”Var standhaftig, fastighet, ha alltid mycket att göra i Herrens arbete.” - 1 Corinthians 15: 58

[Från ws 10 / 19 s.8 Studieartikel 40: December 2 - December 8, 2019]

Känner du någon som är 105 år eller äldre? Granskaren gör inte och sannolikt inte du, vår kära läsare. I hela världen finns det antagligen en handfull som är så gamla, och antagligen är ingen av dem Jehovas vittnen. Det är det som gör det till en så löjlig inledningsfråga i denna studieartikel.

"Föddes du efter året 1914?" Svaret är naturligtvis vi alla var. Men det är att skapa läsaren att identifiera sig med den lögn som följer frågan. ”I så fall har du levt hela ditt liv under" de sista dagarna "i det nuvarande tingsystemet. (2 Timothy 3: 1) ”.

Resten av stycket används för att upprepa organisationens läran om att världen är värre idag än någonsin tidigare.

Ta bara ett ögonblick för att reflektera över följande frågor. För en majoritet av världsbefolkningen skulle en kvinna föredra att leva idag eller under århundraden tidigare?

Tidigare behandlade de flesta kulturer kvinnor som ägodelar. Som ett resultat kunde de på många ställen och tider inte äga något, de kunde inte bestämma vem eller om de skulle gifta sig. Chansen att dö i förlossningen var dramatiskt högre. Män, kvinnor och barn var ofta slaverade antingen som faktiska slavar eller som server och behandlades dåligt och levde i fattigdom. Även om dold slaveri fortfarande existerar idag, är globala slaverier olagliga, och juridiskt sett kan kvinnor äga egendom och har lagligt val om de ska gifta sig. Fråga de flesta vilket århundrade de vill bo i, skulle de flesta svara idag.

Punkt 2 anspråk "Eftersom så mycket tid har gått sedan 1914, måste vi nu leva i det sista av" de sista dagarna. "Eftersom slutet är så nära, måste vi veta svaren på några viktiga frågor:"

Det skulle därför vara sant att säga att hela denna artikel förutsätts att 1914 är ett speciellt år enligt skrifterna. Vi vet också att när du tar bort grundkortet så kollapsar allt på toppen. Beviset för 1914 staplas inte upp (avsedd ordning).[I] Därför antagandet att "vi måste nu leva i det sista av "de sista dagarna." misslyckas med att vara sant. Dessutom behöver vi därför inte "att känna till svar”Till frågor som artikeln fortsätter att ställa. Varför? Eftersom Jesus sa till oss i Matteus 24: 36 som bara Jehova vet.

Vilka är de frågor som kräver svar enligt studieartikeln? Dom är: "Vilka händelser kommer att inträffa i slutet av "de sista dagarna"? Och vad förväntar sig Jehova att vi ska göra medan vi väntar på dessa händelser? ”

Jesus svarar på den första frågan när han säger: ”På detta konto bevisar ni er också redo, för människosonen kommer på en timme att ni inte tror att vara det ”(Matteus 24: 44).”

Motivering till Jesus svar, om Jesus kommer när vi inte tror att det är, hur kan vi identifiera det genom händelser? När allt kommer omkring, då skulle vi förvänta oss det på grund av händelserna. Därför är det mycket osannolikt att vi lever i det sista av de sista dagarna. Det är också uppenbart att om vi inte kan veta när slutet kommer, så finns det inga händelser att leta efter. Både artiklarnas fråga och Jesu varning kan inte vara sanna. De motsäger varandra. Personligen kommer granskaren att hålla sig till Jesu uttalande och uppmuntrar alla läsare att göra detsamma.

Vad innebär Jesus förväntar oss att vi ska göra? ”Bevisa er redo ”. Det betyder helt klart att vi måste koncentrera oss på vilken typ av person vi är kristen snarare än att leta efter tecken. Matthew 16: 4, Matthew 12: 39 och Luke 11: 29 påminner oss om dem som söker efter tecken: “En ond och äktenskapsgeneration fortsätter att söka efter ett tecken, men inget tecken kommer att ges det förutom tecknet av Joʹnah ”.

Vad kommer att hända i slutet av de sista dagarna?

Punkt 3 anspråk "Strax innan den" dagen "börjar kommer nationerna att förkunna" Fred och säkerhet! "".

Precis vad säger 1 Thessalonians 5: 1-3? Det står: "Nu när det gäller tider och säsonger, bröder, behöver du ingenting för att skrivas till dig. ” I sammanhang är därför den första punkten att notera att aposteln Paulus trodde att det Jesus lärde var tillräckligt tydligt. Det fanns inget behov av ytterligare tecken.

Varför? Paul fortsätter "2 Ty ni vet väl att Jehovas dag [Herrens dag] kommer exakt som en tjuv på natten.”De första kristna kände till Jesu ord och trodde det. Hur många tjuvar meddelar sin ankomst? Hur många ger tecken? En tjuv kommer utan meddelande, annars lyckas han inte! Så varför skulle Paul då fortsätta och ge ett tecken? Han skulle helt enkelt inte skriva vad NWT översätter, som är "Närhelst det är som de säger: ”Fred och säkerhet!” Ska plötsliga förstörelser omedelbart komma över dem precis som nödens svårighet vid en gravid kvinna; och de kommer inte på något sätt att fly. ”.

En undersökning av båda Kingdom Interlinear och Biblehub interlinjär Bibles visar rätt översättning "För när de kanske säger [kan säga, KI], kommer fred och säkerhet plötsligt över dem förstörelse, även när det gäller kvinnor som har arbetsvärk i livmodern och de kommer inte att fly".

Det finns inget tydligt förskott eller uttalande om “Fred och säkerhet” som kommer att göras av världens nationer. Snarare hänvisar det till dem som inte håller sig uppmärksamma och leds till fredlig andlig sömn, kanske förlorar sin tro på Kristus löfte. Det är dessa som genom att lämna sin vakt genom att se till män istället, som kommer att bli chockade när Kristus kommer. Kristi följare som håller sig vakna kommer inte att fångas ut. Det är därför Paulus berömde de tessaloniska kristna att de inte behövde några påminnelser för att hålla sig vakna.

Beroean Literal Bible läser "För när de kan säga: "Fred och trygghet", kommer plötsligt förstörelse över dem, eftersom arbetet smärtar henne att ha i livmodern; och de ska inte fly ".

Bildtexten lyder "Låt dig inte luras av nationernas falska påstående om ”fred och säkerhet” (se punkterna 3-6) ”. Låt dig snarare inte luras av organisationens falska påstående att det kommer att finnas ett påstående om fred och säkerhet. Leta inte efter ett tecken, Jesus (och Paul) gav oss inte ett tecken som också letar efter, bara en varning för att inte vara självgivande, utan snarare: ”Håll dig noga med därför att du vet inte på vilken dag din Herre kommer ” Matthew 24: 42.

Det finns äntligen någon ärlighet i punkt 4 där organisationen medger,”Men andra saker som vi inte vet. Vi vet inte vad som kommer att leda till det eller hur förklaringen kommer att göras. Och vi vet inte om det bara kommer att innebära en proklamation eller en serie meddelanden. Detta visar verkligheten, som är att de inte vet någonting, eftersom de bara spekulerar. Om de läste Jesus ord som citerats ovan från Matteus utan en tidigare agenda skulle de se att Jesus sa till sina lärjungar att det inte skulle finnas några tecken förrän "människans son kommer att visas i himlen, och alla jordens stammar kommer att slå sig själva i sorg, och de kommer att se människosonen komma på himmelens moln med kraft och stor ära. ” (Matthew 24: 30). Det här tecknet behöver inte spekuleras eller tolkas. Det kommer att vara tydligt och obestridligt för hela världen. Vi har varnat av Jesus att inte följa några spekulationer om Jesus är här eller där. När Jesus kommer / återvänder i ära kommer vi att veta det utan tvekan (Matthew 24: 23-28).

Punkt 5 fortsätter med 1 Thessalonians 5: 4-6. Denna mycket viktiga passage som bekräftar behovet av att hålla sig vaken snarare än att leta efter tecken. Ändå är denna skriftversion överblickad snabbt, annars skulle den lyfta fram hur fel organisationens läror är.

Sanna kristna skulle koncentrera sig på att utöva sann kristendom, inte leta efter tecken. Endast mörkerbarn letar efter tecken och lär felaktigt att de har fred och trygghet i ett spirituellt paradis, när de inte har fred eller trygghet eller ett paradis för näringsrika andliga livsmedel.

 • Är barn säkra för missbruk inom organisationen? Nej!
 • Lärs vi hur vi ska vara sanna kristna? Nej.
 • Istället får vi läror som motsäger Kristi varningar.

De nästa styckena spenderas i den vanliga trumpet som blåser. Exempelvis överdriva den minsta ökningen i antalet vittnen under årtionden. Vikten av predikningsarbetet framför allt annat. De så kallade fantastiska verktygen som hjälper oss att göra lärjungar när vi redan har det bästa verktyget, Bibeln, enligt Hebreerbrevet 4: 12.

Enligt punkt 15 “det finns väldigt lite tid mellan nu och slutet på detta saker. Av den anledningen har vi inte råd att fortsätta studera Bibeln med människor som inte har någon tydlig avsikt att bli Kristi lärjungar. (1 Cor. 9: 26) ”. Detta har ekon av 1970 och 1990 igen.

Instruktionerna på baksidan av detta påstående är skratta. Särskilt i den västra världen finns det en kö, men inte för bibelstudier, utan snarare för att lämna! Om lydiga vittnen blint följer denna instruktion i vårt område kommer de att sitta kvar med inga studier i hela församlingen. Dessutom är många som lämnar eller har lämnat för att de vill att bli Kristi lärjungar istället för organisationens lärjungar.

En punkt som vi helhjärtat håller med om är i punkt 16 som säger: "Alla sanna kristna måste upprätthålla en tydlig åtskillnad mellan sig själva och Babylon den stora ”. Men hur föreslår artikeln att vi gör det?

"Han kanske har deltagit i dess religiösa tjänster och delat med i dess aktiviteter. Eller så kan han ha bidragit med pengar till en sådan organisation". .... ”Innan en bibelstudent kan godkännas som en icke-dopad förläggare måste han bryta alla band med falsk religion. Han borde lämna in ett avgångsbrev eller på annat sätt helt avbryta sitt medlemskap i sin tidigare kyrka. ”

Organisationen fastställer än en gång lagen i stället för att handlingarna är nere på personens samvete.

Till exempel, "deltar i dess religiösa tjänster ”. Vilka principer kan vi hitta i skrifterna?

 • 2 Kings 5: 18-19 registrerar hur Elijah svarade på den syriska arméns chef Naeman ”Men får Jehova förlåta din tjänare för den här saken: När min herre går in i Rimʹmon-huset för att böja sig där, stöder han sig själv på min arm, så jag måste böja mig vid Rimʹmon-huset. När jag böjer mig vid Rimʹmons hus, får Jehova, förlåt din tjänare för detta. ”19 På det här sa han till honom:” Gå i fred. ”
 • Apostlagärningarna 21: 26 registrerar aposteln Paulus som åker till templet, seremoniellt rensar sig själv och stöder ekonomiskt andra judiska kristna som gjorde samma sak.
 • Apostlagärningarna 13,17,18,19 registrerar alla aposteln Paulus och andra kristna som går in i synagogorna regelbundet.

Genom att undersöka dessa skrifter kan vi se att Naaman och aposteln Paulus och många kristna från första århundradet som tydligt hade Guds välsignning till skillnad från organisationen idag, skulle anses vara olämpliga för dop som ett av Jehovas vittnen idag. Gör en paus för att tänka gör det inte.

Vad sägs om “Han kanske har bidragit med pengar till en sådan organisation”?

 • Apostlagärningarna 17: 24-25 påminner oss “Guden som skapade världen och alla saker i den, som, som han är, Herre över himmel och jord, bor inte i handgjorda tempel; 25 och inte heller tjänas han av mänskliga händer som om han behövde någonting, eftersom han själv ger alla människor liv och andedräkt och alla saker ”. Det är uppenbart att Gud inte kräver någon rikshall för att vi ska tillbe honom i eller något, inklusive pengar. Den som försöker övertyga dig annorlunda motsätter sig skrifterna.
 • John 4: 24 registrerar Jesus ord “Gud är en ande, och de som tillber honom måste tillbe med ande och sanning. "
 • Om religionen vi tillhör förväntar sig donationer (som organisationen gör), kan den inte komma från Gud eftersom han inte behöver pengar.

När det gäller kravet "Han borde lämna in ett avgångsbrev eller på annat sätt helt avbryta sitt medlemskap i sin tidigare kyrka ” detta är farariskt extrapolering. Det finns inget dokument om att någon jude har skrivit ett avgångsbrev till synagogen innan han får döpa sig eller Heliga Anden kommer över dem. Det finns inte heller någon förteckning över Cornelius och hans hushåll som skrev ett avgångsbrev till Jupiters tempel eller var han än dyrkade innan aposteln Peter gick med på att döpa dem. Faktum är att Cornelius och hans hushåll fick Helig Ande innan de döptes i vatten. (Apg. 10: 47-48) Enligt nuvarande organisationsregler skulle Cornelius inte få döpa sig! Han hade ingen bibelstudie, deltog inte i fälttjänst eller deltog i möten innan han döptes av den Helige Ande. Hur kan den här organisationen vara vad den säger vara "Guds organisation" med styvt tillämpliga regler som skulle utesluta sådana Corneliusliknande personer?

I punkterna 17 och 18 diskuteras det sekulära arbetet för byggnader som tillhör andra religioner. Jesus hade ett ord för en sådan organisation. Matthew 23: 25-28 spelar in honom och säger “Ve dig, skriftlärde och fariséer, hycklare! för att du rengör utsidan av koppen och skålen, men inuti är de fulla av girighet och självgeno. 26 Blind farisé, rengör först koppens och skålens insida, så att utsidan av den också kan bli ren. 27 “Ve dig, skriftlärde och fariséer, hycklare! eftersom du liknar vitkalkade gravar, som utåt verkligen verkar vackra men inuti är fulla av döda människors ben och av alla slags orenhet. 28 På samma sätt framträder du rättfärdigt för män, men inifrån är du full av hyckleri och laglöshet. ” Lite stark eller vitriol kan vissa säga. Kanske inte. Vad är värre? Att ta pengar i utbyte mot tjänster som en del av sin anställning för att tjäna liv eller sälja en dedikerad byggnad till organisationens opposition så att säga!

Nu skulle de flesta vittnen säga att det här är en annan frånfallen lögn. Men för alla tvivlar, vänligen kolla denna länk för en tidningartikel i Nya Zeeland som registrerar det faktum att Nya Zeelands Betel såldes till Elim-kyrkan i 2013. Notera särskilt detta citat från tidningsartikeln från köparna: "Det var några grupper intresserade av det. Vi hade tjänst med Jehovas vittnen. De ville ge det till en trosbaserad organisation ”. Till och med granskaren var chockad över att ha läst detta och det krävs något extraordinärt från organisationen för att chocka mig dessa dagar.

Vad har vi lärt oss?

De som deltar i mötet när den här artikeln om Vakttorns studie diskuteras kommer att lära sig lögner och sanningar och vilseleda av organisationen.

Läsarna här på denna webbplats kommer nu att vara medvetna om dessa lögner om de inte redan var medvetna om det.

Läsarna här kommer att påminnas om vad Bibeln verkligen lär. De kommer också att komma ihåg organisationens uppenbara hyckleri som verkar inte veta några gränser.

Slutsatser

Se inte efter tecknet på fred och säkerhet. Det är ett tecken på organisationens livliga fantasi. Snarare, som aposteln Paulus uppmuntrade oss i 1 Tessalonikerna 5: 6 “Så låt oss då inte sova på som resten, utan låt oss hålla oss vakna och hålla våra sinnen. ”

Låt oss också göra vårt bästa för försiktigt väcka våra medbröder och systrar som släppts i sömn av en organisation som lär falska drömmar istället för verkligheten i Guds ord Bibeln.

Slutligen, precis som Jesus varnade oss i Luke 21: 7-8 “Då frågade de honom och sa: ”Lärare, när kommer dessa saker faktiskt att vara, och vad kommer att vara tecknet när dessa saker ska hända?” 8 Han sa: ”Se upp att du inte blir vilseledd, för många kommer att komma på baserat på mitt namn och säger: "Jag är han," och "Förfallodagen är nära." Gå inte efter dem ”. (NWT 2013).

[I] Se artikelserien "En resa genom tid" på denna webbplats, och den senaste serien av videor som diskuterar Matthew 24, bland annat för att bevisa att 1914 inte är ett år betydande i Bibelns profetior.

Tadua

Artiklar av Tadua.
  2
  0
  Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
  ()
  x