Jehovas vittnen får höra att JF Rutherford var en tuff man, men Jesus valde honom för att det var den typ av person som behövs för att driva organisationen framåt under de hårda åren som följde CT Russells död. Vi får höra att hans första presidentskap utmanades av avfall som blev den onda slaven. Vi får höra att organisationen såg en enastående expansion under hans ordförandeskap. Vi får höra att han stod fast mot nazistisk opposition och fastställde en registrering av neutralitet som ingen annan religion har kunnat kopiera.

James Penton kommer att förklara varför vart och ett av dessa uttalanden är falska. Han kommer att visa hur Rutherford-presidentskapet var en präglad av hyckleri, autokrati och i själva verket allt som Jesus uttalade i Lukas 12:45 kännetecknar den onda slaven.

James Penton

James Penton är professor i historia vid University of Lethbridge i Lethbridge, Alberta, Kanada och författare. Hans böcker inkluderar "Apocalypse Delayed: The Story of Jehovas vittnen" och "Jehovas vittnen och det tredje riket".
    1
    0
    Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
    ()
    x