”Bör vi inte lättare underkasta oss Fadern?” - Hebreerbrevet 12: 9

 [Från ws 9 / 19 s.14 Studieartikel 37: November 11 - November 17, 2019]

Den här artikeln i Vakttornet bygger på sanningen som vi måste underkasta oss Jehovas sätt att härska eftersom han är vår Skapare och har rätt att sätta normer för rätt och fel (Uppenbarelseboken 4:11). Så när vi inser värdet av hans kloka styre, måste vi villigt underordna oss Jehovas ledning eftersom hans sätt att styra är det bästa och eftersom Guds folk ser inte begreppet underkastelse negativt. Paul förklarar att vi borde göra det ”Överlämna oss gärna till Fadern” eftersom han tränar oss ”till vår fördel.” Hebr 12: 9--11. Innehållet i artikeln bryter tanken på att underkastelse till Jehova kan vara en utmaning eftersom vi har rebelliska tendenser (3 Moseboken 22:XNUMX) som måste pressas. Den här artikeln kan ses som ett syfte att övertala medlemmarna i organisationen att vara mer efterlevande av dess styrande myndighet, såsom papegojor av de äldre. Kan vi se hur den här artikeln styr brodern och systern att följa organisationen och dess politik genom att göra dessa riktlinjer synonyma med Jehova? Kan vi se hur tolkningen av ”Jehova”s krav ”är verkligen kraven för män som söker makt över andra?

En annan plugg i dagordningen för utbildning för anti-utbildning, väl betalande.

Enligt sammanhanget och läsningen av punkterna 6 och 7 och den overifierbara "erfarenheten" av Mary, att ha “Ett högt betalande jobb i ett respekterat yrke” is ”I konflikt med Jehovas vilja”. Vad är det enda skrift som ges för att säkerhetskopiera detta påstående? Matthew 6: 24 som delvis säger "Du kan inte slava för Gud och för rikedomar". Slutsatsen som Vakttornets artikel ger är att ”ett högt betalande jobb i ett respekterat yrke ” slaver för rikedomar, men är detta inte en uppenbar överdrift?

En bror (välkänd för granskaren som behöver vara anonym) har för närvarande ett rimligt välbetalt jobb i ett yrke. Han har i allmänhet aldrig varit tvungen att arbeta övertid i det jobbet och då bara alltid på grund av en begäran från arbetsgivaren. Å andra sidan, när han var i en lägre avlönad, icke-professionell position, behövde han ofta arbeta övertid. Varför? Eftersom han inte kunde fullgöra sitt familjeansvar på grundnivå utan att få den extra inkomst som det gav. Han, som så många andra unga vittnen, fick inte utbildning eller kvalifikationer för rimliga, väl betalda jobb eftersom han trodde organisationens propaganda om att Armageddon ”snart skulle komma” på 1980-talet. Som ett resultat kom han att ångra det beslutet när han gifte sig och ännu mer när han fick barn.

Varför ges den så kallade ”upplevelsen”? Utan tvekan beror det på att när Mary säger, ”Jag måste be Jehova att hjälpa mig att motstå frestelsen att acceptera arbete som kan ta mig bort från min tjänst till honom”, verkligheten är att ett välbetalande jobb bara kan ta henne bort från tjänst till organisationens falska budskap, som en pionjär, eller att ge gratis arbetskraft för att öka organisationens fastighetsportfölj. Det är mycket tveksamt om hon lägger mycket tid på att hjälpa äldre eller sjuka. Faktum är att granskaren känner till en pionjärsyster som har varit en pionjär i över 30 år, med knappast några resultat, och är för upptagen för att spendera mycket tid på att ta hand om sin egen äldre förälder.

Skicka till äldste myndighet

Detta är temat i avsnitt 9 som påstår "Jehova har anförtrott äldre att ha det viktiga ansvaret för att hyrda sitt folk ” och referenser 1 Peter 5: 2. Den nuvarande NWT (silvergrå) läser "Hyrde Guds hjord under din omsorg, tjänar som övervakare, inte under tvång, men villigt inför Gud; inte för kärlek till oärlig vinst, utan ivrigt. ” NWT Reference Edition har följande lydelse:Hyrde Guds hjord i DIN vård, inte under tvång, utan villigt; varken för kärlek till oärlig vinst, men ivrigt; ”. Ser du skillnaderna? Ja, tillskotten i den senaste NWT är i fetstil. De finns inte i den ursprungliga grekiska texten utan snarare organisationens införda tolkningar.

Låt oss läsa samma vers i ett Interlinjär översättning , utan avsiktlig förspänning läggs till för att försöka påtvinga sin myndighet på flocken. Den har följande lydelse: ”Hyrde Guds hjord bland er, utöva tillsyn, inte under tvång utan villigt och inte för basvinst utan ivrigt."

Har du märkt hur annorlunda en smak att förstå denna översättning ger läsaren? Det är en vädjan till herde (bevakning, vägledning), med verklig oro, att titta på flocken runt dig, på frivillig basis, inte för pengar, utan med en passion som visas i förväg.

Skulle inte en bekymrad vän göra detta för en kompis? En vän har ingen auktoritet över dig, men om han bryr sig om dig skulle han kanske varna dig om han trodde att du fattade fel beslut. Men skulle han förvänta sig att du lydde honom?

Vilken kontrast från organisationens “Fungerar som övervakare”, “Under din vård” med all sin underförstådda auktoritet. Dessutom den infogade frasen "Inför Gud" kan läggas till bara för att försöka lägga legitimitet till auktoriteten som att den är givna eller arrangerad av Gud. Artiklarnas fras, "Jehova har anförtrott äldre", är allt en del av påståendet om gudomlig myndighet från organisationens sida. Tidigare påstod inte kungarna att härska av Gudomlig rätt? Ändå finns det inga bevis varken fysiska (eller skrivna i Bibeln) för att Gud gav någon kung rätt att styra eller någon äldre rätt att utöva myndighet över församlingen.

Däremot registreras Jesu syn i Matteus 20: 25-27: ”Du vet att nationernas härskare härskar över dem och de stora männen utövar myndighet över dem. Detta får inte vara vägen bland er; men den som vill bli stor bland dig måste vara din minister [Grekisk ”diakonos” - tjänare] och vem som vill vara först bland er måste vara din slav. " En slav eller en tjänare utövar ingen auktoritet över eller fungerar inte som en övervakare över icke-slavar.

I punkterna 10-13 finns det några lätta råd för äldre och några kommentarer från äldre. ”En annan äldre äldste, som heter Tony, säger: ”Jag försöker tillämpa rådet i Filipperna 2: 3 och arbetar ständigt med att se på andra som överlägsna mig. Detta hjälper mig att undvika att agera som en diktator. ”

Det är svårt att säkert veta om detta är en "tillverkad" åsikt eller en äkta kommentar. Hur som helst, det förråder den underliggande frågan om stolthet som de flesta äldre har idag. Vilken äkta slav skulle till och med våga tänka, än mindre säga, att "detta hjälper mig att undvika att agera som en diktator”? Han behöver en allvarlig attitydjustering och han får inte hjälp av den här Vakttornsartikel som försöker verkställa sin myndighet över sina medbröder som han är tänkt att tjäna snarare än att härska över.

Punkt 13 innehåller en självrättvisande klingande kommentar från en äldre som heter "Andrew, som citerats tidigare, säger: ”Ibland har jag känt som att svara okänt på en bror eller syster som verkade vara respektlöst. Men jag har mediterat på exempel på trogna män i Bibeln, och det har hjälpt mig att lära mig vikten av att vara ödmjuk och ödmjuk. Det är uppenbart att Andrew fortfarande har mycket att lära sig om ödmjukhet och ödmjukhet, men han (om den är verklig) är normen när det gäller den överlägsna inställningen som många äldre visar.

För avsnitt 15 misslyckas ord mig. Medan kung David var ett bra exempel på många sätt, kunde han knappast kallas ett bra exempel för fäder. Låt oss påminna oss om vilka bra resultat han hade med sina barn!

Några av hans söner var:

 • Absalom: Han skapade ett inbördeskrig genom uppror mot sin far och grep kungariket en mycket kort stund och våldtog sin fars medhustrur och mördade sin bror Amnon. (2 Samuel 16)
 • Amnon: våldtog sin halvsöster Tamar. (2 Samuel 13)
 • Adonijah: Utmanade ofta Jehovas förklaring att Salomo skulle efterträda David som kung. (1 Kings 1, 1 Kings 2)
 • Salomo: Den här sonen var okej tills han, när King, senare började ignorera Jehovas befallning att inte gifta sig med utländska kvinnor, som sedan vände honom från att dyrka Jehova.

Medan deras synder inte alla kan skyllas på David, eftersom hans söner var vuxna när de begick de felaktigheterna, måste deras uppväxt säkert åtminstone delvis läggas vid Davids fötter.

Avsnitt 17-20 diskuterar exemplet på Maria, Jesus jordiska mor. Det står "Maria kände skrifterna mycket väl. Hon hade utvecklat en djup respekt för Jehova och hade bildat en stark personlig vänskap med honom. Hon var villig att underkasta sig Jehovas ledning, även om det innebar att hon förändrade hela hennes livscykel. - Lukas 1: 35-38, 46-55 ”.

Alla punkter som framförs i detta offert är exakta med undantag för uttalandet i fetstil (med fetstil). Detta är enbart en antagning och är inte automatiskt en biprodukt av att känna till skrifterna väl och ha djup respekt och vara villig att följa ängelns riktning. Är detta för att understryka organisationens lärande om den stora publiken att kunna vara Guds vänner?

"Idag kan vi se kontrasten mellan dem som underordnar sig Jehova och de som avvisar hans kärleksfulla råd. De som underkänner sig Jehova ”ropar glatt på grund av hjärtats goda tillstånd.” (Läs Jesaja 65:13, 14). Detta uttalande i avsnitt 21 låter som en må bra ljudbit som sägs utan känsla och övertygelse. Har de lokala församlingarna som du känner någon glädje alls? De verkar helt enkelt gå igenom de rörelser som hoppas mot hopp om att Armageddon kommer snart, med många fångade som vill lämna men vågar inte.

Sammanfattningsvis saknar denna Vakttorn någon verklig substans? Det talar volymer om den andliga öknen som organisationen har blivit och det desperata behovet den visar för att få och hålla kontroll över människor mot Jesu exempel och undervisning.

 

Tadua

Artiklar av Tadua.
  4
  0
  Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
  ()
  x