommer att acceptera erbjudandet att bli ett adopterat Guds barn och som är villiga att tjäna i den egenskapen. När antalet är klart kan Jesus få slutet på mänskligt styre.

Vittnen tror att bara när de är färdiga med predikningsarbetet kan Jesus få slutet. Men Matthew 24: 14 uppfylldes under det första århundradet. Det har ingen uppfyllelse idag. Jesus kommer att ta slutet när hela antalet utvalda, Guds barn, är komplett.

Ängeln avslöjade detta för John:

”När han öppnade det femte seglet såg jag under altaret själarna för de slaktade på grund av Guds ord och på grund av vittnet de hade gett. De ropade med hög röst och sade: ”Tills när, suverän Herre, helig och sann, avstår du från att döma och hämna vårt blod på dem som bor på jorden?” Och en vit mantel gavs till var och en av dem, och de fick höra att vila lite längre, tills antalet hade fyllts av sina medslav och deras bröder som skulle döda som de hade varit. ”(Re 6: 9-11)

Slutet på mänskligt styresätt kommer först när hela Jesusbröderna är fyllda.

Låt mig upprepa det. Det är först när hela antalet av Jesu bröder är fyllt, att slutet på det mänskliga härsket kommer. Armageddon kommer när alla de smorda Guds barn är beseglade.

Och så, nu når vi den verkliga tragedin som har uppstått på grund av predikandet av de så kallade goda nyheterna som predikats av Jehovas vittnen. Under de senaste 80 åren har Jehovas vittnen ägnat miljarder timmar i ett oavsiktligt försök att driva tillbaka slutet. De går dörr till dörr för att göra lärjungar och berätta för dem att de inte kan komma in i riket som Guds barn. De försöker blockera vägen in till himmelriket.

De är som ledarna på Jesu tid.

“Vä dig, skriftlärda och fariséer, hycklare! eftersom DU stänger himmelriket inför människor; för ni själva går inte in, och ni tillåter inte heller de som är på väg in. ”(Mt 23: 13)

De goda nyheterna som vittnen predikar är faktiskt mot goda nyheter. Det är diametralt motsatt budskapet som kristna under det första århundradet predikade. Det fungerar mot Guds syfte. Om slutet bara kommer när hela antalet bröder till Kristus uppnås, är Jehovas vittnens ansträngningar för att omvandla miljoner till en tro att de inte kallas att vara Guds barn avsedda att frustrera den ansträngningen.

Detta börjades av JF Rutherford vid en tidpunkt då han hävdade att den heliga anden inte längre ledde arbetet, utan att änglar förmedlade budskap från Gud. Vilken ”ängel” vill inte att kvinnans utsäde ska komma till makten?

Nu kan vi förstå varför Paulus talade så kraftfullt om detta till galaterna. Låt oss läsa det igen men den här gången från den nya levande översättningen:

”Jag är chockad över att du vänder dig så snart från Gud, som kallade dig till sig själv genom Kristi kärleksfulla barmhärtighet. Du följer ett annat sätt som låtsas vara goda nyheterna men inte alls är goda nyheterna. Du luras av dem som medvetet vrider sanningen om Kristus. Låt Guds förbannelse falla på någon, inklusive oss eller till och med en ängel från himlen, som predikar en annan typ av goda nyheter än den vi predikade till dig. Jag säger igen vad vi har sagt tidigare: Om någon predikar någon annan god nyhet än den du välkomnade, låt den personen förbannas. ”(Galaterna 1: 6-9)

Matteus 24:14 har ingen modern uppfyllande. Det uppfylldes under det första århundradet. Att tillämpa den i modern tid har resulterat i att miljontals människor oavsiktligt arbetar mot Guds intressen och den utlovade säden.

Paulus varning och fördömelse resonerar lika mycket nu som det gjorde under det första århundradet.

Jag kan bara hoppas att alla mina tidigare bröder och systrar inom Jehovas vittnens samhälle kommer att böna överväga hur denna varning påverkar dem individuellt.

Vi fortsätter vår diskussion om Matthew 24 i vår nästa video genom att analysera från vers 15 och framåt.

Tack för att du tittade och för ditt stöd.

Meleti Vivlon

Artiklar av Meleti Vivlon.

  Läs detta på ditt språk:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Författarens sidor

  Kan du hjälpa oss?

  ämnen

  Artiklar efter månad

  56
  0
  Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
  ()
  x